Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 697 din 31 decembrie 1956  privind protectia plantelor cultivate si a padurilor in R.P.R.    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 697 din 31 decembrie 1956 privind protectia plantelor cultivate si a padurilor in R.P.R.

EMITENT: MAREA ADUNARE NATIONALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 1 DIN 09/01/57
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor impotriva dãunãtorilor şi a bolilor este o problema de stat.
Mãsurile tehnico-organizatorice de protecţia plantelor se realizeazã prin:
a) Împiedicarea dãunãtorilor, bolilor, fanerogamelor parazite şi buruienilor de carantina existente în ţara şi preintimpinarea introducerii altora din afarã.
b) Executarea combaterii dãunãtorilor, bolilor, fanerogamelor parazite şi buruienilor de carantina pe o scara cît mai larga prin aplicarea metodelor agrotehnice, fizico-mecanice, biologice şi prin folosirea mijloacelor chimice.
c) Mecanizarea protecţiei plantelor.
d) Dezvoltarea producţiei de insecticide, fungicide, raticide, erbicide şi altor produse chimice folosite în protecţia plantelor.
ART. 2
Ministerul Agriculturii, Ministerul Silviculturii şi Ministerul Gospodariilor Agricole de Stat stabilesc prin ordin comun lista dãunãtorilor, bolilor, fanerogamelor parazite şi a buruienilor periculoase pentru plantele cultivate şi pãduri, a cãror combatere este obligatorie, precum şi a celor pentru care se instituie carantina fitosanitara.

CAP. 2
Organizare, conducere şi atribuţii

ART. 3
Ministerul Agriculturii, Ministerul Silviculturii şi Ministerul Gospodariilor Agricole de Stat organizeazã, conduc, indrumeaza şi controleazã acţiunile de prevenire şi combaterea dãunãtorilor, bolilor, fanerogamelor parazite şi buruienilor de carantina, prin reţeaua de protecţia plantelor şi pãdurilor din aparatul central şi unitãţile exterioare ale acestor ministere şi ale sfaturilor populare.
Stabilirea şi controlul mãsurilor de carantina fitosanitara, interna şi externa, pe întreg teritoriul tarii şi în toate sectoarele agricole şi silvice este de competenta Ministerului Agriculturii.
ART. 4
Ministerul Agriculturii, Ministerul Gospodariilor Agricole de Stat şi Ministerul Silviculturii, ca organe de conducere în problemele de protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor, fiecare în sectorul sau de activitate, au urmãtoarele atribuţii:
a) Coordoneazã întocmirea planului general de mãsuri pentru protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor pe întreg teritoriul Republicii Populare Romane.
b) Întocmesc planul de mãsuri de prevenirea şi combaterea dãunãtorilor şi bolilor culturilor agricole şi silvice.
c) Controleazã şi rãspund de aplicarea planului general de mãsuri pentru prevenirea şi combaterea dãunãtorilor şi bolilor culturilor agricole şi silvice pe întreg teritoriul Republicii Populare Romane.
d) Aplica mãsurile de carantina fitosanitara stabilite de Ministerul Agriculturii.
e) Organizeazã şi conduc activitatea reţelei de protecţia plantelor cultivate, protecţia pãdurilor şi a tuturor unitãţilor de protecţia plantelor şi pãdurilor care depind de aceste ministere.
f) Colaboreazã cu Academia Republicii Populare Romane în întocmirea planului de cercetare ştiinţificã în sectorul protecţiei plantelor cultivate şi a pãdurilor care depind de aceste ministere.
g) Ţin evidenta cadrelor de protecţia plantelor şi a pãdurilor, avizeazã asupra miscarii lor, a necesarului şi iau mãsuri de ridicarea nivelului profesional al cadrelor superioare, medii şi de masa.
h) Autoriza pe baza avizelor date, fabricarea produselor chimice, a aparatelor, utilajelor şi maşinilor ce se folosesc în protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor.
j) Stabilesc necesarul de produse chimice, unelte, aparate şi maşini folosite în protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor pentru sectorul agricol de stat, colectiv, individual şi al gospodariilor anexe; aprovizioneaza direct unitãţile proprii, indruma aprovizionarea sectorului agricol colectiv, individual şi al gospodariilor anexe, în colaborarea cu Centrocoopul şi Ministerul Comerţului Interior, ale cãror unitãţi vor fi tot timpul aprovizionate cu materialele şi aparatura de combatere necesare; rãspund de justa repartiţie şi utilizare a produselor chimice şi a utilajelor pentru protecţia plantelor şi a pãdurilor.
Organizeazã şi duc acţiuni de propaganda în mijlocul maselor pentru popularizarea acţiunilor de protecţia plantelor şi a pãdurilor.
Ţin evidenta aparitiilor de daunatori şi boli la plantele cultivate şi pãduri; întocmesc informaţiile, prognoza şi avertizarea în legatura cu acestea.
ART. 5
Comitetele executive ale sfaturilor populare regionale au urmãtoarele atribuţii în problemele de protecţia plantelor şi a pãdurilor ce le deţin:
a) Organizeazã şi rãspund de aplicarea mãsurilor de prevenire şi combatere a dãunãtorilor şi bolilor la plantele cultivate şi pãdurile ce le deţin, potrivit Decretului de fata, a Hotãrîrilor Consiliului de Miniştri, a instrucţiunilor şi ordinelor Ministrului Agriculturii şi Ministrului Silviculturii.
b) Organizeazã unitãţile de protecţia plantelor de pe lîngã Direcţiile Agricole Regionale, secţiile agricole şi rãspund de folosirea cadrelor de specialişti numai în problemele de protecţia plantelor.
c) Elaboreazã decizii privind lupta impotriva dãunãtorilor şi bolilor plantelor cultivate şi pãdurilor.

