Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 6.a/III. din 23 mai 2006  privind aprobarea modificarilor la Ghidul de achizitii pentru proiecte finantate de FRDS - Partea 1 - Proceduri de achizitii, aplicabil in cadrul SDSCM, si republicarea acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 6.a/III. din 23 mai 2006 privind aprobarea modificarilor la Ghidul de achizitii pentru proiecte finantate de FRDS - Partea 1 - Proceduri de achizitii, aplicabil in cadrul SDSCM, si republicarea acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I

EMITENT: FONDUL ROMAN DE DEZVOLTARE SOCIALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.019 din 21 decembrie 2006
Având în vedere considerentele prezentate la nivelul Notei de fundamentare înaintate de Compartimentul de achiziţii,
în temeiul <>art. 17 şi 18 din Legea nr. 129/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Fondului Român de Dezvoltare Socialã, republicatã, cu modificãrile ulterioare,

Consiliul director hotãrãşte:

ART. 1
Aprobã modificãrile la Ghidul de achiziţii pentru proiecte finanţate de FRDS - Partea 1 - Proceduri de achiziţii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.065 din 17 noiembrie 2004, redate în anexa care constituie parte integrantã a prezentei hotãrâri.
ART. 2
Aprobã republicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Ghidului de achiziţii pentru proiecte finanţate de FRDS - Partea 1 - Proceduri de achiziţii, cu modificãrile şi completãrile menţionate la art. 1.
ART. 3
Compartimentele de specialitate ale Fondului Român de Dezvoltare Socialã vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotãrâri.

Preşedintele Fondului Român
de Dezvoltare Socialã,
Valentina Conţescu

Bucureşti, 23 mai 2006.
Nr. 6.a/III.

ANEXĂ


Modificãri şi completãri la Ghidul de achiziţii pentru
proiecte finanţate de FRDS Partea 1 - Proceduri de achiziţii

ARTICOL UNIC
Anexa <>Hotãrârii Consiliului Director al Fondului Român de Dezvoltare Socialã nr. 10/V din 17 septembrie 2004 intitulatã "Ghidul de achiziţii pentru proiecte finantate de FRDS - Partea 1 - Proceduri de achiziţii" publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.065 din 17 noiembrie 2004, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. Punctul 1.1.1. al articolului 1.1 "Generalitãţi", Capitolul 1, va avea urmãtorul cuprins:

"1.1.1. Acest "Ghid de achiziţii" este un îndrumãtor pentru aplicarea diverselor metode de achiziţii fiind conform cu procedurile în materie ale Bãncii Mondiale, obligatorii pentru beneficiarii împrumuturilor BIRD, şi anume: "GUIDELINES- PROCUREMENT" (May 2004) şi "GUIDELINES-SELECTION AND EMPLOYMENT OF CONSULTANTS" (May 2004) ce pot fi consultate pe pagina de web - http//www.worldbank.org. aplicabile proiectelor cu finanţare BIRD (Banca), şi cu urmãtoarele documente:
* <>LEGEA NR. 129/1998 , privind înfiintarea, organizarea şi funcţionarea Fondului Român de Dezvoltare Socialã, republicata;
* ACORDURILE DE ÎMPRUMUT semnate intre ROMÂNIA ŞI BIRD, prin care Fondul Roman de Dezvoltare Socialã a fost desemnat ca agenţie de implementare;
* MANUALELE DE 0PERARE utilizate de cãtre Fond pentru implementarea programelor în care a fost desemnat ca agenţie de implementare."

