Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 9 din 1 aprilie 1997  privind bugetul de venituri si cheltuieli al Camerei Deputatilor pe anul 1997    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 9 din 1 aprilie 1997 privind bugetul de venituri si cheltuieli al Camerei Deputatilor pe anul 1997

EMITENT: CAMERA DEPUTATILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 55 din 2 aprilie 1997
    În temeiul art. 61 alin. (1) şi al art. 64 din Constituţia României, precum şi al art. 206 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat,

    Camera Deputaţilor adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1
    (1) Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 1997, finanţat de la bugetul de stat, se stabileşte la suma de 139.910.200 mii lei, din care:
    a) cheltuieli curente ale Camerei Deputaţilor, în suma de 87.079.700 mii lei;
    b) cheltuieli de capital pentru realizarea lucrărilor de investiţii la Palatul Parlamentului şi la parcajul subteran, precum şi pentru dotări independente necesare desfăşurării activităţii Camerei Deputaţilor, în suma de 31.495.000 mii lei;
    c) cheltuieli pentru organizarea sesiunii de toamna a Adunării Atlanticului de Nord, în suma de 19.500.000 mii lei, din care: cheltuieli de capital în suma de 13.080.000 mii lei;
    d) cheltuieli pentru funcţionarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, în suma de 1.835.500 mii lei, din care: cheltuieli de capital, în suma de 70.000 mii lei.
    (2) Sinteza bugetului pe capitole şi subcapitole, precum şi pe titluri se prezintă în anexa nr. 1.
    (3) Detalierea cheltuielilor pe articolele clasificaţiei bugetare se prezintă în anexa nr. 2.
    (4) Lista obiectivelor de investiţii pe anul 1997 se prezintă în anexa nr. 3.
    ART. 2
    (1) Bugetul pentru Cheltuieli curente va acoperi necesităţile privind funcţionarea Camerei Deputaţilor, a serviciilor acesteia, precum şi pe cele legate de întreţinerea şi administrarea Palatului Parlamentului.
    (2) Cheltuielile curente se stabilesc la suma de 87.079.700 mii lei, din care:
    a) cheltuieli de personal, în suma de 61.773.600 mii lei;
    b) cheltuieli materiale şi servicii, în suma de 24.006.700 mii lei;
    c) transferuri (cotizaţii la organisme internaţionale), în suma de 1.299.400 mii lei.
    ART. 3
    În cadrul prevederilor de la Cheltuieli curente sunt incluse şi sumele pentru constituirea Fondului preşedintelui Camerei Deputaţilor, în suma de 150.000 mii lei, care se utilizează potrivit legii.
    ART. 4
    (1) În cadrul prevederilor de la Cheltuieli curente sunt cuprinse şi sumele pentru constituirea Fondului de cheltuieli pentru activitatea deputaţilor în circumscripţiile electorale, în suma de 6.300.000 mii lei.
    (2) Cheltuielile privind întreţinerea şi repararea bunurilor date în folosinţa deputaţilor pentru activităţile acestora în circumscripţiile electorale se suporta din prevederile bugetare ale Camerei Deputaţilor la Cheltuieli materiale şi servicii şi nu afectează Fondul de cheltuieli pentru activitatea deputaţilor în circumscripţiile electorale, prevăzut la alin. (1).
    ART. 5
    (1) În cadrul prevederilor de la Cheltuieli curente se constituie Fondul de protocol pentru primirea în ţara a oaspetilor străini şi alte acţiuni de protocol, în suma de 1.955.500 mii lei, şi pentru întreţinerea caselor de oaspeti destinate cazării oaspetilor străini, în suma de 1.649.000 mii lei.
    (2) Biroul permanent al Camerei Deputaţilor va aproba baremuri maxime pentru cheltuieli de protocol, care vor fi indexate în funcţie de creşterea preţurilor şi tarifelor.
    ART. 6
    Cheltuielile de capital, destinate pentru execuţia lucrărilor necesare la Palatul Parlamentului în scopul desfăşurării activităţii Camerei Deputaţilor în acest imobil, parcajul subteran, precum şi pentru dotările necesare, se stabilesc la suma de 31.495.000 mii lei, din care:
    a) pentru obiectivele de investiţii, suma de 23.169.800 mii lei;
    b) pentru dotări independente şi alte cheltuieli de investiţii, suma de 8.325.200 mii lei.
    ART. 7
    Cheltuielile pentru organizarea sesiunii de toamna a Adunării Atlanticului de Nord se stabilesc în suma de 19.500.000 mii lei, din care:
    . cheltuieli curente, în suma de 6.420.000 mii lei;
    . cheltuieli de capital, în suma de 13.080.000 mii lei.
    ART. 8
    Cheltuieli pentru funcţionarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului se stabilesc în suma de 1.835.500 mii lei, din care:
    . cheltuieli curente, în suma de 1.765.500 mii lei;
