Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.346 din 20 octombrie 1971  privind unele masuri referitoare la organizarea si functionarea Consiliului Culturii si Educatiei Socialiste    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.346 din 20 octombrie 1971 privind unele masuri referitoare la organizarea si functionarea Consiliului Culturii si Educatiei Socialiste

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 128 din 20 octombrie 1971
În vederea asigurãrii condiţiilor organizatorice pentru funcţionarea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, ca urmare a prevederilor <>Decretului nr. 301/1971 ,

Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãşte:

ART. 1
Pentru exercitarea atributiei de orientare ideologica şi artisticã a producţiei naţionale cinematografice şi a difuzãrii filmelor în Republica Socialistã România, corespunzãtor politicii culturale a partidului şi statului, Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste are în subordinea sa Centrul naţional al cinematografiei.
Centrul naţional al cinematografiei alcãtuieşte proiectele planurilor tematice ale producţiei de filme artistice, documentare şi de animatie, supune proiectele de plan dezbaterii Comisiei cinematografiei şi le înainteazã spre aprobarea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, asigura portofoliul de scenarii pentru filmul artistic de lung metraj, face comenzi şi lucreazã cu autorii; urmãreşte, controleazã şi asigura transpunerea pe pelicula a conţinutului de idei şi a semnificatiilor ideologice şi politice ale scenariilor aprobate; asigura importul şi exportul de filme cinematografice şi rãspunde de orientarea şi conţinutul activitãţii de difuzare a filmelor; conduce, indruma şi controleazã activitatea economico-financiarã a unitãţilor ce-i sunt subordonate; ia mãsuri în vederea utilizãrii integrale a capacitãţii de producţie a studiourilor cinematografice, pentru realizarea producţiei naţionale de filme cinematografice, precum şi pentru filme de televiziune şi pentru alţi beneficiari; asigura îndrumarea de specialitate a unitãţilor cinematografice, indiferent de subordonare.
ART. 2
Pentru exercitarea atributiei de organizare a producţiei editoriale şi de difuzare a cãrţii, Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste are în subordinea sa Centrala cãrţii.
Centrala cãrţii conduce activitatea de producţie şi economico-financiarã a editurilor şi a celorlalte unitãţi din subordinea sa; asigura condiţiile tehnice materiale de desfãşurare a procesului editorial, în vederea realizãrii planurilor editoriale aprobate de Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste; organizeazã şi coordoneazã difuzarea cãrţii prin centrele de librarii şi asigura aprovizionarea bibliotecilor; repartizeazã planul de desfacere a cãrţii pe centre de librarii şi urmãreşte realizarea acestuia; organizeazã importul şi exportul de carte şi al altor bunuri culturale; exercita administrarea unica a editurilor subordonate, rezolvand problemele economice, financiare şi administrative ce decurg din executarea planurilor de venituri şi cheltuieli ale acestora.
ART. 3
Centrala industriei poligrafice, din subordinea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, elaboreazã proiectele planurilor de dezvoltare a industriei poligrafice româneşti pentru ca aceasta sa satisfacã cerinţele instituţiilor cultural-educative, precum şi a celorlalte sectoare ale economiei naţionale; asigura, în cadrul planului economiei naţionale, inzestrarea cu utilajele necesare a întreprinderilor poligrafice şi ia mãsuri ca acestea sa foloseascã cu maximum de eficienta intreaga capacitate de producţie; acţioneazã pentru producerea în ţara de utilaje poligrafice; exercita îndrumarea şi controlul de specialitate al unitãţilor poligrafice indiferent de subordonare; acorda asistenta tehnica pe linia introducerii tehnologiei şi metodelor de munca moderne; organizeazã calificarea şi specializarea cadrelor de muncitori şi tehnicieni necesari industriei poligrafice; rãspunde de calitatea produselor şi de activitatea economico-financiarã a întreprinderilor subordonate; exercita atribuţiile prevãzute de Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 520/1961 în ce priveşte mijloacele de tipãrire şi legatorie.
