Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 46 din 13 iulie 2007 (*republicata*)  Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 46/2007 pentru aprobarea   Normei nr. 18/2007 privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 46 din 13 iulie 2007 (*republicata*) Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 46/2007 pentru aprobarea Normei nr. 18/2007 privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat*)

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A SISTEMULUI DE PENSII PRIVATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 445 din 13 iunie 2008
-----------
*) Republicatã în temeiul art. II din anexa la <>Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 20/2008 privind aprobarea <>Normei nr. 10/2008 pentru modificarea şi completarea <>Normei nr. 18/2007 privind aderarea iniţialã şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 331 din 25 aprilie 2008, dându-se textelor o nouã numerotare.
<>Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 46/2007 a fost publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 503 din 27 iulie 2007, şi a mai fost modificatã şi completatã prin:
- <>Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 65/2007 privind aprobarea <>Normei nr. 31/2007 pentru modificarea şi completarea <>Normei nr. 18/2007 privind aderarea iniţialã şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 746 din 2 noiembrie 2007;
- <>Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 13/2008 privind aprobarea <>Normei nr. 6/2008 pentru modificarea <>Normei nr. 18/2007 privind aderarea iniţialã şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 147 din 27 februarie 2008.


ART. 1
Se aprobã <>Norma nr. 18/2007 privind aderarea iniţialã şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Prezenta hotãrâre şi norma menţionatã la art. 1 se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (www.csspp.ro).
ART. 3
Departamentul autorizare-reglementare împreunã cu Secretariatul tehnic şi cu directorul general vor urmãri ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotãrâri.

ANEXĂ

<>NORMA Nr. 18/2007
privind aderarea şi evidenţa participanţilor
la fondurile de pensii administrate privat

TITLUL I
Dispoziţii comune privind aderarea iniţialã şi cea continuã la fondurile de pensii administrate privat

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta normã reglementeazã:
a) condiţiile de eligibilitate care trebuie îndeplinite în vederea dobândirii calitãţii de participant la un fond de pensii administrat privat;
b) procedura care trebuie îndeplinitã pentru dobândirea sau încetarea calitãţii de participant;
c) actul-cadru de aderare şi procedura de modificare a acestuia;
d) procedura de aderare la un fond de pensii administrat privat;
e) procedura de validare şi repartizare aleatorie a participanţilor;
f) evidenţa participanţilor la fondul de pensii administrat privat.
ART. 2
(1) Termenii şi expresiile utilizate în prezenta normã au semnificaţiile prevãzute la <>art. 2 din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare Lege.
(2) Termenii de mai jos au urmãtoarea semnificaţie:
1. aderare iniţialã - procesul cu duratã limitatã de timp, desfãşurat într-o perioadã anterioarã începerii activitãţii de colectare a contribuţiilor la fondurile de pensii administrate privat, prin care persoanele eligibile devin participanţi din proprie iniţiativã sau prin repartizarea aleatorie de cãtre CNPAS la un fond de pensii administrat privat;
2. aderare continuã - procesul prin care persoanele eligibile devin participanţi la un fond de pensii administrat privat, din proprie iniţiativã, prin semnarea unui act individual de aderare, sau prin repartizarea aleatorie de cãtre CNPAS, ulterior procesului de aderare iniţialã la fondurile de pensii administrate privat;
3. contractul de asigurare socialã - contractul prevãzut la <>art. 5 alin. (2) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare Legea pensiilor publice, aşa cum este prevãzut în anexa nr. 3 la norma de aplicare a Legii pensiilor publice;
4. declaraţii la sistemul public de pensii - declaraţia privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat, declaraţia de asigurare depusã de persoanele prevãzute la art. 5 alin. (1) pct. IV şi V din Legea pensiilor publice sau contractul de asigurare socialã încheiat cu persoanele prevãzute la art. 5 alin. (2) din aceeaşi lege;
5. instituţia de evidenţã - Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, denumitã în continuare CNPAS;
6. persoanã eligibilã - persoana în vârstã de pânã la 35 de ani la data luãrii în evidenţã de cãtre CNPAS în sistemul asigurãrilor sociale, în baza declaraţiei la sistemul public de pensii, precum şi persoana care nu a împlinit vârsta de 45 de ani la data semnãrii actului individual de aderare la un fond de pensii administrat privat şi care este asiguratã la sistemul public de pensii;
7. repartizare aleatorie - procesul prin care persoanele eligibile în vârstã de pânã la 35 de ani care nu au aderat din proprie iniţiativã la un fond de pensii administrat privat în termenul stabilit de Lege şi de prezenta normã sau care au semnat mai multe acte individuale de aderare înregistrate de cãtre CNPAS sunt repartizate aleatoriu de cãtre aceasta la finalul perioadei de aderare;
8. validarea - înregistrarea unei persoane de cãtre CNPAS în Registrul participanţilor ca participant la un fond de pensii administrat privat.

CAP. II
Dobândirea sau încetarea calitãţii de participant la un fond de pensii administrat privat

SECŢIUNEA 1
Dobândirea calitãţii de participant

ART. 3
Persoana care îndeplineşte condiţiile prevãzute de Lege şi de prezenta normã dobândeşte calitatea de participant la un fond de pensii administrat privat prin îndeplinirea cumulativã a urmãtoarelor condiţii:
a) a semnat un act individual de aderare sau a fost repartizatã aleatoriu de cãtre CNPAS la un fond de pensii administrat privat;
b) conţinutul actului individual de aderare a fost validat de CNPAS;
c) a contribuit la un fond de pensii administrat privat şi/sau în numele sãu au fost plãtite contribuţii la un fond de pensii administrat privat.

SECŢIUNEA a 2-a
Încetarea calitãţii de participant

ART. 4
Calitatea de participant la un fond de pensii administrat privat înceteazã în urmãtoarele cazuri:
a) prin deschiderea dreptului la pensia privatã;
b) prin decesul participantului;
c) prin pensionarea de invaliditate pentru afecţiuni care nu mai permit reluarea activitãţii, definitã potrivit Legii pensiilor publice.

