Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.562 din 19 decembrie 1972  privind infiintarea Institutului central de biologie si unele masuri privind organizarea unor unitati de cercetare de biologie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.562 din 19 decembrie 1972 privind infiintarea Institutului central de biologie si unele masuri privind organizarea unor unitati de cercetare de biologie

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 158 din 27 decembrie 1972

Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãşte:

ART. 1
Pe data de 1 ianuarie 1973 se înfiinţeazã Institutul central de biologie, sub îndrumarea şi controlul Ministerului Educaţiei şi Învãţãmîntului, avînd ca obiect de activitate coordonarea cercetãrii siintifice în domeniul biologiei.
ART. 2
Institutul central de biologie are în componenta unitãţile prevãzute prin anexa nr. 1 la prezenta hotãrîre. În componenta Institutului central de biologie vor putea fi cuprinse şi alte unitãţi de cercetare, cu avizul Ministerului Educaţiei şi Învãţãmîntului şi Consiliului Naţional pentru ştiinţa şi Tehnologie.
Unitãţile componente îşi pãstreazã autonomia şi dependenta fata de organul în subordinea cãruia se afla.
ART. 3
Institutul central de biologie colaboreazã cu Academia Republicii Socialiste România, Academia de ştiinţe Agricole şi Silvice, Academia de ştiinţe Medicale şi cu alte unitãţi din subordinea ministerelor şi a altor organe centrale, în care se efectueazã cercetãri de biologie.
ART. 4
Institutul central de bilogie are urmãtoarele atribuţii:
a) stabileşte orientarea cercetãrilor în domeniul biologiei;
b) elaboreazã programul de cercetare în domeniul biologiei; asigura, prin unitãţile componente, realizarea acestuia; organizeazã colective mixte de cercetare, formate din cercetãtori din unitãţile proprii şi din alte unitãţi, indiferent de subordonarea administrativã a acestora; stabileşte colaborãri cu colective de cercetare de la alte unitãţi;
c) elaboreazã, împreunã cu unitãţile componente şi în colaborare cu academiile de ştiinţe şi alte organe care au în subordine unitãţi care efectueazã cercetare de biologie, planurile anuale de cercetare în domeniul biologiei, planurile anuale de valorificare a cercetãrilor, precum şi indicatorii de plan ai unitãţilor subordonate;
d) organizeazã utilizarea judicioasã, în comun, a spaţiilor şi a tuturor dotãrilor de la unitãţile pe care le coordoneazã şi asigura folosirea la încãrcarea optima a aparaturii şi utilajelor de valoare ridicatã şi mare complexitate;
e) coordoneazã manifestãrile ştiinţifice interne şi cele cu participare internationala în domeniul biologiei;
f) asigura participarea la acţiunile de cooperare ştiinţificã internationala care intereseazã biologia;
g) coordoneazã activitatea de informare documentara şi publicaţii din domeniul biologiei;
h) sprijinã Ministerul Educaţiei şi Învãţãmîntului în orientarea învãţãmîntului de biologie de toate gradele, dind prioritate domeniilor moderne ale biologiei, şi organizeazã, împreunã cu instituţiile de învãţãmînt superior, pregãtirea postuniversitarã a cadrelor, precum şi alte acţiuni de perfecţionare a pregãtirii profesionale a cadrelor din domeniul biologiei;
i) îndeplineşte orice alte atribuţii prevãzute de lege.
ART. 5
Institutul central de biologie se organizeazã prin constituirea unui consiliu ştiinţific, format din conducãtorii unitãţilor componente, precum şi din alţi specialişti din învãţãmînt, unitãţi de cercetare, reprezentanţi ai unor ministere, altor organe centrale şi academii. Consiliul ştiinţific are un birou executiv.
