Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 388 din 11 octombrie 1972  privind stabilirea preturilor si tarifelor fixe sau limita la produsele, grupele si subgrupele de produse sau servicii, precum si la obiectele de constructii care constituie nomenclatura Consiliului de Stat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 388 din 11 octombrie 1972 privind stabilirea preturilor si tarifelor fixe sau limita la produsele, grupele si subgrupele de produse sau servicii, precum si la obiectele de constructii care constituie nomenclatura Consiliului de Stat

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 122 din 6 noiembrie 1972
EXPUNERE DE MOTIVE
Potrivit prevederilor <>Legii nr. 19/1971 cu privire la regimul preturilor si tarifelor, s-a emis alaturatul Decret privind stabilirea preturilor si tarifelor fixe sau limita la produsele, grupele si subgrupele de produse sau servicii, precum si la obiectele de constructii care constituie nomenclatura Consiliului de Stat.
Nomenclatura Consiliului de Stat - cuprinsa in anexa care face parte integranta din decret - se refera numai la stabilirea preturilor pentru produsele de serie mare sau de masa, care se fabrica din materie prima normala, pe baza de standarde de stat sau norme interne, la produsele de serie care provin din import, precum si la serviciile prestate in mod curent, in masura in care in nomenclatura nu se prevede altfel.
In decret se prevede competenta Consiliului de Stat de stabilire a preturilor si tarifelor fixe pentru produsele si serviciile ale caror grupe sau subgrupe sint precizate in nomenclatura sa.
Se prevede, de asemenea, competenta Consiliului de Ministri, a ministerelor, altor organe centrale si organelor locale de a stabili preturi si tarife pentru produsele si serviciile noi de natura celor specificate in alineatul 2, in cadrul unor limite maxime, precizindu-se ca depasirea acestor limite nu se poate face decit prin decret al Consiliului de Stat.
Consiliul de Ministri stabileste preturi pentru produsele industriei constructiilor de masini si a prelucrarii metalelor, iar pentru produsele din celelalte ramuri ale economiei nationale, numai la sortimentele reprezentative.
In decret se prevede, de asemenea, ca preturile si tarifele pentru produsele si serviciile nominalizate in anexa constituie baza de corelare pentru sortimentele noi ale caror preturi si tarife se stabilesc de catre ministere, celelalte organe centrale sau de organele locale, in cadrul limitelor maxime existente.
Decretul stabileste, de asemenea, cazurile si modalitatea in care Comitetul de Stat pentru Preturi isi da acordul asupra preturilor si tarifelor.
In temeiul <>Legii nr. 19/1971 cu privire la regimul preturilor si tarifelor,

Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

ART. 1
Constituie nomenclatura Consiliului de Stat produsele, grupele si subgrupele de produse sau servicii, precum si obiectele de constructii prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul decret si pentru care se stabilesc preturi si tarife fixe sau limita, conform <>Legii nr. 19/1971 .
ART. 2
Nomenclatura Consiliului de Stat prevazuta de art. 1 se refera numai la stabilirea preturilor pentru produsele de serie mare sau de masa, care se fabrica din materie prima normala, pe baza de standarde de stat sau norme interne, la produsele de serie care provin din import, precum si la serviciile prestate in mod curent, in masura in care in nomenclatura nu se prevede altfel.
ART. 3
Consiliul de Stat stabileste preturi si tarife fixe pentru produsele si serviciile ale caror grupe sau subgrupe sint precizate ca atare in nomenclatura sa.
Pentru produsele industriei constructiilor de masini si a prelucrarii metalelor, Consiliul de Stat stabileste preturi numai la tipurile de baza, fara diferitele variante constructive sau de dotare ale acestora. Pentru produsele din celelalte ramuri ale economiei nationale, Consiliul de Stat stabileste preturi numai la sortimentele reprezentative.
ART. 4
Limitele maxime de preturi si tarife pentru grupele si subgrupele cuprinse in nomenclatura Consiliului de Stat sint cele prevazute in anexa la prezentul decret*).
----------
*) Preturile si tarifele se comunica prin grija Comitetului de Stat pentru Preturi.
Stabilirea preturilor si tarifelor de catre Consiliul de Ministri, ministere si celelalte organe centrale, precum si de catre organele locale, pentru produsele si serviciile noi de natura celor prevazute de art. 2, din grupele si subgrupele precizate in nomenclatura Consiliului de Stat, se va face in cadrul limitelor maxime de preturi prevazute la alineatul precedent. Depasirea acestor limite maxime nu se poate face decit prin decret al Consiliului de Stat.
ART. 5
Consiliul de Ministri stabileste preturi pentru produsele industriei constructiilor de masini si a prelucrarii metalelor prevazute in competenta sa potrivit anexei, numai la tipurile de baza, fara diferitele variante constructive sau de dotare ale acestora. Pentru produsele din celelalte ramuri ale economiei nationale, Consiliul de Ministri stabileste preturi, potrivit competentei sale, numai la sortimentele reprezentative.
ART. 6
Preturile si tarifele pentru produsele si serviciile nominalizate ca atare in anexa la prezentul decret constituie baza de corelare pentru sortimentele noi ale caror preturi si tarife se stabilesc de ministere si celelalte organe centrale sau locale*).
-----------
*) Preturile si tarifele se comunica prin grija Comitetului de Stat pentru Preturi.
Stabilirea acestor preturi si tarife pentru sortimente noi se va face in cadrul limitelor maxime existente in grupele si subgrupele din care fac parte produsele si serviciile respective. Stabilirea unor preturi superioare acestor limite maxime se poate face numai cu aprobarea Consiliului de Stat sau a Consiliului de Ministri, dupa caz, potrivit legii.
Pentru produsele si serviciile din categoria celor prevazute la alin. 1 si cuprinse in lista intocmita de Comitetul de Stat pentru Preturi impreuna cu ministerele si celelalte organe centrale interesate, preturile si tarifele se stabilesc cu acordul acestui comitet.
ART. 7
Acordul Comitetului de Stat pentru Preturi prevazut de dispozitiile legale in vederea stabilirii preturilor si tarifelor de catre ministere, celelalte organe centrale sau locale va fi dat numai pentru produsele de serie sau de masa, fabricate din materie prima normala pe baza de standarde sau norme interne, precum si pentru produsele de serie care provin din import, in masura in care in nomenclatura sa nu se prevede altfel.
In functie de caracterul si importanta produselor, precum si de numarul si ponderea sortimentelor, acordul va fi dat asupra:
a) nivelului de pret pentru fiecare produs sau sortiment in parte;
b) baremelor sau normativelor de calcul al preturilor;
c) nivelului de pret la unu sau mai multe produse sau sortimente reprezentative, care au o pondere insemnata sau exprima caracteristicile de baza in cadrul grupei sau subgrupei de produse. Pentru restul produselor sau sortimentelor din grupa, preturile se vor stabili de organele cu competenta legala, pe baza normelor prevazute in cadrul acordului respectiv.

Presedintele Consiliului de Stat,
NICOLAE CEAUSESCU

Bucuresti, 11 octombrie 1972.
Nr. 388.

