Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 432 din 31 decembrie 1980  pentru majorarea venitului garantat in unitatile agricole cooperatiste, in cadrul celei de-a II-a etape prevazute pentru cincinalul 1976-1980    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 432 din 31 decembrie 1980 pentru majorarea venitului garantat in unitatile agricole cooperatiste, in cadrul celei de-a II-a etape prevazute pentru cincinalul 1976-1980

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 1 din 7 ianuarie 1981
Potrivit prevederilor Programului de creştere a retributiei şi altor venituri, a nivelului de trai al populaţiei în cincinalul 1976-1980, membrii cooperativelor agricole de producţie beneficiazã pana la sfârşitul cincinalului de o majorare a venitului garantat între 24-28%.
În prima etapa, în anul 1978, s-a realizat o majorare a venitului garantat cu 12,7-16,3%.
În vederea aplicãrii integrale, pentru membrii cooperativelor agricole de producţie, a prevederilor Programului de creştere a nivelului de trai,

Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:

ART. 1
Începând cu data de 1 septembrie 1980 venitul garantat se majoreazã, în cadrul etapei a II-a, cu 10,0-12,5% pentru membrii cooperativelor agricole de producţie care lucreazã nemijlocit în producţie şi cu 9,3-11,6% pentru cei care îndeplinesc funcţii de conducere şi de execuţie tehnice, economice, administrative, precum şi pentru cooperatorii calificaţi în meseriile de sofer, conducãtor de tractoare rutiere, lacatus, electrician şi altele.
ART. 2
Nivelurile venitului garantat şi tarifele de retribuire pe unitatea de produs, majorate în etapa a II-a, sunt cele prevãzute în anexele 1 şi 2 la prezentul decret, care înlocuiesc prevederile anexelor nr. 3 şi 4 la Legea retribuirii muncii în unitãţile agricole cooperatiste nr. 27/1976 .
ART. 3
Cuantumurile venitului garantat de 1.500 lei, 1.200 lei şi 40 lei prevãzute în art. 56 alin (1) din Legea nr 27/1976 se înlocuiesc cu 1.650 lei, 1.350 lei şi, respectiv, 44 lei.
ART. 4
Cooperativele agricole de producţie şi asociaţiile economice intercooperatiste cu profil agricol vor lua toate mãsurile pentru reducerea continua a cheltuielilor de producţie şi a consumului de munca manualã, precum şi pentru valorificarea superioarã a producţiei obţinute, astfel încât sa se asigure fondurile necesare pentru acordarea venitului garantat la nivelul prevãzut în prezentul decret.

Preşedintele
Republicii Socialiste România
NICOLAE CEAUŞESCU

ANEXA 1

VENITUL GARANTAT
pentru cooperatorii care lucreazã nemijlocit în producţie în cooperativa agricolã şi în asociaţia economicã intercooperatista agrozootehnica, precum şi condiţiile de acordare a venitului garantat

I. Nivelul venitului garantat

Venitul garantat se acorda cooperatorilor care lucreazã direct în procesul de producţie, astfel:
1.650 lei lunar în zootehnie;
1.650 lei lunar în formatiile permanente de udatori;
1.350 lei lunar în legumicultura, viticultura, pomicultura;
44 lei pe zi lucrata la culturile paioase, prasitoare, plante tehnice şi furajere
44 lei pe zi lucrata la lucrãrile de: fertilizare, erbicidare, combatere a dãunãtorilor, irigaţii, desecãri şi combatere a eroziunii solului, pentru cei care servesc maşinile şi utilajele agricole, efectueazã lucrãri de încãrcãri şi descãrcãri şi transporturi care datoritã specificului nu pot fi angajate în acord global.

