Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   MODIFICARI SI COMPLETARI nr. 21.541/8.392 NN din 15 octombrie 1998  la   Criteriile nr. 2.665/1C/311 din 28 februarie 1992 privind stabilirea si evaluarea terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MODIFICARI SI COMPLETARI nr. 21.541/8.392 NN din 15 octombrie 1998 la Criteriile nr. 2.665/1C/311 din 28 februarie 1992 privind stabilirea si evaluarea terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 437 din 18 noiembrie 1998
I. <>Criteriile nr. 2.665/1C/311 din 28 februarie 1992 se modifica şi se completeazã astfel:

1. Articolul 2 liniuta a 2-a va avea urmãtorul cuprins:
"- hotãrâre a consiliului judeţean sau prin dispoziţie a primarului general al municipiului Bucureşti, pentru societãţile comerciale cu capital de stat înfiinţate prin hotãrâri ale consiliilor locale şi judeţene sau prin hotãrâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti."

2. La articolul 4 litera a) prima liniuta, dupã cuvântul "acorduri" se introduce cuvântul "hotãrâri".

3. La articolul 4 litera d) se elimina cuvintele "consiliului imputernicitilor statului sau, dupã caz".

4. Articolul 6 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - Mãsurãtorile geotopografice se executa la comanda societãţilor comerciale cu capital de stat de cãtre persoane juridice şi fizice autorizate de Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie, care vor determina, conform STAS 7468-80, urmãtoarele:
- suprafata incintei (ST);
- suprafata construitã (Sc);
- suprafata aferentã reţelelor (Sr);
- suprafata aferentã cãilor de transport (St);
- suprafata libera (Sl)."

5. La articolul 15 se elimina denumirea "Oficiul de Cadastru şi Organizarea Teritoriului" şi se înlocuieşte cu "oficiului de cadastru, geodezie şi cartografie judeţean sau al municipiului Bucureşti".

6. Articolul 16 litera b) va avea urmãtorul cuprins:
"b) pentru societãţile comerciale cu capital de stat, înfiinţate prin hotãrâri ale autoritãţilor administraţiei publice locale, la consiliile judeţene sau la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz."

7. Articolul 19 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - Valoarea terenurilor obţinute de societãţile comerciale cu capital de stat care, potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se include în patrimoniul acestora, se înregistreazã în debitul contului 211 <<Terenuri>>, prin creditul contului 118 <<Terenuri necuprinse în capitalul social>>."

8. Articolul 20 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - În momentul obţinerii titlului de proprietate, valoarea terenului se include în capitalul social, efectuandu-se articolul contabil 118 analitic: <<Terenuri necuprinse în capitalul social>>, prin creditul contului 1012 <<Capital social subscris şi vãrsat>>.
În cazul în care terenurile nu au fost înregistrate pana la obţinerea titlurilor de proprietate, în contul 118 se va efectua înregistrarea 211 = 1012, cu îndeplinirea formalitãţilor la registrul comerţului."

9. Articolul 21 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - Certificatele de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, conform modelelor anexate, se elibereazã de cãtre ministerele de resort şi vor fi semnate de miniştri, pentru societãţile comerciale cu capital de stat, înfiinţate prin hotãrâre a Guvernului, şi de cãtre consiliile judeţene sau de cãtre Consiliul General al Municipiului Bucureşti, semnate de presedinti, respectiv de primarul general al municipiului Bucureşti şi de secretarii acestora, pentru cele înfiinţate prin hotãrâri ale consiliilor locale şi judeţene sau prin hotãrâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Certificatele de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor se pot elibera pe grupe de amplasamente sau pe fiecare amplasament."

10. La articolul 22 litera a), prima şi a 5-a liniuta vor avea urmãtorul cuprins:
"- un exemplar la oficiul de cadastru, geodezie şi cartografie judeţean sau al municipiului Bucureşti;"
..........................................................................
"- un exemplar la Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului - Direcţia cadastru imobiliar-edilitar şi gestiunea localitãţilor;"

11. La articolul 22, litera b) partea introductivã, prima şi a 4-a liniuta vor avea urmãtorul cuprins:
"b) pentru societãţile comerciale cu capital de stat, înfiinţate prin hotãrâre a consiliilor locale, judeţene sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti:
- un exemplar la oficiul de cadastru, geodezie şi cartografie judeţean sau al municipiului Bucureşti;"
..........................................................................
"- un exemplar la Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului - Direcţia cadastru imobiliar-edilitar şi gestiunea localitãţilor."

