Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 6 din 30 septembrie 2008  privind procedura de acreditare pe langa birourile si oficiile electorale constituite pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului din 30 noiembrie 2008    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 6 din 30 septembrie 2008 privind procedura de acreditare pe langa birourile si oficiile electorale constituite pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului din 30 noiembrie 2008

EMITENT: AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 684 din 7 octombrie 2008

Având în vedere dispoziţiile <>art. 43 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, a <>Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a <>Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 65 alin. (4) din Legea nr. 35/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Autoritatea Electoralã Permanentã adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Acreditarea reprezentanţilor presei scrise, radioului şi televiziunilor din România pe lângã birourile şi oficiile electorale constituite pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 30 noiembrie 2008 se efectueazã de Autoritatea Electoralã Permanentã, la cererea scrisã a conducerii instituţiei mass-media, fãcutã cu cel puţin douã zile înaintea datei alegerilor.
(2) Acreditarea reprezentanţilor presei, radioului şi posturilor de televiziune strãine, precum şi a reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale cu activitate în domeniul democraţiei şi al drepturilor omului pe lângã birourile şi oficiile electorale constituite pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 30 noiembrie 2008 se efectueazã de cãtre Autoritatea Electoralã Permanentã, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, fãcutã cu cel puţin douã zile înaintea datei alegerilor.
ART. 2
Acreditãrile emise de Autoritatea Electoralã Permanentã sunt valabile la orice birou sau oficiu electoral constituit pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 30 noiembrie 2008.
ART. 3
Reprezentanţii presei scrise, radioului şi televiziunilor din România, reprezentanţii presei, radioului şi posturilor de televiziune strãine, precum şi reprezentanţii organizaţiilor internaţionale cu activitate în domeniul democraţiei şi al drepturilor omului, acreditaţi pe lângã birourile şi oficiile electorale constituite pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 30 noiembrie 2008, pot asista la operaţiunile electorale în condiţiile <>art. 43 alin. (6) şi (7) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, a <>Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a <>Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 4
Modelul cererii de acreditare formulate de instituţiile mass-media din România şi cele ale documentelor de acreditare a reprezentanţilor mass-mediei din România, respectiv a reprezentanţilor organizaţiilor strãine sunt prevãzute în anexele nr. 1-3, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 5
(1) Autoritatea Electoralã Permanentã stabileşte organizaţiile neguvernamentale care pot participa cu observatori interni la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 30 noiembrie 2008.
(2) Cu cel puţin 5 zile înaintea datei alegerilor, organizaţiile neguvernamentale care doresc sã participe cu observatori interni la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 30 noiembrie 2008 depun la Autoritatea Electoralã Permanentã o cerere prin care solicitã verificarea îndeplinirii condiţiilor prevãzute de <>art. 43 alin. (2) din Legea nr. 35/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, însoţitã de o copie a statutului şi o copie a hotãrârii judecãtoreşti de înfiinţare.
(3) Cu cel puţin 3 zile înaintea datei alegerilor, Autoritatea Electoralã Permanentã elibereazã organizaţiilor neguvernamentale care îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>art. 43 alin. (2) din Legea nr. 35/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, o adeverinţã, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 4, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(4) Acreditarea observatorilor interni propuşi de organizaţiile neguvernamentale, în privinţa cãrora Autoritatea Electoralã Permanentã a stabilit cã îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>art. 43 alin. (2) din Legea nr. 35/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se face de birourile electorale de circumscripţie.
ART. 6
Autoritatea Electoralã Permanentã aduce la cunoştinţa publicã, prin afişare pe pagina proprie de internet, instituţiile mass-media române şi strãine şi organizaţiile internaţionale ai cãror reprezentanţi au primit acreditãri, precum şi organizaţiile neguvernamentale prevãzute la art. 5 alin. (3).
ART. 7
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Electorale Permanente,
Octavian Opriş

Contrasemneazã:
-------------
Vicepreşedinte,
Marian Muhuleţ

Vicepreşedinte,
Ana Maria Pãtru

Bucureşti, 30 septembrie 2008.
Nr. 6.


ANEXA 1

CERERE DE ACREDITARE
a reprezentanţilor ...........*1) pe lângã birourile şi oficiile
electorale constituite pentru alegerea Camerei
Deputaţilor şi a Senatului din 30 noiembrie 2008

Subsemnatul, ................*2), .................*3) în cadrul .................*4), solicit acreditarea pe lângã birourile şi oficiile electorale constituite pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 30 noiembrie 2008 a persoanelor ale cãror nume, prenume şi calitate în instituţia noastrã sunt prevãzute în tabelul anexat la prezenta cerere.
............................*5)

.....................*6)

-------
*1) Se trece denumirea instituţiei mass-media din România.
*2) Se înscriu numele şi prenumele persoanei care face cererea din partea instituţiei mass-media.
*3) Se trece funcţia pe care persoana care face cererea o are în instituţia mass-media.
*4) Se trece denumirea instituţiei mass-media.
*5) Se semneazã şi se aplicã ştampila instituţiei mass-media.
*6) Se trece data.


ANEXA 2

(SIGLA) Autoritatea Electoralã Permanentã
Sediul central: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3, Bucureşti
Tel./fax 021/21/01.386, www.roacp.ro, email: office@roaep.ro
------------------------------------------------------------
Autoritatea Electoralã Permanentã prelucreazã date cu caracter
personal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001,
potrivit notificãrilor nr. 4238, nr. 9289 şi nr. 9290, în
scopul îndeplinirii atribuţiilor legale în materie electoralã
şi de control al finanţãrii partidelor politice şi al
campaniilor electorale


ACREDITARE

Având în vedere Cererea ...............*1), înregistratã la Autoritatea Electoralã Permanentã cu nr. ............,
în temeiul prevederilor <>art. 43 alin. (3) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, a <>Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a <>Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Autoritatea Electoralã Permanentã acrediteazã reprezentanţii .................*2) pe lângã birourile şi oficiile electorale constituite pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 30 noiembrie 2008:
1. ........................*3);
2. ........................*3);
3. ........................*3);
4. ........................*3).

