Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 246 din 14 decembrie 2010  pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 246 din 14 decembrie 2010 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 854 din 21 decembrie 2010

    Parlamentul României adoptã prezenta lege.

     ARTICOL UNIC
    Se aprobã <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 77 din 24 iunie 2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 439 din 26 iunie 2009, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:
    1. La articolul 1, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(4) Cererile privind acordarea licenţelor de organizare a jocurilor de noroc sau a autorizaţiilor de exploatare a jocurilor de noroc vor fi soluţionate în termen de 30 de zile de la data depunerii documentaţiei complete."
    2. La articolul 1, alineatul (5) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), conform cãrora jocurile de noroc sunt exploatate în mod direct de deţinãtorul licenţei, exploatarea jocurilor de noroc se poate realiza, în comun, de cãtre 2 sau mai mulţi organizatori de jocuri de noroc între care existã un contract de asociere în participaţiune încheiat în condiţiile legii, rãspunderea administrativã revenind tuturor partenerilor."
    3. La articolul 2, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Monitorizarea activitãţilor din domeniul jocurilor de noroc se realizeazã de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, direct sau împreunã cu alte instituţii ale statului, în condiţiile legii. Pentru anumite tipuri de jocuri de noroc, monitorizarea poate fi încredinţatã, sub directa supraveghere a comisiei, altor instituţii şi autoritãţi de stat abilitate sau altor operatori economici autorizaţi în acest sens."
    4. La articolul 2, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
    "(4) În exercitarea atribuţiilor sale, comisia poate solicita date şi informaţii referitoare la activitatea de organizare, exploatare şi monitorizare a jocurilor de noroc oricãrei autoritãţi de stat, autoritãţi de supraveghere sau oricãror operatori economici care deţin competenţe directe ori indirecte referitoare la aceastã activitate, indiferent de nivelul şi forma de implicare."
    5. La articolul 5, alineatul (5) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(5) Nu sunt permise ca instrumente de platã care concurã la exploatarea jocurilor de noroc, definite la art.10 alin. (1) lit. b) paragraful (ii), instrumentele de platã utilizate în sistemul financiar-bancar (ordine de platã, cambii, bilete la ordin, viramente, foi de vãrsãmânt etc.) sau alte hârtii de valoare/cu valoare declaratã, cu excepţia mijloacelor de joc prevãzute la alin. (4), a mijloacelor bãneşti, inclusiv a cardurilor bancare de credit şi/sau debit."
    6. La articolul 5, dupã alineatul (5) se introduc douã noi alineate, alineatul (6) şi (7), cu urmãtorul cuprins:
    "(6) Prin echipamente tehnice care asigurã suportul pentru organizarea, exploatarea şi transmiterea jocurilor de noroc se înţelege totalitatea echipamentelor şi mijloacelor tehnice sau mijloacelor asimilate acestora, prin intermediul cãrora îşi desfãşoarã activitatea specificã organizatorul de jocuri de noroc autorizat în acest sens pe teritoriul României.
    (7) Prin echipamente tehnice care asigurã suportul pentru monitorizarea şi supravegherea jocurilor de noroc se înţelege totalitatea echipamentelor şi mijloacelor tehnice sau mijloacelor asimilate acestora, prin intermediul cãrora îşi desfãşoarã activitatea specificã autoritatea ori, dupã caz, operatorul economic care este autorizat sã exercite monitorizarea şi supravegherea jocurilor de noroc definite la art. 10 alin. (1) lit. g)-i) situate pe teritoriul României."
    7. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 6. - Prin organizator de jocuri de noroc se înţelege persoana juridicã autorizatã sã organizeze şi sã exploateze jocuri de noroc în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã şi a reglementãrilor specifice. Poate dobândi aceastã calitate persoana juridicã de drept român constituitã în condiţiile legii."
    8. Articolul 7 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 7. - Prin participant la jocul de noroc se înţelege orice persoanã fizicã majorã care doreşte şi are dreptul legal sã participe la jocuri de noroc autorizate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã şi a reglementãrilor specifice. Participarea la joc presupune acceptarea necondiţionatã a regulamentului respectivului joc de noroc."
    9. La articolul 10 alineatul (1), dupã litera f) se introduc trei noi litere, literele g)-i), cu urmãtorul cuprins:
    "g) jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã;
    h) pariurile on-line reprezentând activitatea de pariuri în cotã fixã, organizatã prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã;
    i) jocurile de noroc on-line reprezentând totalitatea jocurilor de noroc, altele decât cele definite la lit. a), e), f), g) şi h), care sunt desfãşurate altfel decât în prezenţa fizicã a jucãtorilor, organizate şi transmise prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, şi pentru care un organizator de jocuri de noroc a obţinut autorizaţie şi licenţã."
