Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.780 din 11 august 1966  pentru aprobarea Acordului intre Republica Socialista Romania si Confederatia Elvetiana privind transporturile internationale rutiere de marfuri    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.780 din 11 august 1966 pentru aprobarea Acordului intre Republica Socialista Romania si Confederatia Elvetiana privind transporturile internationale rutiere de marfuri

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 80 din 15 decembrie 1966
ARTICOL UNIC
Se aproba Acordul între Republica Socialistã România şi Confederatia Elvetiana privind transporturile internaţionale rutiere de mãrfuri, semnat la Berna la 25 mai 1966

Preşedintele
Consiliului de Miniştri
ION GHEORGHE MAURER

ACORD

Între Republica Socialistã România şi Confederatia Elvetiana privind transporturile Internaţionale rutiere de mãrfuri

Guvernul Republicii Socialiste România şi Consiliul Federal Elvetian,
animate de dorinta de a reglementa transporturile de mãrfuri efectuate cu ajutorul mijloacelor auto între cele doua tari, precum şi în tranzit pe teritoriul lor,
au convenit asupra celor ce urmeazã:

CAP. 1
Transporturile supuse regimului de autorizaţie
ART. 1
Toate transporturile de mãrfuri între cele doua tari sau în tranzit pe teritoriul lor sînt supuse regimului de autorizaţie, cu excepţia celor enumerate la articolul 5.
ART. 2
Autoritãţile competente ale Pãrţilor contractante fixeazã anual contingentul de autorizaţii pe baza de reciprocitate. Ele îşi trimit un contingent de autorizaţii în alb, valabil semnate.
Autoritãţile competente ale fiecãrei Pãrţi contractante îşi comunica periodic lista autorizaţiilor eliberate; ele îşi schimba, de comun acord, informaţii statistice obţinute cu începere de la data emiterii autorizaţiilor.
ART. 3
Autorizaţiile de transport sînt eliberate de cãtre autoritãţile competente din ţara de înmatriculare a autovehiculului. Autorizaţia este personalã şi netransmisibila. Ea trebuie sa însoţeascã autovehiculul, cu sau fãrã remorca ori semiremorca, pe parcursul teritoriului strãin şi sa fie prezentatã la orice cerere a organelor de control.
Aceeaşi autorizaţie permite transportorului, ca urmare a unuia din transporturile menţionate la articolul 1, de a lua incarcatura la inapoiere de pe teritoriul celeilalte Pãrţi contractate şi cu destinaţia în ţara de înmatriculare sau, cu consimţãmîntul celeilalte Pãrţi contractante, cu destinaţia într-o ţara terta.
ART. 4
Autorizaţiile sînt de doua feluri:
a) "autorizaţie pentru o durata determinata", valabilã pentru mai multe transporturi, durata de valabilitate neputind depãşi un an (modelul nr. 1 anexat la prezentul Acord);
b) "autorizaţie de cãlãtorie", valabilã pentru executarea unui singur transport, cu ajutorul autovehiculului care este specificat, într-o perioada de o luna de la eliberare (modelul nr. 2 anexat la prezentul Acord).

CAP. 2
Transporturile nesupuse regimului de autorizaţie
ART. 5
Sînt scutite de autorizaţie:
a) transporturile funerare efectuate cu ajutorul autovehiculelor destinate acestui scop; b) transporturile efectelor de strãmutare executate de cãtre întreprinderi special echipate în acest scop, cu personal şi material;
c) transporturile de obiecte destinate tirgurilor, expozitiilor sau demonstratiilor;
d) transporturile de material, de accesorii şi animale cu destinaţia sau provenind din manifestãri teatrale, muzicale, cinematografice, sportive, de circ, de tîrguri sau chermeze, precum şi cele ce sînt destinate înregistrãrilor radiofonice, luarilor de vederi cinematografice sau de televiziune.
Transporturile menţionate la literele c şi d nu sînt scutite de autorizaţie decît dacã animalele sau obiectele sînt înapoiate în ţara de înmatriculare a autovehiculului, sau într-o ţara terta.