ANEXA

LISTA cuprinzind produsele, grupele, subgrupele de produse sau servicii, precum si obiectele de constructii care constituie nomenclatura Consiliului de Stat si pentru care se stabilesc preturi si tarife fixe sau limita*)
------------
*) Preturile si tarifele se comunica prin grija Comitetului de Stat pentru Preturi.



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea grupei, subgrupei sau produsului
crt.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

PRODUSE INDUSTRIALE

I. INDUSTRIA ENERGIEI ELECTRICE SI TERMICE

1. Energie electrica (curent alternativ) livrata de intreprinderile furnizoare
de energie electrica.
A. Tarife monome
a) Iluminat si utilizari casnice (populatie)
- transa I
- transa II
b) Irigatii
- in afara orelor de virf de sarcina
- in cursul orelor de virf de sarcina
c) Import-export
- energie de zi
- energie din orele de virf
- energie de noapte
B. Tarife binome
d) Sistem A, cu tarif de putere absorbita si tarife de energie,
diferentiate dupa ora de consum:
- tarif fix anual pentru puterea maxima absorbita in timpul orelor de virf
de seara
- tarif fix anual pentru puterea maxima absorbita in afara orelor de virf
de seara in plus fata de puterea absorbita in timpul orelor de virf de
seara
- tarif pentru energia electrica consumata in timpul orelor de virf de
seara
- tarif pentru energia electrica consumata in afara orelor de virf de seara
e) Sistem B, cu tarif de putere absorbita unic si tarife de energie,
diferentiate dupa ora de consum:
- tarif fix anual pentru puterea maxima absorbita
- tarif pentru energia electrica consumata in timpul orelor de virf de
seara
- tarif pentru energia electrica consumata in afara orelor de virf de seara
f) Sistem C, cu tarif de putere absorbita si tarif de energie unice:
- tarif fix anual pentru puterea maxima absorbita
- tarif pentru energia electrica consumata
g) Sistem D, cu tarif de putere racordata si tarif de energie unice:
- tarif fix anual pentru puterea racordata
- tarif pentru energia electrica consumata

2. Energie termica livrata de centralele electrice de termoficare
A. Tarife monome
a) Caldura livrata pentru incalzire si utilizari casnice (exclusiv costul
energiei electrice consumate in punctele termice pentru pomparea
agentului termic)
b) Caldura livrata sub forma de apa calda, apa fierbinte sau abur
intreprinderilor revinzatoare subordonate consiliilor populare, precum
si, in scopuri tehnologice, unitatilor agricole de stat si cooperatiste:
- daca conductele termice de transport sint exploatate de intreprinderile
care livreaza energie termica
- daca conductele termice de transport sint exploatate de intreprinderile
revinzatoare sau de unitatile agricole de stat sau cooperatiste
consumatoare
B. Tarife binome
c) Caldura pentru scopuri tehnologice livrata la intreprinderi (exclusiv
cheltuielile de pompare a caldurii din punctele termice):
- consumatori industriali ce absorb caldura sub forma de abur peste 1
Gcal/h:
- tarif lunar fix pentru 1 Gcal debit maxim absorbit
- tarif/Gcal
- consumatori industriali ce absorb caldura sub forma de apa calda peste
0,3 Gcal/h:
- tarif lunar fix pentru 1 Gcal debit maxim absorbit
- tarif/Gcal
NOTA:
Aplicarea tarifelor pentru energia electrica si energia termica se face
potrivit regulamentelor pentru furnizarea si utilizarea energiei electrice
si a energiei termice aprobate de Consiliul de Ministri.

II. INDUSTRIA CARBUNELUI

1. Huila sortata de Valea Jiului, granulatie 80-300 mm Petrila, Aninoasa,
Lonea, STAS nr. 298-55
2. Huila energetica spalata de Valea Jiului, granulatie 3-15 mm Petrila, STAS
nr. 299-60
3. Huila spalata pentru cocs de Valea Jiului, granulatie 0-50 mm Lupeni, STAS
nr. 300-66
4. Huila spalata pentru cocs de Banat, granulatie 0-80 mm Anina, STAS nr.
4570-68
5. Huila neta din alte surse, marca K 434-435 U.R.S.S.
6. Carbune brun sortat, granulatie 16-300 mm Comanesti, STAS nr. 1047-56
7. Lignit sortat din subteran, granulatie 30-400 mm Cimpulung, STAS nr.
1315-67
8. Brichete din huila de Valea Jiului - Petrila, STAS nr. 303-68
9. Brichete din lignit de Capeni, N.I.D. nr. 136-65
Conditia de livrare pentru pozitiile 1-9: franco vagon statia de
destinatie.
...........................................................................

III. INDUSTRIA PETROLULUI SI A COMBUSTIBILILOR GAZOSI

1. Titei din productie interna livrat de grupurile industriale pentru foraj
extractie, catre intreprinderea de transport titei prin conducte, franco
depozit schela, N.I.D. nr. 58-67
2. Titei din productie interna livrat de intreprinderea de transport titei
prin conducte catre rafinarii, franco depozit rafinarie, N.I.D. nr. 58-67
3. Titei din import, franco frontiera geografica a R.S.R.
4. Benzina tip CO/M. 70, STAS nr. 176-65
5. Benzina auto neetilata tip CO/R 90 Regular, STAS nr. 176-65
6. Benzina auto etilata tip CO/R 98 E Premium, STAS nr. 176-65
7. Motorina cu punct de congelare -5°C, STAS nr. 240-66
8. Petrol lampant rafinat, STAS nr. 177-54, pentru mediul rural
Pacura combustibil lichid greu pentru focare industriale, cu sulf pina la
1%, STAS nr. 51-70
9. - tip 25/42
10. - tip 30/25
Combustibil lichid usor cu viscozitate la +50°C mai mica de 2,1°E, STAS nr.
54-70
11. - tip 1
12. - tip 2
13. - tip 3
14. Cocs de petrol brut calitatea I, STAS nr. 973-59
15. Gaz petrolier lichefiat. STAS nr. 66-63
Conditia de livrare pentru produsele de la pozitiile 4-15: franco vagon
statia de expeditie C.F.R. sau statia de conducte Teleajen.
...........................................................................
16. Gaz metan extras de intreprinderea de extractie a gazului metan si livrat
catre intreprinderea de exploatare a conductelor magistrale, STAS nr.
3317-67
17. Gaz de sonda extras de grupurile industriale de foraj-extractie titei si
livrate catre intreprinderea de exploatare a conductelor magistrale, STAS
nr. 3317-67
Gaz metan sau gaze de sonda, ori amestecul lor (gaze naturale), STAS nr.
3317-67, livrate ca:
18. - materie prima
19. - combustibil
Conditia de livrare pentru produsele de la pozitiile 16 si 17: franco casa
principala de masurare a unitatii furnizoare, iar pentru cele de la
pozitiile 18 si 19: loco consumator.
Preturile gazului metan si cele ale gazului de sonda se inteleg la starea
de 15°C si 760 mm col. Hg.