Centrala industriei poligrafice efectueazã importul de materiale, piese de schimb, utilaje şi instalaţii poligrafice, importul şi exportul de discuri fonografice, precum şi prestãri de servicii tipografice pentru strãinãtate; avizeazã cererile de utilaj poligrafic din import ale ministerelor, celorlalte organe centrale şi ale comitetelor executive ale consiliilor populare.
ART. 4
Centrul naţional al cinematografiei, Centrala cãrţii şi Centrala industriei poligrafice au sediul în municipiul Bucureşti şi sunt persoane juridice, fiind organizate şi funcţionând pe principiul gestiunii economice, pe baza Statutului centralei industriale aprobat prin Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 586/1969 , adaptat la specificul activitãţii acestora de Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste, cu avizul Ministerului Muncii.
ART. 5
Direcţia monumentelor istorice şi de arta, din subordinea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, asigura cunoaşterea, conservarea, protejarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice, de arta plastica şi de arhitectura; indruma şi controleazã aceasta activitate pe tot cuprinsul tarii.
În acest scop, Direcţia monumentelor istorice şi de arta organizeazã, pe baza ştiinţificã, evidenta centralizata a tuturor monumentelor istorice, de arta plastica şi de arhitectura; efectueazã studii, întocmeşte proiecte şi executa lucrãri de conservare, restaurare şi protejare a monumentelor istorice, de arta plastica şi arhitectura; elaboreazã propunerile de aviz asupra proiectelor privind restaurarea, conservarea, punerea în valoare şi folosirea monumentelor şi le supune Comisiei monumentelor istorice şi de arta, care, în acest domeniu, îndeplineşte funcţia de consiliu tehnico-ştiinţific al Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste; acţioneazã pentru punerea în valoare a monumentelor istorice, de arta plastica şi de arhitectura, în vederea educãrii patriotice a maselor, a dezvoltãrii turismului şi pe planul cercetãrii ştiinţifice.
Direcţia monumentelor istorice şi de arta este instituţie bugetarã cu personalitate juridicã şi are sediul în municipiul Bucureşti.
ART. 6
Agenţia romana de impresariat artistic, din subordinea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, îşi desfãşoarã activitatea în scopul afirmarii pe plan internaţional a artei româneşti, fãcând cunoscute cele mai valoroase creatii culte şi populare, formaţii teatrale, muzicale şi coregrafice, artişti şi interpreti de prestigiu; acţioneazã în scopul cunoaşterii, selectãrii şi difuzãrii în ţara noastrã a valorilor progresiste ale artei universale, a formatiilor şi artiştilor de seama, care prin repertoriu şi maiestria interpretãrii pot contribui la lãrgirea orizontului de cultura al maselor, la educarea publicului în spiritul idealurilor umanismului; exercita în exclusivitate, pe plan intern şi extern, impresariatul artistic; coordoneazã itinerariile tuturor turneelor artistice de spectacole şi concerte, cu artişti profesionisti sau amatori; organizeazã turnee proprii, cu formaţii şi artişti din ţara şi de peste hotare; exercita controlul asupra activitãţii artiştilor liber profesionisti.
Mijloacele valutare realizate de Agenţia romana de impresariat artistic vor fi utilizate în cursul anului de plan pentru dezvoltarea activitãţii de impresariat şi pentru aducerea în ţara a formatiilor artistice prestigioase şi a interpretilor de valoare. Excedentul anual rezultat din activitatea Agenţiei romane de impresariat artistic se vãrsa la bugetul de stat.
Agenţia romana de impresariat artistic are sediul în municipiul Bucureşti, este instituţie cu personalitate juridicã, funcţionând, începând de la data de 1 ianuarie 1972, conform instrucţiunilor ce vor fi elaborate de Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste împreunã cu Ministerul Finanţelor, pe baza metodologiei în vigoare referitoare la mijloacele speciale extrabugetare, adaptate la specificul activitãţii acestei unitãţi, fãrã dotatie de la bugetul de stat.
