Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 5 din 2 decembrie 1988  referitoare la Programul de autoconducere si autoaprovizionare privind asigurarea bunei aprovizionari a populatiei cu produse agroalimentare si bunuri industriale de consum pe anul 1989    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 5 din 2 decembrie 1988 referitoare la Programul de autoconducere si autoaprovizionare privind asigurarea bunei aprovizionari a populatiei cu produse agroalimentare si bunuri industriale de consum pe anul 1989

EMITENT: MAREA ADUNARE NATIONALA
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 60 din 3 decembrie 1988

Marea Adunare Nationala a Republicii Socialiste România hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Programul de autoconducere şi aprovizionare privind asigurarea bunei aprovizionari a populaţiei cu produse agroalimentare şi bunuri industriale de consum pe anul 1989.

Aceasta hotãrîre a fost adoptatã de Marea Adunare Nationala în şedinţa din 2 decembrie 1988.

Preşedintele
Marii Adunãri Naţionale
NICOLAE GIOSAN



PROGRAM
de autoconducere şi autoaprovizionare privind asigurarea bunei aprovizionari a populaţiei cu produse agroalimentare şi bunuri industriale de consum pe anul 1989

Programul privind autoconducerea şi autoaprovizionarea cu produse agroalimentare şi bunuri industriale de consum a fost elaborat în consecinta cu hotãrîrile Congresului al XII-lea şi Conferintei Naţionale ale Partidului Comunist Roman, pe baza indicaţiilor şi cu contribuţia directa a tovarasului Nicolae Ceauşescu, secretarul general al partidului, preşedintele Republicii, şi reflecta preocuparea permanenta a partidului şi statului nostru pentru realizarea producţiei şi livrãrilor la fondul pieţei, în scopul asigurãrii bunei aprovizionari a populaţiei.
Prevederile programului se înscriu în ansamblul mãsurilor de perfecţionare a organizãrii şi modernizare a activitãţilor din industrie şi agricultura, de gospodãrire raţionalã a resurselor şi repartizarea judicioasã a fondului de mãrfuri pe teritoriul tarii.
Propunerile din program au în vedere, totodatã, aplicarea mãsurilor privind majorarea retributiilor persoanelor muncitoare şi a pensiilor şi acoperirea cu mãrfuri şi servicii a veniturilor suplimentare ale populaţiei.

I. Cu privire la produsele agroalimentare

Potrivit programului, aprovizionarea populaţiei se bazeazã pe realizarea productiilor planificate şi respectarea întocmai a prevederilor legii privind asigurarea fondului de stat, iar rãspunderea pentru îndeplinirea integrala a acestor sarcini şi încadrarea în cantitãţile stabilite pentru consumul propriu revine consiliilor populare, ca organe ale autoconducerii teritoriale.
În scopul îndeplinirii prevederilor programului de autoconducere şi autoaprovizionare, Ministerul Agriculturii, Ministerul Industriei Alimentare, Ministerul Contractãrii şi Achiziţionãrii Produselor Agricole, consiliile populare, unitãţile agricole de stat şi cooperatiste vor lua mãsuri pentru realizarea producţiei vegetale şi animale la nivelul cerinţelor noii revoluţii agrare, a fondului de stat planificat, valorificarea mai intensa a disponibilitãţilor de la populaţie, potrivit sarcinilor rezultate din Programul unic de creştere a producţiei agricole în gospodãriile personale.
Cantitãţile de produse alimentare prevãzute sa fie livrate au fost fundamentate pe cerinţele Programului de alimentaţie ştiinţificã, diferenţiate pe judeţe, oraşe şi centre muncitoresti, în funcţie de numãrul populaţiei, de ponderea personalului muncitor, eforturile depuse în producţie, ţinînd seama, totodatã, de gospodãrirea judicioasã şi valorificarea superioarã a produselor agroalimentare destinate fondului pieţei.
La principalele produse agroalimentare sînt prevãzute urmãtoarele cantitãţi:



Carne, peste, lapte, alte produse de origine
animala, grãsimi vegetale, zahãr, produse zaharoase
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
U/M 1989
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Carne, produse
din carne, grãsimi mii tone 1.150
Peste şi produse din peste mii tone 340
Lapte şi produse lactate proaspete mii hl 9.500
Brinzeturi mii tone 105
Unt şi margarina mii tone 90
Ulei comestibil mii tone 205
Zahãr mii tone 330
Produse zaharoase, de patiserie şi
cofetarie mii tone 600
Oua mil.bucãţi 3.200
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────



La carne şi produse din carne se vor livra peste 500 mii tone carne taiata, iar diferenţa se va livra, sub forma de preparate din carne, conserve şi produse culinare, cu adaosurile corespunzãtoare.
Asigurarea consumului populaţiei se va face în funcţie de numãrul de animale în acest scop pe intreaga ţara, pentru municipiul Bucureşti şi fiecare judeţ.
În acest scop, consiliile populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, ca organe teritoriale ale autoconducerii şi autoaprovizionarii, vor lua mãsuri hotãrîte pentru asigurarea efectivelor stabilite şi a greutatii la tãiere, precum şi pentru îndeplinirea integrala a sarcinilor de livrare la fondul pieţei. În condiţiile în care se realizeazã depãşirea greutatii la tãiere, sporul de producţie se constituie ca resursa suplimentarã pentru fondul de consum local.
În cazul în care nu se realizeazã greutatea prevãzutã la tãiere, judeţului respectiv nu i se va suplimenta numãrul de animale repartizat.
Aplicarea ferma a acestui program de tãiere, pe judeţe, în raport cu populaţia ce urmeazã a fi aprovizionata din fondul de stat, va conduce ca fiecare judeţ sa-şi asigure necesarul de carne şi produse din carne.
La numãrul de animale care se vor asigura din fondul de stat se adauga cantitãţile de porcine, ovine şi pãsãri, care se realizeazã în gospodãriile populaţiei.
Au fost stabilite mãsuri pentru diversificarea sortimentelor, de mincaruri gatite, care vor asigura meniuri variate şi complete.
La peste şi produsele din peste se vor livra 340 mii tone, din care 160 mii tone sub forma de peste ca atare, iar diferenţa se va livra (cu adaosurile corespunzãtoare) sub forma de semiconserve, preparate şi mincaruri.
Ministerul Industriei Alimentare şi Ministerul Agriculturii vor acţiona pentru creşterea producţiei de peste din apele interioare şi Marea Neagra, precum şi a cantitãţilor de peste oceanic. De asemenea, va fi imbunatatita structura sortimentala şi calitatea produselor prelucrate din peste, prin respectarea stricta a tehnologiilor şi retetelor de fabricaţie.
Ministerul Industriei Alimentare va lua mãsuri pentru creşterea şi diversificarea producţiei de patiserie, îmbunãtãţirea calitãţii şi prezentãrii produselor zaharoase.
La ulei comestibil şi zahãr, desfacerile cãtre populaţie se vor asigura potrivit reglementãrilor în vigoare.



Grîu pentru pîine şi fãina, porumb pentru malai
şi alte produse din cereale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
U/M 1989
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Grîu pentru pîine şi fãina mii tone 2.800
Porumb pentru malai mii tone 500
Paste fainoase mii tone 87
Biscuiti mii tone 115
Orez decorticat, fulgi şi expandate
din cereale mii tone 126
───────────────────────────────────────────────────────────────────────



La stabilirea cantitãţilor pentru desfacere de grîu pentru pîine şi fãina şi porumb pentru malai s-a luat în calcul populaţia din oraşe şi centre muncitoresti, personalul muncitor navetist şi cel cu locul de munca în comune, precum şi populaţia din zonele de deal şi munte, neproducatoare de cereale, care contracteazã şi livreaza produse vegetale şi animale.
Membrii cooperatori care lucreazã în cooperativele agricole de producţie situate în zonele producãtoare de cereale, membrii de familie aflaţi în întreţinerea acestora, pensionãrii sau alţi cooperatori inapti de munca urmeazã sa fie aprovizionati de cãtre cooperativele agricole de producţie cu pîine, fãina şi malai din cantitãţile prevãzute pentru retribuirea muncii.
Unitãţile agricole cooperatiste vor asigura pîine şi fãina membrilor cooperatori şi mecanizatorilor care lucreazã pentru cooperativele agricole, corespunzãtor cantitãţilor de grîu cuvenite, potrivit legii, pentru zilele-munca efectuate, folosindu-se în acest scop brutariile şi morile din comune.