CAP. 3
Executarea şi finanţarea acţiunilor de protecţia plantelor

ART. 6
Acţiunile de protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor se executa şi se finanţeazã astfel:
a) Acţiunile de prevenirea şi combaterea lacustelor, gindacului Colorado, omizii paroase a dudului, riiei negre a cartofului, rozatoare de cimp, dãunãtorilor şi bolilor - de pe terenurile rezerva de stat şi parcuri de utilitate publica - se executa şi se suporta din bugetul Ministerului Agriculturii.
De asemenea se executa şi se finanţeazã din bugetul Ministerului Agriculturii acţiunile pentru combaterea dãunãtorilor, bolilor şi buruienilor de carantina noi apãrute, paduchelului din San Jose la deţinãtorii ce poseda un numãr mai mic de 20 de pomi, precum şi tratarea seminţelor de bumbac, informaţiile, prognoza şi avertizarea privind apariţia dãunãtorilor şi a bolilor.
Acţiunile de prevenirea şi combaterea tuturor dãunãtorilor şi bolilor criptogamice din pãduri vor fi executate şi suportate de Ministerul Silviculturii.
b) Deţinãtorii terenurilor sau pãdurilor sînt obligaţi sa execute acţiunile de combaterea dãunãtorilor şi bolilor din culturile contractate, combaterea dãunãtorilor şi bolilor cu caracter endemic şi accidental, dãunãtorilor şi bolilor din padure ce nu fac obiectul prevederilor de la litera a, iar Ministerul Agriculturii şi Ministerul Silviculturii îi vor sprijini în mod gratuit cu materiale de combatere, aparatura şi asistenta tehnica.
Ministerul Agriculturii va suporta pentru cartofii de saminta necesari gospodariilor agricole colective, intovarasirilor agricole şi gospodariilor individuale, diferenţa dintre preţul de cost al cartofilor rezistenti la riia neagra şi preţul de cost al cartofilor comuni.
c) Pentru combaterea buruienilor pe cale chimica, dãunãtorilor şi bolilor în pepiniere pomicole, manei de vita de vie - cînd se foloseşte aparatura moto-mecanicã - deţinãtorii culturilor şi plantaţiilor de vii, pomi şi pepiniere, sînt obligaţi sa suporte preţul materialelor şi sa presteze sau sa suporte manopera, iar Ministerul Agriculturii le va pune la dispoziţie aparatura şi asistenta tehnica.
d) Restul acţiunilor de combaterea dãunãtorilor şi bolilor criptogamice se executa de cãtre deţinãtorii culturilor cu mijloace proprii.
Ministerul Agriculturii poate stabili şi alte acţiuni noi, incadrindu-le în una din categoriile de mai sus, de la caz la caz, dupã necesitaţi sau poate schimba acţiunile dintr-o categorie într-alta prin ordinul ministrului.
În cazul cînd deţinãtorii culturilor nu executa lucrãrile în timp util, ele vor putea fi executate prin organele de protecţia plantelor, iar deţinãtorii acestor culturi vor fi obligaţi la plata materialului folosit şi a manoperii. Urmãrirea debitelor care decurg din aceste acţiuni se face de cãtre organele Ministerului Finanţelor.
ART. 7
Ministerul Gospodariilor Agricole de Stat va stabili anual acţiunile de combaterea dãunãtorilor şi bolilor plantelor cultivate de pe teritoriul unitãţilor sale, care se susţin din bugetul central al acestui minister şi cele care sînt suportate de cãtre gospodãriile agricole de stat.
