Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 8 din 29 martie 2011  privind acordarea treptelor de competenta profesionala asistentilor sociali    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 8 din 29 martie 2011 privind acordarea treptelor de competenta profesionala asistentilor sociali

EMITENT: COLEGIUL NATIONAL AL ASISTENTILOR SOCIALI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 315 din 6 mai 2011
    Având în vedere necesitatea luãrii unor mãsuri cu caracter de urgenţã, care sã asigure eficientizarea activitãţilor de încadrare în trepte de competenţã profesionalã a asistenţilor sociali, în scopul asigurãrii premiselor necesare încadrãrii pe funcţii a acestora,
    în temeiul dispoziţiilor art. 13 alin. (1) lit. m) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, cu completãrile ulterioare,

    Biroul executiv al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali hotãrãşte:

    ART. 1
    (1) Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, treptele de competenţã profesionalã prevãzute în anexa nr. 1 la Codul deontologic al profesiei de asistent social nr. 1/2007, se acordã persoanelor prevãzute la art. 2 alin. (2) lit. a)-d) din Legea nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social, cãrora le-a fost aprobatã cererea de înscriere ca membru în Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, în funcţie de criteriul vechimii în specialitatea studiilor necesare exercitãrii profesiei de asistent social cumulativ cu cel al practicii în domeniul asistenţei sociale realizate dupã obţinerea diplomei de licenţã în specializarea asistenţã socialã, dupã cum urmeazã:
    a) mai puţin de 12 luni vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii profesiei de asistent social şi vechime de practicã în domeniu - treapta de competenţã profesionalã debutant;
    b) minimum un an vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii profesiei de asistent social şi minimum un an vechime de practicã în domeniu - treapta de competenţã profesionalã practicant;
    c) minimum 3 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii profesiei de asistent social şi minimum 3 ani vechime de practicã în domeniu - treapta de competenţã profesionalã specialist;
    d) minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii profesiei de asistent social şi minimum 5 ani vechime de practicã în domeniu - treapta de competenţã profesionalã principal.
    (2) În cazul persoanelor care îndeplinesc condiţiile de vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii profesiei de asistent social, dar nu îndeplinesc sau nu pot face dovada îndeplinirii condiţiei de vechime a practicii în domeniu, treptele de competenţã se acordã în funcţie de criteriul vechimii practicii în domeniu, aşa cum rezultã din documentele justificative, potrivit tranşelor de vechime prevãzute la alin. (1).
    ART. 2
    Prevederile art. 1 se aplicã în mod corespunzãtor şi persoanelor prevãzute la art. 34 alin. (1) din Legea nr. 466/2004 care au obţinut diploma de licenţã în specializarea asistenţã socialã.
    ART. 3
    (1) Acordarea treptelor de competenţã se realizeazã de cãtre Biroul executiv al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, la propunerea Comisiei de avizare şi atestare profesionalã, în baza analizãrii cererii şi documentelor depuse de solicitant şi se înscriu în avizul de exercitare a profesiei.
    (2) Cererea şi documentele necesare se depun la secretariatul Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali personal, prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire sau curierat rapid, urmând a fi soluţionatã în termen de 60 de zile de la data înregistrãrii cererii. În situaţia depunerii unei documentaţii incomplete, termenul se prelungeşte cu încã 30 de zile.
    ART. 4
    În vederea încadrãrii în trepte de competenţã, persoanele interesate vor prezenta urmãtoarele documente:
    a) cerere de eliberare a avizului de exercitare a profesiei în original;
    b) fotocopia cãrţii de identitate;
    c) fotocopia uneia dintre diplomele prevãzute de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 466/2004;
    d) declaraţie pe propria rãspundere cã nu se aflã în situaţiile de interdicţie/incompatibilitate prevãzute de Legea nr. 466/2004;
    e) certificat de cazier judiciar, în original;
    f) adeverinţã medicalã sau certificat medical, în original;
    g) dovada îndeplinirii condiţiei de vechime a practicii în domeniul asistenţei sociale (carte de muncã/contract de muncã, fişã de post, adeverinţa eliberatã de angajator);
    h) curriculum vitae, în original;
    i) scrisoare de motivaţie şi 3 recomandãri din partea unor asistenţi sociali;
    j) dovada achitãrii taxei de analizare a dosarului;
    k) alte documente stabilite prin decizie a preşedintelui.
    ART. 5