TITLUL II
Aderarea iniţialã şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat

CAP. I
Condiţii de eligibilitate a participanţilor în cadrul perioadei de aderare iniţialã

ART. 5
Participantul la un fond de pensii administrat privat trebuie sã îndeplineascã cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) condiţiile de eligibilitate prevãzute de Lege, precum şi de prezenta normã;
b) sã adere la un fond de pensii administrat privat sau sã fie repartizat aleatoriu de cãtre CNPAS.
ART. 6
(1) Persoanele care pânã la data de 31 decembrie 2007 nu au împlinit vârsta de 35 de ani şi care îndeplinesc prevederile art. 5 trebuie sã adere la un fond de pensii administrat privat.
(2) Persoanele, altele decât cele prevãzute la alin. (1), în vârstã de pânã la 45 de ani şi care îndeplinesc cumulativ condiţiile de eligibilitate prevãzute de Lege pot sã adere la un fond de pensii administrat privat.
ART. 7
(1) Alegerea unui fond de pensii administrat privat este o opţiune individualã a participantului.
(2) Aderarea la un fond de pensii administrat privat se face din propria iniţiativã a participantului sau în urma repartizãrii sale aleatorii de cãtre CNPAS, în situaţia în care aderarea la un fond de pensii administrat privat este obligatorie.
(3) Persoanele prevãzute la art. 6 alin. (1) trebuie sã adere la un fond de pensii administrat privat în termen de 4 luni de la data iniţierii procedurii de aderare iniţialã.
(4) Persoanele prevãzute la art. 6 alin. (1) care nu aderã la un fond de pensii administrat privat în termen de 4 luni de la data iniţierii procedurii de aderare iniţialã sunt repartizate aleatoriu de cãtre CNPAS la un fond de pensii administrat privat.
(5) Toţi administratorii autorizaţi de cãtre Comisie încep activitatea de publicitate şi marketing la aceeaşi datã la care începe procedura de aderare iniţialã la fondurile de pensii administrate privat.
(6) Procedura de aderare iniţialã la fondurile de pensii administrate privat începe la data de 17 septembrie 2007 şi se finalizeazã la data de 17 ianuarie 2008.

CAP. II
Actul-cadru de aderare şi actul individual de aderare utilizate în cadrul procesului de aderare iniţialã

SECŢIUNEA 1
Actul-cadru de aderare utilizat în cadrul procesului de aderare iniţialã

ART. 8
(1) Forma şi conţinutul actului-cadru de aderare sunt aceleaşi pentru toţi administratorii fondurilor de pensii administrate privat.
(2) Forma şi conţinutul actului-cadru de aderare sunt prevãzute în anexa nr. 1.
(3) Pe baza formei şi conţinutului actului-cadru de aderare prevãzute în anexa nr. 1, administratorul elaboreazã actul individual de aderare al fondului de pensii administrat privat pe care îl administreazã.

SECŢIUNEA a 2-a
Actul individual de aderare utilizat în cadrul procesului de aderare iniţialã

ART. 9
(1) Actul individual de aderare este avizat de cãtre Comisie odatã cu autorizarea prospectului schemei de pensii private.
(2) Actul individual de aderare utilizat în cadrul procedurii de aderare iniţialã are forma şi conţinutul actului-cadru de aderare prevãzut în anexa nr. 1 şi cuprinde:
a) seria şi numãrul unic alocate de Comisie;
b) sigla administratorului;
c) logoul administratorului;
d) datele de contact ale administratorului.
(3) Seriile şi numerele unice necesare fondatorilor în vederea obţinerii deciziei de autorizare a fondului de pensii administrat privat sunt alocate de Comisie la momentul obţinerii deciziei de avizare a actului individual de aderare.
(4) Serii şi numere unice, altele decât cele prevãzute la alin. (3), sunt alocate de Comisie administratorilor autorizaţi în vederea iniţierii procesului de aderare la data de 10 septembrie 2007, fãrã a mai fi necesarã îndeplinirea unei alte proceduri de avizare a actului individual de aderare.
(5) Este interzisã introducerea de cãtre administratori în actele individuale de aderare a altor informaţii decât cele prevãzute la alin. (2).
(6) Actul individual de aderare poate fi modificat de cãtre administrator conform procedurii prevãzute în secţiunea a 3-a din prezentul capitol.
ART. 10
(1) Actul individual de aderare este un contract scris încheiat între o persoanã şi administratorul unui fond de pensii administrat privat şi produce efecte de la momentul validãrii de cãtre CNPAS.
(2) Actul individual de aderare conţine acordul persoanei referitor la contractul de societate civilã şi la prospectul schemei de pensii private, precum şi faptul cã a acceptat conţinutul acestora.
(3) Actul individual de aderare este completat de cãtre agenţii de marketing pe baza datelor furnizate de cãtre persoana interesatã sã adere la un fond de pensii administrat privat.
(4) La momentul semnãrii actului individual de aderare, agentul de marketing are urmãtoarele obligaţii:
a) sã solicite o copie a actului de identitate, cu semnãtura olografã a persoanei, pe aceeaşi filã cu imaginea reprodusã prin copiere;
b) sã prezinte prospectul şi sã înmâneze gratuit un exemplar persoanei care aderã.
(5) Este interzisã delegarea, împuternicirea sau reprezentarea participantului în relaţia cu agentul de marketing.
ART. 11
Actul individual de aderare se redacteazã în douã exemplare, se semneazã în original fiecare exemplar şi se distribuie astfel:
a) un exemplar se pãstreazã de cãtre administratorul fondului de pensii administrat privat la care persoana a aderat;
b) un exemplar se pãstreazã de cãtre persoana care a aderat la un fond de pensii administrat privat.

