Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA din 2 octombrie 2002  privind masurile prudentiale pentru practicarea asigurarii de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule in afara teritoriului Romaniei (Carte Verde)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA din 2 octombrie 2002 privind masurile prudentiale pentru practicarea asigurarii de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule in afara teritoriului Romaniei (Carte Verde)

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 740 din 10 octombrie 2002
În temeiul prevederilor art. 4 alin. (26) şi (27), art. 5 lit. a) şi h), art. 8 alin. (1), art. 20 şi ale <>art. 25 alin. (3) din Legea nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor adopta prezentele norme prin care se prevãd principalele funcţii ale Biroului Roman Carte Verde, dispoziţiile privind constituirea, administrarea şi gestionarea Fondului Comun Carte Verde, forma şi conţinutul rapoartelor referitoare la asigurarea de rãspundere civilã a autovehiculelor Carte Verde.

ART. 1
(1) Asiguratorii autorizaţi de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor pentru practicarea asigurãrii obligatorii de rãspundere civilã pentru pagube produse prin accidente de autovehicule, în conformitate cu prevederile <>art. 5 din Legea nr. 136/1995 privind asigurãrile şi reasigurarile în România, modificate potrivit <>art. 45 alin. (4) din Legea nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, ţinând seama de prevederile Normelor privind clasele care pot fi practicate de societãţile de asigurãri şi ale Normelor privind aplicarea legii în domeniul asigurãrilor obligatorii de rãspundere civilã pentru pagube produse terţilor prin accidente de autovehicule, membri ai Biroului Roman Carte Verde, pot elibera documente internaţionale de asigurare Carte Verde în baza unui mandat acordat de cãtre acesta.
(2) Asiguratorii emitenti de documente internaţionale de asigurare Carte Verde îşi desfãşoarã activitatea prin asociaţia profesionalã Biroul Roman Carte Verde, în baza propriului statut, cu conducere executivã proprie, sub denumirea Biroul Asigurãtorilor de Autovehicule din România, birou constituit cu avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor.
(3) Asiguratorii mandatati de Biroul Asigurãtorilor de Autovehicule din România, denumit în continuare BAAR, pentru practicarea asigurãrilor de rãspundere civilã pentru autovehicule Carte Verde sunt obligaţi sa respecte prevederile Convenţiei Tip Inter Birouri Carte Verde şi dispoziţiile cuprinse în Statutul BAAR avizat de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor.
ART. 2
(1) Potrivit dispoziţiilor Convenţiei Tip Inter Birouri Carte Verde şi în conformitate cu prevederile cuprinse în Statutul BAAR avizat de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, BAAR îndeplineşte urmãtoarele funcţii:
● mandateazã, dintre asiguratorii autorizaţi de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor sa practice asigurãrile obligatorii de rãspundere civilã pentru pagube produse prin accidente de autovehicule, pe cei care vor putea elibera documente internaţionale de asigurare Carte Verde, în baza prevederilor legale în vigoare, potrivit criteriilor stabilite de Adunarea generalã a BAAR şi avizate de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor;
● emite documente internaţionale de asigurare Carte Verde şi le distribuie membrilor sãi;
● stabileşte nivelul minim al tarifelor de prime şi limita maxima a cheltuielilor de achizitionare pentru asigurarea Carte Verde, cu avizul prealabil al Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor;
● urmãreşte modul de respectare a prevederilor privind drepturile şi obligaţiile stipulate în convenţiile Tip Inter Birouri Carte Verde;
● reprezintã membrii BAAR în relaţiile interne şi cu strainatatea privind asigurarea de rãspundere civilã a autovehiculelor Carte Verde, inclusiv în cadrul Consiliului Birourilor;
