Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 354 din 5 aprilie 1974  privind masuri pentru generalizarea primei trepte a invatamintuiui liceal incepind cu anul scolar 1974/1975    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 354 din 5 aprilie 1974 privind masuri pentru generalizarea primei trepte a invatamintuiui liceal incepind cu anul scolar 1974/1975

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 62 din 16 aprilie 1974

Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãşte:

ART. 1
Începînd cu anul şcolar vor funcţiona tipurile şi profilele de licee studiu, prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 2
În vederea generalizãrii primei trepte a învãtãmîntului liceal - anii I si II -, Ministerul Educaţiei şi Învãţãmintului, celelalte ministere şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene si al municipiului Bucureşti vor lua mãsuri pentru cuprinderea promovaţilor clasei a VIII-a în anul I de liceu, cursuri de zi.
În scopul realizãrii acestei sarcini, se interzice angajarea în producţie în perioada cursurilor şcolare sau cuprinderea la ucenicie şi in şcoli profesionale a promovaţilor clasei a VIII-a a şcolii generale din promoţia anului 1974, în afarã de promovaţii care la terminarea clasei a VIII-a au împlinit vîrsta de 16 ani.
ART. 3
Planul de şcolarizare pentru anul I la invãţãmînlul liceal, în anul şcolar 1974/1975, este cel prevãzut în anexa nr. 2 *).
---------
*) Anexa se comunicã prin grija Secretarului General al Consiliului de Miniştri.
Repartizarea sarcinilor de şcolarizare pe licee şi profile se va îace de Ministerul Educaţiei şi Învãţãmîntului, la propunerea ministerelor, celorlalte origane centrale şi comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti.
Ministerul Educaţiei şi Învãţãmîntului va putea aproba modificarea cu pînã la 5%, a cifrelor de şcolarizare, în funcţie de înscrierea elevilor la diferite tipuri de licee.
ART. 4
Pentru cuprinderea generaţiei de promovaţi ai clasei a VIII-a în anul I de liceu şi perfecţionarea reţelei învãţãmântului liceal:
a) se înfiinţeazã liceele prevãzute în anexa nr. 3;
b) se transformã în licee industriale şi agricole liceele real-umaniste si economice prevãzute în anexa nr. 4;
c) se modificã, începând cu l iulie 1974, subordonarea liceelor cuprinse în anexa nr. 5.
ART. 5
Se transferã, începînd cu data de l iulie 1974, de la comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti la ministerele şi celelalte organe centrale prevãzute în anexele nr. 3 si 4, baza materialã, planul de muncã şi salarii, planul financiar şi ceilalţi indicatori de plan, pe bazã de protocoale încheiate.
Liceele prevãzute în anexa nr. 5 trec pe data de l iulie 1974, cu activul şi pasivul, la ministerele prevãzute în aceastã anexã.
Pînã la asigurarea condiţiilor didactico-materiale necesare funcţionãrii liceelor economice din judeţele Alba, Buzãu si Covasna se recomandã Uniunii Centrale a Cooperativelor de Consum sã punã la dispoziţia Ministerului Comerţului Interior, pe bazã de protocol, spaţiile de şcolarizare şi cazare ale liceelor economice din aceste judeţe.
Clasele în lichidare vor fi finanţate prin organele în subordinea cãrora se aflã liceele în care funcţioneazã.
Filialele liceelor organizate în cadrul şcolilor generale vor fi finanţate de comitetele executive ale consiliilor populare care au în subordine aceste şcoli.
ART. 6
Pentru buna organizare şi desfãşurare a activitãţii liceelor şi filialelor, ministerele, celelalte organe centrale şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, fiecare pentru unitãţile din subordine, vor asigura spaţiile de învãţãmînt şi dotarea laboratoarelor si atelierelor din şcoli.
Pe bazã de programe, ministerele, comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, centralele şi întreprinderile vor organiza în spaţiile existente în unitãţile economice sau, acolo unde aceasta nu este posibil, în spaţii amenajate ori constituite cu mijloace simple, ateliere de producţie pentru practica productivã a elevilor din licee, şcolile profesionale, precum şi pentru practica tinerilor care se pregãtesc prin cursuri de calificare.
Organele centrale şi organele locale în subordinea cãrora funcţioneazã licee au obligaţia de a asigura pregãtirea practicã a elevilor şi de a încadra în producţie absolvenţii care nu urmeazã o formã superioarã de învãţãmînt la cursuri de zi.
ART. 7
Ministerele, celelalte organe centrale, comitetele executive ale consiliilor populare şi al municipiului Bucureşti, centralele si întreprinderile vor transfera, pe bazã de programe concrete întocmite cu unitãţile de învãţãmînt pe care le tuteleazã sau patroneazã, utilaje, aparate, instalaţii si alte obiecte pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor şcolare şi pot livra, la preţurile legale, materialele necesare de uz didactic.
ART. 8
Ministerul Educaţiei şi Învãţãmîntului va numi, cu acordul ministerelor şi celorlalte organe în subordinea cãrora funcţioneazã unitãţi de învãţãmînt, directorii de licee şi va lua mãsuri pentru asigurarea cadrelor didactice necesare bunei desfãşurãri a procesului instructiv-educativ.