SECŢIUNEA a 3-a
Procedura de modificare a actului individual de aderare utilizat în cadrul procesului de aderare iniţialã

ART. 12
(1) Administratorul trebuie sã obţinã avizul Comisiei pentru propunerile de modificare a actului individual de aderare.
(2) Decizia de avizare a modificãrii actului individual de aderare se elibereazã de Comisie în baza unei cereri scrise.
(3) Cererea, însoţitã de modificãrile propuse şi de nota de fundamentare, se depune şi se înregistreazã la Comisie de cãtre administrator.
ART. 13
(1) Comisia hotãrãşte cu privire la eliberarea avizului de modificare a actului individual de aderare, în termen de 10 zile lucrãtoare de la înregistrarea dosarului complet al solicitantului.
(2) Orice solicitare din partea Comisiei privind informaţii suplimentare sau modificarea documentelor prezentate iniţial întrerupe termenul prevãzut la alin. (1), un nou termen începând sã curgã de la data depunerii respectivelor informaţii sau modificãri.
(3) Depunerea informaţiilor suplimentare sau a documentelor cu modificãri solicitate de Comisie nu poate fi fãcutã, sub sancţiunea respingerii cererii, mai târziu de 10 zile lucrãtoare de la data solicitãrii Comisiei.
(4) În situaţia în care se constatã lipsa unor documente solicitate sau cã documentele depuse sunt incomplete, ilizibile sau au o formã necorespunzãtoare, documentele depuse sunt returnate solicitantului spre completare ori înlocuire, dupã caz.
ART. 14
(1) Neîndeplinirea uneia dintre condiţiile prevãzute în prezenta normã duce la respingerea cererii de eliberare a avizului pentru modificarea actului individual de aderare.
(2) Decizia de respingere, scrisã şi motivatã, se comunicã solicitantului în termen de 5 zile lucrãtoare de la adoptarea acesteia.
(3) Decizia de respingere poate fi contestatã în termen de 30 de zile de la data comunicãrii ei, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind contenciosul administrativ.
ART. 15
O nouã cerere de eliberare a avizului pentru modificarea actului individual de aderare poate fi adresatã Comisiei numai dupã ce au fost remediate deficienţele care au constituit motivele de respingere a cererii iniţiale.

CAP. III
Evidenţa participanţilor şi procedura de validare şi repartizare aleatorie a participanţilor în cadrul procesului de aderare iniţialã

SECŢIUNEA 1
Evidenţa participanţilor în cadrul procesului de aderare iniţialã

ART. 16
(1) Pe baza datelor existente în sistemul de evidenţã a asiguraţilor din sistemul public de pensii, în vederea identificãrii tuturor persoanelor eligibile conform prevederilor legale sã adere la un fond de pensii administrat privat, CNPAS întocmeşte Registrul participanţilor.
(2) Registrul participanţilor la fondurile de pensii administrate privat cuprinde:
a) numele şi prenumele tuturor persoanelor aflate în evidenţa CNPAS cu vârsta pânã la 45 de ani, care au fost înregistrate cel puţin o datã prin declaraţia privind evidenţa nominalã a obligaţiilor de platã cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat, precum şi prin declaraţia de asigurare, începând cu anul 2001 şi pânã în prezent;
b) codul numeric personal al acestora;
c) seria şi numãrul actului de identitate;
d) seria şi numãrul unic ale actului individual de aderare;
e) data semnãrii actului individual de aderare;
f) numãrul de registru al administratorului;
g) numãrul de registru al fondului de pensii administrat privat;
h) codul unic de identificare şi denumirea angajatorului sau a angajatorilor, dupã caz;
i) numãrul de registru al agentului de marketing;
j) rezultatul validãrii.
(3) Pe baza rapoartelor transmise de cãtre administratori, CNPAS actualizeazã bilunar Registrul participanţilor.
(4) CNPAS înscrie în Registrul participanţilor ca "validat temporar" persoanele care sunt înregistrate în sistemul de evidenţã a asiguraţilor şi care au semnat un singur act individual de aderare, urmând ca la termenele prevãzute la art. 19 alin. (2) sã le înregistreze ca validate în Registrul participanţilor.
(5) Persoanele care au semnat un singur act individual de aderare, nu sunt înregistrate în sistemul de evidenţã a asiguraţilor şi pentru care CNPAS nu primeşte declaraţii la sistemul public de pensii sunt înscrise de cãtre CNPAS în Registrul participanţilor ca "validat cu rezervã", urmând a fi validate la momentul primirii acestora. În cazul în care pânã la data de 25 ianuarie 2008 inclusiv CNPAS nu a primit declaraţiile la sistemul public de pensii mai sus menţionate, aceste persoane nu vor mai fi evidenţiate în Registrul participanţilor.
(6) La finalizarea procesului de aderare iniţialã, în vederea repartizãrii aleatorii a persoanelor eligibile care nu au semnat un act individual de aderare, CNPAS menţine în Registrul participanţilor persoanele care au fost înregistrate în intervalul septembrie - decembrie 2007 prin declaraţii la sistemul public de pensii, depuse în intervalul septembrie 2007 - ianuarie 2008, şi identificã persoanele care sunt obligate sã adere la un fond de pensii administrat privat şi ale cãror date nu au fost transmise de cãtre niciun administrator.
(7) Actele de aderare încheiate pânã la data de 17 ianuarie 2008 sunt valabile numai în cadrul procesului de aderare iniţialã.
(8) Pânã la începerea procesului de aderare iniţialã, în vederea asigurãrii schimbului de informaţii privind participanţii la fondurile de pensii administrate privat, precum şi a stabilirii procedurilor de actualizare, modificare şi control al modului de completare a Registrului participanţilor, Comisia încheie un protocol de colaborare cu CNPAS.

SECŢIUNEA a 2-a
Procedura de validare a participanţilor în cadrul procesului de aderare iniţialã

