Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 142 din 20 februarie 1974  privind aprobarea Conventiei pentru acordarea ajutorului tehnic si a altor ajutoare parcului rulant auto folosit in traficul international    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 142 din 20 februarie 1974 privind aprobarea Conventiei pentru acordarea ajutorului tehnic si a altor ajutoare parcului rulant auto folosit in traficul international

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 35 din 18 martie 1974
Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Convenţia pentru acordarea ajutorului tehnic şi a altor ajutoare parcului rulant auto folosit în traficul internaţional, semnat la Moscova la 21 iunie 1973.

p. Preşedintele
Consiliului de Miniştri,
Ilie Verdet


CONVENŢIE
pentru acordarea ajutorului tehnic şi a altor ajutoare parcului rulant auto folosit în traficul internaţional*)

---------------
*) Traducere.

Ministerul Transporturilor al Republicii Populare Bulgaria, Ministerul Comunicaţiilor şi Postelor al Republicii Populare Ungare, Ministerul Transporturilor al Republicii Democrate Germane, Ministerul Comunicaţiilor al Republicii Populare Polone, Ministerul Transporturilor şi Telecomunicatiilor al Republicii Socialiste România, Ministerul Transportului Auto al Republicii Sovietice Federative Socialiste Ruse, Ministerul Federal al Transporturilor al Republicii Socialiste Cehoslovace, numite în continuare pãrţi contractante,
indeplinind sarcina "Programului complex al adincirii şi perfecţionãrii în continuare a colaborãrii şi dezvoltãrii integrãrii economice socialiste a ţãrilor membre ale C.A.E.R." pentru introducerea sistemului de acordare a ajutorului tehnic şi altor ajutoare pe marsrutele internaţionale,

au convenit asupra urmãtoarelor:

ART. 1
1. Pãrţile contractante se obliga, în conformitate cu prezenta convenţie, sa acorde ajutor tehnic şi alte ajutoare, în interiorul ţãrilor lor, parcului rulant auto folosit în traficul internaţional, care aparţine întreprinderilor sau organizaţiilor ţãrilor participante la prezenta convenţie.
2. Pãrţile contractante stabilesc în interiorul ţãrilor lor întreprinderile şi organizaţiile pentru acordarea ajutorului tehnic şi a altor ajutoare în traficul internaţional şi se vor informa despre aceasta una pe alta, în decurs de 60 de zile din ziua semnãrii prezentei convenţii, iar în viitor vor comuta, urgent una alteia orice modificãri în aceasta problema.
3. Ajutorul mai sus menţionat se va acorda parcului rulant auto al întreprinderilor şi organizaţiilor care au dreptul sa efectueze transporturi internaţionale, conform legislaţiei interne a statului pe teritoriul cãruia este înmatriculat mijlocul de transport auto respectiv.
4. În înţelesul prezentei convenţii, parcul rulant auto cuprinde autobuzele, autocamioanele, autotractoarele, remorcile, semiremorcile şi atelierele mobile de reparaţii.
ART. 2
Întreprinderile şi organizaţiile menţionate la art. 1 al prezentei convenţii asigura, în caz de necesitate şi în mãsura posibilitatii, efectuarea urmãtoarelor feluri de ajutor tehnic şi alte ajutoare:
Pentru parcul rulant auto
1. Remorcarea mijlocului auto de transport defectat la locul de reparatie sau de stationare temporarã la locul de încãrcare, descãrcare sau la alt loc convenit.
2. Deservirea tehnica, de exemplu: spalarea, gresarea, schimbarea uleiului, lucrãri de reglaj.
3. Reparaţia curenta mica, inclusiv reparaţia pe parcurs cu ajutorul atelierului mobil de reparaţii, adicã reparaţia al carei cost nu depãşeşte 100 de ruble sau echivalentul corespunzãtor în valuta ţãrilor pãrţilor contractante.
În relaţiile reciproce ale pãrţilor contractante cu R. P. Polona costul acestei reparaţii nu va depãşi 40 ruble sau echivalentul corespunzãtor în valuta ţãrilor pãrţilor contractante.
4. Alte reparaţii, adicã reparaţiile al cãror cost va depãşi suma menţionatã la punctul 3 al prezentului articol.
5. Punerea la dispoziţie a pieselor de schimb şi a anvelopelor auto necesare pentru continuarea cursei.
6. Pãstrarea temporarã, precum şi încãrcarea mijlocului de transport auto defectat pe autovehicule, cale feratã sau pe alte feluri de mijloace de transport, pentru transportarea lui mai departe la locul convenit.
Pentru cãlãtori şi personalul de bord
7. Transportarea mai departe a calatoriior din autobuzul defectat şi a bagajelor care le aparţine, la locul de destinaţie sau la alt loc convenit.
8. Sprijin, în caz de necesitate, pentru asigurarea cazarii şi hranei.
9. Sprijin pentru primirea ajutorului medical necesar.
10. Punerea la dispoziţie a soferilor de schimb.
11. Utilizarea mijloacelor de telecomunicaţie de cãtre personalul de bord.
Pentru marfa
12. Lucrãri de încãrcare-descãrcare, precum şi sprijin pentru pãstrare temporarã.
13. Transportul mai departe la locul de destinaţie sau la alt loc convenit.
ART. 3
1. Ajutorul tehnic şi alte ajutoare prevãzute la art. 2 al prezentei convenţii se acorda la prezentarea foii de comanda (modelul se anexeazã la prezenta convenţie), confirmatã cu ştampila întreprinderii posesoare a mijlocului de transport sau a organizaţiei împuternicite.
2. Pentru primirea serviciilor menţionate la art. 2 al prezentei convenţii, cu excepţia acelor servicii pe care personalul de bord le plãteşte în numerar sau care se acorda gratis, este necesar, pentru fiecare caz în parte de cerere de ajutor, sa se completeze o foaie de comanda semnatã de solicitant în trei exemplare.
3. Comanda pentru acordarea ajutorului tehnic şi a altor ajutoare, menţionate la punctele 2 şi 3 ale art. 4 din prezenta convenţie, poate fi acceptatã numai dupã aprobarea ei prealabilã (în scris, prin telegraf sau telex) de cãtre organizaţia sau întreprinderea cãreia îi aparţine mijlocul de transport auto sau de cãtre organizaţia imputernicita de ele, indicatã în foaia de comanda.
4. Întreprinderea sau organizaţia din ţara oricãrei pãrţi contractante poate sa limiteze în foaia de comanda împuternicirea personalului de bord al mijlocului de transport auto la cererea de ajutor tehnic şi a altor ajutoare menţionate la punctul 1 al art. 4 al prezentei convenţii, cu stabilirea celei mai mari sume(limita) a comenzii.
Comanda pentru ajutorul tehnic şi alte ajutoare a cãror valoare depãşeşte limita arãtatã în foaia de comanda poate fi acceptatã numai dupã aprobarea ei prealabilã (în scris, prin telegraf sau telex) de cãtre organizaţia sau întreprinderea cãreia îi aparţine mijlocul de transport auto sau organizaţia imputernicita indicatã în foaia de comanda.