ART. 9
În vederea generalizãrii treptei I de liceu, numãrul de burse se stabileşte, în raport cu numãrul de elevi înscrişi în anul I, astfel :
a) 15% la liceele real-umaniste ;
b) 36% la liceele de alte profile.
În funcţie de necesitãţi, o parte din numãrul de burse calculat potrivit prevederilor de la lit. a) si b) se poate folosi pentru acordarea de semiburse, acoperirea cheltuielilor de transport al elevilor de la domiciliu la şcoalã, cu distanţa peste 5 km dus-întors.
Elevii nebursieri din treapta I de liceu, în anul şcolar 1974/1975 pot fi scutiţi de plata regiei la internat şi cantinã în limita unui numãr de 15.000 de locuri.
ART. 10
Ministerul Educaţiei şi Învãţãmîntului împreunã cu celelalte ministere, organe centrale şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, în funcţie de necesarul de cadre al sectoarelor economice pe care le coordoneazã, vor propune anual spre aprobare, Consiliului de Miniştri numãrul de burse ce se vor acorda elevilor care se angajeazã, pe bazã de contract, sã lucreze cel puţin 5 ani în unitãţile economice subordonate, dupã absolvirea primei trepte a liceului.
Pentru anul şcolar 1974/1975 numãrul maxim de burse ce pot fi acordate pe bazã de contracte încheiate cu întreprinderi va fi de 30.000. Ele vor fi utilizate cu prioritate pentru elevii care se pregãtesc în meseriile unde existã deficit de cadre.
Elevii din treapta I de liceu, bursieri ai întreprinderilor, beneficiazã de alocaţie de hranã, scutire de regie la cantinã şi de drepturile stabilite pentru elevii şcolilor profesionale prin Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 247/1955 , art. 17 lit. c), d), f), g), i).
Aceste burse se suportã de cãtre întreprinderi din fondul de şcolarizare. Sumele reprezentînd contravaloarea burselor acordate de întreprinderi se vor constitui ca mijloace extrabugetare şi se vor vira de cãtre acestea în contul liceelor de care aparţin elevii.
Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 1674/1960 se completeazã corespunzãtor anexei nr. 6*).
ART. 11
Numãrul, procentul de burse si scutirile de regie la internat şi cantinã, pentru elevii din ceilalţi ani de studii ai învãţãmîntului liceal, în anul şcolar 1974/1975, vor fi de:
a) 10.000 de burse la liceele real-umaniste;
b) 25% din numãrul elevilor la liceele de alte profile;
c) 15.000 de locuri cu scutiri de plata regiei la internat şi cantinã.
ART. 12
Reglementãrile de acordare a burselor şi a celorlalte forme de sprijin material sînt cele stabilite de legislaţia în vigoare pentru anul şcolar 1973/1974, completate cu cele prevãzute în anexa nr. 7*) la prezenta hotãrîre.
---------
*) Anexa se comunicã prin grija Secretariatului General al Consiliului de Miniştri.
ART. 13
Elevii de la cursurile de zi ale liceelor de tip industrial şi agricol-silvic primesc în folosinţã echipament de lucru corespunzãtor specialitãţii în care se pregãtesc, în condiţiile stabilite prin Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 1378/1966 .
Aceste drepturi urmeazã a fi suportate de cãtre întreprinderi din fondul de şcolarizare pentru elevii care au încheiat contracte şi de cãtre licee, de la buget, pentru ceilalţi elevi.
ART. 14
Cursurile de calificare şi perfecţionare care se organizeazã în cadrul liceelor vor funcţiona pe principiul mijloacelor extrabugetare. Tabela la Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 1674/1960 privind constituirea şi folosirea mijloacelor extrabugetare se completeazã cu prevederile cuprinse în anexa nr. 6 la prezenta hotãrîre.
ART. 15
Pentru asigurarea cadrelor necesare organizaţiilor cooperatiste se recomandã acestora sã acorde, conform legii, elevilor din treapta l a liceului burse şi alte forme de sprijin material.
ART. 16
Acoperirea sarcinilor financiare suplimentare determinate de planul de şcolarizare pe anul 1974/1975 se va face prin virãri de credite în cadrul bugetelor şi planurilor de cheltuieli aprobate pe anul 1974.
Pentru diferenţa care nu va putea fi acoperitã prin virãri, Ministerul Finanţelor va suplimenta, pe bazã de cereri justificate, planurile de cheltuieli ale ministerelor şi celorlalte organe centrale, precum şi detaliile de echilibrare ale bugetelor judeţelor şi al municipiului Bucureşti pe anul 1974, din rezerva bugetarã la dispoziţia Consiliului de Miniştri.
Se autorizã Comitetul de Stat al Planificãrii sã suplimenteze, pe bazã de cereri justificate şi cu avizul Ministerului Educaţiei si Învãţãmîntului, planul de investiţii al comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, pe anul 1974, din rezerva la dispoziţia Consiliului de Miniştri, cuprinsã în anexa nr. VIII/1 la Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 1600/1973 , pentru completarea dotãrii laboratoarelor şi atelierelor din şcoli în limita unui volum de 32 milioane lei.
Ministerul Finanţelor va introduce modificãrile corespunzãtoare in volumul şi structura bugetului de stat ca urmare a aplicãrii prevederilor de la alineatul precedent.
ART. 17
<>Art. 2 alin. 2 din Hotãrîrea Consiliului ele Miniştri nr. 947/1970 se abrogã.

