Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET Nr. 445 din 27 mai 1966  privind sprijinirea de catre stat a cetatenilor de la orase in construirea de locuinte proprietate personala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET Nr. 445 din 27 mai 1966 privind sprijinirea de catre stat a cetatenilor de la orase in construirea de locuinte proprietate personala

EMITENT: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL NR. 27 din 27 mai 1966
Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:

ART. 1
Cetãţenii domiciliaţi în oraşe pot sa-şi construiascã locuinţe proprietate personalã, pentru ei şi familiile lor, din mijloace bãneşti proprii, cu sprijinul statului, în condiţiile prezentului decret, ale Hotãrîrii Comitetului Central al Partidului Comunist Roman şi a Consiliului de Miniştri al Republicii Socialiste România nr. 26/1966*) şi ale instrucţiunilor de aplicare.
___________
*) H.C.C. al P.C.R. şi a C.M. nr. 26/1966, a fost publicatã în B. Of. nr. 1 din 12 ianuarie 1966.

ART. 2
În vederea construirii de locuinţe proprietate personalã, cetãţenii vor încheia contracte cu organizaţiile socialiste stabilite în acest scop de comitetele executive ale sfaturilor populare regionale şi ale oraşelor Bucureşti şi Constanta.
Organizaţiile prevãzute în alineatul precedent vor încheia, la rindul lor, contracte de proiectare şi contracte de antrepriza pentru lucrãri de construcţii-montaj cu proiectantul şi cu executantul.
ART. 3
Beneficiarii de locuinţe vor trebui ca, din sume depuse la Casa de economii şi consemnaţiuni, sa plãteascã un avans asupra preţului construirii locuinţei, pentru diferenţa dintre preţ şi avans acordindu-li-se un împrumut de cãtre Banca de Investiţii.
Avansul va fi de cel puţin 30% din preţul construirii locuinţei. În cazul locuinţelor grupate în clãdiri cu un numãr mic de apartamente, cu cerinţe speciale asupra mãrimii şi distribuţiei încãperilor, cu un grad sporit de confort, avansul va reprezenta cel puţin 40% din preţul stabilit.
Contractele cu organizaţiile socialiste prevãzute în art. 2 alin. 1 se vor încheia dupã punerea la dispoziţie a avansului, urmînd a se vira în contul organizaţiilor şi suma împrumutului acordat.
ART. 4
Terenurile destinate construirii de locuinţe proprietate personalã se atribuie beneficiarilor, fãrã plata, în folosinta pe timp nelimitat, de cãtre comitetele executive ale sfaturilor populare regionale ori ale oraşelor Bucureşti sau Constanta, pe teritoriul cãrora se vor construi locuintele.
ART. 5
Ministerele şi celelalte organe centrale ale administraţiei de stat sînt obligate sa transfere, cu respectarea formelor stabilite de lege, comitetelor executive ale sfaturilor populare prevãzute în art. 4, la cererea acestora, în vederea construirii de locuinţe proprietate personalã, terenurile construibile aflate în administrarea operativã a organizaţiilor socialiste din subordinea acelor organe, care nu le sînt necesare pentru extinderea activitãţii sau construirea de grupuri social-culturale.
ART. 6
Împrumutul prevãzut în art. 3 se acorda pe termen de cel mult 15 ani şi se restituie în rate lunare egale, cu o dobinda anuala de 1%, atît ratele cît şi dobinda reţinîndu-se de la angajaţi prin statele de plata a salariilor de cãtre organizaţia la care funcţioneazã, iar de la ceilalţi beneficiari, potrivit clauzelor din contractul de împrumut.
La valoarea ratelor lunare neachitate în termen, se percepe o dobinda anuala de 6% .
Contractul de împrumut constituie titlu executoriu.
În caz de neplata la scadenta a ratelor, Banca de Investiţii va putea cere executarea silitã asupra locuinţei numai dacã beneficiarul nu a plãtit cel puţin şase rate datorate.
ART. 7
Contractul pentru construirea de locuinta împreunã cu procesul verbal de predare constituie titlu de proprietate asupra locuinţei construite, iar decizia de atribuire constituie titlul pentru dreptul de folosinta asupra terenului.