NOTA:
Venitul garantat lunar sau pe zi lucrata sta la baza calculãrii tarifului pe unitatea de produs sau la 1.000 lei valoare a producţiei şi se acorda integral, cu condiţia realizãrii, în perioada optima, a volumului de lucrãri stabilit şi a obţinerii producţiei angajate în acord global.
Pentru lucrãrile care nu pot fi angajate în acord global, venitul garantat de 44 lei pe zi lucrata se asigura cu condiţia executãrii, în perioada optima, a volumului de lucrãri stabilit.
Pe baza venitului garantat prevãzut în prezenta anexa se vor stabili, de direcţia generalã pentru agricultura şi industria alimentara şi uniunea judeteana a cooperativelor agricole de producţie, alte tarife pe unitatea de produs, în cazul în care unitãţile agricole cooperatiste aplica norme de servire mai mari decât cele din cap. II al acestei anexe, în funcţie de condiţiile de exploatare şi nivelul productiilor.

II. Condiţiile ce trebuie îndeplinite de lucrãtorii care angajeazã producţia în acord global pe baza de venit garantat în unitãţile agricole cooperatiste

1. În cooperativa agricolã de producţie

a) Nivelurile de producţie şi normele de servire minime pe baza cãrora se acorda venitul garantat de 1.650 lei lunar celor care lucreazã ca ingrijitori de baza şi de schimb în zootehnie:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia şi Norma de Produsul U.M. Produc- Tariful Condiţii
categoria servire tia de plata
de animale -capete- -lei/
U.M.-
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Taurine
- vaci pentru 17 lapte litri 2.000 0,57/litru Pînã la atingerea
lapte viţei capete 13 275/cap unei producţii
medii de 2.000
litri lapte pe o
vacã furajata,
tarifele se
stabilesc în
condiţiile
arãtate în nota.

- viţei de la 35 spor în kg/cap 0,450 4,18/kg Cu condiţia
fatare pana la greutate /zi trecerii a cel
intarcare puţin 95% din
efectivul luat
în primire la
categoria
superioarã.
- viţei de 45 spor în kg/cap/ 0,500 2,86/kg
reproducţie de la greutate zi
intarcare
pana la 12 luni

- vitele de 40 spor în kg/cap 0,500 3,19/kg Cu condiţia
reproducţie greutate /zi trecerii a cel
de la 12 luni puţin 85% din
la diagnosticarea efectiv la
gestatei categoria
juninci gestante.

- juninci 25 viţei serie/ 24 481/cap Un îngrijitor
gestante nãscuţi cap/ ruleaza doua serii
serie pe an, cu
condiţia obţinerii
a cel puţin 96%
din viţei.

- taurine la 45 spor în kg/cap/ 0,600 2,38/kg Se acorda 150 lei
ingrasat greutate zi /cap de tineret
livrat la peste
370 kg la rasa
Baltata Româneascã,
Bruna, Holstein şi
metisii acestora
şi 330 kg la
celelalte rase
şi metisii lor.
2. Porcine
- scroafe în 30 purcei cap la o 6,5 cap 19,74/cap Un îngrijitor
lactatie intarcati fatare la o ruleaza 6 serii
fatare pe an.

- tineret 200 spor în kg/cap/zi 0,230 1,43/kg Cu condiţia
porcin greutate predãrii la
10-30kg categoria
superioarã
a cel puţin 93%
din efectivul luat
în primire.

- porci la 200 spor în kg/cap/zi 0,400 0,80/kg Cu condiţia
ingrasat greutate predãrii între-
gului efectiv la
greutatea medie
de tãiere stabi-
lita în plan.
3. Ovine
- oi mame 150 lana fina kg/cap 3,5 23,58/kg
lana
semifina kg/cap 2,6 22,49/kg
lana
grosiera kg/cap 2,2 20,79/kg
150 miei cap/lot 135 66/cap
150 lapte de litri/ 15,0 1,07/
la oi cu cap litru
lana fina
lapte de
la oi cu
lana
semifina litri/cap 30,0 1,32/litru
lapte de
la oi cu
lana
grosiera litri/cap 35,00 1,53/litru
- berbecuti 300 spor în kg/cap/ 3,0 2,13/kg
la ingrasat greutate luna

