Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 93 din 16 aprilie 1977  privind preturile de vinzare ale locuintelor din fondul locativ de stat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 93 din 16 aprilie 1977 privind preturile de vinzare ale locuintelor din fondul locativ de stat

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 33 din 22 aprilie 1977
    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:

    ART. 1
    Preţurile de vînzare pentru locuinţele construite din fondurile statului, pînă la data de 1 ianuarie 1977, se stabilesc potrivit anexei nr. 1 la prezentul decret.
    Pentru locuinţele construite din fondurile statului în condiţiile Decretului Consiliului de Stat nr. 447/1976, vînzarea se face la preţurile de contractare prevăzute în acest decret, la care se vor aplica coeficienţii pentru uzura în timp din tabelul nr. 3 din anexa nr. 2 la prezentul decret.
    ART. 2
    Preţurile de vînzare pentru locuinţele, altele decît cele executate din fondurile statului, se stabilesc pe baza normelor de evaluare prevăzute în anexa nr. 2 la prezentul decret.
    ART. 3
    Preţurile de vînzare ale locuinţelor din fondul locativ de stat, stabilite în condiţiile prezentului decret, se aproba de către comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti.
    ART. 4
    La data intrării în vigoare a prezentului decret se abroga: Hotărîrea Consiliului de Miniştri nr. 1735/1968 de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 9/1968 pentru dezvoltarea construcţiei de locuinţe, vînzarea de locuinţe din fondul de stat către populaţie şi construirea de case proprietate personală de odihna sau turism, art. 2, art. 7 alin. 2, art. 8 alin. 1, anexele nr. 1, nr. 1 a), nr. 2, nr. 3 şi nr. 3 a) din Hotărîrea Consiliului de Miniştri nr. 880/1973 pentru stabilirea măsurilor de executare a dispoziţiilor Legii nr. 4/1973 privind dezvoltarea construcţiei de locuinţe, vînzarea de locuinţe din fondul de stat către populaţie şi construirea de case de odihna proprietate personală, cu modificările aduse prin Hotărîrea Consiliului de Miniştri nr. 756/1974, precum şi orice alte dispoziţii contrare prezentului decret.

    ANEXA 1
                      PREŢUL DE VÎNZARE

către populaţie, pentru locuinţele construite din fondurile statului pînă la 1 ianuarie 1977
-------------------------------------------------------------------------------

Grad de 1 camera 2 camere 3 camere 4 camere 5 camere

confort ----------------------------------------------------------------------

         Supra- Preţ Supra- Preţ Supra- Preţ Supra- Preţ Supra- Preţ

         fata pe fata pe fata pe fata pe fata pe

        utila apar- utila apar- utila apar- utila apar- utila apar-

         mp tament mp tament mp tament mp tament mp tament

               lei lei lei lei lei

-------------------------------------------------------------------------------

Confort

sporit 37 67.330 55 98.010 78 139.100 100 180.000 118 210.680

-------------------------------------------------------------------------------

Confort

  I 30 54.150 50 87.450 65 112.400 80 139.200 - -

-------------------------------------------------------------------------------

Confort

  II 23 41.100 36 62.450 48 82.100 60 101.800 - -

-------------------------------------------------------------------------------

Confort

  III 21 34.150 34 54.500 45 73.100 56 90.200 - -

-------------------------------------------------------------------------------

   NOTA:
   1. Preţurile locuinţelor se determina pentru suprafaţa utila realizată. La suprafaţa utila se adauga suprafeţele logiilor şi balcoanelor, corectate cu coeficientul de 0,35 aplicat la suprafaţa lor.
   2. La stabilirea preţurilor locuinţelor cu alte suprafeţe decît cele din tabel, pentru diferenţa de suprafaţa se adauga sau se scad cîte 1.700 lei de fiecare mp suprafaţa utila pentru locuinţele de confort sporit, cîte 1.660 lei de fiecare mp suprafaţa utila pentru locuinţele de confort I, cîte 1.640 lei de fiecare mp suprafaţa utila pentru locuinţele de confort II şi cîte 1.570 lei de fiecare mp suprafaţa utila pentru locuinţele de confort III.
   3. Preţurile de mai sus corespund locuinţelor ce se executa în clădiri cu P+4 E; pentru apartamentele ce se executa în clădiri cu alt regim de înălţime, preţurile se corectează prin înmulţirea cu următorii coeficienţi:
  P + 1 E P + 2 E P + 3 E P + (5-11) E P + (12-17) E

