Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 11 din 28 septembrie 2009  privind procedura de eliberare a adeverintelor prin care se atesta indeplinirea de catre organizatiile neguvernamentale si institutiile mass-media a conditiilor prevazute de   art. 198 alin. (3) si (8) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, si procedura de acreditare a observatorilor externi, precum si a reprezentantilor externi ai mass-mediei la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2009    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 11 din 28 septembrie 2009 privind procedura de eliberare a adeverintelor prin care se atesta indeplinirea de catre organizatiile neguvernamentale si institutiile mass-media a conditiilor prevazute de art. 198 alin. (3) si (8) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, si procedura de acreditare a observatorilor externi, precum si a reprezentantilor externi ai mass-mediei la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2009

EMITENT: AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 647 din 1 octombrie 2009
HOTĂ?RÂRE nr. 11 din 28 septembrie 2009
privind procedura de eliberare a adeverinţelor prin care se atestã îndeplinirea de cãtre organizaţiile neguvernamentale şi instituţiile mass-media a condiţiilor prevãzute de <>art. 198 alin. (3) şi (8) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi procedura de acreditare a observatorilor externi, precum şi a reprezentanţilor externi ai mass-mediei la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009
EMITENT: AUTORITATEA ELECTORALÃ PERMANENTÃ
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 647 din 1 octombrie 2009


Având în vedere dispoziţiile <>art. 198 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 65 alin. (4) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, a <>Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a <>Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 12 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.045/2009 privind stabilirea mãsurilor pentru buna organizare şi desfãşurare a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2009,

Autoritatea Electoralã Permanentã adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Autoritatea Electoralã Permanentã constatã îndeplinirea condiţiilor legale pentru desemnarea de observatori interni, respectiv reprezentanţi interni ai mass-mediei la alegerile pentru Preşedintele României, de cãtre organizaţiile neguvernamentale şi instituţiile mass-media, şi acrediteazã observatorii externi, precum şi reprezentanţii externi ai mass-mediei la alegerile pentru Preşedintele Românie din anul 2009.
ART. 2
(1) Pânã cel mai târziu la data expirãrii termenului prevãzut de <>art. 198 alin. (7) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, organizaţia neguvernamentalã din România care doreşte sã participe cu observatori interni la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009 trebuie sã depunã la Autoritatea Electoralã Permanentã o cerere pentru eliberarea adeverinţei prin care se atestã îndeplinirea condiţiilor prevãzute de <>art. 198 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, însoţitã de o copie a statutului şi o copie a certificatului de înscriere sau a hotãrârii judecãtoreşti de înfiinţare. Modelul cererii este prevãzut la anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Autoritatea Electoralã Permanentã elibereazã organizaţiilor neguvernamentale din România care îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>art. 198 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, o adeverinţã al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(3) Acreditarea observatorilor interni propuşi de cãtre organizaţiile neguvernamentale din România, în privinţa cãrora Autoritatea Electoralã Permanentã a stabilit cã îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>art. 198 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se face de cãtre birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de cãtre biroul electoral pentru secţiile de votare din strãinãtate, în condiţiile prevãzute de <>art. 198 alin. (5) din Legea nr. 370/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 3
(1) Pânã cel mai târziu la data expirãrii termenului prevãzut de <>art. 198 alin. (8) din Legea nr. 370/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, instituţia mass-media din România care doreşte sã desemneze reprezentanţi interni la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009 trebuie sã depunã la Autoritatea Electoralã Permanentã o cerere pentru eliberarea adeverinţei prin care se atestã îndeplinirea condiţiilor prevãzute de <>art. 198 alin. (8) din Legea nr. 370/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, însoţitã de documente din care sã rezulte faptul cã desfãşoarã activitãţi în domeniul mass-media. Modelul cererii este prevãzut la anexa nr. 3, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Autoritatea Electoralã Permanentã elibereazã instituţiilor mass-media din România care îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>art. 198 alin. (8) din Legea nr. 370/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, o adeverinţã al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 4, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(3) Acreditarea reprezentanţilor interni propuşi de cãtre instituţiile mass-media din România, în privinţa cãrora Autoritatea Electoralã Permanentã a stabilit cã îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>art. 198 alin. (8) din Legea nr. 370/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se face de cãtre birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de cãtre biroul electoral pentru secţiile de votare din strãinãtate, în condiţiile prevãzute de <>art. 198 alin. (5) din Legea nr. 370/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 4
Contestaţiile privind respingerea de cãtre Autoritatea Electoralã Permanentã a solicitãrii de eliberare a adeverinţelor prevãzute la art. 2 şi 3 se depun în cel mult douã zile de la comunicarea rãspunsului, la Curtea de Apel Bucureşti, şi se soluţioneazã de aceasta în termen de douã zile de la înregistrare. Hotãrârea este definitivã şi irevocabilã.
ART. 5
(1) La propunerea Ministerului Afacerilor Externe, fãcutã pânã cel mai târziu cu 15 zile înaintea datei alegerilor, Autoritatea Electoralã Permanentã acrediteazã observatorii externi şi reprezentanţii externi ai mass-mediei pe lângã toate birourile electorale constituite la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009.
(2) Modelul acreditãrii care se elibereazã observatorilor externi şi reprezentanţilor externi ai mass-mediei este prevãzut la anexa nr. 5, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 6
Autoritatea Electoralã Permanentã afişeazã pe pagina proprie de internet adeverinţele eliberate potrivit art. 2 şi 3, precum şi acreditãrile acordate potrivit art. 5.
ART. 7
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Electorale Permanente,
Octavian Opriş

