Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 58 din 22 martie 2006  pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea alegerilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 58 din 22 martie 2006 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea alegerilor

EMITENT: CAMERA AUDITORILOR FINANCIARI DIN ROMANIA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 303 din 4 aprilie 2006

În temeiul prevederilor art. 26 alin. (2) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 983/2004 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 634 din 13 iulie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România, întrunit în şedinţa din 22 martie 2006, hotãrãşte:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea alegerilor, potrivit anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Prezenta hotãrâre se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România,
Ion Mihãilescu

Bucureşti, 22 martie 2006.
Nr. 58.

ANEXĂ

REGULAMENT
privind organizarea şi desfãşurarea alegerilor

Având în vedere prevederile <>art. 5 alin. (3) lit. f) şi i) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicatã, cu modificãrile ulterioare, potrivit cãrora Camera Auditorilor Financiari din România are competenţa legalã de a adopta norme interne privind activitatea sa, precum şi de a emite reguli şi proceduri în limitele şi competenţele stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare,
ţinând cont cã organizarea alegerilor pentru desemnarea membrilor Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 983/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ai Comisiei de Auditori Statutari şi ai Comisiei de Apel este o atribuţie ce aparţine Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România, în calitatea acestuia de gestionar al activitãţii organizaţiei şi rãspunzãtor de adoptarea mãsurilor necesare pentru buna organizare şi funcţionare a acesteia,
luând în considerare dispoziţiile art. 18 alin. (3), (4) şi (5), precum şi ale art. 19 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 983/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, potrivit cãrora candidaţii în alegeri trebuie sã respecte anumite cerinţe de conduitã profesionalã, sã nu se afle în situaţii ce ar putea fi generatoare de conflicte de interese şi sã dispunã de timpul necesar pentru a-şi îndeplini mandatul cu care sunt învestiţi prin alegere, iar exercitarea dreptului de vot, numãrarea voturilor şi stabilirea candidaţilor aleşi trebuie sã se desfãşoare în mod corect şi transparent,
în temeiul art. 7 coroborat cu art. 8 alin. (3) şi art. 25 din regulamentul sus-menţionat,

Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România adoptã prezentul regulament.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul regulament se aplicã alegerii membrilor Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România, denumitã în continuare CAFR sau Camera, în cadrul Conferinţei ordinare care va avea loc în data de 6 mai 2006.
ART. 2
Prezentul regulament cuprinde dispoziţii privind prezentarea, depunerea şi verificarea candidaturilor, contestarea respingerii unora dintre acestea, procesul electoral şi stabilirea rezultatelor alegerilor.

CAP. II
Candidaturile

ART. 3
Poate fi aleasã ca membru al Consiliului Camerei persoana fizicã ce îndeplineşte condiţiile prevãzute la art. 18 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Camerei Auditorilor Financiari din România, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumit în continuare Regulament de organizare şi funcţionare.
ART. 4
Candidaturile se transmit Camerei prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire sau se înregistreazã la Secretariatul general, în termenul de depunere hotãrât de Consiliul Camerei, respectiv pânã la data de 17 aprilie 2006, potrivit Calendarului desfãşurãrii alegerilor, prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 5
În cazul utilizãrii serviciilor poştale, o candidaturã se considerã transmisã în termen dacã a fost predatã oficiului poştal înainte de data expirãrii termenului stabilit.
ART. 6
Termenul prevãzut la art. 4 este adus la cunoştinţã publicului de cãtre Secretariatul general, prin afişarea pe site-ul Camerei.
ART. 7
Candidaturile se depun pe baza formularului prevãzut în anexa nr. 1 şi sunt însoţite de o declaraţie pe propria rãspundere, din care sã rezulte îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 18 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.

CAP. III
Comisia de verificare

ART. 8
Verificarea candidaturilor din punctul de vedere al îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate se face de cãtre Comisia de Apel a Camerei, formatã din 5 persoane, respectiv: doamna prof. univ. dr. Ana Morariu, domnul prof. univ. dr. Oprea Cãlin, domnul Petrescu Aurel, doamna Popa Gheorghe Anişoara, reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice, domnul Cristian Jora, reprezentantul Ministerului Justiţiei.
ART. 9
Comisia de verificare a candidaturilor decide cu votul a cel puţin 3 membri. Toate deciziile comisiei se consemneazã în documente scrise, se semneazã de toţi membrii acesteia prezenţi la deliberare şi se înregistreazã la Secretariatul general al Camerei.
ART. 10
Dupã verificarea tuturor candidaturilor depuse, soluţionarea contestaţiilor şi întocmirea listei definitive cuprinzând candidaturile, preşedintele comisiei de verificare predã întreaga documentaţie, sub semnãturã, Secretariatului general. Predarea se face pânã la data de 28 aprilie 2006.