    10. La articolul 10, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) Activitatea economicã reprezentatã de jocurile de noroc, astfel cum acestea sunt definite la alin. (1) lit. g)-i), se va desfãşura în condiţiile elaborãrii şi implementãrii, prin intermediul normelor de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã şi a altor reglementãri specifice, a unui cadru de reglementare şi supraveghere a furnizãrii şi consumului de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, cu condiţia respectãrii principiilor privitoare la:
    (i) protecţia minorilor şi prevenirea accesului acestora la aceste tipuri de jocuri de noroc;
    (ii) asigurarea integritãţii şi a transparenţei operaţiunilor desfãşurate de cãtre şi prin intermediul organizatorilor de astfel de jocuri de noroc, precum şi a unui sistem de joc echitabil, supravegheat şi verificat permanent din punctul de vedere al securitãţii şi corectitudinii activitãţilor desfãşurate;
    (iii) prevenirea şi combaterea activitãţilor infracţionale care pot fi desfãşurate prin intermediul acestor tipuri de jocuri de noroc;
    (iv) asigurarea unei dezvoltãri echilibrate şi echitabile a diferitelor tipuri de jocuri de noroc, pentru a se evita destabilizarea sectoarelor economice în cauzã;
    (v) implementarea unui proces continuu de actualizare a reglementãrilor din acest domeniu de activitate, în vederea diminuãrii şi limitãrii unor posibile vulnerabilitãţi ale acestui sector economic faţã de potenţiale activitãţi infracţionale, precum şi a diminuãrii expunerii faţã de riscul de spãlare a banilor şi de finanţare a actelor de terorism."
    11. La articolul 12 alineatul (3), dupã litera e) se introduce o nouã literã, litera f), cu urmãtorul cuprins:
    "f) în cazul jocurilor de noroc prevãzute la art. 10 alin. (1) lit. g)-i), pentru întreaga activitate de organizare, desfãşurare şi exploatare şi pentru toate echipamentele tehnice care concurã la aceasta."
    12. La articolul 13, alineatele (2) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Pentru societãţile care organizeazã pariuri în cotã fixã şi/sau pariuri on-line, taxa pentru autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc se stabileşte în funcţie de încasãrile efectiv realizate de societãţi din exploatarea acestei activitãţi, dar nu mai puţin de nivelul minim al taxei stabilite în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã.
    (3) Taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc constituie venit la bugetul de stat. Un procent de 5% din aceste taxe se alocã anual prin legea bugetului de stat astfel: 1,5% la Fondul cinematografic şi 3,5% pentru Programul naţional de restaurare a monumentelor istorice. Sumele se vireazã lunar din buget la nivelul încasãrilor."
    13. La articolul 14 alineatul (2) litera b), partea introductivã a paragrafului (iii) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(iii) pentru jocurile de tip pariu, jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune, pariuri on-line, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, jocuri de noroc on-line, taxa anualã se datoreazã şi se plãteşte dupã cum urmeazã:".
    14. La articolul 15 alineatul (2), litera h) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "h) mijloacele de joc utilizate la jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune, indiferent de modul constructiv sau operaţional al acestora, sunt vizate de Biroul Român de Metrologie Legalã. Totalul taxelor de participare colectate şi totalul premiilor acordate se centralizeazã într-un sistem electronic central amplasat pe teritoriul României. Sistemul electronic central, prin grija şi pe seama organizatorului, va fi conectat cu un terminal situat la Ministerul Finanţelor Publice, pus la dispoziţie gratuit de organizatori, şi va conţine sau va permite accesul la informaţii privind totalul taxelor de participare colectate în orice zi şi totalul premiilor acordate;".
    15. La articolul 15 alineatul (2), dupã litera h) se introduc douã noi litere, literele i) şi j), cu urmãtorul cuprins:
    "i) deţin toate echipamentele tehnice care asigurã suportul pentru organizarea şi transmiterea acestor tipuri de jocuri de noroc în mod obligatoriu pe teritoriul României pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, jocurile de noroc on-line, excepţie de la aceastã prevedere fãcând operatorii economici autorizaţi în acest domeniu într-un stat membru al Uniunii Europene şi care deţin echipamentele tehnice necesare funcţionãrii într-un stat membru al Uniunii Europene, cu obligaţia conectãrii acestora la organismele prevãzute la art. 19^1;
    j) condiţiile suplimentare ce trebuie îndeplinite de operatorul economic pentru obţinerea licenţei de organizare şi autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc prevãzute la art. 10 alin. (1) lit. g)-i) vor fi reglementate prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã."
