Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 113 din 26 februarie 2008  privind aprobarea Regulilor de organizare si desfasurare a examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitatii de auditor financiar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 113 din 26 februarie 2008 privind aprobarea Regulilor de organizare si desfasurare a examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitatii de auditor financiar

EMITENT: CAMERA AUDITORILOR FINANCIARI DIN ROMANIA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 327 din 25 aprilie 2008

În temeiul prevederilor art. 6 alin. (3) şi ale <>art. 13 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicatã, cu modificãrile ulterioare, şi ale art. 26 alin. (2) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 983/2004 ,

Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România, întrunit în şedinţa din data de 26 februarie 2008, adoptã urmãtoarea hotãrâre:

ART. 1
Se aprobã Regulile de organizare şi desfãşurare a examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari şi Compartimentul secretariat vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotãrâri.
ART. 3
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform prevederilor <>art. 6 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Preşedintele Camerei Auditorilor
Financiari din România,
Ion Mihãilescu

Bucureşti, 26 februarie 2008.
Nr. 113.

ANEXĂ

REGULI
de organizare şi desfãşurare a examenului de aptitudini
profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar

ART. 1
Potrivit prevederilor <>art. 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 598 din 22 august 2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 983/2004 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 634 din 13 iulie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar se organizeazã de Camera Auditorilor Financiari din România, denumitã în continuare Camera, prin Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari.
ART. 2
Pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar, Camera va organiza examenul de aptitudini profesionale pentru stagiarii în activitatea de audit financiar care au finalizat cei 3 ani de stagiu şi au îndeplinit toate obligaţiile faţã de aceasta.
ART. 3
(1) La examen se pot înscrie urmãtoarele categorii de persoane:
- stagiari care au finalizat perioada de stagiu şi au îndeplinit toate obligaţiile faţã de Camerã;
- stagiari care au fost respinşi la alte sesiuni de examen şi se aflã în termenul legal pentru susţinerea examenului.
(2) În vederea înscrierii la examen candidaţii vor depune, personal sau prin delegat, la sediul Camerei din Bucureşti, Str. Sirenelor nr. 67-69, urmãtoarele acte:
a) pentru stagiarii care se înscriu prima datã la examenul de aptitudini profesionale, pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar:
- caietul de stagiu completat şi raportul îndrumãtorului de stagiu pentru ultimul an de stagiu;
- cerere-model - se va afişa pe site-ul Camerei www.cafr.ro;
- declaraţia îndrumãtorului de stagiu prin care se atestã capacitatea stagiarului de a se prezenta la examen - se va afişa pe site-ul Camerei www.cafr.ro. În cazul în care stagiarul a avut mai mult de un îndrumãtor pe perioada stagiului, trebuie depuse declaraţii de la toţi îndrumãtorii de stagiu;
- copie de pe documentul care atestã achitarea taxei de înscriere;
- copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate;
- 4 fotografii tip buletin;
b) pentru stagiarii care au fost respinşi la alte sesiuni de examen şi se aflã în termenul legal pentru susţinerea examenului:
- cerere-model - se va afişa pe site-ul Camerei www.cafr.ro;
- copie de pe documentul care atestã achitarea taxei de înscriere;
- copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate;
- 4 fotografii tip buletin;
c) pentru stagiarii care au mai depus dosar pentru participarea la examen, dar din diferite motive personale nu s-au putut prezenta şi s-au retras, dar se aflã în termenul legal pentru susţinerea examenului:
- cerere-model - se va afişa pe site-ul Camerei www.cafr.ro;
- declaraţia îndrumãtorului de stagiu prin care se atestã capacitatea stagiarului de a se prezenta la examen - se va afişa pe site-ul Camerei www.cafr.ro. În cazul în care stagiarul a avut mai mult de un îndrumãtor pe perioada stagiului, trebuie depuse declaraţii de la toţi îndrumãtorii de stagiu;
