Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 21 din 5 iulie 2007  privind modificarea normelor aferente produselor de garantare a creditelor acordate de EXIMBANK in numele si in contul statului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 21 din 5 iulie 2007 privind modificarea normelor aferente produselor de garantare a creditelor acordate de EXIMBANK in numele si in contul statului

EMITENT: COMITETUL INTERMINISTERIAL DE FINANTARI, GARANTII SI ASIGURARI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 535 din 7 august 2007

În baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 534/2007 privind înfiinţarea, atribuţiile, competenţele şi modul de funcţionare ale Comitetului Interministerial de Finanţãri, Garanţii şi Asigurãri şi reglementarea operaţiunilor de finanţare, garantare şi asigurare efectuate de Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A. în numele şi în contul statului, analizând propunerile privind modificarea normelor aferente produselor de garantare a creditelor acordate de EXIMBANK în numele şi în contul statului şi ţinând seama de:
- <>Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Bãncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., republicatã;
- Nota nr. 597 din 2 iulie 2007 întocmitã de Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A.;
- discuţiile şi propunerile formulate în şedinţa din data de 5 iulie 2007 de cãtre membrii Comitetului Interministerial de Finanţãri, Garanţii şi Asigurãri,

Comitetul Interministerial de Finanţãri, Garanţii şi Asigurãri, întrunit în plenul şedinţei din ziua de 5 iulie 2007, hotãrãşte:

Se aprobã modificarea normelor aferente produselor de garantare a creditelor acordate de EXIMBANK în numele şi în contul statului, conform anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

Preşedintele Comitetului Interministerial de
Finanţãri, Garanţii şi Asigurãri,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 5 iulie 2007.
Nr. 21.

ANEXĂ

TITLUL I
Modificarea şi completarea Normelor privind derularea activitãţii de emitere în numele şi în contul statului, a Garanţiei pentru credite de export

ART. 1
Normele privind derularea activitãţii de emitere, în numele şi în contul statului, a Garanţiei pentru credite de export, aprobate prin Hotãrârea Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior nr. 15.646/2007, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 179 din 14 martie 2007, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - Garanţia se acordã de cãtre EXIMBANK, în numele şi în contul statului, în favoarea instituţiilor de credit (beneficiarii garanţiei) şi are ca obiect credite de export, altele decât cele sub forma liniei de credit, încheiate între beneficiarul garanţiei şi operatorul economic (ordonator)."
2. Articolul 19 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - Garanţia se acordã pentru creditele de export care finanţeazã realizarea producţiei de export/exportului de bunuri şi/sau de servicii, inclusiv pentru finanţarea TVA de recuperat aferent exporturilor efectuate, altele decât finanţãrile pentru:
a) exportul de mãrfuri cuprinse în lista mãrfurilor de export care nu pot beneficia de instrumentele de susţinere a comerţului exterior derulate prin EXIMBANK, stabilitã periodic*1) prin hotãrâre a Guvernului şi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, în condiţiile legii;
_________
*1) Lista mãrfurilor de export care nu pot beneficia de instrumentele de susţinere a comerţului exterior derulate prin EXIMBANK în vigoare la data aprobãrii prezentelor norme este prevãzutã în anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 2.298/2004 privind stabilirea perioadei de fabricaţie a produselor cu ciclu lung de fabricaţie şi a valorii contractelor de export aferente acestora, precum şi a listei mãrfurilor de export care nu pot beneficia de instrumente de susţinere a comerţului exterior derulate prin Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.279 din 30 decembrie 2004.

b) exportul realizat cãtre filiale ale societãţii-mamã exportatoare sau operatori economici asociaţi. Prin excepţie, garanţia se poate acorda în cazul în care exportul se face cãtre un cumpãrãtor extern din afara grupului, prin intermediul filialei sau al operatorilor economici asociaţi."
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentului titlu se abrogã orice alte dispoziţii contrare.
ART. 3
Prezentul titlu intrã în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

TITLUL II
Modificarea şi completarea Normelor privind derularea activitãţii de emitere în numele şi în contul statului a microgaranţiei (cod ISO: NI-GAR-0 4-I/0)

