Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 29 din 30 iunie 2008  pentru aprobarea   Normei nr. 16/2008 privind sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2008 a entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 29 din 30 iunie 2008 pentru aprobarea Normei nr. 16/2008 privind sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2008 a entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A SISTEMULUI DE PENSII PRIVATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 552 din 22 iulie 2008

În temeiul dispoziţiilor <>art. 23 lit. f) şi g) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 313/2005 ,
având în vedere prevederile <>art. 57 alin. (6) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 15 alin. (5), (6) şi (7) din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private emite urmãtoarea hotãrâre:

ART. 1
Se aprobã <>Norma nr. 16/2008 privind sistemul de raportare contabilã la 30 iunie 2008 a entitãţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Prezenta hotãrâre şi norma menţionatã la art. 1 se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (www.csspp.ro).
ART. 3
Direcţia reglementare împreunã cu Direcţia secretariat şi cu directorul general vor urmãri ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotãrâri.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere
a Sistemului de Pensii Private,
Mircea Oancea

Bucureşti, 30 iunie 2008.
Nr. 29.

ANEXĂ

<>NORMA Nr. 16/2008
privind sistemul de raportare contabilã la 30 iunie 2008
a entitãţilor autorizate, reglementate şi supravegheate
de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private


Având în vedere prevederile <>art. 57 alin. (6) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 15 alin. (5), (6) şi (7) din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul dispoziţiilor <>art. 23 lit. f) şi g) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 313/2005 ,
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private emite prezenta normã.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta normã stabileşte sistemul de raportare contabilã la 30 iunie 2008 a entitãţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumitã în continuare Comisie.
(2) Prezenta normã se aplicã de cãtre urmãtoarele categorii de entitãţi:
a) administratori de fonduri de pensii facultative şi/sau fonduri de pensii administrate privat care sunt societãţi de pensii înfiinţate potrivit prevederilor legale în vigoare;
b) fonduri de pensii facultative şi fonduri de pensii administrate privat, denumite în continuare fonduri de pensii;
c) administratori de fonduri de pensii facultative care sunt societãţi de asigurare şi societãţi de administrare a investiţiilor pentru activitatea de administrare a fondurilor de pensii;
d) brokerii de pensii private, aşa cum sunt definiţi la <>art. 2 alin. (2) lit. b) pct. (i) din Norma nr. 25/2007 privind marketingul fondului de pensii administrat privat, aprobatã prin Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 56/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Raportãrile contabile la 30 iunie 2008 se vor întocmi potrivit Reglementãrilor contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Economice Europene aplicabile entitãţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie, aprobate prin <>Norma nr. 14/2007 , aprobatã prin <>Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 37/2007 .
ART. 2
(1) Entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie au obligaţia sã întocmeascã şi sã depunã la Comisie şi, dupã caz, la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor raportãri contabile la 30 iunie 2008, care cuprind urmãtoarele formulare, în funcţie de specificul fiecãrei categorii de entitãţi:
a) pentru administratorii de fonduri de pensii facultative şi fonduri de pensii administrate privat care sunt societãţi de pensii autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie:
(i) situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10), conform anexei nr. 2;
(ii) contul de profit şi pierdere (cod 20), conform anexei nr. 3;
(iii) date informative (cod 30), conform anexei nr. 4;
b) pentru fondurile de pensii facultative şi fondurile de pensii administrate privat, administratorii acestora vor întocmi:
(i) situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10), conform anexei nr. 5;
(ii) situaţia veniturilor şi cheltuielilor (cod 20), conform anexei nr. 6;
c) pentru administratorii de fonduri de pensii facultative care sunt societãţi de asigurare şi societãţi de administrare a investiţiilor pentru activitatea de administrare a fondurilor de pensii:
(i) situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, conform anexei nr. 7;
(ii) situaţia veniturilor şi cheltuielilor, conform anexei nr. 8;
d) pentru brokerii de pensii private care sunt societãţi comerciale nou-înfiinţate şi care sunt autorizate de cãtre Comisie pentru a desfãşura activitatea de marketing a fondurilor de pensii administrate privat şi/sau a fondurilor de pensii facultative se vor întocmi:
(i) situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10), conform anexei nr. 2;
(ii) contul de profit şi pierdere (cod 20), conform anexei nr. 3;
(iii) date informative (cod 30), conform anexei nr. 4.
ART. 3
(1) Administratorii fondurilor de pensii vor organiza şi vor ţine distinct contabilitatea pentru fiecare fond de pensii pe care îl administreazã, faţã de propria contabilitate.
(2) Administratorii fondurilor de pensii vor întocmi distinct balanţa de verificare a conturilor analitice pentru fiecare fond de pensii pe care îl administreazã, faţã de propria contabilitate.
(3) Administratorii fondurilor de pensii care sunt societãţi de asigurare şi societãţi de administrare a investiţiilor vor întocmi distinct pentru activitatea de administrare a fondurilor balanţa de verificare a conturilor analitice, faţã de celelalte activitãţi desfãşurate conform prevederilor legale în vigoare.
(4) Pentru fondurile de pensii aflate în administrare, raportãrile contabile la 30 iunie 2008 vor fi întocmite de cãtre administratorii de fonduri de pensii, distinct de propriile raportãri contabile semestriale.
(5) Administratorii fondurilor de pensii vor întocmi raportãri contabile la 30 iunie 2008 pentru fiecare fond de pensie administrat.

CAP. II
Prezentarea şi modul de completare a raportãrilor contabile la 30 iunie 2008