  1,120 1,080 1,030 1,042 1,198

   4. Preţurile de contractare şi vînzare ale locuinţelor amplasate în zone cu grad 8 seismic se majorează cu 3%, iar ale celor din zone cu grad 9 seismic, cu 10% .
   5. In cazul cînd locuinţa este situata într-o construcţie cu centrala termica proprie şi serveşte exclusiv aceasta construcţie, la preţul stabilit se adauga 32 lei/mp suprafaţa utila.
   6. Preţul locuinţelor prevăzute cu sobe cu combustibil solid în loc de instalatie de încălzire centrala se reduce cu 3,5% .
   7. Preţurile locuinţelor prevăzute cu timplarie exterioară metalică se majorează cu 60 lei/mp suprafaţa utila, iar în cazul existenţei tocurilor metalice la uşile interioare, preţurile se majorează cu 25 lei/mp suprafaţa utila.
   8. La locuinţele cu rulouri (obloane) din lemn la ferestre se adauga 75 lei/ mp suprafaţa utila.
   9. Preţurile stabilite ca mai sus se corectează cu corecţia de nivel prevăzută în tabelul nr. 9 din anexa nr. 2
   10. La vînzarea locuinţelor cu grad de confort inferior gradului III, preţurile pentru locuinţele de confort III se reduc cu 10% .
   11. Pentru boxe se adauga 340 lei/mp suprafaţa utila de boxa, iar pentru garaje se adauga 870 lei/mp suprafaţa utila de garaj.
   12. La preţurile de vînzare ale locuinţelor se aplica coeficienţii pentru uzura în timp prevăzuţi în tabelul nr. 3 din anexa nr. 2.
   13. Termenii de corecţie prevăzuţi în anexa nr. 2 se aplica şi la locuinţele realizate din fondurile statului, situate la demisol sau mansarda.
   14. In preţurile din tabel, cît şi în preţurile de vînzare ale locuinţelor construite din fondurile statului în condiţiile Decretului Consiliului de Stat nr. 447/1976, este cuprins şi comisionul de 1% pentru organizaţia contractantă cu populaţia, care se retine din aceasta organizaţie.
   15. Preţurile şi corecţiile din aceasta anexa se aplica şi locuinţelor proprietate personală proiectate şi începute pînă la 1 ianuarie 1977, ale căror contracte de construire şi împrumut sau cu plata integrala se vor încheia după aprobarea prezentului decret. Sumele reprezentind diferenţa dintre preţurile de deviz reasezate şi preţurile prevăzute în contractele de construire încheiate se vor reflecta în rezultatele financiare ale organizaţiilor locale de construcţii. Ministerul Finanţelor va modifica corespunzător indicatorii financiari şi va introduce în volumul şi structura bugetului de stat influentele rezultate, pe baza propunerilor ce vor fi prezentate, în termen de 30 de zile de la data prezentului decret, de către comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti.

    ANEXA 2
                         NORME

pentru evaluarea locuinţelor proprietate de stat, altele decît cele executate din fondurile statului

