Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 307 din 17 august 2005  pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 307 din 17 august 2005 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie

EMITENT: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 779 din 26 august 2005
În temeiul art. 133 alin. (5) şi (7) din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 24 alin. (1) teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere dispoziţiile <>art. 65 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotãrãşte:

ART. 1
Aprobã Regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cuprins în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele
Consiliului Superior al Magistraturii,
judecãtor dr. Dan Lupaşcu

Bucureşti, 17 august 2005.
Nr. 307.

ANEXĂ

REGULAMENT
privind organizarea şi desfãşurarea concursului pentru ocuparea
posturilor vacante de magistrat-asistent la
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face prin concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile prezentului regulament.
(2) La concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. a)-d) şi la art. 31 alin. (1) sau <>art. 66 alin. (4) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
Pot fi numite în funcţia de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe baza concursului prevãzut la art. 1, persoanele care au îndeplinit funcţia de judecãtor sau procuror şi care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridicã prevãzut la <>art. 86 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, persoanele care au îndeplinit funcţii de specialitate juridicã în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, cadrele didactice din învãţãmântul juridic superior acreditat, cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, magistraţii-asistenţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu o vechime de cel puţin 5 ani şi care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, precum şi grefierii cu studii superioare juridice de la curţile de apel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu o vechime de cel puţin 5 ani în funcţia de grefier.

