Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 15.269 din 30 mai 2006  pentru aprobarea Normei privind recuperarea creantelor administrate de EXIMBANK - S.A. in numele si in contul statului (NI-ACF-08-I/0)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 15.269 din 30 mai 2006 pentru aprobarea Normei privind recuperarea creantelor administrate de EXIMBANK - S.A. in numele si in contul statului (NI-ACF-08-I/0)

EMITENT: COMITETUL INTERMINISTERIAL DE GARANTII SI CREDITE DE COMERT EXTERIOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 532 din 20 iunie 2006

În baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 844/1991 privind înfiinţarea Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a <>Hotãrârii Guvernului nr. 293/1992 pentru aprobarea atribuţiilor, competentelor şi modului de funcţionare ale Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, precum şi a convenţiilor-cadru pentru derularea activitãţii de finanţare şi asigurare a creditelor de comerţ exterior în numele şi contul statului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
analizând Norma de recuperare a creanţelor administrate de EXIMBANK - S.A. în numele şi în contul statului (NI-ACF-08-I/0) şi ţinând seama de:
- <>Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Bãncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- Nota nr. 3.047 din 7 aprilie 2006, întocmitã de Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A.;
- Avizul favorabil acordat de Comisia pregãtitoare în şedinţa din 26 mai 2006 şi de propunerile formulate în şedinţa din 30 mai 2006 de cãtre membrii Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior,

Comitetul Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior, întrunit în plenul şedinţei din 30 mai 2006, hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Norma privind recuperarea creanţelor administrate de EXIMBANK - S.A. în numele şi în contul statului (NI-ACF-08-I/0), conform anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

Preşedintele Comitetului Interministerial de Garanţii
şi Credite de Comerţ Exterior,
Claudiu Doltu

Bucureşti, 30 mai 2006.
Nr. 15.269.


ANEXA

NORMA
privind recuperarea creanţelor administrate de
EXIMBANK-S.A. în numele şi în contul statului (NI-ACF-08-I/0)

CAP. I
Obiectul şi scopul

Obiectul prezentei norme îl constituie stabilirea regulilor aplicabile activitãţii de executare, prin intermediul Corpului executorilor fiscali, a creanţelor provenite din utilizarea fondurilor alocate de la bugetul de stat.
Prezenta norma pune la dispoziţia personalului EXIMBANK-S.A. implicat în activitatea de executare instrumentele necesare în vederea exercitãrii acţiunilor care au ca scop recuperarea creanţelor provenite din fonduri alocate de la bugetul de stat.
Prezenta norma se completeazã cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Orice modificare a acestei reglementãri va modifica, de drept, prezenta norma.

CAP. II
Cadrul legal

a) <>Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Bãncii de Export-Import a României EXIMBANK-S.A., republicatã, cu modificãrile ulterioare;
b) <>Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. III
Reguli privind executarea silitã

Regulile avute în vedere la executarea silitã sunt urmãtoarele:
1. Executarea silitã se poate întinde asupra tuturor veniturilor şi bunurilor proprietate a debitorului, urmaribile potrivit legii, iar valorificarea acestora se efectueazã numai în mãsura necesarã pentru realizarea creanţelor administrate de EXIMBANK-S.A. în numele şi în contul statului şi a cheltuielilor de executare.
2. Bunurile supuse unui regim special de circulaţie pot fi urmãrite numai cu respectarea condiţiilor prevãzute de lege.
3. În cadrul procedurii de executare silitã se pot folosi succesiv sau concomitent modalitãţile de executare silitã prevãzute de prezenta norma.
4. Executarea silitã a creanţelor administrate de EXIMBANK-S.A. în numele şi în contul statului nu se perimeaza.
5. Executarea silitã se desfãşoarã pana la stingerea creanţelor înscrise în titlul executoriu şi executate din fondurile statului, inclusiv a majorãrilor de întârziere ori a altor sume, datorate sau acordate potrivit legii prin acesta, precum şi a cheltuielilor de executare.
6. În cazul în care prin titlul executoriu sunt prevãzute, dupã caz, majorãri de întârziere sau alte sume, fãrã sa fi fost stabilit cuantumul acestora, ele vor fi calculate de cãtre organul de executare şi consemnate într-un proces-verbal care constituie titlu executoriu, care se comunica debitorului.
7. Fata de terţi, inclusiv fata de stat, o garanţie realã şi celelalte sarcini reale asupra bunurilor au un grad de prioritate care se stabileşte de la momentul în care acestea au fost fãcute publice prin oricare dintre metodele prevãzute de lege.
8. Dreptul de a cere executarea silitã a creanţelor EXIMBANK-S.A. în numele şi în contul statului se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmãtor celui în care a luat naştere acest drept.