● încheie, semneazã şi denunta convenţii bilaterale cu celelalte birouri naţionale din ţãrile care au aderat la Convenţia internationala Carte Verde sau convenţii bilaterale cu birourile naţionale de compensaţie care nu au aderat la aceasta convenţie, dar care emit documente de asigurare similare;
● instrumenteaza şi lichideazã, direct sau prin corespondent, daunele cauzate prin accidente de autovehicule produse pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile Convenţiei Tip Inter Birouri Carte Verde;
● reprezintã în fata autoritãţilor şi instanţelor de judecata din România, direct sau prin corespondent nominalizat, societãţile strãine de asigurare emitente ale documentelor internaţionale Carte Verde, în vederea apãrãrii drepturilor şi intereselor acestora;
● poate revoca mandatul de membru al BAAR pentru asiguratorii care incalca prevederile legale din domeniu şi actele proprii;
● stabileşte şi aplica sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor convenţiilor Tip Inter Birouri Carte Verde şi a reglementãrilor interne BAAR, cu informarea prealabilã a Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor.
(2) BAAR va informa periodic Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor cu privire la eliberarea/retragerea mandatelor, aplicarea de sancţiuni, reclamaţiile şi sesizãrile primite din partea altor birouri naţionale şi fraudele depistate.
ART. 3
(1) BAAR are obligaţia de a menţine Fondul Comun Carte Verde, fond deja constituit, destinat garantarii rambursarii cãtre birourile gestionare din strãinãtate a sumelor plãtite de acestea cu titlu de despãgubiri pentru pagube produse de asiguraţii de rãspundere civilã Carte Verde ai societãţilor de asigurare membre ale BAAR, şi în calitate de birou gestionar naţional, de a plati sumele datorate cãtre terţe persoane pagubite, în România, precum şi de a garanta deconturile corespondentilor nominalizaţi, neonorate în termen de doua luni de cãtre societãţile de asigurare din strãinãtate, respectiv de birourile emitente care au eliberat documentele internaţionale de asigurare Carte Verde. De asemenea, BAAR are obligaţia de a pãstra Fondul Comun Carte Verde la o banca autorizata de Banca Nationala a României.
(2) Fondul Comun Carte Verde va avea urmãtoarele resurse financiare:
a) contribuţia iniţialã a asigurãtorilor emitenti de documente internaţionale Carte Verde;
b) contribuţii lunare şi speciale ale asigurãtorilor emitenti de documente internaţionale Carte Verde.
(3) Contribuţia iniţialã şi contribuţiile lunare, precum şi termenele de plata a acestora vor fi stabilite prin Normele privind constituirea, administrarea şi utilizarea Fondului Comun Carte Verde, emise de BAAR; pentru îndeplinirea obiectivului fondului prevãzut la alin. (1) se stabileşte contribuţia iniţialã, care nu poate fi mai mica de 1,5% din volumul total de prime încasate pe polita Carte Verde în anul 2001 de cãtre fiecare societate membra a BAAR, şi contribuţia lunarã procentualã, care nu poate fi mai mica de 6% din total volum lunar de prime brute încasate pentru poliţe Carte Verde încheiate în perioada de raportare de cãtre fiecare societate membra a BAAR.
(4) În cazul în care resursele Fondului Comun Carte Verde sunt insuficiente pentru garantarea rambursarii cãtre birourile gestionare din strãinãtate a sumelor plãtite de acestea cu titlu de despãgubiri pentru pagube produse de asiguraţii de rãspundere civilã Carte Verde ai societãţilor de asigurare membre ale BAAR, Adunarea generalã a BAAR poate dispune plata de cãtre societãţile membre a unei contribuţii speciale cu titlu de garanţie, în funcţie de necesitaţi, stabilind cuantumul efectiv, precum şi termenul de plata a acesteia.
(5) Asiguratorii emitenti de documente internaţionale Carte Verde plãtesc contribuţia iniţialã şi contribuţiile lunare la termenele stabilite în Normele privind constituirea, administrarea şi utilizarea Fondului Comun Carte Verde, emise de BAAR.
(6) Pentru nevirarea la termen a contribuţiilor prevãzute la alin. (2) BAAR va calcula majorãri de întârziere, în conformitate cu reglementãrile în vigoare referitoare la sumele nevirate la termen la bugetul de stat.
