Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA*) din 1 iunie 2005  de metrologie legala NML 004-05 Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA*) din 1 iunie 2005 de metrologie legala NML 004-05 "Contoare de gaz si dispozitive de conversie a volumului"

EMITENT: BIROUL ROMAN DE METROLOGIE LEGALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 664 bis din 26 iulie 2005
____________
*) Aprobata de <>Ordinul nr. 105/2005 publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 664 bis din 26/07/2005.

1. Domeniu de aplicare
1.1. Prezenta norma de metrologie legala se refera la cerintele metrologice si tehnice si modalitatile de atestare a legalitatii, specifice contoarelor de gaz si dispozitivelor de conversie a volumului definite mai jos si destinate utilizarii in aplicatii rezidentiale, comerciale si de mica industrie.
1.2. Pentru a putea fi introduse pe piata, puse in functiune sau utilizate in masurarile de interes public, contoarele de gaz si dispozitivele de conversie a volumului prevazute la punctul 1.1 trebuie sa indeplineasca atat cerintele metrologice si tehnice prevazute in prezenta norma, cat si cerintele aplicabile din norma de metrologie legala NML 001-05 "Cerinte metrologice si tehnice comune mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal". Aplicabilitatea cerintelor din normele mai sus mentionate rezulta din tabelele 3 si 4.
2. Terminologie
In sensul prezentei norme de metrologie legala, termenii specifici utilizati au urmatoarele semnificatii:
Contor de gaz: Mijloc de masurare destinat sa masoare, sa memoreze si sa indice cantitatea de gaz care trece prin interiorul traductorului de masurare.
Dispozitiv de conversie: Un dispozitiv montat pe contorul de gaz care converteste automat valoarea marimii masurate in conditiile in care se face masurarea intr-o valoare corespunzatoare conditiilor de baza.
Debit minim [Q(min)]: Cea mai mica valoare a debitului la care contorul de gaz furnizeaza indicatii care indeplinesc cerintele privind erorile tolerate.
Debit maxim [Q(max)]: Cea mai mare valoare a debitului la care contorul de gaz furnizeaza indicatii care indeplinesc cerintele privind erorile tolerate.
Debit de tranzitie [Q(t)]: Valoare a debitului, situata intre debitul maxim si debitul minim, la care domeniul de debit este impartit in doua zone, "zona superioara" si "zona inferioara". Fiecare zona are o eroare maxima tolerata caracteristica.
Debit de suprasarcina [Q(r)]: Cea mai mare valoare a debitului la care contorul functioneaza intr-o maniera satisfacatoare pentru o perioada scurta de timp, fara sa se deterioreze.
Conditii de baza: Conditiile specificate pentru care cantitatea de fluid masurata este convertita.
3. Cerinte metrologice si tehnice specifice
3.1. Cerinte metrologice si tehnice pentru contoare de gaz
3.1.1. Conditii nominale de functionare
Producatorul trebuie sa specifice, prin inscriptionare, conditiile nominale de functionare ale contorului, in special:
3.1.1.1. Domeniul de debit al gazului
Valorile pentru domeniul de debit trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in tabelul 1:

Tabelul 1

Domeniul de debit


┌──────────────────────┬──────────────────-┬────────────────-┬────────────────-┐
│ Clasa de exactitate │ Q(max)/Q(min) │ Q(max)/Q(t) │ Q(r)/Q(max) │
├──────────────────────┼──────────────────-┼────────────────-┼────────────────-┤
│ 1,5 │ >= 150 │ >= 10 │ 1,2 │
├──────────────────────┼──────────────────-┼────────────────-┼────────────────-┤
│ 1,0 │ >= 20 │ >= 5 │ 1,2 │
└──────────────────────┴──────────────────-┴────────────────-┴────────────────-┘