5. Întreprinderea care acorda ajutorul tehnic şi alte ajutoare menţioneazã executarea lor în cele trei exemplare ale foii de comanda şi confirma executarea acestor ajutoare prin semnatura şi ştampila.
6. Primul exemplar al foii de comanda rãmîne la întreprinderea care acorda ajutorul tehnic şi alte ajutoare, exemplarul al doilea se preda prezentatorului foii de comanda, iar exemplarul al treilea se anexeazã la factura pentru lucrãrile efectuate.
ART. 4
1. Decontãrile pentru ajutorul acordat conform punctelor 1, 2, 3, 6, 7, 10, 11 şi 12 ale art. 2 al prezentei convenţii se efectueazã dupã preţurile şi în valuta în vigoare pe teritoriul statului partii contractante unde s-a acordat ajutorul şi în conformitate cu modul stabilit pentru decontãrile plãţilor necomerciale.
2. Pentru serviciile acordate conform punctelor 4, 5 şi 13 ale art. 2 al prezentei convenţii, decontãrile se fac pentru intreaga suma, pe baza preţurilor de comerţ exterior, potrivit modului de efectuare a plãţilor pentru circulaţia mãrfurilor între ţãrile pãrţilor contractante.
3. În cazul primirii de piese de schimb şi anvelope auto, conform punctului 5 al art 2 al prezentei convenţii, fabricate în state neparticipante la prezenta convenţie, aceste piese de schimb sau anvelope se deconteazã conform modului de plata convenit.
4. Sprijinul menţionat la punctele 8 şi 9 ale art. 2 al prezentei convenţii se acorda gratuit.
ART. 5
1. Decontãrile pentru ajutorul şi serviciile menţionate la art. 2 al prezentei convenţii se efectueazã direct între întreprinderile participante sau prin împuterniciţi sau alte organizaţii.
2. Facturile pentru serviciile efectuate pe baza foii de comanda se trimit imediat dupã acordarea ajutorului tehnic sau, în cazuri extreme, nu mai tirziu de sfîrşitul lunii urmãtoare.
3. Factura se achitã în întregime nu mai tirziu de 30 de zile de la data primirii ei sau, în acelaşi termen, trebuie sa se prezinte reclamaţia cu arãtarea cauzei refuzului parţial sau total de onorare a facturii.
4. Întreprinderea sau organizaţia care a trimis factura trebuie sa trimitã rãspuns la reclamaţie nu mai tirziu de 30 de zile de la data primirii acesteia.
ART. 6
Problemele rezultate din aplicarea prezentei convenţii se rezolva între pãrţile contractante pe calea tratativelor şi consultãrilor.
ART. 7
1. Prezenta convenţie poate fi schimbatã şi completatã cu acordul tuturor pãrţilor contractante.
2. Pãrţile contractante comunica propunerile cu privire la completãri şi modificãri depozitarului prezentei convenţii, care imediat le trimite celorlalte pãrţi contractante, pentru avizare.
3. Pãrţile contractante comunica depozitarului pãrerile lor asupra propunerilor de completare şi modificare în decurs de 90 de zile de la data primirii lor. Depozitarul înştiinţeazã pãrţile contractante despre pãrerea fiecãrei pãrţi contractante în decurs de 15 zile de la data primirii ultimei pãreri.
ART. 8
Prezenta convenţie intra în vigoare dupã 90 de zile de la data semnãrii ei.
ART. 9
1. La prezenta convenţie, cu acordul tuturor pãrţilor contractante, pot adera organele competente sau organizaţiile altor tari. Declaraţia privind aderarea se preda depozitarului. Depozitarul înştiinţeazã imediat despre aceasta pãrţile contractante, care vor face cunoscut pãrerea lor depozitarului în decurs de 90 de zile de la data primirii declaraţiei de aderare.
2. Depozitarul înştiinţeazã pe solicitant, în termen de 15 zile de la data primirii ultimei pãreri, despre hotãrîrea pãrţilor contractante privind aderarea sa la prezenta convenţie.
3. Aderarea intra în vigoare dupã 90 de zile din ziua înştiinţãrii solicitantului de cãtre depozitar asupra acordului tuturor pãrţilor contractante pentru aderare.
ART. 10
Fiecare parte contractantã poate denunta participarea la prezenta convenţie, comunicind aceasta depozitarului în nu mai puţin de 6 luni pînã la terminarea anului calendaristic curent.
Denunţarea respectiva intra în vigoare de la 1 ianuarie al anului calendaristic urmãtor.
ART. 11
Pãrţile contractante se obliga sa punã de acord cu prevederile prezentei convenţii, convenţiile bilaterale încheiate între ele în problema acordãrii ajutorului tehnic şi a altor ajutoare menţionate mai sus.
ART. 12
1. Prezenta convenţie se preda spre pãstrare Secretariatului Consiliului de Ajutor Economic Reciproc, care va îndeplini funcţia de depozitar al acestei convenţii.
Copii autentificate de pe convenţie vor fi trimise de cãtre depozitar tuturor pãrţilor contractante.
2. Depozitarul va face cunoscut fãrã intirziere tuturor pãrţilor contractante data intrãrii în vigoare a convenţiei, a intrãrii în vigoare a aderãrii la Convenţie, precum şi efectuarea altor activitãţi care reies din funcţia de depozitar al prezentei convenţii.
Încheiatã în oraşul Moscova la 21 iunie 1973, într-un exemplar în limba rusa.