4. Pãsãri
- gaini 5.000 oua mii buc./ 0,200 25,66/mia Cu condiţia menti-
ouatoare cap oua nerii în producţie
a unui efectiv
mediu furajat de
4500 capete.
- pui de 5.000 greutatea kg/cap 1,2 1,01/kg Un îngrijitor
carne medie în ruleaza 4,2
viu la serii pe an.
livrare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
La categoria vaci pentru lapte, pînã la atingerea unei producţii medii de 2.000 litri lapte pe o vacã furajata, cooperatorii care se angajeazã sa îngrijeascã cel puţin 17 vaci pe timp de un an, de la care sa obţinã producţia planificata pe anul respectiv pe o vacã furajata şi cel puţin 13 viţei, corespunzãtor unei natalitati de 80%, vor primi venitul garantat de 1.650 lei lunar. Pe baza venitului garantat şi în funcţie de producţia planificata de lapte se va determina tariful de plata a muncii pe litru de lapte şi vitel intarcat.
Producţia de lapte obţinutã peste cea angajata va fi retribuitã cu 0,57 lei pe fiecare litru de lapte. Producţia de lapte se recalculeazã la 3,5 unitãţi de grasime.
La sfîrşitul anului, sumele din venitul garantat cuvenite pentru lapte şi pentru viţei se acorda separat, în funcţie de gradul de realizare a fiecãrui indicator.
Calculul retributiei pentru indicatorul "viţei obţinuţi" se face numai pentru viteii predati în stare de sãnãtate.
La speciile de taurine şi porcine se acorda muncitorilor din echipa de servire venitul garantat de 90% din cîştigul mediu realizat de ingrijitorii de baza din formatiile pe care le servesc.
Retributia ingrijitorului de noapte la puii de carne se stabileşte la nivelul retributiei ingrijitorului de baza.
La celelalte specii şi categorii de animale, ingrijitorul de noapte se retribuie cu tariful corespunzãtor unei norme de munca de categoria I pentru fiecare noapte lucrata.
Numãrul animalelor, respectiv al pasarilor, ce trebuie ingrijite de fiecare cooperator, prevãzut în prezenta anexa, este minim. Pentru fermele în care principalele lucrãri sînt mecanizate, cooperativele agricole vor stabili sarcini majorate privind norma de servire pe cooperator.
La celelalte specii şi categorii de animale, necuprinse în prezenta anexa, venitul garantat de 1.650 lei pe luna va sta la baza determinãrii tarifelor de plata pentru producţia angajata în acord global, potrivit normativelor elaborate de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.
Venitul garantat se acorda integral numai dacã nu a fost depãşit consumul de furaje stabilit prin angajament, corelat cu nivelul producţiei obţinute.
Venitul garantat se acorda integral cu condiţia realizãrii, în perioada optima, a volumului de munca stabilit şi a obţinerii producţiei angajate în acord global.
Muncitorilor care ingrijesc animale din mai multe categorii li se vor stabili tarife de plata a muncii în raport cu numãrul de animale ingrijite şi producţia stabilitã. În acest caz, mãrimea lotului de animale se va stabili prin echivalenta, luindu-se ca baza categoria cu ponderea cea mai mare.

b) Condiţii de acordare a venitului garantat pentru cooperatorii care lucreazã în acord global în producţia vegetala:
În legumicultura, viticultura şi pomicultura se acorda venit garantat de 1.350 lei lunar cooperatorilor care angajeazã în acord global executarea la timp şi de calitate, potrivit tehnologiilor, a tuturor lucrãrilor stabilite şi obţin productiile prevãzute în angajament, atît cantitativ cît şi calitativ.
Venitul garantat lunar de 1.350 lei se acorda şi cooperatorilor care angajeazã în acord global executarea la timp şi de calitate, potrivit tehnologiei stabilite, a lucrãrilor de înfiinţare şi de întreţinere a plantaţiilor de vita de vie, pomi şi arbuşti fructiferi, pînã la intrarea pe rod. În primul an venitul garantat se va acorda cu condiţia realizãrii procentului de prindere stabilit în documentaţia tehnico-economicã.
La şcolile de vita de vie, venitul garantat se acorda în funcţie de realizarea numãrului de vite stas prevãzute în plan.
La irigarea culturilor agricole, venitul garantat se acorda cu condiţia executãrii udarilor pe suprafeţele de culturi angajate şi potrivit normelor de udare stabilite de tehnologia culturilor respective.