12. Articolul 23 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - Documentaţiile depuse la Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului - Direcţia cadastru imobiliar-edilitar şi gestiunea localitãţilor vor fi înscrise în Registrul unic al terenurilor societãţilor comerciale cu capital de stat."

13. La articolul 25, liniutele a 2-a şi a 3-a vor avea urmãtorul cuprins:
"- Model 2 (anexa nr. 6) - Certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de consiliile judeţene;
- Model 3 (anexa nr. 6) - Certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Consiliul General al Municipiului Bucureşti."

14. La articolul 26 se elimina cuvintele "administraţiilor consiliilor judeţene şi consiliului municipiului Bucureşti" şi se înlocuiesc cu cuvintele: "consiliilor judeţene şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti".

15. Articolul 28 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 28. - Terenurile disponibilizate aparţin proprietãţii private a comunelor, oraşelor sau judeţelor, dupã caz, şi se constituie în "Fondul special destinat realizãrii de investiţii sau desfãşurãrii unor activitãţi economice", fond administrat de autoritãţile administraţiei publice locale.
Terenurile disponibilizate care nu au fãcut obiectul certificatului de atestare a dreptului de proprietate vor fi predate consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau consiliilor judeţene, dupã caz, pe baza de protocol, în termen de 30 de zile de la data eliberãrii certificatului de atestare a dreptului de proprietate."

16. Dupã articolul 28 se introduce articolul 28^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 28^1. - Documentaţiile întocmite de societãţile comerciale cu capital de stat, avizate şi aflate în gestiunea oficiilor de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol judeţene, vor fi predate oficiilor de cadastru, geodezie şi cartografie judeţene, pe baza de protocol, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a modificãrilor şi completãrilor la prezentele criterii."

17. Articolul 29 se completeazã cu alineatele 2 şi 3, cu urmãtorul cuprins:
"Membrii comisiei de stabilire şi evaluare a terenurilor aflate în patrimoniul societãţilor comerciale cu capital de stat, constituitã în baza Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vor primi, la data eliberãrii certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, o indemnizaţie de pana la jumãtate din salariul brut, aprobatã de consiliul de administraţie al societãţilor comerciale.
Reprezentanţii compartimentelor de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul consiliilor judeţene, al Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi al oficiilor de cadastru, geodezie şi cartografie judeţene, care verifica şi avizeazã documentaţia întocmitã în vederea eliberãrii certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, vor primi pentru aceasta activitate o indemnizaţie indexabila de 100.000 lei."

18. La punctul 35 din anexa nr. 1 cuvintele "Oficiului de Cadastru şi Organizarea Teritoriului" se înlocuiesc cu cuvintele "oficiului de cadastru, geodezie şi cartografie judeţean şi al municipiului Bucureşti".

19. Anexele nr. 2, 3 şi 6 se înlocuiesc cu anexele nr. 1, 2 şi 3 la prezentele modificãri şi completãri.

II. La data intrãrii în vigoare a prezentelor modificãri şi completãri se abroga <>Completarea nr. 4.253/6/N/1992 , aprobatã de Ministerul Economiei şi Finanţelor şi de Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 172 din 22 iulie 1992.
III. <>Criteriile nr. 2.665/1C/311/1992 , cu prezentele modificãri şi completãri, vor fi republicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Ministrul lucrãrilor publice
şi amenajãrii teritoriului,
Nicolae Noica

ANEXA 1



Judeţul ................ .........................
Municipiul ............. .........................
Oraşul ................. .........................
Comuna ................. (denumirea societãţii comerciale,
Localitatea ............ telefon, fax)


SITUAŢIA
privind stabilirea terenurilor aflate în patrimoniul societãţii comerciale cu capital de stat

A. Titlul asupra terenurilor
- m² -
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ Titlul asupra terenurilor*) │ │
│ crt.│ (legi, decrete, ordine, decizii, contracte │ Suprafata înscrisã │ │ │ acorduri, hotãrâri etc.) │ │
│─────│─────────────────────────────────────────────│─────────────────────────│
│─────│─────────────────────────────────────────────│─────────────────────────│
│─────│─────────────────────────────────────────────│─────────────────────────│
│─────│─────────────────────────────────────────────│─────────────────────────│
│ │ TOTAL: │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

*) Se înscriu denumirea fiecãrui act şi data emiterii acestuia în ordinea dobândirii.