3.1.1.2. Domeniul de temperatura a gazului, cu un interval minim de 40°C.
3.1.1.3. Conditii cu privire la gazele combustibile.
Contorul trebuie sa fie conceput pentru domeniul de gaze si pentru presiunile de furnizare specifice locului de utilizare caruia ii este destinat. Producatorul trebuie sa indice mai ales:
- familia sau grupul de gaze;
- presiunea maxima de functionare.
3.1.1.4. Conditii de mediu
Producatorul trebuie sa specifice conditiile de mediu climatic, mecanic si electromagnetic in care este destinat sa functioneze contorul de gaz, conform cerintei 2.1.3 din norma NML 001-05.
3.1.1.4.1. Conditiile de mediu climatic
Producatorul trebuie sa precizeze intervalul de temperatura de minim 50°C, cu limita superioara si inferioara a temperaturii preluate din tabelul 1, pct. 2.1.3.1 din norma NML 001-05 si sa indice daca contorul este destinat utilizarii in conditii de umiditate cu sau fara condensare, precum si daca locul de utilizare este deschis sau inchis.
3.1.1.4.2. Conditiile de mediu mecanic
Producatorul trebuie sa precizeze clasa de mediu mecanic M1 sau M2 in care contorul este destinat sa functioneze. Conditiile de mediu mecanic pentru aceste clase sunt descrise la pct. 2.1.3.2 din norma NML 001-05.
3.1.1.4.3. Conditiile de mediu electromagnetic
Producatorul trebuie sa precizeze clasa de mediu electromagnetic E1 sau E2 in care contorul este destinat sa functioneze. Conditiile de mediu electromagnetic pentru aceste clase sunt descrise la pct. 2.1.3.3 din norma NML 001-05.
3.1.1.5. Pentru alimentarea electrica valoarea nominala a tensiunii in curent alternativ si/sau limitele alimentarii in curent continuu, dupa caz.
3.1.2. Conditii de baza pentru valorile convertite
Producatorul trebuie sa specifice conditiile de baza pentru valorile convertite.
3.1.3. Eroarea maxima tolerata
3.1.3.1. Clasele de exactitate ale contoarelor de gaz, precum si erorile maxime tolerate, in functie de domeniile de debit sunt cele din tabelul 2.

Tabelul 2

Clasele de exactitate si erorile maxime tolerate


┌────────────────────────────-┬──────────────┬────────────-┐
│ Clasa de exactitate │ 1,5 │ 1 │
├────────────────────────────-┼──────────────┼────────────-┤
│ Q(min) <= Q < Q(t) │ ±3% │ ±2% │
├────────────────────────────-┼──────────────┼────────────-┤
│ Q(t) <= Q <= Q(max) │ ±1,5% │ ±1% │
└────────────────────────────-┴──────────────┴────────────-┘



