Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 38 din 4 noiembrie 2004  privind aplicarea unor prevederi ale   Legii nr. 373/2004 , referitoare la organizarea birourilor electorale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 38 din 4 noiembrie 2004 privind aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 373/2004 , referitoare la organizarea birourilor electorale

EMITENT: BIROUL ELECTORAL CENTRAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.058 din 15 noiembrie 2004

Având în vedere prevederile <>art. 33, 35, 37 şi urmãtoarele din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, precum şi programul calendaristic aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.614/2004 ,
în temeiul <>art. 32 alin. (7) şi (8) din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului,

Biroul Electoral Central hotãrãşte:

ART. 1
(1) Desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora se face de preşedintele tribunalului, în ziua de 22 noiembrie 2004, prin tragere la sorţi. Rezultatul tragerii la sorţi se consemneazã într-un proces-verbal care constituie actul de învestire a preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare şi a locţiitorului acestuia.
(2) Pânã la amenajarea şi darea în folosinţã a sediilor secţiilor de votare, primarii sunt obligaţi sã punã la dispoziţie preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din cuprinsul unitãţii administrativ-teritoriale spaţii amenajate corespunzãtor, situate în sediul primãriei, în şcoli, cãmine culturale etc., pentru a permite preşedinţilor sã îşi îndeplineascã atribuţiile ce le revin în aceastã perioadã, inclusiv participarea la instructaje şi primirea comunicãrilor prevãzute de lege, necesare completãrii biroului cu reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale.
(3) A doua zi dupã desemnarea preşedinţilor, aceştia vor fi convocaţi de cãtre preşedintele biroului electoral de circumscripţie, cu sprijinul prefectului, în vederea instruirii, dezbaterii şi clarificãrii aspectelor privitoare la atribuţiile ce le revin pentru buna organizare şi desfãşurare a alegerilor. La instruire vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare.
ART. 2
(1) În vederea completãrii birourilor electorale ale secţiilor de votare cu reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale, se va proceda dupã cum urmeazã:
a) preşedinţii birourilor electorale de circumscripţii vor comunica fiecãrui preşedinte de birou electoral de secţie de votare numãrul de candidaturi definitive, cumulat pentru Camera Deputaţilor şi Senat, ale fiecãrui partid politic, alianţã politicã, alianţã electoralã şi organizaţie a cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale participante la alegeri în circumscripţia respectivã, la care se adaugã candidatul la funcţia de Preşedinte al României. Comunicarea se face în scris;
b) partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale vor comunica fiecãrui preşedinte de birou electoral de secţie de votare din circumscripţie, în scris, sub semnãtura conducerii judeţene sau a persoanelor împuternicite de conducere, numele, prenumele, domiciliul şi numãrul de telefon ale reprezentanţilor acestora. Numãrul de reprezentanţi comunicat de fiecare partid politic, alianţã politicã, alianţã electoralã şi organizaţie a cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale poate fi de cel mult 3 pentru fiecare birou electoral de secţie de votare.
(2) Comunicãrile prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) pot fi predate preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare în cadrul convocãrii prevãzute la art. 1 alin. (3), o datã cu înştiinţarea privitoare la secţia de votare al cãrei preşedinte este, sau vor fi înmânate celor în cauzã prin intermediul secretarului unitãţii administrativ-teritoriale.
(3) Comunicãrile prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. b) pot fi depuse la biroul electoral de circumscripţie sau la secretarul unitãţii administrativ-teritoriale, care vor asigura înregistrarea lor într-un registru special şi le vor preda de îndatã, sub semnãturã, preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru care au fost fãcute, în vederea completãrii biroului, potrivit prevederilor legale.
ART. 3
Atât comunicarea numãrului de candidaturi definitive, la care se adaugã candidatul la funcţia de Preşedinte al României, cât şi cea a reprezentanţilor partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale se fac în termen de 24 de ore de la desemnarea preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare.
ART. 4
(1) Completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare cu reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale se face de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, în ordinea descrescãtoare a numãrului de candidaturi definitive pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la care se adaugã candidatul la funcţia de Preşedinte al României.
(2) Completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare se face astfel:
a) partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale, care au depus candidaturi în circumscripţie, se înscriu într-un tabel, în ordinea descrescãtoare a numãrului de candidaturi definitive depuse, cumulat pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat, plus candidatul la funcţia de Preşedinte al României. Dacã mai mult de 7 partide, alianţe şi organizaţii ale cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale au depus acelaşi numãr de candidaturi, acestea se înscriu în tabel în urmãtoarea ordine: partidele politice parlamentare, alianţele politice şi alianţele electorale dintre acestea, partidele politice neparlamentare şi alianţele dintre acestea, în ordinea descrescãtoare a numãrului de liste complete depuse;