Contrasemneazã:
---------------
Vicepreşedinte,
Ana Maria Pãtru

Vicepreşedinte,
Marian Muhuleţ

Bucureşti, 28 septembrie 2009.
Nr. 11.


ANEXA 1

CERERE
de eliberare a adeverinţei prin care se atestã îndeplinirea
de cãtre organizaţiile neguvernamentale a condiţiilor prevãzute
de <>art. 198 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui
României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare


Subsemnatul, ............................*1), .....................................*2) în cadrul ................................*3), solicit eliberarea adeverinţei prin care se atestã îndeplinirea condiţiilor prevãzute de <>art. 198 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în vederea participãrii cu observatori la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009.

......................*4)

.....................*5)

Date de contact: ........................*6)


--------
*1) Se înscriu numele şi prenumele persoanei din conducerea organizaţiei neguvernamentale care face cererea.
*2) Se trece funcţia pe care persoana care face cererea o are în organizaţia neguvernamentalã.
*3) Se trece denumirea organizaţiei neguvernamentale.
*4) Se trec numele şi prenumele persoanei din conducerea organizaţiei neguvernamentale care face cererea, semnãtura acesteia şi se aplicã ştampila organizaţiei neguvernamentale.
*5) Se trece data.
*6) Se trece numãrul de fax sau e-mailul.


ANEXA 2


(SIGLA) AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTÃ*)

--------------
NOTÃ(CTCE)
*) Sigla si antetul Autoritãţii Electorale Permanente se gãsesc in Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 647 din 01 octombrie 2009 la pagina 14 (a se vedea imaginea asociatã)

....................*1)

ADEVERINŢÃ

Adeverim prin prezenta cã organizaţia neguvernamentalã .........................*2) îndeplineşte condiţiile prevãzute de <>art. 198 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru a participa cu observatori interni la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009.

Preşedinte,
........................*3)

NOTÃ:
Prezenta adeverinţã (în original sau în copie) permite organizaţiei neguvernamentale sã obţinã de la birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de la biroul electoral pentru secţiile de votare din strãinãtate acreditarea ca observatori interni a persoanelor pe care le propun acestora, sub rezerva depunerii de declaraţii pe propria rãspundere de cãtre persoanele propuse privind faptul cã nu au apartenenţã politicã.
Prezenta adeverinţã se publicã pe pagina de internet a Autoritãţii Electorale Permanente.

-------
*1) Se trece numãrul de înregistrare.
*2) Se trece denumirea organizaţiei neguvernamentale.
*3) Se trec numele şi prenumele preşedintelui Autoritãţii Electorale Permanente, se trece semnãtura preşedintelui sau a persoanei împuternicite de acesta sã semneze şi se aplicã ştampila Autoritãţii Electorale Permanente.


ANEXA 3

CERERE
de eliberare a adeverinţei prin care se atestã îndeplinirea de cãtre
instituţiile mass-media a condiţiilor prevãzute de art. 198
alin. (8) din <>Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare


Subsemnatul, ..........................................*1), ..............................*2), în cadrul .....................................*3), solicit eliberarea adeverinţei prin care se atestã îndeplinirea condiţiilor prevãzute de <>art. 198 alin. (8) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în vederea participãrii cu reprezentanţi la observarea alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2009.