2. Punctele 2.1.3. şi 2.1.4 ale articolului 2.1 "Ghidul de achiziţii al Fondului", Capitolul 2, vor avea urmãtorul cuprins:
«2.1.3. Principalele materiale utilizate ca suport pentru elaborarea acestui îndrumãtor, sunt:
* Liniile directoare ale Bãncii Mondiale, "WB Guidelines" menţionate mai sus si documentele standardizate corespondente;
* "Manual privind achiziţiile de valori foarte mici derulate în cadrul granturilor mici finantate de Banca Mondiala" (Final draft: N. Khan, 16 octombrie 2001, revizuit septembrie 2005);
* "Achiziţii de lucrãri simple, de valoare micã, cu duratã scurtã şi risc redus" (Documente standardizate de ofertare, Ediţie pilot, septembrie 2000) recomandat de Jean Jack Raoul:»
«2.1.4. Autorul a încercat sã ţinã seama de toate aspectele legale privind prevederile în materie de achizitii ale finantatorului (BIRD) şi normele de achizitii publice ale cofinanţatorului (GUVERNUL ROMÂNIEI), sã le ajusteze si sã le facã mai simple pentru beneficiarii Fondului, luând in considerare capacitatea lor de a coordona astfel de activitãţi, experienţa şi practica Fondului precum şi lecţiile învãţate în timpul implementãrii. FRDS multumeşte, pentru sprijinul acordat la elaborarea acestui ghid, d-lui Vlad Krasikov, coordonatorul specialist în achiziţii al Bãncii Mondiale pentru zona Europei şi Asiei Centrale, d-nei Benedicta Oliveros Miranda, specialist in achiziţii al Bãncii Mondiale şi tuturor colaboratorilor care au facut propuneri de îmbunãtãţire.»

3. Punctul 3.2.2. al articolului 3.2. "Metode aplicabile de achizitii", Capitolul 3, va avea urmãtorul continut:
"3.2.2. Metoda de achiziţie aplicabilã reprezintã suma tuturor regulilor care trebuie respectate pentru a alege furnizorul/ contractorul/ consultantul şi pentru a-i incredinta comanda/ contractul. Pentru achiziţiile efectuate de Beneficiarii Fondului este obligatoriu sã:


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ > Se compare cel puţin 3 (trei) cotaţii/preturi obţinute de la 3 (trei) │
│ furnizori - pentru bunuri │
│ │
│ > Se compare cel putin 3 (trei) cotaţii/preturi obtinute de la 3 (trei) │
│ contractori calificaţi - pentru lucrãri │
│ │
│ > Se compare cel putin 3 (trei) consultanţi de specialitate - pentru │
│ consultantã individualã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

şi este recomandat sã:
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ > Se evalueze cel puţin 3 (trei) consultanti de specialitate - pentru │
│ scivicii" │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



4. Punctul 3.2.3. al articolului 3.2. "Metode aplicabile de achizitii", Capitolul 3, se completeazã cu notele de subsol şi va avea urmãtorul conţinut:
"Metodele aplicabile detaliate in acest Ghid sunt urmãtoarele:

[] Pentru achizitii de bunuri - metoda aplicabilã este "Achiziţie Localã" (AL)*i)

[] Pentru achizitii de lucrãri - metoda aplicabilã este "Lucrãri Mici" (LM)*ii)
-----------
AL*i) si LM*ii) nu mai sunt metode prevãzute în Liniile directoare ale Bãncii, dar sunt prezentate aici in scopul specific al Manualului de Operare.

[] Pentru servicii de consultanta prestate de o firma - metoda aplicabilã este "Selectie la Preţul cel mai Mic (SPM)"

5. Buletele 2 alin. 2 ale punctelor 4.1.1 si 4.1.2 ale articolului 4.1. "Pentru bunuri", Capitolul 4, vor avea urmatorul continut:

«4.1.1 ...Metoda presupune urmãtorii paşi....

> Se pregãteşte o Listã de furnizori disponibili, suficient de mare (conform punctului 5.6.1) pentru a realiza o bunã competiţie şi pentru a asigura primirea a cel puţin 3 (trei) cotaţii /preţuri

4.1.2... Metoda "Achiziţie Locala" presupune urmãtorii paşi:

....