Legume, cartofi, fructe şi struguri
────────────────────────────────────────────────────────────────────
U/M 1989
────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cartofi
total din care: mii tone 1.500
din care:
- de toamna mii tone 1.200
- timpurii şi de vara mii tone 300
Legume - total mii tone 3.000
Fasole boabe şi mazare mii tone 50
Fructe mii tone 600
Struguri mii tone 250
────────────────────────────────────────────────────────────────────



Totodatã, în anul 1989, se vor livra la fondul pieţei 215 mii tone conserve de legume, 50 mii tone bulion şi 84 mii tone conserve din fructe.
Pentru buna aprovizionare a populaţiei cu legume, cartofi şi fructe, Ministerul Agriculturii va lua mãsuri pentru asigurarea cantitãţilor prevãzute la fondul de stat şi a transportului operativ al acestora cãtre pieţe şi unitãţile de desfacere, întãrirea controlului asupra sortarii, depozitarii şi livrãrii produselor. De asemenea, Ministerul Comerţului Interior va acţiona pentru preluarea integrala a fondului de marfa planificat, modernizarea reţelei de desfacere şi realizarea unui comerţ civilizat.
În scopul asigurãrii cantitãţii în aprovizionare pînã la noua recolta, s-a prevãzut insilozarea pentru fondul pieţei a urmãtoarelor cantitãţi, care vor fi desfãcute în semestrul I 1989:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────
- mii tone la 1 ianuarie 1989 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cartofi de
toamna 550
Legume de cimp 180
din care:
- ceapa 60
- radacinoase 67
- varza 40
Fructe şi struguri 170
din care:
- mere 159
- struguri 10
Produse semiindustrializate 25
────────────────────────────────────────────────────────────────────



La cantitãţile de produse agroalimentare care se repartizeazã prin fondul de stat se adauga cantitãţile de lapte şi produse lactate, cereale, legume, cartofi şi fructe realizate în gospodãriile populaţiei, precum şi cele obişnuite de membrii cooperatori în cadrul retribuirii în natura.

II. Cu privire la produsele industriale

Pentru buna aprovizionare a populaţiei se vor asigura cantitãţi corespunzãtoare de mãrfuri într-o gama sortimentala diversificata cu articole noi, de nivel tehnic şi calitativ superior.
În cadrul mãrfurilor prevãzute sa fie livrate la fondul pietii s-a avut în vedere îmbunãtãţirea structurii prin asigurarea într-o proporţie sporitã a sortimentelor din clasele de calitate superioarã, extra şi lux, crearea de noi produse cu grad ridicat de prelucrare, execuţie, finisaj şi prezentare, în vederea satisfacerii cerinţelor diferitelor categorii de cumpãrãtori.
La repartizarea în cadrul judeţelor a produselor industriale se va avea în vedere aprovizionarea prioritara, cu intreaga gama de sortimente, a municipiilor şi centrelor muncitoresti.