    (1) Avizele de exercitare a profesiei eliberate în condiţiile prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. a)-c) sunt valabile o perioadã determinatã, respectiv un an, în cazul asistentului social debutant, şi 2 ani, pentru asistentul social practicant şi asistentul social specialist, de la data eliberãrii acestora.
    (2) În cazul în care în perioada de valabilitate a avizelor de exercitare a profesiei prevãzute la alin. (1) intervine suspendarea/încetarea raporturilor de muncã/serviciu, asistentul social are obligaţia de a notifica aceste aspecte Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data ivirii situaţiei de suspendare/încetare.
    (3) În situaţia suspendãrii raporturilor de muncã/serviciu în perioada de valabilitate a avizelor de exercitare a profesiei eliberate pe perioada determinatã, valabilitatea acestora poate fi prelungitã, dupã reluarea activitãţii asistentului social, cu perioada aferentã suspendãrii, de cãtre Biroul executiv al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, la propunerea Comisiei de avizare şi atestare profesionalã.
    ART. 6
    (1) Trecerea într-o treaptã de competenţã superioarã se realizeazã la cererea persoanei interesate, la care se anexeazã urmãtoarele documente:
    a) documentele prevãzute la art. 4 lit. b), d)-h) şi j);
    b) adeverinţa eliberatã de angajator, din care sã rezulte cã în perioada scursã de la acordarea ultimei trepte de competenţã solicitantul nu s-a aflat în situaţii de suspendare/încetare a raporturilor de muncã/serviciu.
    (2) La calcularea perioadelor necesare trecerii într-o treaptã de competenţã superioarã nu se iau în considerare perioadele în care solicitantul a avut suspendate/încetate raporturile de muncã/serviciu sau cele în care a avut suspendat avizul de exercitare a profesiei.
    ART. 7
    (1) Avizul de exercitare a profesiei cu înscrierea treptei de competenţã stabilitã potrivit prevederilor prezentei hotãrâri se elibereazã separat de atestatul de liberã practicã.
    (2) Asistenţii sociali care au obţinut avizul de exercitare a profesiei treapta de competenţã principal pot solicita obţinerea atestatului de liberã practicã în condiţiile Legii nr. 466/2004 şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, cu completãrile ulterioare.
    (3) Perioada lucratã, dupã intrarea în vigoare a Legii nr. 466/2004, ca practicã în domeniul asistenţei sociale de cãtre persoanele care pânã la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri nu au formulat cerere de înscriere în Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali nu se ia în calcul la stabilirea perioadei minime prevãzute la art. 9 alin. (5) lit. a) din Legea nr. 466/2004, necesarã pentru obţinerea atestatului de liberã practicã.
    ART. 8
    (1) Asistenţii sociali care au obţinut trepte de competenţã în temeiul dispoziţiilor Hotãrârii Consiliului Naţional al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali nr. 2/2010 pentru aprobarea Normelor privind accesul în profesia de asistent social pot solicita, în conformitate cu dispoziţiile prezentei hotãrâri, reanalizarea treptelor de competenţã acordate.
    (2) Solicitãrile prevãzute la alin. (1) pot fi depuse pânã la data de 1 decembrie 2011 şi sunt scutite de plata taxei de analizã a dosarului.
    ART. 9
    (1) Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se suspendã aplicarea prevederilor Hotãrârii Consiliului Naţional al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali nr. 2/2010 pentru aprobarea Normelor privind accesul în profesia de asistent social, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 586 din 18 august 2010.
    (2) Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã orice altã dispoziţie contrarã incidentã aspectelor reglementate în prezenta hotãrâre.
    (3) Dispoziţiile prezentei hotãrâri se aplicã pânã la adoptarea de cãtre Congresul Naţional al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali a unei hotãrâri cu privire la organizarea şi exercitarea profesiei de asistent social.
    ART. 10
    (1) Asistenţii sociali au obligaţia aplicãrii parafei profesionale individuale pe actele profesionale pe care le întocmesc.
    (2) Modelul şi conţinutul parafei profesionale se stabilesc prin decizia preşedintelui Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali.
    ART. 11
    Se mandateazã preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali în vederea emiterii de decizii, pentru punerea în aplicare şi detalierea prezentei hotãrâri.
    ART. 12
    Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data publicãrii.

                Preşedintele Colegiului Naţional
                   al Asistenţilor Sociali,
                  Florian-Valeriu Sãlãjeanu

    Bucureşti, 29 martie 2011.
    Nr. 8.

                        ----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016