> Se pregãteşte o Listã de furnizori disponibili suficient de mare (conform punctului 5.6.1) pentru a realiza o bunã competiţie şi pentru a asigura primirea a cel puţin 3 (trei) cotaţii / preturi»

6. Punctul 4.2.2 al art. 4.2. "Pentru lucrãri", Capitolul 4, va avea urmãtorul Titlu: "Lucrãri Mici" (LM - lucrãri foarte simple cu valoare ≥ 5.000 US$, echivalent)

7. Alin. 1 şi alin. 3 cu buletele 2 si 8 ale punctului 4.3.1. ale art. 4.3 "Pentru SERVICII de CONSULTANŢA", Capitolul 4 vor avea urmãtorul conţinut:
"4.3.1 Metoda se aplicã pentru angajarea unor servicii de consultantã care pot fi prestate de cãtre o firmã sau de cãtre o asociere dintre consultanţi individuali cu o firmã privatã, servicii care nu pot fi realizate de un singur specialist. Este recomandat sã se evalueze cel puţin 3 (trei) propuneri. Firma/asocierea care are preţul total evaluat*19) cel mai mic şi care a obtinut cel puţin scorul tehnic minim va fi selectatã.

....

Metoda presupune urmãtorii paşi:

....

> Se pregãteşte o Listã scurtã cuprinzând între 3 (trei) şi 6 (şase) firme, din Baza de date*21) a Fondului (Lista proiectanţilor) care se supune aprobãrii Fondului;

....

> Se invitã firmele calificate pentru a participa la deschiderea publica a propunerilor lor financiare, indicându-le data, ora si locul de desfãşurare, numai dupã avizul prealabil al Fondului"

8. Punctul 4.4.3. al art. 4.4. "Achizitie/ Contractare/ Angajare directa", Capitolul 4, va avea urmãtorul continut:

«4.4.3. Serviciile oferite de un singur consultant pot fi angajate numai dacã se dovedeste clar cã angajarea acestuia este mai avantajoasã decât organizarea unei competitii, de exemplu:
(a) Pentru activitati care reprezinta o continuare a unor servicii angajate şi prestate anterior de consultant. (Beneficiarul trebuie sã solicite firmei pregãtirea unei propuneri tehnice şi financiare pe baza Termenilor de referinţã noi, care vor fi negociaţi);
(b) Atunci când este esenţialã o selectie rapidã (in cazuri de urgenţã).
(c) Pentru contracte de valori foarte mici
(d) Când numai o singurã entitate (firmã sau consultant individual) este calificat sau are experienţã deosebit de relevantã pentru îndeplinirea angajamentului respectiv.

Justificarea pentru selecţia de la o singurã sursã va fi examinatã de Fond (si de Bancã) in contextul urmãririi tuturor intereselor Proiectului.»

9. Art. 5.4 "Pregãtirea Anunţului publicitar", Capitolul 5, se completeazã cu punctul 5.4.3. care va avea urmãtorul continut:
«5.4.3. Fondul va publica pe site-ul FRDS (www.frds.ro), trimestrial, lista contractelor atribuite de cãtre beneficiarii de granturi (pentru valori mai mari de 20.000 dolari SUA, echivalent)».

10. Punctul 5.6.1. al art. 5.6. "Trimiterea Invitatiilor. Primirea Cotaţiilor/ Propunerilor", Capitolul 5, se modificã în ceea ce priveşte conţinutul buletei 1 şi se mai adaugã buleta 5, dupã cum urmeazã:

"5.6.1. Pentru ca Beneficiarii sã fie siguri cã vor primi cel puţin 3 (trei) cotaţii/propuneri astfel încât sã se asigure o competiţie corespunzãtoare, ei trebuie sã trimitã invitatii*29) astfel:
- Cel puţin 3 (trei) Invitaţii la cotatie, în cazul metodei "Achiziţie localã" (pentru valori < 5.000 dolari SUA, echivalent), transmise unor furnizori eligibili care au bunurile necesare, îndeplinind cerinţele de calitate şi performanţã

...

- Cel puţin 5 (cinci) Invitatii la cotaţie, în cazul metodei "Achizitie locala" (pentru valori ≥ 5.000 dolari SUA, echivalent), transmise unor furnizori eligibili care au bunurile necesare, indeplinind cerinţele de calitate şi performanta."
-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016