IV. INDUSTRIA METALURGIEI FEROASE, INCLUSIV EXTRACTIA
SI PREPARAREA MINEREURILOR FEROASE

Minereuri si concentrate de fier

1. Minereu de fier preparat si triat marunt, din productie interna, bazinul
Hunedoara, valoare metalurgica 43,5
2. Minereu de fier preparat si triat marunt, din productie interna, bazinul
Capusi, valoare metalurgica 33,0
3. Minereu de fier praf Krivoirog, import U.R.S.S., cu un continut de fier de
57%, valoare metalurgica 45,21
4. Minereu de fier de decarburare, import India, cu un continut de fier de
65%, valoare metalurgica 62,8
5. Minereu de fier preparat din alte surse*)
Conditia de livrare pentru pozitiile 1-5: franco vagon statia consumator.
Minereurile preparate prin metode cu adaos de apa se livreaza ......... in
stare uscata (0% apa).

Cocs si semicocs

6. Cocs metalurgic pentru furnale
7. Cocs metalurgic pentru turnatorie
Conditia de livrare pentru pozitiile 6 si 7: franco vagon statia de
destinatie, inclusiv cota de aprovizionare.

Fonte brute

8. Fonta elaborata cu cocs pentru turnatorie (cenusie), obisnuita, marca FK
2-225, STAS nr. 882-65

Profile grele finite din otel

9. Otel rotund laminat la cald, STAS nr. 333-71, din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu diametrul
peste 75 pina la 120 mm inclusiv
10. Idem, din otel carbon de uz general pentru constructii calmat, STAS nr.
500-68, marca OL 37.1k, cu diametrul peste 75 pina la 120 mm inclusiv
11. Otel patrat laminat la cald, STAS nr. 334-68, din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu latura
peste 75 pina la 120 mm inclusiv
12. Idem, din otel carbon de uz general pentru constructii calmat, STAS nr.
500-68, marca OL 37.1k, cu latura peste 75 pina la 120 mm inclusiv
13. Otel I laminat la cald, STAS nr. 565-63, din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu inaltimea
peste 160 pina la 200 mm inclusiv

Profile mijlocii finite din otel

14. Otel rotund laminat la cald, STAS nr. 333-71, din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu diametrul
peste 50 pina la 75 mm inclusiv
15. Idem, din otel carbon de uz general pentru constructii calmat, STAS nr.
500-68, marca OL 37.1k, cu diametrul peste 50 pina la 75 mm inclusiv
16. Otel patrat laminat la cald, STAS nr. 334-68, din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu latura
peste 50 pina la 75 mm inclusiv
17. Idem, din otel carbon de uz general pentru constructii calmat, STAS nr.
500-68, marca OL 37.1k, cu latura peste 50 pina la 75 mm inclusiv
18. Otel lat laminat la cald, STAS nr. 395-68, din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu latimea
peste 42 pina la 150 mm inclusiv si grosimea de 4-9 mm
19. Idem, din otel carbon de uz general pentru constructii calmat, STAS nr.
500-68, marca OL 37.1k, cu latimea peste 42 pina la 150 mm inclusiv si
grosimea de 4-9 mm
20. Otel U laminat la cald, STAS nr. 564-63, din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu inaltimea
peste 60 pina la 120 mm inclusiv
21. Otel cornier cu aripi egale laminat la cald, STAS nr. 424-71, din otel
carbon de uz general pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL
37.1n, cu latimea aripii peste 80 pina la 125 mm inclusiv

Profile usoare finite din otel

22. Otel rotund laminat la cald, STAS nr. 333-71, din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu diametrul
de la 21 pina la 30 mm inclusiv
23. Idem, din otel carbon de uz general pentru constructii calmat, STAS nr.
500-68, marca OL 37.1k, cu diametrul de la 21 pina la 30 mm inclusiv
24. Otel patrat laminat la cald, STAS nr. 334-68, din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu latura de
la 21 pina la 25 mm inclusiv
25. Idem, din otel carbon de uz general pentru constructii calmat, STAS nr.
500-68, marca OL 37.1k, cu latura de la 21 pina la 25 mm inclusiv
26. Otel lat laminat la cald, STAS nr. 395-68 din otel carbon de uz general
pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu latimea de
la 21 pina la 40 mm inclusiv si grosimea de 4-9 mm
27. Idem, din otel carbon de uz general pentru constructii calmat, STAS nr.
500-68, marca OL 37.1k, cu latimea de la 21 pina la 40 mm inclusiv si
grosimea de 4-9 mm
28. Otel beton neted laminat la cald, STAS nr. 438-67, necalmat, tip OB 38, cu
diametrul de la 10 la 12 mm inclusiv

Table groase laminate la cald

29. Tabla groasa laminata la cald, STAS nr. 437-67, din otel carbon de uz
general pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37.1n, cu
grosimea peste 10 pina la 15 mm inclusiv
30. Idem, din otel carbon de uz general pentru constructii calmat, STAS nr.
500-68, marca OL 37.1k, cu grosimea peste 10 pina la 15 mm inclusiv

Tabla subtire pentru constructii luminata la cald

31. Tabla pentru constructii mecanice laminata la cald, STAS nr. 901-67, din
otel carbon de uz general pentru constructii necalmat, STAS nr. 500-68,
marca OL 37.1n, cu grosimea peste 1 pina la 1,50 mm inclusiv (format cu
dimensiuni uzuale)

Tevi din otel fara sudura

32. Teava din otel fara sudura pentru constructii, laminata la cald, STAS nr.
404-66, din otel carbon de calitate marca OLT 35,45, executie obisnuita, cu
diametrul exterior de 57 mm si grosimea peretelui de 3,5 mm
33. Teava din otel fara sudura pentru constructii, trasa la rece, STAS nr.
530-66, din otel carbon de calitate marca OLT 35,45, executie obisnuita, cu
diametrul exterior de 20 mm si grosimea peretelui de 2 mm
34. Teava conducta fara sudura, din otel carbon de calitate marca St. 2,3,4
calmat Gost. 8371-58 si 8732-58, cu diametrul exterior de 219 mm si
grosimea peretelui de 7 mm

Tevi din otel sudate

35. Teava din otel sudata longitudinal pentru instalatii, zincata, seria
obisnuita, STAS nr. 7656-66, cu diametrul nominal de 1", cu filet la
ambele capete si mufa
36. Teava din otel sudata longitudinal pentru constructii, STAS nr. 7657-66, cu
diametrul exterior de 57 mm si grosimea peretelui de 3 mm

Tabla laminata la cald, zincata si cositorita

37. Tabla laminata la cald, zincata, STAS nr. 2028-65, format 1000 x 2000 mm,
grosimea 0,50-0,80 mm, calitatea I
38. Tabla cositorita din import, destinata cutiilor si capacelor de conserve,
grosimea 0,24 mm (nr. 24)

Bare din otel trase la rece

39. Otel rotund calibrat in bare, STAS nr. 1800-69, din otel carbon de uz
general necalmat, STAS nr. 500-68, marca OL 37 T, cu diametrul peste 14
pina la 30 mm inclusiv

Sirma din otel trasa

40. Sirma rotunda trefilata din otel, STAS nr. 889-70, in stare moale, neagra,
cu diametrul de 1,8 mm
41. Sirma rotunda trefilata din otel, STAS nr. 889-70, in stare moale, zincata,
cu diametrul de 1,8 mm
Conditia de livrare pentru pozitiile de la 8 la 27 si de la 29 la 41:
franco vagon statia de incarcare, exclusiv ambalajul de transport. Conditia
de livrare pentru pozitia 28: franco vagon statia de destinatie, exclusiv
ambalajul de transport.