CAP. IV
Procedura de verificare a candidaturilor

ART. 11
Toate candidaturile depuse sunt verificate de comisie în privinţa urmãtoarelor elemente:
a) respectarea termenului de depunere;
b) existenţa declaraţiei pe propria rãspundere, datã în conformitate cu prevederile art. 7;
c) concordanţa dintre cele declarate şi informaţiile deţinute de Camerã.
ART. 12
Dupã încheierea verificãrii tuturor candidaturilor depuse, comisia de verificare întocmeşte lista finalã cu acestea, în care se specificã expres candidaturile admise, respinse sau anulate, precum şi motivele respingerii sau anulãrii. Aceastã listã se afişeazã pe site-ul Camerei.

CAP. V
Contestaţii

ART. 13
Toţi cei interesaţi pot depune contestaţii la lista finalã cuprinzând candidaturile în perioada 21-26 aprilie 2006. Nerespectarea acestui termen conduce la respingerea contestaţiei ca tardivã. Contestaţiile se depun la Secretariatul general al Camerei.
ART. 14
Rezolvarea contestaţiilor de cãtre comisie se realizeazã în perioada 26-27 aprilie 2006. Soluţiile date acestora se comunicã de cãtre comisie fiecãrui contestator, în data de 28 aprilie 2006, cu precizarea motivelor admiterii sau respingerii candidaturii.
ART. 15
Dupã rezolvarea tuturor contestaţiilor primite în termenul prevãzut la art. 14, comisia de verificare întocmeşte lista definitivã cuprinzând candidaturile, care se afişeazã în data de 28 aprilie 2006 pe site-ul Camerei.
ART. 16
Nu se admit contestaţii la lista definitivã.

CAP. VI
Desfãşurarea alegerilor

ART. 17
Alegerile pentru Consiliul Camerei se desfãşoarã prin vot secret. Votul secret se exprimã prin buletine de vot introduse în urne sigilate.
ART. 18
Au drept de vot membrii Camerei care şi-au îndeplinit toate obligaţiile faţã de Camerã, la termenele stipulate prin reglementãrile adoptate de aceasta.
ART. 19
Fiecare membru al Camerei, persoanã fizicã, are dreptul la un vot individual, direct şi secret.
ART. 20
Listele cu membrii Camerei cu drept de vot se întocmesc de cãtre Secretariatul general şi se afişeazã pe site-ul organizaţiei cu cel puţin 15 zile înainte de data alegerilor.
ART. 21
Împotriva omisiunilor, înscrierilor greşite sau oricãror erori apãrute în listele prevãzute la art. 20 se poate face întâmpinare la Camerã, în termen de 48 de ore de la afişare, care o va soluţiona în termen de 48 de ore de la primire. Soluţia datã întâmpinãrii se comunicã în aceeaşi zi petentului prin orice mijloc ce asigurã transmiterea rapidã a informaţiei şi conservarea suportului acesteia.
ART. 22
Buletinele de vot cuprind numele, prenumele şi codul numeric personal ale fiecãrui candidat.
ART. 23
Votul "pentru" se realizeazã prin umplerea cãsuţei din dreptul numelui şi prenumelui candidatului dorit. Votul "contra" se exprimã prin lãsarea intactã a cãsuţei din dreptul numelui şi prenumelui candidatului.
ART. 24
Sunt nule buletinele de vot care nu corespund modelului stabilit de Consiliul Camerei, cele care nu poartã ştampila CAFR, precum şi buletinele pe care numãrul candidaţilor votaţi "pentru" este mai mare decât numãrul locurilor pentru care se candideazã.
ART. 25
Comisia de numãrare a voturilor este formatã din 5 membri, dintre care unul este preşedintele comisiei, aleşi prin vot deschis dintre membrii prezenţi la Conferinţa Camerei, care nu fac parte din structurile de conducere, control sau jurisdicţionale în funcţie şi nu candideazã în alegeri.
ART. 26
Comisia de numãrare a voturilor are atribuţiile prevãzute la art. 19 alin. (5) din Regulamentul de organizare şi funcţionare.
ART. 27
Sunt declaraţi aleşi candidaţii care au întrunit numãrul cel mai mare de voturi, în ordine descrescãtoare. În caz de egalitate de voturi se procedeazã conform art. 19 alin. (6) din Regulamentul de organizare şi funcţionare.
ART. 28
Rezultatul votului se anunţã plenului Conferinţei Camerei de cãtre preşedintele comisiei de numãrare a voturilor.