B. Suprafata rezultatã din mãsurãtori topografice
- m² -
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ │ Suprafata │
│ crt.│ Specificare │─────────────────────────────│ │ │ │exclusiva │ cota │ totalã │
│ │ │ │indivizã │ │
│─────│─────────────────────────────────────────│──────────│─────────│────────│
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
│─────│─────────────────────────────────────────│──────────│─────────│────────│
│ 1. │ Suprafata construitã (Sc) │ │ │ │
│ 2. │ Suprafata aferentã reţelelor (Sr) │ │ │ │
│ 3. │ Suprafata aferentã cãilor de transport │ │ │ │
│ │ (St) │ │ │ │
│ 4. │ Suprafata libera (Sl) │ │ │ │
│ 5. │ Suprafata incintei (ST) (Sc+Sr+St+Sl) │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

C. Calculul suprafeţei de teren necesare activitãţii societãţii comerciale cu capital de stat

- m² -
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ │ │ │Total "Fond │Necesarã obiec-│
│ │ │ │ │ │special des-│tului de acti- │
│ │ │ Rezul- │ Deter- │ Dis- │tinat reali-│ vitate, │
│ │ Deti- │ tata │ minata │ poni- │zarii de în-│ din care: │
│ │ nuta │ prin │ în plus │ bili- │vestitii sau│───────────────│
│ │ pe │ masu- │ fata de │ zata │desfãşurãrii│ │ cota- │
│ Specificare │ baza │ ratori │ titlu │ prin │unor activi-│ ex- │ parte │
│ │ de │ topo- │ (2-1) │ "POT" │tati econo- │ clu-│indivizã │
│ │ titlu │ grafice│ │ │ mice" │ siva│ (pct. B │
│ │ │ │ │ │ │(2-5)│ col. 3 │
│ │ │ │ │ │ │ │din pre- │
│ │ │ │ │ │ │ │ zenta │
│ │ │ │ │ │ │ │ anexa) │
│─────────────│───────│────────│─────────│───────│────────────│─────│─────────│
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
│─────────────│───────│────────│─────────│───────│────────────│─────│─────────│
│ Suprafata │ │ │ │ │ │ │ │
│ incintei │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

SOCIETATEA COMERCIALĂ COMISIA
Director, Contabil-şef Preşedinte, Secretar,
............ ............... ............. ...........

Avizat
──────
COMPARTIMENTUL PENTRU OFICIUL DE CADASTRU,
URBANISM ŞI AMENAJAREA TERITORIULUI GEODEZIE ŞI CARTOGRAFIE
Director, Director,
............... ...............



ANEXA 2



Judeţul ................ .........................
Municipiul ............. .........................
Oraşul ................. .........................
Comuna ................. (denumirea societãţii comerciale,
Localitatea ............ telefon, fax)


SITUAŢIA
privind evaluarea calitativã a terenurilor disponibilizate care se constituie în "Fondul special destinat realizãrii de investiţii sau desfãşurãrii unor activitãţi economice"

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ │ │ Formula de bonitate │ │
│ crt.│ │ Simbolul │ .................... │ │
│ │Parcela │ categoriei │ Suprafata (m²) │ Valoarea totalã │
│ │ │ de │ .................... │ (lei), calculatã │
│ │ │ folosinta │ pentru subparcele │ conform criteriilor │
│ │ │ │ pentru ............. │ cuprinse la cap. V │
│ │ │ │ parcela │ │
│─────│────────│────────────│──────────────────────────│──────────────────────│
│ │ │ │ ....................... │ .................. │
│─────│────────│────────────│──────────────────────────│──────────────────────│
│ │ │ │ ....................... │ .................. │
│─────│────────│────────────│──────────────────────────│──────────────────────│
│ │ │ │ ....................... │ .................. │
│─────│────────│────────────│──────────────────────────│──────────────────────│
│ │ TOTAL: │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

NOTA:
Se înscriu numai suprafeţele menţionate în anexa nr. 2 lit. C, coloana 5.

SOCIETATEA COMERCIALĂ COMISIA
Director, Contabil-şef Preşedinte, Secretar,
............ ............... ............. ...........

Avizat
──────
OFICIUL DE STUDII PEDOLOGICE
ŞI AGROCHIMICE
Director,
................



ANEXA 3



- Modelul nr. 1 -

ROMÂNIA

MINISTERUL ...............

În baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitãţilor economice de stat ca regii autonome şi societãţi comerciale şi a Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri aflate în patrimoniul societãţilor comerciale cu capital de stat,
ţinând seama de propunerile comisiei pentru stabilirea şi evaluarea terenurilor, constituitã prin Ordinul ministrului nr. ........ din ..........,
în temeiul ................... de organizare şi funcţionare a ministerului,
ministrul .............. emite urmãtorul

CERTIFICAT
DE ATESTARE A DREPTURILOR DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR
Seria ......... nr. ............

pentru societatea comercialã cu capital de stat, înfiinţatã prin Hotãrârea Guvernului nr. ....... din .............., sub denumirea de ................., cu sediul în localitatea ....................................................,
(satul, comuna, oraşul, municipiul)
str. ................ nr. ........, judeţul ................ .
Suprafata de teren în proprietatea exclusiva a Societãţii Comerciale ............... este de .............. m², iar suprafata, în cota-parte indivizã, este de ............. m², identificate în anexa nr. 2 la documentaţia de stabilire şi evaluare a terenurilor, înregistratã sub nr. .............. din .............. la Oficiul de Cadastru, Geodezie şi Cartografie al Judeţului .............. şi însoţitã de planurile topografice cuprinse în anexele nr. 4 şi 5 la prezentele criterii.

Ministru,
...................


- Modelul nr. 2 -

ROMÂNIA

CONSILIUL ...............

În baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitãţilor economice de stat ca regii autonome şi societãţi comerciale şi a Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri aflate în patrimoniul societãţilor comerciale cu capital de stat,
ţinând seama de propunerile comisiei pentru stabilirea şi evaluarea terenurilor, constituitã prin Hotãrârea Consiliului .......... nr. ........ din ..........,
în temeiul Legii administraţiei publice locale nr. 69/1991,
Consiliul Judeţean .............. emite urmãtorul

CERTIFICAT
DE ATESTARE A DREPTURILOR DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR
Seria ......... nr. ............

pentru societatea comercialã cu capital de stat, înfiinţatã prin Hotãrârea*) nr. ....... din .............., sub denumirea de ................., cu sediul în localitatea ..................................................................,
(satul, comuna, oraşul, municipiul)
str. ................ nr. ........, judeţul ................ .
Suprafata de teren în proprietatea exclusiva a Societãţii Comerciale ............... este de .............. m², iar suprafata, în cota-parte indivizã, este de ............. m², identificate în anexa nr. 2 la documentaţia de stabilire şi evaluare a terenurilor, înregistratã sub nr. .............. din .............. la Oficiul de Cadastru, Geodezie şi Cartografie al Judeţului .............. şi însoţitã de planurile topografice cuprinse în anexele nr. 4 şi 5 la prezentele criterii.

Preşedinte, Secretar,
.................. ...............


*) Se completeazã, dupã caz, "consiliul judeţean sau local al municipiului, oraşului sau comunei".

- Modelul nr. 3 -

ROMÂNIA
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

În baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitãţilor economice de stat ca regii autonome şi societãţi comerciale şi a Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri aflate în patrimoniul societãţilor comerciale cu capital de stat,
ţinând seama de propunerile comisiei pentru stabilirea şi evaluarea terenurilor, constituitã prin Dispoziţia primarului general al municipiului Bucureşti nr. ........ din ..........,
în temeiul Legii administraţiei publice locale nr. 69/1991,
Consiliul General al Municipiului Bucureşti emite urmãtorul

CERTIFICAT
DE ATESTARE A DREPTURILOR DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR
Seria ......... nr. ............

pentru societatea comercialã cu capital de stat, înfiinţatã prin Hotãrârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. ....... din .............., sub denumirea de ................., cu sediul în municipiul Bucureşti, str. ........... nr. ............., sectorul ................ .
Suprafata de teren în proprietatea exclusiva a Societãţii Comerciale ............... este de .............. m², iar suprafata, în cota-parte indivizã, este de ............. m², identificate în anexa nr. 2 la documentaţia de stabilire şi evaluare a terenurilor, înregistratã sub nr. .............. din .............. la Oficiul de Cadastru, Geodezie şi Cartografie al Municipiului Bucureşti şi însoţitã de planurile topografice cuprinse în anexele nr. 4 şi 5 la prezentele criterii.

Preşedinte, Secretar,
.................. ...............

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016