   1. Preţul de vînzare al locuinţei reprezintă valoarea efectivă a acesteia la data evaluării şi se determina pe baza valorii de înlocuire (din nou), ţinînd seama de suprafaţa utila a locuinţei, starea tehnica a clădirii şi de uzura în timp a acesteia.
   2. Valoarea de înlocuire se determina pe baza normelor de evaluare, diferenţiate pe tipuri constructive, în funcţie de structura de rezistenta sau materialele folosite şi de gradul de dotare şi finisaj. Aceasta se corectează cu corecţia de nivel stabilită în tabelul nr. 9.
   3. Normele de evaluare a locuinţelor, ţinînd seama de tipul şi gradul lor de finisaj, exprimate în lei/mp suprafaţa utila, sînt prevăzute în tabelul nr. 1.
   4. Pentru existenta sau lipsa unor instalaţii sau elemente de construcţii sau în caz ca locuinţele sînt situate la demisol sau mansarda, la tarifele prevăzute în tabelul nr. 1 se aplica corecţii, în plus sau în minus, după cum s-a prevăzut în tabelul nr. 2.
   5. Preţul de vînzare al locuinţelor a căror vechime este egala sau mai mare decît durata de serviciu normata trebuie sa fie cel puţin 50% din valoarea de înlocuire în cazul clădirilor în stare foarte buna, 45% în cazul clădirilor în stare buna şi 40% în cazul clădirilor în stare satisfăcătoare, după cum rezulta din tabelul nr. 3.
   6. La preţul de vînzare al locuinţei determinat ca mai sus se adauga cota-parte aferentă reparaţiilor capitale făcute clădirii în care se afla locuinţa ce se vinde, precum şi costurile oricăror dotări (schimbări de instalaţii electrice, apa, gaze etc.) şi alte reparaţii efectuate în decursul timpului. Cota-parte aferentă locuinţei din totalul acestor lucrări se determina în funcţie de costul ce revine pe mp de suprafaţa utila a tuturor locuinţelor din clădire, la care se aplica coeficienţii, în funcţie de vechimea reparaţiilor, prevăzuţi în tabelul nr. 4.
   7. Anexele aferente locuinţelor se vînd odată cu acestea.
   8. Gradul de finisaj al locuinţelor poate fi superior şi inferior, avînd elementele caracteristice prevăzute în tabelul nr. 5.
   Încadrarea în gradul de finisaj se face în funcţie de elementele caracteristice predominante ale unuia dintre cele doua grade de finisaj, justificindu-se încadrarea făcuta.
   Pentru locuinţele situate în clădiri proprietate de stat, în care exista elemente deosebite ce depăşesc caracteristicile gradului de finisaj superior (scări interioare din lemn de esenţa de calitate superioară sau marmura cu elemente decorative, semineuri decorative, tavane bogat decorate şi altele), peste valoarea rezultată din aplicarea normelor corespunzătoare se vor adauga acele elemente, evaluate, pe baza de deviz, de comisia de evaluare şi aprobate de comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti.
   Lucrările de arta şi ornamentale (usi furniruite, timplarie sculptata sau incrustata, lambriuri cu elemente decorative, mobila fixa, sculpturi, tapiterii, picturi, fresce, vitrouri şi altele asemenea) se vor evalua de către comisii de specialişti stabilite de comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti. Calculul valorii acestora se va face la preţurile de achiziţionare ca pentru cele noi.
   9. Valoarea ascensorului la data evaluării se va stabili de către comisiile de evaluare, cu participarea specialiştilor din organele teritoriale ale Inspectoratului de stat pentru controlul cazanelor şi instalaţiilor de ridicat, ţinînd seama de valoarea de înlocuire şi de gradul de uzura. Valoarea ascensorului astfel stabilită se împarte proporţional pe fiecare apartament, în raport cu suprafaţa utila a acestuia, şi se ia în considerare la determinarea preţului de vînzare al locuinţei.
   10. Pentru locuinţele situate în clădiri proprietate de stat, la care locatarii cumpărători au executat, din surse proprii, lucrări importante de extinderi, introducerea încălzirii centrale, a instalaţiei de gaze, apa, canal şi construcţii de garaje, pe baza aprobărilor legale şi a dovezii ca lucrările respective au fost realizate prin întreprinderi de stat sau cooperatiste, evaluarea locuinţelor ce se vînd se va face luindu-se în considerare suprafaţa utila şi dotarea existenta înainte de executarea lucrărilor.
   11. Clădirile de locuit, cît şi anexele gospodăreşti, se clasifica în trei categorii, şi anume: foarte buna, buna şi satisfăcătoare. Încadrarea în una dintre aceste categorii se va face potrivit criteriilor stabilite în tabelul nr. 6.
   12. Vechimea construcţiei se stabileşte, în principal, în baza autorizaţiei de construcţie eliberata de autoritatea competenta pentru aceasta.
   In lipsa autorizaţiei de construcţie, vechimea se poate stabili şi pe baza actelor eliberate de organele fiscale, privind înscrierea în rolurile fiscale, sau a oricărui alt act care consemnează date privind vechimea imobilului respectiv.
   In lipsa actelor de mai sus, vechimea se stabileşte prin cercetări la fata locului, îndeosebi în baza următoarelor elemente:
   - anul înscrierii în registrul agricol a construcţiei;
   - eventualele inscripţii de pe clădire sau mărturii.
   13. Normele de evaluare a anexelor locuinţelor, ţinînd seama de tipul construcţiei şi materialelor din care sînt executate, exprimate în lei/mp, sînt prevăzute în tabelul nr. 7.
   14. Preţul de vînzare al anexelor locuinţelor se stabileşte aplicînd coeficienţii de uzura prevăzuţi în tabelul nr. 8, în funcţie de vechimea anexelor respective.
   15. Normele de evaluare prevăzute în aceasta anexa se aplica şi la vînzarea locuinţelor executate din fondurile statului situate în clădiri cu parter, camerelor de serviciu situate la subsol sau la nivel tehnic, precum şi locuinţelor realizate prin supraetajarea unor clădiri care au fost construite din alte fonduri decît cele ale statului.
   16. La vînzarea locuinţelor din fondul locativ de stat, altele decît cele executate din fondurile statului, prin locuinţe cu confort sporit se înţeleg locuinţele ale căror suprafeţe depăşesc suprafeţele utile maxime prevăzute la pct. III din anexa la Decretul Consiliului de Stat nr. 68/1975 şi sînt dotate cu instalaţii de apa, canalizare, încălzire centrala sau încălzire cu sobe cu combustibil solid, lichid sau gaze, iar dotările şi finisajele aferente sînt cel puţin la nivelul celor prevăzute în Decretul Consiliului de Stat nr. 68/1975. Vînzarea locuinţelor cu confort sporit se va face în conformitate cu prevederile legale.
   17. Pentru fiecare locuinţa care urmează a fi vinduta, comisiile de evaluare vor întocmi fise tehnice şi de evaluare, care sa cuprindă toate elementele tehnice necesare stabilirii preţului de vînzare al locuinţei şi perfectarii contractului de vînzare-cumpărare.