Preşedintele
Consiliului de Miniştri,
MANEA MĂNESCU

Bucureşti, 5 aprilie 1974.
Nr. 354.


ANEXA l



LISTA
tipurilor şi profilelor de licee care vor funcţiona
în anul I de studii începînd cu anul şcolar 1974/1975

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul de liceu Profilul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
REAL Real
UMANIST Umanist
INDUSTRIAL Mecanicã
Electrotehnicã
Chimie industrialã
Construcţii
Metalurgie
Prelucrarea lemnului
Industrii alimentare
Textile şi confecţii
Poligrafie
Navigaţie
Informaticã
ECONOMIC Economic
Alimentaţie publicã
AGRICOL ŞI SILVIC Agricol
Mecanicã agricolã
Îmbunãtãţiri funciare si
gospodãrirea apelor
Silviculturã şi exploatãri
forestiere
SANITAR Sanitar
PEDAGOGIC Pedagogic
ARTĂ Muzicã
Arte plastice
Coregrafie

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 2



Licee care se înfiinţeazã începînd cu anul şcolar 1974/1975
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea liceului, profilul Organul în subordinea cãruia va
crt. şi localitatea funcţiona
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Judeţul Alba
1. Liceul de mecanicã agricolã Aiud Ministerul Agriculturii, Industriei
Alimentare şi Apelor.
2. Liceul de mecanicã Alba lulia Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
3. Liceul de electrotehnica Cugir Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
4. Liceul de mecanicã Zlatna Ministerul Minelor, Petrolului şi
Geologiei.