(7) Asiguratorii mandatati de BAAR sa emita documente internaţionale Carte Verde sunt obligaţi sa depunã pana la sfârşitul anului 2002, la Fondul Comun Carte Verde - conform eşalonãrii stabilite de Adunarea generalã a BAAR din 22 aprilie 2002 -, o contribuţie specialã în suma de 225.000 euro, cu titlu de garanţie pentru rãspunderile asumate în practicarea asigurãrilor Carte Verde. Începând cu anul 2003 cuantumul garanţiei poate fi modificat de Adunarea generalã a BAAR.
Sumele depuse în Fondul Comun Carte Verde cu titlu de garanţie, pe mãsura reintregirii acestora, vor fi returnate societãţii care a contribuit, în cazul în care aceasta se retrage din BAAR, dar nu înainte de lichidarea fãrã datorii a propriului portofoliu Carte Verde.
În cazul în care resursele Fondului Comun Carte Verde vor deveni insuficiente dupã retragerea sumelor depuse cu titlu de garanţie, Adunarea generalã a BAAR este obligatã sa dispunã în baza alin. (4) plata de cãtre societãţile membre a unei contribuţii speciale cu titlu de garanţie care sa acopere în proporţie de 100% sumele retrase.
Cererea retragerii din BAAR a unei societãţi, precum şi fundamentarea lichidãrii fãrã datorii a propriului portofoliu Carte Verde vor fi prezentate într-o nota de fundamentare care se va supune aprobãrii în Adunarea generalã a BAAR.
(8) BAAR are autoritatea sa administreze şi sa gestioneze Fondul Comun Carte Verde, în calitate de birou plãtitor, şi obligaţia de a efectua plati din acest fond în conformitate cu prevederile secţiunii V art. 11 lit. g) din Convenţia Tip Inter Birouri Carte Verde.
(9) Normele privind constituirea, administrarea şi utilizarea Fondului Comun Carte Verde, emise de BAAR, vor fi revizuite şi adaptate conform prezentelor norme şi vor fi supuse avizãrii Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentelor norme.
(10) BAAR va comunica lunar Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor situaţia încasãrilor şi plãţilor efectuate din acest fond, în forma prevãzutã în anexa nr. 1.
(11) BAAR recupereazã de la asiguratorii emitenti de documente internaţionale Carte Verde sumele plãtite din fond în numele şi pentru contul acestora, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, iar la propunerea Consiliului director, Adunarea generalã a BAAR poate stabili impotriva respectivilor asiguratori:
● suspendarea temporarã a mandatului privind dreptul de a elibera documente de asigurare internationala Carte Verde, perioada în care societãţii în cauza îi este interzis sa încheie asigurãri Carte Verde direct sau prin intermediari;
● excluderea din BAAR şi retragerea mandatului privind dreptul de a elibera documente de asigurare internationala Carte Verde.
Sumele recuperate vor reintregi Fondul Comun Carte Verde.
ART. 4
(1) Asiguratorii emitenti de documente internaţionale Carte Verde, potrivit prevederilor <>art. 5 lit. h) din Legea nr. 32/2000 , sunt obligaţi sa prezinte Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor toate documentele şi informaţiile solicitate care privesc asigurarea de rãspundere civilã a autovehiculelor Carte Verde.
(2) Asiguratorii emitenti de documente internaţionale Carte Verde vor tine evidente lunare care privesc contractele încheiate pentru aceasta asigurare, care sa conţinã informaţii referitoare la numãrul de cãrţi verzi încheiate, numãrul şi volumul despãgubirilor avizate, numãrul şi valoarea daunelor lichidate, numãrul şi volumul despãgubirilor nelichidate, separat pentru persoane fizice şi juridice, volumul total al obligaţiilor la care este expus asiguratorul, programul de reasigurare, sumele virate la Fondul Comun Carte Verde.
În contabilitatea asiguratorului autorizat şi mandatat pentru practicarea asigurãrii de rãspundere civilã pentru pagube produse terţilor prin accidente de autovehicule în afarã teritoriului României (Carte Verde) se vor efectua urmãtoarele înregistrãri contabile pentru contribuţiile la Fondul Comun Carte Verde:
- contribuţiile iniţiale şi lunare destinate constituirii Fondului Comun Carte Verde se evidenţiazã astfel:


643 "Cheltuielile cu alte = 477 "Fonduri speciale -
impozite, taxe şi taxe şi vãrsãminte
vãrsãminte asimilate" asimilate"
- analitic distinct - analitic distinct


- contribuţiile speciale cu titlu de garanţie la Fondul Comun Carte Verde se evidenţiazã astfel:


267 "Creanţe imobilizate = 544 "Conturi curente la bãnci"
şi alte plasamente - analitic distinct
financiare"
- analitic distinct


(3) Asiguratorii vor transmite Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor rapoarte trimestriale, întocmite în baza informaţiilor şi datelor cuprinse în evidentele lunare, precizate la alin. (2), în forma prevãzutã în anexa nr. 2, pana la data de 30 a lunii urmãtoare trimestrului expirat.
(4) Programul de reasigurare menţionat la alin. (2) va cuprinde copia contractelor de reasigurare, notele de acoperire a brokerilor de asigurare, lista reasiguratorilor, cu menţionarea cotei de participare a fiecãruia, precum şi alte documente sau informaţii solicitate de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor. Aceste documente vor fi transmise în termen de o luna de la publicarea prezentelor norme în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se vor retransmite obligatoriu în momentul reînnoirii contractelor de reasigurare.
(5) Raportarea privind virarea contribuţiei la Fondul Comun Carte Verde va fi prezentatã lunar pana la data de 30 a lunii urmãtoare, în forma prevãzutã în anexa nr. 3.
ART. 5
(1) Emiterea documentelor internaţionale de asigurare Carte Verde fãrã ca asiguratorii emitenti sa fie autorizaţi de cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor sa practice asigurarea obligatorie de rãspundere civilã pentru pagube produse prin accidente de autovehicule şi clasa 10 aferentã asigurãrilor generale din <>Normele nr. 3/2001 privind clasele de asigurãri care pot fi practicate de societãţile de asigurare, precum şi fãrã mandatul BAAR este interzisã.
(2) Nerespectarea prevederilor prezentelor norme de cãtre societãţile de asigurare se sancţioneazã potrivit prevederilor <>art. 39 din Legea nr. 32/2000 .
(3) Nerespectarea prevederilor prezentelor norme de cãtre BAAR se sancţioneazã, potrivit <>art. 8 alin. (2) lit. b) şi alin. (3) din Legea nr. 32/2000 , cu revocarea sau modificarea avizului acordat conform art. 25 alin. (3) din aceeaşi lege.
ART. 6
Documentele internaţionale Carte Verde emise pana la data intrãrii în vigoare a prezentelor norme produc efecte depline asupra celor care au emis şi emit documente Carte Verde cu acordul BAAR, precum şi asupra acestuia, având în continuare drepturile şi obligaţiile instituite de prevederile Convenţiei Tip Inter Birouri Carte Verde.
ART. 7
Anexele nr. 1-3*) fac parte integrantã din prezentele norme.



ANEXA 1
──────
la norme
──────────

SITUAŢIA ÎNCASĂRILOR ŞI PLĂŢILOR DIN FONDUL COMUN CARTE VERDE

- Încasãri pe luna .............
- Mii Lei -
┌─┬─────────┬───────────┬───────────┬───────────┬─────────┬───────┬────────────┐
│N│Numele │Total volum│Contribuţia│Contribuţia│Diferenţa│Penali-│Documentul │
│r│societa- │prime brute│la fondul │la fondul │de con- │tatile │de plata/ │
│ │tilor │încasate de│comun CV │comun CV │tributie │calcu- │data │
│c│membre │asigurare │datoratã │virata │nevirata │late │ │
│r│BAAR care│raportate │ │ │ │ │ │
│t│practica │la care se │ │ │ │ │ │
│ │polita CV│aplica % │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────────┤
│1│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────────┤
│2│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────────┤
│3│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────────┤
│4│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────────┤
│5│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────────┤
│6│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────────┤
│7│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─────────┴───────────┴───────────┴───────────┴─────────┴───────┴────────────┘
Plati efectuate cãtre birourile corespondente în numele
membrilor BAAR pe luna .................
┌─┬───────┬───────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│N│Numele │Total plati│ Plati efectuate-defalcate pe birouri-corespondente sau │
│r│socie- │efectuate │ societãţi care au achitat despãgubiri în contul │
│ │tatilor│societate │ politelor CV emise de membri BAAR │
│c│membre ├────┬──────┼─────────────────┬─────────────────┬─────────┬──────────┤
│r│BAAR │Euro│Echiv.│Biroul CV german │Biroul CV maghiar│Biroul CV│ Biroul CV│
│t│care │ │ Lei │ │ │.........│ .........│
│ │practi-│ │ ├────┬────────────┼────┬────────────┼─┬───────┼─┬────────┤
│ │ca │ │ │Euro│Echiv. Lei │Euro│Echiv. Lei │E│Echiv. │E│Echiv. │
│ │polita │ │ │ │ │ │ │u│Lei │u│lei │
│ │CV │ │ │ │ │ │ │r│ │r│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │o│ │o│ │
├─┼───────┼────┼──────┼────┼────────────┼────┼────────────┼─┼───────┼─┼────────┤
│1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼────┼──────┼────┼────────────┼────┼────────────┼─┼───────┼─┼────────┤
│2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼────┼──────┼────┼────────────┼────┼────────────┼─┼───────┼─┼────────┤
│3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼────┼──────┼────┼────────────┼────┼────────────┼─┼───────┼─┼────────┤
│4│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼────┼──────┼────┼────────────┼────┼────────────┼─┼───────┼─┼────────┤
│5│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼────┼──────┼────┼────────────┼────┼────────────┼─┼───────┼─┼────────┤
│6│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼────┼──────┼────┼────────────┼────┼────────────┼─┼───────┼─┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴───────┴────┴──────┴────┴────────────┴────┴────────────┴─┴───────┴─┴────────┘