V. INDUSTRIA METALURGIEI NEFEROASE, INCLUSIV EXTRACTIA SI PREPARAREA
MINEREURILOR NEFEROASE SI NEMETALIFERE

Minereuri preparate si concentrate de metale neferoase

1. Plumb in concentrat plumbos
2. Aur in concentrat plumbos
3. Argint in concentrat plumbos
4. Sulf in concentrat plumbos
5. Zinc in concentrat zincos
6. Plumb in concentrat colectiv neferos
7. Zinc in concentrat colectiv neferos
8. Cupru in concentrat colectiv neferos
9. Aur in concentrat colectiv neferos
10. Argint in concentrat colectiv neferos
11. Cupru in concentrat de cupru din minereu cuprifer
12. Sulf in concentrat de cupru din minereu cuprifer
13. Minereu de bauxita preparat, continut 55% Al(2)O(3) si 4,5% SiO(2)
14. Alte sorturi de minereuri de bauxita*)

Minereuri de metale rare preparate

15. Uraniu in concentrat
16. Molibden in concentrat de molibden
17. Bismut in concentrat de bismut

Minereuri de metale pretioase preparate

18. Aur in concentrat de pirita aurifera
19. Argint in concentrat de pirita aurifera
20. Aur in namol aurifer
21. Argint in namol aurifer
22. Aur in amalgam
23. Argint in amalgam

Metalurgia neferoasa. Metale neferoase

24. Zinc rafinat de puritate tehnica marca Zn R1, continut 99,99% Zn, STAS nr.
646-67
25. Plumb rafinat de puritate tehnica marca Pb 1, STAS nr. 663-68
26. Cupru rafinat electrolitic-catozi marca CuE, continut minim 99,95% Cu, STAS
nr. 270-66
27. Cupru electrolitic wirebars, continut minim 99,9% Cu
28. Aluminiu tehnic primar, continut 99,5% Al, STAS nr. 7607-66
29. Bismut tehnic blocuri TC 1
30. Aur rafinat fin cu continut minim de 99,96% Au, STAS nr. 4389-57
31. Argint rafinat fin cu continut minim de 99,5% Ag, STAS nr. 3321-52 si norme
straine
Conditia de livrare pentru pozitiile 1 la 31: franco vagon statia de
incarcare, exclusiv ambalajul.

Industria minereurilor nemetalifere

32. Fosfati naturali Kola, fosfat fin macinat, continut 39% P(2)O(5) minim,
3% H(2)O maxim, livrati franco frontiera geografica a R.S.R. pentru
cantitatile vagonabile si franco magazia vamii pentru cantitatile
nevagonabile, in vrac
33. Argila refractara bruta
34. Calcar pentru industria sodei
35. Calcar pentru industria siderurgica
Conditia de livrare pentru pozitiile 33-35: franco vagon statia de
incarcare, in vrac.
36. Sulf bulgari 98,5%-100%, din import
Conditia de livrare: franco frontiera geografica a R.S.R., exclusiv
ambalajul.
37. Sare gema comestibila marunta, in saci de hirtie de 50 kg, STAS nr.
1465-58, livrata franco vagon statia de incarcare, inclusiv ambalajul
...........................................................................
38. Sare in solutie, N.I. nr. 690-54, livrata franco rezervor cumparator

VI. INDUSTRIA CONSTRUCTIILOR DE MASINI SI A PRELUCRARII METALELOR

Tractoare pe roti si pe senile

1. Tractor U.650 M. pe roti, cu motor Diesel D.110 de 65 CP la 1800 rot./min.
2. Tractor S.651 pe senile, cu motor Diesel D.104 de 65 CP la 1800 rot./min.
3. Tractor S.1500 pe senile, cu motor Diesel D.105 de 150 CP la 1200 rot./min.

Autovehicule rutiere

4. Autoturisme de oras, din productie interna*1)
5. Autoturism de teren M. 461, cu motor M.207 A de 70 CP, capacitate de
transport 8 persoane
6. Autobuz TV.20 R, desen 20.12.00, cu motor SR.211 de 140 CP, cu 42 locuri
asezate, inclusiv soferul
7. Furgon frigorific, desen FIF 7.B. AIN, cu motor SR.211 de 140 CP,
capacitate de transport 4600 kg, cu agregat frigorific Termo-King
30.324.M.10.D
8. Troleibuz tip TV 2 E, cu motor electric 77 kW, 1450 rot./min., capacitate
80 locuri, din care 34 pe scaune
9. Autocamioane cu platforma fixa, din productie interna*1)
10. Autobasculante cu bena-platforma, din productie interna
11. Autotractor cu sa, tip SR.115
12. Autocisterna pentru carburanti si lubrifianti, de 4500 litri, pe autosasiu
SR.113, desen AC 302
13. Autofurgoneta TVI-41.F, cu motor M.207 B. de 70 CP, capacitate de transport
1200 kg
14. Remorci basculante cu bena, cu 2 osii
___________
*1) Preturile la toate tipurile de baza se stabilesc de Consiliul de Stat.

Material rulant de tractiune

15. Locomotiva electrica cu pantograf, ecartament normal, tip CO-CO, 6580 CP,
5100 kW
16. Locomotiva cu motor Diesel cu transmisie electrica, ecartament normal, tip
CO-CO, 2100 CP
17. Locomotiva cu motor Diesel si transmisie hidraulica, ecartament normal, tip
LDH de 700 CP
18. Locomotiva Diesel de mina tip LDM.65, ecartament 700, 750 si 760 mm, forta
de tractiune la cirlig 2250 kgf, desen 1969.0

Material rulant tractat

19. Vagoane pentru transportat calatori, ecartament normal, pe 4 osii,
neetajate, compartimentate, cu culoar lateral*)
20. Vagoane pentru transportat marfuri, ecartament normal, pe 4 osii,
acoperite, complet metalice*)
21. Vagoane pentru transportat marfuri, cu ecartament normal, pe 4 osii,
platforma
22. Vagoane ecartament normal, pe 4 osii, autodescarcatoare, basculante

Nave si ambarcatiuni maritime

23. Cargou de marfuri generale 1500-2000 tdw. tip B.452
24. Cargou de marfuri generale 4500 tdm. tip 382
25. Cargou pentru transportat cherestea 3800 tdw. tip 450
26. Nave maritime cu capacitate de transport de peste 10000 tdw.*2)
27. Nave maritime pentru pescuit oceanic cu instalatii frigorifice si de
prelucrare a pestelui, cu propulsie proprie*2)
28. Tancuri maritime cu propulsie proprie, pentru transportat produse
petrolifere*2)
29. Motonava fluviala 5000 tdw, tip 6 CIRN, 36/45 G. 60
30. Slep fluvial de 1700 tone tip 111
___________
*2) Preturile la toate tipurile se stabilesc de Consiliul de Stat.