Erorile de masurare nu trebuie sa depaseasca erorile maxime tolerate prevazute in tabelul 2.
In cazul in care erorile intre Q(t) si Q(max) au toate acelasi semn, ele nu trebuie sa depaseasca ±1% pentru clasa 1,5 si ±0,5% pentru clasa 1.
Erorile de masurare se determina luand in considerare clasa de exactitate, precum si domeniul de debit declarate de producator.
3.1.3.2. Variatia erorii maxime tolerate generata de dispozitivul de conversie.
In cazul unui dispozitiv integrat de conversie a temperaturii care converteste numai volumele in functie de temperatura si indica numai volumul convertit, eroarea maxima tolerata a contorului se majoreaza cu 0,5% intr-un interval de 30°C dispus simetric in jurul temperaturii specificate de producator care trebuie sa aiba o valoare cuprinsa intre 15°C si 25°C. In afara acestui interval se admite o majorare suplimentara a erorii tolerate cu inca 0,5% pentru fiecare interval de 10°C.
3.1.4. Efecte admise ale perturbatiilor
3.1.4.1. Imunitatea electromagnetica
3.1.4.1.1. Efectul unei perturbatii electromagnetice asupra unui contor de gaz trebuie sa fie astfel incat:
- variatia rezultatului masurarii sa nu fie mai mare decat valoarea admisa a variatiei definita la punctul 3.1.4.1.3, sau
- indicarea rezultatului masurarii sa se faca intr-o asemenea maniera incat acesta sa nu poata fi interpretat ca un rezultat valabil, ci ca o variatie temporara care nu poate fi interpretata, memorata sau transmisa ca rezultat al masurarii.
3.1.4.1.2. Dupa ce este supus unei perturbatii electromagnetice, contorul de gaz trebuie sa indeplineasca simultan urmatoarele conditii:
- sa se repuna in functiune in limitele erorilor maxime tolerate;
- sa-si pastreze toate functiile de masurare;
- sa permita recuperarea tuturor informatiilor de masurare prezente anterior perturbatiei.
3.1.4.1.3. Valoarea admisa a variatiei este cea mai mica din urmatoarele valori:
- marimea corespunzatoare jumatatii din valoarea absoluta a erorii maxime tolerate in zona superioara de masurare a volumului;
- marimea corespunzatoare erorii maxime tolerate aplicate cantitatii care corespunde curgerii gazului timp de un minut la debitul Q(max).
3.1.4.2. Efectul perturbarii curgerii
In conditiile de instalare specificate de fabricant, eroarea suplimentara cauzata de perturbarea curgerii in amonte si in aval, nu trebuie sa depaseasca o treime din eroarea maxima tolerata.
3.1.5. Durabilitate
Dupa o incercare adecvata realizata intr-o perioada estimata si declarata de fabricant, trebuiesc indeplinite urmatoarele cerinte:
3.1.5.1. Contoare de gaz clasa 1,5
3.1.5.1.1. Dupa incercarea de durabilitate diferenta intre eroarea de masurare si eroarea initiala pentru debite in intervalul Q(t) si Q(max) nu trebuie sa depaseasca 2%.
3.1.5.1.2. Eroarea de masurare dupa incercarea de durabilitate nu trebuie sa depaseasca dublul erorii maxime tolerate precizate la pct. 3.1.3.1.
3.1.5.2. Contoare de gaz clasa 1
3.1.5.2.1. Dupa incercarea de durabilitate diferenta intre eroarea de masurare si eroarea initiala nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de o treime eroarea maxima tolerate precizate la pct. 3.1.3.1.
3.1.5.2.2. Eroarea de masurare dupa incercarea de durabilitate nu trebuie sa depaseasca eroarea maxima tolerata precizata la pct. 3.1.3.1.
3.1.6. Adecvare
3.1.6.1. Un contor alimentat de la reteaua electrica (curent alternativ sau continuu) trebuie sa fie prevazut cu o sursa de alimentare de avarie sau cu alte mijloace care sa asigure pastrarea tuturor functiilor de masurare de-a lungul perioadei de defectare a sursei principale de alimentare.
3.1.6.2. O sursa de alimentare proprie a contorului trebuie sa aiba o durata de viata de cel putin 5 ani. Dupa scurgerea a 90% din durata de viata a sursei de alimentare contorul trebuie sa afiseze un semnal de avertizare corespunzator.
3.1.6.3. Dispozitivul indicator trebuie sa aiba un numar de cifre suficient de mare pentru ca volumul trecut prin contor in 8000 de ore la debitul Q(max) sa nu aduca cifrele la valoarea initiala.
