Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 607 din 14 decembrie 2005  pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 607 din 14 decembrie 2005 pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor

EMITENT: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII - PLENUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 61 din 23 ianuarie 2006
In temeiul dispozitiilor art. 133 alin. (5) si (7) din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 23 alin. (1) si ale <>art. 38 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata,
avand in vedere prevederile art. 48, 49 si ale <>art. 106 lit. g) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste:

ARTICOL UNIC
Regulamentul de organizare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin <>Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 283/2005 , publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 775 din 25 august 2005, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Dupa articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 3^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 3^1. - Data, locul, tematica si bibliografia concursului sau examenului se aproba de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului National al Magistraturii, si se afiseaza pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului National al Magistraturii, Ministerului Justitiei si la sediile instantelor judecatoresti, cu cel putin 30 de zile inainte de data desfasurarii acestuia."
2. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 4. - Concursul sau examenul consta in sustinerea urmatoarelor probe:
a) testare psihologica, evaluarea capacitatii candidatului de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea, precum si verificarea rezistentei la stres;
b) prezentarea unui proiect referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei pentru care candideaza;
c) testare scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane."
3. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Judecatorii si procurorii isi depun candidaturile insotite de declaratiile prevazute la <>art. 48 alin. (11) din Legea nr. 303/2004 , republicata, si documentele considerate relevante, in termen de 20 de zile de la publicarea datei concursului sau examenului, la Institutul National al Magistraturii.
(2) Proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere se depune la Consiliul Superior al Magistraturii, cu cel putin 7 zile inainte de data desfasurarii concursului sau examenului."
4. Alineatul (2) al articolului 8 va avea urmatorul cuprins:
"(2) Comisia de examinare este numita de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului National al Magistraturii, si este formata din 2 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, 2 judecatori de la curtile de apel si 3 specialisti in management si organizare institutionala. La constituirea comisiilor vor fi avuti in vedere, in principal, judecatorii care au urmat cursuri de management. In comisia de examinare vor fi desemnati si membri supleanti, pentru fiecare membru al comisiei."
5. Alineatele (2)-(4) ale articolului 9 vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Cu 10 zile inainte de data desfasurarii concursului sau examenului, pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii si la sediile instantelor judecatoresti se vor afisa listele cu candidatii care indeplinesc conditiile legale de participare la concurs sau examen.
(3) Candidatii respinsi in urma verificarii pot formula contestatii, in termen de 24 de ore de la afisarea listelor, la Consiliul Superior al Magistraturii. Contestatiile vor fi solutionate de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, in termen de 3 zile. Hotararea Sectiei pentru judecatori se comunica in cadrul aceluiasi termen.
(4) Hotararea Sectiei pentru judecatori poate fi atacata la Plen in termen de 48 de ore de la comunicare. Plenul se pronunta prin hotarare in termen de 3 zile de la primirea contestatiei. Hotararea Plenului se comunica contestatarului in acelasi termen."
6. La articolul 9, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"(5) Dupa pronuntarea hotararii Plenului, se intocmeste lista finala a candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la concurs sau examen, care se afiseaza in locurile prevazute la alin. (2)."
7. Articolul 10 se abroga.
8. Alineatele (2) si (3) ale articolului 11 vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Rezultatele testarii psihologice, ale evaluarii capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea, precum si verificarea rezistentei la stres se vor afisa pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii si vor fi comunicate candidatilor respinsi, prin presedintii instantelor in cadrul carora isi desfasoara activitatea. Candidatii respinsi pot formula contestatii, in termen de 24 de ore de la comunicarea rezultatelor. Contestatiile se solutioneaza de comisia de examinare, cu concursul specialistilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
(3) Rezultatele contestatiilor sunt definitive."
9. Articolul 12 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Candidatii declarati admisi la testarea prevazuta la art. 11 sustin oral in fata comisiei de examinare proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere. Nota finala la sustinerea proiectului reprezinta media aritmetica a notelor acordate de fiecare membru al comisiei.
(2) Rezultatele sustinerii proiectului se afiseaza pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii si la sediile instantelor in cadrul carora isi desfasoara activitatea candidatii, dupa sustinerea probei de catre toti candidatii.
(3) Rezultatele sustinerii proiectului sunt definitive si nu pot fi contestate."
10. Alineatul (5) al articolului 16 va avea urmatorul cuprins:
"(5) Rezultatul testarii scrise se afiseaza la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, al Institutului National al Magistraturii si la sediile instantelor judecatoresti in cadrul carora isi desfasoara activitatea candidatii, precum si pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii."
11. Alineatele (1) si (3) ale articolului 17 vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Candidatul nemultumit de nota obtinuta la lucrarea scrisa poate formula contestatie in termen de 48 de ore de la afisarea rezultatelor pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii. Contestatiile se depun la Consiliul Superior al Magistraturii, care le va inainta Institutului National al Magistraturii.
.....................................................................
(3) In vederea recorectarii, lucrarile scrise se vor resigila, fiind inscrise intr-un borderou separat. Daca in urma recorectarii se inregistreaza diferente de notare mai mari de un punct, se va proceda la recorectarea lucrarii de catre toti membrii comisiei de examinare, nota finala reprezentand media notelor acordate de fiecare membru al comisiei."