Aeronave

31. Aeronave de transportat calatori (civile)*2)
32. Aeronave de transportat marfuri (civile), inclusiv cele destinate
Ministerului Sanatatii si Ministerului Agriculturii, Industriei Alimentare
si Apelor*2)
─────────
*2) Preturile la toate tipurile se stabilesc de Consiliul de Stat.

Cazane de aburi pentru centrale termoelectrice si industriale

33. Cazan de abur pentru centrale termoelectrice, cu combustibil carbune, desen
LTK-3892-1, debit 1035 t.ab./ora, presiune 195 kgf/cmp, temperatura 540°C
34. Cazan de abur pentru centrale termoelectrice de 420 t.ab./ora, desen C. 4,
cu combustibil pacura si gaze, presiune 140 kgf/cmp, temperatura 570°C
35. Cazan de abur pentru centrale termoelectrice de 120 t.ab./ora, desen
C2.00.PT, cu combustibil pacura si gaze, presiune 100 kgf/cmp, temperatura
540°C
36. Cazane de abur industriale, cu combustibili lichizi si gazosi, cu debitul
peste 1 t/h

Turbine cu aburi si hidraulice

37. Turbine cu abur pina la 50 MW
38. Turbine cu abur peste 50 MW*1)
39. Turbine hidraulice de la 1 MW
40. Turbine hidraulice peste 50 MW*1)
─────────
*1) Preturile la toate tipurile de baza se stabilesc de Consiliul de Stat.

Masini si utilaje pentru forajul si exploatarea sondelor

41. Instalatie pentru forat sonde de titei si gaze, cu sarcina maxima de lucru
la cirlig pina la 400 tf.
42. Instalatii de foraj, cu sarcina maxima de lucru la cirlig peste 400 tf.*1)
43. Unitate de pompare 12 t, 3000-5500 M, transportabila, tip suprainaltat,
exclusiv motorul electric si instalatia electrica
44. Agregat de cimentare si fisurare tip ACF-700, desen 3170-0, cu grup motor
Wolla 12 ANDV, exclusiv autocamionul
45. Sapa cu 3 role din otel T.25 MOC CN.B, cu relit, tip 10 M, Ø'4f 244,5 j, desen
679-8-0, pentru teren mediu
___________
*1) Preturile la toate tipurile de baza se stabilesc de Consiliul de Stat.

Masini-unelte pentru prelucrarea metalelor prin aschiere si deformare

46. Strung normal paralel SNA-560, distanta dintre virfuri 2000 mm, diametrul
maxim de prelucrare deasupra patului 560 mm, cu cuplaj Binder
47. Strung carusel, Ø'4f 1250 M, inaltimea maxima a piesei 1000 mm, greutatea
maxima a piesei 2500 kg, tip FC
48. Strung carusel, Ø'4f 3200 mm, inaltimea maxima a piesei 2300 mm, greutatea
maxima a piesei 18000 kg, tip FC
49. Masina de rabotat cu cutit mobil S-800, cursa maxima 800 mm, inaltimea de
rabotat 250 mm, cu motor electric 5,2/6,5 kW-1500/3000 rot./min., N.I. nr.
3041-66
50. Masina de gaurit universala, Ø'4f 25 mm, desen GU.25
51. Masina orizontala de alezat si frezat cu un montant, cu traversa mobila tip
AF 85, diametrul brosei pentru alezare 140 mm
52. Masina de alezat orizontala si frezat cu traversa mobila tip AF-150,
diametrul brosei pentru alezare 150 mm
53. Masina de frezat universala cu consola FU-320
54. Masina de frezat longitudinala cu portal tip FLP 1600 mm, cursa maxima a
mesei 5185 mm, avans rapid al mesei 4000 mm/min., avans continuu al mesei
20-800 mm/min.
55. Masina de rectificat rotund universala, tip RU-350, diametrul maxim de
rectificare 350 mm, diametrul pietrei de rectificat 500 mm
56. Masina de filetat interior tip MFV, lungimea maxima de filetare 48-63 mm,
diametrul maxim de filetare 16 mm in otel, 20 mm in fonta, 24 mm in alama
si 30 mm in metale usoare
57. Ferastrau circular automat FCA-710, desen 31.350.A-00, cu motor electric
7,5 kW, 1000 rot./min.
58. Presa mecanica de stantat-ambutizat tabla tip PAI de 40 tf, numarul
curselor duble pe minut ale berbecului 110, gama lungimii curselor
berbecului 10-120 mm

Masini si utilaje pentru prelucrarea lemnului

59. Masina normala de frezat tip MNF 10 m
60. Masina de slefuit lemn cu banda orizontala tip S.B.O.
61. Circular cu avans mecanic de tivit cherestea foioase tip CTCf
62. Masina de lustruit panouri din lemn cu 6 cilindri tip MLP - 2 E

Masini si utilaje pentru constructii si lucrari rutiere

63. Instalatie mobila pentru preparat mixturi asfaltice cu capacitate de 35-40
t/h, desen LPX1.0

Compresoare

64. Compresor cu cilindri opusi tip 150, desen H.8.G.150000.00/F cu 3 trepte,
cu motor de 6100 CP, 333 rot./min., 7 racitoare, 8 separatoare, debit de
refulare treapta de recirculare 97823 Nmc/h, greutate 270000 kg
65. Compresor frigorific tip 6.AW-420, capacitate frigorifica 420000 Kcal/h,
agent frigorific amoniac (R 717)

Masini si utilaje pentru extractia carbunilor si minereurilor

66. Masini de incarcat minereu in subteran

Poduri rulante si macarale

67. Macara turn de 40 t.m., desen 2 t.40, tip MT.40

Motoare cu ardere interna

68. Motoare cu aprindere prin compresie in 4 timpi, cu suprlimentare,
semirapide, puteri de la 500 CP
69. Motor Diesel de 110 CP in 4 timpi, cu 4 cilindri verticali, alezaj 140 mm,
desen D.110, 1200 rot./min., greutate 1545 kg