ANEXA 2
──────
la norme
──────────
Societatea .......................
Perioada de raportare ............ trimestrul 200 ......

A. Prime încasate, cumulat de la începutul
exerciţiului financiar ............... mii Lei
B. - Mii Lei -
┌─┬─────────┬──────┬─────┬───────────────────────────┬────────┬────────┬───────┐
│N│ Forma │Numãr │Numãr│Despãgubiri plãtite,cumulat│Numãr de│Numãr de│Rezerva│
│r│juridicã │de │de │de la începutul exerciţiu- │daune │daune │aferen-│
│ │a asi- │poliţe│daune│lui financiar │nelichi-│nelichi-│ta │
│c│guratului│CV │avi- ├────────────┬──────────────┤date, │date, │daune- │
│r│ │cumu- │zate,│Pentru daune│Pentru daune │cumulat │cumulat │lor │
│t│ │lat de│cumu-│avizate în │avizate în │de la │de la │nelichi│
│ │ │la │lat │exerciţiile │exerciţiul │momentul│incepu- │date de│
│ │ │ince- │de la│financiare │financiar de │mandata-│tul │la mo- │
│ │ │putul │ince-│anterioare │raportare │rii ca │exerci- │mentul │
│ │ │exer- │putul│exerciţiului│ │emitent │tiului │manda- │
│ │ │citiu-│exer-│financiar de│ │CV │financi-│tarii │
│ │ │lui │citiu│raportare │ │ │ar de │ca emi-│
│ │ │finan-│lui ├─────┬──────┼─────┬────────┤ │rapor- │tent CV│
│ │ │ciar │finan│Vata-│Daune │Vata-│Daune │ │tare │ │
│ │ │ │ciar │mari │mate- │mari │materi- │ │ │ │
│ │ │ │ │corpo│riale │corpo│ale │ │ │ │
│ │ │ │ │rale │ │rale │ │ │ │ │
│ ├─────────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ a │ b │ c │ d │ e │ f │ g │ h │ i │ j │
├─┼─────────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│1│Persoane │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fizice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│2│Persoane │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │juridice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─────────┴──────┴─────┴─────┴──────┴─────┴────────┴────────┴────────┴───────┘





ANEXA 3
──────
la norme
────────
RAPORTARE PRIVIND CONTRIBUŢIA EMITENTILOR DE CV
LA FONDUL COMUN CARTE VERDE

Societatea ...........................................
Perioada aferentã raportatii .........................
┌──────┬──────────────────┬────────────┬───────────┬──────────┬────────────────┐
│ │Total volum prime │Fondul Comun│Suma virata│Penalitãţi│ Documentul de │
│ Luna │brute de asigurare│Carte Verde │ │ │ plata/data │
│ │pe polita CV la │datorat │ │ │ │
│ │care se aplica...%│ │ │ │ │
├──────┼──────────────────┼────────────┼───────────┼──────────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└──────┴──────────────────┴────────────┴───────────┴──────────┴────────────────┘





──────────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016