Mãrfuri textile - incaltaminte

La principalele produse textile - incaltaminte s-au stabilit cresteri, îndeosebi la sortimentele pentru copii şi tineret, fiind prevãzute urmãtoarele cantitãţi:


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
U/M 1989
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Confecţii textile mil. lei 21.000
din care:
- paltoane şi haine de iarna mii buc. 4.500
- pardesie, raglane, canadiene
bluze de vînt mii buc. 2.500
- pantaloni mii buc. 6.500
- rochii şi capoate mii buc. 5.800
- camasi şi bluzoane mii buc. l7.500
Tricotaje
din care:
- tricotaje din fire tip lina mii buc. 36.600
- tricotaje din fire bumbac pentru
nou-nãscuţi mii buc. 24.000
- lenjerie scamosata din fire tip
bumbac mii buc. 15.500
- ciorapi - total mii per. 144.000
Incaltaminte - total mii per. 82.550
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Ministerul Industriei Uşoare, unitãţile cooperaţiei şi industriei mici vor lua mãsuri pentru diversificarea sortimentala la toate grupele de produse, asigurarea cantitãţilor la articole de cerere curenta şi de stricta necesitate, în funcţie de sezon, în special la confecţii, tricotaje, incaltaminte, prin valorificarea superioarã a materiilor prime din producţia interna şi a materialelor recuperabile.

Bunuri de folosinta îndelungatã, articole de uz casnic şi gospodãresc şi alte mãrfuri industriale

Cantitãţile prevãzute la principalele produse asigura aprovizionarea populaţiei astfel:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────
U/M 1989
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
Radioreceptoare şi radio-casetofoane mii buc. 540
Televizoare mii buc. 325
Frigidere mii buc. 200
Maşini de spãlat rufe mii buc. 270
Aspiratoare de praf mii buc. 160
Biciclete mii buc. 280
Autoturisme de oraş mii buc. 60
Mobilier din lemn mil.lei 6.300
──────────────────────────────────────────────────────────────────────



În anul 1989 se vor livra produse noi cu parametri tehnico-funcţionali superiori, într-o structura imbunatatita pe clase de calitate; totodatã, va continua acţiunea de modernizare a produselor existente, ridicarea nivelului calitativ şi a fiabilitatii în exploatare.
La unelte de uz agricol şi gospodãresc, precum şi la materialele de întreţinere şi reparare a locuinţelor, fondul de mãrfuri asigura aprovizionarea populaţiei la oraşe şi sate.
La combustibili solizi se prevede creşterea în continuare a ponderii carbunilor în aprovizionarea populaţiei.
Pentru menţinerea stãrii de sãnãtate a populaţiei se prevãd cantitãţi corespunzãtoare de medicamente, alte produse farmaceutice.
Ministerul Sãnãtãţii va urmãri livrarea judicioasã pe teritoriu a acestora în structura sortimentala, organizind acţiuni, prin cadrele sanitare, pentru promovarea mai larga a factorilor naturali de cura terapeuticã, respectarea tratamentelor corespunzãtor prescripţiilor medicale şi combaterea abuzului de medicamente.

III. Cu privire la prestãri de servicii

Prestãrile de servicii pentru populaţie se vor dezvolta prin sporirea importanta a volumului acestora, diversificarea activitãţilor, lãrgirea reţelei de unitãţi şi îmbunãtãţirea calitãţii serviciilor prestate.
Volumul de servicii pentru populaţie va fi în anul 1989 de 54.700 milioane lei, stabilindu-se cresteri mai accentuate la activitãţile de baza, mai mult solicitate de populaţie, astfel:


- milioane lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- servicii pentru produsele executate la comanda
(confecţii, tricotaje, incaltaminte etc.) 24.590
- reparaţii de obiecte de uz personal,
casnic şi gospodãresc 10.935
din care:
- servicii pentru întreţinerea aparatelor
electronice şi electrotehnice 1.580
- servicii pentru întreţinerea şi repararea
autoturismelor, motoarelor etc. 3.910
- spãlãtorii şi curatatorii chimice 520
- servicii de posta şi radioteleviziune 2.280
- servicii de ocrotire a sãnãtãţii, educaţie
fizica şi sport cultura şi arta 2.970
- servicii de frizerie, coafura şi cosmetica 1.615
────────────────────────────────────────────────────────────────────────



