Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.1/X din 13 iulie 1999  pentru aprobarea Acordului de grant, care reprezinta conventia incheiata intre Fond si reprezentantii de drept ai beneficiarilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.1/X din 13 iulie 1999 pentru aprobarea Acordului de grant, care reprezinta conventia incheiata intre Fond si reprezentantii de drept ai beneficiarilor

EMITENT: FONDUL ROMAN DE DEZVOLTARE SOCIALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 577 din 26 noiembrie 1999
În temeiul art. 4 alin. (1) şi (2) şi al <>art. 12 lit. c) din Legea nr. 129/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Fondului Roman de Dezvoltare Socialã,
în condiţiile art. 13 alin. (1)-(3) din aceeaşi lege,
în baza <>Decretului nr. 294/1998 şi a <>Hotãrârii Guvernului nr. 554/1998 ,

Consiliul director al Fondului Roman de Dezvoltare Socialã hotãrãşte:

ART. 1
Se aproba Acordul de grant, care reprezintã convenţia încheiatã între Fond şi reprezentanţii de drept ai beneficiarilor, în temeiul cãreia Fondul transmite beneficiarilor sau, dupã caz, organizaţiilor intermediare, cu titlu gratuit, sume de bani, denumite granturi, în scopul exclusiv al executãrii proiectelor aprobate.
Acordul de grant formeazã obiectul anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
În conformitate cu prevederile <>art. 4 alin. (2) din Legea nr. 129/1998 , documentul prevãzut la art. 1 va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Consiliului director
al Fondului Roman de
Dezvoltare Socialã,
Radu Dop

ANEXA 1

ACORD DE GRANT
Nr. ....... din ..............

Între:
Fondul Roman de Dezvoltare Socialã, denumit în continuare Fond, cu sediul în Bucureşti, bd Regina Elisabeta nr. 3, et. 3, sectorul 3, având contul nr. ........, deschis la Banca ................................, reprezentat, în conformitate cu prevederile <>art. 16 alin. (1) din Legea nr. 129/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Fondului Roman de Dezvoltare Socialã, prin domnul/doamna director executiv ......................,
şi
Grupul din comunitatea ruralã saraca*), denumit în continuare primitor, cu sediul în ..................., având calitatea de persoana juridicã, dobandita, potrivit <>art. 2 alin. (2) din Legea nr. 129/1998 , prin actul eliberat de Primãria ......................................, având contul pentru grant nr. ........., deschis la Banca ............, reprezentat prin comitetul de conducere a proiectului, desemnat conform procurii speciale din data de ................, anexatã la prezentul Acord de grant, şi având urmãtoarea componenta:

.......................... - preşedinte
.......................... - secretar
.......................... - trezorier

sau
.......................*1), denumit în continuare primitor, cu sediul în ..............................., str. ..................... nr. ............, judeţul/sectorul ...................., având contul pentru grant nr. ..............., deschis la Banca ...................., în calitate de organizaţie intermediara, stabilitã în conformitate cu prevederile <>art. 2 alin. (1) lit. j) din Legea nr. 129/1998 , reprezentat prin ............................, având calitatea de ............... .

-----------
*) Se completeazã în cazul proiectelor de mica infrastructura ruralã şi al proiectelor generatoare de venit. În cazul proiectelor generatoare de venit primitorul poate fi Grupul din comunitatea ruralã saraca sau Grupul productiv provenit din comunitatea ruralã saraca, dupã caz.
*1) Se completeazã în cazul proiectelor de servicii sociale comunitare.

1. Obiectul Acordului de grant

1.1. Fondul acorda primitorului, în termenii şi în condiţiile prezentului Acord de grant, cu titlu gratuit, contravaloarea în lei a echivalentului sumei de .......... dolari S.U.A., care urmeazã sa fie utilizata exclusiv în vederea realizãrii proiectului*) ".............", aprobat prin Hotãrârea Consiliului director al Fondului nr. ........... din data de ............., proiect care constituie anexa nr. 1 la prezentul Acord de grant.
1.2. Suma de bani acordatã cu titlu gratuit în scopul şi în condiţiile prevãzute la pct. 1.1 este denumita în continuare grant.
1.3. Primitorul se angajeazã ca va contribui:
a) în bani;
b) în natura;
c) în bani şi în natura
cu suma de ............. lei, reprezentând ...........% din valoarea grantului, dupã cum se precizeazã în anexa nr. 1.
1.4. În cazul în care contribuţia va fi în bani, aceasta trebuie sa fie depusa înaintea semnãrii prezentului Acord de grant, în contul curent distinct nr. ..............., deschis de primitor pentru acest proiect la ........................... .
1.5. Bugetul total al proiectului este prezentat în anexa nr. 2.
1.6. Fondul va elibera primitorului sumele grantului în lei, la cursul de schimb leu/dolar S.U.A. de la data efectuãrii licitaţiei valutare de cãtre Fond, la banca acestuia.
1.7. Eliberarea sumelor grantului cãtre primitor se va face în ..... transe, pe baza formularelor standard de solicitare de plata, completate de primitor. Prima transa este consideratã avans.
1.8. Nivelul avansului, precum şi al celorlalte transe este stabilit dupã cum urmeazã:
- transa I (avans) ........................;
- transa a II-a ...........................;
- transa a III-a ..........................;
- transa a IV-a .......................... .
1.9. Eliberarea transelor se face numai în funcţie de executarea şi de încheierea unor lucrãri sau a unor activitãţi cuprinse în proiect, precum şi pe baza raportului de evaluare întocmit de supervizorii Fondului în urma verificãrilor la fata locului.
1.10. La solicitarea urmãtoarei transe primitorul trebuie sa prezinte supervizorilor Fondului documentele adecvate, justificând utilizarea a cel puţin 75% din transa anterioarã. Restul de 25% se justifica cu ocazia formularii solicitãrii pentru urmãtoarea transa.
1.11. Justificarea utilizãrii ultimei transe se va efectua pe baza raportului final al supervizorilor.
1.12. Eventualele sume rãmase în contul deschis pentru grant dupã finalizarea proiectului vor fi returnate Fondului în termen de maximum 15 zile lucrãtoare de la închiderea proiectului, în contul şi la banca indicate de acesta.