CAP. IV
Titlul executoriu

Constituie titlu executoriu:
a) titlul de creanta, care devine titlu executoriu la data la care creanta EXIMBANK-S.A. în numele şi în contul statului devine scadenta, respectiv la data executãrii fondurilor statului ori la data când creditul este scadent şi exigibil;
b) procesul-verbal prin care sunt stabilite majorãri de întârziere sau alte sume, prevãzute prin titlul executoriu fãrã sa fi fost stabilit cuantumul acestora;
c) procesul-verbal prin care se stabileşte suma cheltuielilor cu executarea silitã.

CAP. V
Condiţiile pentru începerea executãrii silite

Condiţiile pentru începerea executãrii silite sunt urmãtoarele:
1. Corpul executorilor fiscali se investeste în termen de maximum 5 zile de la efectuarea plãţii din fondurile alocate de la bugetul de stat şi aflate în administrarea EXIMBANK-S.A. ori la data când creditul a devenit scadent şi exigibil, urmând sa-i fie remise toate documentele în baza cãrora s-a efectuat plata în vederea demararii procedurii de executare silitã.
2. Executarea silitã începe dupã 15 zile de la data comunicãrii înştiinţãrii de plata.
3. Înştiinţarea de plata este act premergãtor executãrii silite.
4. Executarea silitã începe prin comunicarea somaţiei. Dacã în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se stinge debitul, se continua mãsurile de executare silitã. Somaţia este însoţitã de un exemplar al titlului executoriu.

CAP. VI
Modalitãţi de executare silitã a creanţelor administrate de EXIMBANK-S.A. în numele şi în contul statului

Modalitãţile de executare silitã a creanţelor administrate de EXIMBANK-S.A. în numele şi în contul statului sunt urmãtoarele:
1. executare silitã prin poprire;
2. executare silitã a bunurilor mobile;
3. executare silitã a bunurilor imobile.

CAP. VII
Mãsuri asiguratorii

Mãsurile asiguratorii avute în vedere sunt urmãtoarele:
1. poprirea asiguratorie;
2. sechestru asiguratoriu.

CAP. VIII
Suspendarea, întreruperea sau încetarea executãrii silite

Executarea silitã se suspenda:
a) când suspendarea a fost dispusã de instanta sau de creditor, în condiţiile legii;
b) dupã primirea procesului-verbal de sechestru, debitorul poate solicita organului de executare, în termen de 15 zile de la comunicare, sa îi aprobe ca plata integrala a creanţelor administrate de EXIMBANK-S.A. în numele şi în contul statului sa se facã din veniturile bunului imobil urmãrit sau din alte venituri ale sale pe timp de cel mult 6 luni. De la data aprobãrii cererii debitorului, executarea silitã începutã asupra bunului imobil se suspenda;
c) în alte cazuri prevãzute de lege.
Executarea silitã înceteazã dacã:
a) s-au stins integral obligaţiile prevãzute în titlul executoriu, inclusiv obligaţiile de plata accesorii, cheltuielile de executare şi orice alte sume stabilite în sarcina debitorului;
b) a fost desfiinţat titlul executoriu;
c) în alte cazuri prevãzute de lege.

CAP. IX
Cheltuieli de executare silitã

1. Cheltuielile ocazionate de efectuarea procedurii de executare silitã sunt în sarcina debitorului.
2. Suma cheltuielilor cu executarea silitã se stabileşte de executorul fiscal, prin proces-verbal, care constituie titlu executoriu şi care are la baza documentele justificative privind cheltuielile efectuate.

CAP. X
Contestaţia la executare

Persoanele interesate pot face contestaţie impotriva oricãrui act de executare efectuat cu încãlcarea prezentei norme şi a prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, de cãtre EXIMBANK-S.A., precum şi în cazul în care aceste organe refuza sa îndeplineascã un act de executare în condiţiile legii.

CAP. XI
Dispoziţii finale

1. În aplicarea prezentei norme se va elabora Metodologia de lucru privind recuperarea creanţelor administrate de EXIMBANK-S.A. în numele şi în contul statului.
2. Prezenta norma a fost aprobatã prin Hotãrârea Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior nr. 15.269/2006.
3. Prezenta norma intra în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016