Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 115 din 25 martie 2008  pentru aprobarea Normelor privind perioada de pregatire profesionala practica a stagiarilor in activitatea de audit financiar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 115 din 25 martie 2008 pentru aprobarea Normelor privind perioada de pregatire profesionala practica a stagiarilor in activitatea de audit financiar

EMITENT: CAMERA AUDITORILOR FINANCIARI DIN ROMANIA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 381 din 20 mai 2008

În temeiul prevederilor art. 6 alin. (3) şi (5) şi ale <>art. 10 alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 26 alin. (2) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 983/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România, întrunit în şedinţa din 25 martie 2008, hotãrãşte:

ART. 1
Se aprobã Normele privind perioada de pregãtire profesionalã practicã a stagiarilor în activitatea de audit financiar, potrivit anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
(1) Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari şi Compartimentul secretariat vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotãrâri.
(2) Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Camerei Auditorilor
Financiari din România,
Ion Mihãilescu

Bucureşti, 25 martie 2008.
Nr. 115.

ANEXĂ

NORME
privind perioada de pregãtire profesionalã
practicã a stagiarilor în activitatea de audit financiar

CAP. I
Dispoziţii generale. Definiţii

ART. 1
Ori de câte ori sunt utilizaţi în prezentele norme, termenii definiţi în acest capitol au urmãtorul înţeles:
- Camera = Camera Auditorilor Financiari din România;
- norme = norme privind perioada de pregãtire profesionalã practicã a stagiarilor în activitatea de audit financiar;
- stagiar = persoana fizicã care a promovat testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu şi îşi desfãşoarã activitatea conform prezentelor norme;
- îndrumãtor = persoana fizicã, auditor financiar activ, sau juridicã, membrã a Camerei Auditorilor Financiari, sub îndrumarea cãreia se desfãşoarã stagiul unuia sau mai multor stagiari în activitatea de audit financiar;
- stagiu = perioada de pregãtire practicã a stagiarului în activitatea de audit financiar;
- caiet de practicã = caietul şi documentaţia întocmite de cãtre stagiarul în activitatea de audit financiar, prin care se consemneazã şi se certificã activitãţile desfãşurate de acesta.

CAP. II
Organizarea stagiului

ART. 2
Stagiul în activitatea de audit financiar se efectueazã de cãtre persoanele care au promovat testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil, pentru accesul la stagiu, organizat de Camerã.
ART. 3
Admiterea la stagiu a stagiarului în activitatea de audit financiar se va face astfel:
a) Candidaţii declaraţi admişi la testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu vor urma procedurile stabilite prin prezentele norme.
b) Înscrierea la stagiu se realizeazã pe baza unei cereri-tip, prevãzutã în anexa nr. 1, adresatã Camerei, dupã ce a fost achitat tariful de înscriere la stagiu.
c) Cererea-tip este adresatã Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari pentru verificare şi înscriere ca stagiar în activitatea de audit financiar.
d) Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari va elibera pentru fiecare stagiar o legitimaţie a stagiarului în activitatea de audit financiar. Vizarea anualã a legitimaţiei se face odatã cu îndeplinirea tuturor obligaţiilor anuale.
e) Candidaţii declaraţi admişi la testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil pot solicita înscrierea ca stagiar în activitatea de audit financiar la Camerã în termen de maximum 12 luni de la afişarea rezultatelor finale.
f) Candidaţilor care nu solicitã admiterea ca stagiar în activitatea de audit financiar în termen de maximum 12 luni de la afişarea rezultatelor finale li se anuleazã testul de acces la stagiu.
ART. 4
Stagiul va avea urmãtoarele durate:
a) Stagiul în activitatea de audit financiar se desfãşoarã pe o perioada de minimum 3 ani.
b) Perioada de stagiu începe de la data la care stagiarul a fost înregistrat la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari al Camerei.
c) La cererea stagiarului, perioada de pregãtire practicã poate fi suspendatã cel mult un an.
d) La finalizarea perioadei de stagiu, stagiarul se poate prezenta la susţinerea examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar.
ART. 5
Stagiul se va organiza astfel:
a) Camera monitorizeazã activitatea desfãşuratã în perioada de pregãtire profesionalã practicã a stagiarilor prin Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari şi prin Departamentul de monitorizare şi competenţã profesionalã.
b) Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari va ţine evidenţa stagiarilor înscrişi, în ordinea aprobãrii cererilor de înscriere la stagiu.
c) Activitãţile practice desfãşurate de stagiar, documentele şi rapoartele acestuia sunt consemnate într-un dosar numit "caiet de practicã".
d) În fiecare an de stagiu, stagiarii în activitatea de audit financiar au obligaţia de a achita tariful pentru monitorizarea activitãţii de pregãtire practicã.
e) Finalizarea stagiului se face personal prin îndeplinirea tuturor obligaţiilor conform cu prevederile prezentelor norme. În urma finalizãrii stagiului, stagiarul are dreptul de a se prezenta la examenul de aptitudini profesionale pentru obţinerea calitãţii de auditor financiar.
ART. 6
Desfãşurarea stagiului se deruleazã în cadrul a douã module distincte:
a) anul întâi de stagiu este destinat pregãtirii teoretice şi aplicative a stagiarilor;
b) anul doi şi anul trei de stagiu sunt destinaţi practicii efective a stagiarului în cadrul societãţilor sau cabinetelor de audit financiar.