    . cheltuieli de capital, în suma de 70.000 mii lei.
    ART. 9
    (1) Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activităţile extrabugetare cuprinde veniturile şi cheltuielile Centrului Internaţional de Conferinţe, ale activităţii de cazare şi alimentaţie, ale altor activităţi extrabugetare, precum şi încasări realizate din alte surse, potrivit legii.
    (2) Indicatorii bugetului de venituri şi cheltuieli ale activităţii extrabugetare sunt următorii:
    . resurse, în suma de 11.000.000 mii lei;
    . cheltuieli, în suma de 10.800.0000 mii lei.
    (3) Structura veniturilor şi cheltuielilor se prezintă în anexa nr. 4.
    (4) Activităţile extrabugetare vor fi diversificate şi dezvoltate pentru a realiza veniturile necesare acoperirii cheltuielilor aferente activităţii respective.
    (5) Salariile şi celelalte drepturi cuvenite personalului utilizat de Centrul Internaţional de Conferinţe şi ale personalului operativ utilizat în activitatea de alimentaţie, precum şi contribuţia pentru asigurări sociale şi contribuţia pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, aferente salariilor, se suporta integral din venituri extrabugetare.
    (6) În cadrul activităţilor extrabugetare ale Camerei Deputaţilor se organizează subunitatea "Arad" din staţiunea Neptun pentru asigurarea unor servicii turistice, care va fi autofinantate integral din veniturile extrabugetare realizate. Regulamentul de organizare şi funcţionare al acesteia se aproba prin hotărâre a Biroului permanent. Pentru asigurarea necesarului temporar de mijloace financiare, Camera Deputaţilor poate acorda avansuri din veniturile extrabugetare disponibile.
    (7) Veniturile extrabugetare realizate de Camera Deputaţilor vor fi reţinute integral de către aceasta pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital aferente acţiunilor şi activităţilor extrabugetare. Administrarea, contabilizarea şi raportarea veniturilor şi cheltuielilor respective se vor realiza în regim extrabugetar, iar disponibilităţile de la finele anului se vor reporta în anul următor pentru a fi cheltuite cu aceleaşi destinaţii. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor poate aproba utilizarea încasărilor în lei sau în valuta şi pentru alte destinaţii.
    (8) Organizarea activităţilor extrabugetare, tarifele şi cotele de adaos comercial aferente acestora se aproba de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.
    (9) Numărul de personal utilizat în activităţile extrabugetare se aproba de Biroul permanent în funcţie de necesitaţi şi de veniturile extrabugetare realizate.
    (10) Cheltuielile prevăzute în bugetul activităţilor extrabugetare pot fi depăşite numai în cazul obţinerii unor venituri sau unui excedent mai mari decît cele prevăzute în prezenta hotărâre.
    ART. 10
    (1) Cheltuielile prevăzute în buget reprezintă limite maxime, care nu pot fi depăşite, iar rectificarea sau modificarea lor se va face în condiţiile reglementărilor legale.
    (2) Angajarea şi efectuarea cheltuielilor se pot face numai în cadrul limitelor aprobate prin prezenta hotărâre.
    ART. 11
    (1) Pentru încadrarea în limitele maxime de cheltuieli prevăzute în prezenta hotărâre şi pentru reducerea acestora se vor lua măsuri care sa asigure realizarea unui regim sever de economii.
    (2) Biroul permanent al Camerei Deputaţilor va aproba norme de consum şi normative de cheltuieli pentru: energia electrica şi termica, parcul auto şi consumul de carburanţi, abonamente la presa internă şi străină şi pentru alte elemente de cheltuieli.
    (3) Programul de relaţii externe privind deplasările în străinătate şi primirile de oaspeti şi delegaţii străine cuprinde acţiunile necesare pentru dezvoltarea activităţii parlamentare, iar cheltuielile nu vor depăşi prevederile din prezenta hotărâre.
    (4) Biroul permanent al Camerei Deputaţilor va lua şi alte măsuri pentru încadrarea în alocaţiile bugetare prevăzute în prezenta hotărâre.
    ART. 12
    Cotizaţiile şi contribuţiile Parlamentului României la organismele internaţionale, în suma de 1.299.400 mii lei, sunt incluse în cheltuielile curente prevăzute în bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 1997.
    ART. 13
    Bugetul de venituri şi cheltuieli al Camerei Deputaţilor pe anul 1997, adoptat prin prezenta hotărâre, va fi înaintat Guvernului, în vederea includerii în bugetul de stat.
    ART. 14
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 15
    Hotărîrea Camerei Deputaţilor nr. 34/1996 privind bugetul de venituri şi cheltuieli al Camerei Deputaţilor pe anul 1997 se abroga.