Date de contact: .....................................*4)

......................................................*5)

. ..............................*6)

-------
*1) Se înscriu numele şi prenumele persoanei din conducerea instituţiei mass-media care face cererea.
*2) Se trece funcţia pe care persoana care face cererea o are în instituţia mass-media.
*3) Se trece denumirea instituţiei mass-media.
*4) Se trece numãrul de fax sau e-mailul.
*5) Se trec numele şi prenumele persoanei din conducerea instituţiei mass-media care face cererea, semnãtura acesteia şi se aplicã ştampila instituţiei mass-media.
*6) Se trece data.


ANEXA 4


(SIGLA) AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTÃ*)

--------------
NOTÃ(CTCE)
*) Sigla si antetul Autoritãţii Electorale Permanente se gãsesc in Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 647 din 01 octombrie 2009 la pagina 14 (a se vedea imaginea asociatã)

...................*1)


ADEVERINŢÃ

Adeverim prin prezenta cã instituţia mass-media ...................................*2) îndeplineşte condiţiile prevãzute de <>art. 198 alin. (8) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru a participa cu reprezentanţi interni la alegerile pentru membri din România în Parlamentul European din anul 2009.

Preşedinte,
........................*3)

NOTÃ:
Prezenta adeverinţã (în original sau în copie) este valabilã numai dacã este însoţitã de copia cererii de eliberare a acesteia şi permite instituţiei mass-media sã obţinã de la birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de la biroul electoral pentru secţiile de votare din strãinãtate acreditarea ca reprezentanţi interni a persoanelor pe care le propun acestora, sub rezerva depunerii de declaraţii pe propria rãspundere de cãtre persoanele propuse privind faptul cã nu au apartenenţã politicã.
Prezenta adeverinţã se publicã pe pagina de internet a Autoritãţii Electorale Permanente.

--------
*1) Se trece numãrul de înregistrare.
*2) Se trece denumirea instituţiei mass-media.
*3) Se trec numele şi prenumele preşedintelui Autoritãţii Electorale Permanente, se trece semnãtura preşedintelui sau a persoanei împuternicite de acesta sã semneze şi se aplicã ştampila Autoritãţii Electorale Permanente.


ANEXA 5

(SIGLA) AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTÃ*)

--------------
NOTÃ(CTCE)
*) Sigla si antetul Autoritãţii Electorale Permanente se gãsesc in Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 647 din 01 octombrie 2009 la pagina 14 (a se vedea imaginea asociatã)


..................*1)

ACREDITARE

Având în vedere propunerea Ministerului Afacerilor Externe cu nr. ................................., înregistratã la Autoritatea Electoralã Permanentã cu nr. ............................,
în temeiul prevederilor <>art. 198 alin. (6) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Autoritatea Electoralã Permanentã acrediteazã ca .....................*2) pe lângã toate birourile electorale constituite pentru buna organizare şi desfãşurare a alegerilor pentru membri din România în Parlamentul European din anul 2009 urmãtoarele persoane:
1. ...................................................................*3);
2. ......................................................................;
3. ......................................................................;
4. ...................................................................... .

Preşedinte,
..................*4)

NOTÃ:
Prezenta acreditare (în original sau în copie) însoţitã de actul de identitate al persoanei acreditate permite acesteia accesul atât la primul tur de scrutin, cât şi la al doilea tur de scrutin, în spaţiile special amenajate în acest sens la Biroul Electoral Central, birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din strãinãtate şi la birourile electorale ale secţiilor de votare.
Persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votãrii, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnãrii de cãtre membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votãrii în secţia respectivã, numai dacã prezintã actul de acreditare, care este valabil şi în copie. Acestea nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfãşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatãrii unei neregularitãţi. Orice act de propagandã electoralã, precum şi încãlcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditãrii de cãtre biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votãrii, îndepãrtarea imediatã a persoanei respective din secţia de votare.
Încãlcarea condiţiilor de acreditare atrage, de drept, încetarea acreditãrii.
Prezenta acreditare se publicã pe pagina de internet a Autoritãţii Electorale Permanente.

---------
*1) Se trece numãrul de înregistrare.
*2) Se trec observatori externi sau reprezentanţi externi ai mass-media, dupã caz, precum şi denumirea organizaţiei sau a instituţiei mass-media strãine.
*3) Se trec numele şi prenumele observatorului extern sau al reprezentantului extern al mass-mediei, dupã caz.
*4) Se trec numele şi prenumele preşedintelui Autoritãţii Electorale Permanente, se trece semnãtura preşedintelui sau a persoanei împuternicite de acesta sã semneze şi se aplicã ştampila Autoritãţii Electorale Permanente.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016