Masini si utilaje specifice agriculturii

70. Semanatoare universala purtata in spatele tractorului, tip SUP. 29-0, nr.
tuburi 29, latimea de lucru 3,625 m, productivitate 9,7 ha/schimb, greutate
722 kg
71. Masina de recoltat mazare, tip MRM 2,2 M, productivitate 0,6-0,7 ha/ora,
greutate 1000 kg
72. Combina de recoltat furaje, tip CRF-0, tractata, dotata cu 3 echipamente,
greutate 3.226 kg
73. Cultivator combinat pentru cultivatie totala tip CCT-4, productivitate 15,4
ha/schimb - 16,2 ha/schimb, desen CCT-0, greutate 948 kg
74. Cultivator purtat pentru livada, reglabil, tip CPLR-3,5, desen CPLR-0,
productivitate in livada 18 ha/schimb si in alte locuri 16,2 ha/schimb,
greutate 534 kg
75. Combina autopropulsata tip C. 12, pentru recoltat cereale, latimea de lucru
4200 mm, productivitate 11,7 ha/zi, greutate 6350 kg
76. Combina de recoltat cartofi tip CRC-0, tractata, adincimea de lucru 80-230
mm, nr. de rinduri recoltate 2, productivitate 0,24 ha/ora, greutate 3400
kg
77. Batoza de porumb tip EP-40, productivitate 40 t/ora, greutate 2535 kg
78. Selector de mare capacitate, tip SU-4 cu transport pe roti, debit 2000-4000
kg/ha, greutate 1550 kg
79. Moara cu ciocane pentru furaje 5 t/h, tip MCF 5-0, cu vibrator mecanic si
ventilator, motoare electrice 55 kW-3000 rot./min. si 0,6 kW-1500
rot./min., greutate 1569 kg
80. Tocatoare pentru insilozat tip TMS-6, greutate 700 kg
81. Plug purtat tip PP4-30, pentru tractor U-650 si U-651, echipat cu trupite,
cu brazdare cu taisul durificat, productivitate 2,5-6,5 ha/schimb, greutate
626 kg
82. Plug reversibil tip PRS 2-35 purtat pe tractor cu senile de 45 CP, desen
PRS-0, productivitate 2,8 ha/schimb, greutate 700 kg
83. Plug balansier pentru desfundat, tip PBD-70, desen PBD-00.00,
productivitate 0,115 ha/ora, greutate 3500 kg
84. Grapa cu discuri tip GD-4, cu roti pe pneuri, comanda hidraulica pe 4
baterii a 11 discuri, productivitate 1,4-1,8 ha/ora la discuit araturi si
1,8-2,2 ha/ora la desmiristiri, greutate 1210 kg

Pompe

85. Pompa tip 24 NDS, desen P.283, simpla, centrifugala, monoetajata, debit
5200 mc/ora, inaltimea de refulare 5 m CA la 600 rot./min. si debit 6500
mc/ora, inaltimea de refulare 79 m CA la 750 rot./min., greutate 8500 kg
86. Pompa RV 120-170, desen P.815, centrifugala de mare capacitate, debit
nominal 6 mc/sec., inaltimea de pompare nominala Hm=45 m, greutate 29500 kg
87. Pompa Brates, desen P.86, centrifugala, simpla, orizontala, monoetajata cu
carcasa spirala si rotorul diagonal, marimea 600, debit 2200-4200 mc/ora,
inaltimea de refulare 5-17 m CA, greutate 2200 kg
88. Agregat de pompare D.103 APT 50/60, desen UD.17.81.00 B, debitul Q-50
l/sec. (180 mc/ora, inaltimea de pompare H=60 m CA), greutate 1400 kg

Masini si utilaje pentru industria alimentara

89. Agregat frigorific tip 2 CV-4,5, capacitatea frigorifica 850 KCal/h, agent
frigorific clorura de metil (R.40)
90. Linie de pasteurizat lapte TLPL-30, productivitate 3000 l/h
91. Linie de imbuteliat lapte TLIL-2,5, productivitate 2500 sticle/h
92. Tanc izoterm pentru industria laptelui TTi-10, capacitate 10.000 l
93. Cuptor tunel de copt piine TCTP-40, productivitate 20000 kg/24 h
94. Tanc vertical pentru bere TTBV-11, capacitate 11000 l
95. Masina de tocat carne tip MATOCUT-50
96. Masina de taiat sfecla TMTS-2000, capacitate maxima 1000 t/24 h

Masini si utilaje specifice industriei textile

97. Razboi automat de tesut cu came duble tip 26 A 12
98. Masina de filat lina pieptanata tip FLP.O, cu 408 fuse
99. Masina de filat bumbac cardat tip FBC-O, cu 444 fuse
100. Masini de rasucit pe cale naturala al firelor de bumbac si lina, cu 320
fuse, tip 3 R
101. Laminor de bumbac de mare productivitate cu masa sau rastele tip L.B. 4105

Aparate de masurare a marfurilor

102. Balanta automata cu cupa basculanta tip MBK, 01/20, desen 22.300, limita
cintaririi 10-20 kg
103. Aparat incercat duritate Brinell, tip PHC 02/02, desen 20-363-497-00

Utilaje specifice fabricarii materialelor de constructii

104. Cuptor de var, Ø'4f 4500 mm, desen 375.01.00 A (fara zidarie), greutate circa
175 tone

Corpuri de incalzire si cazi de baie

105. Radiatoare de incalzire din fonta
106. Cada pentru baie din fonta emailata alba pentru inzidit, L=1500 mm, STAS
nr. 52757-69

Produse de uz casnic

107. Masini de gatit cu combustibili gazosi
108. Butelie pentru gaze lichefiate comprimate (13 kg), exclusiv regulatorul,
STAS nr. 2666-62

Masini, utilaje, bunuri de consum, electrotehnice si electronice

109. Generatoare de curent alternativ pentru actionare prin turbina cu abur pina
la 60 MW
110. Generatoare de curent alternativ pentru actionare prin turbina cu abur
peste 60MW*1)
111. Generatoare de curent alternativ pentru actionare prin turbine hidraulice
de la 1 MW
112. Generatoare de curent alternativ pentru actionare prin turbine hidraulice
peste 60 MW*1)
───────────
*1) Preturile la toate tipurile de baza se stabilesc de Consiliul de Stat.

Generatoare de curent alternativ de uz general

113. Generator de curent alternativ de uz general cu putere peste 100 kVA

Transformatoare si autotransformatoare de putere

114. Transformatoare si autotransformatoare de putere, de uz general, in ulei,
monafazate, cu sau fara reglaj, peste 25 MVA
115. Transformatoare si autotransformatoare de putere, de uz general, in ulei,
trifazate, cu 2 infasurari, cu sau fara reglaj, peste 25 MVA pina la 63
MVA
116 Idem, peste 63 MVA
117. Transformatoare si autotransformatoare de putere, de uz general, in ulei,
trifazate, cu 3 infasurari, cu sau fara reglaj, peste 25 MVA pina la 63 MVA
118. Idem, peste 63 MVA pina la 200 MVA
119. Idem, peste 200 MVA pina la 400 MVA
120. Transformatoare si autotransformatoare de putere, de uz general, in ulei,
trifazate, cu 3 infasurari, peste 400 MVA*1)
___________
*1) Preturile la toate tipurile de baza se stabilesc de Consiliul de Stat.