CAP. III
Activitatea desfãşuratã în anul întâi de stagiu

ART. 7
Anul întâi de stagiu este destinat pregãtirii teoretice şi aplicative organizate în mod centralizat de cãtre Camerã şi se va organiza astfel:
a) primul semestru - pregãtire teoreticã;
b) semestrul doi - pregãtire aplicativã.
ART. 8
Activitãţile pentru primul semestru de stagiu se vor organiza de cãtre societãţile de audit financiar membre ale Camerei, care dispun de posibilitãţile materiale necesare organizãrii acestei activitãţi, aprobate de cãtre Consiliul Camerei. Cursurile vor fi ţinute de cãtre formatori agreaţi de Camerã.
ART. 9
Pregãtirea teoreticã din primul an de stagiu va fi stabilitã de cãtre Consiliul Camerei şi se va referi în general la:
a) Standardele de contabilitate - Reactualizarea cunoştinţelor stagiarilor în conformitate cu modificãrile Standardelor internaţionale de contabilitate;
b) Standardele de audit financiar;
c) Codul privind conduita eticã şi profesionalã în domeniul auditului financiar.
ART. 10
Activitãţile de pregãtire teoreticã prezentate mai sus vor fi studiate în primul semestru al anului întâi de stagiu pe un fond de timp de 25 de ore.
ART. 11
La sfârşitul programului de pregãtire profesionalã, stagiarii în activitatea de audit financiar vor susţine un test de verificare a cunoştinţelor dobândite pe parcursul celor 25 de ore. Testul se va organiza la societãţile menţionate la art. 8.
ART. 12
Subiectele testului de semestru şi punctajul de admitere se vor stabili de cãtre Consiliul Camerei, iar verificarea rezultatelor se va face de cãtre o comisie formatã din reprezentanţi ai societãţilor care au organizat cursul şi reprezentanţi ai Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari din cadrul Camerei.
ART. 13
Candidaţii care nu au fost admişi la testul organizat la sfârşitul programului de pregãtire profesionalã vor putea susţine un al doilea test într-un interval de maximum 3 luni. Candidaţii care nu vor promova nici cel de-al doilea test vor repeta primul an de stagiu.
ART. 14
Candidaţii declaraţi admişi la testul organizat la sfârşitul cursului de pregãtire profesionalã vor urma programul de pregãtire aplicativã organizat de cãtre Camerã, ce se va desfãşura în semestrul doi al primului an de stagiu.
ART. 15
În semestrul doi de stagiu, în cadrul programului de pregãtire aplicativã, stagiarii în activitatea de audit financiar vor elabora un proiect privind o lucrare practicã cu tematicã din audit financiar. Proiectul va fi predat la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari, iar evaluarea se va realiza de cãtre inspectorii din cadrul Departamentului de monitorizare şi competenţã profesionalã şi de cãtre Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari. Consiliul Camerei va stabili tematica proiectului şi criteriile minimale ce trebuie realizate în cadrul acestuia.
ART. 16
În cazul în care în urma acestei evaluãri stagiarul nu va îndeplini condiţiile minimale de pregãtire, va putea prezenta un al doilea proiect în termen de o lunã. Candidaţii care nu vor obţine rezultate care sã ateste îndeplinirea condiţiilor minimale stabilite de cãtre Camerã nici în urma refacerii proiectului vor repeta primul an de stagiu.
ART. 17
Stagiarii care îndeplinesc cerinţele de pregãtire profesionalã cerute de programul de pregãtire teoreticã din primul semestru şi de programul de pregãtire aplicativã din cel de-al doilea semestru şi vor achita tariful pentru monitorizarea activitãţii de pregãtire practicã vor primi viza pentru finalizarea anului întâi de stagiu şi se vor putea înscrie în anul doi.
ART. 18
Stagiarii care în termen de 2 ani de la înscrierea la Camerã nu finalizeazã anul întâi pierd calitatea de stagiar în activitatea de audit financiar şi li se anuleazã testul de acces la stagiu.

