Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 26 din 12 ianuarie 1966  a Comitetului Central al Partidului Comunist Roman si a Consiliului de Ministri al Republicii Socialiste Romania privind sprijinirea de catre stat a cetatenilor de la orase in construirea de locuinte proprietate personala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 26 din 12 ianuarie 1966 a Comitetului Central al Partidului Comunist Roman si a Consiliului de Ministri al Republicii Socialiste Romania privind sprijinirea de catre stat a cetatenilor de la orase in construirea de locuinte proprietate personala

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 1 din 12 ianuarie 1966
În anii construcţiei socialiste, partidul şi guvernul, acordind o atentie susţinutã dezvoltãrii mereu ascendente a economiei naţionale, avintului neintrerupt al forţelor de producţie, au luat totodatã mãsuri pentru ridicarea continua a bunastarii oamenilor muncii. Ingrijindu-se necontenit de asigurarea unor condiţii de locuit cît mai bune pentru cei ce muncesc, statul nostru a alocat an de an fonduri tot mai importante pentru construcţiile de locuinţe. Numai în perioada 1960 - 1965 au fost construite din fondurile statului 270.000 de apartamente, de peste 2,6 ori mai mult decît în perioada precedenta de 6 ani. Sute de mii de familii de oameni ai muncii s-au mutat în aceşti ani în locuinţe noi.
Congresul al IX-lea al partidului a adoptat un vast şi luminos program de inflorire multilaterala a României socialiste. O data cu dezvoltarea impetuoasa a industriei şi agriculturii, cu avintul culturii şi ştiinţei, în anii cincinalului se va ridica în continuare nivelul de trai al poporului. Partidul şi guvernul vor acorda mai departe o atentie deosebita construirii unui volum mereu crescind de locuinţe din fondurile statului, cu un grad sporit de confort, care vor contribui la îmbunãtãţirea condiţiilor de viata ale oamenilor muncii. În perioada 1966 - 1970, se vor construi din fondurile statului circa 300.000 de apartamente.
Ca urmare a volumului crescind al veniturilor de care dispune populaţia şi a posibilitãţilor ei sporite de economisire a mijloacelor bãneşti - expresie a ridicãrii continue a nivelului de trai al celor ce muncesc - numerosi cetãţeni şi-au exprimat dorinta de a-şi construi locuinţe proprietate personalã. Partidul şi guvernul, venind în intimpinarea acestor cereri, considera ca exista condiţii pentru construirea de locuinţe proprietate personalã din mijloace bãneşti proprii ale cetãţenilor de la oraşe, cu sprijin din partea statului.

În acest scop, Comitetul Central al Partidului Comunist Roman şi Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãsc:

ART. 1
Cetãţenii domiciliaţi în oraşe pot sa-şi construiascã locuinta proprietate personalã, pentru ei şi familia lor, din mijloace bãneşti proprii, cu sprijinul statului, în condiţiile prezentei hotãrîri.
ART. 2
Pot beneficia de sprijinul statului pentru construirea unei locuinţe proprietate personalã cetãţenii care, la data cînd solicita sprijinul, au depuse la Casa de Economii şi Consemnaţiuni sume care reprezintã cel puţin 30 la suta din valoarea locuinţei.
În cazul locuinţelor grupate în clãdiri cu un numãr mic de apartamente, cu cerinţe speciale asupra mãrimii şi distribuţiei încãperilor, cu un grad sporit de confort, suma depusa la Casa de Economii şi Consemnaţiuni trebuie sa reprezinte cel puţin 40 la suta din valoarea locuinţei.
ART. 3
Locuintele care fac obiectul prezentei hotãrîri se vor putea executa numai în clãdiri care vor fi în întregime proprietate personalã a cetãţenilor, dupã cum urmeazã:
- în clãdiri cu apartamente ce se executa pe baza proiectelor curente, folosite pentru locuintele ce se finanţeazã din fondurile statului şi care vor putea avea, la cerere, un grad mai ridicat de finisare şi echipare;
- în clãdiri adaptate la condiţii speciale de amplasament, pe baza de proiecte unicate.