Transformatoare de masura

121. Transformator de curent, cu izolatie in portelan, de exterior, 5-1000 A,
tensiunea nominala 35 kV, simbol CESU-35
122. Transformator cu una dintre infasurari pentru protectie diferentiata,
tensiunea nominala 110 kV, simbol CESZ-110
123. Transformator de curent pentru montaj in instalatii exterioare tip suport,
cu izolatie in ulei, desen 4290, tensiunea nominala 220 kV, simbol
CESUK-220, gabarit 1300 X 740 X 3780 mm, greutatea fara ulei 130 kg
124. Transformator de curent pentru montaj in instalatii exterioare tip suport,
cu izolatie in ulei, desen 4292, N.I. nr. 2522-69, tensiunea nominala 400
kV, simbol CESUK-400, dimensiuni 1435 X 1066 X 4230 mm, greutate 2550 kg
125. Transformator monofazat de tensiune de exterior, cu izolatie in ulei, cu 2
infasurari secundare, tensiunea nominala 110 kV, simbol TEMU-110
126. Transformator de tensiune pentru montaj exterior, tip condensator, cu
izolatie in ulei, tensiunea nominala 400 kV, simbol TECU 400 "S" (fara
diapozitiv acord linie), cu separator de punere la pamint, desen G 4289,
N.I. nr. 2523-69, gabarit 4866 X 965 X 720 mm, greutate 780 kg

Motoare electrice

127. Motoare asincrone in scurt circuit de uz general, cu putere peste 3 kW pina
la 10 kW
128. Idem, cu putere peste 10 kW pina la 100 kW
129. Idem, peste 100 kW
130. Motoare asincrone in scurt circuit specializate (antiexplozive,
antigrizutoase, pentru actionare trolii ascensor, pentru pompe
submersibile, pentru actionarea electrotamburilor etc.), cu putere peste
3 kW pina la 10 kW
131. Idem, cu putere peste 10 kW pina la 100 kW
132. Idem, cu putere peste 100 kW
133. Motoare asincrone cu rotorul bobinat pentru uz general, cu putere peste 3
kW pina la 10 kW
134. Idem, cu putere peste 10 kW pina la 100 kW
135. Idem, peste 100 kW
136. Motoare electrice asincrone specializate cu inele (antiexplozive,
antigrizutoase, pentru actionarea macaralelor etc.), colectoare, cu putere
peste 3 kW pina la 10 kW
137. Idem, cu putere peste 10 kW pina la 100 kW
138. Idem, cu putere peste 100 kW
139. Motoare sincrone pentru uz general, cu putere peste 100 kW
140. Motoare sincrone specializate, cu putere peste 100 kW
141. Motoare cu tractiune de curent continuu cu colector, cu putere peste 100 kW

Aparataj electric de inalta tensiune

142. Intrerupator ortojector de medie tensiune tip IO, 15 kV-1250 A, puterea de
rupere 750 MVA, desen G.4224, N.I. nr. 2136-67
143. Intrerupator de inalta tensiune ortojector tip IO, 110 kV-1600 A, 6000 MVA,
desen G.4226 (exclusiv dispozitivul de actionat tip MOP 1 si piesele de
rezerva)
144. Intrerupator de inalta tensiune ortojector tip IO, 220 kV-1600 A, 10000
MVA, desen G.4227 (exclusiv dispozitivul de actionare MOP 1 si piesele de
rezerva)
145. Intrerupator de inalta tensiune ortojector tip IO, 400 kV-1600 A, 20000
MVA, desen 4331 (fara dispozitiv de actionare tip MOP 1 si piese de
rezerva)

Aparataj electric de joasa tensiune

146. Contactor electromagnetic in aer tip TCA, 10 A, cod 3207
147. Contactor electromagnetic cu relee termice in aer AC3-25 A, cod 3217
148. Idem, 63 A, cod 3226

Izolatoare din portelan electrotehnic de inalta si joasa tensiune

149. Izolator tije tip I.T., desen 111.04.1 IVJ.1-70, tensiune 20 kV
150. Soclu noval C1, desen 32.011, inclusiv calibrarea

Aparate de telecomunicatii

151. Telefon automat cu buton RS 70533 A

Aparate electrice pentru masurarea energiei electrice

152. Contor electric monofazat 10-40 A, 220 V, RS 70704 ACEG

Aparate medicale

153. Instalatie Rontgen diagnostic tip ELTEX t

Masini de facturat si contabilizat electronice

154. Masina electromecanica de facturat si contabilizat Felix FC-15, cu carul
masinii de scris de 20", fara perforator si registre suplimentare

Receptoare de radiodifuziune si televiziune

155. Radioreceptoare stationare, cu tranzistoare
156. Radioreceptoare pentru voiaj, cu tranzistoare.
157. Televizoare tip E 47
158. Televizoare tip E 59
159. Televizoare tip E 65

Frigidere si masini de spalat rufe, electrice

160. Frigidere tip Frigero de 180 l
161. Masina de spalat rufe electrica cu agitator tip ALBA LUX 9

Unicate

162. Utilaje complexe, instalatii, linii tehnologice, pentru toate ramurile din
economie, ale caror preturi se vor stabili:
- de Consiliul de Stat, pentru valori peste 10 mil. lei;
- de Consiliul de Ministri, pentru valori intre 8 si 10 mil. lei inclusiv;
- de ministere si celelalte organe centrale si locale, cu acordul
Comitetului de Stat pentru Preturi, pentru valori intre 5 si 8 mil. lei
exclusiv.
Conditia de livrare: pentru toate produsele din ramura constructiilor de
masini: franco depozitul furnizorului, exclusiv ambalajul de transport, cu
exceptia unor bunuri de consum (televizoare si radioreceptoare), pentru
care conditia de livrare este franco depozitul furnizorului, inclusiv
ambalajul de transport.
...........................................................................

VII. INDUSTRIA CHIMICA

Fire si fibre sintetice

1. Celofibra, fibra normala clasica, tip B, alba, calitatea I, N.I.I. nr.
3486-1968
2. Celofibra, fibra normala clasica, tip L, alba, calitatea I, N.I.I. nr.
3612-1965
3. Fibra relon alba, tip B, STAS nr. 7103-1967
4. Fibra poliesterica alba, tip B, N.I.I. nr. 4427-1970
5. Fibra P.N.A. (melana) alba, tip L, calitatea A, N.I.I. nr. 2769-1967
6. Fir de matase viscoza, lucios, 150 den, pe bobine, calitatea extra, STAS
nr. 163-1961

Produse chimice organice, anorganice si semiprelucrate

Negru de fum activ de furnale
7. - Rebonex H, tip H.A.F., in saci, N.I.I. nr. 4380-1969
8. - Rebomex 1, tip I.S.A.F., in saci, N.I.I. nr. 4380-1969
9. Acid sulfuric tehnic de contact si de camera tip 98, 96 si 92, exprimat in
100%, STAS nr. 97-1964
10. Soda caustica (hidroxid de sodiu NaOH tehnic), calitate superioara, tip C
si M, 98% NaOH, STAS nr. 98-1965
11. Amoniac tehnic lichefiat, calitatea I, minim 99,8%, STAS nr. 448-1967
12. Sulfat de cupru tehnic, calitate superioara, 99,5%, STAS nr. 341-1951
13. Soda calcinata (carbonat de sodiu anhidru tehnic), calitatea extra, STAS
nr. 99-1967
14. Carbura de calciu tehnica (Carbid), continut in acetilena 260 l/kg, STAS
nr. 102-1963
15. Cauciuc natural, calitatea I, import
16. Cauciuc Carom 1500, calitatea I, STAS nr. 7455-1970
17. Policlorura de vinil suspensie, tip S-67 compact, STAS nr. 6641-1968
18. Polietilena de joasa densitate (inalta presiune), natur, tip 121, calitatea
I, STAS nr. 8179-1968
19. Polistiren de uz general, tip G si U.P., STAS nr. 7862-1967
20. Hexaclorciclohexan tehnic, exprimat in 100% izomer gama, STAS nr. 6713-1968
21. Diclor-difenil-triclor-etan tehnic, exprimat in 100% p.p. (Detoxan), STAS
nr. 6629-1962
22. Fenol tehnic, calitatea extra, STAS nr. 6995-1971
23. Alcool metilic pur, calitatea extra sau superior, STAS nr. 6552-1968
24. Acetona tehnica de sinteza, calitatea I, STAS nr. 6366-1969
25. Sapun de rufe tip 60%, calitatea I, STAS nr. 189-1969