   Tabelul nr. 1

               PREŢURI PE METRUL PATRAT SUPRAFAŢA UTILA

pentru evaluarea locuinţelor proprietate de stat, altele decît cele executate din fondurile statului
-------------------------------------------------------------------------------

Nr. Tipul constructiv în funcţie de Regimul de Gradul de finisaj

crt. structura de rezistenta sau înălţime ------------------------

       materialele folosite superior inferior

                                                       lei/mp lei/mp

-------------------------------------------------------------------------------

 1. Cu pereţi din zidărie de cărămida,

piatra sau inlocuitori, planşee din

lemn sau beton armat, sarpanta din lemn,

avînd instalaţii sanitare, electrice si

încălzire cu sobe cu combustibil solid P 2.035 1.455

 2. Cu pereţi din zidărie de cărămida,

piatra sau inlocuitori, planşee din lemn

sau beton armat, sarpanta din lemn, avînd

instalaţii sanitare, electrice şi încălzire

cu sobe cu combustibil solid P+(1-4) E 1.855 1.280

 3. Cu pereţi din birne, planşee si

sarpanta din lemn, avînd instalaţii sani-

tare, electrice şi încălzire cu sobe cu

combustibil solid P sau 1.395 1.285

                                            (P+1) E

 4. Cu pereţi din paianta, planşee şi sar-

panta din lemn, avînd instalaţii sanitare,

electrice şi încălzire cu sobe cu combus-

tibil solid P sau 1.280 1.190

                                          (P+1) E

 5. Cu pereţi din chirpici, valatuci sau

pămînt bătut, planşee şi sarpanta din lemn,

avînd instalaţii sanitare şi electrice si

încălzire cu sobe cu conbustibil solid P 1.195 1.130

 6. Cu structura din beton armat, orice

sistem de invelitoare, avînd instalaţii

sanitare, electrice şi încălzire centrala P+(5-1) E 2.050 1.430

-------------------------------------------------------------------------------

   NOTA:
  - Pentru camere de serviciu situate în subsoluri 615 lei

  - Pivnite, beciuri, boxe, în folosinţa exclusiva a locuinţei 445 lei/mp

  - Garaje 920 lei/mp

  - Terase rezultate din retrageri în gabarit 420 lei/mp


   Tabelul nr. 2

                      TERMENI DE CORECŢIE
pentru existenta sau lipsa unor instalaţii sau elemente de construcţii sau în caz ca locuinţele sînt situate la demisol sau mansarda

                                                 Se adauga Se scade

 - Încălzire centrala (exclusiv tipul 6), fără

   construcţia şi echipamentul centralei termice 60 lei/mp -

 - Pentru construcţia şi echipamentul centralei

   termice 40 lei/mp -

 - Obloane 40 lei/mp -

 - Încălzire cu sobe cu gaze 40 lei/mp -

 - Învelitori de carton asfaltat, sita, sindrila,

   stuf sau paie - 25 lei/mp

 - Lipsa obiectelor şi a instalaţiilor aferente

   pentru:

   - cada de baie - 2.640 lei/loc.