Judeţul Arad
1. Liceul de construcţii nr. 2 Arad Ministerul Construcţiilor Industriale.
2. Liceul de electrotehnicã Arad Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
3. Liceul de mecanicã nr. l Arad Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
4. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Sîntana Alimentare şi Apelor.
5. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Arad
6. Liceul de îmbunãtãţiri funciare Ministerul Agriculturii, Industriei
şi gospodãrirea apelor Arad Alimentare şi Apelor.
7. Liceul sanitar Arad Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Argeş
1. Liceul de construcţii nr. 2 Ministerul Construcţiilor Industriale.
Piteşti
2. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Costeşti Alimentare şi Apelor.
3. Liceul de mecanicã Colibaşi Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
4. Liceul de mecanicã Cîmpulung Ministerul Minelor, Petrolului şi
Geologiei.
5. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Piteşti

Judeţul Bacãu
1. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Hemeiuş Alimentare şi Apelor.
2. Liceul de mecanicã nr. 2 Bacãu Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
3. Liceul sanitar Bacãu Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Bihor
1. Liceul de mecanicã nr. 2 Oradea Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
2. Liceul de mecanicã nr. 3 Oradea Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
3. Liceul de electrotehnicã Oradea Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
4. Liceul de mecanicã oraşul Ministerul Minelor, Petrolului şi
Dr. Petru Groza Geologiei.
5. Liceul pentru prelucrarea Ministerul Economiei Forestiere şi
lemnului Beiuş Materialelor de Construcţii.
6. Liceul de mecanicã oraşul Ministerul Industriei Construcţiilor
Dr. Petru Groza de Maşini Grele.
7. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Oradea

Judeţul Bistriţa-Nãsãud
1. Liceul ele mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Beclean Alimentare şi Apelor.
2. Liceul do mecanicã Bistriţa Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
3. Liceul de electrotehnicã Bistriţa Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.

Judeţul Botoşani
1. Liceul de mecanicã Botoşani Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
2. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Botoşani

Judeţul Braşov
1. Liceul de construcţii Sãcele Ministerul Construcţiilor Industriale.
2. Liceul de electrotehnicã Sãcele Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
3. Liceul de mecanicã nr. 3 Ministerul Industriei Construcţiilor
"Hidromecanica" Braşov de Maşini Grele.
4. Liceul de mecanicã nr. 5 Braşov Ministerul Transporturilor si
Telecomunicaţiilor.
5. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Fãgãraş Alimentare şi Apelor.
6. Liceul de mecanicã Rîşnov Ministerul Industriei Construcţiilor
de Masini-Unelte si Electrotehnicii.
7. Liceul de mecanicã - între- Ministerul Industriei Construcţiilor
prinderea mecanicã nr. 2 Braşov de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
8. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Braşov
9. Liceul sanitar Braşov Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Brãila
1. Liceul de mecanicã agricolã lanca Ministerul Agriculturii, Industriei
Alimentare şi Apelor.

Judeţul Buzãu
1. Liceul de mecanicã nr. 3 Buzãu Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
2. Liceul de electrotehnicã Buzãu Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
3. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Buzãu

Judeţul Caraş-Severin
1. Liceul de mecanicã Bocşa Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.