    Aceasta hotărâre a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 1 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

                      p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                                 RADU BERCEANU

    Bucureşti, 1 aprilie 1997
    Nr. 9.


    ANEXA 1



    CAMERA DEPUTAŢILOR

                                           BUGETUL DE STAT PE ANUL 1997
                                               - Sinteza -
                                                                                           - mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                                  din care:
                                                                   ─────────────────────────────────────
                                                                                   Sesiunea Institutul
Capi- Sub- Titlu/ Alineat Denumire indicator Program 1997 Camera de toamnă Român
tol capi- Articol Deputaţilor a Adunării pentru
        tol Atlanticului Drepturile
                                                                                   de Nord Omului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5001 II. CHELTUIELI - TOTAL 139.910.200 118.574.700 19.500.000 1.835.500
               01 CHELTUIELI CURENTE 95.265.200 87.079.700 6.420.000 1.765.500
               02 CHELTUIELI DE PERSONAL 63.228.800 61.773.600 663.000 792.200
               20 CHELTUIELI MATERIALE
                              SI SERVICII 30.737.000 24.006.700 5.757.000 973.300
               38 TRANSFERURI 1.299.400 1.299.400 - -
               70 CHELTUIELI DE CAPITAL 44.645.000 31.495.000 13.080.000 70.000
5100 Partea I - SERVICII
                              PUBLICE GENERALE 139.910.200 118.574.700 19.500.000 1.835.500
5101 AUTORITATI PUBLICE 139.910.200 118.574.700 19.500.000 1.835.500
               01 CHELTUIELI CURENTE 95.265.200 87.079.700 6.420.000 1.765.500
               02 CHELTUIELI DE PERSONAL 63.228.800 61.773.600 663.000 792.200
               20 CHELTUIELI MATERIALE
                              SI SERVICII 30.737.000 24.006.700 5.757.000 973.300
               38 TRANSFERURI 1.299.400 1.299.400 - -
               70 CHELTUIELI DE CAPITAL 44.645.000 31.495.000 13.080.000 70.000
        02 Autoritati legislative 139.910.200 118.574.700 19.500.000 1.835.500
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 2