3.1.6.4. Contorul de gaz trebuie sa poata fi instalat astfel incat sa poata functiona in orice pozitie declarata de producator in instructiunile de instalare ale acestuia.
3.1.6.5. Contorul de gaz trebuie sa aiba un element de control care sa permita realizarea incercarilor intr-un timp rezonabil.
3.1.6.6. Contorul de gaz trebuie sa respecte eroarea maxima tolerata oricare ar fi sensul de curgere, sau numai intr-un sens atunci cand acesta este indicat in mod clar.
3.1.7. Unitati de masura
Cantitatea masurata trebuie sa fie afisat in metri cubi, simbol mc sau in kilograme, simbolul kg.
3.1.8. Punerea in functiune
3.1.8.1. In cazul aplicatiilor rezidentiale se admite ca masurarile sa fie efectuate prin utilizarea contoarelor cu clasa de exactitate 1,5 sau a contoarelor cu clasa de exactitate 1 care au un raport Q(max)/Q(min) egal sau mai mare de 150.
3.1.8.2. In cazul aplicatiilor comerciale si/sau de mica industrie se admite ca masurarile sa fie efectuate prin utilizarea oricarui contor de clasa de exactitate 1,5.
3.1.8.3. Distribuitorul sau persoana legal desemnata pentru instalarea contorului trebuie sa determine conditiile de utilizare prevazute la punctele 3.1.1, 3.1.2 si 3.1.3, astfel incat contorul sa fie corespunzator pentru masurarea cu exactitate a consumului prevazut sau previzibil.
3.2. Cerinte metrologice si tehnice pentru dispozitive de conversie a volumului
3.2.1. Conditii nominale de functionare
Producatorul trebuie sa specifice, prin inscriptionare conditiile nominale de functionare ale dispozitivului de conversie a volumului, in special:
3.2.1.1. Domeniul de debit al gazului
Valorile pentru domeniul de debit trebuie sa fi in conformitate cu domeniul de debit al contorului de gaz pentru care acesta este destinat sa functioneze.
3.2.1.2. Domeniul de temperatura a gazului, trebuie sa fie in conformitate cu domeniul de debit al contorului de gaz pentru care acesta este destinat sa functioneze.
3.2.1.3. Conditii cu privire la gazele combustibile
Dispozitivul de conversie a volumului trebuie sa fie in conformitate cu domeniul de gaze si presiunile de furnizare specifice contorului de gaz pentru care acesta este destinat sa functioneze.
3.2.1.4. Conditii de mediu
Producatorul trebuie sa specifice conditiile de mediu climatic, mecanic si electromagnetic in care dispozitivul de conversie a volumului sau subansamblurile sale sunt destinate sa fie utilizate, conform cerintei 2.1.3 din norma NML 001-05.
3.2.1.4.1. Conditiile de mediu climatic
Producatorul trebuie sa precizeze intervalul de temperatura de minimum 50°C, cu limita superioara si inferioara a temperaturii preluate din tabelul 1, pct. 2.1.3.1 din norma NML 001-05 si sa indice daca dispozitivul de conversie a volumului este destinat utilizarii in conditii de umiditate cu sau fara condensare, precum si daca locul de utilizare este deschis sau inchis.
3.2.1.4.2. Conditiile de mediu mecanic
Producatorul trebuie sa precizeze clasa de mediu mecanic M1 sau M2 in care dispozitivul de conversie a volumului este destinat sa functioneze.
3.2.1.4.3. Conditiile de mediu electromagnetic
Producatorul trebuie sa precizeze clasa de mediu electromagnetic E1 sau E2 in care dispozitivul de conversie a volumului este destinat sa functioneze.
3.2.1.5. Pentru alimentarea electrica: valoarea nominala a tensiunii in curent alternativ si/sau limitele alimentarii in curent continuu.
3.2.2. Conditii de baza pentru valorile convertite
Producatorul trebuie sa specifice conditiile de baza pentru valorile convertite.
3.2.3. Eroarea maxima tolerata
3.2.3.1. Erorile maxime tolerate ale dispozitivelor de conversie a volumului sunt:
±0,5% la temperatura ambianta de 20°C ±3°C, umiditatea ambianta 60% ±15% si valorile nominale de alimentare electrica;
±0,7% pentru dispozitivele de conversie in functie de temperatura in conditiile precizate de functionare;
±1,0% pentru alte dispozitive de conversie in conditiile precizate de functionare.
