Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 68 din 19 noiembrie 2004  pentru aplicarea dispozitiilor legale privitoare la Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 68 din 19 noiembrie 2004 pentru aplicarea dispozitiilor legale privitoare la "constatarea rezultatelor votarii"

EMITENT: BIROUL ELECTORAL CENTRAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.108 din 26 noiembrie 2004
Având în vedere prevederile art. 86 alin. (1), coroborate cu prevederile art. 90 alin. (1), şi ale <>art. 119 din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, respectiv cu cele ale art. 21 coroborat cu prevederile <>art. 22 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 32 alin. (7) şi (8) din Legea nr. 373/2004 ,

Biroul Electoral Central hotãrãşte:

ART. 1
Pentru constatarea rezultatului alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din anul 2004 se vor utiliza procese-verbale ale cãror modele au fost aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.790/2004 privind stabilirea modelelor proceselor-verbale şi ale altor formulare necesare constatãrii rezultatelor pentru alegerea Camerei Deputaţilor, a Senatului şi a Preşedintelui României, din anul 2004.
ART. 2
Institutul Naţional de Statisticã va asigura personalizarea fiecãrui model de proces-verbal, nominalizând pentru fiecare circumscripţie electoralã, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale, precum şi persoanele fizice independente care şi-au depus candidaturi pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, respectiv numele şi prenumele candidaţilor pentru alegerea Preşedintelui României, în ordinea înscrierii acestora în buletinele de vot.
ART. 3
(1) Alegãtorii pot vota la secţia de votare unde îşi au domiciliul şi unde sunt înscrişi în copia de pe lista electoralã permanentã sau, prin excepţie (în condiţiile prevãzute de lege), în una dintre secţiile de votare special organizate potrivit <>art. 22 şi 23 din Legea nr. 373/2004 .
(2) În secţiile de vot special organizate nu vor exista copii de pe listele electorale permanente, iar alegãtorii care se vor prezenta la vot vor fi înregistraţi în listele electorale speciale de tip 1 sau de tip 2, dupã caz:
a) în listele electorale speciale de tip 2 vor fi înregistraţi:
- cetãţeni români cu domiciliul în ţarã, aflaţi temporar în strãinãtate, care voteazã în secţiile special amenajate pe lângã misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României;
- studenţi şi elevi care urmeazã studiile în altã localitate decât cea de domiciliu, precum şi militari în termen care voteazã la secţiile special organizate pe lângã cãmine, respectiv unitãţi militare;
- persoanele cu drept de vot internate în unul dintre centrele de asistenţã sanitarã sau socialã şi care voteazã în secţiile de vot special organizate în incinta acestor instituţii;
- alegãtorii aflaţi în ziua votãrii în altã localitate decât cea de domiciliu şi care voteazã în secţiile de votare organizate în staţiile de cale feratã, în autogãri, în porturi, aeroporturi sau în orice altã secţie de votare de pe raza localitãţii în care se gãsesc;
b) în listele electorale speciale de tip 1 vor fi înregistraţi cetãţenii români cu domiciliul în strãinãtate (conform paşaportului) şi care voteazã în secţiile special organizate în strãinãtate sau în secţiile de vot organizate pe teritoriul României. De asemenea, tot pe aceste liste vor fi înregistraţi membrii biroului secţiei de votare, precum şi persoanele însãrcinate cu menţinerea ordinii în cadrul secţiei.
(3) Alegãtorii care s-au prezentat în ziua alegerilor la vot şi nu se regãsesc în copia de pe lista electoralã permanentã vor fi înregistraţi în:
a) lista electoralã specialã de tip 1 - dacã fac dovada cu acte de identitate cã domiciliazã în zona arondatã secţiei de votare respective;
b) lista electoralã specialã de tip 2 - dacã au domiciliul în altã localitate. Tot în aceste liste vor fi înregistrate şi persoanele netransportabile care solicitã în scris sã voteze cu ajutorul urnei mobile.
(4) Sunt consideraţi alegãtori prezenţi la urne acei alegãtori înscrişi pe una dintre listele electorale din cadrul secţiei de votare, care au primit din partea biroului electoral buletine de vot şi ştampila de votare pentru exercitarea dreptului de a alege şi care au semnat în lista electoralã.
ART. 4
La întocmirea proceselor-verbale de cãtre birourile electorale ale secţiilor de votare şi birourile electorale de circumscripţie se vor avea în vedere urmãtoarele chei de verificare:
A. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în copia de pe lista electoralã permanentã şi în listele electorale speciale de tip 1 (pct. 1) trebuie sã fie acelaşi pentru cele 3 procese-verbale ce se întocmesc la nivelul unei secţii de votare (circumscripţii electorale).
A1. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în copia de pe lista electoralã permanentã (pct. 1.1) trebuie sã fie acelaşi pentru cele 3 procese-verbale ce se întocmesc la nivelul unei secţii de votare (circumscripţii electorale).
A2. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în listele electorale speciale de tip 1 (pct. 1.2) trebuie sã fie acelaşi pentru cele 3 procese-verbale ce se întocmesc la nivelul unei secţii de votare (circumscripţii electorale).
B. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în copia de pe lista electoralã permanentã şi în listele electorale speciale de tip 1 (pct. 1) trebuie sã fie egal cu numãrul total al alegãtorilor înscrişi în copia de pe lista electoralã permanentã (pct. 1.1) adunat cu numãrul total al alegãtorilor înscrişi în listele electorale speciale de tip 1 (pct. 1.2).
C. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în listele electorale existente la secţia de votare, care s-au prezentat la urne (pct. 2), trebuie sã fie acelaşi pentru cele 3 procese-verbale ce se întocmesc la nivelul unei secţii de votare (circumscripţii electorale).
C1. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în copia de pe lista electoralã permanentã, care s-au prezentat la urne, trebuie sã fie acelaşi pentru cele 3 procese-verbale ce se întocmesc la nivelul unei secţii de votare (circumscripţii electorale).
C2. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în listele electorale speciale de tip 1, care s-au prezentat la urne, trebuie sã fie acelaşi pentru cele 3 procese-verbale ce se întocmesc la nivelul unei secţii de votare (circumscripţii electorale).
C3. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în listele electorale speciale de tip 2, care s-au prezentat la urne, trebuie sã fie acelaşi pentru cele 3 procese-verbale ce se întocmesc la nivelul unei secţii de votare (circumscripţii electorale).
D. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în listele electorale existente la secţia de votare, care s-au prezentat la urne (pct. 2), trebuie sã fie egal cu numãrul alegãtorilor care s-au prezentat la urne, înscrişi în copia de pe lista electoralã permanentã (pct. 2.1), adunat cu numãrul alegãtorilor care s-au prezentat la urne, înscrişi în listele electorale speciale de tip 1 (pct. 2.2), şi cu numãrul alegãtorilor care s-au prezentat la urne, înscrişi în listele electorale speciale de tip 2 (pct. 2.3).
E. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în copia de pe lista electoralã permanentã, care s-au prezentat la urne (pct. 2.1), trebuie sã fie egal sau mai mic decât numãrul total al alegãtorilor înscrişi în copia de pe lista electoralã permanentã (pct. 1.1).
F. Numãrul total al alegãtorilor înscrişi în listele electorale speciale de tip 1, care s-au prezentat la urne (pct. 2.2), trebuie sã fie egal sau mai mic decât numãrul total al alegãtorilor înscrişi în listele electorale speciale de tip 1 (pct. 1.2).
G. Numãrul total al voturilor valabil exprimate (pct. 3), adunat cu numãrul voturilor nule (pct. 4), trebuie sã fie egal sau mai mic decât numãrul total al alegãtorilor înscrişi în listele electorale existente la secţia de votare, care s-au prezentat la urne (pct. 2).
H. Numãrul total al voturilor valabil exprimate (pct. 3) trebuie sã fie egal cu rezultatul adunãrii numãrului de voturi valabil exprimate, obţinute de fiecare partid politic, alianţã politicã, alianţã electoralã şi de fiecare candidat independent (pct. 7).
I. Numãrul buletinelor de vot neîntrebuinţate şi anulate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare (pct. 6), adunat cu numãrul total al voturilor valabil exprimate (pct. 3) şi cu numãrul voturilor nule (pct. 4), trebuie sã fie egal sau mai mic decât numãrul buletinelor de vot primite (pct. 5).
ART. 5
Dupã încheierea proceselor-verbale de cãtre biroul electoral al secţiei de votare, conform <>art. 86 din Legea nr. 373/2004 , preşedintele biroului afişeazã la sediul secţiei copii de pe respectivele procese-verbale.
ART. 6
Corectarea proceselor-verbale în condiţiile prevãzute de <>art. 34 alin. (4) din Legea nr. 373/2004 se poate referi numai la datele înscrise la pct. 1-6 din procesele-verbale. Intervenţia asupra datelor înscrise în tabelul 7, privind voturile valabil exprimate, obţinute de listele de candidaţi şi de candidaţii independenţi, se poate face numai în conformitate cu prevederile <>art. 32 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 373/2004 .
ART. 7
Dacã în procesele-verbale încheiate în secţia de votare se fac corecturi cu ocazia predãrii lor la biroul electoral de circumscripţie, în temeiul <>art. 34 alin. (4) din Legea nr. 373/2004 , preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va anula copia de pe procesul-verbal afişatã la sediul secţiei de votare şi o va înlocui cu cea corectatã.
ART. 8
(1) Dupã predarea materialelor din secţiile de votare la judecãtorii, conform <>art. 38 lit. f) din Legea nr. 373/2004 , partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale pot cere copii de pe listele electorale speciale întocmite în secţiile de votare, operaţiunea fãcându-se pe cheltuiala solicitantului.
(2) În termen de 48 de ore de la solicitare, judecãtoria trebuie sã punã la dispoziţie copiile cerute.
ART. 9
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Biroului Electoral Central,
judecãtor Emil Gherguţ

Locţiitor preşedinte,
judecãtor Victor Paşca Cameniţã

Membri:
Nicoleta Florea - judecãtor
Gheorghe Cernat - judecãtor
Veronica Rãdulescu - judecãtor
Emilia Braicãu - judecãtor
Magdalena Ghermeli - judecãtor
Octavian Opriş - preşedintele Autoritãţii Electorale Permanente
Alexandru Radu - vicepreşedintele Autoritãţii Electorale Permanente
Ionel Fleşariu - vicepreşedintele Autoritãţii Electorale Permanente
Matei-Agathon Dan - reprezentant al P.S.D.
Nicolae Sfãcãreanu - reprezentant al P.U.R.
Ioan Onisei - reprezentant al P.D.
Gheorghe Rãdulescu - reprezentant al P.N.L.
Dinu Marian - reprezentant al P.R.M.
Zsuzsanna Peter - reprezentant al U.D.M.R.
Tamara Baicu - reprezentant al Grupului parlamentar al minoritãţilor naţionale din Camera Deputaţilor

Bucureşti, 19 noiembrie 2004.
Nr. 68.

---------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016