-----------
*) Denumit subproiect în Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 20 ianuarie 1999, ratificat prin <>Ordonanta Guvernului nr. 29/1999 , aprobatã prin <>Legea nr. 70/1999 .

2. Drepturile şi obligaţiile pãrţilor

2.1. Fondul are dreptul de a verifica datele şi documentele necesare în vederea justificarii plãţilor fãcute de primitor.
2.2. Fondul poate, în orice moment, prin notificare cãtre primitor, sa suspende eliberarile ulterioare pentru finanţarea proiectului, dacã unul dintre urmãtoarele evenimente a avut loc: a) activitãţile nu au fost realizate în conformitate cu procedurile stabilite în Manualul de operare al Fondului; b) s-a produs o întrerupere a fluxului de fonduri cãtre Fond din sursele sale, inclusiv o suspendare a dreptului Fondului de a efectua trageri din împrumutul de la B.I.R.D.; c) primitorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile la care s-a angajat prin proiect.
2.3. Primitorul se obliga sa cunoascã şi sa respecte prevederile legislaţiei care reglementeazã funcţionarea Fondului şi sa îndeplineascã obiectivele proiectului, astfel cum sunt ele descrise în anexa nr. 1 la prezentul Acord de grant şi conform graficului stabilit.
2.4. Primitorul se obliga sa utilizeze sumele grantului, precum şi sumele reprezentând contribuţia sa la proiect, menţionatã la pct. 1.3, numai pentru realizarea obiectivelor proiectului. În caz contrar, sumele grantului vor fi recuperate de cãtre Fond de la persoanele fizice responsabile, iar finanţarea proiectului va fi opritã pana la recuperarea sumelor.
2.5. Primitorul se obliga sa execute toate activitãţile proiectului (inclusiv lucrãrile fizice) în condiţiile prevãzute în proiect şi în conformitate cu prezentul Acord de grant, cu Manualul de operare al Fondului şi cu alte prevederi legale în vigoare.
2.6. Comitetul de conducere a proiectului, în calitate de unitate de gestiune şi conducere a proiectului, organizeazã şi conduce contabilitatea drepturilor şi obligaţiilor patrimoniale în partida simpla, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
2.7. Primitorul se obliga sa permitã necondiţionat reprezentanţilor Fondului evaluarea realizãrii proiectului şi sa punã la dispoziţie acestuia toate datele şi documentele solicitate, inclusiv asigurarea accesului pentru vizitarea la fata locului a proiectului finanţat din grant.
2.8. Primitorul se obliga sa utilizeze şi sa respecte procedurile Fondului privind achiziţia bunurilor şi serviciilor în conformitate cu procedurile la care se face referire în Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondialã pentru Proiectul "Fondul Roman de Dezvoltare Socialã" şi cu procedurile specificate în Manualul de operare al Fondului.
2.9. Primitorul are obligaţia sa prevadã în contractele încheiate cu terţi furnizori şi prestatori de servicii menţiuni referitoare la Acordul de grant, la grant şi la implicarea Fondului.
Aceste contracte se încheie în forma scrisã şi constituie titluri executorii, conform <>art. 28 alin. (1) din Legea nr. 129/1998 .
2.10. Primitorul se obliga sa afiseze la loc vizibil emblema Fondului, pe tot parcursul executãrii şi dupã finalizare, pe obiectivele rezultate din realizarea proiectului.

3. Forta majorã

3.1. Dacã o situaţie de forta majorã impiedica sau întârzie, total sau parţial, executarea Acordului de grant, partea afectatã de cazul de forta majorã va fi exoneratã de rãspundere privind îndeplinirea obligaţiilor sale pentru perioada în care aceasta îndeplinire este împiedicatã sau intarziata de cazul de forta majorã.
3.2. Fondul nu rãspunde pentru prejudiciul cauzat primitorului în situaţia în care Fondului i se sisteaza finanţarea.
3.3. Partea care invoca forta majorã este obligatã sa comunice celeilalte pãrţi, în termen de 30 de zile de la apariţia cazului de forta majorã, existenta acestuia, prin notificare scrisã însoţitã de acte doveditoare.