ART. 4
(1) Formularul "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" prezintã în formã sinteticã elementele de activ şi de pasiv grupate dupã naturã şi lichiditate, respectiv dupã naturã şi exigibilitate.
(2) Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii se întocmeşte pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la data de 30 iunie 2008, puse de acord cu soldurile din balanţa conturilor analitice, încheiatã dupã înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operaţiunile financiar-contabile aferente perioadei de raportare.
ART. 5
(1) Formularul "Contul de profit şi pierdere" sau "Situaţia veniturilor şi cheltuielilor", dupã caz, cuprinde totalitatea veniturilor realizate, a cheltuielilor efectuate, precum şi rezultatele financiare obţinute (profit sau pierdere), preluate din conturile de venituri şi cheltuieli cuprinse în balanţa de verificare la 30 iunie 2008.
(2) Datele care se raporteazã în formularul "Contul de profit şi pierdere", respectiv "Situaţia veniturilor şi cheltuielilor" sunt cumulate de la începutul anului pânã la sfârşitul perioadei de raportare.
(3) Administratorii de fonduri de pensii facultative şi fonduri de pensii administrate privat care sunt societãţi de pensii înscriu în formularul "Contul de profit şi pierdere" (anexa nr. 3), la rândul 12 "Salarii şi indemnizaţii", toate cheltuielile reprezentând drepturi salariale.
(4) Administratorii de fonduri de pensii facultative şi de fonduri de pensii administrate privat care sunt societãţi de asigurare şi societãţi de administrare a investiţiilor înscriu în formularul "Situaţia veniturilor şi cheltuielilor" (anexa nr. 8), la rândul 9 "Salarii şi indemnizaţii", toate cheltuielile reprezentând drepturi salariale.
(5) La aceleaşi rânduri din anexele menţionate în paragrafele de mai sus se va cuprinde şi contravaloarea tichetelor de masã acordate salariaţilor în baza prevederilor <>Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Aceste informaţii sunt prezentate, de asemenea, la rândul 25 din anexa nr. 4 "Date informative" (cod 30).
ART. 6
(1) În formularul "Date informative", la rândurile 01 şi 02 din coloana 1, entitãţile care au în subordine subunitãţi vor înscrie cifra 1, indiferent de numãrul acestora.
(2) La rândurile privind plãţile restante se înscriu sumele de la sfârşitul perioadei de raportare care au depãşit termenele de platã prevãzute în contracte sau acte normative.
ART. 7
Formularele care compun raportãrile contabile la 30 iunie 2008 se vor completa în lei. Aceastã unitate de mãsurã se va trece pe fiecare formular.
ART. 8
(1) Raportãrile contabile la 30 iunie 2008 sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar al acestora, în conformitate cu prevederile <>art. 10 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã.
(2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit raportãrile contabile se completeazã astfel:
a) director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii; sau
b) persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
ART. 9
(1) Conform prevederilor <>art. 10 alin. (4) din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, rãspunderea pentru aplicarea necorespunzãtoare a reglementãrilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite sã îndeplineascã aceastã funcţie, împreunã cu personalul din subordine.
(2) În cazul în care contabilitatea este condusã pe bazã de contract de prestãri de servicii, încheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, rãspunderea pentru conducerea contabilitãţii revine acestora, potrivit legii şi prevederilor contractuale.
ART. 10
Entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) vor completa formularele de raportare contabilã la 30 iunie 2008 folosind planul de conturi aplicabil fiecãrei categorii de entitãţi, conform reglementãrilor contabile aplicabile.
ART. 11
(1) Entitãţile vor completa datele de identificare (denumirea unitãţii, adresa, telefonul şi numãrul de înmatriculare la registrul comerţului), precum şi pe cele referitoare la încadrarea corectã în forma de proprietate şi codul unic de înregistrare în mod lizibil, fãrã a se folosi prescurtãri sau iniţiale. În cãsuţe se vor înscrie codurile care reflectã încadrarea acestora.
(2) Completarea incorectã pe prima paginã a formularului "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" cu datele prevãzute la alin. (1) conduce la imposibilitatea identificãrii entitãţii şi, în consecinţã, se considerã cã lucrarea nu a fost depusã, entitatea fiind sancţionatã potrivit prevederilor <>art. 42 din Legea nr. 82/1991 , republicatã.
(3) Forma de proprietate se va înscrie conform nomenclatorului prevãzut în anexa nr. 1.
(4) Entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie completeazã codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitãţi), potrivit Clasificãrii activitãţilor din economia naţionalã - CAEN, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 301 şi 301 bis din 5 noiembrie 1997, actualizatã prin <>Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statisticã nr. 337/2007 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 293 din 3 mai 2007.
(5) În cazul în care entitatea desfãşoarã mai multe activitãţi, se va trece codul activitãţii preponderente care defineşte profilul unitãţii (respectiv codul clasei CAEN al activitãţii preponderente).

CAP. III
Depunerea raportãrilor contabile la 30 iunie 2008

ART. 12
(1) Formatul electronic al raportãrilor contabile la 30 iunie 2008 pentru entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) şi d), conţinând formularistica necesarã şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentã, se obţine prin folosirea programului de asistenţã, care este pus la dispoziţia entitãţilor, gratuit, de unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sau poate fi descãrcat de pe serverul de web al Ministerului Economiei şi Finanţelor, la adresa www.mfinante.ro
(2) Entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie, menţionate la art. 2 alin. (1) lit. a) şi d), vor depune la Comisie şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor discheta cu raportãrile contabile la 30 iunie 2008, însoţite de raportãrile contabile listate cu ajutorul programului de asistenţã, semnate şi ştampilate, conform legii. Aceste raportãri se depun împreunã cu o copie de pe codul unic de înregistrare, raportul administratorului, precum şi o copie de pe balanţa de verificare a conturilor sintetice.
(3) Entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie, menţionate la art. 2 alin. (1) lit. b), vor depune numai la Comisie un exemplar din raportãrile contabile la 30 iunie 2008, întocmite conform prevederilor prezentei norme, semnate şi ştampilate, conform legii. Aceste raportãri se depun împreunã cu o copie de pe raportul administratorului, precum şi de pe balanţa de verificare a conturilor sintetice.
(4) Entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie, menţionate la art. 2 alin. (1) lit. c), vor depune la Comisie: o copie de pe raportãrile contabile la 30 iunie 2008, întocmite conform prevederilor reglementãrilor contabile emise de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor sau de Comisia Naţionalã a Valorilor Mobiliare, listate, semnate şi ştampilate, precum şi un exemplar din raportãrile contabile la 30 iunie 2008, specifice activitãţii de administrare de fonduri de pensii, potrivit art. 2 alin. (1) lit. c): o copie de pe codul unic de înregistrare, raportul administratorului, de pe balanţa de verificare a conturilor sintetice, precum şi de pe balanţa de verificare a conturilor, întocmitã numai pentru activitatea de administrare de fonduri de pensii.
ART. 13
(1) Entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la sfârşitul perioadei de raportare nu întocmesc raportãri contabile la 30 iunie 2008, acestea urmând sã depunã la Comisie şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, dupã caz, o declaraţie pe propria rãspundere, care sã cuprindã cel puţin urmãtoarele date de identificare, astfel:
a) pentru administratorii de fonduri de pensii facultative şi fonduri de pensii administrate privat:
(i) denumirea completã, conform certificatului de înmatriculare;
(ii) adresa completã şi numãrul de telefon;
(iii) numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
(iv) codul unic de înregistrare;
(v) capitalul social;
b) pentru fondurile de pensii facultative şi fondurile de pensii administrate privat:
(i) denumirea completã;
(ii) numãrul de înregistrare la Comisie, conform autorizaţiei de funcţionare;
(iii) capitalul fondului.
(2) Entitãţile care se aflã în curs de lichidare, potrivit legii, vor depune o declaraţie similarã.
ART. 14
(1) Raportãrile contabile la 30 iunie 2008, precum şi declaraţiile entitãţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) se vor depune la Comisie pânã cel târziu la 15 august 2008.
(2) Pentru asigurarea informaţiilor destinate sistemului instituţional al statului, entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) şi d) vor depune la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor un exemplar al raportãrilor contabile la 30 iunie 2008 pânã cel târziu la 15 august 2008.
(3) Entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la sfârşitul exerciţiului financiar, precum şi cele care se aflã în curs de lichidare vor depune la Comisie şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, dupã caz, o declaraţie pe propria rãspundere, conform art. 13, pânã cel târziu la 15 august 2008.
ART. 15
(1) Entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie, prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) şi d), pot depune raportãrile contabile la 30 iunie 2008 la registratura Comisiei şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declaratã, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunãtãţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de cãtre agenţii economici şi alţi contribuabili, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 226 din 2 octombrie 1995.
(2) Entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisie, prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. b) şi c), pot depune raportãrile contabile la 30 iunie 2008 la registratura Comisiei sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declaratã, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 627/1995 .
(3) De asemenea, la depunere se vor avea în vedere şi prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale <>Legii nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic Naţional, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 16
Nerespectarea dispoziţiilor cuprinse în prezenta normã se sancţioneazã în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, respectiv art. 16, art. 81 alin. (1) lit. c), art. 140 alin. (1), art. 141 alin. (1) lit. g), art. 141 alin. (2)-(11) şi <>art. 142 din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, respectiv ale art. 38 lit. c), art. 120 alin. (1), art. 121 alin. (1) lit. k), art. 122 şi <>art. 122^1 din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 17
Anexele nr. 1-9 fac parte integrantã din prezenta normã.