Pentru Ministerul Transporturilor
al Republicii Populare Bulgaria
G. Stoicikov,
ministrul transporturilor

Pentru Ministerul Cãilor de Comunicaţii şi
Postelor al Republicii Populare Ungare
D. Csanadi,
ministrul cãilor de comunicaţii şi postelor

Pentru Ministerul Transporturilor
al Republicii Democrate Germane
O. Arndt,
ministrul transporturilor

Pentru Ministerul Cãilor de Comunicaţii
al Republicii Populare Polone
M. Zeifrid,
ministrul cãilor de comunicaţii

Pentru Ministerul Transporturilor şi
Telecomunicatiilor al Republicii Socialiste România
C. Burada,
adjunct al ministrului transporturilor
şi telecomunicatiilor

Pentru Ministerul Transporturilor Auto al
Republicii Socialiste Federative Sovietice Ruse
E. Trubitin,
ministrul transporturilor auto

Pentru Ministerul Federal al Transporturilor
al Republicii Socialiste Cehoslovace
I. Sutka,
ministrul transporturilor



ANEXA 1
la Convenţia pentru acordarea ajutorului tehnic şi a altor ajutoare parcului rulant auto folosit în traficul internaţional

..............................................................
(denumirea şi adresa posesorului mijlocului de transport auto)
................................................................
(denumirea, adresa şi antetul: oraşul, denumirea bãncii, numãrul contului de virament al organizaţiei care plãteşte ajutorul tehnic şi alte ajutoare)
..........................................
(numãrul de circulaţie al autovehiculului)
..........................................................
(numele şi prenumele, numãrul pasaportului solicitantului)


FOAIE DE COMANDA

.....................................................
(denumirea şi adresa întreprinderii sau organizaţiei care acorda ajutorul)

Prezentatorul foii de comanda are dreptul sa solicite ajutor şi servicii pe baza Convenţiei pentru acordarea ajutorului tehnic şi a altor ajutoare parcului rulant auto folosit în traficul internaţional din 21 iunie 1973.
Felurile ajutorului şi serviciilor sînt urmãtoarele (trebuie completat sau subliniat):
1. Remorcarea automobilului de la ........ pînã la ......
2. Deservirea tehnica (spalarea, gresarea, înlocuirea uleiului, reglaje)
3. Reparatie curenta mica (al carei cost nu depãşeşte ...... ruble sau echivalentul corespunzãtor în valuta tarii membre a C.A.E.R.).
4. Alte reparaţii .........................
5. Punerea la dispoziţie a pieselor de schimb şi anvelopelor auto ..............
6. Pãstrarea temporarã, precum şi încãrcarea mijlocului de transport auto defect pe alt mijloc de transport auto, cale feratã sau alt gen de transport pentru transportul mai departe de la ...... pînã la ....
7. Transportul în continuare al cãlãtorilor şi al bagajelor ce le aparţin, din ......... la ............
8. Punerea la dispoziţie a soferilor de schimb.
9. Folosirea de cãtre personalul de bord a mijloacelor de telecomunicaţii.
10. Lucrãri de încãrcare şi descãrcare, precum şi sprijin pentru pãstrarea temporarã a mãrfii.
11. Transportul în continuare al mãrfii de la ............... pînã la .............
Prezentatorul foii de comanda are dreptul sa solicite ajutorul menţionat la punctele 1 2, 3, 6, 7, 8, 9 şi 10 fãrã confirmarea prealabilã de cãtre posesorul mijlocului de transport auto sau de cãtre organizaţia imputernicita, în suma pînã la .......... ruble; echivalentul corespunzãtor în .......... (în lipsa indicaţiilor sumei limita, dreptul prezentatorului foii de comanda nu poate fi limitat în aceasta situaţie).
Comanda de la punctele 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9 şi 10 care depãşeşte ca valoare suma limita arãtatã, precum şi comanda de ajutor de la punctele 4, 5 şi 11, pot fi acceptate numai dupã confirmarea ei (în scris, prin telegrame sau telex) de cãtre posesorul mijlocului de transport auto sau de cãtre organizaţia imputernicita.

...........
Locul şi data completãrii foii de comanda
Ştampila întreprinderii posesoare a mijlocului de transport auto sau a organizaţiei împuternicite
.............

Semnatura prezentatorului foii de comanda
------------------------------------------
Comanda este confirmatã în scris, prin telegraf sau telex, cu numãrul ....... din ..... 19... Pe baza prezentei foi de comanda s-a acordat urmãtorul ajutor (scurte indicaţii privind lucrãrile executate): .......................................................................
Locul şi data
Semnatura şi ştampila persoanei împuternicite de întreprinderea care acorda ajutorul şi serviciile
Confirm executarea lucrãrilor arãtate mai sus ...............
Semnatura prezentatorului foii de comanda

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016