    16. La articolul 15 alineatul (6) litera a), paragrafele (i) şi (iii) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(i) minimum 15 mijloace de joc pentru spaţiile în care, pe lângã celelalte activitãţi care se desfãşoarã în cadrul incintei respective, altele decât exploatarea de jocuri de noroc, se exploateazã numai aceastã categorie de mijloace de joc;
    ..................................................................
    (iii) minimum douã mijloace de joc, dar nu mai mult de 5 mijloace de joc, pentru locaţiile autorizate pentru activitatea de pariu sau loto;".
    17. La articolul 15 alineatul (6), litera i) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "i) pentru jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune, numãrul minim de agenţii prin care se realizeazã distribuţia biletelor de cãtre acelaşi operator economic este de 48, câte o agenţie în fiecare reşedinţã de judeţ şi, respectiv, fiecare sector din municipiul Bucureşti. Licenţa şi autorizaţia de organizare a jocurilor de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune permit operatorului economic care le-a obţinut sã desfãşoare activitatea pe întregul teritoriu al României, fãrã a fi necesarã obţinerea de autorizaţii, aprobãri, taxe suplimentare, avize ori licenţe din partea autoritãţilor locale. Anterior începerii activitãţii pe raza unei localitãţi, operatorul economic autorizat în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã va informa, în termen de 5 zile anterior începerii activitãţii, prin adresã, autoritatea administraţiei publice locale competente despre începerea activitãţii, comunicându-i data începerii activitãţii şi transmiţându-i copii dupã licenţa şi autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc bingo organizate prin intermediul reţelelor de televiziune. Distribuţia-vânzarea cartoanelor bingo se realizeazã prin toate formele permise de lege în materia vânzãrii-cumpãrãrii. Vânzarea cartoanelor se va putea face prin personal propriu angajat, prin mandatari pe bazã de comision, prin puncte de vânzare fixe (inclusiv sistem on-line) sau mobile;".
    18. La articolul 16, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
    "(4) Operatorii economici care deţin licenţã de organizare a jocurilor de noroc şi exploateazã, pe bazã de autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc, jocuri de noroc caracteristice activitãţii cazinourilor pot organiza turnee de poker în baza unui regulament aprobat de comisie şi cu condiţia plãţii taxei de organizare. Cuantumul taxei de organizare anuale este cel stabilit prin anexa la prezenta ordonanţã de urgenţã şi constituie venit la bugetul de stat."
    19. La articolul 17 alineatul (2), dupã litera h) se introduc douã noi litere, literele h^1) şi h^2), cu urmãtorul cuprins:
    "h^1) constatarea unor nereguli în ceea ce priveşte evidenţierea câştigurilor acordate, reţinerea la sursã a sumelor aferente şi neplata acestora sau plata cu o întârziere mai mare de 30 de zile, precum şi în ceea ce priveşte nerespectarea oricãror condiţii de licenţiere şi autorizare stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã sau prin alte reglementãri specifice;
    h^2) constatarea în activitatea de jocuri de noroc a nerespectãrii prevederilor <>Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spãlãrii banilor, precum şi pentru instituirea unor mãsuri de prevenire şi combatere a finanţãrii actelor de terorism, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;".
    20. La articolul 18, alineatele (1) şi (5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 18. - (1) Companiei Naţionale «Loteria Românã» - S.A. i se încredinţeazã, în calitate de unic organizator, pe întreg teritoriul ţãrii, organizarea şi exploatarea de jocuri loto şi pariuri mutuale, astfel cum sunt definite la art. 10 alin. (1), inclusiv prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sistemelor de telefonie fixã sau mobilã.
    ......................................................................
    (5) În vederea realizãrii obiectului de activitate, Compania Naţionalã «Loteria Românã» - S.A. poate încheia contracte cu persoane fizice sau juridice pentru organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, pentru care deţine sau obţine licenţã şi autorizaţie în condiţiile legii."
    21. Dupã articolul 19 se introduce un nou articol, articolul 19^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 19^1. - (1) Controlul tehnic, monitorizarea şi supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, jocuri de noroc on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã ori mobilã se realizeazã de instituţii sau autoritãţi de stat, abilitate în acest sens, sau de operatori economici autorizaţi de comisie.
    (2) Operatorii economici autorizaţi potrivit alin. (1) vor permite accesul necondiţionat al tuturor instituţiilor cu competenţe în întregul domeniu de activitate gestionat.
    (3) Condiţiile de autorizare a respectivilor operatori economici vor fi stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã."
