Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 21 din 24 aprilie 2014  privind aprobarea Normelor pentru desemnarea reprezentanţilor auditorilor financiari la Conferinţa Camerei Auditorilor Financiari din România    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 21 din 24 aprilie 2014 privind aprobarea Normelor pentru desemnarea reprezentanţilor auditorilor financiari la Conferinţa Camerei Auditorilor Financiari din România

EMITENT: CAMERA AUDITORILOR FINANCIARI DIN ROMANIA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 378 din 22 mai 2014

    Având în vedere prevederile:
    - art. 6 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    - art. 6, art. 9 alin. (3) şi ale art. 15 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 433/2011,

    Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România, întrunit în şedinţa din data de 24 aprilie 2014, hotărăşte:

    ART. 1
    Se aprobă Normele pentru desemnarea reprezentanţilor auditorilor financiari la Conferinţa Camerei Auditorilor Financiari din România, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 2
    Departamentele din cadrul aparatului executiv al Camerei Auditorilor Financiari din România vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.
    ART. 3
    Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                        Preşedintele
          Camerei Auditorilor Financiari din România,
                       Horia Neamţu


    Bucureşti, 24 aprilie 2014.
    Nr. 21.


    ANEXĂ

                                     NORME
        pentru desemnarea reprezentanţilor auditorilor financiari la Conferinţa
                   Camerei Auditorilor Financiari din România

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Conferinţa Camerei Auditorilor Financiari din România, denumită în continuare Conferinţa Camerei, este organul superior de conducere al Camerei Auditorilor Financiari din România, denumită în continuare Camera, formată din toţi membrii cu drept de vot ai acesteia, desemnaţi potrivit prezentelor norme.
    (2) Conferinţa Camerei este ordinară şi extraordinară.
    (3) Prezentele norme, întocmite potrivit art. 9 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 433/2011, reglementează modalitatea de desemnare a reprezentanţilor auditorilor financiari, numărul acestora şi durata mandatului la Conferinţa Camerei.
    ART. 2
    Desemnarea reprezentanţilor auditorilor financiari la Conferinţa Camerei se face prin vot deschis, la nivelul regiunilor, pe judeţe şi pentru municipiul Bucureşti.

    CAP. II
    Reprezentanţii auditorilor financiari

    ART. 3
    (1) Poate fi reprezentant al membrilor Camerei dintr-un judeţ sau din municipiul Bucureşti auditorul financiar, persoană fizică, cu domiciliul în judeţul respectiv sau în municipiul Bucureşti, care şi-a îndeplinit la termenele stabilite de reglementările Camerei toate obligaţiile până cel târziu la data de 31 martie al anului în care se organizează desemnarea reprezentanţilor.
    (2) Persoanele desemnate reprezentanţi ai auditorilor financiari dintr-un judeţ şi sau din municipiul Bucureşti exercită dreptul de vot în numele acestora, la Conferinţa Camerei.
    ART. 4
    Mandatul reprezentantului este de un an şi poate fi reînnoit.
    ART. 5
    (1) Norma de reprezentare este de 1 (un) reprezentant la 15 auditori financiari. Când într-un judeţ numărul de auditori financiari este mai mic de 15, judeţul respectiv va avea un singur reprezentant la lucrările Conferinţei Camerei.
    (2) Din numărul total al reprezentanţilor desemnaţi la Conferinţa Camerei, numărul auditorilor financiari nonactivi nu va fi mai mare 20%.
    (3) Auditorii financiari din Consiliul Camerei, Comisia de auditori statutari şi cei care ocupă funcţii în aparatul executiv al Camerei participă în nume propriu la Conferinţa Camerei şi nu sunt luaţi în calcul la stabilirea normei de reprezentare.

