Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 343 din 3 aprilie 1972  pentru aprobarea Acordului dintre guvernul Republicii Socialiste Romania si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (P.N.U.D.) privind numirea unui reprezentant al P.N.U.D. la Bucuresti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 343 din 3 aprilie 1972 pentru aprobarea Acordului dintre guvernul Republicii Socialiste Romania si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (P.N.U.D.) privind numirea unui reprezentant al P.N.U.D. la Bucuresti

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 35 din 13 aprilie 1972
Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãşte:

ART. 1
Se aproba Acordul dintre guvernul Republicii Socialiste România şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (P.N.U.D.) cu privire la numirea unui reprezentant al P.N.U.D. la Bucureşti şi la biroul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în România, încheiat prin scrisorile directorului P.N.U.D. şi reprezentantului permanent al Republicii Socialiste România la O.N.U., din 13 decembrie 1972, şi respectiv, 24 decembrie 1971.
ART. 2
Fondurile destinate sa acopere nevoile de personal local corespunzãtor şi alte cheltuieli locale, necesare functionarii biroului Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, vor fi alocate anual acestuia sub forma de contribuţie a statului roman, din planul de cheltuieli al Ministerului Afacerilor Externe.

Preşedintele
Consiliului de Miniştri,
ION GHEORGHE MAURER


DP/332/ROM
New York, 13 decembrie 1971

Domnule ambasador,

În numele Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare am onoarea sa supun guvernului dv. prevederile ce urmeazã privind numirea unui reprezentant în ţara dv. Aceste prevederi au scopul de a da efect rezolutiilor şi deciziilor ce guverneazã asistenta furnizatã de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi, în special, rezoluţia 222 A (IX) a Consiliului Economic şi Social, asa cum a fost modificatã, precum şi rezoluţiile 1240 (XIII), 2029 (XX) şi 2688 (XXV) ale Adunãrii Generale.
Reprezentantul P.N.U.D, îşi va exercita funcţiile sale, ţinînd seama de stipulaţiile acordurilor în vigoare privind cooperarea între P.N.U.D. şi Republica Socialistã România (acordul cu Fondul Special al Naţiunilor Unite, semnat la 24 octombrie 1964, şi "Acordul de baza" cu Biroul de Asistenta Tehnica, semnat la 27 ianuarie 1965).
Prevederile propuse sînt urmãtoarele:
1. Ca urmare a cererii guvernului, voi numi, dupã ce îl voi fi consultat, un reprezentant al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în România, care îşi va exercita funcţiile sub egida reprezentantului P.N.U.D. în Europa.
2. Reprezentantul P.N.U.D. în România va servi ca factor de legatura între Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi guvern. În numele programului, el va asigura legatura cu organele competente ale guvernului, inclusiv cu organismul însãrcinat sa coordoneze asistenta externa, şi va informa guvernul asupra principiilor, criteriilor şi procedurilor P.N.U.D. şi ale altor programe pertinente ale Naţiunilor Unite.
3. În afarã de aceasta, reprezentantul va exercita urmãtoarele funcţiuni:
a) asigurarea coordonãrii corespunzãtoare a întregii asistente pe care Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare o furnizeazã prin intermediul diverselor organizaţii participante şi însãrcinate cu execuţia sau al propriilor sãi consultanţi;
b) sprijinirea guvernului, dacã este cazul, în a coordona activitãţile Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare cu cele ce ţin de programele naţionale, bilaterale sau multilaterale, în curs de execuţie în ţara;
c) sprijinirea guvernului, dacã este cazul, în a elabora programele şi proiectele Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare conform procedurilor de programare stabilite de Consiliul de Administraţie al P.N.U.D.;
d) obţinerea de la guvern, dacã este cazul, a oricãrei informaţii necesare evaluãrii cererilor de asistenta;
e) asigurarea concursului, cu ocazia negocierilor privind planurile de operaţiuni sau planurile de lucru, şi a elaborãrii descrierilor de posturi de experţi;
f) asigurarea concursului, dacã este cazul, în legatura cu execuţia programului (inclusiv programul de burse de perfecţionare) şi furnizarea unui sprijin administrativ organizaţiilor participante şi însãrcinate cu execuţia, ca şi tuturor factorilor ce se gãsesc în ţara angajaţi în cadrul proiectelor;
g) informarea directorului P.N.U.D. şi, dacã este cazul, a organizaţiilor participante şi însãrcinate cu execuţia asupra stadiului realizãrii programului finanţat de P.N.U.D.;
h) îndeplinirea oricãror alte funcţiuni pe care i le încredinţeazã directorul sau vreuna dintre organizaţiile participante şi însãrcinate cu execuţia.
4. Pentru a asigura buna funcţionare a biroului Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în România, directorul va numi personalul pe care îl va aprecia necesar pentru a seconda pe reprezentant.
5. Se înţelege ca Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare va suporta salariile şi indemnizaţiile reprezentantului şi ale colaboratorilor sãi recrutati pe plan internaţional, ca şi cheltuielile legate de cãlãtoriile pe care aceştia le vor efectua în exerciţiul funcţiilor lor.
6. La rindul sau, guvernul va pune la dispoziţia P.N.U.D. bunuri, facilitãţi, servicii, precum şi alte contribuţii, reprezentind:
a) local corespunzãtor, pentru sediul P.N.U.D. la Bucureşti, în imobilul afectat în comun P.N.U.D. şi Centrului de informare O.N.U. la Bucureşti (inclusiv chirie, asigurare, mobilier, lumina, încãlzire, energie, apa, întreţinere);
b) asistenta medicalã pentru functionarii internationali ai biroului, în aceleaşi condiţii ca şi cele citate la articolul V paragraful 4,b) al "Acordului dintre Fondul Special al Naţiunilor Unite şi guvernul roman referitor la o asistenta a Fondului Special", semnat la 24 octombrie 1964, şi la articolul IV,f al "Acordului de baza" dintre guvernul roman şi Biroul de Asistenta tehnica, semnat la 27 ianuarie 1965;
c) o suma globalã anuala destinatã sa acopere nevoile de personal local corespunzãtor şi alte cheltuieli locale, necesare functionarii biroului.
7. Guvernul va avea facultatea de a furniza direct instalaţiile şi serviciile fãcînd obiectul posturilor de cheltuieli menţionate mai sus, cu excepţia celor ce fac obiectul rubricii c).
8. Reprezentantul şi colaboratorii sãi fiind funcţionari ai Naţiunilor Unite, în sensul Convenţiei cu privire la privilegiile şi imunitãţile Naţiunilor Unite, vor avea dreptul la privilegiile, imunitãţile şi facilitãţile corespunzãtoare, prevãzute în aceasta convenţie, asa cum a fost ratificatã de România.
Reprezentantul P.N.U.D. va beneficia de aceleaşi facilitãţi ca şi cele acordate diplomaţilor strãini în România.
9. Dacã guvernul este de acord cu cele de mai sus, propun ca prezenta scrisoare şi scrisoarea dv. de rãspuns sa constituie acordul dintre guvernul roman şi P.N.U.D. asupra numirii unui reprezentant al P.N.U.D. la Bucureşti.
Acest acord va intra în vigoare, provizoriu, la data schimbului de scrisori şi, definitiv, dupã aprobarea sa de cãtre guvernul Republicii Socialiste România.
Va rog sa primiţi, domnule ambasador, asigurarea înaltei mele consideratiuni.