ART. 8
Combaterea dãunãtorilor cerealelor şi seminţelor depozitate este obligatorie pentru toţi deţinãtorii şi va fi aplicatã potrivit hotãrîrilor Consiliului de Miniştri şi instrucţiunilor date de Ministrul Agriculturii, Ministrul Gospodariilor Agricole de stat şi Ministrul Colectarilor.
ART. 9
Ministerul Finanţelor va asigura creditele necesare acţiunilor de protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor care au fost înscrise în planul de cheltuieli al Ministerului Agriculturii, Ministerului Silviculturii, Ministerul Gospodariilor Agricole de Stat şi în bugetele sfaturilor populare, pe baza planului de acţiuni, inclusiv a acţiunilor întreprinse de organele de protecţia plantelor potrivit art. 6 alin. ultim, propus anual de ministerele respective.
De asemenea va asigura prin Banca de Stat, la propunerea Ministerului Agriculturii, credite speciale fãrã dobinda, care se vor pune la dispoziţia Centrocoopului în vederea procurãrii şi stocãrii produselor chimice şi a utilajelor pentru protecţia plantelor cultivate.
ART. 10
În cazul cînd pentru aplicarea mãsurilor de combatere şi lichidare a focarelor de daunatori, boli şi buruieni periculoase pentru economia nationala, este necesarã distrugerea anumitor culturi, Ministerul Agriculturii are dreptul de a lua aceasta mãsura, prin ordinul Ministrului Agriculturii.
În acest caz cultivatorii vor primi despãgubiri din partea statului, prevãzute în bugetul Ministerului Agriculturii, în condiţiile ce se vor stabili prin ordinul ministrului.
ART. 11
În cazul de invazii cu caracter de calamitate declarate ca atare prin ordinul Ministrului Agriculturii, pentru culturile agricole, sau al Ministrului Silviculturii pentru pãduri sau alte culturi forestiere, comitetele executive ale sfaturilor populare regionale, raionale, orãşeneşti şi comunale vor mobiliza populaţia pentru a lua parte activa la acţiunea de combatere.
În asemenea cazuri participarea şcolilor şi sprijinul tuturor unitãţilor de stat şi obşteşti sînt obligatorii.
Unitãţile Forţelor Armate vor participa la ordinul Ministrului Forţelor Armate, iar unitãţile Ministerului Afacerilor Interne la ordinul ministrului acestuia.
ART. 12
Intervenţia organelor de protecţia plantelor cultivate şi de protecţia pãdurilor în acţiunile de protecţia pãdurilor în acţiunile de prevenirea şi combaterea dãunãtorilor, care trebuiesc executate pe teritoriile perimetrelor de protecţie sanitarã, a surselor şi instalaţiilor centrale de aprovizionare cu apa potabilã, pe spaţiile verzi create pentru protecţie şi sistematizare, precum şi în zonele de protecţie sanitarã ale întreprinderilor industriale se va face cu acordul prealabil al organelor Inspecţiei Sanitare de Stat regionale sau al organelor sanitaro-antiepidemice locale.
ART. 13
Unitãţile socialiste care au exploatãri agricole şi forestiere sînt obligate sa-şi formeze brigazi şi echipe de muncitori instruiti pentru combaterea dãunãtorilor şi bolilor.