ANEXA 1
-------
la normã
--------

NOMENCLATOR - FORME DE PROPRIETATE



┌─────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Codul│ Denumirea │
├─────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10 │Proprietate de stat │
│ 11 │Regii autonome │
│ 12 │Societãţi comerciale cu capital integral de stat │
│ 13 │Alte unitãţi economice de stat netransformate în societãţi comerciale │
│ │sau regii autonome │
│ 14 │Companii şi societãţi naţionale │
│ 20 │Proprietate mixtã (cu capital de stat şi privat) │
│ │Proprietate mixtã (cu capital de stat - sub 50%) │
│ 21 │Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin │
│ 22 │Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin │
│ 23 │Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton │
│ 24 │Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin │
│ │Proprietate mixtã (cu capital de stat - 50% şi peste 50%) │
│ 25 │Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin │
│ 26 │Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin │
│ 27 │Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton │
│ 28 │Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin │
│ 30 │Proprietate individualã - privatã │
│ │(cu capital: privat autohton, privat autohton şi strãin, privat strãin, │
│ │societãţi agricole) │
│ 31 │Societãţi comerciale în nume colectiv │
│ 32 │Societãţi comerciale în comanditã simplã │
│ 33 │Societãţi comerciale în comanditã pe acţiuni │
│ 34 │Societãţi comerciale pe acţiuni │
│ 35 │Societãţi comerciale cu rãspundere limitatã │
│ 36 │Societãţi agricole │
│ 37 │Societãţi comerciale cu capital de stat, privatizate în cursul │
│ │anului 2007 │
│ 40 │Proprietate cooperatistã │
│ 41 │Cooperative de consum │
│ 42 │Cooperative meşteşugãreşti │
│ 43 │Cooperative şi asociaţii agricole netransformate │
│ 44 │Cooperative de credit │
│ 50 │Proprietate obşteascã (societãţi comerciale aparţinând organizaţiilor │
│ │şi instituţiilor politice şi obşteşti) │
└─────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2
-------
la normã
--------






Judeţul ..........|_|_| Forma de proprietate ............|_|_|
Entitatea ............. Activitatea preponderentã
Adresa: localitatea ......, (denumire clasã CAEN) ................
sectorul ....., str. ....... nr. ...,
bl. ......, sc. ......, ap. ........ Cod clasã CAEN ..........._|_|_|_|_|
Telefon ............., fax ......... Cod unic de înregistrare
Numãr din registrul comerţului ..... ...... _____|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

BILANŢ
la data de 30 iunie 2008

Cod 10 - lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬─────────┬──────────┐
│ Denumirea indicatorului │Nr. │ Sold la │ Sold la │
│ │rând│1.01.2008│30.06.2008│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│A. ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. IMOBILIZĂRI NECORPORALE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Cheltuieli de constituire (ct. 201-2801) │ 01 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Cheltuieli de dezvoltare (ct. 203-2803-2903) │ 02 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Concesiuni, brevete, licenţe, mãrci comerciale, drepturi şi active similare, │ 03 │ │ │
│dacã acestea au fost achiziţionate cu titlu oneros (ct. │ │ │ │
│205+208-2805-2808-2905-2908) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Fondul comercial (ct. 2071-2807-2907) │ 04 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Avansuri şi imobilizãri necorporale în curs de execuţie (ct. 233+234-2933) │ 05 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 01 la 05) │ 06 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│II. IMOBILIZĂRI CORPORALE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Terenuri şi construcţii (ct. 211+212-2811-2812-2911-2912) │ 07 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Instalaţii tehnice şi maşini (ct. 213-2813-2913) │ 08 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Alte instalaţii, utilaje şi mobilier (ct. 214-2814-2914) │ 09 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Avansuri şi imobilizãri corporale în curs (ct. 231+232-2931) │ 10 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 07 la 10) │ 11 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│III. IMOBILIZĂRI FINANCIARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Acţiuni deţinute la entitãţi afiliate (ct. 261-2961) │ 12 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Împrumuturi acordate entitãţilor afiliate (ct. 2671+2672-2965) │ 13 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Interese de participare (ct. 263-2963) │ 14 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Împrumuturi acordate entitãţilor de care entitatea este legatã în virtutea │ 15 │ │ │
│intereselor de participare (ct. 2675+2676-2967) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Investiţii deţinute ca imobilizãri (ct. 265-2964) │ 16 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Alte împrumuturi (ct. 2673*)+2674*)+2678*)+2679*)-2966*)-2969*)) │ 17 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 12 la 17) │ 18 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd. 06 + 11 + 18) │ 19 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│B. ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. STOCURI │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Materiale consumabile (ct. 302+303-392) │ 20 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Avansuri pentru cumpãrãri de stocuri (ct. 4091) │ 21 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 20 la 21) │ 22 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│II. CREANŢE (Sumele care urmeazã sa fie încasate dupã o perioadã mai mare de un an│ │ │ │
│trebuie prezentate separat pentru fiecare element.) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Creanţe comerciale*) (ct. 2673*)+2674*)+2678*)+2679*)-2966*)-2969*)+4092+ │ 23 │ │ │
│411+413+418-491) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Sume de încasat de la entitãţile afiliate (ct. 4511**)+4518**)-4951*) │ 24 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Sume de încasat de la entitãţile de care societatea este legatã în virtutea │ 25 │ │ │
│intereselor de participare (ct. 453-4952) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Alte creanţe (ct. 425+4282+431**)+437**)+4382+441**)+4424+4428**)+444**)+445++ │ 26 │ │ │
│446**)+447**)+4482+4582+461+473**)-496+5187) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Creanţe privind capitalul subscris şi nevãrsat (ct. 456-4953) │ 27 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 23 la 27) │ 28 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│III. INVESTIŢII FINANCIARE PE TERMEN SCURT │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Acţiuni deţinute la entitãţile afiliate (ct. 501-591) │ 29 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Alte investiţii financiare pe termen scurt (ct. │ 30 │ │ │
│505+506+508+5113+5114-595-596-598) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 29 la 30) │ 31 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│IV. CASA ŞI CONTURI LA BĂNCI (ct. 5112+5121+5124+5125+5311+5314+5321+5322+ │ 32 │ │ │
│5323+5328+5411+5412+542) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL (rd. 22+28+31+32) │ 33 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│C. CHELTUIELI ÎN AVANS (ct. 471) │ 34 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│D. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O PERIOADĂ DE PÂNĂ LA UN AN │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Împrumuturi din emisiunea de obligaţiuni, prezentându-se separat împrumuturile │ 35 │ │ │
│din emisiunea de obligaţiuni convertibile (ct. 1614+1615+1617+1618+1681-169) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Sume datorate instituţiilor de credit (ct. 1621+1622+1624+1625+1627+1682+ │ 36 │ │ │
│5191+5192+5198) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Avansuri încasate de la clienţi (ct. 419) │ 37 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Datorii comerciale - furnizori (ct. 401+404+408) │ 38 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Efecte de comerţ de plãtit (ct. 403+405) │ 39 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Sume datorate entitãţilor afiliate (ct. 1661+1685+2691+4511***)+4518***)) │ 40 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│7. Sume datorate entitãţilor de care societatea este legatã în virtutea │ 41 │ │ │
│intereselor de participare (ct. 1663+1686+2692+453***)) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│8. Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi datorii pentru asigurãrile sociale │ 42 │ │ │
│(ct. 1623+1626+167+1687+2693+421+423+424+426+427+4281+431***)+ │ │ │ │
│437***)+4381+441***)+4423+4428***)+444***)+446***)+447***)+4481+4551+ │ │ │ │
│4558+456***)+457+4581+462+473***)+509+5186+5193+5194+5195+5196+5197) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 35 la 42) │ 43 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│E. ACTIVE CIRCULANTE NETE, RESPECTIV DATORII CURENTE NETE │ │ │ │
│(rd. 33+34-43-59.2) │ 44 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│F. TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE (rd. 19+44-59.1) │ 45 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│G. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O PERIOADĂ MAI MARE DE UN AN │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Împrumuturi din emisiunea de obligaţiuni, prezentându-se separat împrumuturile │ 46 │ │ │
│din emisiunea de obligaţiuni convertibile (ct. 1614+1615+1617+1618+1681-169) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Sume datorate instituţiilor de credit (ct. 1621+1622+1624+1625+ │ 47 │ │ │
│1627+1682+5191+5192+5198) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Avansuri încasate de la clienţi (ct. 419) │ 48 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Datorii comerciale - furnizori (ct. 401+404+408) │ 49 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Efecte de comerţ de plãtit (ct. 403+405) │ 50 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Sume datorate entitãţilor afiliate (ct. 1661+1685+2691+4511***)+4518***)) │ 51 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│7. Sume datorate entitãţilor de care societatea este legatã în virtutea │ 52 │ │ │
│intereselor de participare (ct. 1663+1686+2692+453***)) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│8. Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi datorii pentru asigurãrile sociale │ 53 │ │ │
│(ct. 1623+1626+167+1687+2693+421+423+424+426+427+4281+431***)+437***)+ │ │ │ │
│4381+441***)+4423+4428***)+444***)+446***)+447***)+4481+4551+4558+456***)+ │ │ │ │
│457+4581+462+473***)+509+5186+5193+5194+5195+5196+5197) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 46 la 53) │ 54 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│H. PROVIZIOANE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Provizioane pentru pensii şi obligaţii similare (ct. 1515) │ 55 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Provizioane pentru impozite (t. 1516) │ 56 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Alte provizioane (ct. 1511+1512+1514+1518) │ 57 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL PROVIZIOANE: (rd. 55+56+57) │ 58 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. VENITURI ÎN AVANS (rd. 59.1+59.2) din care: │ 59 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Subvenţii pentru investiţii (ct. 131+132+133+134+138) │59.1│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Venituri înregistrate în avans (ct. 472) │59.2│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│J. CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. CAPITAL, din care: │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Capital subscris vãrsat (ct. 1012) │ 60 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Capital subscris nevãrsat (ct. 1011) │ 61 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL CAPITAL (rd. 60+61) │ 62 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│II. PRIME DE CAPITAL (ct. 104) │ 63 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│III. REZERVE DIN REEVALUARE (ct. 105) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold C │ 64 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│IV. REZERVE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Rezerve legale (ct. 1061) │ 65 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Rezerve statutare sau contractuale (ct. 1063) │ 66 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Rezerve reprezentând surplus realizat din rezerve de reevaluare (ct. 1065) │ 67 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Alte rezerve (ct. 1068) │ 68 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Alte rezerve specifice activitãţii administratorilor fondurilor de pensii │ 69 │ │ │
│private (ct. 1069) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Acţiuni proprii (ct. 109) │ 70 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL REZERVE (rd. 65 la 69-70) │ 71 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│V. PROFITUL SAU PIERDEREA REPORTATĂ (ct. 117) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold C │ 72 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold D │ 73 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VI. PROFITUL SAU PIERDEREA EXERCIŢIULUI FINANCIAR (ct. 121) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold C │ 74 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold D │ 75 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Repartizarea profitului (ct. 129) │ 76 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VII. TOTAL CAPITALURI PROPRII (rd. 62+63+64+71+72-73+74-75-76) │ 77 │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴──────────┘


