Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 31 din 16 noiembrie 2007  privind operatiunile ce se vor realiza pentru centralizarea datelor referitoare la alegerile membrilor din Romania in Parlamentul European din 25 noiembrie 2007    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 31 din 16 noiembrie 2007 privind operatiunile ce se vor realiza pentru centralizarea datelor referitoare la alegerile membrilor din Romania in Parlamentul European din 25 noiembrie 2007

EMITENT: BIROUL ELECTORAL CENTRAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 792 din 21 noiembrie 2007
În temeiul <>art. 23 alin. (4) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfãşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Biroul Electoral Central hotãrãşte:

ART. 1
(1) Activitatea de verificare şi centralizare automatã a proceselor-verbale întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare şi de prezentare a rezultatelor alegerilor membrilor din România în Parlamentul European din data de 25 noiembrie 2007 se desfãşoarã la nivelul judeţelor, în cadrul staţiilor de prelucrare de pe lângã birourile electorale judeţene, respectiv birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.
(2) Procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare organizate în strãinãtate se vor prelucra în staţia de prelucrare de pe lângã Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti.
ART. 2
(1) Institutul Naţional de Statisticã asigurã, în conformitate cu prevederile <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 127/2007 privind stabilirea mãsurilor pentru organizarea şi desfãşurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European din anul 2007, dotarea staţiilor de prelucrare cu echipamente, tehnicã de calcul, aplicaţii informatice, precum şi cu personal de specialitate necesar operaţiunilor tehnice pentru stabilirea rezultatului alegerilor.
(2) Sistemul de comunicaţii date şi voce între staţiile de prelucrare organizate pe lângã birourile electorale judeţene, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, respectiv birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, şi pe lângã Biroul Electoral Central este asigurat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
ART. 3
(1) Întreaga activitate a staţiilor de prelucrare se desfãşoarã sub directa coordonare a preşedinţilor birourilor electorale judeţene, al municipiului Bucureşti, ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi, respectiv, a preşedintelui Biroului Electoral Central.
(2) Responsabilitatea organizãrii activitãţii de verificare şi centralizare a proceselor-verbale în cadrul staţiei de prelucrare revine directorului direcţiei teritoriale de statisticã.
(3) Accesul în incinta staţiilor de prelucrare este permis numai cu acordul preşedinţilor birourilor electorale în cauzã.
(4) La nivelul fiecãrei staţii de prelucrare, reprezentanţii Institutului Naţional de Statisticã vor organiza un sistem unitar de înregistrare a intrãrilor şi ieşirilor de documente în cadrul desfãşurãrii operaţiunilor tehnice de constatare a rezultatului alegerilor membrilor din România în Parlamentul European.
ART. 4
(1) Biroul Electoral Central stabileşte urmãtorul program de monitorizare şi de informare a opiniei publice şi a reprezentanţilor mass-media asupra prezenţei la vot în data de 25 noiembrie 2007:


┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ │ Ore │
├────────────────────────────────────────────────┼─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Ora de referinţã a datelor │10,00│13,00│16,00│19,00│21,00│
├────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Ora pânã la care secţiile de votare cuprinse în │ │ │ │ │ │
│eşantion vor transmite informaţii la birourile │ │ │ │ │ │
│electorale judeţene, respectiv la Biroul │ │ │ │ │ │
│Electoral al Municipiului Bucureşti │11,00│14,00│17,00│20,00│22,00│
├────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Ora la care informaţiile vor fi disponibile şi │ │ │ │ │ │
│date publicitãţii │11,30│14,30│17,30│20,30│22,30│
└────────────────────────────────────────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘



(2) Informaţiile sunt obţinute dintr-un eşantion de secţii de votare reprezentativ atât la nivel naţional, cât şi judeţean.
(3) Birourile electorale judeţene vor asigura, împreunã cu reprezentanţii autoritãţilor publice locale, dotarea secţiilor cuprinse în eşantion cu mijloace de transmitere a informaţiilor în ziua desfãşurãrii alegerilor membrilor din România în Parlamentul European.
(4) Birourile electorale ale secţiilor de votare cuprinse în eşantion au obligaţia sã transmitã informaţii privind prezenţa populaţiei la urne, conform calendarului de termene menţionat la alin. (1).
ART. 5
Pentru consemnarea corectã şi în concordanţã cu
prevederile legale a stabilirii rezultatului alegerilor europarlamentare din data de 25 noiembrie 2007, Biroul Electoral Central aprobã, conform atribuţiilor prevãzute în <>Legea nr. 33/2007 privind alegerea membrilor din România în Parlamentul European, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, urmãtoarea procedurã de verificare a proceselor-verbale întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare:
a) Birourile electorale ale secţiilor de votare vor constitui, în termen de 24 de ore de la terminarea votãrii:
1. un dosar care va cuprinde:
- procesul-verbal în care sunt consemnate rezultatele numãrãrii voturilor şi o copie a procesului-verbal certificatã de preşedintele biroului secţiei de votare;
- contestaţiile privitoare la operaţiunile electorale din cadrul secţiei de votare;
- buletinele de vot nule;
- buletinele de vot contestate;
2. un dosar sigilat şi ştampilat cuprinzând:
- listele electorale suplimentare completate în cadrul secţiei de votare;
- declaraţiile pe propria rãspundere ale alegãtorilor care au votat pe listele electorale suplimentare.
Cele douã dosare se predau biroului electoral judeţean sau birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti de cãtre preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, pe bazã de proces-verbal. Preşedintele va fi însoţit de cel puţin 2 membri ai biroului electoral, stabiliţi prin tragere la sorţi, şi de pazã militarã.
b) Datele înscrise în procesele-verbale vor fi verificate de cãtre membrii biroului electoral judeţean sau, dupã caz, de cãtre membrii birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în prezenţa reprezentanţilor biroului electoral al secţiei de votare, pe baza documentelor cuprinse în dosarul constituit conform lit. a) pct. 1.
c) Reprezentanţii Institutului Naţional de Statisticã asigurã, la cererea membrilor birourilor electorale judeţene, Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, respectiv ai birourilor electorale de sector, asistenţa tehnicã pentru verificarea proceselor-verbale.
ART. 6
(1) În ziua desfãşurãrii alegerilor europarlamentare este interzisã efectuarea de modificãri pe copiile de pe listele electorale permanente.
(2) În secţiile de votare unde se voteazã numai pe baza listelor suplimentare, valoarea indicatorului prevãzut la <>art. 21^1 alin. (1) pct. (iv) din Legea nr. 33/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, va fi egalã cu zero.
ART. 7
(1) Procesul-verbal este corect completat dacã sunt respectate cheile de verificare logicã şi aritmeticã înscrise pe formular.
(2) Cauzele care au determinat diferenţe semnificative între numãrul de alegãtori prezenţi la urne şi numãrul voturilor gãsite în urne vor fi menţionate conform <>art. 21^1 alin. (3) din Legea nr. 33/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Dacã se constatã neconcordanţe între datele conţinute de procesele-verbale primite de la secţiile de votare, biroul electoral judeţean solicitã preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare respective şi membrilor acestuia, care l-au însoţit, sã verifice datele înscrise în procesele-verbale cu documentele existente în dosarul întocmit conform prevederilor art. 5 lit. a) pct. 1 şi sã facã corecturile ce rezultã din verificãrile efectuate, pe care sã le ateste sub semnãturã şi sã aplice ştampila de control a secţiei de votare.
(4) Toate datele înscrise în procesele-verbale se vor trece obligatoriu cu pastã de culoare neagrã sau albastrã.
ART. 8
(1) Procesele-verbale validate vor fi înaintate reprezentanţilor Institutului Naţional de Statisticã, sub semnãturã, de cãtre preşedintele ori un membru al birourilor electorale judeţene, al municipiului Bucureşti sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti, desemnat de acesta, în vederea prelucrãrii electronice.
(2) Copia certificatã a procesului-verbal primit de la secţia de votare, validatã de cãtre membrii biroului electoral judeţean, va rãmâne în staţia de prelucrare pânã la terminarea operaţiunilor de constatare a rezultatului alegerilor europarlamentare la nivel naţional, iar ulterior va fi arhivatã, în conformitate cu prevederile <>Legii Arhivelor Naţionale nr. 16/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, de cãtre Institutul Naţional de Statisticã.
(3) O copie de pe procesul-verbal al secţiei de votare validatã de biroul electoral judeţean, al municipiului Bucureşti sau al sectoarelor municipiului Bucureşti poate fi pusã la dispoziţia observatorilor acreditaţi, precum şi a membrilor biroului electoral judeţean, de cãtre preşedintele biroului electoral judeţean, la cerere.
ART. 9
(1) Biroul Electoral Central aprobã ca pe parcursul primirii, verificãrii şi centralizãrii proceselor-verbale întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare sã fie date publicitãţii de cãtre birourile electorale judeţene, al municipiului Bucureşti sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti informaţii parţiale rezultate din procesele-verbale validate şi centralizate pânã la ora de referinţã.
(2) Structura informaţiilor parţiale date publicitãţii va urmãri întocmai formatul procesului-verbal întocmit de biroul electoral al secţiei de votare.
(3) Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti va include în informaţiile parţiale şi rezultatele obţinute de la secţiile de votare organizate în strãinãtate.
(4) Birourile electorale judeţene, al municipiului Bucureşti sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti vor furniza rezultate parţiale, începând cu ora 9,00 din data de 26 noiembrie, conform urmãtorului grafic:


┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ │ Ore │
├────────────────────────────────────────────────┼─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Ora de referinţã a datelor │ 7,00│9,00 │15,00│18,00│21,00│
├────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Ora la care informaţiile vor fi disponibile şi │ │ │ │ │ │
│date publicitãţii │ 9,00│11,00│17,00│20,00│23,00│
└────────────────────────────────────────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘


(5) Informaţii privind desfãşurarea activitãţilor în staţiile de prelucrare, participarea populaţiei la vot, precum şi cele legate de rezultatele alegerilor europarlamentare se vor comunica de cãtre preşedinţii sau, dupã caz, de purtãtorii de cuvânt ai birourilor electorale.
ART. 10
(1) Dupã predarea şi verificarea proceselor-verbale, preşedintele secţiei de votare va preda pe bazã de proces-verbal buletinele de vot folosite, cele neîntrebuinţate şi cele anulate, ştampilele de la secţia de votare, copiile de pe listele electorale permanente şi listele electorale speciale, folosite în secţia de votare, preşedinţilor birourilor electorale judeţene ori ale sectoarelor municipiului Bucureşti sau, dupã caz, persoanelor desemnate de cãtre aceştia. Aceştia vor preda centralizat, cu sprijinul instituţiei prefectului, materialele preluate de la secţiile de votare la judecãtoria teritorialã competentã, pe bazã de proces-verbal.
(2) În cazul secţiilor de votare din strãinãtate, buletinele de vot, ştampilele şi celelalte materiale necesare votãrii se predau misiunii diplomatice din ţara respectivã, care le va transmite Judecãtoriei Sectorului 1 Bucureşti.
(3) În cazul secţiilor de votare organizate în unitãţile militare ale Ministerului Apãrãrii - teatre de operaţii -, buletinele de vot, ştampilele şi celelalte materiale necesare votãrii se predau comandantului unitãţii, care le va transmite Judecãtoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Preşedintele Biroului Electoral Central,
judecãtor Gheorghe Florea

Bucureşti, 16 noiembrie 2007.
Nr. 31.
_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016