CAP. 3
Transporturile interioare
ART. 6
Sînt interzise transporturile interne de mãrfuri, efectuate dintr-un loc în altul de pe teritoriul unei Pãrţi contractante cu ajutorul unui autovehicul înmatriculat în cealaltã ţara.

CAP. 4
Regimul vamal
ART. 7
Carburantul conţinut în rezervorul normal al autovehiculului, asa cum a fost prevãzut de constructor pentru acest tip de vehicul, este admis cu scutire de drepturi şi taxe de intrare şi fãrã prohibiţii sau restrictii de import.
Piesele detasate importate pentru a fi folosite la reparaţia unui autovehicul importat temporar, care se afla în pana pe teritoriul celeilalte Pãrţi contractante, vor fi admise în mod temporar cu scutire de drepturi şi taxe de intrare şi fãrã prohibiţii sau restrictii de import, cu condiţia de a fi la adapostul unui titlu de import temporar. Piesele înlocuite vor fi reexportate sau distruse sub controlul organelor vamale.
ART. 8
Transporturile rutiere internaţionale de mãrfuri efectuate în virtutea prezentului Acord sînt supuse convenţiei vamale din 15 ianuarie 1959, privind transportul internaţional de mãrfuri sub acoperirea carnetelor TIR.

CAP. 5
Sancţiuni
ART. 9
În caz de inclacare a dispoziţiilor prezentului Acord sãvîrşitã pe teritoriul uneia din Pãrţile contractante, autoritãţile competente ale tarii de înmatriculare a autovehicului sînt ţinute, la cererea autoritãţilor competente ale celeilalte pãrţi contractante, sa aplice una din sancţiunile urmãtoare:
a) avertismentul simplu;
b) avertismentul cu menţiunea ca în caz de recidiva va fi aplicatã mãsura prevãzutã la litera c din prezentul articol;
c) retragerea, cu titlu temporar sau definitiv, a dreptului de a efectua transporturi pe teritoriul tarii unde s-a savirsit încãlcarea.
Autoritãţile care iau mãsuri de sancţionare sînt ţinute sa informeze autoritãţile care le-au cerut.
Atunci cînd o sancţiune este aplicatã pe teritoriul uneia din Pãrţile contractante personalului de serviciu al unui autovehicul înmatriculat în celãlalt stat, autoritãţile sale competente vor fi informate despre aceasta.

CAP. 6
Exonerarea de taxe şi drepturi
ART. 10
Întreprinderile ce efectueazã transporturi supuse prezentului Acord, cu ajutorul autovehiculelor înmatriculate în una din cele doua tari pe teritoriul celeilalte Pãrţi contractante, sînt scutite, pe baza de reciprocitate, de plata tuturor drepturilor privind autorizaţiile de transport, de toate impozitele asupra transporturilor şi de orice taxe de circulaţie, cu excepţia taxelor de peaj încasate pentru trecerea prin tunelurilor rutiere.

CAP. 7
Autoritãţile competente
ART. 11
Fiecare Parte contractantã notifica celeilalte Pãrţi contractante care sînt autoritãţile competente autorizate sa trateze şi sa rezolve problemele referitoare la aplicarea prezentului Acord. Aceste autoritãţi vor tine o legatura directa.

CAP. 8
Legislaţia nationala
ART. 12
Legislaţia nationala în materie de vama, de circulaţie rutiera şi de poliţie rãmîne rezervatã, precum şi acordurile internaţionale care ating aceste domenii şi la care cele doua tari sînt parte.

CAP. 9
Intrarea în vigoare şi valabilitatea
ART. 13
Prezentul Acord va fi aprobat de fiecare Parte contractantã potrivit legislaţiei sale naţionale şi va intra în vigoare dupã schimbul de note referitoare la aceasta aprobare.
Acordul va fi valabil un an de la data intrãrii sale în vigoare. El va fi prelungit în mod tacit, din an în an, în afarã de cazul cînd una din Pãrţile contractante îl va denunta cu trei luni înainte de expirarea valabilitãţii sale.
Drept care împuterniciţii au semnat prezentul Acord.
Încheiat la Berna la 25 mai 1966, în doua exemplare originale în limbile romana şi franceza, cele doua texte avînd aceeaşi valoare.