*) Conturi de repartizat dupã natura elementelor respective.
**) Solduri debitoare ale conturilor respective.
***) Solduri creditoare ale conturilor respective.

ADMINISTRATOR ÎNTOCMIT
Numele şi prenumele ................ Numele şi prenumele*1) ..............
Calitatea*2) ........................
Semnãtura .......................... Semnãtura ...........................

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul profesional


-------------
*1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
*2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
- director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii; sau
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.

ANEXA 3
-------
la normã
--------






Judeţul ..........|_|_| Forma de proprietate ............|_|_|
Entitatea ............. Activitatea preponderentã
Adresa: localitatea ......, (denumire clasã CAEN) ................
sectorul ....., str. ....... nr. ...,
bl. ......, sc. ......, ap. ........ Cod clasã CAEN ..........._|_|_|_|_|
Telefon ............., fax ......... Cod unic de înregistrare
Numãr din registrul comerţului ..... ...... _____|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE
la data de 30 iunie 2008

Cod 20 - lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬────────────────────┐
│ │ │Exerciţiul financiar│
│ Denumirea indicatorului │Nr. ├─────────┬──────────┤
│ │rând│Precedent│ Curent │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Cifra de afaceri netã (rd. 02 la 03) │ 01 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Venituri din activitatea de exploatare (ct. 704+705+706+708) │ 02 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Venituri din subvenţii de exploatare aferente cifrei de afaceri nete (ct. 741) │ 03 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Venituri din producţia de imobilizãri (ct. 721+722) │ 04 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Alte venituri din exploatare (ct. 758) │ 05 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL (rd. 01 + 04 + 05) │ 06 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Cheltuieli cu materialele şi alte cheltuieli externe (rd. 08 la 10) │ 07 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli cu materialele consumabile (ct. 602) │ 08 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Alte cheltuieli cu materialele (ct. 603+604) │ 09 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│c) Alte cheltuieli externe (cu energia şi apã) (ct. 605-741) │ 10 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Cheltuieli cu personalul (rd. 12+13) │ 11 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Salarii şi indemnizaţii (ct. 641+642) │ 12 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Cheltuieli cu asigurãrile şi protecţia socialã (ct. 645) │ 13 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Ajustãri │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Ajustãri de valoare privind imobilizãrile corporale şi necorporale (rd. 15-16) │ 14 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a.1) Cheltuieli (ct. 6811+6813) │ 15 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a.2) Venituri (ct. 7813) │ 16 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Ajustãri de valoare privind activele circulante (rd. 18-19) │ 17 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b.1) Cheltuieli (ct. 654+6814) │ 18 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b.2) Venituri (ct. 754+7814) │ 19 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│7. Alte cheltuieli de exploatare (rd. 21 la 23) │ 20 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli privind prestaţiile externe(ct. 611+612+613 +614+621+622+623+624+ │ 21 │ │ │
│625+626+627+628) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate (ct. 635) │ 22 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│c) Cheltuieli cu despãgubiri, donaţii şi activele cedate (ct. 658) │ 23 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│8. Ajustãri privind provizioanele (rd. 25-rd. 26) │ 24 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli (ct. 6812) │ 25 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Venituri (ct. 7812) │ 26 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL (rd. 07 + 11 + 14 + 17 + 20 + 24) │ 27 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA DE EXPLOATARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 06-27) │ 28 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 27-06) │ 29 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI FINANCIARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│9. Venituri din interese de participare (ct. 7611+7613) │ 30 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- din care, veniturile obţinute de la entitãţile afiliate │ 31 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│10. Venituri din alte investiţii şi împrumuturi care fac parte din activele │ 32 │ │ │
│imobilizate, (ct. 763) │ │ │ │
│- din care, veniturile obţinute de la entitãţile afiliate │ 33 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│11. Alte dobânzi de încasat şi venituri similare (ct. 766) │ 34 │ │ │
│- din care, veniturile obţinute de la entitãţile afiliate │ 35 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│12. Alte venituri financiare (ct. 762+764+765+767+768) │ 36 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI FINANCIARE - TOTAL (rd. 30 + 32 + 34 + 36) │ 37 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│13. Ajustarea valorii imobilizãrilor financiare şi a investiţiilor financiare │ 38 │ │ │
│deţinute ca active circulante (rd. 39-40) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Cheltuieli (ct. 686) │ 39 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Venituri (ct. 786) │ 40 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│14. a) Dobânzi de plãtit şi alte cheltuieli similare (ct. 666) │ 41 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- din care, cheltuieli în relaţia cu entitãţile afiliate │ 42 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│15. Alte cheltuieli financiare (ct. 663+664+665+667+668) │ 43 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL (rd. 38 + 41 + 43) │ 44 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIARĂ: │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 37-44) │ 45 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 44-37) │ 46 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA CURENTĂ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 06 + 37 - 27 - 44) │ 47 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 27 + 44 - 06 - 37) │ 48 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│16. VENITURI EXTRAORDINARE (ct. 771) │ 49 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│17. CHELTUIELI EXTRAORDINARE (ct. 671) │ 50 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│18. PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA EXTRAORDINARĂ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 49 - 50) │ 51 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 50 - 49) │ 52 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI TOTALE (rd. 06 + 37+ 49) │ 53 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI TOTALE (rd. 27 + 44 + 50) │ 54 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(Ă) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 53 - 54) │ 55 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 54 - 53) │ 56 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│19. IMPOZITUL PE PROFIT (ct. 691) │ 57 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│20. PROFITUL SAU PIERDEREA NET(Ă) A EXERCIŢIULUI FINANCIAR: │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 55 - 57) │ 58 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 56 + 57) sau (rd. 57 - 55) │ 59 │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴──────────┘