Agenţia romana de impresariat artistic va putea sa organizeze filiale în diferite centre din ţara, în funcţie de necesitaţi cu aprobarea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste.
ART. 7
Se înfiinţeazã, în subordinea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, Centrul de informare şi documentare.
Centrul de informare şi documentare acţioneazã pentru cunoaşterea a tot ce se produce nou în domeniul culturii şi artei în lumea contemporana.
În acest scop procura direct documentaţia necesarã din ţara şi din strãinãtate, în limita fondurilor valutare repartizate din planul Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, precum şi prin colaborare cu alte instituţii; elaboreazã studii, sinteze şi alte materiale în legatura cu fenomenele culturale importante; pune la dispoziţia Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, în mod curent, informaţii şi materiale pentru cunoaşterea realitatilor culturale din toatã lumea, în vederea dezvoltãrii schimburilor culturale cu celelalte tari, precum şi pentru orientarea judicioasã a activitãţii de difuzare a valorilor culturii universale, de toate genurile, în ţara noastrã.
Centrul de informare şi documentare este instituţie bugetarã, persoana juridicã, cu sediul în municipiul Bucureşti.
ART. 8
Denumirea urmãtoarelor unitãţi din subordinea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste se schimba dupã cum urmeazã:
a) Centrul de documentare şi perfecţionare a cadrelor, în Centrul special de perfecţionare a cadrelor;
b) Casa centrala a creatiei populare, în Centrul de îndrumare a creatiei populare şi a miscarii artistice de masa;
c) Întreprinderea de administrare a imobilului "Casa Scanteii", în Administraţia imobilului "Casa Scanteii".
ART. 9
Centrul special de perfecţionare a cadrelor asigura perfecţionarea personalului din instituţiile teatrale şi muzicale, din edituri, cinematografie, muzee, biblioteci şi alte aşezãminte culturale, potrivit programului de pregãtire ideologica şi profesionalã a cadrelor aprobat de Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste. În acest scop organizeazã cursuri, activitãţi practice şi alte forme de perfecţionare, elaboreazã tematici şi bibliografie pentru studiul individual al salariaţilor, organizeazã consultaţii la cererea acestora şi îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite de Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste în conformitate cu Legea privind perfecţionarea pregãtirii profesionale a lucrãtorilor din unitãţile socialiste de stat.
Centrul special de perfecţionare a cadrelor este o instituţie bugetarã, persoana juridicã, cu sediul în municipiul Bucureşti.
ART. 10
Oficiul pentru organizarea expozitiilor proiecteazã şi executa expoziţiile Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, studiind şi folosind metode ştiinţifice, eficace şi economice de expunere.
Oficiul pentru organizarea expozitiilor este instituţie bugetarã, persoana juridicã, cu sediul în municipiul Bucureşti.
ART. 11
Centrul de îndrumare a creatiei populare şi a miscarii artistice de masa asigura: îndrumarea activitãţii formatiilor şi cercurilor artistice de amatori; orientarea în alcãtuirea şi innoirea repertoriilor acestor formaţii şi ale celor folclorice profesioniste, participarea la viata cultural-artisticã a tarii; studierea şi valorificarea multilaterala a tezaurului creatiei artistice populare, a folclorului tradiţional şi contemporan, a celui muncitoresc; stimularea şi dezvoltarea creatiei populare actuale, promovarea talentelor populare.
Centrul de îndrumare a creatiei populare şi a miscarii artistice de masa este instituţie bugetarã, persoana juridicã, cu sediul în municipiul Bucureşti.
Casele de creaţie populara judeţene şi a municipiului Bucureşti îşi schimba denumirea în centre judeţene de îndrumare a creatiei populare şi a miscarii artistice de masa.
