Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA din 21 februarie 2005  pentru modificarea si completarea Normelor privind derularea activitatii de garantare a creditelor pentru productia de export (garantii pentru capital de lucru), in numele si contul statului (NI-CST-01-II-/1)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA din 21 februarie 2005 pentru modificarea si completarea Normelor privind derularea activitatii de garantare a creditelor pentru productia de export (garantii pentru capital de lucru), in numele si contul statului (NI-CST-01-II-/1)

EMITENT: COMITETUL INTERMINISTERIAL DE GARANTII SI CREDITE DE COMERT EXTERIOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 323 din 18 aprilie 2005

I. Normele privind derularea activitãţii de garantare a creditelor pentru producţia de export, în numele şi contul statului (NI-CST-01-II-/0), aprobate prin <>Hotãrârea C.I.G.C.C.E. nr. 14700/22.11.2004 , se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Se modificã punctul 1 de la Capitolul I - Cadrul legal. Coeficient (grad) de expunere - din Norme şi va avea urmãtorul conţinut:
1. În conformitate cu: <>Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Bãncii de Export - Import a României EXIMBANK S.A. şi instrumentele specifice de susţinere a comerţului exterior, cu modificãrile şi completãrile ulterioare; <>Hotãrârea Guvernului nr. 293/1992 pentru aprobarea atribuţiilor, competenţelor şi modului de funcţionare a Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior (C.I.G.C.C.E.) şi prezentele Norme.
Banca de Export - Import a României EXIMBANK S.A., numitã în continuare EXIMBANK, garanteazã în contul statului creditele pentru producţia de export pe termen scurt şi mediu, prin acordarea de garanţii pentru capital de lucru, numite în continuare Garanţii.
2. Se completeazã ultimul paragraf de la punctul 7, Capitolul II - Descrierea Garanţiei şi va avea urmãtorul conţinut:
Prin Valoarea Garanţiei se înţelege valoarea menţionatã în Garanţie, al cãrui nivel maxim poate fi egal cu suma dintre valoarea creditului şi a dobânzii aferente (prin dobânda aferentã se înţelege dobânda calculatã conform prevederilor din Normele de garanţii colaterale ale EXIMBANK, cu excepţia cazurilor în care valoarea creditului garantat este mai mare de 200 miliarde lei sau echivalent, când dobânda aferentã este dobânda calculatã pe o lunã).
Costurile legate de contractul de export, comisioanele şi spezele bancare aferente contractului de credit, precum şi costurile acordãrii Garanţiei nu sunt incluse în valoarea Garanţiei.
3. Se modificã punctul 1, lit. c) la Capitolul V - Comisioane - din Norme şi va avea urmãtorul conţinut:
c) Comisionul de administrare a Garanţiei se va plãti de cãtre Garantat/Debitor la valoarea şi termenele stabilite prin Lista Condiţiilor Specifice, pe baza notificãrilor prealabile emise de Direcţia Relaţii cu Clienţii/Relaţii cu Sucursalele, cu 5 zile înainte termenul de platã convenit Dupã încasarea comisionului, EXIMBANK va realiza plata în contul de corespondent al statului, a valorii acestui comision destinat alimentãrii fondurilor statului
4. Se completeazã punctul 1 de la Capitolul V - Comisioane - din Norme prin introducerea lit. e), care va avea urmãtorul conţinut:
e) Comisionul de emitere a Garanţiei se va plãti de cãtre Garantat/Debitor la valoarea şi termenele stabilite prin Lista Condiţiilor Specifice, în cel mult 3 (trei) rate, cu condiţia ca termenul de platã a ultimei rate sã fie stabilit cu cel puţin trei luni înainte de scadenţa finalã a creditului garantat.
Plata se va efectua pe baza notificãrilor prealabile emise de reprezentatul Direcţiei Monitorizare, cu 5 zile calendaristice înainte de termenele de platã convenite.
5. Se completeazã punctul a) - Comisionul de administrare a Garanţiei de la punctul 1, Capitolul VII - Stabilirea condiţiilor specifice de acordare a Garanţiei şi va avea urmãtorul conţinut:
a) comisionul de administrare a Garanţiei
In funcţie de clasa de bonitate a Debitorului şi de durata creditului garantat/durata comenzii ferme, se va stabili un procent aferent comisionului de administrare a garanţiei, conform metodologiei prezentate în Anexa nr. 7. Valoarea comisionului de administrare a Garanţiei se calculeazã aplicând procentul stabilit la valoarea Garanţiei.