CAP. 4
Carantina fitosanitara

ART. 14
Pentru preintimpinarea rãspîndirii dãunãtorilor, bolilor şi buruienilor periculoase culturilor agricole şi sectorului forestier, pentru lichidarea focarelor acestora şi pentru a se opri introducerea în ţara a dãunãtorilor, bolilor şi buruienilor periculoase, se instituie carantina fitosanitara.
Ministerul Agriculturii are dreptul, prin organele sale de carantina, de a aplica sau ridica mãsurile de carantina fitosanitara pe terenurile unde va fi cazul şi va impune sau va lua mãsurile de combatere sau lichidare a focarelor.
ART. 15
Toate culturile producãtoare de material sãditor pomicol, viticol, forestier şi ornamental, precum şi loturile semincere de orice fel, necesare insamintarilor, destinate fie pentru comercializare, fie pentru uz propriu, sînt supuse obligatoriu controlului de carantina fitosanitara efectuat de delegaţii autorizaţi ai Ministerului Agriculturii.
Desfacerea şi folosirea produselor sus arãtate din culturile de înmulţire supuse regimului de carantina fitosanitara va putea fi facuta numai pe baza unui certificat fitosanitar eliberat deţinãtorului culturii de Ministerul Agriculturii.
ART. 16
Deţinãtorii sub orice forma de culturi producãtoare de materiale de înmulţire agricole şi forestiere, sînt obligaţi a aplica toate mãsurile de combatere indicate de organele de carantina fitosanitara.
În cazul cînd deţinãtorii nu au aplicat de loc sau la timp mãsurile de combatere şi se constata prezenta dãunãtorilor, bolilor şi buruienilor de carantina, aceste mãsuri vor fi aplicate de cãtre organele de protecţia plantelor în contul deţinãtorilor.
Organele de protecţia plantelor autorizate pot da alta destinaţie materialului infestat sau infectat sau sa ia mãsuri de distrugerea lui.
Ministerul Agriculturii nu va plati nici un fel de indemnizaţie sau despãgubire pentru materialul distrus sau pentru celelalte pagube pricinuite, dacã exista culpa sau neglijenţa din partea producãtorilor respectivi.
ART. 17
Prin ordinul Ministrului Agriculturii se pot reglementa transporturile de produse agricole, pentru orice uz, infectate sau infestate de daunatori, boli sau seminţe de buruieni de carantina.
ART. 18
Plantele, pãrţile de plante, seminţele, fructele şi orice alte produse agricole şi forestiere, care fac obiectul importului, exportului şi tranzitului pe teritoriul tarii sînt supuse obligatoriu controlului fitosanitar.
Organizarea acestui control fitosanitar, precum şi mãsurile de carantina externa se stabilesc prin instrucţiunile Ministrului Agriculturii, date cu avizul consultativ al ministerelor interesate şi cu respectarea convenţiilor internaţionale privind protecţia plantelor.

CAP. 5
Fabricarea, importul şi controlul produselor chimice, al utilajelor, aparatelor şi maşinilor destinate protecţiei plantelor cultivate şi pãdurilor