Componenta consiliului ştiinţific şi a biroului executiv se aproba de Ministerul Educaţiei şi Învãţãmîntului şi Consiliul Naţional pentru ştiinţa şi Tehnologie.
Activitatea consiliului ştiinţific şi a biroului executiv se desfaooara pe baza principiului muncii colective.
Hotãrîrile consiliului ştiinţific sînt aduse la îndeplinire de biroul executiv, care asigura conducerea operativã între şedinţele consiliului ştiinţific.
Consiliul ştiinţific va avea un regulament de organizare şi funcţionare, aprobat de Ministerul Educaţiei şi Învãţãmîntului şi Consiliul Naţional pentru ştiinţa şi Tehnologie.
ART. 6
Institutul central de biologie va elabora proiectul programului de cercetãri în domeniul biologiei şi propuneri privind dezvoltarea capacitãţii de cercetare, întocmite în conformitate cu studiul privind înfiinţarea Institutului central de biologie şi mãsuri pentru îmbunãtãţirea cercetãrii şi învãţãmîntului în domeniul biologiei.
Proiectul de program şi propunerile privind baza materialã vor fi supuse aprobãrii Consiliului de Miniştri, pînã la data de 31 martie 1973, de Ministerul Educaţiei şi Învãţãmîntului şi Consiliul Naţional pentru ştiinţa şi Tehnologie.
ART. 7
Pe data de 1 ianuarie 1973 se înfiinţeazã Institutul de ştiinţe biologice din Bucureşti, în subordinea Ministerului Educaţiei şi Învãţãmîntului, prin fuziunea Institutului de biologie "Traian Savulescu" şi a Institutului de biochimie, avînd ca obiect de activitate cercetãri în domeniul biologiei.
Activul şi pasivul Institutului de biologie "Traian Savulescu" şi ale Institutului de biochimie, împreunã cu bilanţul contabil trec la Institutul de ştiinţe biologice din Bucureşti.
Structura organizatoricã a Institutului de ştiinţe biologice din Bucureşti este aceea prevãzutã în anexa nr. 2 la prezenta hotãrîre.
Se aproba pentru Institutul de ştiinţe biologice din Bucureşti numãrul maxim de 500 posturi la nivelul anului 1975.
Constituirea departamentelor Institutului de ştiinţe biologice din Bucureşti şi numirea sefilor de departament se va face, potrivit legii, prin ordin al ministrului educaţiei şi învãţãmîntului, cu avizul Consiliului Naţional pentru ştiinţa şi Tehnologie.
Salarizarea personalului Institutului de ştiinţe biologice din Bucureşti se stabileşte conform anexei nr. 1 la Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 78/1970 , nivelul III de salarizare.
Colectivul care se ocupa cu cercetãri privind biostructura se organizeazã în Centrul de biostructura, care se înfiinţeazã pe data de 1 ianuarie 1973 şi va funcţiona în regim economic cu dotatii de la buget, în condiţiile legii, în subordinea Ministerului Educaţiei şi Învãţãmîntului şi în cordonarea Institutului central de biologie.
Aparatul şi compartimentele functionale ale Institutului de ştiinţe biologice din Bucureşti vor deservi activitatea Institutului central de biologie.
ART. 8
Institutul de ştiinţe biologice din Bucureşti este instituţie cu personalitate juridicã şi îşi desfãşoarã activitatea în regim economic cu dotatii de la buget, în condiţiile legii.
ART. 9
Se autoriza Comitetul de Stat al Planificarii şi ministerul Finanţelor sa introducã în planul şi bugetul de stat pe anul 1973 modificãrile ce decurg din aplicarea prezentei hotãrîri, suplimentind în mod corespunzãtor planul de munca şi salarii, respectiv creditele bugetare ale Ministerului Educaţiei şi Învãţãmîntului, din rezerva la dispoziţia Consiliului de Miniştri.