CAP. IV
Activitatea desfãşuratã în anii doi şi trei de stagiu

ART. 19
Activitatea de stagiu în anul doi şi anul trei se desfãşoarã sub îndrumarea unui auditor financiar activ, care are în desfãşurare lucrãri de audit pe toatã durata stagiaturii (ca persoanã fizicã sau în cadrul societãţilor sau cabinetelor de audit).
ART. 20
Participã la aceastã etapã a stagiului stagiarii care şi-au îndeplinit obligaţiile în conformitate cu cerinţele cap. III.
ART. 21
În vederea desfãşurãrii stagiului în anul doi şi anul trei, stagiarul va prezenta Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari acceptul îndrumãtorului de stagiu, prevãzut în anexa nr. 2, care va conţine declaraţia pe propria rãspundere a îndrumãtorului de stagiu, în care este precizat cã are în derulare cel puţin un contract de audit, şi va primi caietul de practicã. Anul de stagiu începe în momentul depunerii acceptului îndrumãtorului de stagiu la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari.
ART. 22
Stagiul trebuie sã se efectueze pe lângã o persoanã fizicã, auditor financiar activ sau în cadrul unei societãţi comerciale de audit, membrã a Camerei. Persoanele fizice şi juridice, membre ale Camerei, care fac dovada cã au în derulare cel puţin o misiune de audit financiar, pot sã înainteze Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari o scrisoare prin care îşi iau angajamentul de a lua sub îndrumare stagiari în activitatea de audit financiar.
ART. 23
Un îndrumãtor de stagiu nu poate avea mai mult de 15 stagiari în activitatea de audit sub îndrumare.
ART. 24
Stagiarul în activitatea de audit financiar are obligaţia de a-şi gãsi un îndrumãtor de stagiu, care sã ofere garanţii suficiente în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor pentru desfãşurarea perioadei de pregãtire profesionalã practicã.
ART. 25
Îndrumãtorul este o persoanã fizicã. Când stagiul este realizat într-o societate comercialã de audit financiar, înscrisã în Registrul auditorilor financiari - persoane juridice, aceasta precizeazã numele şi calitatea îndrumãtorului de stagiu ales din rândul angajaţilor, asociaţilor, care trebuie sã aibã calitatea de auditor financiar activ.
ART. 26
Orice înlocuire a îndrumãtorului de stagiu se va anunţa Camerei în scris, în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data efectuãrii modificãrii. În acest sens se vor trimite la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari urmãtoarele documente:
- cerere pentru înlocuirea îndrumãtorului de stagiu, care va fi semnatã şi de vechiul îndrumãtor de stagiu , atestând cã a luat cunoştinţã despre aceastã modificare;
- acceptul noului îndrumãtor de stagiu, atestând cã a luat cunoştinţã despre modificare.
ART. 27