    CAMERA DEPUTAŢILOR


                                          BUGETUL DE STAT PE ANUL 1997
                                - Detalierea pe articole de cheltuieli -
                                                                                                - mii lei -
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                                    din care:
                                                                       ────────────────────────────────────
                                                                                     Sesiunea Institutul
Capi- Sub- Titlu/ Alineat Denumire indicator Program 1997 Camera de toamnă Român
tol capi- Articol Deputaţilor a Adunării pentru
       tol Atlanticului Drepturile
                                                                                     de Nord Omului
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5001 II. CHELTUIELI - TOTAL 139.910.200 118.574.700 19.500.000 1.835.500
               01 CHELTUIELI CURENTE 95.265.200 87.079.700 6.420.000 1.765.500
               02 CHELTUIELI DE PERSONAL 63.228.800 61.773.600 663.000 792.200
               20 CHELTUIELI MATERIALE
                              SI SERVICII 30.737.000 24.006.700 5.757.000 973.300
               38 TRANSFERURI 1.299.400 1.299.400 - -
               70 CHELTUIELI DE CAPITAL 44.645.000 31.495.000 13.080.000 70.000
5101 AUTORITATI PUBLICE 139.910.200 118.574.700 19.500.000 1.835.500
               01 CHELTUIELI CURENTE 95.265.200 87.079.700 6.420.000 1.765.500
               02 CHELTUIELI DE PERSONAL 63.228.800 61.773.600 663.000 792.200
               10 Cheltuieli cu salariile 25.038.100 24.000.000 598.000 440.100
               11 Contributii pentru
                              asigurari sociale de
                              stat 6.174.900 5.999.800 65.000 110.100
               12 Cheltuieli pentru
                              constituirea Fondului
                              pentru plata ajutorului
                              de somaj 1.221.900 1.199.900 - 22.000
               13 Deplasari, detasari,
                              transferari 30.793.900 30.573.900 - 220.000
               13 01 Deplasari, detasari,
                              transferari in tara 21.385.000 21.354.200 - 30.800
               13 02 Deplasari in strainatate 9.408.900 9.219.700 - 189.200
               20 CHELTUIELI MATERIALE SI
                              SERVICII 30.737.000 24.006.700 5.757.000 973.300
               24 Cheltuieli pentru
                              intretinere si
                              gospodarie 18.841.000 16.352.800 1.991.000 497.200
               25 Materiale si prestari
                              de servicii cu caracter
                              functional 2.555.500 1.672.400 755.500 127.600
               26 Obiecte de inventar de
                              mica valoare sau scurta
                              durata si echipament 524.000 411.600 86.000 26.400
               27 Reparatii curente 1.201.000 1.108.600 - 92.400
               28 Reparatii capitale 14.045 - - 14.045
               29 Carti si publicatii 562.000 500.400 - 61.600
               30 Alte cheltuieli 7.039.455 3.960.900 2.924.500 154.055
               38 TRANSFERURI 1.299.400 1.299.400 - -
               40 Transferuri
                              neconsolidabile 1.299.400 1.299.400 - -
               70 CHELTUIELI DE CAPITAL 44.645.000 31.495.000 13.080.000 70.000
               72 Investitii ale
                              institutiilor publice 44.645.000 31.495.000 13.080.000 70.000
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
         Cod capitol Denumire capitol Numar maxim de personal
                                                                   ce se finanteaza in anul 1997
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                              TOTAL, din care: 1.729 1.705 - 24
             5101 AUTORITATI PUBLICE 1.729 1.705 - 24
                              Din care, deputati 343 343 - -
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




    ANEXA 3

    ANEXA 3/03



    PARLAMENTUL ROMÂNIEI
    CAMERA DEPUTAŢILOR


                                                   LISTA
          obiectivelor de investitii cu finantare integrala sau partiala de la buget pe anul 1997

                                                                                                                INV
                                                                                                                ─── mii lei
                                                                                                                C+M
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
         Nominalizarea pe
     obiective de investitii, Program 1997
          dotari si alte ──────────────────────────────────────────────────────
Nr. cheltuieli de investitii Valoarea Valoarea din care, finantat din: Capacităţi
crt. (data inceperii - totală totală ────────────────────────────────── Buget ───────────
     an/trim.; numar si data actualizată TOTAL Surse Credite Fond de stat Termen
     aprobarii documentatiei proprii ──────────────── special P.I.F.
          de investitii) interne externe
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     TOTAL, 45.164.200 854.723.430 44.645.000 44.645.000
                               ---------- ----------- ---------- ----------
     din care: 33.690.700 681.959.602 24.000.000 24.000.000