.........................*4)

Preşedinte,
dr. Octavian Opriş

NOTĂ:
Persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votãrii, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnãrii de cãtre membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votãrii în secţia respectivã, numai dacã prezintã actul de acreditare. Acestea nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfãşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatãrii unei neregularitãţi. Orice act de propagandã pentru sau împotriva unui partid politic, unei alianţe politice, alianţe electorale sau organizaţii a cetãţenilor aparţinând unei minoritãţi naţionale care participã la alegeri conform legii ori a unui candidat independent sau încercarea de a influenţa opţiunea alegãtorului, precum şi încãlcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditãrii de cãtre biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votãrii, îndepãrtarea imediatã a persoanei respective din secţia de votare.
Prezenta acreditare (în original sau în copie), însoţitã de actul de identitate al reprezentantului instituţiei mass-media, permite acestuia sã asiste la toate operaţiunile birourilor şi oficiilor electorale.
Încãlcarea condiţiilor de acreditare atrage, de drept, încetarea acreditãrii.

--------
*1) Se trece denumirea instituţiei mass-media.
*2) Se trece denumirea instituţiei mass-media.
*3) Se trec numele şi prenumele reprezentantului instituţiei mass-media.
*4) Se aplicã timbru sec cu sigla Autoritãţii Electorale Permanente.


ANEXA 3

(SIGLA) Autoritatea Electoralã Permanentã
Sediul central: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3, Bucureşti
Tel./fax 021/21/01.386, www.roacp.ro, email: office@roaep.ro
------------------------------------------------------------
Autoritatea Electoralã Permanentã prelucreazã date cu caracter
personal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001,
potrivit notificãrilor nr. 4238, nr. 9289 şi nr. 9290, în
scopul îndeplinirii atribuţiilor legale în materie electoralã
şi de control al finanţãrii partidelor politice şi al
campaniilor electorale

ACREDITARE

Având în vedere Cererea Ministerului Afacerilor Externe cu nr. .............., înregistratã la Autoritatea Electoralã Permanentã cu nr. ..............,
în temeiul prevederilor <>art. 43 alin. (5) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, a <>Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a <>Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Autoritatea Electoralã Permanentã acrediteazã reprezentanţii ..................*1) pe lângã birourile şi oficiile electorale constituite pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 30 noiembrie 2008:
1. .....................*2);
2. .....................*2);
3. .....................*2);
4. .....................*2).

.......................*3)

Preşedinte,
dr. Octavian Opriş

NOTĂ:
Persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votãrii, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnãrii de cãtre membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votãrii în secţia respectivã, numai dacã prezintã actul de acreditare. Acestea nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfãşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatãrii unei neregularitãţi. Orice act de propagandã pentru sau împotriva unui partid politic, unei alianţe politice, alianţe electorale sau organizaţii a cetãţenilor aparţinând unei minoritãţi naţionale care participã la alegeri conform legii ori a unui candidat independent sau încercarea de a influenţa opţiunea alegãtorului, precum şi încãlcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditãrii de cãtre biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votãrii, îndepãrtarea imediatã a persoanei respective din secţia de votare.
Prezenta acreditare (în original sau în copie), însoţitã de actul de identitate al reprezentantului instituţiei mass-media strãine sau al organizaţiei internaţionale cu activitate în domeniul democraţiei şi al drepturilor omului, permite acestuia sã asiste la toate operaţiunile birourilor şi oficiilor electorale.
Încãlcarea condiţiilor de acreditare atrage, de drept, încetarea acreditãrii.

--------
*1) Se trece denumirea instituţiei mass-media strãine sau a organizaţiei internaţionale cu activitate în domeniul democraţiei şi al drepturilor omului.
*2) Se trec numele şi prenumele reprezentantului instituţiei mass-media strãine sau al organizaţiei internaţionale cu activitate în domeniul democraţiei şi al drepturilor omului.
*3) Se aplicã timbru sec cu sigla Autoritãţii Electorale Permanente.


ANEXA 4

(SIGLA) Autoritatea Electoralã Permanentã
Sediul central: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3, Bucureşti
Tel./fax 021/21/01.386, www.roacp.ro, email: office@roaep.ro
------------------------------------------------------------
Autoritatea Electoralã Permanentã prelucreazã date cu caracter
personal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001,
potrivit notificãrilor nr. 4238, nr. 9289 şi nr. 9290, în
scopul îndeplinirii atribuţiilor legale în materie electoralã
şi de control al finanţãrii partidelor politice şi al
campaniilor electorale

ADEVERINŢĂ

Prin prezenta adeverim cã organizaţia neguvernamentalã ......................*1) îndeplineşte condiţiile prevãzute de <>art. 43 alin. (2) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, a <>Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a <>Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru a participa cu observatori interni la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 30 noiembrie 2008.

Preşedinte,
dr. Octavian Opriş

....................*2)

NOTĂ:
Prezenta adeverinţã (în original sau în copie) permite organizaţiei neguvernamentale sã obţinã de la birourile electorale de circumscripţie acreditarea ca observatori interni la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 30 noiembrie 2008 a persoanelor pe care le propun acestora.

-------
*1) Se trece denumirea organizaţiei neguvernamentale.
*2) Se aplicã timbru sec cu sigla Autoritãţii Electorale Permanente.

-------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016