Nerespectarea obligaţiei de a anunţa Camera în legãturã cu înlocuirea îndrumãtorului de stagiu, în termenul prevãzut la art. 26, conduce la nerecunoaşterea ca perioadã de stagiu a intervalului de timp dintre renunţarea la îndrumãtorul anterior şi anunţarea Camerei.
ART. 28
Stagiarii în activitatea de audit financiar se pot înscrie în anul doi de stagiu, cu îndrumãtor, în termen de 2 ani de la finalizarea primului an de stagiu.
ART. 29
În perioada de stagiu, stagiarul este obligat sã efectueze anual un minimum de 25 de zile lucrãtoare de experienţã profesionalã, în fiecare dintre domeniile: contabilitate, audit şi opţionale.
ART. 30
Repartizarea timpului de stagiu pe activitãţi este stabilitã de îndrumãtor, care trebuie sã acorde stagiarului toate facilitãţile pentru a-i permite sã efectueze instruirea.
ART. 31
Pe întreaga perioadã de desfãşurare a stagiului, stagiarul trebuie sã îşi îndeplineascã obligaţiile privind întocmirea caietului de practicã, în care se reflectã în mod corect şi complet experienţa profesionalã acumulatã.
ART. 32
La fiecare 6 luni, stagiarul trebuie sã prezinte îndrumãtorului un raport sintetic al experienţei profesionale dobândite.
ART. 33
Stagiarii sunt obligaţi sã participe la cursurile de pregãtire profesionalã continuã organizate de Camerã atât în anul doi, cât şi în anul trei de stagiu.
ART. 34
Nerespectarea prevederilor art. 33 duce la prelungirea stagiaturii cu un an.
ART. 35
Stagiarul trebuie sã prezinte anual sau la cerere Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari caietul de practicã pentru verificare.
ART. 36
Stagiarul trebuie sã prezinte anual Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari raportul referitor la activitatea desfãşuratã pe parcursul anului respectiv, întocmit, semnat şi ştampilat de îndrumãtorul de stagiu.
ART. 37
Stagiarul va primi viza pentru finalizarea anului de stagiu la data la care va prezenta Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari caietul şi raportul îndrumãtorului de stagiu pentru anul respectiv în urma îndeplinirii cerinţelor de pregãtire profesionalã şi achitãrii tarifului pentru monitorizarea activitãţii de pregãtire practicã.
ART. 38
Stagiarii care nu se prezintã la Camerã pentru obţinerea vizei în termen de 2 ani consecutivi de la data la care trebuiau sã finalizeze anul respectiv îşi pierd calitatea de stagiar în activitatea de audit financiar, respectiv testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu.
ART. 39
Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari este autorizat:
- sã stabileascã numãrul de ore de pregãtire, precum şi repartizarea acestora pe domenii de activitate;
- sã întrerupã perioada de stagiu, la cererea stagiarului, din motive cum ar fi: satisfacerea stagiului militar, sãnãtate sau alte motive considerate justificate.