p. Preşedintele
Consiliului de Miniştri,
ILIE VERDET



ANEXA 1

Unitãţi componente ale Institutului central de biologie şi
unitãţi cu care Institutul central de biologie îşi coordoneazã
activitatea reciproc

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Denumirea unitãţii Localitatea Subordonarea
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Institute şi centre de cercetãri

1 Institutul de ştiinţe biologice Bucureşti Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului
2 Centrul de cercetãri biologice Cluj Ministerul Educaţie şi
ÎnvãţãmÎntului
3 Centrul de cercetãri biologice Iaşi Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului
4 Institutul de speologie Bucureşti Ministerul Educaţie şi
"Emil Racovita" Învãţãmîntului
5 Centrul de cercetãri antropologice Bucureşti Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului
6 Centrul de biostructura Bucureşti Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului

B. Catedre din institute de învãţãmînt superior

7 Biochimie Facultatea de biologie, Universitatea
Bucureşti Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului
8 Ecologie, fiziologie animala
Facultatea de biologie, Universitatea
Bucureşti Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului
9 Biologie celulara, genetica
Facultatea de biologie, Universitatea
Bucureşti Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului
10 Anatomie-zoologie
Facultatea de biologie, Universitatea
Bucureşti Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului
11 Fiziologia plantelor,
microbiologie Universitatea
Facultatea de biologie, Bucureşti Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului
12 Botanica
Facultatea de biologie, Universitatea
Bucureşti Ministerul Educaţie şi
Învãţãmîntului
13 Fiziologie animala şi biologie
Facultatea de biologie-geografie, Universitatea Ministerul Educaţie şi
Cluj Învãţãmîntului

14 Fiziologia plantelor şi botanica
Facultatea de biologie-geografie, Universitatea Ministerul Educaţie
Cluj şi Învãţãmîntului

15 Ştiinţe naturale şi agricole
Faculatea de biologie-geografie, Universitatea Ministerul Educaţie
Cluj şi Învãţãmîntului
16 Zoologie
Facultatea de biologie-geografie, Universitatea Ministerul Educaţie
Cluj şi Învãţãmîntului

17 Fiziologia plantelor şi agricultura
Facultatea de biologie-geografie, Universitatea Ministerul Educaţie
Cluj şi Învãţãmîntului

18 Fiziologie animala şi umanã
Facultatea de biologie-geografie, Universitatea Ministerul Educaţie
Iaşi şi Învãţãmîntului
19 Botanica-genetica
Facultatea de biologie-geografie, Universitatea Ministerul Educaţie
Iaşi şi Învãţãmîntului
20 Zoologie
Facultatea de biologie-geografie, Universitatea Ministerul Educaţie
Iaşi şi Învãţãmîntului
21 Morfologie animala şi antropologie
Facultatea debiologie-geografie, Universitatea Ministerul Educaţie
Iaşi şi Învãţãmîntului

22 Biologie moleculara şi genetica
Facultatea de ştiinţe naturale, Universitatea Ministerul Educaţie
Craiova şi Învãţãmîntului
23 Botanica şi fiziologie vegetala
Facultatea de ştiinţe naturale, Universitatea Ministerul Educaţie
Craiova şi Învãţãmîntului

24 Ştiinţe naturale-geografie Institutul Ministerul Educaţie
pedagogic şi Învãţãmîntului
Constanta

25 Citologie-histologie Institutul
de medicina Ministerul Educaţie
şi farmacie şi Învãţãmîntului
Bucureşti

26 Laboratorul de biofizica Institutul
de medicina Ministerul Educaţie
şi farmacie şi Învãţãmîntului
Bucureşti

C. Alte compartimente de cercetare

27 Staţiunea de cercetãri biologice, Pingarati, Ministerul Educaţie
geologice şi geografice "Stejarul" judeţul Neamt şi Învãţãmîntului

28 Muzeul de istorie anturala Ministerul Educaţie
"Grigore Antipa" Bucureşti şi Învãţãmîntului

29 Gradina botanica Bucureşti Universitatea din Bucureşti

30 Gradina botanica Iaşi Universitatea din Iaşi
31 Gradina botanica Cluj Universitatea din Cluj
32 Staţiunea hidrobiologica Brãila Universitatea din Bucureşti
33 Staţiunea de cercetãri Arcalia,
judeţul Cluj Universitatea din Cluj
34 Staţiunea zoologica Sinaia Universitatea din Bucureşti