ART. 8
În oraşele unde exista registre de transcripţii imobiliare, se va face transcrierea în acestea a deciziei de atribuire a terenului în folosinta, a contractului pentru construirea locuinţei şi a procesului verbal de predare a acesteia, precum şi a contractului de împrumut încheiat cu Banca de Investiţii.
În oraşele cu regim de carte funciarã se va face înscrierea în aceasta a dreptului de folosinta asupra terenului şi a dreptului de proprietate asupra locuinţei construite, precum şi notarea contractului de împrumut.
ART. 9
Locuintele construite în condiţiile prezentului decret sînt exceptate de la aplicarea dispoziţiilor privitoare la normarea, repartizarea şi folosirea spaţiului locativ.
ART. 1O
Proprietarii locuinţelor construite în condiţiile prezentului decret sînt scutiţi de plata impozitului pe clãdiri timp de 10 ani de la predarea locuinţei.
ART. 11
Încheierea contractelor pentru construirea de locuinţe proprietate personalã, precum şi operaţiile de transcriere, înscriere sau notare prevãzute în art. 8, sînt scutite de orice taxe.
ART. 12
Înstrãinarea locuinţelor înainte de restituirea creditului bancar se va putea face numai cu acordul prealabil al Bãncii de Investiţii.
În caz de înstrãinare a locuinţei, se transmit asupra dobînditorului toate drepturile şi obligaţiile rezultate din contractul pentru construirea de locuinţe precum şi - dupã împrejurãri - din contractul de împrumut încheiat cu Banca de Investiţii. Odatã cu transmiterea dreptului de proprietate asupra locuinţei, se transmite şi dreptul de folosinta asupra terenului pe care este ridicatã construcţia.
ART. 13
În vederea construirii de locuinţe în condiţiile prezentului decret, vor putea fi atribuite, anulindu-se deciziile anterioare, şi terenuri care au fãcut obiectul unei atribuiri în temeiul <>Decretului nr. 493 din 10 decembrie 1954 , dacã locuintele nu au fost construite pînã la data publicãrii prezentului decret.
Pentru terenurile proprietate de stat, situate în oraşe şi deţinute de persoane fizice, cãrora acele terenuri le-au fost atribuite potrivit <>Decretului nr. 493/1954 , însã fãrã a se fi emis deciziile corespunzãtoare, comitetele executive ale sfaturilor populare regionale şi ale oraşelor Bucureşti şi Constanta vor putea emite decizii de atribuire, fãrã plata, pe timp nelimitat, în favoarea deţinãtorilor, dacã locuintele au fost construite. Decizia de atribuire sau, dupã caz, dreptul de folosinta asupra terenului atribuit, vor fi supuse formelor de publicitate imobiliarã, potrivit distincţiilor din art. 8.

EXPUNERE DE MOTIVE
la Decretul nr.445 privind sprijinirea de cãtre stat a cetãţenilor de la oraşe în construirea de locuinţe proprietate personalã

În cadrul mãsurilor pentru ridicarea continua a bunastarii oamenilor muncii, statul nostru acorda o atentie deosebita asigurãrii unor condiţii de locuit cît mai bune, alocind an de an fonduri tot mai importante pentru construirea de locuinţe proprietate de stat.
Paralel cu construcţia de locuinţe din fondurile sale, statul sprijinã pe cetãţeni pentru a-şi construi, din fonduri proprii, locuinţe proprietate personalã.
Decretul de fata reglementeazã unele dintre formele acestui sprijin.
Astfel, se prevede atribuirea, de cãtre comitetele executive ale sfaturilor populare regionale şi ale oraşelor Bucureşti şi Constanta, în folosinta gratuita şi pe timp nelimitat, în favoarea celor care urmeazã a-şi construi locuinţe, a terenurilor pe care urmeazã sa se ridice construcţiile. Decizia de atribuire constituie titlul pentru dreptul de folosinta asupra terenului.