CAP. V
Urmãrirea, controlul şi aprecierea activitãţilor desfãşurate de cãtre stagiarii în activitatea de audit financiar

ART. 40
Urmãrirea modului de desfãşurare a stagiului este realizatã şi apreciatã de îndrumãtorul de stagiu şi de cãtre Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari, în colaborare cu Departamentul de monitorizare şi competenţã profesionalã.
ART. 41
Îndrumãtorul de stagiu trebuie sã verifice activitãţile desfãşurate de stagiar şi sã notifice evidenţa detaliatã a experienţei profesionale din caietul de practicã al stagiarului la fiecare 6 luni.
ART. 42
Îndrumãtorul de stagiu trebuie sã creeze stagiarilor condiţii pentru:
a) a urma pregãtirea prevãzutã în prezentele norme;
b) a se achita cu regularitate de obligaţiile lor prevãzute în prezentele norme.
ART. 43
Îndrumãtorul de stagiu trebuie sã mãreascã treptat nivelul de dificultate al lucrãrilor încredinţate stagiarilor în activitatea de audit financiar şi sã îi ajute sã îşi însuşeascã disciplinele profesionale ale pregãtirii tehnice de bazã (contabilitate şi audit) în conformitate cu caietul de practicã al stagiarului.
ART. 44
Pentru fiecare 6 luni îndrumãtorul trebuie sã facã o evaluare a activitãţii stagiarului pe urmãtoarele domenii:
- în ce mãsurã a fost respectat programul de stagiu;
- cunoştinţele şi aptitudinile de specialitate;
- gradul de însuşire a experienţei profesionale;
- raţionamentul profesional.
ART. 45
Pentru fiecare domeniu de evaluare se poate da unul dintre calificativele:
- satisfãcãtor;
- nesatisfãcãtor.
ART. 46
Îndrumãtorul trebuie sã întocmeascã anual un raport scris de evaluare a stagiarului, în care sã se consemneze:
1. progresele înregistrate de stagiar;
2. deficienţele constatate în experienţa profesionalã;
3. acţiunile de întreprins în viitor;
4. opinia generalã privind evoluţia profesionalã a stagiarului.
ART. 47
De asemenea, îndrumãtorul de stagiu trebuie sã rãspundã solicitãrilor Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari şi Departamentului de monitorizare şi competenţã profesionalã în legãturã cu furnizarea de informaţii privind activitatea stagiarului.
ART. 48
Departamentul de monitorizare şi competenţã profesionalã poate organiza, prin sondaj sau ori de câte ori este solicitat din partea Consiliului Camerei, un control al calitãţii activitãţii stagiarilor şi a îndrumãtorilor de stagiu. Inspectorii din cadrul Departamentului de monitorizare şi competenţã profesionalã vor întocmi un raport în urma controlului efectuat. Acest raport va cuprinde o evaluare a activitãţii stagiarului, precum şi propuneri de îmbunãtãţire a activitãţii stagiarilor sau de prelungire a perioadei de stagiu, în cazul în care inspectorii au constatat nerespectarea normelor de stagiu.
ART. 49
Acordarea şi retragerea calitãţii de auditor financiar îndrumãtor sunt hotãrâte de Consiliul Camerei, în urma rapoartelor primite de la Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari.

CAP. VI
Dispoziţii tranzitorii

ART. 50
Stagiarii din anul 2002, care au finalizat perioada de stagiaturã în anul 2005 şi care nu au obţinut calitatea de auditor financiar în perioada 2006-2007, vor participa în cursul lunii aprilie 2008 la un curs suplimentar organizat de Camerã, dupã care vor putea participa la examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar începând cu anul 2008, sesiunea mai, la oricare dintre sesiunile organizate de Camerã timp de 3 ani consecutivi (2008, 2009 şi 2010). Aceşti stagiari vor respecta prevederile art. 53 şi 54.
ART. 51
Stagiarii din anul 2002, care au finalizat perioada de stagiaturã în anul 2006, se pot prezenta la oricare dintre sesiunile examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar, organizate de Camerã, în termen de 3 ani consecutivi (2007, 2008 şi 2009). Aceşti stagiari vor respecta prevederile art. 53 şi 54.
ART. 52
Stagiarii din anul 2002, care s-au înscris în anul întâi de stagiu în anul 2003 sau 2004 şi care nu au mai venit la Camerã pentru finalizarea perioadei de stagiaturã, au la dispoziţie un an de la data publicãrii prezentelor norme pentru a se prezenta la Camerã şi a-şi clarifica situaţia. În caz contrar, îşi vor pierde calitatea de stagiar şi testul de acces la stagiu.
ART. 53
Stagiarii din anul 2002, care s-au înscris în anul întâi de stagiu în anul 2005, precum şi stagiarii admişi în anul 2004 vor respecta prevederile prezentelor norme.