ART. 17
(1) Procesul de aderare iniţialã a persoanelor la un fond de pensii administrat privat se deruleazã pe parcursul a 4 luni.
(2) În cursul procesului de aderare iniţialã, persoanele pot adera la un singur fond de pensii administrat privat care a fost autorizat de Comisie.
ART. 18
(1) De la data iniţierii procesului de aderare, administratorii au obligaţia sã transmitã cãtre CNPAS în datele de 1 şi 15 ale fiecãrei luni, pe suport electronic, sub semnãturã electronicã extinsã, un raport care sã cuprindã informaţii privind persoanele care au semnat un act individual de aderare în cele douã sãptãmâni precedente raportãrii.
(2) Primul raport bilunar este transmis cãtre CNPAS la data de 1 octombrie 2007.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ultimul raport bilunar valabil, înaintea repartizãrii aleatorii, va fi transmis cãtre CNPAS în data de 25 ianuarie 2008 şi va cuprinde informaţii privind persoanele care au semnat un act individual de aderare pânã la data de 17 ianuarie 2008 inclusiv.
(4) Raportul bilunar conţine urmãtoarele informaţii:
a) numele şi prenumele persoanelor care au semnat un act individual de aderare;
b) codul numeric personal al acestora;
c) seria şi numãrul actului de identitate;
d) seria şi numãrul unic ale actului individual de aderare;
e) data semnãrii actului individual de aderare;
f) numãrul de registru al administratorului;
g) numãrul de registru al fondului de pensii administrat privat;
h) codul unic de identificare şi denumirea angajatorului;
i) numãrul de registru al agentului de marketing.
(5) Odatã cu transmiterea raportului bilunar cãtre CNPAS, administratorii au obligaţia sã transmitã cãtre Comisie, pe suport electronic, sub semnãturã electronicã extinsã, imaginea scanatã a actelor individuale de aderare şi a actelor de identitate ale participanţilor ale cãror date au fost înregistrate în raportul bilunar, cu semnãtura olografã a persoanei, pe aceeaşi filã cu imaginea reprodusã prin copiere.
(6) Imaginea scanatã a documentelor prevãzute la alin. (5) este memoratã în fişiere de tip TIF, dupã forma xxx CNP, unde xxx reprezintã seria unicã alocatã de Comisie administratorului la momentul obţinerii deciziei de avizare a actului individual de aderare şi CNP reprezintã codul numeric personal al fiecãrei persoane înregistrate în raportul bilunar.
(7) În cazul nerespectãrii termenului de depunere a raportului bilunar de cãtre administratori, acesta se depune numai la urmãtorul termen prevãzut la alin. (1).
ART. 19
(1) Pe baza rapoartelor bilunare transmise pe datele de 1 şi 15 ale fiecãrei luni de cãtre administratori, CNPAS verificã:
a) ca persoana sã fie înscrisã în Registrul participanţilor;
b) ca persoana sã figureze cu un singur act individual de aderare raportat la CNPAS.
(2) Persoanele care figureazã ca "validat temporar" sunt înscrise de CNPAS în Registrul participanţilor ca "validat", astfel:
a) pentru rapoartele bilunare din 1 octombrie 2007, 15 octombrie 2007, 1 noiembrie 2007 şi 15 noiembrie 2007, cu data de 15 noiembrie 2007;
b) pentru rapoartele bilunare din 1 decembrie 2007 şi 15 decembrie 2007, cu data de 15 decembrie 2007;
c) pentru rapoartele bilunare din 1 ianuarie 2008 şi 25 ianuarie 2008, cu data de 17 ianuarie 2008.
(3) CNPAS invalideazã la termenele prevãzute la alin. (2) persoanele care au semnat mai multe acte individuale de aderare.
ART. 20
(1) Rezultatul procesului de validare este dupã cum urmeazã:
a) "validat", dacã sunt întrunite cumulativ condiţiile prevãzute la art. 19 alin. (1) şi (2);
b) "validat cu rezervã", dacã sunt îndeplinite condiţiile prevãzute la art. 16 alin. (5);
c) "invalidat", dacã este îndeplinitã condiţia prevãzutã la art. 19 alin. (3).
(2) Administratorul cãruia i-au fost validaţi participanţi de cãtre CNPAS are obligaţia de a le notifica acestora, în termen de 15 zile calendaristice de la data înregistrãrii lor ca participanţi la fondul de pensii administrat privat, denumirea fondului de pensii administrat privat şi a administratorului acestuia.
(3) Participanţii notificaţi potrivit alin. (2) şi care nu au semnat un act individual de aderare la fondul respectiv pot sã depunã la Comisie o sesizare scrisã, în termen de 15 zile de la data notificãrii.
(4) Comisia analizeazã şi hotãrãşte soluţionarea sesizãrii în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea acesteia.
(5) În termen de 5 zile lucrãtoare de la soluţionarea sesizãrii, Comisia notificã CNPAS şi administratorilor apartenenţa sau neapartenenţa participantului la fondul de pensii administrat privat.
ART. 21
(1) În cazul în care o persoanã este raportatã, în cadrul unei raportãri bilunare, de unul sau mai mulţi administratori cu mai multe acte individuale de aderare semnate sau se constatã cã este validatã temporar în cadrul unei raportãri bilunare anterioare, CNPAS înscrie persoana respectivã în tabelul electronic al dublurilor.
(2) CNPAS transmite tabelul electronic al dublurilor cãtre administratori şi Comisie în termen de 3 zile lucrãtoare de la data primirii raportului bilunar.
(3) Tabelul electronic al dublurilor cuprinde urmãtoarele informaţii:
a) numele şi prenumele persoanei;
b) codul numeric personal al acesteia;
c) seria şi numãrul unic ale actului individual de aderare;
d) numãrul de registru al agentului de marketing.
(4) Administratorii au obligaţia de a verifica autenticitatea actului individual de aderare şi a copiei actului de identitate având semnãtura olografã a persoanei care figureazã în tabelul electronic al dublurilor.
(5) În cazul în care administratorii constatã autenticitatea actului individual de aderare şi a copiei actului de identitate, aceştia pot retransmite cãtre CNPAS, în urmãtorul raport bilunar, informaţiile de aderare aferente persoanei care a figurat cu mai multe acte individuale de aderare semnate.
(6) Procesul prevãzut în prezentul articol se deruleazã pe toatã durata procesului de aderare iniţialã.
ART. 22
(1) Dacã în cadrul procesului de raportare bilunarã un administrator transmite un act individual de aderare pentru o persoanã care figureazã în Registrul participanţilor ca fiind validatã temporar, CNPAS procedeazã în conformitate cu prevederile art. 21.
(2) Procesul prevãzut în prezentul articol se deruleazã pe durata fiecãrei etape a procedurii de aderare iniţialã.
ART. 23
(1) CNPAS actualizeazã Registrul participanţilor şi completeazã tabelul centralizator prevãzut în anexa nr. 3 pentru fiecare fond de pensii administrat privat, în termen de 7 zile lucrãtoare de la data ultimei validãri efectuate.
(2) CNPAS transmite fiecãrui administrator, pe suport electronic, sub semnãturã electronicã extinsã, tabelul centralizator prevãzut în anexa nr. 3, în termen de 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului prevãzut la alin. (1).
ART. 24
(1) Fiecare etapã a procedurii de aderare, derulatã conform prevederilor art. 19, este finalizatã prin întocmirea de cãtre CNPAS a unui proces-verbal în care sunt menţionate urmãtoarele informaţii:
a) numãrul persoanelor validate;
b) numãrul persoanelor validate cu rezervã;
c) numãrul persoanelor invalidate.
(2) Rezultatul fiecãrei etape a procedurii de aderare este comunicat în scris Comisiei, în termen de 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului prevãzut la art. 23 alin. (1).
ART. 25
(1) Ulterior datei de 25 ianuarie 2008 şi pânã la data efectuãrii repartizãrii aleatorii, CNPAS modificã Registrul participanţilor conform solicitãrilor Comisiei, rezultate în urma soluţionãrii sesizãrilor formulate în condiţiile prezentei norme.
(2) Procedura de aderare derulatã în perioada prevãzutã la art. 7 alin. (6) este finalizatã prin întocmirea de cãtre CNPAS a unui proces-verbal în care sunt menţionate urmãtoarele informaţii:
a) numãrul total al persoanelor validate;
b) numãrul total al persoanelor invalidate;
c) numãrul total al persoanelor care urmeazã a fi repartizate aleatoriu;
d) valorile cotelor de piaţã ale fondurilor de pensii administrate privat, în funcţie de numãrul participanţilor, exprimate procentual şi calculate cu 6 zecimale.
(3) La procesul-verbal prevãzut la alin. (2), CNPAS va anexa structura la zi a Registrului participanţilor.
(4) Rezultatul procedurii de aderare prevãzute la art. 7 alin. (6) este comunicat în scris Comisiei, în data de 5 martie 2008.
ART. 26
Persoanele care vor fi repartizate aleatoriu conform dispoziţiilor legale şi ale prezentei norme sunt cele care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunt înregistrate în Registrul participanţilor în conformitate cu prevederile art. 16 alin. (6);
b) au obligaţia sã adere la un fond de pensii administrat privat şi au fost invalidate de cãtre CNPAS în condiţiile art. 19 alin. (3) sau nu au semnat un act individual de aderare.