- copie de pe documentul care atestã achitarea taxei de înscriere;
- copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate;
- 4 fotografii tip buletin.
(3) Departamentul de învãţãmânt şi admitere va elibera în momentul înscrierii legitimaţia de participare la examen.
ART. 4
Camera va publica pe site data şi perioada în care vor avea loc înscrierile, locul şi data în care va avea loc examenul, centrele de examinare, precum şi alte informaţii suplimentare.
ART. 5
(1) Examenul va consta în susţinerea a 3 probe scrise:
- proba scrisã - la disciplinele prevãzute de <>art. 13 alin. (3) lit. a) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 75/1999 , republicatã;
- proba-grilã - la disciplinele prevãzute de <>art. 13 alin. (3) lit. b) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 75/1999 , republicatã;
- proba practicã.
(2) Subiectele pentru examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar sunt stabilite de Comisia de elaborare a subiectelor, formatã din persoane aprobate de cãtre Consiliului Camerei.
ART. 6
Camera va publica tematica şi bibliografia cu cel puţin 60 de zile înainte de data susţinerii examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar.
ART. 7
(1) Intrarea în salã a candidaţilor se va face cu o jumãtate de orã înainte de ora de începere a examenului, pe baza legitimaţiei de acces şi a cãrţii de identitate/buletinului de identitate.
(2) Odatã cu începerea examenului se interzice intrarea oricãrui candidat în sala de examen.
(3) Fiecare candidat va primi:
a) pentru proba scrisã - un exemplar cu întrebãrile şi foi de rãspuns, care vor fi numerotate de candidaţi şi verificate de cãtre supraveghetori;
b) pentru proba-grilã - un exemplar de grile şi o foaie de rãspuns-tip;
c) pentru proba practicã - informaţiile şi cerinţele pentru proba practicã şi foi de rãspuns care vor fi numerotate de candidaţi şi verificate de cãtre supraveghetori.
(4) Candidaţii vor completa în colţul din dreapta sus: numele, prenumele, localitatea de domiciliu, numãrul de pe legitimaţia de acces.
(5) Candidaţii nu au voie în sala de examen cu niciun alt material în afarã de pix sau stilou.
(6) Fiecare probã de examen va dura 5 ore.
(7) La ieşirea din salã candidaţii vor preda toate materialele primite, vor semna pentru predarea lucrãrii de examen, dupã care colţul lucrãrii se va îndoi şi sigila şi se va ştampila cu ştampila de examen a Camerei.
(8) Persoanele depistate cã încearcã sã fraudeze examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar vor fi eliminate din examen şi îşi vor pierde calitatea de stagiar în activitatea de audit financiar, cu dreptul de a accede la stagiu dupã o perioadã de 3 ani.
ART. 8
(1) Verificarea probelor de examen se va face de cãtre o comisie de verificare aprobatã de cãtre Consiliul Camerei.
(2) Punctajul de promovare al fiecãrei probe este minimum 6. Pentru promovarea examenului media celor 3 probe trebuie sã fie minimum 7.
(3) Pe baza punctajelor obţinute, evidenţiate în listele aferente, Comisia de verificare va întocmi procesul-verbal de stabilire a rezultatelor examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar.
(4) Rezultatele examenului de aptitudini profesionale se vor publica pe site-ul Camerei.
(5) Rezultatul afişat de Comisia de verificare se poate contesta o singurã datã în termen de 48 de ore (douã zile lucrãtoare) de la afişare. Contestaţiile se depun la sediul Camerei.
(6) Soluţionarea contestaţiilor va fi fãcutã de o comisie formatã din alte persoane decât cele din Comisia de verificare. Comisia va reexamina testele şi va publica rezultatele pe site în termen de 7 zile lucrãtoare de la depunerea contestaţiilor. Nu se mai iau în considerare alte contestaţii decât cele primite în termenul de 48 de ore de la afişarea rezultatelor.
(7) În situaţia în care un candidat nu promoveazã examenul, la urmãtoarea sesiune i se vor recunoaşte probele la care a obţinut minimum 6. Candidaţii care au obţinut minimum 6 la una, douã sau la toate cele 3 probe, dar nu au promovat examenul, vor avea posibilitatea sã aleagã probele care sã îi fie considerate ca fiind promovate, ultima notã obţinutã fiind nota finalã.
ART. 9
Taxa de înscriere la examenul de aptitudini profesionale nu se ramburseazã.
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016