IV. Mãsuri pentru realizarea programului

- Consiliul de Miniştri va urmãri zilnic şi va analiza sãptãmînal cu ministerele şi consiliile populare modul de a asigura îndeplinirea sarcinilor de producţie şi livrare la fondul pietii la toate produsele agroalimentare şi industriale prevãzute în programul de autoconducere şi autoaprovizionare teritorialã şi va exercita un control permanent asupra activitãţii desfãşurate de organele centrale şi locale pentru respectarea obligaţiilor ce le revin.
- Ministerul Agriculturii şi Ministerul Contractãrii şi Achiziţionãrii Produselor Agricole, împreunã cu consiliile populare, vor lua mãsuri ferme pentru creşterea producţiei animale şi vegetale în unitãţile de stat şi cooperatiste, realizarea efectivelor de animale stabilite în program şi a greutatii la tãiere, folosirea integrala şi eficienta a terenurilor arabile şi a finetelor, pentru realizarea integrala şi ritmica a intrãrilor la fondul de stat la nivelul planificat pe fiecare judeţ.
De asemenea, Ministerul Agriculturii, Ministerul Contractãrii şi Achiziţionãrii Produselor Agricole, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor şi consiliile populare vor acţiona cu toatã fermitatea potrivit legii, pentru sporirea contractarilor şi achiziţiilor de produse agroalimentare din gospodãriile populaţiei.
- Consiliile populare vor elabora programe de autoconducere şi autoaprovizionare pentru fiecare unitate administrativ-teritorialã, vor rãspunde de realizarea producţiei, a livrãrilor pentru fondul de stat, precum şi de asigurarea integrala a cantitãţilor stabilite pentru aprovizionarea populaţiei.
- Pentru îmbunãtãţirea aprovizionarii municipiului Bucureşti şi a principalelor centre muncitoresti, Ministerul Industriei Alimentare, Ministerul Contractãrii şi Achiziţionãrii Produselor Agricole şi Ministerul Agriculturii vor nominaliza şi urmãri ca unitãţile agricole care au obligaţia sa livreze pentru aceste localitãţi sa realizeze integral cantitãţile planificate de carne, lapte, legume, cartofi şi fructe.
- Ministerul Industriei Alimentare, Ministerul Agriculturii, Ministerul Comerţului Interior, Uniunea Central al a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor, Ministerul Turismului şi consiliile populare vor acţiona pentru realizarea prevederilor din program aprobat privind creşterea producţiei în mica industrie alimentara şi culinara, precum şi extinderea desfacerii cãtre populaţie a mincarurilor gata preparate şi semipreparate culinare.
- Consiliile populare, Ministerul Comerţului Interior, Ministerul Turismului, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor, celelalte ministere vor lua mãsuri în continuare pentru dezvoltarea producţiei gospodariilor-anexa ale consumurilor colective din întreprinderile economice, sociale şi unitãţile de alimentaţie publica, în vederea sporirii contribuţiei acestora la acoperirea necesarului propriu de carne, legume şi alte produse.
- Ministerul Comerţului Interior, împreunã cu ministerele producãtoare, Comitetul de Stat al Planificarii şi consiliile populare vor lua mãsuri pentru repartizarea judicioasã şi diferenţiatã pe teritoriu a fondului de mãrfuri prevãzute în program, în raport cu structura populaţiei, efortul fizic depus de munca, urmãrindu-se în mod deosebit asigurarea bunei aprovizionari în municipiul Bucureşti, centrale muncitoresti, bazinele miniere, petrolifere, forestiere, marile santiere şi zonele turistice.
- Ministerul Agriculturii, Ministerul Comerţului Interior, împreunã cu consiliile populare, vor lua mãsuri pentru insilozarea la timp a cantitãţilor stabilite de cartofi, legume şi fructe, scoaterea şi buna pãstrare a acestor produse, în scopul asigurãrii aprovizionarii populaţiei pînã la noua recolta.
- Ministerul Industriei Alimentare şi consiliile populare vor constitui un stoc permanent de carne în cadrul cantitãţilor aprobate la dispoziţia municipiului Bucureşti şi a judeţelor pentru asigurarea continuitãţii în aprovizionarea populaţiei.