CAP. VII
Dispoziţii finale

ART. 54
La sfârşitul perioadei de stagiu, stagiarul va preda Departamentului de admitere, pregãtire continuã şi stagiari din cadrul Camerei caietul de practicã completat şi vizat pentru toatã perioada de pregãtire profesionalã practicã.
ART. 55
La sfârşitul perioadei de stagiu, îndrumãtorul întocmeşte declaraţia care sã ateste capacitatea stagiarului de a se prezenta la examen, prevãzutã în anexa nr. 3. În cazul în care stagiarul a avut mai mulţi îndrumãtori, acesta va obţine declaraţii de la toţi îndrumãtorii de stagiu, pe care le va depune la Camerã în momentul înscrierii la examenul de aptitudini profesionale pentru obţinerea calitãţii de auditor financiar.
ART. 56
Stagiarii care au finalizat stagiul se pot prezenta la oricare dintre sesiunile examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar, organizate de Camerã, în termen de 3 ani de la data finalizãrii calendaristice a perioadei de stagiaturã.
ART. 57
Pe parcursul celor 3 ani în care stagiarii se pot prezenta la examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar, aceştia vor avea obligaţia de a participa anual la cursurile de pregãtire profesionalã organizate de Camerã. Neparticiparea la oricare dintre aceste cursuri duce la imposibilitatea participãrii la urmãtoarea sesiune de examen de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar.
ART. 58
Persoanele care nu obţin calitatea de auditor financiar în aceşti 3 ani îşi pierd calitatea de stagiar în activitatea de audit financiar, iar procedura de admitere în stagiu va putea fi reluatã ulterior.
ART. 59
Prezentele norme se aplicã începând cu data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 60
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentele norme.
ART. 61
La data intrãrii în vigoare a prezentelor norme, orice dispoziţie anterioarã se abrogã.

ANEXA 1
-------
la norme
--------

CERERE
de înscriere la stagiu pentru candidaţii
declaraţi admişi la testul de verificare
a cunoştinţelor în domeniul financiar-contabil

Subsemnatul/Subsemnata ............, nãscut/nãscutã la data de ............ în localitatea .........., cu domiciliul în localitatea .........., str. ......... nr. ....., bl. ......, sc. ....., et. ...., ap. ....., judeţul/sectorul ........, legitimat cu buletin/carte de identitate/paşaport seria ....... nr. ......., eliberat de ......... la data de ........, cod numeric personal (CNP) .........., telefon: acasã: ........, serviciu: ........, mobil: ......., adresa de e-mail: ..........., funcţia/locul de munca ..........., solicit înscrierea la stagiu în activitatea de audit financiar la Camera Auditorilor Financiari din România.

Data ....... Semnãtura
.............

Domnului preşedinte al Camerei
Auditorilor Financiari din România


ANEXA 2
-------
la norme
--------

Acceptul îndrumãtorului de stagiu

Numele ...............................................
Prenumele ............................................
Adresa ...............................................
Telefon ................
Asociat în Societatea Comercialã ..................., nr. autorizaţie ..........
Numãrul carnetului de membru al Camerei Auditorilor Financiari din România ......................,
certific cã domnul/doamna ............... a început desfãşurarea activitãţii de stagiu sub îndrumarea mea la data de ...........
Stagiul se va efectua cu forme legale de încadrare/adeverinţã de stagiu, respectând prevederile Normelor privind perioada de pregãtire profesionalã practicã a stagiarilor în activitatea de audit financiar, aprobate prin Hotãrârea Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 115/2008.
Totodatã, declar pe propria rãspundere cã am în derulare cel puţin un angajament de audit financiar.

Data ......... Semnãtura şi ştampila,
....................

ANEXA 3
-------
la norme
--------

Declaraţia îndrumãtorului de stagiu

Numele ...............................................
Prenumele ............................................
Numãrul carnetului de membru al Camerei Auditorilor Financiari din România ..................
Asociat în Societatea Comercialã ..................., nr. autorizaţie ...........
Declar cã domnul/doamna ................... a desfãşurat stagiul de pregãtire practicã sub îndrumarea mea în perioada ................. şi a dobândit în perioada stagiului toate cunoştinţele necesare pentru a se putea prezenta la examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar.
Totodatã, declar pe propria rãspundere cã pentru perioada în care am fost îndrumãtor de stagiu am avut în derulare angajamente de audit în calitate de persoanã fizicã/juridicã.

Data .......... Semnãtura şi ştampila,
..................

OBSERVAŢIE:
Se va obţine câte o declaraţie de la fiecare îndrumãtor pe care stagiarul l-a avut pe parcursul perioadei de stagiu.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016