Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.762 din 27 iulie 1967  privind aplicarea   Decretului nr. 712/1967 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.762 din 27 iulie 1967 privind aplicarea Decretului nr. 712/1967 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 70 din 4 august 1967
Consiliul de Ministri al Republicii Socialiste Romania hotaraste:

ART. 1
Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export, de comun acord cu MinisterulComertului Exterior, va intocmi periodic nomenclatorul produselor de export supuse controlului de calitate prin organele sale de control, precum si proportia in care urmeaza a se efectua controlul.
La intocmirea nomenclatorului se vor avea in vedere, indeosebi, produsele chimice, produsele industriei constructiei de masini, produsele finite din lemn, produsele textile , incaltamintea, legumele si fructele la care se prevad cresteri insemnate ale exportului.De asemenea vor fi incluse in nomenclator si alte produse la care se inregistreaza reclamatii de calitate din partea clientilor externi.
ART. 2
Controlul calitatii produselor de export se va efectua de catre organele de control ale Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export prin sondaj, la produsela de serie mare, si bucata cu bucata,la produsele de serie mica si unicate si va cuprinde atit faza finnala, cit si fazele intermediare de fabricatie.
Controlul, pentru clientii externi, al produselor de export se va efectua de catre organele prevazute la alineatul precedent, potrivit comenzilor Oficiului de Control al Marfurilor di subordonarea Camerei de Comert al Republicii Socialiste Romania, date pe baza contractelor incheiate de acesta cu clientii respectivi.
Raspunderea pentru calitatea produselor exportate revine in intregime intreprinderilor si organizatiilor economice producatoare, care trebuie sa asigure producerea marfurilor pentru export, in conditii ireprosabile, la nivelul exigentelor pietei externe.
ART. 3
Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export, impreuna cu Ministerul Comertului Exterior si cu consultarea Camerei de Comert a Republicii Socialiste Romania, va intocmi, anual, planul prestatiilor de control, pe care le vor efectua organele sale de control, pe baza prevederilor art. 1 si 2.
Tariful prestatiilor de control se va stabili de catre Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export, cu avizul Ministerului Finantelor si al Ministerului Comertului Exterior si cu consultarea Camerei de Comert a Republicii Socialiste Romania.
Plata prestatiilor efectuate de organele de control ale Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export se va face lunar de catre intreprinderile exportatoare si Oficiul de Control al Marfurilor din subordinea Camerei de Comert a Republicii Socialiste Romania.
ART. 4
Organele de comert exterior sunt obligate sa transmita imediat Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export reclamatiile cu privire la calitatea produselor exportate, primite din partea clientilor externi.
ART. 5
Ministerele, celelalte organe centrale si comitetele executive ale sfaturilor populare regionale si ale oraselor Bucuresti si Constanta vor lua masuri ca intreprinderile si organizatiile economice in subordine sa comunice Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export produsele noi destinate exportului, cu cel putin doua luni inaintea punerii in fabricatie a acestora.
ART. 6
In vederea efectuarii de controale de calitate si expertize, organele de control ale Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export vor putea folosi aparatura de masura si control, laboratoarele si personalul de specialitate din intreprinderile producatoare de marfuri pentru export, precum si din alte organizatii socialiste, contra cost, stabilit de comun acord.
ART. 7
Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export se incadreaza in ceea ce priveste salarizarea personalului din aparatul central, in grupa I din anexa I/16 la Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1053 din 1960 .
Inspectoratele din aparatul central al Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export se asimileaza, din punct de vedere al salarizarii cu directiile generale din ministere.
Salariile tarifare ale personalului de conducere si control din filialele si grupele de control din subordinea Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export vor fi stabilite prin corelare cu salariile tarifare aprobate pentru personalul cu functii similare din ramura in care isi desfasoara activitatea personalul Inspectoratului General de Stat.
Incadrarea personalului prevazut in prezentul articol se va face pe baza unui nomenclator, ce va fi elaborat de Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export, cu avizul Comitetului de Stat pentru Problemele Organizarii Muncii si Productiei si ale Salarizarii.
ART. 8
Fondul de premiere al personalului din filialele si grupele de control din subordinea Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export se constituie prin aplicarea unei cote de pina la 15%, calculate asupra fondului de salarii tarifare pentru personalul respectiv. In cadrul acestui fond, se vor acorda angajatilor premii individuale neplafonate, in raport cu contributia adusa la respectarea si imbunatatirea calitatii productiei destinate exportului.
Premierea personalului Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export se va face pe baza regulamentului de premiere, ce va fi elaborat de Inspectoratul General de Stat, cu avizul Comitetului d Stat pentru Problemele Organizarii Muncii si Productiei si ale Salarizarii.
ART. 9
Comitetul de stat al planificarii, Ministerul Finantelor si Comitetul de Stat pentru Problemele Organizarii Muncii si Productiei si ale Salarizarii vor stabili pentru Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export plafonul de salarii personale si fondul inspectorului general de stat, potrivit criteriilor care austat la baza stabilirii acestor plafoane pentru celelalte ministere si organe cantrale, conform Hotaririi Consiliului de Ministri nr. 1048 din 1965 .
ART. 10