Judeţul Cluj
1. Liceul de construcţii Dej Ministerul Construcţiilor Industriale.
2. Liceul de mecanicã nr. 4 Cluj Ministerul Transporturilor si
Telecomunicaţiilor.
3. Liceul de mecanicã agricolã Cluj Ministerul Agriculturii, Industriei
Alimentare si Apelor.
4. Liceul de chimie industrialã Ministerul Industriei Uşoare.
Turcia
5. Liceul sanitar Cluj Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Constanţa
1. Liceul de chimie industrialã Ministerul Economiei Forestiere şi
Constanţa Materialelor de Construcţii.
2. Liceul de mecanicã Palas Ministerul Transporturilor
şi Telecomunicaţiilor.
3. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Castelu Alimentare şi Apelor.
4. Liceul de industrii alimentare Ministerul Agriculturii, Industriei
Constanţa Alimentare şi Apelor.
5. Liceul sanitar Constanţa Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Covasna
1. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Sfîntu Gheorghe Alimentare şi Apelor.
2. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Sfîntu Gheorghe

Judeţul Dîmboviţa
1. Liceul de chimie industrialã Fieni Ministerul Economiei Forestiere şi
Materialelor de Construcţii.
2. Liceul de mecanicã Moreni Ministerul Minelor, Petrolului şi
Geologiei.
3. Liceul metalurgic Tîrgovişte Ministerul Industriei Metalurgice.
4. Liceul de mecanicã agricolã Gãeşti Ministerul Agriculturii, Industriei
Alimentare şi Apelor.
5. Liceul de mecanicã Moreni Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
6. Liceul de mecanicã nr. 2 Ministerul Industriei Construcţiilor
Tirgovişte de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.

Judeţul Dolj
1. Liceul de construcţii nr. 2 Comitetul executiv al Consiliului
Craiova popular al judeţului Dolj.
2. Liceul de mecanicã nr. 2 Craiova Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
3. Liceul de mecanicã nr. 4 Craiova Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
4. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Şegarcea Alimentare şi Apelor.
5. Liceul de industrii alimentare Ministerul Agriculturii, Industriei
Craiova Alimentare şi Apelor.
6. Liceul de mecanicã Craiova Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
7. Liceul sanitar Craiova Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Galaţi
1. Liceul de mecanicã nr. 5 Galaţi Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.

Judeţul Gorj
1. Liceul de mecanicã Rovinari Ministerul Minelor, Petrolului si
Geologiei.

Judeţul Harghita
1. Liceul de mecanicã Gheorgheni Comitetul executiv al Consiliului
popular al judeţului Harghita.
2. Liceul de mecanicã Topliţa Comitetul executiv al Consiliului
popular al judeţului Harghita.

Judeţul Hunedoara
1. Liceul de chimie industrialã Deva Ministerul Economiei Forestiere
şi Materialelor de Construcţii.
2. Liceul de mecanicã Simeria Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
3. Liceul de mecanicã Petroşani Ministerul Minelor, Petrolului
şi Geologiei.
4. Liceul economic Petroşani Ministerul Comerţului Interior.
5. Liceul sanitar Hunedoara Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Ialomiţa
1. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Ciulniţa Alimentare şi Apelor.
2. Liceul de chimie industrialã Ministerul Economiei Forestiere şi
Cãlãraşi Materialelor de Construcţii.
3. Liceul de chimie industrialã Ministerul Industriei Chimice.
Slobozia

Judeţul Iaşi
1. Liceul de construcţii nr. 2 Iaşi Ministerul Construcţiilor Industriale.
2. Liceul de electrotehnicã nr, l Ministerul Industriei Construcţiilor
Iaşi de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
3. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Holboca Alimentare şi Apelor.
4. Liceul metalurgic Iaşi Ministerul Industriei Metalurgice.
5. Liceul de îmbunãtãţiri funciare Ministerul Agriculturii, Industriei
şi gospodãrirea apelor Miroslava Alimentare şi Apelor.
6. Liceul sanitar Iaşi Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Ilfov
1. Liceul de construcţii Urziceni Comitetul executiv al Consiliului
popular al judeţului Ilfov.
2. Liceul de electrotehnicã Buftea Ministerul Energiei Electrice.
3. Liceul de mecanicã Giurgiu Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
4. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Sãruleşti Alimentare şi Apelor.
5. Liceul agricol Armãşeşti Ministerul Agriculturii, Industriei
Alimentare şi Apelor.