12. Dupa alineatul (3) al articolului 17 se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:
"(4) Rezultatele in urma contestatiilor se afiseaza la sediul Institutului National al Magistraturii, al Consiliului Superior al Magistraturii si la sediile instantelor judecatoresti in cadrul carora isi desfasoara activitatea candidatii, precum si pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii."
13. Alineatul (2) al articolului 18 va avea urmatorul cuprins:
"(2) Pe baza notei finale se intocmeste tabelul de clasificare a candidatilor, care se afiseaza la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, al Institutului National al Magistraturii si la sediile instantelor judecatoresti, precum si pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului National al Magistraturii si Ministerului Justitiei."
14. La articolul 19 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
"(2) Consiliul Superior al Magistraturii poate invalida, in tot sau in parte, concursul sau examenul, in cazurile in care constata ca nu au fost respectate conditiile prevazute de lege ori de regulament cu privire la organizarea concursului sau examenului ori ca exista dovada savarsirii unei fraude."
15. Alineatul (2) al articolului 20 va avea urmatorul cuprins:
"(2) Comisia de examinare este numita de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului National al Magistraturii, si este formata din 2 procurori de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, 2 procurori de la parchetele de pe langa curtile de apel si 3 specialisti in management si organizare institutionala. La constituirea comisiilor vor fi avuti in vedere, in principal, procurorii care au urmat cursuri de management. In comisia de examinare vor fi desemnati si membrii supleanti, pentru fiecare membru al comisiei."
16. Alineatele (2)-(4) ale articolului 21 vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Cu 10 zile inainte de data desfasurarii concursului sau examenului, pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului National al Magistraturii, Ministerului Justitiei si la sediile parchetelor se vor afisa listele cu candidatii care indeplinesc conditiile legale de participare la concurs sau examen.
(3) Candidatii respinsi in urma verificarii pot formula contestatii, in termen de 24 de ore de la afisarea listelor, la Consiliul Superior al Magistraturii. Contestatiile vor fi solutionate de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in termen de 3 zile. Hotararea Sectiei pentru procurori se comunica in cadrul aceluiasi termen.
(4) Hotararea Sectiei pentru procurori poate fi atacata la Plen in termen de 48 de ore de la comunicare. Plenul se pronunta prin hotarare in termen de 3 zile de la primirea contestatiei. Hotararea Plenului se comunica contestatarului in acelasi termen."
17. La articolul 21, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"(5) Dupa pronuntarea hotararii Plenului, se intocmeste lista finala a candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la concurs sau examen, care se afiseaza in locurile prevazute la alin. (2)."
18. Articolul 22 se abroga.
19. Alineatele (2) si (3) ale articolului 23 vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Rezultatele testarii psihologice, ale evaluarii capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea, precum si verificarea rezistentei la stres se vor afisa pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii si vor fi comunicate candidatilor respinsi, prin conducatorii parchetelor in cadrul carora isi desfasoara activitatea. Candidatii respinsi pot formula contestatii in termen de 24 de ore de la comunicarea rezultatelor. Contestatiile se solutioneaza de comisia de examinare, cu concursul specialistilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
(3) Rezultatele contestatiilor sunt definitive."
20. Articolul 24 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Candidatii declarati admisi la testarea prevazuta la art. 23 sustin oral in fata comisiei de examinare proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere. Nota finala la sustinerea proiectului reprezinta media aritmetica a notelor acordate de fiecare membru al comisiei.
(2) Rezultatele sustinerii proiectului se afiseaza pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii si la sediile parchetelor in cadrul carora isi desfasoara activitatea candidatii, dupa sustinerea probei de catre toti candidatii.
(3) Rezultatele sustinerii proiectului sunt definitive si nu pot fi contestate."
21. Alineatul (5) al articolului 28 va avea urmatorul cuprins:
"(5) Rezultatul testarii scrise se afiseaza la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, al Institutului National al Magistraturii si la sediile parchetelor in cadrul carora isi desfasoara activitatea candidatii, precum si pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii."
22. Alineatele (1) si (3) ale articolului 29 vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 29. - (1) Candidatul nemultumit de nota obtinuta la lucrarea scrisa poate formula contestatie in termen de 48 de ore de la afisarea rezultatelor pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii. Contestatiile se depun la Consiliul Superior al Magistraturii, care le va inainta Institutului National al Magistraturii.
..................................................................
(3) In vederea recorectarii, lucrarile scrise se vor resigila, fiind inscrise intr-un borderou separat. Daca in urma recorectarii se inregistreaza diferente de notare mai mari de un punct, se va proceda la recorectarea lucrarii de catre toti membrii comisiei de examinare, nota finala reprezentand media notelor acordate de fiecare membru al comisiei."
23. Dupa alineatul (3) al articolului 29 se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:
"(4) Rezultatele in urma contestatiilor se afiseaza la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, al Institutului National al Magistraturii si la sediile parchetelor in cadrul carora isi desfasoara activitatea candidatii, precum si pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii."
24. Alineatul (2) al articolului 30 va avea urmatorul cuprins:
"(2) Pe baza notei finale se intocmeste tabelul de clasificare a candidatilor, care se afiseaza la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, al Institutului National al Magistraturii si la sediile parchetelor, precum si pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului National al Magistraturii si Ministerului Justitiei."
25. La articolul 31 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
"(2) Dispozitiile art. 19 alin. (2) se aplica in mod corespunzator."

Presedintele Consiliului Superior
al Magistraturii,
judecator dr. Dan Lupascu

Bucuresti, 14 decembrie 2005.
Nr. 607.
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016