Decretul stabileşte obligaţia ministerelor şi a celorlalte organe centrale ale administraţiei de stat de a transfera, cu respectarea formelor prevãzute de lege, comitetelor executive ale sfaturilor populare competente a face atribuirea, la cererea acestora, terenurile construibile aflate în administrarea operativã a organizaţiilor socialiste din subordinea acelor organe, care nu le sînt necesare pentru extinderea activitãţii sau construirea de grupuri social-culturale.
O alta forma a sprijinului acordat de stat, în vederea construirii de locuinţe proprietate personalã, din fonduri proprii, consta în împrumutul ce urmeazã a se acorda de Banca de Investiţii, pentru o parte din suma reprezentind preţul construcţiei, restituirea împrumutului facindu-se în condiţii avantajoase pentru beneficiari, în rate lunare egale şi în termen de pînã la 15 ani.
Totodatã, operaţiile de transcriere, înscriere sau notare a înscrisurilor sau drepturilor privitoare la terenul atribuit şi clãdirea construitã urmeazã a fi scutite de orice taxe.
La fel, proprietarii locuinţelor construite în condiţiile acestui decret sînt scutiţi de plata impozitului pe clãdiri timp de 10 ani de la data cînd li s-a predat locuinta.
Decretul excepteazã aceste locuinţe de la aplicarea prevederilor privitoare la normarea, repartizarea şi folosirea spaţiului locativ.
Pentru construirea de locuinţe proprietate personalã se prevede înfiinţarea unor organizaţii socialiste speciale, subordonate sfaturilor populare regionale şi ale oraşelor Bucureşti şi Constanta, care vor încheia, pe de o parte, contracte pentru construirea de locuinţe, cu persoanele fizice beneficiare, iar pe de alta parte, contracte de proiectare şi contracte de antrepriza pentru lucrãri de construcţii-montaj cu proiectantul şi cu executantul. Dupã terminarea construcţiei, organizaţiile socialiste speciale vor preda locuintele beneficiarilor, pe baza contractului încheiat cu aceştia şi a procesului verbal de predare, acte care, împreunã, constituie titlul de proprietate pentru beneficiar.
În acelaşi timp, noua reglementare prevede garanţii pentru restituirea împrumutului acordat în vederea construirii locuinţelor.
O garanţie specifica este posibilitatea de reţinere lunarã, atît a ratelor de restituire a împrumutului, cît şi a dobinzii, de la angajaţi, prin statele de plata a salariilor, de cãtre organizaţiile socialiste la care aceştia funcţioneazã, iar de la alţi beneficiari, potrivit clauzelor contractului de împrumut.
Tot pentru garantarea drepturilor statului se interzice înstrãinarea
locuinţelor înainte de restituirea creditului bancar, fãrã acordul prealabil al Bãncii de Investiţii, şi se prevede ca în caz de înstrãinare se transmit asupra dobînditorului şi obligaţiile decurgind din contractul de împrumut.
Spre a se pune capãt unor situaţii neclare, create prin abrogarea <>Decretului nr. 493/1954 , se stabileşte posibilitatea atribuirii pentru construirea de locuinţe proprietate personalã, şi a unor terenuri care au fost atribuite anterior în temeiul acelui decret, dacã nu au fost construite locuintele, anulindu-se deciziile de atribuire anterioare.
În acelaşi scop, se prevede ca pentru terenurile proprietate de stat, situate în oraşe şi deţinute de persoane fizice cãrora acele terenuri le-au fost atribuite potrivit <>Decretului nr. 493/1954 , însã fãrã a se fi emis deciziile corespunzãtoare, comitetele executive ale sfaturilor populare regionale şi ale oraşelor Bucureşti şi Constanta vor putea emite decizii de atribuire, fãrã plata, pe timp nelimitat în favoarea deţinãtorilor, dacã locuintele au fost construite.