În scopul construirii de locuinţe proprietate personalã, cetãţenii se pot asocia între ei pentru a coopera la executarea de locuinţe, în conformitate cu tipurile alese, în clãdiri cu mai multe apartamente.
ART. 4
Statul sprijinã construirea de locuinţe proprietate personalã prin atribuirea de terenuri în folosinta, prin proiectarea şi construirea locuinţelor de cãtre organizaţii stabilite în acest scop, prin acordarea de credite pe termen lung, precum şi prin acordarea altor avantaje prevãzute în prezenta hotãrîre.
Cetãţenii pot beneficia o singura data de sprijinul statului pentru construirea de locuinta proprietate personalã.
ART. 5
Construirea de locuinţe proprietate personalã se face pe baza de contracte încheiate între cetãţeni şi organizaţiile stabilite în acest scop de comitetele executive ale sfaturilor populare regionale şi ale oraşelor Bucureşti şi Constanta.
ART. 6
Valoarea locuinţei se va stabili pe baza preţului de deviz pe obiect, în care materialele vor fi calculate la preţurile cu ridicatã ale întreprinderii, iar manopera pe baza salariilor şi a indemnizaţiilor în vigoare. În valoarea locuinţei se va include costul proiectului, al racordurilor şi al branşamentelor, precum şi un beneficiu de 3 la suta pentru organizaţia de construcţii şi un comision de 2 la suta pentru organizaţia care încheie contractul de construcţii cu beneficiarul locuinţei.
ART. 7
Locuintele se vor executa şi preda contractanţilor în termenul stabilit prin contract.
ART. 8
Terenul destinat construcţiei de locuinţe proprietate personalã se atribuie beneficiarului contractului, fãrã plata, în folosinta pe timp nelimitat, de cãtre comitetul executiv al sfatului popular regional, cel al oraşului Bucureşti sau Constanta, pe teritoriul cãruia se va construi locuinta.
ART. 9
Locuintele construite în condiţiile prezentei hotãrîri sînt exceptate de la aplicarea dispoziţiilor privitoare la normarea spaţiului locativ. De asemenea, aceste locuinţe sunt scutite de impozitul pe clãdiri timp de 10 ani de la darea lor în folosinta.
Contractele pentru construirea de locuinţe proprietate personalã şi contractele de împrumut încheiate cu Banca de Investiţii sînt scutite de orice fel de taxe.
ART. 10
Solicitantii care depun avansuri mai mari decît limitele minime prevãzute la art. 2 vor beneficia de o bonificaţie de 2,5 la suta pînã la 5 la suta, calculatã la diferenţa depusa în plus, potrivit normelor ce se vor stabili de cãtre Ministerul Finanţelor.
Cetãţenii care în urma construirii de locuinţe proprietate personalã elibereazã apartamente proprietate de stat - deţinute în folosinta exclusiva, dotate cu instalaţiile uzuale complete, - beneficiazã de o bonificaţie de 2,5 la suta la valoarea locuinţei chiar dacã depun avansurile minime.
Bonificatiile prevãzute de prezentul articol se pot cumula.
ART. 11
Banca de Investiţii va acorda, la cererea cetãţenilor care au încheiat în condiţiile prezentei hotãrîri contracte pentru construcţii de locuinţe proprietate personalã, împrumuturi pentru plata diferenţei între suma depusa la încheierea contractului şi valoarea locuinţei.
Suma acordatã cu titlu de împrumut se va vira de cãtre Banca de Investiţii în contul organizaţiei care a încheiat contractul de construcţii cu beneficiarul locuinţei.
Împrumutul se acorda pe termen de cel mult 15 ani, rambursabil, în rate lunare egale, cu o dobinda anuala de 1 la suta.
La valoarea ratelor lunare neachitate în termen, se percepe o dobinda anuala de 6 la suta.
Contractul de împrumut încheiat cu Banca de Investiţii constituie titlu executoriu.