Judeţul Maramureş
1. Liceul de mecanicã Sighetu Comitetul executiv al Consiliului
Marmaţiei popular al judeţului Maramureş.
2. Liceul de electrotehnicã Baia Ministerul Transporturilor şi
Mare Telecomunicaţiilor.

Judeţul Mehedinţi
1. Liceul de mecanicã nr. 2 Ministerul Transporturilor şi
Drobeta-Turnu Severin Telecomunicaţiilor.
2. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Simian Alimentare şi Apelor.

Judeţul Mureş
1. Liceul de electrotehnicã Iernut Ministerul Energiei Electrice.
2. Liceul de mecanicã nr. 3 Tîrgu Ministerul Industriei Construcţiilor
Mureş de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
3. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Sighişoara Alimentare si Apelor.
4. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Sighişoara

Judeţul Neamţ
1. Liceul de mecanicã nr. l Roman Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
2. Liceul de mecanicã Piatra-Neamţ Ministerul Transporturilor si
Telecomunicaţiilor.
3. Liceul metalurgic Roman Ministerul Industriei Metalurgice.
4. Liceul de industrii alimentare Ministerul Agriculturii, Industriei
Roman Alimentare şi Apelor.

Judeţul Olt
1. Liceul de mecanicã agricolã Balş Ministerul Agriculturii, Industriei
Alimentare şi Apelor.

Judeţul Prahova
1. Liceul de chimie industrialã Ministerul Economiei Forestiere şi
Buşteni Materialelor de Construcţii.
2. Liceul de mecanicã nr. 3 Ploieşti Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
3. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Bãrcãneşti Alimentare şi Apelor.
4. Liceul ele mecanicã nr. 2 Cîmpina Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
5. Liceul de mecanicã Sinaia Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
6. Liceul de mecanicã Filipeştii Ministerul Minelor, Petrolului şi
de Pãdure Geologiei.

Judeţul Satu Mare
1. Liceul de mecanicã nr. 2 Satu Ministerul Transporturilor şi
Mare Telecomunicaţiilor.
2. Liceul de mecanicã agricolã Cãrei Ministerul Agriculturii, Industriei
de Pãdure Alimentare şi Apelor.
3. Liceul de mecanicã nr. 3 Satu Comitetul executiv al Consiliului
Mare popular al judeţului Satu Mare.
4. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Negreşti-Oaş Alimentare şi Apelor.
5. Liceul de mecanicã Carei Comitetul executiv al Consiliului
popular al judeţului Satu Mare.
6. Liceul sanitar Satu Mare Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Sãlaj
1. Liceul de mecanicã Şimleu Comitetul executiv al Consiliului
Silvaniei popular al judeţului Sãlaj.
2. Liceul pentru prelucrarea Comitetul executiv al Consiliului
lemnului Cehu Silvaniei popular al judeţului Sãlaj.
3. Liceul de electrotehnicã Zalãu Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.

Judeţul Sibiu
1. Liceul de construcţii nr. 2 Ministerul Construcţiilor Industriale.
Sibiu
2. Liceul de mecanicã nr. 2 Sibiu Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
3. Liceul de mecanicã nr. 3 Sibiu Ministerul Economiei Forestiere şi
Materialelor de Construcţii.
4. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Sibiu
5. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Mediaş

Judeţul Suceava
1. Liceul de mecanicã lacobeni Ministerul Minelor, Petrolului şi
Geologiei.
2. Liceul de construcţii Cîmpulung Ministerul Construcţiilor Industriale.
Moldovenesc

Judeţul Teleorman
1. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Roşiori de Vede Alimentare şi Apelor.