    CAP. III
    Alegerea reprezentanţilor auditorilor financiari

    ART. 6
    Calendarul şi locaţiile alegerilor reprezentanţilor auditorilor financiari la Conferinţa Camerei sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentele norme şi sunt aduse la cunoştinţa auditorilor financiari prin publicarea pe siteul Camerei.
    ART. 7
    Întrunirile pentru desemnarea reprezentanţilor la Conferinţa Camerei se organizează pe regiuni. Acestea pot avea loc împreună cu alte manifestări organizate de Cameră, de tipul seminarelor, simpozioanelor etc., şi includ desemnarea reprezentanţilor pentru judeţele care aparţin regiunii respective.
    ART. 8
    (1) Desemnarea reprezentanţilor la Conferinţa Camerei se face în şedinţe distincte de alegeri, pentru fiecare judeţ, chiar dacă la data şi în locaţia respectivă sunt convocate alegeri pentru mai multe judeţe.
    (2) Fiecare auditor financiar participant la alegeri votează deschis numai pentru desemnarea reprezentantului/ reprezentanţilor din judeţul de domiciliu.
    ART. 9
    (1) Propunerile pentru reprezentanţii auditorilor dintr-un judeţ sau municipiul Bucureşti se fac în şedinţă publică, iar desemnarea acestora are loc prin vot deschis.
    (2) Dacă dintr-un anumit judeţ nu participă, în urma convocării, niciun auditor financiar, atunci judeţul respectiv nu va avea niciun reprezentant la Conferinţa Camerei.
    (3) Sunt desemnate ca reprezentanţi persoanele care au obţinut numărul cel mai mare de voturi în ordine descrescătoare, în limita numărului de locuri stabilit conform prezentelor norme (1 la 15 auditori financiari pentru reprezentanţi).
    ART. 10
    Fiecare întrunire de alegeri este condusă de o comisie de alegeri, alcătuită din 3 membri, dintre care unul este preşedintele comisiei. Desemnarea comisiei se face prin vot deschis dintre auditorii financiari participanţi la şedinţă. Unul dintre membrii comisiei este din executivul Camerei.
    ART. 11
    Comisia de alegeri asigură buna desfăşurare a procesului electoral, înregistrează propunerile de reprezentanţi, numără voturile exprimate, stabileşte şi anunţă candidaţii aleşi, întocmeşte şi semnează procesul-verbal de desemnare a reprezentanţilor.
    ART. 12
    Orice contestaţie cu privire la desfăşurarea alegerilor se depune în termen de 24 de ore de la anunţarea rezultatelor de către Comisia de alegeri, la sediul Camerei, şi se soluţionează în termen de 24 de ore de către comisia prevăzută la art. 11.
    ART. 13
    După rezolvarea contestaţiilor sau, după caz, expirarea termenului de contestare, Camera aduce la cunoştinţa membrilor săi, prin afişare pe site, identitatea reprezentanţilor şi îi înştiinţează pe aceştia în scris cu privire la desemnare.

    CAP. IV
    Comunicări şi sancţiuni

    ART. 14
    Reprezentanţii desemnaţi au obligaţia de a înştiinţa Camera despre orice împrejurare care îi poate pune în imposibilitatea de a fi prezenţi la Conferinţa Camerei. Înştiinţarea va fi motivată şi se va transmite în scris Camerei cu cel puţin 30 de zile înainte de data Conferinţei.
    ART. 15
    Absenţa nejustificată de la Conferinţă a reprezentantului desemnat şi nerespectarea termenului de înştiinţare a Camerei, precum şi netemeinicia motivelor pentru care se absentează constituie abatere disciplinară şi îl obligă pe reprezentantul absent la plata cheltuielilor efectuate de Cameră pentru organizarea Conferinţei.

    ANEXĂ
    la norme

                               CALENDARUL ŞI LOCAŢIILE
       întâlnirilor pentru alegerea reprezentanţilor auditorilor financiari la
        Conferinţa Camerei Auditorilor Financiari din România pentru anul 2014

┌─────────────┬──────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ Data şi ora │ Locul de desfăşurare │ Judeţele participante │
├─────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│9.05.2014 │ │Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, │
│Ora 12,00 │Cluj-Napoca │Maramureş, Sălaj, Satu Mare │
├─────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│10.05.2014 │Braşov │Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu │
│Ora 11,00 │ │ │
├─────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│17.05.2014 │Iaşi │Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, │
│Ora 11,00 │ │Vaslui, Vrancea │
├─────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│23.05.2014 │Craiova │Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea │
│Ora 12,00 │ │ │
│ │ │ │
├─────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│31.05.2014 │Bucureşti │Argeş, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, │
│Ora 11,00 │ │Prahova, Buzău, Teleorman │
│ │ │ │
├─────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│7.06.2014 │Timişoara │Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş │
│Ora 11,00 │ │ │
├─────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│27.06.2014 │Bucureşti │Municipiul Bucureşti │
│Ora 12,00 │ │ │
│ │ │ │
├─────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│28.06.2014 │Constanţa │Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, │
│Ora 11,00 │ │Galaţi, Tulcea │
└─────────────┴──────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘

                        ________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016