SECŢIUNEA a 3-a
Procedura de repartizare aleatorie a participanţilor în cadrul procesului de aderare iniţialã

ART. 27
În vederea organizãrii procedurii de repartizare aleatorie, CNPAS clasificã persoanele care urmeazã a fi repartizate în funcţie de urmãtoarele criterii:
a) vârstã;
b) gen.
ART. 28
(1) CNPAS organizeazã datele persoanelor dupã criteriul de vârstã astfel:
a) persoanele cu vârsta de pânã la 25 de ani;
b) persoanele cu vârsta cuprinsã între 25-35 de ani.
(2) Fiecare categorie de persoane prevãzutã la alin. (1) este împãrţitã în funcţie de gen, prima grupã fiind cea a persoanelor de gen feminin.
(3) Categoriile de persoane care urmeazã a fi repartizate aleatoriu de cãtre CNPAS sunt:
a) prima grupã de persoane ce urmeazã a fi repartizatã cãtre fondurile de pensii pe baza repartizãrii aleatorii sunt persoanele prevãzute la alin. (1) lit. a) de genul feminin;
b) a doua grupã de persoane ce urmeazã a fi repartizatã cãtre fondurile de pensii pe baza repartizãrii aleatorii sunt persoanele prevãzute la alin. (1) lit. a) de genul masculin;
c) a treia grupã de persoane ce urmeazã a fi repartizatã cãtre fondurile de pensii pe baza repartizãrii aleatorii sunt persoanele prevãzute la alin. (1) lit. b) de genul feminin;
d) a patra grupã de persoane ce urmeazã a fi repartizatã cãtre fondurile de pensii pe baza repartizãrii aleatorii sunt persoanele prevãzute la alin. (1) lit. b) de genul masculin.
ART. 29
(1) CNPAS repartizeazã persoanele din fiecare categorie prevãzutã la art. 28 alin. (3) direct proporţional cu numãrul persoanelor validate pe fiecare fond de pensii administrat privat în parte, raportat la totalul persoanelor validate pentru toate fondurile de pensii administrate privat.
(2) Repartizarea persoanelor din cadrul fiecãrei grupe se efectueazã, una câte una, în ordinea crescãtoare a vârstei, începând cu fondul de pensii administrat privat cu cel mai mare numãr de persoane validate.
ART. 30
La finalizarea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS valideazã persoanele pentru fiecare fond de pensii administrat privat în parte şi actualizeazã informaţiile în Registrul participanţilor.
ART. 31
(1) În termen de 5 zile lucrãtoare de la înregistrarea în Registrul participanţilor a persoanelor repartizate aleatoriu, CNPAS notificã fiecãrui administrator în parte lista cu persoanele repartizate aleatoriu şi validate la fondul de pensii administrat privat de cãtre acesta.
(2) În termen de 5 zile lucrãtoare de la finalizarea repartizãrii aleatorii, CNPAS comunicã în scris Comisiei rezultatele finale ale procesului.
(3) Dupã finalizarea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS menţine şi actualizeazã Registrul participanţilor.
ART. 32
Administratorul cãruia i-au fost repartizaţi aleatoriu participanţi de cãtre CNPAS are obligaţia de a le notifica acestora, în termen de 15 zile calendaristice de la data înregistrãrii lor ca participanţi la fondul de pensii administrat privat, denumirea fondului de pensii administrat privat şi a administratorului acestuia.
ART. 33
Pânã la plata contribuţiei la un fond de pensii administrat privat, persoanei care a aderat sau care a fost repartizatã aleatoriu de cãtre CNPAS la un fond de pensii administrat privat îi este interzis sã solicite transferul la un alt fond de pensii administrat privat.
ART. 34
(1) În termen de 6 luni de la data primirii notificãrii prevãzute la art. 32, participanţii care au semnat un singur act individual de aderare şi care au fost repartizaţi aleatoriu de cãtre CNPAS la un alt fond de pensii administrat privat pot sã depunã la administratorul fondului la care a aderat o sesizare scrisã, la care ataşeazã copia actului individual de aderare semnat şi o copie a actului de identitate.
(2) Administratorul soluţioneazã sesizarea în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea acesteia şi raporteazã Comisiei rezultatele verificãrilor.
(3) Pânã cel târziu la data de 20 a lunii în care a primit raportul asupra sesizãrii, Comisia notificã CNPAS apartenenţa participantului la un fond de pensii administrat privat.