ART. 12
Comitetele executive ale sfaturilor populare regionale şi ale oraşelor Bucureşti şi Constanta vor lua mãsuri pentru:
a) stabilirea amplasamentelor pe terenuri libere, dotate cu lucrãrile edilitare necesare, pe care se vor construi locuinţe, în conformitate cu prevederile schitelor de sistematizare ale oraşelor;
b) întocmirea de cãtre organizaţiile stabilite în acest scop a documentaţiilor tehnice necesare executãrii locuinţelor, adaptãrii acestora la cerinţele solicitanţilor, precum şi executarea de machete ale apartamentelor pentru a fi puse la dispoziţia cetãţenilor spre alegere;
c) stabilirea organizaţiilor locale de construcţii care vor executa lucrãrile.
ART. 13
În caz de înstrãinare a locuinţei construite în condiţiile prezentei hotãrîri, se transmit asupra dobînditorului toate drepturile şi obligaţiile rezultate din contractul de construcţie, precum şi cel de împrumut cu Banca de Investiţii, dacã este cazul. O data cu transmiterea dreptului de proprietate asupra locuinţei, se transmite şi dreptul de folosinta asupra terenului pe care este amplasata construcţia.
Înstrãinarea locuinţelor înainte de rambursarea creditului bancar se va putea face numai cu acordul prealabil al Bãncii de Investiţii.
ART. 14
Casa de Economii şi Consemnaţiuni va organiza acţiunea de economisire în vederea construirii de locuinţe, prin introducerea unui "libret de economii pentru construirea de locuinţe". Posesorii acestor librete vor participa la trageri la sorţi cu cistiguri în bani. Fondul de cistiguri se va constitui dintr-o dobinda anuala de 3,5 la suta asupra sumelor depuse.
ART. 15
Ministerul Justiţiei, împreunã cu Ministerul Finanţelor, Comitetul de Stat al Planificarii şi Comitetul de Stat pentru Îndrumarea şi Controlul Organelor Locale ale Administraţiei de Stat, va prezenta Consiliului de Miniştri propuneri de acte normative prin care sa se punã de acord legislaţia în vigoare cu prevederile prezentei hotãrîri.
-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


PATRICIA JAMES
06 Mai 2017
OFERATORI DE ÎMPRUMUT ÎN ROMÂNIAÎncerca?i s? ob?ine?i un împrumut veritabil? Esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Un creditor privat de împrumut care ofer? împrumuturi pentru oportunit??i de via??. Ave?i nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotec?? Nu v? mai a?tepta?i, pentru c? suntem aici pentru a face ca toate problemele dvs. financiare s? fie un lucru din trecut. Împrumuturile noastre acordate persoanelor fizice care au nevoie de asisten?? financiar?, care au un credit r?u sau au nevoie de bani pentru a pl?ti facturile, s? investeasc? în afaceri la o rat? de 2%. Vreau s? folosesc acest suport pentru a v? informa c? oferim asisten?? ?i destinatar fiabil ?i c? vom fi dispu?i s? oferim împrumuturi. Deci, contacta?i-ne ast?zi prin e-mail la: V? rug?m s? ne contacta?i prin e-mail prin adresa patriciajames205@gmail.com. Deci, dac? dori?i s? ob?ine?i un împrumut de la compania mea, ne pute?i contacta ast?zi. Mul?umesc Doamna Patricia James
Sarah Michael
27 August 2017
BINE ATI VENIT LA COMPANIEI "AVANT CREDIT" C?uta?i un împrumut? Sunte?i în locul potrivit pentru solu?iile dvs. de împrumut chiar aici! "AVANT CREDIT" ofer? împrumuturi companiilor ?i persoanelor fizice la o rat? a dobânzii sc?zut? ?i accesibil? de 2%. Oferim toate tipurile de împrumuturi care variaz? de la: - credite pentru afaceri, - împrumuturi de capital, - Credite imobiliare, - Imprumuturi personale, - împrumuturi pentru studen?i, - Credite pentru ferme V? rug?m s? ne contacta?i prin e-mail prin intermediul (sarahmichael385@gmail.com) Mul?umesc
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016