Erorile maxime tolerate ale dispozitivelor de conversie a volumului nu includ erorile maxime tolerate ale contoarelor de gaz.
3.2.3.2. Pentru verificarile periodice si dupa reparatii, erorile de masurare nu trebuie sa depaseasca dublul erorii maxime tolerate precizate la pct. 3.2.3.1.
3.2.4. Efecte admise ale perturbatiilor
3.2.4.1. Imunitatea electromagnetica
3.2.4.1.1. Efectul unei perturbatii electromagnetice asupra unui dispozitiv de conversie a volumului trebuie sa fie astfel incat:
- variatia rezultatului masurarii sa nu fie mai mare decat valoarea admisa a variatiei definita la punctul 3.2.4.1.3, sau
- indicarea rezultatului masurarii sa se faca intr-o asemenea maniera incat acesta sa nu poata fi interpretat ca un rezultat valabil, ci ca o variatie temporara care nu poate fi interpretata, memorata sau transmisa ca rezultat al masurarii.
3.2.4.1.2. Dupa ce este supus unei perturbatii electromagnetice, dispozitivul de conversie a volumului trebuie sa indeplineasca simultan urmatoarele conditii:
- sa se repuna in functiune in limitele erorilor maxime tolerate;
- sa-si pastreze toate functiile de masurare;
- sa permita recuperarea tuturor informatiilor de masurare prezente anterior perturbatiei.
3.2.4.1.3. Valoarea admisa a variatiei este valoarea absoluta a erorii maxime tolerate definita la punctul 3.2.3.
3.2.5. Durabilitate
Dupa o incercare adecvata realizata intr-o perioada estimata si declarata de fabricant, diferenta intre eroarea de masurare si eroarea initiala nu trebuie sa depaseasca 0,5%.
3.2.6. Adecvare
3.2.6.1. Un dispozitiv de conversie a volumului alimentat de la reteaua electrica (curent alternativ sau continuu) trebuie sa fie prevazut cu o sursa de alimentare de avarie sau cu alte mijloace care sa asigure pastrarea tuturor functiilor de masurare de-a lungul perioadei de defectare a sursei principale de alimentare.
3.2.6.2. O sursa de alimentare proprie a dispozitivului de conversie a volumului trebuie sa aiba o durata de viata de cel putin 5 ani. Dupa scurgerea a 90% din durata de viata a sursei de alimentare dispozitivul de conversie a volumului trebuie sa afiseze un semnal de avertizare corespunzator.
3.2.6.3. Un dispozitiv indicator trebuie sa aiba un numar de cifre suficient de mare pentru ca volumul trecut prin contorul de gaz cu care acesta este destinat sa functioneze, in 8000 de ore la debitul Q(max) sa nu aduca cifrele la valoarea initiala.
3.2.6.4. Un dispozitiv electronic de conversie a volumului trebuie sa fie capabil sa detecteze functionarea in afara intervalelor indicate de fabricant pentru parametrii care sunt importanti pentru exactitatea de masurare. In acest caz, dispozitivul de conversie trebuie sa opreasca integrarea marimii convertite si sa poata totaliza separat marimea convertita in timpul in care este in afara intervalelor de functionare.
3.2.6.5. Un dispozitiv de conversie electronic trebuie sa fie capabil sa afiseze toate datele necesare pentru masurarea fara echipamente suplimentare.
3.2.7. Unitati de masura
Cantitatea masurata trebuie sa fie afisat in metri cubi, simbol mc sau in kilograme, simbolul kg.
3.2.8. Punerea in functiune
3.2.8.1. Distribuitorul sau persoana legal desemnata pentru instalarea dispozitivului de conversie a volumului trebuie sa determine conditiile de utilizare prevazute la punctele 3.2.1, 3.2.2 si 3.2.3, astfel incat dispozitivul de conversie a volumului sa fie corespunzator pentru masurarea cu exactitate a consumului prevazut sau previzibil.
4. Atestarea legalitatii
4.1. Atestarea legalitatii unui contor de gaz sau al unui dispozitiv de conversie a volumului se realizeaza numai dupa demonstrarea conformitatii acestora cu cerintele metrologice si tehnice aplicabile, prevazute in tabelul 3, pentru contoarele de gaz, respectiv tabelul 4 pentru dispozitivele de conversie a volumului.
4.2. Atestarea legalitatii se realizeaza prin aplicarea marcajelor metrologice si eliberarea unor documente specifice (certificate de aprobare de model, buletine de verificare).