Judeţul Timiş
1. Liceul de chimie industrialã Ministerul Economiei Forestiere şi
Jimbolia Materialelor de Construcţii.
2. Liceul de electrotehnicã nr. l Ministerul Industriei Construcţiilor
Timişoara de Maşini-Unelte si Electrotehnicii.
3. Liceul de electrotehnicã nr. 3 Ministerul Transporturilor şi
Timişoara Telecomunicaţiilor.
4. Liceul de mecanicã nr. 2 Ministerul Transporturilor şi
Timişoara Telecomunicaţiilor.
5. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Timişoara
6. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Lugoj
7. Liceul de construcţii nr. 2 Comitetul executiv al Consiliului
Timişoara popular al judeţului Timiş.

Judeţul Tulcea
1. Liceul de industrii alimentare Ministerul Agriculturii, Industriei
Tulcea Alimentare şi Apelor.
2. Liceul de mecanicã Tulcea Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.

Judeţul Vaslui
1. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Negreşti Alimentare şi Apelor.

Judeţul Vîlcea
1. Liceul de mecanicã nr. 2 Ministerul Transporturilor şi
Rimnicu Vilcea Telecomunicaţiilor.
2. Liceul sanitar Rimnicu Vîlcea Ministerul Sãnãtãţii.

Judeţul Vrancea
1. Liceul de mecanicã agricolã Ministerul Agriculturii, Industriei
Focşani Alimentare şi Apelor.
2. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
Focşani

Municipiul Bucureşti
l. Liceul de mecanicã nr. 3 "Vulcan" Ministerul Industriei Construcţiilor
de Maşini Grele.
2. Liceul de mecanicã nr. 4 Ministerul Industriei Construcţiilor
"Semãnãtoarea" de Maşini Grele.
3. Liceul de mecanicã nr. 5 Ministerul Industriei Construcţiilor
"I.M.G.B." de Maşini Grele.
4. Liceul de mecanicã nr. 6 Ministerul Industriei Construcţiilor
"Timpuri noi" de Maşini Grele.
5. Liceul de mecanicã nr. 10 Ministerul Industriei Construcţiilor
"I.O.R." de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
6. Liceul de mecanicã nr. 16 Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
7. Liceul de mecanicã nr. 14 Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
8. Liceul de mecanicã nr. 15 Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicaţiilor.
9. Liceul de mecanicã nr. 11 Ministerul Industriei Construcţiilor
"Mecanicã finã" de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.

10. Liceul de mecanicã nr. 20 Chitila Comitetul executiv al Consiliului
popular al municipiului Bucureşti.
11. Liceul de mecanicã nr. 21 Ministerul Industriei Construcţiilor
"Autobuzul" de Maşini Grele.
12. Liceul de mecanicã nr. 22 Ministerul Industriei Uşoare.
"Tehnometal"
13. Liceul de electrotehnicã nr. 7 - Ministerul Industriei Construcţiilor
întreprinderea de calculatoare de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
14. Liceul de electrotehnicã nr. 8 Ministerul Industriei Construcţiilor
"Electroaparataj" de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
15. Liceul de electrotehnicã nr. 9 Ministerul Industriei Construcţiilor
"Electromagnetica" de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
16. Liceul de electrotehnicã nr. 10 Ministerul Industriei Construcţiilor
"I.M.E.B." de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii.
17. Liceul de textile şi confecţii Ministerul Industriei Uşoare.
"Dîmboviţa"
18. Liceul de construcţii nr. 2 Ministerul Construcţiilor Industriale.
19. Liceul de construcţii nr. 4 Ministerul Construcţiilor Industriale.
Popeşti-Leordeni
20. Liceul sanitar Bucureşti Ministerul Sãnãtãţii.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 4



Liceele real-umaniste şi economice care se transformã în anul
şcolar 1974/1975 în licee industriale şi agricole