Director,
PAUL G. HOFFMAN

Excelentei Sale Ambasador Gheorghe Diaconescu, Reprezentant permanent al Republicii Socialiste România la O.N.U.



New York
Nr. 1300
New York, 24 decembrie 1971


Domnule director,

Referindu-ma la scrisoarea dv. nr. DP/332/ROM din 13 decembrie 1971, am onoarea sa va comunic, în numele guvernului roman, acordul cu prevederile asupra numirii unui reprezentant al P.N.U.D. în România, conţinute în scrisoarea dv..
Guvernul roman îşi exprima convingerea ca încheierea, prin schimbul nostru de scrisori, a acordului privind numirea unui reprezentant al P.N.U.D. în România va aduce o contribuţie importanta la dezvoltarea continua a colaborãrii pe multiple planuri dintre România şi P.N.U.D..
Am, cu acest prilej, plãcerea sa va confirm ca guvernul roman ar privi cu simpatie numirea domnului Alexander H. Rotival ca reprezentant al P.N.U.D. la Bucureşti şi ar aprecia în mod deosebit întreprinderea celor necesare pentru ca dl. A. H. Rotival sa îşi poatã lua în primire postul la Bucureşti cît mai curînd posibil.
Guvernul roman va oferi, pentru deschiderea şi buna funcţionare a biroului P.N.U.D. la Bucureşti, facilitãţile, serviciile şi celelalte contribuţii enunţate la pct. 6 al scrisorii dv., evaluate, în detaliu, dupã cum urmeazã:
Totalul contribuţiei: 460.000 lei, din care:
a) spaţiu corespunzãtor în imobilul afectat în comun P.N.U.D. şi Centrului de informare O.N.U. (inclusiv chirie, asigurare, mobilier, lumina, încãlzire, energie, apa), pentru sediul P.N.U.D. la Bucureşti, evaluat la suma de 354.000 lei;
b) asistenta medicalã funcţionarilor internationali ai biroului, în aceleaşi condiţii ca cele citate în articolul V paragraful 4 b) al "Acordului dintre Fondul Special al Naţiunilor Unite şi guvernul roman referitor la o asistenta a Fondului Special", semnat la 24 octombrie 1964, şi la articolul IV, al "Acordului de baza" dintre guvernul roman şi Biroul de Asistenta Tehnica, semnat la 27 ianuarie 1965, evaluatã la suma de 30.000 lei/an;
c) o suma globalã anuala de 70.000 lei destinatã sa acopere nevoi de personal local corespunzãtor şi alte cheltuieli locale necesare functionarii biroului.
Exprimindu-mi încã o data satisfactia în legatura cu încheierea prezentului acord, va rog sa primiţi, domnule director, asigurarea deosebitei mele consideratiuni.

Prof. GHEORGHE DIACONESCU,
ambasador, reprezentant permanent
al Republicii Socialiste România la O.N.U.

Domnului Paul G. Hoffman, director al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare - New York


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016