ART. 4
Normele privind derularea activitãţii de emitere în numele şi în contul statului a microgaranţiei (cod ISO:NI-GAR-04-I/0), aprobate prin Hotãrârea Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior nr. 15.275/2006, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 532 din 20 iunie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Teza a cincea din cuprinsul preambulului se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Microgaranţia se acordã operatorilor economici, inclusiv întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), pentru credite de investiţii sau credite pentru activitatea curentã, altele decât cele sub forma liniei de credit, în vederea finanţãrii unei activitãţi din urmãtoarele domenii: infrastructurã, dezvoltare regionalã, dezvoltarea utilitãţilor de interes public, activitãţi de cercetaredezvoltare, protecţia mediului înconjurãtor, ocuparea şi formarea personalului, susţinerea şi dezvoltarea IMM-urilor."
2. Articolul 18 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - Obiectul contractelor de credit eligibile pentru a beneficia de garanţie se va încadra în domeniile: dezvoltarea infrastructurii, dezvoltare regionalã, dezvoltarea utilitãţilor de interes public, activitãţi de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurãtor, instruirea şi formarea personalului, susţinerea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).
Nu sunt eligibile pentru acordarea garanţiei creditele pentru:
a) activitãţi legate de agricultura primarã: activitãţi de obţinere a produselor solului (vegetale), produse ale fermelor de animale (animale vii şi produse animaliere); procesãri/prelucrãri ale produselor din anexa la Tratatul de instituire a Uniunii Europene, din care rezultã tot un produs menţionat în anexa menţionatã mai sus (de exemplu: seceratul cerealelor; culegerea recoltei; ambalarea ouãlor; sacrificarea/tranşarea animalelor, pãsãrilor etc.); vânzarea de cãtre producãtor a produselor din anexa menţionatã mai sus;
b) pescuit şi acvaculturã;
c) activitãţi legate de exportul cãtre state terţe sau state membre ale Uniunii Europene, respectiv legate direct de cantitãţile exportate, de organizarea şi funcţionarea reţelei de distribuţie sau de alte cheltuieli curente legate de activitatea de export;
d) activitãţi care favorizeazã utilizarea produselor naţionale în detrimentul celor din import;
e) producţia de armament;
f) comerţ;
g) tranzacţii imobiliare (construirea/achiziţionarea de bunuri imobile în scopul vânzãrii/închirierii);
h) jocuri de noroc;
i) producţia produselor de alcool şi tutun;
j) sectorul carbonifer;
k) achiziţia de mijloace de transport utilizate pentru transport rutier de marfã pentru terţi;
l) achiziţia de mijloace de transport persoane cu o capacitate de pânã la 8 persoane."
ART. 5
La data intrãrii în vigoare a prezentului titlu se abrogã orice alte dispoziţii contrare.
ART. 6
Prezentul titlu intrã în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

TITLUL III
Modificarea şi completarea Normelor privind derularea activitãţii de emitere în numele şi în contul statului a garanţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii (cod ISO: NI-GAR-05-I/0)

ART. 7
Normele privind derularea activitãţii de emitere în numele şi în contul statului a garanţiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii (cod ISO: NI-GAR-05-I/0), aprobate prin Hotãrârea Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior nr. 15.294/2006, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 612 din 14 iulie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., denumitã în continuare EXIMBANK, garanteazã, în numele şi în contul statului, creditele (altele decât cele sub forma liniei de credit)/scrisorile de garanţie bancarã acordate IMM pentru investiţii şi/sau pentru activitatea curentã.
(2) În sensul prezentelor norme, termenul credit se referã atât la credit, cât şi la scrisori de garanţie bancarã; riscul de credit se referã atât la neplata creditului, cât şi la executarea scrisorii de garanţie bancarã garantate."
2. Articolul 19 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - Creditele eligibile pentru a beneficia de garanţie se acordã pentru finanţarea dezvoltãrii şi modernizãrii activitãţii proprii a IMM.
Nu sunt eligibile pentru acordarea garanţiei creditele pentru:
a) activitãţi legate de producţia, procesarea sau comercializarea produselor agricole;
b) finanţarea activitãţii curente de comerţ;
c) producţia de armament;
d) jocuri de noroc;
e) producţia de alcool şi tutun;
f) tranzacţii imobiliare (construirea/achiziţionarea de bunuri imobile în scopul vânzãrii/închirierii);
g) achiziţia de mijloace de transport persoane cu o capacitate de pânã la 8 persoane."
ART. 8
La data intrãrii în vigoare a prezentului titlu se abrogã orice alte dispoziţii contrare.
ART. 9
Prezentul titlu intrã în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016