b) fiecãrui partid, alianţã politicã, alianţã electoralã şi organizaţie a cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale i se atribuie câte un loc, în ordinea prevãzutã la lit. a).
(3) Dacã biroul electoral al secţiei de votare nu poate fi completat cu reprezentanţii desemnaţi de partide, alianţe şi organizaţii, datoritã numãrului insuficient de persoane propuse, completarea se face prin tragere la sorţi efectuatã de preşedintele tribunalului, potrivit prevederilor alin. (10) al <>art. 37 din Legea nr. 373/2004 .
(4) În situaţia în care biroul nu poate fi completat cu numãrul de membri prevãzut de lege nici de cãtre preşedintele tribunalului, biroul va funcţiona cu numãrul de membri existent, dar nu mai puţin de 3. Dacã numãrul de membri este mai mic de 3, completarea pânã la acest numãr se face de preşedintele biroului electoral de circumscripţie, prin numire directã dintre persoanele propuse de primar.
ART. 5
(1) Dispoziţiile art. 2 alin. (1) lit. a) şi ale art. 4, privitoare la luarea în calcul şi a candidatului la funcţia de Preşedinte al României, se aplicã şi la completarea birourilor electorale de circumscripţie şi a oficiilor electorale.
(2) Dispoziţiile art. 4 privitoare la completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare se aplicã şi la completarea oficiilor electorale.
(3) Dispoziţiile art. 4 alin. (2) lit. a) privitoare la ordinea înscrierii în tabel a partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi organizaţiilor cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale se aplicã şi în cazul completãrii birourilor electorale de circumscripţie, dacã numãrul partidelor, alianţelor şi organizaţiilor cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale, care au acelaşi numãr de candidaturi definitive, este mai mare de 10.
ART. 6
Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale pot solicita înlocuirea reprezentantului lor, pentru motive întemeiate, apreciate de la caz la caz de cãtre biroul electoral de circumscripţie, respectiv de oficiul electoral. În ziua alegerilor înlocuirile se pot face numai în caz de deces, îmbolnãviri sau accidente.
ART. 7
În cazul în care turul al doilea de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României urmeazã sã se desfãşoare între candidaţi propuşi de partide politice, alianţe politice, alianţe electorale sau de organizaţii ale cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale, care nu au reprezentanţi în birourile electorale ale unor secţii de votare, acestea au dreptul sã delege câte un reprezentant, care va deveni membru cu drepturi depline al biroului electoral al secţiei de votare respective.
ART. 8
(1) Potrivit prevederilor <>art. 36 lit. a) din Legea nr. 373/2004 oficiile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, primesc buletinele de vot, ştampilele de control, ştampilele cu menţiunea "Votat" şi celelalte materiale necesare desfãşurãrii alegerilor de la Biroul electoral de circumscripţie al municipiului Bucureşti şi le distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din sector.
(2) Faţã de prevederile art. 36, coroborate cu cele ale <>art. 89 din Legea nr. 373/2004 , prevederile art. 38 lit. f) trebuie interpretate în sensul cã, în municipiul Bucureşti, birourile electorale ale secţiilor de votare din sector predau buletinele de vot întrebuinţate şi necontestate, precum şi cele anulate, listele electorale utilizate, ştampilele şi celelalte materiale necesare votãrii oficiilor electorale din sector. Predarea se face pe bazã de proces-verbal.
(3) Ştampilele de control şi ştampilele cu menţiunea "Votat" se pãstreazã la oficiul electoral, iar celelalte materiale prevãzute la alin. (2) vor fi predate judecãtoriei sectorului.
(4) În cazul organizãrii celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României, oficiile electorale restituie birourilor electorale ale secţiilor de votare din sector ştampilele prevãzute la alin. (3), o datã cu predarea, în preziua votãrii, a buletinelor de vot pentru al doilea tur de scrutin.
ART. 9
Pentru sprijinirea oficiilor electorale în desfãşurarea operaţiunilor de predare-primire prevãzute la art. 8, primarii sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligaţi sã asigure personal tehnic auxiliar în numãr suficient la oficiile electorale. Personalul tehnic auxiliar prevãzut în prezentul alineat nu poate lua parte la acţiunea de centralizare a voturilor consemnate în procesele-verbale primite de la birourile secţiilor de votare din sector.
ART. 10
Nerespectarea prevederilor prezentei hotãrâri constituie contravenţie potrivit art. 97 lit. v) şi se sancţioneazã cu amendã potrivit prevederilor <>art. 98 şi 99 din Legea nr. 373/2004 .
ART. 11
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Biroului Electoral Central,
judecãtor Emil Gherguţ

Locţiitor preşedinte,
judecãtor Victor Paşca Cameniţã


Membri:
────────
Nicoleta Florea - judecãtor
Gheorghe Cernat - judecãtor
Veronica Rãdulescu - judecãtor
Emilia Braicãu - judecãtor
Magdalena Ghermeli - judecãtor
Octavian Opriş - preşedintele Autoritãţii Electorale
Permanente
Alexandru Radu - vicepreşedintele Autoritãţii Electorale
Permanente
Ionel Fleşariu - vicepreşedintele Autoritãţii Electorale
Permanente
Matei-Agathon Dan - reprezentant al P.S.D.
Nicolae Sfãcãreanu - reprezentant al P.U.R.
Ioan Onisei - reprezentant al P.D.
Gheorghe Rãdulescu - reprezentant al P.N.L.
Dinu Marian - reprezentant al P.R.M.
Zsuzsanna Peter - reprezentant al U.D.M.R.
Tamara Baicu - reprezentant al Grupului parlamentar al
minoritãţilor naţionale din Camera
Deputaţilor



Bucureşti, 4 noiembrie 2004.
Nr. 38.
_____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016