TITLUL III
Aderarea continuã a participanţilor la fondurile de pensii administrate privat

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 35
(1) Procedura prevãzutã în prezentul titlu se deruleazã continuu.
(2) În procesul de aderare continuã sunt deplin aplicabile prevederile Titlului II, referitoare la:
a) actul individual de aderare, procedura de avizare şi modificare a acestuia;
b) dobândirea sau încetarea calitãţii de participant la un fond de pensii administrat privat.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), de la data intrãrii în vigoare a prezentei norme actul individual de aderare utilizat în cadrul procedurii de aderare continuã are forma şi conţinutul actului-cadru de aderare prevãzut în anexa nr. 2 şi cuprinde:
a) seria şi numãrul unic alocate de Comisie;
b) sigla administratorului;
c) logo-ul administratorului;
d) datele de contact ale administratorului.
(4) Este interzisã introducerea de cãtre administratori în actele individuale de aderare a altor informaţii decât cele prevãzute la alin. (3).
ART. 36
Administratorii pot utiliza actele individuale de aderare în forma şi având conţinutul actului-cadru de aderare prevãzut la anexa nr. 1 numai pânã la data intrãrii în vigoare a prezentei norme.

CAP. II
Condiţii de eligibilitate a participanţilor în cadrul procesului de aderare continuã

ART. 37
În vederea dobândirii calitãţii de participant, o persoanã trebuie:
a) sã fie eligibilã conform prevederilor Legii şi ale prezentului titlu;
b) sã adere la un fond de pensii administrat privat sau sã fie repartizatã aleatoriu de cãtre CNPAS.
ART. 38
(1) Ulterior procedurii de aderare iniţialã prevãzute la Titlul II - "Aderarea iniţialã şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat", persoanele eligibile care nu au împlinit vârsta de 35 de ani sunt obligate sã adere la un fond de pensii administrat privat.
(2) Persoanele eligibile, altele decât cele prevãzute la alin. (1), care pânã la data semnãrii unui act individual de aderare nu au împlinit vârsta de 45 de ani pot sã adere în orice moment la un fond de pensii administrat privat.
ART. 39
(1) Alegerea unui fond de pensii administrat privat este o opţiune individualã a participantului.
(2) O persoanã poate adera la un singur fond de pensii administrat privat care a fost autorizat de Comisie.
(3) Persoanele prevãzute la art. 38 alin. (1) sunt obligate sã adere la un fond de pensii administrat privat în termen de 4 luni de la data la care devin eligibile.
(4) Persoanele prevãzute la art. 38 alin. (1), care nu aderã la un fond de pensii administrat privat în termen de 4 luni de la data la care sunt obligate prin efectul Legii, sunt repartizate aleatoriu de cãtre CNPAS la un fond de pensii administrat privat, conform prezentei norme.
ART. 40
Actele individuale de aderare la un fond de pensii administrat privat, semnate în perioada cuprinsã între data de 18 ianuarie 2008 şi data intrãrii în vigoare a prezentei norme,*) vor fi transmise cãtre CNPAS în cadrul primului raport lunar întocmit în baza prevederilor cap. III.
----------
*) Textul a fost introdus ca <>art. 33^6 prin Norma nr. 10/2008 pentru modificarea şi completarea <>Normei nr. 18/2007 privind aderarea iniţialã şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, aprobatã prin <>Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 20/2008 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 331 din 25 aprilie 2008.

CAP. III
Procedura de validare şi repartizare aleatorie a participanţilor în cadrul procesului de aderare continuã

SECŢIUNEA 1
Procedura de validare a participanţilor în cadrul procesului de aderare continuã

ART. 41
Dupã finalizarea procesului de aderare iniţialã, CNPAS menţine şi actualizeazã lunar Registrul participanţilor prevãzut la art. 34 din Lege.
ART. 42
(1) În cadrul procesului de aderare continuã, administratorii au obligaţia sã întocmeascã lunar un raport care sã cuprindã informaţii privind persoanele eligibile care au semnat un act individual de aderare.
(2) Administratorii transmit raportul lunar, prevãzut la alin. (1), cãtre CNPAS şi cãtre Comisie la data de 20 a fiecãrei luni pentru luna precedentã, pe suport electronic, sub semnãturã electronicã extinsã.
(3) Raportul lunar conţine urmãtoarele informaţii:
a) numele şi prenumele persoanelor care au semnat un act individual de aderare;
b) codul numeric personal al acestora;
c) seria şi numãrul actului de identitate;
d) seria şi numãrul unic ale actului individual de aderare;
e) data semnãrii actului individual de aderare;
f) codul de înregistrare al administratorului în registrul Comisiei;
g) codul de înregistrare al fondului de pensii administrat privat în registrul Comisiei;
h) codul unic de identificare şi denumirea angajatorului;
i) codul de înregistrare al agentului de marketing în registrul Comisiei.
(4) Odatã cu transmiterea raportului prevãzut la alin. (1), administratorii au obligaţia sã transmitã cãtre Comisie prin intermediul mijloacelor tehnice oferite de cãtre aceasta sau pe suport electronic, sub semnãturã electronicã extinsã, imaginea scanatã a actelor individuale de aderare şi a actelor de identitate ale participanţilor ale cãror date au fost înregistrate în raport.
(5) Imaginea scanatã a documentelor prevãzute la alin. (4) este memoratã în fişiere tip TIF, dupã forma xxx CNP, unde xxx reprezintã seria unicã alocatã de Comisie administratorului la momentul obţinerii deciziei de avizare a actului individual de aderare şi CNP reprezintã codul numeric personal al fiecãrei persoane înregistrate în raport.
(6) În cazul nerespectãrii termenului de depunere a raportului de cãtre administratori, acesta se depune numai la urmãtorul termen prevãzut la alin. (2).
(7) Un administrator trebuie sã întocmeascã şi sã transmitã raportul lunar prevãzut la alin. (1) şi în situaţia în care în luna respectivã nu s-au încheiat acte de aderare la fondul de pensii administrat de acesta.
ART. 43
(1) Pe baza raportului lunar transmis de cãtre administratori, CNPAS verificã:
a) dacã persoana este înscrisã în Registrul participanţilor;
b) dacã persoana figureazã cu un singur act individual de aderare raportat la CNPAS.
(2) În termen de 10 zile lucrãtoare de la primirea raportului, CNPAS înscrie în Registrul participanţilor ca "validat" persoanele care îndeplinesc condiţiile prevãzute la alin. (1).
(3) CNPAS înscrie în Registrul participanţilor ca "invalidat" persoanele care:
a) deşi au semnat un singur act individual de aderare, nu sunt înregistrateîn Registrul participanţilor;
b) au semnat mai multe acte individuale de aderare.
ART. 44
(1) În data de 10 a fiecãrei luni, în baza rapoartelor prevãzute la art. 42 şi primite de la administratori, CNPAS întocmeşte un proces-verbal în care sunt menţionate urmãtoarele informaţii:
a) numãrul total al persoanelor validate;
b) numãrul total al persoanelor invalidate.
(2) Rezultatul procesului de aderare este comunicat în scris Comisiei în termen de 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului prevãzut la alin. (1).