ART. 12
Administraţia imobilului "Casa Scanteii" este persoana juridicã cu sediul în municipiul Bucureşti.
Administraţia imobilului "Casa Scanteii", întreprindere economicã, are ca obiect de activitate: asigurarea functionarii şi întreţinerii construcţiilor şi instalaţiilor tehnice ale imobilului "Casa Scanteii"; asigurarea securitãţii imobilului; prestarea de servicii de transport şi reparaţii auto, de întreţinere şi alte servicii pentru instituţiile de cultura şi arta, pe baza de contracte.
ART. 13
Instituţiile, întreprinderile şi subunitatile tipografice prevãzute în anexa nr. 1*) la prezenta hotãrâre trec, de la data de 1 octombrie 1971, din subordinea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, la organele centrale şi comitetele executive ale consiliilor populare specificate în aceasta anexa, cu personalul existent, indicatorii de plan, activul şi pasivul şi contractele în curs de executare, pe baza de protocol. În aceste protocoale se va prevedea şi numãrul de cadre de specialitate cu fondul de salarii aferent care se transfera de la Centrala industriei poligrafice.
Întreprinderile şi subunitatile tipografice care se predau conform anexei nr. 1 vor executa în continuare necesarul de tiparituri ale celorlalte organizaţii.
Instituţiile prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta hotãrâre îşi menţin în continuare atribuţiile, precum şi funcţiile de îndrumare metodologicã de specialitate stabilite de Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste.
ART. 14
Exportul şi importul de filatelie, presa şi publicaţii periodic trec, de la data de 1 octombrie 1971, de la Întreprinderea de comerţ exterior "Libri" la Întreprinderea "Filatelia", de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Transporturilor şi Telecomunicatiilor, care preia indicatorii de plan, contractele în curs de executare, personalul, precum şi orice activ şi pasiv aferente acestor activitãţi, pe baza de protocol încheiat între Ministerul Transporturilor şi Telecomunicatiilor şi Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste.
Punctul 5 de sub capitolul XIV litera C din anexa la Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 327/1971 privind unele mãsuri pentru organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Telecomunicatiilor se modifica potrivit anexei nr. 6.
Salarizarea personalului de conducere şi specialitate din compartimentele cu activitate de comerţ exterior pentru filatelie şi presa se face potrivit anexei nr. 1 la Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 216/1970 .
ART. 15
Ca urmare a trecerii sarcinii de administrare a editurilor la Centrala cãrţii, Editura "Litera", cu sediul în Municipiul Bucureşti, va avea ca obiect de activitate editarea, la solicitarea şi pe cheltuiala autorilor, de lucrãri originale care nu prezintã interes pentru celelalte edituri şi care nu contravin legii sau intereselor socialismului, precum şi editarea de agende, calendare şi alte tiparituri.
ART. 16
Pe data de 1 octombrie 1971 Oficiul de aprovizionare şi servicii pentru biblioteci se desfiinţeazã.
Indicatorii de plan, contractele în curs de executare, personalul, precum şi orice activ şi pasiv, se preiau de Centrala cãrţii, care va lua mãsuri de redistribuire la unitãţile din subordine.
ART. 17
Unitãţile direct subordonate Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, precum şi numãrul de posturi la unitãţile bugetare, sunt cele prevãzute în anexa nr. 2*) la prezenta hotãrâre.
ART. 18
În îndeplinirea atributiei de stimulare şi sprijinire a creatiei artistice şi literare, a artelor interpretative, precum şi a difuzãrii culturii, Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste va folosi, în continuare, plata în numerar din fondurile bugetare şi mijloacele speciale extrabugetare, pentru cheltuieli precum: achiziţii, comenzi, premii, concursuri, festivaluri, expoziţii şi alte acţiuni consacrate stimulãrii creatiei literar-artistice cu caracter socialist.