ANEXE MINISTERUL TRANSPORTURILOR AUTO, NAVALE ŞI AERIENE

Model nr. 1



┌──┬────────────────────────────────────────┐
│R │Nr. autorizaţiei .......................│
└──┴────────────────────────────────────────┘

Durata valabilitãţii de la ..................
La........................
Ţara de înmatriculare a vehiculului
Elvetia

Autorizaţie de transport internaţional rutier de mãrfuri pentru o durata determinata între Elvetia şi România şi invers sau în tranzit prin România (stergeti menţiunea inutila)

1. Atribuitã (persoana fizica sau juridicã) ...................................

2. Domeniul sau sediul .............................................
(adresa completa)

3. Categoria de transport (stergeti menţiunea inutila):

transport profesional


transport propriu

4. Eliberata la Berna

5. La ...................................................................

Navale şi Aeriene - şi semnatura)(A se vedea pe verso prescripţiile generale)

Verso:

Prezenta autorizaţie nu implica nici o derogare de la reglementãrile aplicabile în Republica Socialistã România în materie de vama, de circulaţie şi de militie. Transporturile interne de mãrfuri efectuate dintr-un loc în altul de pe teritoriul roman sînt interzise.

Prezenta autorizaţie trebuie sa se afle la bordul autovehiculului şi trebuie prezentatã la orice cerere a agenţilor de control. Ea este netransmisibila.

Autorizaţia trebuie sa fie restituitã Oficiului Federal Elvetian al Transporturilor, 3003 Berna, în termen de 15 zile de la data expirãrii sale.



MINISTERUL TRANSPORTURILOR AUTO, NAVALE ŞI AERIENE

Model nr. 2



┌──┬────────────────────────────────────────┐
│R │Nr. autorizaţiei .......................│
└──┴────────────────────────────────────────┘

Durata valabilitãţii de la ...........
La ........................
Ţara de înmatriculare a vehiculului
Elvetia

Autorizaţie de transport internaţional rutier de mãrfuri pentru o singura cãlãtorie valabilã pe teritoriul roman

Transportor

1. Persoana fizica sau persoana juridicã ........................

2. Domiciliul sau sediul .......................................
(adresa completa)

3. Categoria de transport (stergeti menţiunea inutila);

transport profesional


transport propriu

Vehicul sau vehicul cu remorci


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Caracteristici Camion sau Remorca sau
tractor semiremorca
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Nr. de înmatriculare
5. Greutate maxima autorizata*)
6. Greutate proprie
7. Incarcatura maxima autorizata*)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) fixatã(e) de ţara de înmatriculare


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Mãrfuri Felul Greutatea Locul de Locul de Prescripţii
transportate încãrcare descãrcare speciale
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Dus
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Întors
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


8. Eliberata la Berna

1. La.....................
2.


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. (Sigiliul Ministerului 11. (Sigiliul Oficiului
Transporturilor Auto, Federal Elvetian
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Navale şi Aeriene - al Transporturilor -
şi semnatura) şi semnatura)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


(A se vedea pe verso prescripţiile generale)

Verso:

Prezenta autorizaţie nu implica nici o derogare de la reglementãrile aplicabile în Republica Socialistã România în materie de vama, de circulaţie şi de militie.

Transporturile interne de mãrfuri efectuate dintr-un loc în altul pe teritoriul roman sînt interzise.

Prezenta autorizaţie trebuie sa se afle la bordul autovehiculului şi trebuie prezentatã la orice cerere a agenţilor de control. Ea este netransmisibila.

Autorizaţia trebuie sa fie restituitã Oficiului Federal Elvetian al Transporturilor, 3003 Berna, în termen de 15 zile de la data expirãrii sale.

