Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.971 din 31 decembrie 1970  privind infiintarea intreprinderilor si statiunilor pentru mecanizarea agriculturii si organizarea activitatii acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.971 din 31 decembrie 1970 privind infiintarea intreprinderilor si statiunilor pentru mecanizarea agriculturii si organizarea activitatii acestora

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 2 din 5 ianuarie 1971
Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãşte:

ART. 1
Începînd cu data de 1 ianuarie 1971 se înfiinţeazã întreprinderile pentru mecanizarea agriculturii, conform anexei nr. 1, organizaţii economice de interes republican, care vor funcţiona pe principiul gestiunii economice proprii.
Întreprinderile pentru mecanizarea agriculturii vor fi subordonate Ministerului Agriculturii şi Silviculturii şi comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene.
ART. 2
Pe aceeaşi data se înfiinţeazã 772 staţiuni pentru mecanizarea agriculturii, repartizate pe judeţe conform anexei nr. 2, ca unitãţi ale întreprinderilor prevãzute la art. 1.
Aceste unitãţi vor fi organizate pe principiul gestiunii economice interne, fiecare deservind un numãr de cooperative alãturate, pentru care s-a constituit consiliul intercooperatist.
În procesul de dezvoltare a mecanizarii agriculturii, Ministerul Agriculturii şi Silviculturii este autorizat sa reorganizeze, sa desfiinteze sau sa înfiinţeze noi unitãţi de mecanizare, pe principiul gestiunii economice interne, în cadrul întreprinderilor pentru mecanizarea agriculturii, în raport de necesitaţi.
ART. 3
Întreprinderile şi staţiunile pentru mecanizarea agriculturii vor organiza pentru fiecare cooperativa agricolã de producţie cîte o secţie de mecanizare. Secţia de mecanizare va reuni, pentru exploatare şi întreţinere, atît mijloacele cu care este dotatã, cît şi cele care aparţin cooperativei deservite, indeplinind în acest fel funcţia de sector mecanic al cooperativei agricole de producţie.
Mecanicii agricoli aparţinînd sectiei de mecanizare se vor încadra în fermele şi brigazile cooperativei, în formaţiunile de lucru ale acestora, şi vor rãspunde de executarea tuturor lucrãrilor mecanice.
Mecanicii agricoli vor lucra în sistemul de acord global şi vor fi retribuiţi în raport cu productiile ce se obţin de formatiunea de lucru în care sînt încadraţi.
ART. 4
Staţiunile pentru mecanizarea agriculturii vor asigura mecanizarea lucrãrilor la cereale şi plante tehnice, legumicultura, viticultura şi pomicultura, mecanizarea lucrãrilor în zootehnie, transporturi, electrificarea proceselor de producţie, lucrãri de irigaţii şi hidroamelioratii, întreţinerea şi repararea utilajelor proprii şi cele ale cooperativelor agricole, precum şi orice alte lucrãri ce sînt solicitate de cooperativele deservite.
În perioadele în care volumul lucrãrilor agricole este mai restrîns şi se creeazã disponibilitati de capacitate, staţiunile pentru mecanizarea agriculturii vor executa orice alta prestaţie pentru care au posibilitãţi, în afarã cooperativelor deservite, în vederea folosirii cît mai complete şi pe o perioada cît mai lungã din timpul anului, atît a forţei de lucru cît şi a utilajelor din dotare.
ART. 5
Nivelul de salarizare la întreprinderile pentru mecanizarea agriculturii este cel prevãzut pentru unitãţile de gradul I în anexa III/IV b la Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 914/1968 , cu modificãrile ulterioare.
Staţiunile pentru mecanizarea agriculturii vor fi clasificate pe trei grade de mãrime, pe baza criteriilor ce se vor stabili de Ministerul Agriculturii şi Silviculturii, cu avizul Ministerului Muncii, iar nivelul de salarizare va fi cel prevãzut în anexa menţionatã la alineatul precedent, pentru unitãţile de gradele II, III şi IV.
ART. 6
Pentru asigurarea condiţiilor necesare desfãşurãrii activitãţii unitãţilor nou create se suplimenteaza planul de investiţii al Ministerului Agriculturii şi Silviculturii pe anul 1971, cu 85 milioane, din care 78 milioane lei construcţii-montaj, pentru amenajãri şi construcţii de noi staţiuni pentru mecanizare, şi planul de reparaţii cu materialele de construcţii aferente.
Unitãţile care nu dispun de condiţiile necesare pentru desfãşurarea activitãţii vor rãmîne în actualele spaţii ale staţiunilor pe seama cãrora se organizeazã.
Ministerul Agriculturii şi Silviculturii va identifica în continuare posibilitãţile de amplasare a noilor staţiuni în spaţiile existente la întreprinderile agricole de stat, cooperativele agricole de producţie, consiliile populare şi alte organizaţii socialiste.
Ministerul Agriculturii şi Silviculturii, împreunã cu Comitetul de Stat al Planificarii, Ministerul Finanţelor şi Banca Agricolã, vor analiza pînã la 31 martie 1971 şi vor face propuneri Consiliului de Miniştri pentru suplimentarea planului de investiţii în anii urmãtori, în vederea construirii de noi staţiuni pentru mecanizarea agriculturii.
ART. 7
Se suplimenteaza planul de munca şi salarii al Ministerului Agriculturii şi Silviculturii pe anul 1971 cu 723 posturi tehnico-administrative şi 18 milioane lei fond de salarii, pentru asigurarea functionarii întreprinderilor şi staţiunilor pentru mecanizarea agriculturii, înfiinţate potrivit prevederilor prezentei hotãrîri.
ART. 8
Se suplimenteaza cu 360 de autoturisme numãrul prevãzut în anexa nr. 1 la Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 479/1970 pentru unitãţile subordonate Ministerului Agriculturii şi Silviculturii.
ART. 9
Specialiştilor cãrora prin reorganizarea întreprinderilor de mecanizarea agriculturii, prevãzute în prezenta hotãrîre, ar urma sa li se acorde salarii de încadrare inferioare, li se vor menţine actualele salarii, timp de 12 luni, dacã vor continua sa îndeplineascã funcţii de conducere, în aceeaşi unitate sau în altele, indiferent de gradul de mãrime al acestora cînd transferul se efectueazã în interesul serviciului, însã numai în unitãţile pentru mecanizarea agriculturii.
ART. 10
Pe data de 1 ianuarie 1971 întreprinderile pentru mecanizarea agriculturii înfiinţate în baza Hotãrîrii Consiliului de Miniştri nr. 1190/1968 îşi înceteazã activitatea.
Pe aceeaşi data îşi înceteazã activitatea sectoarele I.M.A. din cadrul direcţiilor agricole judeţene, iar cele 300 posturi tehnico-administrative prevãzute în anexa nr. 1 la Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 132/1970 vor fi folosite de Ministerul Agriculturii şi Silviculturii la înfiinţarea întreprinderilor pentru mecanizarea agriculturii, potrivit articolului 1 din prezenta hotãrîre.