CAP. VII
Dispoziţii finale

ART. 29
Prevederile prezentului regulament, precum şi orice modificãri şi completãri ulterioare ale acestuia intrã în vigoare la data adoptãrii lor de cãtre Consiliul Camerei.
ART. 30
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul regulament.


ANEXA 1
la regulament

CANDIDATURĂ

Subsemnatul/Subsemnata ........................., domiciliat/domiciliatã în localitatea .................., str. ................... nr..., bl..., sc..., et..., ap...., judeţul/sectorul ............., telefon .............., fax ................., e-mail .................., cod numeric personal ......................, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România conform carnetului nr. ......../.............., depun prezenta candidaturã pentru alegerile din data de 6 mai 2006 pentru a deveni membru al Consiliului Camerei.
Solicit înscrierea în lista candidaţilor în alegerile din data sus-menţionatã.
Anexez la prezenta cerere declaraţia pe propria rãspundere privind îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate prevãzute de Regulamentul de organizare şi funcţionare al Camerei.

Data:

Semnãtura:

Domnului Preşedinte al Comisiei de verificare a candidaturilor din cadrul Camerei Auditorilor Financiari din România


ANEXA 2
la regulament

DECLARAŢIE

Subsemnatul/Subsemnata ......................., nãscut/nãscutã la data de ................ în localitatea .............., fiul/fiica lui ............... şi al/a ..................., domiciliat/domiciliatã în localitatea ..............., str. ................... nr..., bl..., sc..., et..., ap..., judeţul/sectorul ............., legitimat/legitimatã cu actul de identitate tip ............, seria ...... nr. .............., eliberat de ................ la data de ..................., cod numeric personal ....................., membru al Camerei Auditorilor Financiari din România conform carnetului nr. ........../................, declar pe propria rãspundere, sub sancţiunea prevãzutã de legea penalã pentru fals în declaraţii, urmãtoarele:
1. nu am fost şi nu sunt sancţionat/sancţionatã cu excluderea din Camera Auditorilor Financiari din România şi nici cu o altã sancţiune disciplinarã aplicatã de cãtre aceasta în ultimii 5 ani anteriori datei la care dau prezenta declaraţie;
2. nu deţin o funcţie aleasã într-un alt organism profesional.

Semnatã în ....... (.........) exemplare, astãzi ................


ANEXA 3
la regulament

CALENDARUL DESFĂŞURĂRII ALEGERILOR


┌───────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
│ Activitatea │ Data │
├───────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Afişarea pe site-ul Camerei (www.cafr.ro) a Regula-│ 29 martie 2006 │
│mentului de organizare şi desfãşurare a alegerilor │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Depunerea candidaturilor conform prevederilor │30 martie-17 aprilie 2006 │
│Regulamentului de organizare şi desfãşurare a │ │
│alegerilor │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Afişarea pe site-ul Camerei a listei finale a can- │ 20 aprilie 2006 │
│didaţilor care şi-au depus candidatura, în urma │ │
│procedurii de verificare a candidaturilor, efectu- │ │
│atã de comisia de verificare │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Depunerea contestaţiilor la lista finalã cuprinzând│ │
│candidaturile │ 21-26 aprilie 2006 │
├───────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Soluţionarea contestaţiilor de cãtre comisia de │ │
│verificare │ 26-27 aprilie 2006 │
├───────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Comunicarea rezultatelor fiecãrui contestator │ 28 aprilie 2006 │
├───────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Afişarea pe site-ul Camerei a listei definitive a │ │
│candidaţilor │ 28 aprilie 2006 │
└───────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────┘



------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016