ART. 19
Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste stabileşte numãrul exemplarelor pentru depozit legal, de serviciu şi de semnal ce se acorda instituţiilor, autorilor şi altor persoane fizice interesate.
ART. 20
Investiţia "Fabrica de ambalaje din hârtie şi carton" din oraşul Titu, prevãzutã în Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 555/1971 în planul fostului Comitet de Stat pentru Cultura şi Arta pe anii 1972 - 1974, se trece în planul Ministerului Industriei Uşoare.
ART. 21
Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste este titular de plan al întregii cantitãţi de hârtie destinate tiparului ce se prelucreaza în unitãţile sale, cu excepţia celei destinate presei şi publicaţiilor.
ART. 22
Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste, împreunã cu Ministerul Finanţelor, va stabili perioada de rambursare a mijloacelor circulante aflate în dotarea Agenţiei romane de impresariat artistic, ca urmare a mãsurilor stabilite prin art. 6 din prezenta hotãrâre.
De asemenea, se autoriza Banca Nationala a Republicii Socialiste România sa acorde unitãţii prevãzute la alineatul precedent credite pe termen scurt pentru nevoi temporare.
ART. 23
Pentru acoperirea unor nevoi temporare determinate de desfãşurarea activitãţii editurilor, Banca Nationala a Republicii Socialiste România este autorizata sa acorde Centralei cãrţii, pentru administrarea editurilor, la cererea documentata a acesteia, împrumuturi bancare pe termen scurt, cu respectarea dispoziţiilor legale.
ART. 24
Veniturile realizate de Universitatea populara Bucureşti, din taxe de la cursanţi şi din alte încasãri, constituie mijloace speciale extrabugetare şi pot fi folosite în condiţiile prevãzute pentru casele de cultura în Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 1674/1960 privind constituirea şi folosirea mijloacelor speciale extrabugetare.
ART. 25
Pentru mai buna utilizare a personalului tehnico-economic şi administrativ din unitãţile de cultura, se aproba organizarea de administraţii comune pentru mai multe instituţii în cadrul uneia dintre ele, potrivit indicaţiilor elaborate de Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste împreunã cu Ministerul Muncii şi Comitetul de Stat pentru Economia şi Administraţia Localã.
Nomenclatura funcţiilor şi salariile tarifare ale personalului acestor unitãţi se stabilesc de Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste, cu avizul Ministerului Muncii, prin corelare cu cele aprobate pentru unitãţi comparabile ca profil şi volum de activitate.
ART. 26
Pentru transporturi în interesul serviciului Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste are dreptul la un numãr de 12 autoturisme pentru parcul propriu, cu excepţia autoturismelor pentru persoanele cu funcţiile prevãzute în <>art. 1 din Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 479/1970 .
Autostatioanele utilizate exclusiv de echipele de filmare şi pentru producţia cinematografica nu se include în numãrul maxim de autoturisme stabilit pentru unitãţile subordonate Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste.
ART. 27
Cu începere de la data de 1 octombrie 1971, salariile anagajatilor din aparatul Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, precum şi cele ale personalului din unitãţile prevãzute mai jos, subordonate Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, se stabilesc dupã cum urmeazã:
a) pentru personalul de specialitate al Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, potrivit prevederilor din anexa nr. 3*) la prezenta hotãrâre, care înlocuieşte anexa 1C la Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 217/1970 . Se completeazã lista ministerelor şi celorlalte organe centrale, prevãzute la punctul 1 al notei de la anexa nr. 1 la Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 217/1970 , cu Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste (pentru direcţiile de specialitate);
b) pentru personalul de conducere şi de specialitate al Direcţiei monumentelor istorice şi de arta, potrivit prevederilor anexei nr. 1 la Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 217/1970 , în care scop se completeazã anexa nr. 5*) la aceasta hotãrâre cu Direcţia monumentelor istorice şi de arta;
c) nomenclatura funcţiilor şi salariile personalului de la Agenţia romana de impresariat artistic se stabilesc de Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste, cu avizul Ministerului Muncii, prin corelare cu cele aprobate prin Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 218/1970 - anexa nr. 2d pentru Direcţia reţelei cinematografice şi difuzãrii filmelor - ROMANIAFILM;
- pentru personalul de conducere şi de specialitate din compartimentele cu activitate de impresariat artistic cu strainatatea şi de comerţ exterior al Agenţiei romane de impresariat artistic şi Direcţiei reţelei cinematografice şi difuzãrii filmelor - ROMANIAFILM, salariile se stabilesc potrivit anexei nr. 1 la Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 216/1970 ;
d) anexa nr. 2 c la Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 195/1970 se modifica şi se completeazã conform anexelor nr. 4*) la prezenta hotãrâre.