ANEXA 1

ÎNTREPRINDERILE PENTRU MECANIZAREA
AGRICULTURII CARE SE ÎNFIINŢEAZĂ

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Sediul
crt. Municipiul Judeţul
(oraşul)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Alba Alba-Iulia Alba
2. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Arad Arad Arad
3. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Arges Pitesti Arges
4. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Bacau Bacau Bacau
5. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Bihor Oradea Bihor
6. Întreprinderea pentru mecanizarea oraşul Bistrita-
agriculturii Bistrita Nasaud Bistrita Nasaud
7. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Botosani Botosani Botosani
8. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Braşov Braşov Braşov
9. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Brãila Brãila Brãila
10. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Buzau Buzau Buzau
11. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul Caras-
agriculturii Caras-Severin Resita Severin
12. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul Cluj
agriculturii Cluj Cluj
13. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul Constanta
agriculturii Constanta Constanta
14. Întreprinderea pentru mecanizarea oraşul Sfintu Covasna
agriculturii Covasna Gheorghe
15. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Dimbovita Tirgoviste Dimbovita
16. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturiii Dolj Craiova Dolj
17. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul Galaţi
agriculturii Galaţi Galaţi
18. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Gorj Tirgu Jiu Gorj
19. Întreprinderea pentru mecanizarea oraşul
agriculturii Harghita Miercurea-Ciuc Harghita
20. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Hunedoara Deva Hunedoara
21. Întreprinderea pentru mecanizarea oraşul
agriculturii Ialomita Slobozia Ialomita
22. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul Iaşi
agriculturii Iaşi Iaşi
23. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Ilfov Bucureşti -
24. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Maramures Baia-Mare Maramures
25. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Mehedinti Turnu-Severin Mehedinti
26. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Mures Tirgu-Mures Mures
27. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Neamt Piatra-Neamt Neamt
28. Intreprindereea pentru mecanizarea oraşul
agriculturii Olt Slatina Olt
29. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Prahova Ploiesti Prahova
30. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul Satu-Mare
agriculturii Satu-Mare Satu-Mare
31. Întreprinderea pentru mecanizarea oraşul
agriculturii Sibiu Sibiu Sibiu
33. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Suceava Suceava Suceava
34. Întreprinderea pentru mecanizarea oraşul
agriculturii Teleorman Alexandria Teleorman
35. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Timis Timişoara Timis
36. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Tulcea Tulcea Tulcea
37. Întreprinderea pentru mecanizarea oraşul
agriculturii Vaslui Vaslui Vaslui
38. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Vilcea Rimnicu-Vilcea Vilcea
39. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Vrancea Focsani Vrancea
40. Întreprinderea pentru mecanizarea municipiul
agriculturii Bucureşti Bucureşti -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────






ANEXA 2

STAŢIUNILE DE MECANIZARE A AGRICULTURII CARE SE
ÎNFIINŢEAZĂ ÎN CADRUL FIECĂRUI JUDEŢ

─────────────────────────────────────────────
Nr. Judeţul Numãrul de staţiuni
crt. de mecanizarea
agriculturii
─────────────────────────────────────────────
1. Alba 13
2. Arad 20
3. Arges 20
4. Bacau 19
5. Bihor 30
6. Bistrita-Nasaud 13
7. Botosani 25
8. Braşov 13
9. Brãila 16
10. Buzau 19
11. Caras-Severin 10
12. Constanta 26
14. Covasna 9
15. Dimbovita 12
16. Dolj 37
17. Galaţi 24
18. Gorj 11
19. Harghita 16
20. Hunedoara 11
21. Ialomita 24
22. Iaşi 27
23. Ilfov 33
24. Maramures 12
25. Mehedinti 17
26. Mures 29
27. Neamt 17
28. Olt 34
29. Prahova 12
30. Satu Mare 17
31. Salaj 16
32. Sibiu 16
33. Suceava 16
34. Teleorman 34
35. Timis 34
36. Tulcea 15
37. Vaslui 27
38. Vilcea 10
39. Vrancea 11
40. Municipiul
Bucureşti 3
─────────────────────────────────────────────
TOTAL: 772
─────────────────────────────────────────────



-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016