   - lavoar - 1.020 lei/loc.

   - W.C. - 1.020 lei/loc.

   - chiuveta de bucătărie - 1.020 lei/loc.

 - Lipsa tencuielilor exterioare - 65 lei/mp

 - Lipsa fundaţiilor - 65 lei/mp

 - Pardoseli de pămînt - 40 lei/mp

   NOTA:
   Pentru locuinţele din demisol sau mansarda preţurile se reduc cu 25% .

   Tabelul Nr. 3

                    COEFICIENŢII DE UZURA IN TIMP
                       pentru locuinţe



-------------------------------------------------------------------------------

                                  Durata de serviciu normata

           --------------------------------------------------------------------

                       Grupa 1 Grupa 2 Grupa 3

Vechimea --------------------------------------------------------------------

în ani Starea clădirii Starea clădirii Starea clădirii

           --------------------------------------------------------------------

           foarte satis- foarte satis- foarte satis-

           buna buna facă- buna buna facă- buna buna facă-

                         toare toare toare

-------------------------------------------------------------------------------

   0 - 5 1 1 1 1 1 1 1 1 1

   5 - 10 1 1 1 1 1 1 0,80 0,78 0,76

  10 - 15 1 1 1 0,90 0,89 0,88 0,70 0,67 0,64

  15 - 20 0,89 0,88 0,87 0,86 0,85 0,84 0,60 0,56 0,52

  20 - 25 0,87 0,86 0,84 0,83 0,81 0,79 0,50 0,45 0,40

  25 - 30 0,84 0,82 0,81 0,79 0,77 0,75 0,50 0,45 0,40

  30 - 35 0,81 0,80 0,78 0,75 0,73 0,70 0,50 0,45 0,40

  35 - 40 0,78 0,76 0,74 0,72 0,69 0,66 0,50 0,45 0,40

  40 - 45 0,75 0,73 0,70 0,68 0,65 0,62 0,50 0,45 0,40

  45 - 50 0,73 0,70 0,67 0,65 0,61 0,58 0,50 0,45 0,40

  50 - 55 0,70 0,67 0,64 0,61 0,58 0,54 0,50 0,45 0,40

  55 - 60 0,67 0,64 0,61 0,58 0,54 0,49 0,50 0,45 0,40

  60 - 65 0,64 0,61 0,57 0,54 0,50 0,45 0,50 0,45 0,40

  65 - 70 0,62 0,58 0,54 0,50 0,45 0,40 0,50 0,45 0,40

  70 - 75 0,59 0,55 0,51 0,50 0,45 0,40 0,50 0,45 0,40

  75 - 80 0,56 0,52 0,48 0,50 0,45 0,40 0,50 0,45 0,40

  80 - 85 0,53 0,49 0,44 0,50 0,45 0,40 0,50 0,45 0,40

  85 - 90 0,50 0,45 0,40 0,50 0,45 0,40 0,50 0,45 0,40

Peste 90 0,50 0,45 0,40 0,50 0,45 0,40 0,50 0,45 0,40

-------------------------------------------------------------------------------

   NOTA:
   Încadrarea clădirilor în una dintre grupele prevăzute în tabel se va face astfel:
   Grupa 1 - clădiri cu planşee din: beton armat; profile din oţel cu boltisoare sau corpuri de umplutura;
   Grupa 2 - clădiri cu planşee din: lemn; zidărie de piatra, cărămida sau inlocuitori;
   Grupa 3 - clădiri cu pereţi din: paianta; birne; chirpici; valatuci sau pămînt bătut.

   Tabelul nr. 4

                  COEFICIENŢII DE CORECŢIE
pentru vechimea reparaţiilor aplicate la cota-parte ce revine locuinţei