2. În asociaţiile economice intercooperatiste agrozootehnice

a) Nivelurile de producţie şi normele de servire minime pe baza cãrora se acorda venit garantat de 1.650 lei lunar celor care lucreazã ca ingrijitori de baza şi de schimb în zootehnnie:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia şi Norma de Produsul U.M. Produc- Tariful Condiţii
categoria servire tia de plata
de animale -capete- -lei/
U.M.-
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

I. Creşterea şi ingrasarea taurinelor

1. Vaci pentru
lapte
- în grajduri cu 25 lapte litri/ 2600 30,20/hl
adapare automatã, cap
racleti, muls viţei capete 21 165/cap
mecanic
- în grajduri cu 25 lapte litri/ 2900 27,08/hl
adapare automatã, cap
racleti, muls viţei capete 21 165/cap
mecanic
- în grajduri cu 20 lapte litri/ 3500 28,99/hl
adapare automatã, cap
muls mecanic, viţei capete 17 165/cap
evacuare
hidraulica
a dejectiilor

2. Tineret taurin
- vitele între 60 spor în kg/cap/ 0,750 1510/t Cu condiţia
15 zile-3 luni, greutate zi trecerii a cel
stabulatie puţin 95% din
libera, furajare efectivul luat
în interiorul în primire la
grajdului, categoria
alaptare la superioarã.
galeata
- vitele între 100 spor în kg/cap/ 0,700 916/t
3-12 luni greutate zi
- vitele 12 luni 80 spor în kg/cap/ 0,500 1604/t
pînã la indepli- greutate zi
nirea condiţiilor
de monta,
stabulatie libera,
furajare în
interiorul
grajdului
- vitele de 60 spor în kg/cap/ 0,450 2377/t Cu condiţia
monta, montate greutate zi obţinerii a cel
şi gestante puţin 95% viţei.
pînã la 7 luni,
ţinute legat

3. Taurine la
ingrasat
- tineret la
ingrasat
sistem baby-beef,
furajat cu
furaje
concentrate
şi de volum:
a) de 15-35 de 120 spor în kg/cap/ 0,550 1028/t
zile greutate zi
b) de 36-78 de 230 spor în kg/cap/ 0,660 448/t
zile greutate zi
c) de 79-305 800 spor în kg/cap/ 0,900 89/t
zile greutate zi
- tineret la 400 spor în kg/cap/ 0,700 229/t
ingrasat sistem greutate zi
baby-beef,
furajat cu
furaje de volum
faza a II-a,
de 79-448 de
zile

II. Creşterea şi ingrasarea porcilor

1. Scroafe 600 purcel capete/ 9 2,13/cap
gestante, în viabil o fatare
asteptare, obţinut
grajduri cu
adapare automatã,
evacuare
hidraulica a
dejectiilor,
furajare uscata
administratã
manual

2. Scroafe 32 purcel capete/ 8 8,21/cap
lactante, intarcat o fatare
grajduri cu
adapare automatã,
evacuare a
dejectiilor
manualã, furajare
uscata adminis-
trata manual

3. Tineret de 1150 spor în kg/cap/ 0,318 180,47/t Cu condiţia
la 33-100 de greutate zi predãrii a cel
zile, grajduri puţin 93% din
cu adapare efectivul luat
automatã, în primire la
evacuare categoria
hidraulica a superioarã.
dejectiilor,
furajare uscata
administratã
manual

4. Tineret de 800 spor în kg/cap/ 0,420 190,97/t
prasila în greutate zi
asociaţii
economice
intercooperatiste
cu o capacitate
de producţie de
60.000 capete,
grajduri cu
adapare automatã,
evacuare
hidraulica a
dejectiilor,
furajare uscata
administratã
manual

5. Porci grasi, 700 spor în kg/cap/ 0,516 177,69/t Cu condiţia
hale cu adapare greutate zi predãrii între-
automatã, gului efectiv
evacuare la greutatea
hidraulica a medie stabilitã
dejectiilor, prin plan, cu
furajare uscata excepţia sacri-
administratã ficarilor de
manual necesitate.