    22. La articolul 22, dupã alineatul (2) se introduc douã noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) Constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 50.000 lei la 100.000 lei şi posibilitatea aplicãrii sancţiunii complementare potrivit alin. (4):
    a) alterarea mijloacelor de joc sau modificarea de orice naturã adusã acestora, a echipamentelor tehnice, a evidenţelor de gestiune a participanţilor, a câştigurilor acordate şi a sumelor aferente operaţiunilor desfãşurate, precum şi asupra elementelor de şansã, hazard, a sistemelor de identificare a clienţilor ori de gestionare a operaţiunilor financiare efectuate de aceştia sau a oricãror cerinţe stabilite şi impuse prin reglementãrile specifice acestui domeniu;
    b) permiterea, în cadrul desfãşurãrii activitãţilor de jocuri de noroc definite la art. 10 alin. (1) lit. g)-i), a oricãrui tip de operaţiuni de creditare a participanţilor la jocul de noroc;
    c) promovarea, de cãtre organizatorul jocurilor de noroc definite la art. 10 alin. (1) lit. g)-i), prin intermediul oricãrui mijloc de tip interfaţã de conectare, de participare, de transmitere a jocurilor de noroc sau prin orice alte platforme şi mijloace asimilate, a entitãţilor şi a oricãror mijloace de creditare a jucãtorilor în scopul participãrii la activitãţile organizate în acest domeniu;
    d) promovarea, prin intermediul activitãţilor de joc de noroc definite la art. 10 alin. (1) lit. g)-i), a oricãror servicii, mijloace şi activitãţi care sunt interzise sau nu sunt reglementate prin intermediul normelor de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã ori altor reglementãri specifice.
    (4) La constatarea sãvârşirii oricãreia dintre faptele contravenţionale prevãzute la alin. (3), comisia poate dispune, în funcţie de consecinţele produse, mãsura revocãrii licenţei de organizare a jocurilor de noroc."
    23. La articolul 23 alineatul (2), litera a) se abrogã.
    24. La articolul 23, alineatul (4) se abrogã.
    25. La articolul 25, dupã litera e) se introduc şase noi litere, literele f)-k), cu urmãtorul cuprins:
    "f) comunicã autoritãţilor competente informaţii false cu privire la activitatea de jocuri de noroc pe care o desfãşoarã, organizeazã sau o exploateazã, refuzã sã furnizeze informaţiile solicitate ori obstrucţioneazã controlul efectuat de organele cu atribuţii de supraveghere şi control în acest domeniu;
    g) comunicã autoritãţilor competente informaţii incomplete, în scopul de a disimula anumite situaţii reale referitoare la activitatea de jocuri de noroc sau de a nu intra sub incidenţa prevederilor art. 17 alin. (2);
    h) participã, în calitate de participant la un joc de noroc definit la art. 10 alin. (1) lit. g)-i), prin intermediul unor echipamente şi mijloace tehnice sau al oricãror mijloace asimilate, în scopul de a-şi disimula identitatea ori identitatea beneficiarului real al operaţiunilor financiare aferente;
    i) participã, în calitate de participant la un joc de noroc definit la art. 10 alin. (1) lit. g)-i), deşi face parte din personalul şi conducerea persoanei juridice care este parte contractualã, privind orice activitate conexã ori legatã de jocul de noroc, în relaţie cu organizatorul autorizat pe teritoriul României, sau deţine calitatea de asociat ori acţionar în cadrul acestei persoane juridice;
    j) influenţeazã sau altereazã rezultatele unui joc de noroc definit la art. 10 alin. (1) lit. g)-i), indiferent dacã are calitatea de organizator, participant ori dacã deţine controlul direct sau indirect asupra activitãţii de jocuri de noroc în cauzã;
    k) participã pe teritoriul României la activitãţi de joc de noroc care nu sunt autorizate pe teritoriul României, organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã ori mobilã sau a oricãror mijloace asimilate."
    26. Articolul 26 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 26. - (1) Reclama, publicitatea sau orice activitate cu caracter promoţional privind activitãţile şi jocurilor interzise, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendã de la 50.000 lei la 100.000 lei.
    (2) Desfãşurarea activitãţilor de marketing, reclamã, publicitate sau orice alte activitãţi cu caracter promoţional privind jocurile de noroc definite la art. 10 alin. (1) lit. g)-i) ori activitãţile şi serviciile conexe acestora, care nu sunt autorizate pe teritoriul României, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendã de la 50.000 lei la 100.000 lei."