CAP. II
Organizarea şi desfãşurarea concursului

ART. 3
(1) Data, locul, modul de desfãşurare a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cuantumul taxei şi lista posturilor vacante scoase la concurs se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi se aduc la cunoştinţã publicã printr-un comunicat de presã al Consiliului Superior al Magistraturii cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilitã pentru concurs.
(2) Cererile de înscriere tipizate, cuprinzând şi opţiunea candidatului pentru una dintre secţiile sau unul dintre compartimentele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, tematica şi bibliografia pentru concurs se elaboreazã de cãtre Consiliul Superior al Magistraturii.
(3) La înscriere candidaţii primesc cererea tipizatã, un exemplar al prezentului regulament, tematica şi bibliografia.
(4) Cererile pentru înscrierea la concurs se depun cu cel puţin 15 zile înainte de data acestuia, la Consiliul Superior al Magistraturii.
(5) La cererea de înscriere se anexeazã, în original, urmãtoarele acte: certificatul de cazier judiciar, declaraţie pe propria rãspundere cã nu au existat întreruperi de activitate şi curriculum vitae. De asemenea, la cererea de înscriere se anexeazã, în copie, urmãtoarele acte: certificatul de naştere, actul de identitate, diploma de licenţã, carnetul de muncã sau alte acte doveditoare ale vechimii în specialitate.
(6) Verificarea dosarelor candidaţilor şi îndeplinirea condiţiilor prevãzute la <>art. 13 alin. (2) lit. a)-d) din Legea nr. 303/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi la art. 2 din prezentul regulament se efectueazã de cãtre comisia de concurs.
ART. 4
(1) Comisia de concurs este formatã din comisia de elaborare a subiectelor, comisia de corectare a lucrãrilor şi comisia de soluţionare a constestaţiilor.
(2) Comisia de concurs este alcãtuitã din judecãtori de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, numiţi prin hotãrâre a Consiliului Superior al Magistraturii.
(3) Secretariatul Comisiei de concurs este asigurat de compartimentele de resurse umane ale Consiliului Superior al Magistraturii şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
ART. 5
(1) Examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice şi a unei probe scrise practice.
(2) Proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice se susţine, în funcţie de specializare, la urmãtoarele materii:
a) drept civil, drept procesual civil şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru posturile vacante de magistrat-asistent la Secţia civilã şi de proprietate intelectualã;
b) drept penal, drept procesual penal şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru posturile vacante de magistrat-asistent la Secţia penalã;
c) drept comercial, drept procesual civil şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru posturile vacante de magistrat-asistent la Secţia comercialã;
d) drept administrativ, drept procesual civil şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru posturile vacante de magistrat-asistent la Secţia de contencios administrativ şi fiscal.
(3) Proba scrisã practicã constã în motivarea unei hotãrâri judecãtoreşti.
(4) Pentru posturile vacante de magistrat-asistent la Direcţia legislaţie, studii, documentare şi informaticã juridicã şi Biroul relaţii internaţionale, proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice se susţine la materiile prevãzute la alin. (2) lit. a), b), c) sau d). Prevederile alin. (3) se aplicã în mod corespunzãtor, în funcţie de specificul compartimentului pentru care se susţine proba practicã.
(5) Pentru posturile vacante prevãzute la alin. (4), susţinerea probei scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice şi a probei scrise practice este urmatã de o probã scrisã de verificare a cunoştinţelor pentru una dintre limbile strãine de circulaţie internaţionalã.
ART. 6
(1) Accesul candidaţilor în sãlile de concurs se face pe baza listelor întocmite pentru fiecare salã, a actului de identitate şi a legitimaţiei de concurs primite la intrarea în salã. Candidaţii vor pãstra la vedere actul de identitate şi legitimaţia de concurs pe întreaga duratã a desfãşurãrii probelor.
(2) Deţinerea oricãror aparate de comunicare, precum şi a oricãror surse de informare este interzisã în sala de concurs. Încãlcarea acestei dispoziţii atrage eliminarea din concurs.
(3) Candidaţii care nu se aflã în salã în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine concursul.
(4) În vederea elaborãrii lucrãrilor scrise, candidaţii primesc coli de hârtie tip, având ştampila Consiliului Superior al Magistraturii, şi folosesc numai cernealã sau pix cu pastã de culoare albastrã.
(5) Înainte de comunicarea subiectelor candidaţii îşi înscriu numele şi prenumele pe colţul foii ce urmeazã a fi sigilat.
(6) Ora stabilitã de comisia de concurs pentru începerea probelor scrise va fi aceeaşi pentru toate sãlile unde se desfãşoarã concursul. Plicurile cu subiectele de concurs vor fi desigilate de delegatul care supravegheazã sala de concurs, dupã verificarea integritãţii acestora de cãtre un candidat. Delegatul comunicã subiectele, ora de începere şi ora de încheiere a probelor concursului.
(7) Pe durata desfãşurãrii probelor scrise, în sãlile de concurs au acces numai membrii comisiei de concurs şi delegaţii care supravegheazã desfãşurarea concursului.
ART. 7
(1) Timpul destinat pentru elaborarea lucrãrilor scrise este cel stabilit de cãtre comisia de elaborare a subiectelor. La expirarea timpului stabilit pentru probele scrise, candidatul predã lucrarea, sub semnãturã, iar delegatul care a supravegheat desfãşurarea concursului menţioneazã în borderou numãrul de pagini al lucrãrii şi aplicã ştampila Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) Delegatul care a supravegheat desfãşurarea concursului predã lucrãrile comisiei de concurs, care le numeroteazã şi le înscrie în borderoul centralizator.
(3) Pentru fiecare salã de concurs se întocmeşte un borderou şi un proces-verbal.
(4) Pe durata desfãşurãrii probelor scrise este interzisã pãrãsirea sãlii de concurs de cãtre candidaţi. Pãrãsirea temporarã a sãlii de concurs se face numai în cazuri excepţionale, cu însoţitor.
(5) Frauda doveditã atrage eliminarea din concurs. În aceste cazuri responsabilul de salã consemneazã în procesul-verbal faptele şi mãsurile luate, iar lucrarea se anuleazã cu menţiunea "fraudã". Procesul-verbal se comunicã preşedintelui comisiei de concurs şi candidatului.
ART. 8
(1) Corectarea lucrãrilor se face conform baremului stabilit de comisia de elaborare a subiectelor, pentru fiecare subiect de concurs, barem care se afişeazã la sfârşitul fiecãrei probe scrise.
(2) Lucrãrile scrise se noteazã cu note de la 1 la 10. Nota finalã a candidatului o reprezintã media aritmeticã a notelor obţinute la fiecare dintre probele scrise.
(3) Pe timpul corectãrii colţul sigilat al lucrãrii nu se deschide. Notele acordate se înscriu în borderou, sub semnãtura celor care le-au acordat, şi pe lucrare, sub semnãtura preşedintelui comisiei de corectare, dupã care se introduc în baza de date a comisiei de corectare. Dupã efectuarea acestor operaţiuni se desface colţul sigilat al lucrãrii şi se coreleazã numãrul lucrãrii cu numele şi prenumele candidatului.
(4) Pentru ocuparea unui post vacant de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, candidatul trebuie sã obţinã cel puţin media generalã 7 (şapte), dar nu mai puţin de nota 5 (cinci) la fiecare dintre probe.
ART. 9
(1) Rezultatele concursului se afişeazã la sediul Consiliului Superior al Magistraturii şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi se aduc la cunoştinţã publicã pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
(2) Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele concursului pot formula contestaţii în termen de 48 de ore de la afişare. Contestaţiile se depun la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia comisiei de soluţionare a contestaţiilor este irevocabilã.
(3) În vederea soluţionãrii contestaţiilor, lucrãrile scrise se vor renumerota şi resigila, fiind înscrise într-un borderou separat.
ART. 10
(1) Candidaţii declaraţi admişi vor fi programaţi pentru a se prezenta la vizita medicalã.
(2) Candidaţii inapţi din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei sunt declaraţi respinşi.
ART. 11
(1) Tabelul cu rezultatele finale se supune spre validare Consiliului Superior al Magistraturii în prima şedinţã care urmeazã afişãrii rezultatelor.
(2) Dupã validarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii numeşte în funcţia de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie candidaţii reuşiţi la concurs.
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016