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea liceului Denumirea şi profiluri
Nr. real-umanist sau economic liceului industrial Organul în subordinea
crt. care se transformã în sau agricol rezultat cãruia va funcţiona
liceu industrial sau din transformarea li- liceul industrial
agricol ceului real-umanist sau agricol
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Judeţul Bacãu
1. Liceul real-umanist Liceul agricol Ministerul Agriculturii,
Podu Turcului Podu Turcului Industriei Alimentare
şi Apelor

Judeţul Galaţi
1. Liceul real-umanist Liceul de chimie Ministerul Industriei
nr. l Tecuci industrialã Tecuci Chimice

Judeţul Hunedoara
1. Liceul economic Liceul de chimie Ministerul Industriei
Orãştie industrialã Orãştie Chimice

Judeţul Mureş
1. Liceul real-umanist Liceul de mecanicã Comitetul executiv al
nr. l Luduş Luduş Consiliului popular al
judeţului Mureş

Judeţul Olt
1. Liceul economic Liceul de mecanicã Ministerul Industriei
Caracal Caracal Construcţiilor de
Maşini Grele

Judeţul Suceava
1. Liceul real-umanist Liceul de electroteh- Ministerul Transporturi-
nr. 2 Rãdãuţi nicã Rãdãuţi lor şi Telecomunicaţiilor
2. Liceul real-umanist Liceul de textile şi Ministerul Industriei
Fãlticeni confecţii Fãlticeni Uşoare

Judeţul Teleorman
1. Liceul real-umanist Liceul de electroteh- Ministerul Industriei
nr. l Alexandria nicã Alexandria Construcţiilor de Maşini
-Unelte şi Electrotehni-
cii

Judeţul Vaslui
1. Liceul real-umanist Liceul de textile şi Ministerul Industriei
nr. 2 Vaslui confecţii Vaslui Uşoare
2. Liceul economic Liceul de electroteh- Ministerul Industriei
Vaslui nicã Vaslui Construcţiilor de Maşini
-Unelte şi Electrotehni-
cii

Judeţul Vrancea
1. Liceul real-umanist Liceul de chimie Ministerul Industriei
Mãrãşeşti industrialã Mãrãşeşti Chimice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 5


Liceele care trec din subordinea unor comitete executive ale
consiliilor populare judeţene în subordinea
ministerelor coordonatoare de ramurã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Organul local în subordinea Ministerul în
crt. Denumirea liceului cãruia a funcţionat liceul subordinea cãruia
va funcţiona
liceul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Liceul sanitar Cîmpulung Comitetul executiv al
Consiliului popular Ministerul Sãnãtãţii
al judeţului Argeş
2. Liceul sanitar Brãila Comitetul executiv al
Consiliului popular Ministerul Sãnãtãţii
al judeţului Brãila
3. Liceul sanitar Galaţi Comitetul executiv
Consiliului Popular Ministerul Sãnãtãţii
al judeţului Galaţi
4. Liceul sanitar Tîrgu Comitetul executiv al
Mureş Consiliului Popular Ministerul Sãnãtãţii
al judeţului Mureş
5. Liceul sanitar Scorniceşti Comitetul executiv al
Consiliului Popular Ministerul Sãnãtãţii
al judeţului Olt
6. Liceul sanitar Ploieşti Comitetul executiv al
Consiliului Popular Ministerul Sãnãtãţii
al judeţului Prahova
7. Liceul sanitar Suceava Comitetul executiv al
Consiliului Popular Ministerul Sãnãtãţii
al judeţului Suceava
8. Liceul sanitar Timişoara Comitetul executiv al
Consiliului Popular Ministerul Sãnãtãţii
al judeţului Timiş
9. Liceul industrial de con- Comitetul executiv al Ministerul Construc-
strucţii Focşani Consiliului Popular ţiilor Industriale
al judeţului Vrancea
10. Liceul industrial de con- Comitetul executiv al Ministerul Industriei
strucţii de maşini Sfîntu Consiliului popular Construcţiilor de
Gheorghe al judeţului Covasna Maşini-Unelte si
Electrotehnicii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016