    27. La articolul 29, partea introductivã a alineatului (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 29. - (1) Pentru acoperirea riscului de neplatã a obligaţiilor faţã de bugetul general consolidat, organizatorii de jocuri de noroc sau operatorii economici autorizaţi sã exercite controlul tehnic, monitorizarea şi supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, jocuri de noroc on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã sunt obligaţi sã constituie un fond de garanţie, pentru fiecare maşinã electronicã cu câştiguri, masã de joc din cazinou ori pentru fiecare locaţie, dupã caz, pânã la data depunerii documentaţiei în vederea acordãrii licenţei de organizare a jocurilor de noroc, în favoarea organului fiscal teritorial la care sunt înregistraţi, prin:".
    28. La articolul 29 alineatul (8), dupã litera e) se introduc patru noi litere, literele f)-i), cu urmãtorul cuprins:
    "f) 400.000 lei pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã;
    g) 600.000 lei pentru jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã;
    h) 1.000.000 lei pentru jocurile de noroc on-line, altele decât cele definite la art. 10 alin. (1) lit. a), e), f), g) şi h), organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã;
    i) 10.000.000 lei pentru operatorii economici autorizaţi sã exercite controlul tehnic, monitorizarea şi supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã, jocuri de noroc on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã."
    29. La anexã, punctul 1 "Taxe anuale percepute pentru activitãţile din domeniul jocurilor de noroc" punctul I, dupã litera G se introduc 5 noi litere, literele H-L, cu urmãtorul cuprins:
    "H. Pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line: 100.000 lei
    I. Pentru jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã: 100.000 lei
    J. Pentru jocurile de noroc on-line: 400.000 lei
    K. Pentru jocurile loto on-line: 500.000 lei
    L. Pentru pariurile mutuale on-line: 200.000 lei".
    30. La anexã, punctul 1 "Taxe anuale percepute pentru activitãţile din domeniul jocurilor de noroc" punctul II, literele C, F şi G se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "C. Pentru pariuri în cotã fixã şi pariuri on-line: 5% din încasãrile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai puţin de 250.000 lei, pe baza documentaţiei tehnico-economice de eficienţã prezentate de operatorul economic
    .......................................................................
    F. Pentru jocurile bingo desfãşurate în sãli de joc: 30.000 lei pentru fiecare salã, precum şi 3% din valoarea nominalã a cartoanelor achiziţionate de la Compania Naţionalã «Imprimeria Naţionalã» - S.A., care se achitã în avans la Trezoreria Statului, cu prezentarea ordinului de platã vizat de trezorerie la ridicarea cartoanelor
    G. Pentru jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune: 10% din încasãrile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai puţin de 400.000 lei, pe baza documentaţiei tehnico-economice de eficienţã prezentate de operatorul economic".
    31. La anexã, punctul 1 "Taxe anuale percepute pentru activitãţile din domeniul jocurilor de noroc", punctul II, dupã litera G se introduc patru noi litere, literele H-K, cu urmãtorul cuprins:
    "H. Pentru jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã: 10% din încasãrile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai puţin de 400.000 lei, pe baza documentaţiei tehnico-economice de eficienţã prezentate de operatorul economic
    I. Pentru jocurile de noroc on-line: 1,5% din încasãrile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai puţin de 400.000 lei, pe baza documentaţiei tehnico-economice de eficienţã prezentate de operatorul economic
    J. Pentru jocurile loto on-line: 800.000 lei
    K. Pentru pariurile mutuale on-line: 400.000 lei".
    32. La anexã, punctul 2 "Valoarea minimã a capitalului social subscris şi vãrsat la data solicitãrii cererii de obţinere a licenţei de organizare a jocurilor de noroc", dupã litera G se introduc trei noi litere, literele H-J, cu urmãtorul cuprins:
    "H. Pentru organizatorii care exploateazã jocuri de noroc de tip pariuri în cotã fixã on-line: 1.000.000 lei
    I. Pentru organizatorii care exploateazã jocuri de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixã sau mobilã: 500.000 lei
    J. Pentru organizatorii care exploateazã jocuri de noroc on-line: 1.000.000 lei".
    33. La anexã, dupã punctul 2 "Valoarea minimã a capitalului social subscris şi vãrsat la data solicitãrii cererii de obţinere a licenţei de organizare a jocurilor de noroc" se introduce un nou punct, punctul 3, cu urmãtorul cuprins:
    "3. Taxa de organizare pentru turnee de poker: 200.000 lei".

    Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor <>art. 75 şi ale <>art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicatã.


           PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                 ROBERTA ALMA ANASTASE

                 PREŞEDINTELE SENATULUI
                   MIRCEA-DAN GEOANÃ


    Bucureşti, 14 decembrie 2010.
    Nr. 246.
                      _________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016