- Ministerul Comerţului Interior, Comitetul de Stat pentru Preţuri şi consiliile populare vor acţiona pentru desfãşurarea corespunzãtoare a comerţului în pieţe şi tîrguri, urmãrindu-se aplicarea prevederilor legale privind vînzarea produselor agroalimentare de cãtre producãtori, respectarea preţurilor maxime de mercurial, asigurarea calitãţii produselor şi a condiţiilor igienico-sanitare.
- Ministerul Comerţului Interior, Ministerul Turismului, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor şi consiliilor populare vor lua mãsuri pentru buna organizare a comerţului şi alimentaţiei publice pe litoral şi în staţiunile balneoclimaterice, conform programului special ce se va întocmi pentru sezonul estival.
Ministerele producãtoare de bunuri industriale de consum vor lua mãsuri pentru realizarea integrala a producţiei în structura sortimentala imbunatatita pe clase de calitate, livrarea ritmica cãtre unitãţile comerciale a mãrfurilor prevãzute în program, cu respectarea parametrilor tehnici şi calitativi stabiliţi, potrivit programelor speciale aprobate pe ramuri şi grupe de produse.
- Ministerul Minelor, Ministerul Industrializarii Lemnului şi Materialelor de Construcţii vor asigura livrarea integrala şi la termen a cantitãţilor de cãrbuni şi lemne de foc stabilite în program, astfel încît aprovizionarea populaţiei cu combustibil sa se desfãşoare în condiţii corespunzãtoare.
- Ministerul Transporturilor şi Telecomunicatiilor, împreunã cu Ministerul Industriei Alimentare, Ministerul Agriculturii, Ministerul Comerţului Interior şi Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor vor asigura transportul operativ al produselor agroalimentare şi industriale, eliminind orice pierderi şi deprecieri la mãrfuri.
- ministerul Comerţului Interior, Ministerul Turismului, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor, celorlalte ministere cu reţea de desfacere şi consiliile populare, împreunã cu organele Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitãţii Produselor, vor acţiona pentru sporirea exigenţei la recepţia calitativã a mãrfurilor, întãrirea ordinii şi disciplinei în fiecare unitate comercialã, respectarea regulilor de comerţ şi a normelor de etica şi echitate socialistã de cãtre toţi lucrãtorii în relaţiile cu populaţia.
- Ministerele, celelalte organe centrale şi consiliile populare cu sarcini în domeniul prestãrilor de servicii vor lua mãsuri pentru dezvoltarea şi diversificarea în continuare a activitãţii de servicii, lãrgirea reţelei de unitãţi şi îmbunãtãţirea calitãţii serviciilor prestate.
- Consiliul pentru coordonarea producţiei bunurilor de larg consum, aprovizionarii şi prestãrilor de servicii pentru populaţie, împreunã cu ministerele producãtoare şi cele cu activitatea comercialã, va analiza sãptãmînal modul de îndeplinire a prevederilor din program, actionind prin mãsuri operative pentru realizarea corespunzãtoare a producţiei, livrãrilor şi desfacerilor şi va raporta Consiliului de Miniştri asupra modului cum se desfãşoarã aprovizionarea populaţiei.
Îndeplinirea prevederilor programului privind autoconducerea şi autoaprovizionarea impune participarea oamenilor muncii din industrie şi agricultura la sporirea şi ridicarea calitãţii acesteia, întãrirea rãspunderii consiliilor populare, a tuturor unitãţilor economice în asigurarea bunei aprovizionari a populaţiei, contribuind astfel la înfãptuirea hotãrîrilor Congresului al XIII-lea şi Conferintei Naţionale ale partidului, a indicaţiilor şi orientarilor tovarasului Nicolae Ceauşescu, secretarul general al partidului, preşedintele Republicii, privind creşterea nivelului de trai al întregului popor, telul suprem al politicii Partidului Comunist Roman.

V. Repartizarea pe judeţe a cantitãţilor de produse agroalimentare şi de bunuri industriale de consum se aproba prin decret al Consiliului de Stat.

-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016