Tabelul 3

Cerinte metrologice si tehnice aplicabile contoarelor de gaz


┌────┬────────────────────────┬────────────────────┬──────────────────────────-┐
│ │ │ │ Modalitati de control │
│Nr. │ Cerinte │ ├────────┬──────────────────┤
│crt.│ metrologice si tehnice │ Punctul din norma │Aprobare│ Verificare │
│ │ │ │de model├────────┬────────-┤
│ │ │ │ │initiala│periodica│
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 1 │Adecvare │ 2.7/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ │ 3.1.6/NML 004-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 2 │Protectie impotriva │ 2.8/NML 001-05│ X │ X │ X │
│ │interventiilor │ │ │ │ │
│ │neautorizate si a │ │ │ │ │
│ │degradarii informatiei │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 3 │Informatii furnizate de │ 2.9/NML 001-05│ X │ X │ X │
│ │mijlocul de masurare si │ 3.1.1/NML 004-05│ │ │ │
│ │informatii insotitoare │ 3.1.2/NML 004-05│ │ │ │
│ │ │ 3.1.4/NML 004-05│ │ │ │
│ │ │ 3.1.8/NML 004-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 4 │Indicarea rezultatului │ 2.10/NML 001-05│ X │ │ │
│ │masurarii │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 5 │Posibilitatea evaluarii │ 2.12/NML 001-05│ X │ │ │
│ │conformitatii │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 6 │Erori in conditii │ 3.1.3/NML 004-05│ X │ X │ X │
│ │nominale de functionare,│ │ │ │ │
│ │fara perturbatii │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 7 │Efectul conditiilor de │3.1.1.4.1/NML 004-05│ X*1) │ │ │
│ │mediu climatic │ 2.1.3.1/NML 001-05│ │ │ │
│ │ │ 2.1.4.2/NML 001-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 8 │Efectul conditiilor de │3.1.1.4.2/NML 004-05│ X*1) │ │ │
│ │mediu mecanic │ 2.1.3.2/NML 001-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 9 │Efectul conditiilor de │3.1.1.4.3/NML 004-05│ X*1) │ │ │
│ │mediu electromagnetic │ 2.1.3.3/NML 001-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 10 │Efectul perturbarii │ 3.1.4.2/NML 004-05│ X │ │ │
│ │curgerii │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 11 │Alimentare electrica │ 3.1.1.5/NML 004-05│ X*1) │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 12 │Durabilitate │ 2.5/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ │ 3.1.5/NML 004-05│ │ │ │
└────┴────────────────────────┴────────────────────┴────────┴────────┴────────-┘



*1) Evaluarile se efectueaza numai la contoarele echipate cu dispozitive electrice sau electronice

Tabelul 4

Cerinte metrologice si tehnice aplicabile dispozitivelor de conversie a volumului


┌────┬────────────────────────┬────────────────────┬──────────────────────────-┐
│ │ │ │ Modalitati de control │
│Nr. │ Cerinte │ ├────────┬──────────────────┤
│crt.│ metrologice si tehnice │ Punctul din norma │Aprobare│ Verificare │
│ │ │ │de model├────────┬────────-┤
│ │ │ │ │initiala│periodica│
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 1 │Adecvare │ 2.7/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ │ 3.2.6/NML 004-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 2 │Protectie impotriva │ 2.8/NML 001-05│ X │ X │ X │
│ │interventiilor │ │ │ │ │
│ │neautorizate si a │ │ │ │ │
│ │degradarii informatiei │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 3 │Informatii furnizate de │ 2.9/NML 001-05│ X │ X │ X │
│ │mijlocul de masurare si │ 3.2.1/NML 004-05│ │ │ │
│ │informatii insotitoare │ 3.2.2/NML 004-05│ │ │ │
│ │ │ 3.2.4/NML 004-05│ │ │ │
│ │ │ 3.2.8/NML 004-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 4 │Indicarea rezultatului │ 2.10/NML 001-05│ X │ │ │
│ │masurarii │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 5 │Posibilitatea evaluarii │ 2.12/NML 001-05│ X │ │ │
│ │conformitatii │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 6 │Erori in conditii │ 3.2.3/NML 004-05│ X │ X │ X │
│ │nominale de functionare,│ │ │ │ │
│ │fara perturbatii │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 7 │Efectul conditiilor de │3.2.1.4.1/NML 004-05│ X │ │ │
│ │mediu climatic │ 2.1.3.1/NML 001-05│ │ │ │
│ │ │ 2.1.4.2/NML 001-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 8 │Efectul conditiilor de │3.2.1.4.2/NML 004-05│ X │ │ │
│ │mediu mecanic │ 2.1.3.2/NML 001-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 9 │Efectul conditiilor de │3.2.1.4.3/NML 004-05│ X │ │ │
│ │mediu electromagnetic │ 2.1.3.3/NML 001-05│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 10 │Alimentare electrica │ 3.2.1.5/NML 004-05│ X │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────┼────────┼────────┼────────-┤
│ 11 │Durabilitate │ 2.5/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ │ 3.2.5/NML 004-05│ │ │ │
└────┴────────────────────────┴────────────────────┴────────┴────────┴────────-┘

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016