III. Ingrasarea ovinelor

1. Miei la 1500 spor în kg/cap/ 5,0 256,66/t Retributia pentru
ingrasat, greutate luna tuns se plãteşte
grajduri cu separat.
adapare
automatã,
furajare cu
remorci
obişnuite

2. Miei la 4000 spor în kg/cap/ 5,0 96,25/t Retributia pentru
ingrasat, greutate luna tuns se plãteşte
grajduri cu separat.
adapare
automatã,
furajare cu
remorci
tehnologice

IV. Creşterea pasarilor

1. Gaini
pentru oua
de consum:
a) Creştere 6000 oua buc./cap 210 23,65/
la sol 1000 buc.
b) Creştere 15000 oua buc./cap 220 9,03/
în baterii 1000 buc.

2. Gaini de 5000 oua buc./cap 150 39,74/
reproducţie 1000 buc.
rase grele

3. Tineret 8500 pasare cap. 6375/ 1,51/cap Predat la greutate
hibrid pentru vie serie de cel puţin
înlocuire, 1,250 kg/cap; 10%
crescut la sol reprezentind
reforme şi
greşeli de sexare,
din norma de
servire, se
livreaza la carne
la o greutate
medie de cca 0,750
kg/cap.

4. Tineret 7500 pasare cap. 5625/ 1,95/cap Predat la greutatea
pentru vie serie prevãzutã pentru
înlocuirea standardul rasei;
pãrinţilor, 10% reprezentind
rase grele reforme şi greşeli
de sexare, din
norma de servire,
se livreaza la
carne la o
greutate medie de
cca 0,770 kg/cap.

5. Pui de 14000 spor în kg/cap 1,3 335/t
carne, greutate livrare
creştere la
sol
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
La categoria vaci pentru lapte, tariful ce se acorda ingrijitorilor de baza şi de schimb pentru vitelul fatat sanatos este de 165 lei/cap.
La categoria vaci pentru lapte, cu condiţii de tehnologii şi producţii diferite fata de cele stabilite în prezenta anexa, tariful de plata a muncii pe hectolitrul de lapte se va stabili diferenţiat pentru fiecare mulgator în schimbul acestuia, în funcţie de tehnologia aplicatã şi producţia planificata la lotul respectiv de vaci, de direcţia generalã pentru agricultura şi industria alimentara şi uniunea judeteana a cooperativelor agricole de producţie.
La sfîrşitul anului, sumele din venitul garantat pentru lapte şi pentru viţei se acorda separat în funcţie de gradul de realizare a fiecãrui indicator.
Ingrijitorul de baza şi de schimb de la stationar va fi retribuit cu 1.650 lei pe luna, corespunzãtor cu 25 de zile lucrate, cu condiţia îngrijirii animalelor pe care le are în primire, respectînd programul zilnic şi toate indicaţiile primite privind mãsurile de tratament şi furajare.
Ingrijitorul de noapte din complexele de ingrasare a tineretului taurin, care furajeaza în timpul nopţii, va fi retribuit cu 90% din cîştigul mediu realizat de ingrijitorii de baza din formatiile pe care le serveşte.
Retributia ingrijitorului de noapte la pãsãri, la maternitati de vaci şi scroafe se stabileşte la nivelul retributiei ingrijitorului de baza.
La categoriile de animale a cãror producţie este angajata în acord global, necuprinse în prezenta anexa, venitul garantat lunar de 1.650 lei sta la baza determinãrii tarifelor de plata pentru producţia angajata, potrivit normelor de servire stabilite de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.
Pentru determinarea tarifelor de plata la produsele şi activitãţile nenominalizate mai sus se vor stabili norme locale de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industria alimentara, ce vor fi aprobate de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.
Muncitorilor care ingrijesc animale din mai multe categorii li se vor stabili tarife de plata a muncii în raport cu numãrul animalelor ingrijite şi producţia stabilitã. În acest caz, mãrimea lotului de animale se va stabili prin echivalenta, luindu-se ca baza categoria cu ponderea cea mai mare.
Muncitorilor din echipa de servire li se acorda 90% din cîştigul mediu realizat de ingrijitorii de baza din formatiile pe care le servesc.
Ingrijitorilor de noapte, necuprinsi în prezenta anexa, li se acorda venit garantat în proporţie de 80% din cîştigul mediu realizat de ingrijitorii de baza din formatiile pe care le servesc.
Ingrijitorii de baza şi schimb de la maternitatile de vaci vor fi retribuiţi în funcţie de sporul de greutate planificat la viţei şi de predarea acestora sanatosi, la virsta de 15 zile. De asemenea, ingrijitorul de la maternitate este obligat sa predea sanatoase vacile primite.

