Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 39 din 14 februarie 1979  pentru aprobarea Acordului de cooperare economica si tehnica dintre guvernul Republicii Socialiste Romania si guvernul Etiopiei Socialiste si a Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei mixte guvernamentale romano-etiopiene de cooperare economica si tehnica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 39 din 14 februarie 1979 pentru aprobarea Acordului de cooperare economica si tehnica dintre guvernul Republicii Socialiste Romania si guvernul Etiopiei Socialiste si a Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei mixte guvernamentale romano-etiopiene de cooperare economica si tehnica

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 17 din 21 februarie 1979
Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Acordul de cooperare economicã şi tehnica dintre guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul militar provizoriu al Etiopiei Socialiste şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei mixte guvernamentale romano-etiopiene de cooperare economicã şi tehnica, semnate la Bucureşti la 7 decembrie 1978.

CONSILIUL DE MINIŞTRI AL
REPUBLICII SOCIALISTE ROMÂNIA
Prim ministru,
MANEA MANESCU


ACORD
de cooperare economicã şi tehnica între guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul militar provizoriu al Etiopiei Socialiste.

Guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul militar provizoriu al Etiopiei Socialiste,
denumite în cele de urmeazã pãrţile, animate de dorinta de e dezvolta prietenia între popoarele lor şi de a promova şi extinde cooperarea economicã şi tehnica între cele doua tari,
pe baza principiului egalitãţii în drepturi, respectãrii independentei şi suveranitãţii naţionale, integritãţii teritoriale, neamestecului în treburile interne şi avantajul reciproc,
au convenit cele ce urmeazã:

ART. 1
Pãrţile sunt de acord sa stabileascã relaţii de cooperare economicã şi tehnica pe termen lung, în domeniul industrial, geologic, petrolier, minier, energetic, construcţii civile şi industriale, agricol şi alte domenii de interes reciproc, utilizând forme de cooperare reciproc avantajoase.
ART. 2
În cadrul acţiunilor de cooperare economicã şi tehnica, partea romana va participa prin livrãri în Etiopia Socialistã de instalaţii industriale şi echipamente de fabricaţie româneascã, livrarea de proiecte şi documentaţii, executarea de lucrãri, inclusiv acordarea de asistenta tehnica pentru montajul şi punerea în funcţiune a maşinilor şi instalaţiilor livrate şi asigurarea instruirii tehnice a personalului etiopian.
ART. 3
Condiţiile de livrare şi de plata pentru livrãrile reciproce, exploatãrile de lucrãri şi prestaţiile de servicii efectuate în cadrul acţiunilor de cooperare prevãzute în prezentul acord, inclusiv pentru cele ce se vor conveni pe credit, vor fi stabilite în contractele care se vor încheia între organizaţiile desemnate de cele doua pãrţi.
ART. 4
Pãrţile convin ca plata livrãrilor efectuate în cadrul prezentului acord de cãtre Republica Socialistã România sa se efectueze în devize liber convertibile şi/sau alte mãrfuri necesare economiei sale naţionale, în condiţiile ce se vor conveni prin contractele specifice ce se vor încheia în acest scop.
Preţurile pentru livrãri de produse, lucrãri şi servicii în cadrul acestui acord vor fi stabilite pe baza preţurilor mondiale de pe piata caracteristica internationala, prin negocieri bilaterale.
ART. 5
Fiecare parte va adopta toate mãsurile necesare pentru a se garanta plata livrãrilor de mãrfuri, executarilor de lucrãri şi prestaţiilor de servicii efectuate întreprinderilor şi organizaţiilor celeilalte pãrţi.
ART. 6
Cele doua pãrţi îşi vor acorda reciproc, în cadrul reglementãrilor în vigoare în cele doua tari, licentele şi autorizaţiile privind livrãrile, executate de lucrãri şi prestaţiile de servicii care se vor efectua în cadrul prezentului acord, potrivit condiţiilor ce vor fi convenite prin contractele ce se vor încheia între organizaţiile desemnate de cele doua pãrţi.
ART. 7
Cooperarea tehnica între cele doua tari va consta din:
- studierea în comun a proiectelor care au fost identificate de comun acord ;
- orice alta activitate din domeniul cooperãrii tehnice care va fi convenitã între cele doua tari.
Condiţiile de munca ale experţilor şi specialiştilor, inclusiv nivelul şi modalitãţile de remunerare, vor fi convenite prin contracte separate, încheiate între organizaţiile desemnate de cele doua tari.
ART. 8
Documentaţia tehnica şi orice informaţii transmise de cãtre organizaţiile celeilalte pãrţi, în legatura cu livarile, punerea în funcţiune şi funcţionarea obiectivelor convenite cu organizaţia beneficiara, nu vor fi transmise unor terţe persoane fãrã acordul prealabil, scris, al organizaţiei care le-a transmis.
ART. 9
Pãrţile contractante convin sa constituie o comisie mixtã de cooperare economicã şi tehnica şi de schimburi comerciale pentru facilitarea punerii în aplicare a proiectelor, programelor şi prevederilor Acordului de cooperare economicã şi tehnica şi Acordul comercial.
Aceasta comisie va adopta un regulament propriu de funcţionare.
ART. 10
Eventualele diferende rezultate din interpretarea sau aplicarea prezentului acord vor fi soluţionate pe cale amiabila prin negorieri directe între pãrţi, iar cele decurgând din contractele încheiate între organizaţiile şi întreprinderile celor doua pãrţi, potrivit prevederilor din contracte.
ART. 11
Prezentul acord va intra în vigoare provizoriu la data semnãrii sale şi definitiv la data ultimei notificãri privind aprobarea sau ratificarea acordului, în conformitate cu formalitãţile cerute de legislaţia celor doua state.
ART. 12
Prezentul acord se încheie pe o perioada de 5 ani, dupã care va fi reînnoit prin tacitã reconducţiune, pentru noi perioade de 5 ani, dacã nici una dintre pãrţi nu-l va denunta cu un preaviz de 6 luni.
Prevederile prezentului acord vor continua sa fie aplicate şi dupã expirarea lui, la toate contractele încheiate în timpul valabilitãţii sale, dar neexecutate în întregime.
Încheiat la Bucureşti la 7 decembrie 1978, în doua exemplare originale. Fiecare în limbile romana şi engleza, ambele texte având aceeaşi valabilitate.