-------------------------------------------------------------------------------

   Vechimea în ani Coeficient

-------------------------------------------------------------------------------

     0 - 3 1

     3 - 6 0,88

     6 - 9 0,82

     9 - 12 0,76

    12 - 15 0,70

    15 - 18 0,64

    18 - 21 0,58

    21 - 24 0,52

    24 - 27 0,46

    27 - 30 0,40

   Peste 30 0,40

-------------------------------------------------------------------------------

   Tabelul nr. 5

                GRADELE DE FINISAJ AL LOCUINŢELOR


   Finisaj inferior:
   ------------------
   - tencuieli interioare driscuite şi zugravite sau spoite;
   - pardoseli calde din duşumele şi pardoseli reci din ciment sclivisit sau mozaic turnat;
   - timplarie de calitate inferioară, exterioară simpla, eventual dubla cu deschidere exterioară şi interioară obişnuite.
   Finisaj superior:
   ------------------
   - finisajul fatadelor cu materiale durabile, placaje din piatra, ceramica smaltuita sau alte materiale rezistente la intemperii;
   - timplarie exterioară dubla sau cuplata cu deschidere interioară, iar timplaria interioară de calitate superioară;
   - tencuieli interioare gletuite cu ipsos, stucaturi sau vopsitorii de ulei, calcio-vechio etc., la camerele principale;
   - pardoseli calde de parchet şi pardoseli reci din mozaic, gresie, mozaic venetian etc;
   - lambriuri simple la pereţi.

   Tabelul nr. 6

                     STAREA TEHNICA A CLĂDIRILOR

   Stare foarte buna
   -----------------
   Construcţia nu necesita lucrări de reparaţii curente şi nici lucrări de reparaţii capitale la principalele elemente de construcţii.
   Stare buna
   ----------
   Construcţia are nevoie de unele lucrări de reparaţii curente la elemente de construcţii, pentru a fi readusa în stare foarte buna, cum ar fi: reparaţii la fundaţii şi zidărie, tencuieli interioare şi exterioare, planşee, pardoseli, învelitori, zugraveli şi vopsitorii exterioare, instalaţii electrice, sanitare şi de încălzire, în proporţie de pînă la 10% din valoarea acestora.
   Stare satisfăcătoare
   --------------------
   Construcţia necesita lucrări de întreţinere, reparaţii curente şi reparaţii capitale la elemente de construcţii peste cele prevăzute la starea buna.

   Tabelul nr. 7

                          NORME
            pentru evaluarea anexelor locuinţelor

-------------------------------------------------------------------------------

 Nr. Denumirea Preţul unitar

crt. tipului de anexe Materialul de construcţie utilizat - lei -

     ale locuinţelor sau sistemul constructiv Grupa

-------------------------------------------------------------------------------

 1. Imprej- Cu stilpi din orice material şi rigle, sipci

    muiri * sau scinduri de lemn 4 80 lei/m

    (inclusiv --------------------------------------------------------------

    porţile) Cu stilpi din orice material şi sirma ghim-

                 pata: 41 lei/m

                 - stilpi din beton, zidărie sau metal 2

                 - stilpi din lemn 4

                 --------------------------------------------------------------

                 Cu stilpi din zidărie, beton sau metal şi cu

                 panouri din: 2

                 - oţel profilat sau fier forjat 360 lei/m

                 - plasa de sirma 180 lei/m

                 --------------------------------------------------------------

                 Din zidărie 2 280 lei/m

                 --------------------------------------------------------------

                 Din beton armat monolit sau prefabricate 1 115 lei/m

-------------------------------------------------------------------------------

 2. Magazii şi Cu pereţi din cărămida, sarpanta din lemn,

    grajduri invelitoare din tabla: 1

                 - pînă la 25 mp 660 lei/mp

                 - peste 25 mp 530 lei/mp

                 --------------------------------------------------------------

                 Cu pereţi din lemn sau schelet din lemn cu

                 umplutura din cărămida: 3

                 - pînă la 25 mp 750 lei/mp

                 - peste 25 mp 570 lei/mp

                 --------------------------------------------------------------

                 Cu pereţi din chirpici sau valatuci: 3

                 - pînă la 25 mp 565 lei/mp

                 - peste 25 mp 445 lei/mp

-------------------------------------------------------------------------------

 3. Soproane Din lemn sau alte materiale, indiferent de

                 folosinţa 3 220 lei/mp

-------------------------------------------------------------------------------

 4. Patule Cu pereţi din sipci 4 490 lei/mp

                 --------------------------------------------------------------

                 Cu pereţi din nuiele 5 345 lei/mp

-------------------------------------------------------------------------------

   * Odată cu locuinţele se vînd şi imprejmuirile aferente clădirii din care fac parte aceste locuinţe. Cota-parte din împrejmuire care se vinde este proporţională cu suprafaţa utila apartamentului pus în vînzare.