ADMINISTRATOR ÎNTOCMIT
Numele şi prenumele ........... Numele şi prenumele*1) ....................
Calitatea*2) ..............................
Semnãtura ..................... Semnãtura .................................

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul profesional


-------------
*1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
*2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
- director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii; sau
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.


ANEXA 4
-------
la normã
--------

DATE INFORMATIVE
la data de 30 iunie 2008






Cod 30 - lei -
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬───────────┬───────────────────────┐
│ │Nr. │Nr. unitãţi│ Sume │
│ I. Date privind rezultatul înregistrat │rând├───────────┼───────────────────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┬───────────┤
│Unitãţi care au înregistrat profit │ 01 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Unitãţi care au înregistrat pierdere │ 02 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┴───────────┤
│ │ │ Total │ Din care: │
│ │ │col. 2 + 3 │ │
│ │Nr. ├───────────┼───────────┬───────────┤
│ II. Date privind plãţile restante │rând│ │ Pentru │ Pentru │
│ │ │ Total │activitatea│activitatea│
│ │ │ │ curentã │ de │
│ │ │ │ │investiţii │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Plãţi restante - total (rd. 04 + 08 + 14 la 18 + 22), din care: │ 03 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Furnizori restanţi - total (rd. 05 la 07), din care: │ 04 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- peste 30 de zile │ 05 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- peste 90 de zile │ 06 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- peste 1 an │ 07 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetul asigurãrilor sociale - total │ 08 │ │ │ │
│(rd. 09 la 13), din care: │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- contribuţii pentru asigurãri sociale de stat datorate de │ 09 │ │ │ │
│angajatori, salariaţi şi alte persoane asimilate │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- contribuţii pentru fondul asigurãrilor sociale de sãnãtate │ 10 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- contribuţia pentru pensia suplimentarã │ 11 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- contribuţii pentru bugetul asigurãrilor pentru şomaj │ 12 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- alte datorii sociale │ 13 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetele fondurilor speciale şi alte │ 14 │ │ │ │
│fonduri │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Obligaţii restante faţã de alţi creditori │ 15 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit la bugetul de stat │ 16 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit la bugetele locale │ 17 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Credite bancare nerambursate la scadenţã - total (rd. 19 la 21), │ 18 │ │ │ │
│din care: │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- restante dupã 30 de zile │ 19 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- restante dupã 90 de zile │ 20 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│- restante dupã 1 an │ 21 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Dobânzi restante │ 22 │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┴─────┬─────┴───────────┤
│ III. Numãr mediu de salariaţi │ │ 30 iunie 2007 │ 30 iunie 2008 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────┼─────────────────┤
│Numãr mediu de salariaţi │ 23 │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────┴─────────────────┤
│ IV. Tichete de masã │ 24 │ Sume │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────┬─────────────────┤
│Contravaloarea tichetelor de masã acordate salariaţilor │ 25 │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────────────┴─────────────────┘

ADMINISTRATOR ÎNTOCMIT
Numele şi prenumele ............... Numele şi prenumele*1) ...............
Calitatea*2) .........................
Semnãtura ......................... Semnãtura ............................

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul profesional


-------------
*1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
*2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
- director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii; sau
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.


ANEXA 5
-------
la normã
--------






Judeţul ..........|_|_| Forma de proprietate ............|_|_|
Entitatea ............. Activitatea preponderentã
Adresa: localitatea ......, (denumire clasã CAEN) ................
sectorul ....., str. ....... nr. ...,
bl. ......, sc. ......, ap. ........ Cod clasã CAEN ..........._|_|_|_|_|
Telefon ............., fax ......... Cod unic de înregistrare
Numãr din registrul comerţului ..... ...... _____|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

SITUAŢIA ACTIVELOR, DATORIILOR ŞI CAPITALURILOR PROPRII
la data de 30 iunie 2008

Cod 10 - lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬────────────────────┐
│ │Nr. │ Sold la │
│ Denumirea indicatorului │rând├─────────┬──────────┤
│ │ │1.01.2008│30.06.2008│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ A │ │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│A. ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. IMOBILIZĂRI FINANCIARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Titluri imobilizate (ct. 265) │ 01 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Creanţe imobilizate (ct. 267) │ 02 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 01 la 02) │ 03 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│B. ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. CREANŢE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Clienţi (ct. 411) │ 04 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Efecte de primit de la clienţi (ct. 413) │ 05 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Creanţe - furnizori debitori (ct. 409) │ 06 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Decontãri cu participanţii (ct. 452) │ 07 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Alte creanţe (ct. 267+446*)+461+473*)+5187) │ 08 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 04 la 08) │ 09 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│II. INVESTIŢII FINANCIARE PE TERMEN SCURT │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Investiţii financiare pe termen scurt (ct. 506+508+5113 +5114) │ 10 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│III. CASA ŞI CONTURI LA BĂNCI (ct. 5112+512+531) │ 11 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ACTIVE CIRCULANTE TOTAL: (rd. 09+10+11) │ 12 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│C. CHELTUIELI ÎN AVANS (ct. 471) │ 13 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│D. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O PERIOADĂ DE PÂNĂ LA 1 AN │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Avansuri încasate (ct. 419) │ 14 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Datorii comerciale (ct. 401+408) │ 15 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Efecte de plãtit (ct. 403) │ 16 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Sume datorate privind decontãrile cu participanţii (ct. 452**)) │ 17 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Alte datorii (ct. 269+446**)+462+473**)+509+5186) │ 18 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 14 la 18) │ 19 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│E. ACTIVE CIRCULANTE NETE, RESPECTIV DATORII CURENTE NETE (rd. 12+13-19-28) │ 20 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│F. TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE (rd. 03+20) │ 21 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│G. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O PERIOADĂ MAI MARE DE 1 AN │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Avansuri încasate (ct. 419) │ 22 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Datorii comerciale (ct. 401+408) │ 23 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Efecte de plãtit (ct. 403) │ 24 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Sume datorate privind decontãri cu participanţii (ct. 452**)) │ 25 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Alte datorii (ct. 269+446**)+462+473**)+509+5186) │ 26 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL: (rd. 22 la 26) │ 27 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│H. VENITURI ÎN AVANS (ct. 472) │ 28 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. CAPITALUL FONDULUI │ 29 │ │ │
│- capital privind unitãţile de fond la valoarea nominalã (ct. 1017) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│II. PRIMELE FONDULUI │ 30 │ │ │
│- prime aferente unitãţilor de fond (ct. 1045) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│III. REZERVE │ 31 │ │ │
│- rezerve specifice activitãţii fondurilor de pensii (ct. 106) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│IV. REZULTAT REPORTAT │ │ │ │
│1. Rezultatul reportat aferent activitãţii fondurilor de pensii (ct. 1171) │ │ │ │
│ Sold C │ 32 │ │ │
│ ──────── │ │ │ │
│ Sold D │ 33 │ │ │
│2. Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile (ct. 1174) │ │ │ │
│ Sold C │ 34 │ │ │
│ ──────── │ │ │ │
│ Sold D │ 35 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│V. PROFITUL SAU PIERDEREA EXERCIŢIULUI FINANCIAR (ct. 121) │ │ │ │
│ Sold C │ 36 │ │ │
│ ──────── │ │ │ │
│ Sold D │ 37 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VI. REPARTIZAREA PROFITULUI (ct. 129) │ 38 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│J. TOTAL CAPITALURI PROPRII (rd. 29+30+31+32-33+34-35+36-37-38) │ 39 │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴──────────┘