ANEXE Traducere*)

OFICIUL FEDERAL ELVETIAN AL TRANSPORTURILOR

Modelul nr. 1



┌───┬────────────────────────────────────────┐
│CH.│ Nr. autorizaţiei ......................│
└───┴────────────────────────────────────────┘

Perioada de valabilitate de la........
La ...................
Ţara de înmatriculare a vehiculului - România

Autorizaţie de transport internaţional rutier de mãrfuri pentru o durata determinata între România şi Elvetia şi invers sau în tranzit prin Elvetia (stergeti rubrica inutila)

1. Atribuitã (persoana fizica sau juridicã) ...........................

2. Sediul de exploatare .............................................
(adresa completa)

3. Categoria de transport (stergeti rubrica inutila):

transport profesional


transport propriu

4. Eliberata la Bucureşti

La.....................................................................


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. (Sigiliul Oficiului Federal 7. (Sigiliul Ministerului
Elvetian al Transporturilor - Transporturilor Auto, Navale
şi semnatura) şi Aeriene - şi semnatura)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


(A se vedea pe verso prescripţiile generale)

Verso:

Prezenta autorizaţie nu implica nici o derogare de la reglementãrile aplicabile în Elvetia în materie de vama, de circulaţie şi de poliţie. Transporturile interne de mãrfuri efectuate dintr-un loc în altul de pe teritoriul elvetian sînt interzise.

Prezenta autorizaţie trebuie sa se afle la bordul autovehiculului şi sa fie prezentatã la orice cerere a agenţilor de control. Ea este netransmisibila.

Autorizaţia trebuie sa fie restituitã Ministerului Transporturilor Auto, Navale şi Aeriene, b-dul Dinicu Golescu 38, Bucureşti, în termen de 15 zile de la data expirãrii sale.
Traducere*)

-------------
*) Originalul în limba franceza

OFICIUL FEDERAL ELVETIAN AL TRANSPORTURILOR

Modelul nr. 2



┌───┬────────────────────────────────────────┐
│CH.│ Nr. autorizaţiei ......................│
└───┴────────────────────────────────────────┘

Perioada de valabilitate de la ....................
la.................................
Ţara de înmatriculare a vehicului - România

Autorizaţie de transport internaţional rutier de mãrfuri pentru o singura cãlãtorie valabilã pe teritoriul elvetian

Transportor

1. Persoana fizica sau persoana juridicã .............................
2. Sediul de exploatare .............................................
(adresa completa)
3. Categoria de transport (stergeti rubrica inutila):

transport profesional


transport propriu


Vehicul sau vehicul cu remorci
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Caracteristici Camion sau Remorca sau
tractor semiremorca
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Numãr de înmatriculare
5. Greutatea maxima autorizata*)
6. Greutate proprie
7. Incarcatura maxima autorizata*)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


-------------
*) fixatã(e) de ţara de înmatriculare


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Mãrfuri Felul Greutatea Locul de Locul de Prescripţii
transportate încãrcare descãrcare speciale
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Dus
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Întors
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



8. Eliberata la Bucureşti

La............................


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. (Sigiliul Oficiului Federal 11. (Sigiliul Ministerului
Elvetian al Transporturilor - Transporturilor Auto, Navale
şi semnatura) şi Aeriene - şi semnatura)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



(A se vedea pe verso prescripţiile generale)

Verso:

Prezenta autorizaţie nu implica nici o derogare de la reglementãrile aplicabile în Elvetia în materie de vama, de circulaţie şi de poliţie.

Transporturile interne de mãrfuri efectuate dintr-un loc în altul pe teritoriul elvetian sînt interzise.

Prezenta autorizaţie trebuie sa se afle la bordul autovehicului şi sa fie prezentatã la orice cerere a agenţilor de control. Ea este netransmisibila.

Autorizaţia trebuie sa fie restituitã Minsiterului Transporturilor Auto, Navale şi Aeriene, b-dul Dinicu Golescu 38, Bucureşti, în termen de 15 zile de la data expirãrii sale.
---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016