Calculele referitoare la stabilirea condiţiilor specifice de acordare a Garanţiei vor fi efectuate în valuta contractului de credit.
In funcţie de rezultatele procesului de analizã, procentul aferent comisionului de administrare a Garanţiei se poate reduce cu cel mult 30%, dacã se îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
1) Clasa de bonitate a Debitorului este I, lI sau III;
2) Valoarea creditului garantat este mai mare de 200 miliarde lei (sau echivalent).
Reducerea procentului aferent comisionului de administrare a Garanţiei se negociazã cu Debitorul/Garantatul de cãtre Direcţia Relaţii cu Clienţii/Relaţii cu Sucursalele.
6. Se introduce punctul e) la Capitolul VII - Stabilirea condiţiilor specifice de acordare a Garanţiei şi va avea urmãtorul conţinut:
e) Comisionul de emitere a Garanţiei
În funcţie de clasa de bonitate a Debitorului şi de durata creditului garantat/durata comenzii ferme, se va stabili un procent aferent comisionului de emitere a garanţiei, conform metodologiei prezentate în Anexa nr. 17.
Comisionul de emitere a Garanţiei se va plãti de cãtre Garantat/Debitor la valoarea şi termenele stabilite prin Lista Condiţiilor Specifice, pe baza notificãrilor prealabile emise de reprezentatul Direcţiei Monitorizare, cu 5 zile înainte de termenele de platã convenite.
Valoarea comisionului de emitere a Garanţiei se calculeazã aplicând procentul stabilit la valoarea Garanţiei.
Calculele referitoare la stabilirea condiţiilor specifice de acordare a Garanţiei vor fi efectuate în valuta contractului de credit
Comisionul de emitere a garanţiei se plãteşte de cãtre Garantat sau Debitor, în valuta contractului de credit garantat
7. Se modificã punctul 1 de la Capitolul VIII - întocmirea şi aprobarea Referatului de aprobare/respingere a Garanţiei şi va avea urmãtorul conţinut:
1. Dupã identificarea riscurilor, stabilirea condiţiilor specifice de acordare a Garanţiei şi primirea ofertei semnatã de cãtre solicitanţi, Direcţia Analizã va întocmi un Referat de aprobare/respingere a Garanţiei, în care vor fi menţionate urmãtoarele:
- informaţii privind Debitorul;
- informaţii privind Garantatul;
- informaţii despre contractul de credit;
- informaţii despre contractul/contractele de export;
- informaţii despre contractul de export în comision/contractele de comision, dupã caz;
- condiţiile specifice propuse pentru acordarea Garanţiei (comisionul de administrare a Garanţiei, modalitatea de platã a comisionului de emitere a Garanţiei, perioada de aşteptare, etc);
- eventuale clauze adiţionale;
- situaţia resurselor disponibile pentru garantarea creditelor pentru producţia de export, din fondul aferent acestei activitãţi, constituit conform <>Art. 9 lii. a) al Legii nr. 96/2000 , conform expunerii angajate la data întocmirii Referatului;
- Propunerea de aprobare/respingere a Garanţiei.
8. Se modificã punctul 9 de la Capitolul XI - Procedura de modificare a condiţiilor iniţiale de acordare a Garanţiilor şi va avea urmãtorul conţinut:
9. Dacã odatã cu modificarea condiţiilor iniţiale, rezultã o diferenţã în minus aferentã comisionului de administrare faţã de cel stabilit iniţial, se va restitui Garantatului/Debitorului partea aferentã din comisionul de administrare a Garanţiei, mai puţin 10% din suma de rambursat necesarã pentru acoperirea cheltuielilor legate de administrarea fondurilor. Reţinerea va fi prevãzutã în Lista Condiţiilor Specifice.
9. Se introduce punctul 11 la Capitolul XI - Procedura de modificare a condiţiilor iniţiale de acordare a Garanţiilor şi va avea urmãtorul conţinut:
11. Indiferent de natura modificãrilor condiţiilor iniţiale de acordare a Garanţiei, valoarea comisionului de emitere va rãmâne la nivelul stabilit iniţial şi menţionat în Lista Condiţiilor Specifice.
10. Se introduce punctul 21 la Capitolul XII - Procedura de executare a Garanţiei şi va avea urmãtorul conţinut:
21. La momentul primirii de cãtre EXIMBANK a Cererii de executare a Garanţiei, ratele aferente comisionului de emitere a Granţiei neachitate de cãtre Garantat/Debitor devin scadente şi exigibile.
Garantul/Debitorul are obligaţia achitãrii acestor rate în termen de 5 zile calendaristice de la data transmiterii Cererii de executare a Garanţiei, conform Listei Condiţiilor Specifice.
11. Se completeazã partea Elemente specifice Garanţiei din Lista Condiţiilor Specifice şi va avea urmãtorul conţinut:


┌───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ │ ELEMENTE SPECIFICE GARANŢIEI │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Valoarea Garanţiei │ │
│- principal (val. credit) │ │
│- dobândã │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Valuta Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Valoarea maximã de executare │ │
│a Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Perioada de aşteptare (max.60 │<se stabileşte nr. exact de zile │
│de zile calendaristice) │ale perioadei de aşteptare> │
│ │ ex. 30 de zile calendaristice │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Comisionul de administrare │ │
│a Garanţiei (%) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Cuantumul comisionului de administrare │ │
│de plãtit la semnarea Garanţiei (în │ │
│valuta contractului de credit) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Achitarea comisionului de administrare │ │
│se va realiza de cãtre (Garantat sau │ │
│Debitor) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Comision de emitere a Garanţiei (%) │ │
│Cuantumul comisionului de emitere şi │ │
│modalitatea de platã (rate, termene │ │
│de platã) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Alte comisioane (tip, valoare, │ │
│momentul plãţii) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Achitarea comisioanelor se va realiza │ │
│de cãtre (Garantat sau Debitor) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data începerii rãspunderii pentru │ │
│EXIMBANK │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Intrarea în vigoare a Garanţiei │Ex. Garanţia intrã în vigoare la │
│ │data semnãrii Contractului de │
│ │credit, cu condiţia achitãrii │
│ │comisionului de administrare a │
│ │Garanţiei │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Perioada de valabilitate a Garanţiei │Ex. Garanţia este valabilã pânã la │
│ │data de 30.04.2005 (data expirãrii │
│ │contractului de credit - 31.03.2005│
│ │plus 30 de zile calendaristice) │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data expirãrii Garanţiei │Ex. Garanţia îşi înceteazã valabi- │
│ │litatea la data de 30.04.2005 │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de prezentare a documentaţiei │ │
│actualizate şi revizuite privind │ │
│Garanţia: │ │
│- documentaţie (Declaraţii)privind │ │
│ stadiul contractului de credit, │ │
│- documentaţie privind statutul legal │ │
│ şi situaţia financiarã a Debitorului │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de înaintare cãtre EXIMBANK a │ │
│declaraţiilor Debitorului cu privire │ │
│la conţinutul naţional al mãrfurilor │ │
│exportate (lunar/trimestrial) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de înaintare cãtre EXIMBANK a │ │
│notificãrii pierderii │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Perioada de aşteptare │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de înaintare cãtre EXIMBANK a │ │
│Cererii de executare a Garanţiei şi a │ │
│Contractului de cesiune │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de platã a valorii de executare │ │
│a Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Achitarea ratelor restante ale │La momentul primirii de cãtre │
│comisionului de emitere a │EXIMBANK a Cererii de executare a │
│Garanţiei, în cazul executãrii │Garanţiei, ratele aferente comisi- │
│Garanţiei (dupã caz) │onului de emitere a Garanţiei │
│ │neachitate de cãtre Garantat/ │
│ │Debitor devin scadente şi exigibile│
│ │Garantul/Debitorul are obligaţia │
│ │achitãrii acestor rate în termen de│
│ │5 zile calendaristice de la data │
│ │transmiterii Cererii de executare │
│ │a Garanţiei │
└───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘



12. Se completeazã punctul 2 - Declaraţia Garantatului (bãncii), din cadrul Pãrţii a IlI-a - Declaraţii ale pãrţilor solicitante, din cadrul Anexei nr. 4 - CERERE COMUNĂ de GARANTARE A CREDITELOR PENTRU PRODUCŢIA DE EXPORT cu paragraful m), care va avea urmãtorul conţinut:
m) am luat la cunoştinţã de obligativitatea plãţii comisionului de emitere a Garanţiei la valoarea şi termenele ce se vor stabili în Lista Condiţiilor Specifice.
13. Se completeazã Anexa nr. 7 - Metodologia de determinare a procentului aferent comisionului de administrare a Garanţiei cu precizarea cã intervalele aferente duratei creditului sunt închise la dreapta.
14. Se completeazã Propunerea de aprobare a solicitãrii din cadrul Anexei nr. 8 - Referat de aprobare/respingere a Garanţiei şi va avea urmãtorul conţinut:

[] Propunere de aprobare a solicitãrii
Propunem aprobarea solicitãrii de acordare a Garanţiei, în urmãtoarele condiţii specifice:


┌───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ │ ELEMENTE SPECIFICE │
│ │ GARANŢIEI │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Valoarea Garanţiei │ │
│- principal │ │
│- dobândã │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Valuta Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Valoarea maximã de executare a │ │
│Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Perioada de aşteptare (max.60 de zile │<se stabileşte - nr. exact de zile │
│calendaristice) │ale perioadei de aşteptare> │
│ │ ex. 30 de zile calendaristice │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Comisionul de administrare a │ │
│Garanţiei (%) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Cuantumul comisionului de administrare │ │
│de plãtit la semnarea Garanţiei (în │ │
│valuta contractului de credit) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Achitarea comisionului de administrare │ │
│se va realiza de cãtre (Garantat sau │ │
│Debitor) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Comision de emitere a Garanţiei (%) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Cuantumul comisionului de emitere şi │ │
│modalitatea de platã (rate, termene │ │
│de platã) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Alte comisioane (tip, valoare, momentul│ │
│plãţii) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Achitarea comisioanelor se va realiza │ │
│de cãtre (Garantat sau Debitor) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data începerii rãspunderii pentru │ │
│EXIMBANK │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Intrarea în vigoare a Garanţiei │Ex. Garanţia intrã în vigoare la │
│ │data semnãrii Contractului de │
│ │credit, cu condiţia achitãrii │
│ │comisionului de administrare a │
│ │Garanţiei │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Perioada de valabilitate a Garanţiei │Ex. Garanţia este valabilã pânã la │
│ │data de 30.04.2005 (data expirãrii │
│ │contractului de credit - 31.03.2005│
│ │plus 30 de zile calendaristice) │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data încetãrii valabilitãţii Garanţiei │Ex. Garanţia îşi înceteazã │
│ │valabilitatea la data de 30.04.2005│
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de prezentare a documentaţiei │ │
│actualizate şi revizuite privind │ │
│Garanţia: │ │
│ - documentaţie (Declaraţii) privind │ │
│ stadiul contractului de credit, │ │
│ - documentaţie privind statutul legal │ │
│ şi situaţia financiarã a Debitorului│ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de înaintare cãtre EXIMBANK a │ │
│declaraţiilor Debitorului cu privire │ │
│la conţinutul naţional al mãrfurilor │ │
│exportate (lunar/trimestrial) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de înaintare cãtre EXIMBANK a │ │
│notificãrii pierderii │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de înaintare cãtre EXIMBANK a │ │
│Cererii de executare a Garanţiei şi a │ │
│Contractului de cesiune │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de platã a valorii de executare │ │
│a Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Achitarea ratelor restante ale comi- │ La momentul primirii de cãtre │
│sionului de emitere a Garanţiei, în │ EXIMBANK a Cererii de executare │
│cazul executãrii Garanţiei (dupã caz) │ a Garanţiei, ratele aferente co- │
│ │ misionului de emitere a Garanţiei │
│ │ neachitate de cãtre Garantat/ │
│ │ Debitor de vin scadente şi │
│ │ exigibile. │
│ │ Garantul/Debitorul are obligaţia │
│ │ achitãrii acestor rate în termen │
│ │ de 5 zile calendaristice de la │
│ │ data transmiterii Cererii de │
│ │ executare a Garanţiei. │
├───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┤
│Situaţia resurselor disponibile pentru garantare creditelor pentru produc- │
│ţia de export, din fondul aferent acestei activitãţi, conform expunerii │
│angajate la data întocmirii Referatului: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Clauze adiţionale: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Observaţii cu privire la solicitare: │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