*) Solduri debitoare ale conturilor respective.
**) Solduri creditoare ale conturilor respective.

ADMINISTRATOR ÎNTOCMIT
Numele şi prenumele .............. Numele şi prenumele*1) .........
Calitatea*2) ...................
Semnãtura ........................ Semnãtura .......................

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul profesional


-------------
*1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
*2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
- director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii; sau
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.


ANEXA 6
-------
la normã
--------



Font 7*

Judeţul ..........|_|_| Forma de proprietate ............|_|_|
Entitatea ............. Activitatea preponderentã
Adresa: localitatea ......, (denumire clasã CAEN) ................
sectorul ....., str. ....... nr. ...,
bl. ......, sc. ......, ap. ........ Cod clasã CAEN ..........._|_|_|_|_|
Telefon ............., fax ......... Cod unic de înregistrare
Numãr din registrul comerţului ..... ...... _____|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

SITUAŢIA VENITURILOR ŞI CHELTUIELILOR
la data de 30 iunie 2008

Cod 20 - lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬────────────────────┐
│ │Nr. │Exerciţiul financiar│
│ Denumirea indicatorului │rând├─────────┬──────────┤
│ │ │Precedent│ Curent │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│A. VENITURI DIN ACTIVITATEA CURENTĂ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Venituri din imobilizãri financiare (ct. 761) │ 01 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Venituri din investiţii financiare pe termen scurt (ct. 762) │ 02 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Venituri din creanţe imobilizate (ct. 763) │ 03 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Venituri din investiţii financiare cedate (ct. 764) │ 04 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Venituri din dobânzi (ct. 766) │ 05 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Alte venituri financiare, inclusiv din diferenţe de curs valutar (ct. │ 06 │ │ │
│765+767+768) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│7. Venituri din comisioane specifice fondului de pensii (ct. 704) │ 07 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│8. Alte venituri din activitatea curentã (ct. 754+758) │ 08 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL VENITURI DIN ACTIVITATEA CURENTĂ (rd. 01 la 08) │ 09 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│B. CHELTUIELI DIN ACTIVITATEA CURENTĂ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Cheltuieli privind investiţiile financiare cedate (ct. 664) │ 10 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Cheltuieli privind dobânzile (ct. 666) │ 11 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Alte cheltuieli financiare, inclusiv din diferenţe de curs valutar │ 12 │ │ │
│(ct. 663+665+667+668) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Cheltuieli privind comisioanele, onorariile şi cotizaţiile (ct. 622) │ 13 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Cheltuieli cu serviciile bancare şi asimilate (ct. 627) │ 14 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Cheltuieli privind alte servicii executate de terţi (ct. 628) │ 15 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│7. Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate (ct. 635) │ 16 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│8. Alte cheltuieli din activitatea curentã (ct. 654+658) │ 17 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL CHELTUIELI DIN ACTIVITATEA CURENTĂ (rd. 10 la 17) │ 18 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│C. PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA CURENTĂ │ 19 │ │ │
│- profit (rd. 09-18) │19.1│ │ │
│- pierdere (rd. 18-09) │19.2│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│D. VENITURI DIN ACTIVITATEA EXTRAORDINARĂ (ct. 771) │ 20 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│E. CHELTUIELI DIN ACTIVITATEA EXTRAORDINARĂ (ct. 671) │ 21 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│F. PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA EXTRAORDINARĂ │ 22 │ │ │
│- profit (rd. 20-21) │22.1│ │ │
│- pierdere (rd. 21-20) │22.2│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│G. TOTAL VENITURI (rd. 09+20) │ 23 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│H. TOTAL CHELTUIELI (rd. 18+21) │ 24 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. PROFITUL SAU PIERDEREA EXERCIŢIULUI FINANCIAR (ct. 121) │ 25 │ │ │
│- profit (23-24) │25.1│ │ │
│- pierdere (24-23) │25.2│ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴──────────┘

ADMINISTRATOR ÎNTOCMIT
Numele şi prenumele .............. Numele şi prenumele*1) .............................
Calitatea*2) .......................................
Semnãtura ........................ Semnãtura .........................................

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul profesional


-------------
*1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
*2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
- director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii; sau
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.


ANEXA 7
-------
la normã
--------






Judeţul ..........|_|_| Forma de proprietate ............|_|_|
Entitatea ............. Activitatea preponderentã
Adresa: localitatea ......, (denumire clasã CAEN) ................
sectorul ....., str. ....... nr. ...,
bl. ......, sc. ......, ap. ........ Cod clasã CAEN ..........._|_|_|_|_|
Telefon ............., fax ......... Cod unic de înregistrare
Numãr din registrul comerţului ..... ...... _____|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