   Tabelul nr. 8

                   COEFICIENŢII DE UZURA IN TIMP
                    pentru anexele locuinţelor

                                                                   - pe grupe -

-------------------------------------------------------------------------------

                                 S t a r e a c o n s t r u c t i e i

               ----------------------------------------------------------------

                     foarte buna buna satisfăcătoare

               ----------------------------------------------------------------

Vechimea D u r a t a n o r m a t a i n a n i

în ani ----------------------------------------------------------------

       Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru-Gru-Gru-

        pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa

        1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5

-------------------------------------------------------------------------------

 0- 5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

 5-10 0,90 0,85 0,76 0,60 0,40 0,88 0,83 0,72 0,53 0,30 0,87 0,80 0,68 0,470,20

10-15 0,85 0,78 0,64 0,40 0,40 0,83 0,74 0,58 0,30 0,30 0,80 0,70 0,52 0,200,20

15-20 0,80 0,70 0,52 0,40 0,40 0,77 0,65 0,44 0,30 0,30 0,73 0,60 0,36 0,200,20

20-25 0,75 0,63 0,40 0,40 0,40 0,71 0,56 0,30 0,30 0,30 0,67 0,50 0,20 0,200,20

25-30 0,70 0,55 0,40 0,40 0,40 0,65 0,48 0,30 0,30 0,30 0,60 0,40 0,20 0,200,20

30-35 0,65 0,48 0,40 0,40 0,40 0,59 0,39 0,30 0,30 0,30 0,53 0,30 0,20 0,200,20

35-40 0,60 0,40 0,40 0,40 0,40 0,53 0,30 0,30 0,30 0,30 0,47 0,20 0,20 0,200,20

40-45 0,55 0,40 0,40 0,40 0,40 0,48 0,30 0,30 0,30 0,30 0,40 0,20 0,20 0,200,20

45-50 0,50 0,40 0,40 0,40 0,40 0,42 0,30 0,30 0,30 0,30 0,33 0,20 0,20 0,200,20

50-55 0,45 0,40 0,40 0,40 0,40 0,36 0,30 0,30 0,30 0,30 0,27 0,20 0,20 0,200,20

55-60 0,40 0,40 0,40 0,40 0,40 0,30 0,30 0,30 0,30 0,30 0,20 0,20 0,20 0,200,20

Peste

   60 0,40 0,40 0,40 0,40 0,40 0,30 0,30 0,30 0,30 0,30 0,20 0,20 0,20 0,200,20

-------------------------------------------------------------------------------

   Tabelul nr. 9

                CORECŢIILE DE PREŢ IN FUNCŢIE DE NIVEL

                                                                 - în procente-

-------------------------------------------------------------------------------

Nivelul Numărul de niveluri ale locuinţei

locuinţei --------------------------------------------------------------------

           P 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

-------------------------------------------------------------------------------

 17 -12

 16 -12 - 6

 15 -11 - 6 - 5

 14 -11 - 5 - 5 - 4

 13 -10 - 4 - 4 - 4 - 3

 12 -10 - 4 - 3 - 3 - 2 - 2

 11 - 9 - 4 - 3 - 2 - 1 - 1 0

 10 - 9 - 3 - 3 - 2 - 1 0 0 0

  9 - 8 - 3 - 2 - 2 - 1 0 0 0 0

  8 - 8 - 2 - 2 - 1 - 1 0 0 0 0 + 1

  7 - 6 - 2 - 2 - 1 0 0 0 0 + 1 + 1 + 2

  6 - 6 - 2 - 1 0 0 0 + 1 + 1 + 1 + 2 + 3 + 3

  5 - 5 - 2 - 1 - 1 0 + 1 + 1 + 3 + 3 + 3 + 3 + 4 + 4

  4 - 5 - 1 0 0 + 2 + 2 + 3 + 3 + 4 + 4 + 4 + 4 + 5 + 5

  3 - 4 0 0 + 2 + 2 + 3 + 3 + 4 + 4 + 5 + 5 + 5 + 5 + 6 + 6

  2 - 3 + 1 + 3 + 4 + 4 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 6 + 7 + 7

  1 0 + 4 + 4 + 4 + 4 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 6 + 6 + 7 + 7

  P 0 0 - 1 - 1 - 2 - 2 - 3 - 3 - 3 - 3 - 3 - 3 - 3 - 3 - 3 - 3 - 3 - 3

-------------------------------------------------------------------------------

                        --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016