ART. 19
Pentru asigurarea cu produse insecticide, fungicide, erbicide, rodenticide şi alte produse chimice, precum şi cu maşini, utilaje şi aparate folosite în protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor, se vor infiinta în anumite întreprinderi industriale secţiuni specializate în aceasta producţie.
Pentru revizia şi reparaţia aparatelor şi maşinilor de protecţia plantelor şi pãdurilor şi pentru confecţionarea pieselor de schimb, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Gospodariilor de Stat, folosind posibilitãţile existente vor organiza în cadrul centrelor mecanice şi atelierelor regionale GOSTAT secţii specializate pentru repararea şi confecţionarea de piese de schimb pentru aparatele şi maşinile din sectorul protecţiei plantelor.
ART. 20
Fabricarea şi folosirea produselor chimice, utilajului, aparaturii şi masinii de protecţia plantelor se poate face numai dacã tipul a fost autorizat.
Autorizarea se da de cãtre Ministerul Agriculturii în urma cercetãrilor fãcute de cãtre Institutele de specialitate I.C.M.E.A., I.C.A.R., I.C.E.S. şi I.C.T.A. şi pe baza avizului obligatoriu al unei comisii interministeriale de specialişti, alcãtuitã din reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Ministerului Silviculturii, Ministerului Gospodariilor Agricole de Stat, Ministerul Industriei Chimice şi Ministerul Industriei Metalurgice şi Construcţiilor de Maşini.
Dacã produsele chimice au acţiune nociva asupra celor care le manipuleaza, atît fabricarea cît şi folosirea lor, precum şi a utilajelor întrebuinţate, trebuie avizate din punct de vedere sanitar de cãtre Ministerul Sãnãtãţii, Inspecţia Sanitarã de Stat, potrivit legilor în vigoare.
ART. 21
Importul de produse chimice, aparate sau maşini de protecţia plantelor se va face cu autorizarea Ministerului Agriculturii, data pe baza avizului comisiei prevãzute la art. 20.
ART. 22
Delegaţii autorizaţi ai Ministerului Agriculturii, Ministerului Gospodariilor Agricole de Stat şi ai Ministerului Silviculturii sînt în drept de a ridica probe pentru analize din produsele chimice folosite în protecţia plantelor, de la întreprinderile industriale, magazine de desfacere, depozitele unitãţilor care le folosesc.
Ministerul Agriculturii poate da autorizaţie de a efectua acest control şi la persoane aparţinînd altor ministere şi instituţii de stat.
ART. 23
Pentru prevenirea atacurilor de daunatori şi boli şi pentru aplicarea la timp a mãsurilor de combaterea acestora, unitãţile exterioare de protecţia plantelor ale Ministerului Agriculturii şi Ministerului Silviculturii, gospodãriile agricole de stat, unitãţile de protecţia plantelor ale sfaturilor populare, unitãţile comerţului de stat şi cooperatiste care desfac produse chimice şi utilaj pentru protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor, vor avea permanent cantitatea de materiale necesarã ducerii acestor acţiuni.
Pentru prevenirea şi combaterea invaziilor accidentale şi cu caracter de calamitate, Ministerul Agriculturii, Ministerul Silviculturii şi Ministerul Gospodariilor Agricole de Stat vor avea un stoc minim de materiale pentru a putea interveni eficace în aceste acţiuni.
Acest stoc se va completa anual şi nu va fi considerat ca un stoc supranormativ.
Separat de cantitãţile prevãzute mai sus, la propunerea Ministerului Agriculturii se va crea o rezerva de stat cu principalele produse de insecticide şi fungicide necesare în protecţia plantelor şi a pãdurilor.
ART. 24
Nu se pot folosi produse chimice în protecţia plantelor şi a pãdurilor, fãrã a avea un buletin de analiza calitativã şi nu se pot folosi utilaje, aparate şi maşini de protecţia plantelor şi a pãdurilor fãrã a fi încercate şi avizate.
Pentru executarea acestor analize chimice şi biologice se va extinde laboratorul Ministerului Agriculturii prin crearea şi a unei secţii de analize, iar incercarile şi avizarea maşinilor, aparatelor şi a utilajului se va face de cãtre Institutul de Cercetãri pentru Mecanizarea şi Electrificarea Agriculturii.
ART. 25
Substanţelor chimice folosite în protecţia plantelor cultivate şi a pãdurilor, cu excepţia cloropicrinei şi a acidului cianhidric, nu li se aplica prevederile <>Decretului nr. 496/1952 , pentru reglementarea regimului substanţelor şi produselor toxice, publicat în Buletinul Oficial al Marii Adunãri Naţionale a Republicii Populare Romane nr. 33 din 21 septembrie 1953.
Ministrul Agriculturii, Ministrul Silviculturii şi Ministrul Gospodariilor Agricole de Stat, Împreunã cu Ministrul Sãnãtãţii, vor da instrucţiuni privind modul de pãstrare şi utilizare a produselor chimice, a aparaturii şi a maşinilor de protecţia plantelor şi pãdurilor, iar împreunã cu Consiliul Central al Sindicatelor vor da instrucţiuni privind mãsurile de protecţia muncii.