SITUAŢIA ACTIVELOR, DATORIILOR ŞI CAPITALURILOR PROPRII
la data de 30 iunie 2008

- lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬─────────┬──────────┐
│ Denumirea indicatorului │Nr. │ Sold la │ Sold la │
│ │rând│1.01.2008│30.06.2008│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│A. ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. IMOBILIZĂRI NECORPORALE*) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Cheltuieli de constituire │ 01 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Cheltuieli de dezvoltare │ 02 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Concesiuni, brevete, licenţe, mãrci comerciale, drepturi şi valori similare │ 03 │ │ │
│şi alte imobilizãri necorporale la valoarea rãmasã │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Fondul comercial │ 04 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Avansuri şi imobilizãri necorporale în curs de execuţie │ 05 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL IMOBILIZĂRI NECORPORALE (rd. 01 la 05) │ 06 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│II. IMOBILIZĂRI CORPORALE*) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Terenuri şi construcţii**) │ 07 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Instalaţii tehnice şi maşini │ 08 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Alte instalaţii, utilaje şi mobilier │ 09 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Avansuri şi imobilizãri corporale în curs de execuţie │ 10 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL IMOBILIZĂRI CORPORALE (rd. 07 la 10) │ 11 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│III. IMOBILIZĂRI FINANCIARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Acţiuni deţinute la entitãţi afiliate │ 12 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Împrumuturi acordate entitãţilor afiliate │ 13 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Interese de participare │ 14 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Împrumuturi acordate entitãţilor de care entitatea este legatã prin interese de│ 15 │ │ │
│participare │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Plasamente de natura terenurilor şi construcţiilor***) │ 16 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Investiţii deţinute ca imobilizãri │ 17 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│7. Alte împrumuturi │ 18 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL IMOBILIZĂRI FINANCIARE (rd. 12 la 18) │ 19 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL ACTIVE IMOBILIZATE (rd. 06 + 11 + 19) │ 20 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│B. ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. STOCURI │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Materiale consumabile şi alte stocuri │ 21 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Avansuri pentru cumpãrãri de stocuri │ 22 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL STOCURI (rd. 21 + 22) │ 23 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│II. CREANŢE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Creanţe comerciale │ 24 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Sume de încasat de la entitãţile afiliate │ 25 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Sume de încasat din interese de participare │ 26 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Alte creanţe │ 27 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Creanţe privind capitalul subscris şi nevãrsat │ 28 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL CREANŢE (rd. 24 la 28) │ 29 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│III. INVESTIŢII FINANCIARE PE TERMEN SCURT │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Acţiuni deţinute la entitãţile afiliate │ 30 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Alte investiţii financiare pe termen scurt │ 31 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL INVESTIŢII FINANCIARE PE TERMEN SCURT (rd. 30 + 31) │ 32 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│IV. CASA ŞI CONTURI LA BĂNCI │ 33 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL ACTIVE CIRCULANTE (rd. 23 + 29 + 32 + 33) │ 34 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│C. CHELTUIELI ÎN AVANS │ 35 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│D. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE PÂNĂ ÎNTR-UN AN │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni │ 36 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Sume datorate instituţiilor de credit │ 37 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Avansuri încasate în contul clienţilor │ 38 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Datorii comerciale │ 39 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Efecte de comerţ de plãtit │ 40 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Sume datorate entitãţilor afiliate │ 41 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│7. Sume datorate privind interesele de participare │ 42 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│8. Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi alte datorii pentru asigurãrile │ 43 │ │ │
│sociale │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL DATORII CE TREBUIE PLĂTITE PÂNĂ ÎNTR-UN AN (rd. 36 la 43) │ 44 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│E. ACTIVE CIRCULANTE NETE, RESPECTIV DATORII CURENTE NETE │ 45 │ │ │
│(rd. 34 + 35 - 44 - 61) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│F. TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE (rd. 20 + 45 - 60) │ 46 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│G. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O PERIOADĂ MAI MARE DE UN AN │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni │ 47 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Sume datorate instituţiilor de credit │ 48 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Avansuri încasate în contul clienţilor │ 49 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Datorii comerciale │ 50 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Efecte de comerţ de plãtit │ 51 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Sume datorate entitãţilor afiliate │ 52 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│7. Sume datorate privind interesele de participare │ 53 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│8. Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi datorii pentru asigurãrile sociale │ 54 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O PERIOADĂ MAI MARE DE UN AN │ 55 │ │ │
│(rd. 47 la 54) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│H. PROVIZIOANE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Provizioane pentru pensii şi alte obligaţii similare │ 56 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Provizioane pentru impozite │ 57 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Alte provizioane │ 58 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL PROVIZIOANE (rd. 56 la 58) │ 59 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. VENITURI ÎN AVANS │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Subvenţii pentru investiţii │ 60 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Venituri înregistrate în avans │ 61 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL VENITURI ÎN AVANS (rd. 60 + 61) │ 62 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│J. CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│I. CAPITAL, din care: │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Capital subscris vãrsat │ 63 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Capital subscris nevãrsat │ 64 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL CAPITAL (rd. 63+64) │ 65 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│II. PRIME DE CAPITAL │ 66 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│III. REZERVE DIN REEVALUARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold C │ 67 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│IV. REZERVE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Rezerve legale │ 68 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Rezerve statutare sau contractuale │ 69 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Rezerve reprezentând surplus realizat din rezerve de reevaluare │ 70 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Alte rezerve │ 71 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Acţiuni proprii │ 72 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL REZERVE (rd. 68 la 71 - 72) │ 73 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│V. PROFITUL SAU PIERDEREA REPORTATĂ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold C │ 74 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold D │ 75 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VI. PROFITUL SAU PIERDEREA EXERCIŢIULUI FINANCIAR │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold C │ 76 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Sold D │ 77 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL CAPITALURI PROPRII (rd. 65+66+67+73+74-75+76-77) │ 78 │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴──────────┘


*) Imobilizãrile corporale şi necorporale se înregistreazã la valorile nete.
**) Nu se completeazã de cãtre asiguratorii care administreazã fonduri de pensii facultative.
***) Se completeazã de cãtre asiguratorii care administreazã fonduri de pensii facultative.

ADMINISTRATOR ÎNTOCMIT
Numele şi prenumele ................. Numele şi prenumele*1) .............................
Calitatea*2) .......................................
Semnãtura ........................... Semnãtura .........................................

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul profesional


-------------
*1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
*2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
- director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii; sau
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.


ANEXA 8
-------
la normã
--------



Font 7*

Judeţul ..........|_|_| Forma de proprietate ............|_|_|
Entitatea ............. Activitatea preponderentã
Adresa: localitatea ......, (denumire clasã CAEN) ................
sectorul ....., str. ....... nr. ...,
bl. ......, sc. ......, ap. ........ Cod clasã CAEN ..........._|_|_|_|_|
Telefon ............., fax ......... Cod unic de înregistrare
Numãr din registrul comerţului ..... ...... _____|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

SITUAŢIA VENITURILOR ŞI CHELTUIELILOR
la data de 30 iunie 2008

- lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬────────────────────┐
│ │ │Exerciţiul financiar│
│ Denumire indicator │Nr. ├─────────┬──────────┤
│ │rând│Precedent│ Curent │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│1. Venituri din exploatare aferente activitãţii de administrare a fondurilor de │ 01 │ │ │
│pensii │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│2. Alte venituri din exploatare │ 02 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL (rd. 01 + 02) │ 03 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│3. Cheltuieli cu materialele şi alte cheltuieli externe (rd. 05 la 07) │ 04 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli cu materialele consumabile │ 05 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Alte cheltuieli cu materialele │ 06 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│c) Alte cheltuieli externe (cu energia şi apa) │ 07 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│4. Cheltuieli cu personalul (rd. 09+10) │ 08 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Salarii │ 09 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Cheltuieli cu asigurãrile şi protecţia socialã │ 10 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│5. Ajustãri │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Ajustãri de valoare privind imobilizãrile corporale şi necorporale (rd. 12-13) │ 11 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a.1) Cheltuieli │ 12 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a.2) Venituri │ 13 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Ajustãri de valoare privind activele circulante (rd. 15 - 16) │ 14 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b.1) Cheltuieli │ 15 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b.2) Venituri │ 16 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│6. Alte cheltuieli de exploatare (rd. 18 la 20) │ 17 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli privind prestaţiile externe │ 18 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate │ 19 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│c) Cheltuieli cu despãgubiri, donaţii şi activele cedate │ 20 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│7. Ajustãri privind provizioanele (rd. 22 - rd. 23) │ 21 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli │ 22 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│b) Venituri │ 23 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL (rd. 04 + 08 + 11 + 14+17 + 21) │ 24 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA DE EXPLOATARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 03 - 24) │ 25 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 24 - 03) │ 26 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI FINANCIARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│8. Venituri din interese de participare │ 27 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- din care, veniturile obţinute de la entitãţile afiliate │ 28 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│9. Venituri din alte investiţii (plasamente) şi împrumuturi care fac parte din │ 29 │ │ │
│activele imobilizate │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- din care, veniturile obţinute de la entitãţile afiliate │ 30 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│10. Venituri din dobânzi şi alte venituri similare │ 31 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- din care, veniturile obţinute de la entitãţile afiliate │ 32 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│11. Alte venituri financiare │ 33 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI FINANCIARE - TOTAL (rd. 27 + 29 + 31 + 33) │ 34 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│12. Ajustarea valorii imobilizãrilor financiare şi a investiţiilor financiare │ 35 │ │ │
│(plasamentelor) deţinute ca active circulante (rd. 36 - 37) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Cheltuieli │ 36 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│Venituri │ 37 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│13. a) Cheltuieli privind dobânzile şi alte cheltuieli similare │ 38 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- din care, cheltuieli în relaţia cu entitãţile afiliate │ 39 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│14. Alte cheltuieli financiare │ 40 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL (rd. 35 + 38 + 40) │ 41 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIARĂ: │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 34 - 41) │ 42 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 41 - 34) │ 43 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA CURENTĂ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 03 + 34 - 24 - 41) │ 44 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 24 + 41 - 03 - 34) │ 45 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│15. VENITURI EXTRAORDINARE │ 46 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│16. CHELTUIELI EXTRAORDINARE │ 47 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│17. PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA EXTRAORDINARĂ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 46 - 47) │ 48 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 47 - 46) │ 49 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│VENITURI TOTALE (rd. 03 + 34+ 46) │ 50 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI TOTALE (rd. 24 + 41 + 47) │ 51 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(Ă) │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Profit (rd. 50 - 51) │ 52 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼──────────┤
│- Pierdere (rd. 51 - 50) │ 53 │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴──────────┘

