Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 396 din 1 noiembrie 1982  cu privire la autorizarea unitatilor Uniunii Centrale a Cooperativelor de Productie, Achizitii si Desfacere a Marfurilor de a efectua contractarile si achizitiile de animale si lapte de la gospodariile populatiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 396 din 1 noiembrie 1982 cu privire la autorizarea unitatilor Uniunii Centrale a Cooperativelor de Productie, Achizitii si Desfacere a Marfurilor de a efectua contractarile si achizitiile de animale si lapte de la gospodariile populatiei

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 97 din 1 noiembrie 1982
Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:

ART. 1
<>Decretul nr. 395/1981 privind contractãrile şi achiziţiile de animale, pãsãri şi produse animale se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Dupã articolul 8 se introduce articolul 8^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 8^1. - Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor este titular de plan şi rãspunde de contractãrile şi achiziţiile, de la gospodãriile populaliei, ale porcinelor, ovinelor, caprinelor, cabalinelor de macelarie, precum şi ale laptelui şi produselor lactate, asigura constituirea fondului de stat la acestea şi livrarea lor la întreprinderile de industrializare a carnii şi la cele de industrializare a laptelui subordonate Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare."
2. Articolul 9 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - Contractãrile şi achiziţiile de bovine de la toate categoriile de producãtori, precum şi de porcine, ovine, caprine şi cabaline de macelarie de la unitãţile socialiste, se fac de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, prin întreprinderile de industrializare a carnii.
Contractãrile şi achiziţiile de porcine, ovine, caprine şi cabaline de macelarie de la gospodãriile populaţiei se fac de Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor, prin unitãţile sale."
3. La articolul 14, punctul 2 din tabel, cantitatea de furaje concentrate ce se acorda atît unitãţilor agricole cooperatiste, cît şi producãtorilor individuali, pentru porcii livrati în greutate de 110 kg viu, este de 220 kg.
4. Articolul 17 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - Contractãrile şi achiziţiile de lapte şi produse lactate de la unitãţile socialiste se fac de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, prin întreprinderile de industrializare a laptelui, iar de la gospodãriile populaţiei, de Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor, prin unitãţile sale."
ART. 2
Activitatea de contractari şi achiziţii de animale, lapte şi produse lactate de la gospodãriile populaţiei, prevãzutã la art. I, trece de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare la Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor.
Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor va prelua de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare, corespunzãtor activitãţilor de contractari şi achiziţii de la gospodãriile populaţiei, indicatorii economico-financiari, de munca şi retribuire, de investiţii, baza tehnico-materialã şi personalul muncitor-operativ şi tehnic-administrativ, la nivelul sarcinilor din planul naţional unic de dezvoltare economico-socialã pe perioada 1983-1985. Personalul muncitor care trece, ca urmare a prevederilor prezentului decret, de la unitãţile Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare, la unitãţile Uniunii Centrale a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor se considera transferat în interesul serviciului. Personalul transferat în interesul serviciului în funcţii cu niveluri de retribuire mai mici beneficiazã de drepturile prevãzute la <>art. 21 din Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile economice.
Transmiterea mijloacelor fixe şi valorilor materiale de natura mijloacelor circulante de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare la Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor se face cu plata, din fondurile proprii ale organizaţiilor cooperatiste, la valoarea realã, stabilitã potrivit legii de comisii mixte de evaluare, constituite în acest scop de cãtre aceste organe.
Predarea-preluarea activitãţilor prevãzute la alin. 1, a creanţelor şi contractelor în curs de executare, precum şi a indicatorilor de plan economici şi financiari, se fac prin protocol încheiat între Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare şi Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor.
ART. 3
Prevederile Decretului nr. 367/1980 privind unele mãsuri pentru utilizarea raţionalã a personalului din unitãţile socialiste nu se aplica pentru 17 posturi vacante la Centrala de contractari, achiziţii şi producţie alimentara din cadrul Uniunii Centrale a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor şi pentru 147 posturi vacante din compartimentele de contractari şi achiziţii de la uniunile judeţene ale cooperativelor de producţie, achiziţii şi desfacere a mãrfurilor.
ART. 4
Uniunile judeţene ale cooperativelor de producţie, achiziţii şi desfacere a mãrfurilor încadrate, potrivit legii, în tipurile II şi III de organizare vor putea utiliza, în cadrul numãrului de personal şi fondului de retribuire aprobat acestora, cea de-a doua funcţie de vicepreşedinte retribuit, care urmeazã sa rãspundã de activitatea de contractari şi achiziţii.
ART. 5
Activitatea de prelucrare şi industrializare a laptelui se realizeazã prin unitãţile Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare. În zonele de deal şi de munte, în localitãţile indepartate de fabricile de prelucrare şi industrializare a laptelui, pentru a se evita transportul laptelui la distanţe mari şi degradarea acestuia, activitatea de prelucrare a laptelui se va realiza prin unitãţi mici de prelucrare, organizate de Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor, cu acordul Departamentului industriei alimentare.
ART. 6
Cantitãţile de furaje cuvenite, potrivit legii, producãtorilor care livreaza animale şi lapte pe baza contractelor încheiate cu unitãţi ale cooperaţiei de producţie, achiziţii şi desfacere a mãrfurilor se asigura de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, potrivit balantelor materiale, şi se distribuie producãtorilor prin unitãţile cooperatiste contractante.
De asemenea, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare asigura, conform prevederilor din planul naţional unic de dezvoltare economico-socialã, numãrul de purcei care vor fi livrati, prin unitãţile cooperaţiei de producţie, achiziţii şi desfacere a mãrfurilor, producãtorilor care încheie contracte de livrare la fondul de stat.
ART. 7
Animalele, laptele şi produsele lactate predate unitãţilor de industrializare ale Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare de cãtre unitãţile cooperaţiei de producţie, achiziţii şi desfacere a mãrfurilor se vor deconta la preţurile de producţie şi contractare stabilite pentru producãtorii agricoli, primele plãtite acestora şi un comision care sa cuprindã cheltuielile de colectare şi beneficiul.
ART. 8
Se autoriza Banca Nationala a Republicii Socialiste România sa acorde organizaţiilor cooperaţiei de producţie, achiziţii şi desfacere a mãrfurilor creditele necesare, cu dobinda de 2% anual, pentru activitatea de contractari şi achiziţii de produse agricole.
Dobinda aferentã avansurilor bãneşti acordate de cooperativele de producţie, achiziţii şi desfacere a mãrfurilor producãtorilor contractanţi se retine de la aceştia, potrivit legii.
ART. 9
Pînã la data de 1 decembrie 1982, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor împreunã cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare vor supune, spre aprobare, Consiliului de Miniştri un program de dezvoltare unitarã a activitãţii de contractari şi achiziţii de animale şi produse animale de la toate categoriile de producãtori.
ART. 10
Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor vor prezenta propuneri privind includerea în indicatorii planului naţional unic de dezvoltare economico-socialã, precum şi în volumul şi structura bugetului de stat, a modificãrilor ce decurg din aplicarea prezentului decret.
ART. 11
Prevederile prezentului decret intra în vigoare pe data de 1 ianuarie 1983. Începînd cu data de 10 noiembrie 1982, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Producţie, Achiziţii şi Desfacere a Mãrfurilor va lua mãsuri pentru realizarea, în condiţiile prezentului decret, a contractarilor, pentru anul 1983, de porcine, ovine, caprine, cabaline de macelarie, precum şi a laptelui şi produselor lactate, de la gospodãriile populaţiei.
-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016