ART. 28
Alineatul ultim la pct. 2 din nota de la anexa nr. 1 la Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 47/1970 se modifica dupã cum urmeazã:
"În funcţia de director de cãmin cultural şi în funcţia de director de casa de cultura vor fi numite cadre cu studii superioare. În cazuri excepţionale vor putea fi numite în aceste funcţii şi cadre cu studii medii, cu aprobarea comitetelor de cultura şi educaţie socialistã judeţene sau al municipiului Bucureşti".
ART. 29
Ca urmare a infiintarii Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste şi a comitetelor de cultura şi educaţie socialistã judeţene şi al municipiului Bucureşti, prevederile cuprinse la cap. II, <>art. 20 şi 21 din Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 1091/1970 se aplica în continuare pentru aceste organe şi instituţiile din subordinea lor.
ART. 30
Personalul şi patrimoniul fostelor comitete judeţene de cultura şi arta şi al municipiului Bucureşti trec, pe data prezentei hotãrâri, asupra comitetelor judeţene de cultura şi educaţie socialistã şi al municipiului Bucureşti.
ART. 31
Se autoriza Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor sa suplimenteze, din rezerva Consiliului de Miniştri, planul de munca şi salarii şi creditele bugetare aferente pentru administraţia centrala a Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste, corespunzãtor prevederilor din <>Decretul nr. 301/1971 , pe trimestrul IV/1971, conform anexei nr. 5 la prezenta hotãrâre, şi sa efectueze modificãri în indicatorii economici şi financiari pe anul 1971, ca urmare a mãsurilor prevãzute în prezenta hotãrâre, pe baza protocoalelor de predare-primire care se vor încheia pana la data de 1 noiembrie 1971.
De asemenea, se autoriza Ministerul Aprovizionarii Tehnico-Materiale şi Controlului Gospodãririi Fondurilor Fixe sa modifice în mod corespunzãtor numãrul de autoturisme, asa cum rezulta din prezenta hotãrâre.
ART. 32
Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 811/1956 privind înfiinţarea Oficiului pentru organizarea turneelor artistice, art. 1, art. 2, art. 3 alin. 1 lit. o, art. 12 şi anexa nr. 2 la Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 2215/1969 privind unele mãsuri de imbunatatire a activitãţii editoriale şi Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 1091/1970 privind unele mãsuri referitoare la organizarea şi funcţionarea Comitetului de Stat pentru Cultura şi Arta şi a comitetelor locale de cultura şi arta, cu excepţia prevederilor cuprinse la capitolul II, art. 20 şi 21, se abroga.
---------------
*) Anexa se comunica prin grija Secretariatului General al Consiliului de Miniştri.

p. Preşedintele
Consiliului de Miniştri
ILIE VERDET

ANEXA 6

Întreprinderea "Rompresfilatelia" cu sediul în Bucureşti
Obiectul întreprinderii: comercializarea pe piata interna şi externa a timbrelor filatelice, altor mãrfuri filatelice, precum şi importul şi exportul de presa şi publicaţii periodice.
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016