Prin mãsurile ce cuprinde, decretul este menit sa contribuie într-o
mãsura însemnatã la soluţionarea problemei locuinţelor şi prin aceasta la îmbunãtãţirea condiţiilor de trai ale oamenilor muncii.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


RUTH EDWIN
14 Martie 2017
Bun? ziua, numele meu este dna Ruth Edwin, o victim? a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 23.000 €, deoarece am nevoie de un capital mare de 55.000 €. Aproape c? a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrus?, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmpl?. în ianuarie 2017 am întâlnit un prieten bun, care mi-a prezentat o mam? bun?, doamna Mary William, c? în cele din urm? ma ajutat s? asigure un credit într-o companie. Mam? bun? Vreau s? folosesc aceast? ocazie pentru a v? mul?umesc, ?i poate Dumnezeu s? continue s? v? binecuvânteze. Am dori, de asemenea, s? foloseasc? aceast? oportunitate de a consilia colegi indonezieni, c? exist? mai multe escroci acolo, a?a c?, dac? ave?i nevoie de un împrumut, ?i doresc s? ob?in? un credit rapid, numai prin dna înregistra Mary William prin e-mail: marywilliam902@gmail.com. De asemenea, pute?i s? m? contacta?i prin intermediul acestui e-mail: ruthedwin98@gmail.com. dac? ave?i orice îndoial?. te rog ea este singura persoan? de încredere ?i de încredere. Mul?umesc.
Julia Simon
29 August 2020
Bun? ziua, numele meu este dna Ruth Edwin, o victim? a fraudei ?n m?inile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 23.000 €, deoarece am nevoie de un capital mare de 55.000 €. Aproape c? a murit, am avut nici un loc pentru a merge afacerea mea a fost distrus?, iar ?n acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se ?nt?mpl?. ?n august 2015, am ?nt?lnit un prieten bun, care mi-a prezentat o mam? bun?, doamna Mary William, c? ?n cele din urm? ma ajutat s? asigure un credit ?ntr-o companie. Mam? bun? Vreau s? folosesc aceast? ocazie pentru a v? mulțumesc, și poate Dumnezeu s? continue s? v? binecuv?nteze. Am dori, de asemenea, s? foloseasc? aceast? oportunitate de a consilia colegii rom?ni, c? exist? mai mulți escroci acolo, așa c?, dac? aveți nevoie de un ?mprumut, și doresc s? obțin? un credit rapid, numai prin dna ?nregistra Mary William prin e-mail: marywilliam902@gmail.com. De asemenea, puteți s? m? contactați prin intermediul acestui e-mail: ruthedwin98@gmail.com. dac? aveți orice ?ndoial?. te rog ea este singura persoan? de ?ncredere și de ?ncredere.Mulțumesc.
Augusta Ibramhim
13 Septembrie 2020
Salut, Căutați un ?mprumut? tu esti locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Global Finance Limited oferă ?mprumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dob?nzii scăzută și accesibilă de 2%. pentru tot personalul sau persoanele, vă rugăm să ne contactați imediat pentru ajutor financiar imediat sau stres, suntem m?ndri de angajamentul nostru față de clienții noștri; Desigur, ?mprumuturi personale, ?mprumuturi auto, afaceri / ?mprumut de investiții, ?mprumut pe termen scurt pentru a ?ncepe să te g?ndești la obținerea unui ?mprumut? Aveți nevoie de un ?mprumut de urgență pentru a vă ?ncepe propria afacere? Ești ?n datorii? Aceasta este șansa dvs. de a vă ?ndeplini dorința, de a vă oferi ?mprumuturi personale, ?mprumuturi pentru afaceri și ?mprumuturi corporative și de orice fel, puteți contacta doamna Augusta Ibramhim și pur și simplu vă puteți ?nscrie cu doamna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: juliasimon460@gmail.com. dacă aveți vreo ?ndoială. vă rog, el este singurul care este fiabil și demn de ?ncredere. Mulțumiri. E-mail: augustaibramhim11@gmail.com ?APPLICATION DATA 1) Numele complet: 2) Țara: 3) Adresa: 4) Stat: 5) Sex: 6) Starea civilă: 7) Ocupatia: 8) Număr de telefon: 9) Poziția curentă la locul de muncă: 10) Venit lunar: 11) Suma imprumutata necesara: 12) Durata ?mprumutului: 13) Scopul ?mprumutului: 14) Religia: 15) Ați aplicat ?nainte: 16) Data nașterii: Mulțumiri
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016