CAP. 6
Dezvoltarea cercetãrilor ştiinţifice, pregãtirea cadrelor, propaganda

ART. 26
Pentru aplicarea în cele mai bune condiţii a mijloacelor de prevenirea şi combaterea dãunãtorilor, bolilor, fanerogamelor parazite şi buruienilor de carantina ce s-au adaptat la specificul tarii noastre, pentru urmãrirea biologiei dãunãtorilor, agenţilor patogeni care produc boli la plante, a fanerogamelor parazite şi a buruienilor de carantina, pentru stabilirea de noi mijloace de lupta impotriva acestora şi pentru îndrumarea producţiei de produse chimice, aparate şi maşini necesare în protecţia plantelor şi pãdurilor, se vor întãri unitãţile existente pe lîngã Institutul de Cercetãri Agronomice, Institutul de Cercetãri şi Experimentari Silvice, Institutul de Cercetãri pentru Mecanizarea şi Electrificarea Agriculturii şi Institutul de Cercetãri Tehnico-Analitice, sau se vor infiinta noi unitãţi de cercetare.
ART. 27
Ministerul Agriculturii şi Ministerul Silviculturii împreunã cu Ministerul Învãţãmîntului, vor lua mãsuri pentru pregãtirea cadrelor superioare, medii şi profesionale, necesare acţiunilor de protecţia plantelor şi pãdurilor, accentuindu-se şi mai mult predarea acestei discipline în formele de învãţãmînt existente.
Pentru nevoile gospodariilor agricole colective şi pentru pregãtirea de cadre tehnice ajutatoare în gospodãriile agricole de stat, se vor infiinta cursuri de specialitate în protecţia plantelor, care vor pregati brigadieri şi muncitori ce vor deservi acţiunile de combaterea dãunãtorilor şi bolilor.
Modul de organizare şi durata cursurilor se va stabili prin instrucţiunile Ministrului Agriculturii, Ministrului Silviculturii şi Ministrului Gospodariilor Agricole de Stat.
ART. 28
Ministerul Agriculturii şi Ministerul Silviculturii, Ministerul Culturii şi Ministerul Învãţãmîntului vor lua mãsuri pentru raspindirea în rindurile populaţiei a cunoştinţelor asupra protecţiei plantelor şi a pãdurilor.

CAP. 7
Sancţionarea infracţiunilor şi contravenţiilor

ART. 29
Prevederile Decretului de fata şi ale instrucţiunilor şi ordinelor date de Ministrul Agriculturii, Ministrul Silviculturii şi Ministrul Gospodariilor Agricole de Stat pentru aplicarea acestui Decret, precum şi ale hotãrîrilor şi dispoziţiilor Consiliului de Miniştri privind prevenirea şi combaterea dãunãtorilor, bolilor, fanerogamelor parazite şi a buruienilor de carantina din culturile şi plantaţiile agricole şi forestiere, sînt obligatorii pentru toate organele de stat şi celelalte instituţii de stat şi cooperatiste, pentru organizaţiile obşteşti, precum şi pentru toţi locuitorii tarii.
ART. 30
Acele încãlcãri ale dispoziţiilor prezentului Decret, care constituie infracţiuni, se pedepsesc potrivit legilor penale.
ART. 31
Ministerul Agriculturii şi Ministerul Silviculturii vor stabili, în conformitate cu Decretul nr. 184/1954 , republicat în Buletinul Oficial al Marii Adunãri Naţionale a Republicii Populare Romane nr. 12 din 28 mai 1955, contravenţiile la normele prezentului Decret.
ART. 32
Ministrul Agriculturii, Ministrul Gospodariilor Agricole de Stat şi Ministrul Silviculturii vor întocmi în termen de 30 de zile de la data prezentului Decret instrucţiunile pentru aplicarea acestuia.
ART. 33
Dispoziţiile privitoare la protecţia plantelor, din Decretul nr. 367 din 12 septembrie 1953 ; <>art. 1 din Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 552 din 11 iunie 1949 ; partea VI, Capitolele I, II, III şi IV, din Legea privitoare la organizarea şi încurajarea agriculturii, din 22 martie 1937; Legea nr. 406 din 7 mai 1941 privitoare la modificarea şi completarea art. 73 din Legea privitoare la organizarea şi încurajarea agriculturii; parte privitoare la modificarea art. 64, cuprinsã în art. II al Legii nr. 699 din 31 iulie 1941 , pentru "modificarea art. 54-64, 161 pct. 3, 172 alin. 5 şi 174 alin. 1 din Legea privitoare la organizarea şi încurajarea agriculturii", precum şi orice alte dispoziţii contrarii prevederilor prezentului Decret, se abroga.
------------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016