D. Unitãţi cu care Institutul central de biologie îşi coordoneazã
activitatea reciproc

35 Institutul de virusologie
"Ştefan S. Nicolau" Bucureşti Academia de ştiinţe Medicale
36 Institutul de patologie şi
genetica medicalã " Victor Babes" Bucureşti Academia de ştiinţe Medicale
37 Institutul oncologic Bucureşti Academia de ştiinţe Medicale
38 Institutul de igiena şi
sãnãtate publica Bucureşti Academia de ştiinţe Medicale
39 Institutul "Dr. I. Cantacuzino" Bucureşti Academia de ştiinţe Medicale
40 Institutul pentru controlul de
stat al medicamentului şi
cercetãri farmaceutice Bucureşti Academia de ştiinţe Medicale
41 Institutul de fiziologie
normalã şi patologica Bucureşti Academia de ştiinţe Medicale
42 Institutul de cercetãri pentru
cereale şi plante tehnice Fundulea Academia de ştiinţe
judeţul Agricole şi Silvice
Ilfov
43 Institutul de cercetãri pentru Academia de ştiinţe
protecţia plantelor Bucureşti Agricole şi Silvice
44 Institutul de cercetãri pentru
creşterea taurinelor Corbeanca Academia de ştiinţe
judeţul Agricole şi Silvice
Ilfov
45 Institutul de cercetãri pentru
nutritia animalelor Balotesti Academia de ştiinţe
judeţul Agricole şi Silvice
Ilfov
46 Institutul de cercetãri veterinare Academia de ştiinţe
şi biopreparate "Pasteur" Bucureşti Agricole şi Silvice
47 Staţiunea centrala de cercetãri Academia de ştiinţe
pentru creşterea ovinelor Palas Constanta Agricole şi Silvice
48 Staţiunea centrala de cercetãri
pentru creşterea porcinelor Peris
judeţul Academia de ştiinţe
Ilfov Agricole şi Silvice
49 Staţiunea centrala de
cercetãri avicole Corbeanca,
judeţul Academia de ştiinţe
Ilfov Agricole şi Silvice
50 Staţiunea centrala de cercetãri Academia de ştiinţe
apicole şi sericicole Bucureşti Agricole şi Silvice
51 Institutul de studii, cercetãri Ministerul Economiei
şi prsiectari silvice Bucureşti Forestiere şi Materialelor
de Construcţii
52 Institutul de cercetãri şi Ministerul Agriculturii,
prsiectari alimentare Bucureşti Industriei Alimentare
şi Apelor
53 Institutul de cercetãri Ministerul Agriculturii,
şi proiectari "Delta Dunãrii" Tulcea Industriei Alimentare
şi Apelor
54 Institutul de cercetãri Ministerul Industriei
chimico-farmaceutice Bucureşti Chimice
55 Institutul roman de Consiliul Naţional pentru
cercetãri marine Constanta Ştiinţa şi Tehnologie




ANEXA 2

STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
a Institutului de ştiinţe biologice din Bucureşti

A. Compartimente de cercetare

1. Departamentul de biologie celulara
2. Departamentul de genetica
3. Departamentul de biochimie
4. Departamentul de biofizica
5. Departamentul de microbiologie
6. Departamentul de fiziologie vegetala
7. Departamentul de ecologie
8. Departamentul de fiziologie animala

B. Compartimente auxiliare

1. Centrul de informare şi documentare pentru otiinte biologice
2. Centrul de utilitãţi comune şi autoutilare
3. Centrul de pregãtire postuniversitarã

Numãrul compartimentelor functionale: 3


NOTA:
Ministerul Educaţiei şi Învãţãmîntului şi Consiliul Naţional pentru ştiinţa şi Tehnologie sînt autorizate sa efectueze modificãri în structura organizatoricã a Institutului de ştiinţe biologice, impuse de necesitaţi de imbunatatire a activitãţii
-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016