15. Se completeazã Propunerea de aprobare a solicitãrii din cadrul Anexei nr. 12 - Referat de modificare a condiţiilor specifice iniţiale de acordare a Garanţiei nr.........şi va avea urmãtorul conţinut:

[] Propunere de aprobare a solicitãrii
Propunem aprobarea solicitãrii de modificare a condiţiilor iniţiale de acordare a Garanţiei Nr....., în urmãtoarele condiţii specifice:


┌───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ │ ELEMENTE SPECIFICE │
│ │ GARANŢIEI │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Valoarea Garanţiei │ │
│- principal │ │
│- dobândã │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Valuta Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Valoarea maximã de executare a │ │
│Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Perioada de aşteptare (max.60 de zile │<se stabileşte - nr. exact de zile │
│calendaristice) │ale perioadei de aşteptare> │
│ │ ex. 30 de zile calendaristice │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Comisionul de administrare a │ │
│Garanţiei (%) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Cuantumul comisionului de administrare │ │
│de plãtit la semnarea Garanţiei (în │ │
│valuta contractului de credit) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Achitarea comisionului de administrare │ │
│se va realiza de cãtre (Garantat sau │ │
│Debitor) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Comision de emitere a Garanţiei (%) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Cuantumul comisionului de emitere şi │ │
│modalitatea de platã (rate, termene │ │
│de platã) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Alte comisioane (tip, valoare, momentul│ │
│plãţii) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Achitarea comisioanelor se va realiza │ │
│de cãtre (Garantat sau Debitor) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data începerii rãspunderii pentru │ │
│EXIMBANK │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Intrarea în vigoare a Garanţiei │Ex. Garanţia intrã în vigoare la │
│ │data semnãrii Contractului de │
│ │credit, cu condiţia achitãrii │
│ │comisionului de administrare a │
│ │Garanţiei │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Perioada de valabilitate a Garanţiei │Ex. Garanţia este valabilã pânã la │
│ │data de 30.04.2005 (data expirãrii │
│ │contractului de credit - 31.03.2005│
│ │plus 30 de zile calendaristice) │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data încetãrii valabilitãţii Garanţiei │Ex. Garanţia îşi înceteazã │
│ │valabilitatea la data de 30.04.2005│
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de prezentare a documentaţiei │ │
│actualizate şi revizuite privind │ │
│Garanţia: │ │
│ - documentaţie (Declaraţii) privind │ │
│ stadiul contractului de credit, │ │
│ - documentaţie privind statutul legal │ │
│ şi situaţia financiarã a Debitorului│ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de înaintare cãtre EXIMBANK a │ │
│declaraţiilor Debitorului cu privire │ │
│la conţinutul naţional al mãrfurilor │ │
│exportate (lunar/trimestrial) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de înaintare cãtre EXIMBANK a │ │
│notificãrii pierderii │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de înaintare cãtre EXIMBANK a │ │
│Cererii de executare a Garanţiei şi a │ │