4. Valabilitatea şi modificarea Acordului de grant

4.1. Prezentul Acord de grant intra în vigoare la data semnãrii lui de cãtre ambele pãrţi şi este valabil pana la închiderea proiectului sau pana la terminarea Acordului de grant în conformitate cu prevederile acestuia.
4.2. Utilizarea grantului în alte scopuri decât cele prevãzute în prezentul Acord de grant este interzisã şi atrage desfiinţarea Acordului de grant, fãrã intervenţia instanţei judecãtoreşti sau a celei de arbitraj, dupã caz.
În cazul în care primitorului i-a fost notificatã desfiinţarea prezentului Acord de grant din vina sa, acesta este obligat ca în termen de 30 de zile de la data primirii notificãrii sa restituie Fondului toate sumele primite.
În ceea ce priveşte restituirea sumelor primite, primitorul datoreazã penalitãţi calculate la nivelul şi potrivit prevederilor legale referitoare la penalitãţile datorate pentru neplata la termen a creanţelor bugetare.
4.3. Dacã în cursul executãrii Acordului de grant se constata încãlcãri ale obligaţiilor acestuia sau nesocotiri ale dispoziţiilor <>Legii nr. 129/1998 şi ale prevederilor reglementãrilor Fondului, acesta poate proceda la rezilierea Acordului de grant, fãrã intervenţia instanţei judecãtoreşti sau a instanţei de arbitraj.
Prejudiciile cauzate vor fi recuperate de cãtre Fond de la persoanele fizice responsabile.
În ceea ce priveşte restituirea sumei reprezentând prejudiciile cauzate Fondului, primitorul datoreazã penalitãţi calculate la nivelul şi potrivit prevederilor legale referitoare la penalitãţile datorate pentru neplata la termen a creanţelor bugetare.
4.4. Modificarea prezentului Acord de grant se poate face numai prin acordul pãrţilor.
4.5. Partea care are initiativa modificãrii va notifica, în scris, celeilalte pãrţi propria propunere. Partea care primeşte notificarea respectiva se obliga sa rãspundã în termen de 15 zile lucrãtoare de la primirea acesteia.
4.6. În cazul în care pãrţile convin modificarea prezentului Acord de grant, aceasta se va realiza prin încheierea unui act adiţional.

5. Închiderea proiectului

5.1. Înainte de eliberarea ultimei transe primitorul va prezenta planul definitiv, acceptat de Fond, conţinând detaliile privind realizarea activitãţii de întreţinere, prin contribuţia Comunitãţii, pentru obiectivul realizat în cadrul proiectului.
5.2. Proiectul se considera închis dupã aprobarea de cãtre Fond a raportului final al supervizorului, în care se va consemna dacã obiectivele proiectului au fost îndeplinite şi dacã au fost justificate toate sumele acordate prin prezentul Acord de grant, şi dupã anunţarea închiderii proiectului în cel puţin 3 locuri publice.
5.3. Situaţia juridicã a obiectivelor rezultate prin realizarea proiectului se stabileşte la data închiderii proiectului, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare la acea data.

6. Soluţionarea neintelegerilor

6.1. Orice neînţelegere care decurge din interpretarea şi aplicarea prezentului Acord de grant va fi soluţionatã de pãrţi, pe cale amiabila, în termen de 30 de zile calendaristice.
6.2. În cazul în care pãrţile nu ajung la un consens pe cale amiabila, neînţelegerile vor fi soluţionate potrivit prevederilor legale în vigoare.



7. Dispoziţii finale

7.1. În mãsura în care nu vin în contradictie cu prevederile acestui Acord de grant, la executarea şi interpretarea lui se vor aplica prevederile Codului civil roman şi alte reglementãri în materie.
7.2. Prezentul Acord de grant, inclusiv anexele nr. 1-3, a fost încheiat în doua exemplare, ambele având valoare de original şi constituind împreunã un singur act juridic.

FONDUL ROMAN DE PRIMITOR*2),
DEZVOLTARE SOCIALĂ

Director executiv, Comitetul de conducere a
.................. proiectului

Preşedinte,
..................

Secretar,
..................

Trezorier,
..................


*2) Pentru organizaţiile neguvernamentale se vor mentiona funcţia şi numele reprezentantului organizaţiei respective.





ANEXA 2


la Acordul de grant
-------------------


BUGETUL PROIECTULUI
(dolari S.U.A.)

1. Contribuţia localã (echivalentul în dolari S.U.A.) ....... constând în: ....................................................

2. Grantul ..................


TOTAL BUGET: ..................






ANEXA 3


la Acordul de grant
-------------------

SURSELE
de finanţare a Acordului de grant (dolari S.U.A.)

1. Contribuţia localã (echivalentul în dolari S.U.A.) ..........
din care:
- surse proprii ..............................................;
- donaţii (dacã este cazul) ...................................

2. Grantul .................. .

din care:
- împrumut de la Banca Internationala
pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (82%)....................;
- contribuţia Guvernului României (18%) ................... .


TOTAL BUGET: .....................


----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016