Finantarea mijloacelor circulante ale Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export se va face cu alocatie bugetara in limita normativului din trimestrul cu activitatea cea mai redusa, iar cresterea planificata trimestrial a mijloacelor circulante se va acoperi cu credite de la Banca Nationala a Rpublicii Socialiste Romania.
ART. 11
Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export va putea folosi in activitatea sa colaboratori externi, in conditiile prevazute de <>art. 3 al Hotaririi Consiliului de Ministri nr. 2429 din 1954 .
ART. 12
Salarizarea si premierea personalului Oficiului de Control al Marfurilor din subordinea Camerei de Comert a Republicii Socialiste Romania se fac pe baza normelor care se aplica intreprinderilor de stat pentru comertul exterior.
ART. 13
Comitetul de Stat al Planificarii si Ministerul Finantelor vor modifica indicatorii economici si financiari aprobati pentru anul 1967 Ministerului Comertului Exterior si Camerei de Comert a Republicii Socialiste Romania, ca urmare a aplicarii prevederilor prezentei hotariri, pe baza de documentatii justificative si protocoale de predare primire.
ART. 14
Pe data de 1 august 1967 intreprinderea "Oficiul de Control al Marfurilor" de sub indrumarea si controlul Ministerului Comertului Exterior se desfiinteaza.
Prin protocol incheiat intre Ministerul Comertului Extarior, Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export si Camera de Comert a Republicii Socialiste Romania se vor stabili, in limita mijloacelor economice existente si a indicatorilor de plan economic si financiar, aprobati pentru anul 1967 Ministerului Comertului Exterior, aferenti activitatii intreprinderii "Oficiul de Control al Marfurilor", urmatoarele:
a) repartizarea patrimoniului intreprinderii "Oficiul de Control al Marfurilor" de sub indrumarea si controlul Ministerului Comertului Exterior, pe baza bilantului contabil incheiat la data de 31 iulie 1967, care se transmite Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export, cu exceptia partii de patrimoniu aferente activitatii de prestatii pentru clientii externi;
b) drepturile si obligatiile intreprinderii "Oficiul de Control al Marfurilor" de sub indrumarea si controlului Ministerului Comertului Exterior, aferente activitatii de prestatii pentru clientii externi, efectuate pana la data de 31 iulie 1967, reflectate sau nereflectate in bilantul contabil incheiat la data de 31 iulie 1967 al acestei intreprinderi, care se predau Oficiului de Control al Marfurilor din subordinea Camerei de Comert a Republicii Socialiste Romania;
c) repartizarea indicatorilor de plan economic si financiar, aprobati pentru anul 1967 intreprinderii "Oficiul de Control al Marfurilor" de sub indrumarea si controlul Ministerul Comertului Exterior, care se preiau de Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export si de Oficiul de control al Marfurilor din Subordinea Camerei de Comert a Republicii Socialiste Romania;
d) numarul de posturi si fondurile de salarii, aprobate pentru anul 1967 intreprinderii "Oficiul de Control al Marfurilor" de sub indrumarea si controlul Ministerului Comertului Exterior, care se preiau de Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export, respectiv care se pun la dispozitia Camerei de comert a Republicii Socialiste Romania pentru Oficiul de control al marfurilor din subordinea acesteia;
e) repartizarea contractelor de prestatii privind controlul marfurilor pentru clientii externi respectiv pentru intreprinderile exportatoare romanesti, incheiate de intreprinderea "Oficiul de Control al Marfurilor" de sub indrumarea si controlul Ministerului Comertului Exterior si aflate in curs de executare;
f) bunurile de inventar, care se restituie de catre Ministerul Comertului Exterior Camerei de Comert a Republicii Socialiste Romania, pentru Oficiul de Control al Marfurilor din subordinea acesteia.
ART. 15
Corespunzator numarului de posturi si fondului de salarii, repartizate potrivit prevederilor art. 14 lit. d, personalul intreprinderii "Oficiul de Control al Marfurilor" de sub indrumarea si controlul Ministerului Comertului Exterior se transfera, in conditiile Codului muncii, la Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export, respectiv la Oficiul de Control al Marfurilor din subordinea Camerei de Comert a Republicii Socialiste Romania.
ART. 16
In vederea imbunatatirii controlului tehnic al calitatii produselor de export, ministerele, celelalte organe centrale si comitetele executive ale sfaturilor populare regionale si ale oraselor Bucuresti si Constanta vor lua masuri pentru organizarea corespunzatoare a unitatilor de control tehnic al calitatii C.T.C. din aparatul central si de la intreprinderile si organizatiile economice producatoare de marfuri pentru export din subordine, incadrind aceste unitati cu personal calificat si in numarul necesar si oranizind cursuri pentru ridicarea calificarii si de specializare pentru controlorii C.T.C.
ART. 17
Ministerele, celelalte organe centrale si comitetele executive ale sfaturilor regionale si ale oraselor Bucuresti si Constanta vor lua masuri ca sefii unitatilor C.T.C. din intreprinderile si organizatiile economice din subordine, producatoare de marfuri pentru export, sa comunice si Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export cererile lor pentru oprirea receptiei si expedierii produselor de export necorespunzatoare calitativ, in cazurile in care aceste cereri nu au fost admise de directorii intreprinderilor si organizatiilor economice respective.
ART. 18
Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export va putea organiza colective pentru studierea unor probleme privind calitatea produselor de export, cu atragerea specialistilor din alte ministere si organe centrale, intreprinderi, organizatii economice si institute de cercetari si proiectari, cu acordul acestora.
ART. 19
Intermen de 90 zile de la data prezentei hotariri, Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor de Export va intocmi si supune spre aprobare Consiliului de Ministri Regulamentul privind modul de desfasurare a activitatii de control calitativ al produselor de export.

p.Presedintele
Consiliului de Ministri
ILIE VERDET

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016