SECŢIUNEA a 2-a
Procedura de repartizare aleatorie a participanţilor în cadrul procesului de aderare continuã

ART. 45
(1) Pe data de 10 a fiecãrei luni, CNPAS începe procedura de repartizare aleatorie, prin identificarea persoanelor eligibile care:
a) sunt obligate sã adere la un fond de pensii, nu au semnat niciun act individual de aderare la un fond de pensii administrat privat şi pentru care niciun administrator nu a transmis informaţii în rapoartele aferente ultimelor 4 luni de la data la care acestea au devenit eligibile;
b) sunt obligate sã adere la un fond de pensii şi au semnat mai multe acte individuale de aderare.
(2) În termen de 3 zile lucrãtoare de la data prevãzutã la alin. (1), CNPAS va transmite Comisiei un proces-verbal conţinând numãrul persoanelor care vor face obiectul procedurii de repartizare aleatorie.
ART. 46
Repartizarea aleatorie se face conform procedurii prevãzute la art. 27-34 din prezenta normã.
ART. 47
(1) La finalizarea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS valideazã persoanele pentru fiecare fond de pensii administrat privat şi actualizeazã informaţiile în Registrul participanţilor.
(2) Procedura lunarã de repartizare aleatorie va fi finalizatã de cãtre CNPAS pânã cel târziu la data de 20 a lunii respective.
ART. 48
În termen de 5 zile lucrãtoare de la înregistrarea în Registrul participanţilor a persoanelor repartizate aleatoriu, CNPAS notificã fiecãrui administrator lista cu datele de identificare, datele de contact ale persoanelor repartizate aleatoriu şi validate la fondul de pensii administrat de cãtre acesta.
ART. 49
În termen de 30 de zile calendaristice de la data primirii notificãrii CNPAS prevãzute la art. 48, administratorul cãruia i-au fost repartizaţi aleatoriu participanţi de cãtre CNPAS are obligaţia de a le notifica acestora denumirea fondului de pensii administrat privat şi administratorul acestuia.
ART. 50
(1) În termen de 7 zile lucrãtoare de la data actualizãrii Registrului participanţilor conform art. 41, CNPAS completeazã anexa nr. 3 la prezenta normã.
(2) În termen de 10 zile lucrãtoare de la data actualizãrii Registrului participanţilor conform art. 41, CNPAS transmite Comisiei, precum şi fiecãrui administrator, pe suport electronic, sub semnãturã electronicã extinsã, anexa prevãzutã la alin. (1).
ART. 51
În cadrul procesului de aderare continuã, transferul la un alt fond de pensii administrat privat se poate solicita doar dupã plata primei contribuţii la fondul de pensii administrat privat la care persoana a aderat sau la care a fost repartizatã aleatoriu de cãtre CNPAS.

TITLUL IV
Dispoziţii finale

ART. 52
(1) Prezenta normã se aplicã numai în cazul primei aderãri a unei persoane la un fond de pensii administrat privat.
(2) Ulterior primei aderãri a unei persoane la un fond de pensii administrat privat, se vor aplica exclusiv prevederile <>Normei nr. 3/2008 privind transferul participanţilor între fondurile de pensii administrate privat, aprobatã prin <>Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 4/2008 .
ART. 53
Termenele prevãzute de prezenta normã, care expirã într-o zi de sãrbãtoare legalã sau într-o zi nelucrãtoare, se vor prelungi pânã la sfârşitul urmãtoarei zile lucrãtoare.
ART. 54
Nerespectarea dispoziţiilor cuprinse în prezenta normã se sancţioneazã în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, respectiv art. 16, art. 81 alin. (1) lit. c), art. 140 alin. (1), art. 141 alin. (1) lit. g), art. 141 alin. (2)-(11), art. 142 şi 143 din lege.
ART. 55
Anexele nr. 1, 2 şi 3 fac parte integrantã din prezenta normã.