Pentru guvernul
Republicii Socialiste România
Cornel Burtica,
viceprim-ministru,
ministrul comerţului exterior şi
cooperãrii economice internaţionale

Pentru guvernul
militar provizoriu al Etiopiei Socialiste
Gessesse Wolde Kidan
membru al Comitetului permanent al P.M.A.C.,
însãrcinat cu afacerile economice


REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Comisiei mixte guvernamentale romano-etiopiene de cooperare economicã şi tehnica

În baza acordului de coperare economicã şi tehnica dintre guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul militar provizoriu al Etiopiei Socialiste, semnat la Bucureşti la 7 decembrie 1978, comisia a adoptat urmãtorul regulament:

ART. 1
Comisia este formatã din preşedinte, membri şi secretar ai ambelor pãrţi. Preşedinţii ambelor pãrţi în comisie vor fi desemnaţi de cãtre guvernele ţãrilor lor.
ART. 2
Comisia are urmãtoarele atribuţii principale:
1. promovarea dezvoltãrii continue a cooperãrii economice şi tehnice dintre cele doua tari;
2. lãrgirea schimburilor comerciale bilaterale;
3. examinarea modului de îndeplinire a prevederilor acordurilor şi altor înţelegeri privind colaborarea economicã şi tehnica şi schimburile comerciale încheiate între cele doua tari;
4. urmãrirea şi examinarea modului de realizare a hotãrârilor adoptate de comisie;
5. recomandarea de mãsuri pentru aducerea la îndeplinire, de cãtre organele de specialitate din cele doua tari, a acţiunilor convenite între cele doua pãrţi.
ART. 3
1. Comisia se întruneşte în sesiuni ordinare, alternativ în România şi Etiopia. Sesiunile sunt prezidate de preşedintele partii în comisie din ţara gazda.
2. Data şi ordinea de zi a sesiunilor comisiei se convin cu o luna înainte de întrunirea sesiunii, pe baza propunerilor prezentate de preşedinţii celor doua pãrţi.
3. La sesiunile comisiei pot participa, în funcţie de necesitaţi, consilieri, experţi şi personal tehnic al celor doua pãrţi.
4. La propunerea preşedintelui uneia din pãrţi în comisie şi potrivit acordului ambelor pãrţi, comisia se poate întruni şi în sesiuni extraordinare.
ART. 4
1. Comisia adopta, la sesiunile sale, hotãrâri şi mãsuri care se consemneazã în documentele sesiunilor.
2. Protocoalele sesiunilor comisiei vor intra în vigoare la data comunicãrii reciproce, de cãtre preşedinţii celor doua pãrţi în comisie, asupra îndeplinirii formalitãţilor interne în conformitate cu legislaţia fiecãrei tari.
ART. 5
1. Comisia poate, cu acordul ambelor pãrţi, sa constituie, în caz de necesitate, organe permanente sau temporare de lucru, care îşi desfãşoarã activitatea sub conducerea sa.
2. Comisia a convenit sa înfiinţeze un comitet permanent, care sa urmãreascã realizarea cooperãrii în domeniul minier, petrolier şi geologic, precum şi pentru examinarea posibilitãţilor de dezvoltare şi diversificare a acesteia.
ART. 6
Cheltuielile legate de desfãşurarea sesiunilor comisiei şi ale organelor sale de lucru se suporta de ţara gazda.
ART. 7
Protocoalele şi celelalte documente ale sesiunilor comisiei şi ale organelor sale de lucru se întocmesc în câte doua exemplare, fiecare în limba romana şi în limba engleza, ambele texte având aceeaşi valabilitate.
Prezentul regulament a fost semnat la Bucureşti la 7 decembrie 1978, în doua exemplare originale, fiecare exemplar în limba romana şi în limba engleza, ambele texte având aceeaşi valabilitate.

Din împuternicirea guvernului
Republicii Socialistre Romani
Cornel Burtica
viceprim-ministru,
ministrul comerţului exterior şi
cooperãrii economice internaţionale

Din împuternicirea guvernului
militar provizoriu al Etiopiei Socialiste
Gessesse Wolde Kidan
membru al Comitetului permanent al P.M.A.C.
însãrcinat cu afacerile economice
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016