b) Condiţii de acordare a venitului garantat pentru cooperatorii care angajeazã producţia în acord global pe baza de venit garantat în asociaţiile economice intercooperatiste pentru producerea legumelor şi materialului sãditor în sere şi solarii:

Venitul garantat de 1.350 lei lunar, corespunzãtor cu 25 de zile lucrate, se acorda cooperatorilor care angajeazã în acord global executarea la timp şi de calitate, potrivit tehnologiilor, a tuturor lucrãrilor stabilite şi care obţin productiile prevãzute în angajament, atît cantitativ cît şi calitativ.

ANEXA 2

VENITUL GARANTAT
pentru cooperatorii care îndeplinesc funcţii de conducere şi de execuţie tehnice, economice şi administrative, precum şi pentru cooperatorii calificaţi în meseriile de sofer, conducãtor de tractoare rutiere, lacatus, electrician şi altele

Venitul garantat ce se acorda cooperatorilor care îndeplinesc funcţii de conducere şi de execuţie tehnice, economice şi administrative în cooperativele agricole de producţie:



Gradul de organizare al cooperativei
sau al fermei
──────────────────────────────────────
I II III
──────────────────────────────────────
- Preşedinte lei lunar 2.380 2.180 2.120
- Şef de ferma cu pregãtire
medie tehnica sau tehnica
de specialitate şi cel
puţin 5 ani de producţie lei lunar 2.310 2.180 1.120
- Vicepreşedinte scos din
producţie*) lei lunar 1.770 1.670 1.570
- Şef de ferma care nu are
pregãtire medie tehnica sau
tehnica de specialitate lei lunar 1.770 1.670 1.570
- Magaziner lei lunar 1.670 1.570 1.450



----------
*) Vicepreşedinte scos din producţie se poate încadra la cooperativele agricole de producţie organizate pe cel puţin doua sate.


Brigadierul va primi un venit garantat de 1.450-1.670 lei lunar, diferenţiat în funcţie de mãrimea brigazii pe care o conduce şi de complexitatea procesului de producţie, potrivit aprobãrii adunãrii generale a membrilor cooperativei agricole de producţie.
Cooperatorii care îndeplinesc funcţiile de contabil şef şi contabil cu atrbutii la nivelul cooperativei şi de contabil ferma vor primi un venit garantat lunar, în raport cu funcţia îndeplinitã şi nivelul de pregãtire, în proportiile stabilite fata de retributia de baza a funcţiei de preşedinte, respectiv şef de ferma cu pregãtire medie tehnica sau tehnica de specialitate, prevãzute în anexa nr. 2 la Legea nr. 27/1976 .
Cooperatorii care sunt calificaţi şi lucreazã în unitãţile agricole cooperatiste în meseriile de sofer, conducãtor de tractoare rutiere, lacatus, electrician şi altele beneficiazã de un venit garantat de 1.450 lei lunar, care se aproba de consiliul de conducere al cooperativei în funcţie de specificul activitãţii şi de volumul de munca prestat.

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016