ADMINISTRATOR ÎNTOCMIT
Numele şi prenumele ............... Numele şi prenumele*1) ................
Calitatea*2) ..........................
Semnãtura ......................... Semnãtura .............................

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul profesional


-------------
*1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
*2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
- director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii; sau
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.


ANEXA 9
-------
la normã
--------

CORELAŢII DIN CADRUL FORMULARELOR DE RAPORTARE CONTABILĂ
la data de 30 iunie 2008



a) în cadrul aceluiaşi formular
Anexa nr. 2 "Bilanţ" - COD 10
Rd. 06 = rd. 01 la 05 col. 1 şi 2
Rd. 11 = rd. 07 la 10 col. 1 şi 2
Rd. 18 = rd. 12 la 17 col. 1 şi 2
Rd. 19 = rd. 06 + 11 + 18 col. 1 şi 2
Rd. 22 = rd. 20 + 21 col. 1 şi 2
Rd. 28 = rd. 23 la 27 col. 1 şi 2
Rd. 31 = rd. 29 la 30 col. 1 şi 2
Rd. 32 > = rd. 33 col. 1 şi 2
Rd. 33 = rd. 22 + 28 + 31 + 32 col. 1 şi 2
Rd. 34 > = rd. 35 col. 1 şi 2
Rd. 41 > = rd. 42 col. 1 şi 2
Rd. 43 = rd. 35 la 42 col. 1 şi 2
Rd. 44 = rd. 33 + 34 - 43 - 59.2 col. 1 şi 2
Rd. 45 = rd. 19 + 44 - 59.1 col. 1 şi 2
Rd. 54 = rd. 46 la 53 col. 1 şi 2
Rd. 58 = rd. 55 la 57 col. 1 şi 2
Rd. 59 = rd. 59.1 + 59.2 col. 1 şi 2
Rd. 62 = rd. 60 + 61 col. 1 şi 2
Rd. 71 = rd. 65 la 69 - 70 col. 1 şi 2
Rd. 77 = rd. 62 + 63 + 64 + 71 + 72 - 73 + 74 - 75 - 76 col. 1 şi 2
ANEXA nr. 3 "Contul de profit şi pierdere" - COD 20
Rd. 01 = rd. 02 + 03 col. 1 şi 2
Rd. 06 = rd. 01 + 04 + 05 col. 1 şi 2
Rd. 07 = rd. 08 la 10 col. 1 şi 2
Rd. 11 = rd. 12 + 13 col. 1 şi 2
Rd. 14 = rd. 15 - 16 col. 1 şi 2
Rd. 17 = rd. 18 - 19 col. 1 şi 2
Rd. 20 = rd. 21 la 23 col. 1 şi 2
Rd. 24 = rd. 25 - rd. 26 col. 1 şi 2
Rd. 27 = rd. 07 + 11 + 14 + 17 + 20 + 24 col. 1 şi 2
Rd. 28 = rd. 06 - 27, dacã rd. 06 - 27 > 0 col. 1 şi 2
Rd. 29 = rd. 27 - 06, dacã rd. 06 - 27 <= 0 col. 1 şi 2
Rd. 37 = rd. 30 + 32 + 34 + 36 col. 1 şi 2
Rd. 38 = rd. 39 - 40 col. 1 şi 2
Rd. 44 = rd. 38 + 41 + 43 col. 1 şi 2
Rd. 45 = rd. 37 - 44, dacã rd. 37 - 44 > 0 col. 1 şi 2
Rd. 46 = rd. 44 - 37, dacã rd. 37 - 44 < = 0 col. 1 şi 2
Rd. 47 = rd. 06 + 37 - 27 - 44 col. 1 şi 2
Rd. 48 = rd. 27 + 44 - 06 - 37 col. 1 şi 2
Rd. 51 = rd. 49 - 50, dacã rd. 49 - 50 > 0 col. 1 şi 2
Rd. 52 = rd. 50 - 49, dacã rd. 49 - 50 < = 0 col. 1 şi 2
Rd. 53 = rd. 06 + 37 + 49 col. 1 şi 2
Rd. 54 = rd. 27 + 44 + 50 col. 1 şi 2
Rd. 55 = rd. 53 - 54, dacã rd. 53 - 54 > 0 col. 1 şi 2
Rd. 56 = rd. 54 - 53, dacã rd. 53 - 54 < = 0 col. 1 şi 2
Rd. 58 = rd. 55 - 57, dacã rd. 55 - 57 > = 0 col. 1 şi 2
Rd. 59 = rd. 56 + 57 sau 57 - 55 col. 1 şi 2
dacã rd. 56 + 57 > 0 şi rd. 55 - 57 < 0
Anexa nr. 4 "Date informative" - COD 30
Rd. 01 + 02 = 1 col. 1
Totaluri pe orizontalã se repetã de la rd. 3 la 22
col. 1 = col. 2 + col. 3
Totaluri pe verticalã
Rd. 03 = rd. 04 + 08 + 14 la 18 + 22 col. 1, 2 şi 3
Rd. 04 = rd. 05 la 07 col. 1, 2 şi 3
Rd. 08 = rd. 09 la 13 col. 1, 2 şi 3
Rd. 18 = rd. 19 la 21 col. 1, 2 şi 3

b) corelaţiile dintre formularele de raportare

Anexa nr. 2 rd. 74 col. 2 = Anexa nr. 3 rd. 58 col. 2
Anexa nr. 2 rd. 75 col. 2 = Anexa nr. 3 rd. 59 col.2
Anexa nr. 2 rd. 74 col. 2 = Anexa nr. 4 rd. 01 col. 2
Anexa nr. 2 rd. 75 col. 2 = Anexa nr. 4 rd. 02 col. 2
Anexa nr. 2 rd. 43 + rd. 54. col. 2 > Anexa nr. 4 rd. 3 col. 1


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016