ANEXA 1
-------
la normã
--------

ACT-CADRU DE ADERARE



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. deciziei de autorizare ca administrator ..................................│
│Nr. deciziei de autorizare a prospectului schemei de pensii private ..........│
│Nr. deciziei de autorizare a fondului de pensii administrat privat ...........│
│Numele şi prenumele participantului: .........................................│
│Cod numeric personal .............., B.I./C.I. seria .......... nr. .........,│
│ data naşterii: zz/ll/: ............... │
│Adresa de domiciliu ............(localitate, judeţ/sector) (stradã, numãr, │
│ bloc, scarã, etaj, apartament, cod poştal).............. │
│Adresa de corespondenţã ............(localitate, judeţ/sector) (stradã, numãr,│
│ bloc, scarã, etaj, apartament, cod poştal).............. │
│Numãrul de telefon: .................., adresã e-mail ........................│
│Denumirea fondului de pensii administrat privat ..............................│
│Administrat de ..............(denumirea administratorului)....................│
│Denumirea angajatorului ...................... CUI ...........................│
│Conform prevederilor <>Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii adminis- │
│ trate privat, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, │
│ "administratorului, agentului de marketing şi persoanelor afiliate acestora│
│ le este interzis: │
│a) sã ofere beneficii colaterale în scopul de a convinge o persoanã sã adere │
│ la un fond de pensii sau sã rãmânã participant la acesta; │
│b) sã acorde foloase pentru facilitarea aderãrii potenţialilor participanţi." │
│Declaraţia participantului: │
│Declar pe propria rãspundere cã nu am semnat un alt act individual de aderare │
│la un fond de pensii administrat privat. │
│Am luat cunoştinţã de prevederile prospectului schemei de pensii private şi │
│sunt de acord sã fiu parte la contractul de societate civilã şi la contractul │
│de administrare al fondului de pensii ....................... . │
│Am luat cunoştinţã de toate informaţiile prevãzute la art. 12 din Legea nr. │
│677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu │
│caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificãrile şi │
│completãrile ulterioare. │
│ │
│ Administrator Participant │
│ ............... ................. │
│ (nume şi prenume) │
│ │
│ Reprezentant legal │
│ .................... ............... │
│ (nume şi prenume, (semnãtura) │
│ semnãturã şi ştampilã) │
│ │
│ Data ............. │
│ │
│ Broker de pensii private .......(denumire).......... │
│ │
│ Agent .........(nume, prenume Nr. de Registru agent ........ │
│ şi semnãturã)......... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2
-------
la normã
--------

ACT-CADRU DE ADERARE



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. deciziei de autorizare ca administrator ..................................│
│Nr. deciziei de autorizare a prospectului schemei de pensii private ..........│
│Nr. deciziei de autorizare a fondului de pensii administrat privat ...........│
│Numele şi prenumele participantului: .........................................│
│Cod numeric personal .................... B.I./C.I. seria ........ nr ........│
│ data naşterii: zz/ll/:.............. │
│Adresa de domiciliu ............. (localitate, judeţ/sector)(strada, numãr, │
│ bloc, scarã, etaj, apartament, cod poştal) ............ │
│Adresa de corespondenţã ......... (localitate, judeţ/sector)(strada, numãr, │
│ bloc, scarã, etaj, apartament, cod poştal) .......... │
│Numãrul de telefon: ................. adresa e-mail ..........................│
│Denumirea fondului de pensii administrat privat ..............................│
│Administrat de ...............(denumirea administratorului)...................│
│Adresa de corespondenţã a administratorului .................(localitate, │
│ judeţ/sector)(strada, numãr, bloc, scarã, etaj, apartament, cod poştal) │
│ ................... │
│Denumirea angajatorului ........................ CUI .........................│
│Conform prevederilor <>Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii adminis- │
│ trate privat, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, │
│ "administratorului, agentului de marketing şi persoanelor afiliate acestora│
│ le este interzis: │
│1. sã ofere beneficii colaterale în scopul de a convinge o persoanã sã adere │
│ la un fond de pensii sau sã rãmânã participant la acesta; │
│2. sã acorde foloase pentru facilitarea aderãrii potenţialilor participanţi." │
│Declaraţia participantului: │
│1. Declar pe propria rãspundere cã mã aflu la prima aderare la un fond de │
│pensii administrat privat şi cã nu am mai semnat un alt act individual de │
│aderare la un astfel de fond. [] │
│(Se marcheazã cu X de cãtre participant numai în situaţia în care se aflã la │
│prima aderare) │
│2. Declar pe propria rãspundere cã am semnat acest act individual de aderare │
│în vederea transferului meu de la un alt fond de pensii administrat privat.[] │
│(Se marcheazã cu X de cãtre participant numai în situaţia în care se transferã│
│de la un alt fond de pensii administrat privat.) │
│3. Am luat cunoştinţã de prevederile prospectului schemei de pensii private │
│şi sunt de acord sã fiu parte la contractul de societate civilã şi la │
│contractul de administrare al fondului de pensii administrat privat. │
│Conform <>Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelu- │
│crarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu │
│modificãrile şi completãrile ulterioare, participantul beneficiazã de dreptul │
│de acces, de intervenţie, de a nu fi supus unei decizii individuale şi de a se│
│adresa justiţiei. Participantul are dreptul de a se opune prelucrãrii datelor │
│personale care îl privesc şi de a solicita ştergerea datelor, printr-o cerere │
│scrisã, datatã şi semnatã, adresatã ............(denumirea administratorului) │
│............. care prelucreazã datele participantului conţinute în prezenta │
│anexã, în scopul prevãzut de <>Legea nr. 411/2004 , republicatã, cu modificãrile │
│şi completãrile ulterioare. │
│ │
│ Administrator, Participant, │
│ .............. ..................... │
│ (numele şi prenumele) │
│ │
│ Reprezentant legal, │
│ ...................... ............... │
│ (numele, prenumele, (semnãtura) │
│ semnãtura şi ştampila) │
│ │
│ Data ........ │
│ │
│ Broker de pensii private .........(denumirea)......... │
│ │
│ Agent, Nr. de Registru agent │
│ ................. ..................... │
│ (numele, prenumele │
│ şi semnãtura) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 3
-------
la normã
--------

TABEL CENTRALIZATOR



┌────┬─────────────────────────┬──────────────────────────────────────┬────────┐
│Nr. │ Fond de pensii │ Participant │Rezultat│
│crt.│ administrat privat │ │validare│
├────┼─────────────┬───────────┼─────────────────┬─────────────┬──────┼────────┤
│ │ Denumire │ Numãr │ Nume şi prenume│ Serie şi │ CNP │ │
│ │ │de registru│ │ numãr act de│ │ │
│ │ │ │ │ identitate │ │ │
├────┼─────────────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼──────┼────────┤
├────┼─────────────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼──────┼────────┤
├────┼─────────────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼──────┼────────┤
├────┼─────────────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼──────┼────────┤
├────┼─────────────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼──────┼────────┤
├────┼─────────────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼──────┼────────┤
└────┴─────────────┴───────────┴─────────────────┴─────────────┴──────┴────────┘


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016