 A. Lucrari in continuare 45.164.200 854.723.430 26.249.800 26.249.800
                               ---------- ----------- ---------- ----------
                               33.690.700 681.959.602 24.000.000 24.000.000
 C. Alte cheltuieli de
     investitii 18.395.200 18.395.200
     Din TOTAL, desfasurat
     potrivit clasificatiei
     bugetare:
     AUTORITATI PUBLICE, 45.164.200 854.723.430 44.645.000 44.645.000
                               ---------- ----------- ---------- ----------
     din care: 33.690.700 681.959.602 24.000.000 24.000.000

 A. Lucrari in continuare 45.164.200 854.723.430 26.249.800 26.249.800
                               ---------- ----------- ---------- ----------
                               33.690.700 681.959.602 24.000.000 24.000.000
 1. Casa Republicii*)
     (inclusiv conservare) 23.366.200 822.559.520 20.749.800 20.749.800 1999
                               ---------- ----------- ---------- ----------
     Data inceperii: 1984 20.484.100 662.736.962 19.000.000 19.000.000
     Nr. si data aprobarii
     documentatiei: Hotararea
     Guvernului nr. 718/1991
 2. Casa Republicii -
     parcaj subteran 21.798.000 32.163.910 5.500.000 5.500.000 1998
                               ---------- ---------- --------- ---------
     Data inceperii: 1984 13.206.600 19.222.640 5.000.000 5.000.000
     Nr. si data aprobarii
     documentatiei: Hotararea
     Guvernului nr. 672/1994
 C. Alte cheltuieli de
     investitii*) 18.395.200 18.395.200
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
---------
    *) Din care: pentru sesiunea de toamnă a Adunării Atlanticului de Nord, 3.080.000 mii lei
       lucrări în continuare şi 10.000.000 mii lei dotări independente.



    ANEXA 4


    CAMERA DEPUTAŢILOR



                       BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI
                  al activităţilor extrabugetare pe anul 1997

                                                           - mii lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                     Indicatori Prevederi
                                                                 1997
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Excedent la finele anului 1996 1.072.800
  2. Stocuri si alte imobilizari ale anului 1996 542.500
  3. Venituri in anul 1997 9.384.700
  4. TOTAL RESURSE (1+2+3) 11.000.000
  5. Cheltuieli 1997 10.800.000
  6. Venit net (4-5) 200.000
  7. Stocuri si alte imobilizari 100.000
  8. Excedent la finele anului 1997 100.000

                - Detalierea pe articole de cheltuieli -

     TOTAL CHELTUIELI 10.800.000
  I. Cheltuieli curente 10.100.000
  A. Cheltuieli de personal 2.230.000
  1. Cheltuieli cu salariile 1.600.000
  2. Contributii pentru asigurari sociale de stat 400.000
  3. Cheltuieli pentru constituirea Fondului pentru 80.000
     plata ajutorului de somaj
  4. Deplasari, detasari, transferari 150.000

  B. Cheltuieli materiale si servicii 7.770.000
  1. Cheltuieli pentru intretinere si gospodarie 6.910.000
  2. Materiale si servicii cu caracter functional 110.000
  3. Obiecte de inventar de mica valoare sau scurta 250.000
     durata si echipament
  4. Reparatii curente 260.000
  5. Carti si publicatii -
  6. Alte cheltuieli 240.000
 II. Cheltuieli de capital 800.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    Veniturile provin din:
    - activitatea Centrului Internaţional de Conferinţe;
    - activitatea de alimentaţie a Camerei Deputaţilor;
    - activitatea de cazare, alimentaţie şi agrement a unităţii "Arad" din staţiunea Neptun;
    - alte surse: taxe, chirii, manifestări culturale, valorificări de produse din activităţi proprii sau anexe, exploatarea filmelor, consultaţii şi servicii medicale, prestări de servicii, lucrări, exploatări ale unor bunuri aflate în administrare şi altele.

                                   -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016