│Contractului de cesiune │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Termen de platã a valorii de executare │ │
│a Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Achitarea ratelor restante ale comi- │ La momentul primirii de cãtre │
│sionului de emitere a Garanţiei, în │ EXIMBANK a Cererii de executare │
│cazul executãrii Garanţiei (dupã caz) │ a Garanţiei, ratele aferente co- │
│ │ misionului de emitere a Garanţiei │
│ │ neachitate de cãtre Garantat/ │
│ │ Debitor de vin scadente şi │
│ │ exigibile. │
│ │ Garantul/Debitorul are obligaţia │
│ │ achitãrii acestor rate în termen │
│ │ de 5 zile calendaristice de la │
│ │ data transmiterii Cererii de │
│ │ executare a Garanţiei. │
├───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┤
│Situaţia resurselor disponibile pentru garantare creditelor pentru produc- │
│ţia de export, din fondul aferent acestei activitãţi, conform expunerii │
│angajate la data întocmirii Referatului: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Clauze adiţionale: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Observaţii cu privire la solicitare: │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



16. Se completeazã Anexa nr. 16 - Nota de propuneri privind executarea Garanţiei pentru capital de lucru nr..........şi va avea urmãtorul conţinut:


┌───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│GARANTAT: │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│DEBITOR: │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│OBIECTUL GARANŢIEI (Contractul de │ │
│credit nr......... tipul creditului │ │
│pentru producţia de export) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│VALOAREA GARANŢIEI (inclusiv moneda) │ │
│ principal │ │
│ dobânda │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│PERIOADA DE VALABILITATE A GARANŢIEI │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│INTRAREA ÎN VIGOARE A GARANŢIEI │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│DATA ÎNCETĂRII VALABILITĂŢII GARANŢIEI │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│PERIOADA DE AŞTEPTARE │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│DATA PRIMIRII CERERII DE EXECUTARE A │ │
│GARANŢIEI │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Cauza pierderii: │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ÎNDEPLINIREA OBLIGAŢIILOR PREVĂZUTE │ │
│ÎN GARANŢIE │ │
│1. Declararea sumelor nerambursate │ │
│2. Plata comisioanelor (inclusiv │ │
│ eventualele rate neachitate ale │ │
│ comisionului de emitere a Garanţiei)│ │
│3. Documente furnizate: │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Elemente ce se iau în considerare │ │
│pentru determinarea valorii de │ │
│executare a Garanţiei │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│PIERDEREA │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│SUME PRIMITE DUPĂ APARIŢIA PIERDERII │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│VALOAREA MAXIMĂ DE EXECUTARE A │ │
│GARANŢIEI │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│VALOAREA DE EXECUTARE A GARANŢIEI │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Proporţia în care o eventualã │ │
│recuperare va fi împãrţitã cu │ │
│Garantatul: │ │
└───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘



17. Se introduce Anexa nr. 17 - Metodologia de determinare a procentului aferent comisionului de emitere a Garanţiei pentru capital de lucru şi va avea urmãtorul conţinut:


┌─────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────┐
│ DURATA │ Clasa de bonitate │
│ CREDITULUI* │ │
├─────────────────┼──────────┬───────────┬───────────┬──────────┬─────────────┤
│ (luni) │ I │ II │ III │ IV │ V │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│ 2 │ 0,08 │ 0,11 │ 0,14 │ 0,17 │ 0,20 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 2 şi 4 │ 0,11 │ 0,13 │ 0,16 │ 0,19 │ 0,22 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 4 şi 6 │ 0,13 │ 0,16 │ 0,18 │ 0,21 │ 0,24 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 6 şi 8 │ 0,15 │ 0,18 │ 0,21 │ 0,24 │ 0,26 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 8 şi 10 │ 0,17 │ 0,20 │ 0,23 │ 0,26 │ 0,29 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 10 şi 12 │ 0,20 │ 0,22 │ 0,25 │ 0,28 │ 0,31 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 12 şi 14 │ 0,21 │ 0,24 │ 0,27 │ 0,30 │ 0,32 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 14 şi 16 │ 0,23 │ 0,26 │ 0,29 │ 0,31 │ 0,34 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 16 şi 18 │ 0,25 │ 0,27 │ 0,30 │ 0,33 │ 0,36 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 18 şi 20 │ 0,26 │ 0,29 │ 0,32 │ 0,35 │ 0,38 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 20 şi 22 │ 0,28 │ 0,31 │ 0,34 │ 0,36 │ 0,39 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 22 şi 24 │ 0,30 │ 0,32 │ 0,35 │ 0,38 │ 0,41 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 24 şi 26 │ 0,31 │ 0,34 │ 0,36 │ 0,39 │ 0,42 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 26 şi 28 │ 0,32 │ 0,35 │ 0,38 │ 0,40 │ 0,43 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 28 şi 30 │ 0,33 │ 0,36 │ 0,39 │ 0,41 │ 0,44 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 30 şi 32 │ 0,34 │ 0,37 │ 0,40 │ 0,43 │ 0,45 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 32 şi 34 │ 0,35 │ 0,38 │ 0,41 │ 0,44 │ 0,46 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 34 şi 36 │ 0,36 │ 0,39 │ 0,42 │ 0,45 │ 0,48 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 36 şi 38 │ 0,38 │ 0,40 │ 0,43 │ 0,46 │ 0,49 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 38 şi 40 │ 0,39 │ 0,41 │ 0,44 │ 0,47 │ 0,50 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 40 şi 42 │ 0,40 │ 0,43 │ 0,45 │ 0,48 │ 0,51 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 42 şi 44 │ 0,41 │ 0,44 │ 0,46 │ 0,49 │ 0,52 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 44 şi 46 │ 0,42 │ 0,45 │ 0,48 │ 0,50 │ 0,53 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 46 şi 48 │ 0,3 │ 0,46 │ 0,49 │ 0,52 │ 0,54 │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 48 şi 50 │ 0,44 │ 0,47 │ 0,50 │ 0,53 │Nu se acordã │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 50 şi 52 │ 0,15 │ 0,48 │ 0,51 │ 0,54 │Nu se acordã │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 52 şi 54 │ 0,46 │ 0,49 │ 0,52 │ 0,55 │Nu se acordã │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 54 şi 56 │ 0,48 │ 0,50 │ 0,53 │ 0,56 │Nu se acordã │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 56 şi 58 │ 0,49 │ 0,52 │ 0,54 │ 0,57 │Nu se acordã │
├─────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│între 58 şi 60 │ 0,50 │ 0,53 │ 0,55 │ 0,58 │Nu se acordã │
└─────────────────┴──────────┴───────────┴───────────┴──────────┴─────────────┘
*) Intervalele de la dreapta sunt închise



II. Prezenta Normã a fost aprobatã prin HCIGCCE nr. 14900/21.02.2005 şi intrã în vigoare de la data aprobãrii în C.I.G.C.C.E.

---------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016