Ingrasaminte chimice

26. Azotat de amoniu, 34,5% N(2), STAS nr. 4890-1964
27. Uree, 46% N(2), N.I.D. nr. 3983-1967
28. Nitrocalcar, 28% N(2), STAS nr. 4904-1970
29. Superfosfat simplu granulat, exprimat in 100% P(2)O(5), varsat, STAS nr.
4647-1969
30. Superfosfat triplu granulat, exprimat in 100% P(2)O(5)
31. Sare potasica 38-42% K(2)O, din import

Ingrasaminte complexe, substante active

32. Azot - 100% N(2), N.I.I. nr. 4635-1970
33. Superfosfat - 100% P(2)O(5), N.I.I. nr. 4635-1970
34. Potasiu - 100% K(2)O, N.I.I. nr. 4635-1970

Medicamente

35. Aminofenazona (Piramidon), substanta, N.I.I. 3074-1964
36. Novalgina, substanta, N.I.I. nr. 3452-1968
37. Vitamina C, substanta, N.I.I. 3073-1966
38. Acid acetilsalicilic, substanta, N.I.I. nr. 1979-1968
39. Vitamina B6, substanta, din import
40. Vitamina B1, substanta, din import
41. Fenacetina, substanta, N.I.I. nr. 223-1967
42. Cloramfenicol racemic, substanta, N.I.I. nr. 2555-1963
43. Bevitex, continut in vitamina B12, 50 gama/gr
44. Aminofenazona, comprimate, 0,30 g, N.I.I. nr. 880-1967
45. Cloramfenicol, drajeuri, 250 mg in cutii de 12 bucati, N.I.I. nr. 1159-1963
46. Penicilina G potasica cristalizata, in flacon a 400.000 U.I., N.I.I. nr.
2248-1962
47. Streptomicina, sulfat, in flacon a 1 g, N.I.I. nr. 1404-1960
48. Tetraciclin, 0,250 g in flacon a 16 drajeuri, N.I.I. nr. 1553-1966
49. Vitamina B1, 100 mg/2 ml, in cutii a 5 fiole, N.I.I. nr. 1257-1968
50. Vitamina B6, 50 mg/2 ml, in cutii a 5 fiole, N.I.I, nr. 814-1968
51. Vitamina C, 0,200 g in flacon a 20 comprimate, N.I.I. nr. 962-1966
52. Acid acetilsalicilic, 0,50 g comprimat, N.I.I. nr. 2-1968
Conditia de livrare:
- pozitiile 1 si 2 - franco depozitul furnizorului, inclusiv ambalajul de
transport;
- pozitiile 3-6, 22-24, 38 - franco depozitul furnizorului, exclusiv
ambalajul de transport;
- pozitiile 7 si 8 - franco vagon statia de incarcare, inclusiv ambalajul
de conservare;
- pozitiile 9, 10, 13 - franco vagon statia de incarcare, exclusiv
ambalajul;
- pozitiile 11, 12, 17-21, 25, 29, 32-34 - franco depozitul furnizorului,
exclusiv ambalajul;
- pozitiile 14, 35, 37, 41-43 - franco vagon statia de destinatie, inclusiv
ambalajul de transport;
- pozitia 15 - franco frontiera geografica a R.S.R., inclusiv ambalajul;
- pozitia 16 - franco depozitul furnizorului, inclusiv ambalajul de
conservare, exclusiv ambalajul de transport;
- pozitiile 26-28, 30 - franco depozitul furnizorului, inclusiv ambalajul;
- pozitia 31 - franco frontiera geografica a R.S.R. pentru cantitatile
vagonabile sau franco magazia vamala pentru cantitatile nevagonabile,
exclusiv ambalajul;
- pozitiile 36, 39, 40 - franco frontiera geografica a R.S.R. pentru
cantitatile vagonabile sau franco magazia vamala pentru cantitati
nevagonabile, inclusiv ambalajul de conservare si transport;
- pozitiile 44-52 - franco vagon statia de destinatie, inclusiv ambalajul
de conservare si transport.
...........................................................................

VIII. INDUSTRIA MATERIALELOR DE CONSTRUCTII

1. Ciment portland P.400, STAS nr. 388-68
2. Ciment metalurgic M.400, STAS nr. 1202-67
Conditia de livrare pentru pozitiile 1 si 2: franco vagon statia de
destinatie, inclusiv ambalajul (saci cu 4 foi)
3. Caramizi de constructii din argila arsa, pline sau pina la 15% goluri,
presate pe cale umeda, de 240 X 115X 63 mm, calitatea A, STAS nr. 457-66
(produse de industria republicana)
4. Caramizi de constructii din argila arsa, cu gauri verticale GVP, de 290 X
140 X 63 mm, calitatea A, STAS nr. 5185-66 (produse de industria
republicana)
5. Caramizi de constructii din argila arsa, cu gauri orizontale, de 240 X 115
X 63 mm, calitatea A, N.I.-M.I.C. nr. 654-65 (produse de industria
republicana)
Conditia de livrare pentru pozitiile 3-5: franco vagon statia de
destinatie, exclusiv ambalajul.
6. Geamuri trase de 2 mm grosime, semiperimetrul categoria III, peste 240 cm,
masuri libere calitatea I, STAS nr. 853-66, franco vagon statia de
destinatie, inclusiv ambalajul (lada cusca din lemn de fag de 35 mp, STAS
nr. 5159-59)
7. Var industrial tip II, STAS nr. 254-68, franco vagon statia de destinatie,
in vrac (produs de industria republicana).

IX. INDUSTRIA EXPLOATARII SI PRELUCRARII LEMNULUI, INCLUSIV SILVICULTURA

Silvicultura

1. Masa lemnoasa pe picior-volum brut fara coaja*)
2. Arbori ce se vind cu firul populatiei din mediul satesc

Exploatarea si industrializarea lemnului

3. Lemn de lucru de molid, brad si stejar, rotund, pentru mina*)
4. Lemn de lucru de molid si brad, pentru celuloza si pasta mecanica*)
5. Lemn de lucru de fag, in steri, pentru pasta chimica, celuloza si pasta
mecanica
Conditia de livrare pentru pozitiile 3-5: franco vagon statia de incarcare
sau franco slep schela de incarcare.
6. Lemn de foc categoria A si B (esente tari si moi), STAS nr. 2340-71, fara
tichet, franco depozitul de desfacere I.C.S. Combustibilul
7. Cherestea de molid, brad, fag si stejar I (tehnologie normala), franco
vagon statia de destinatie*)
8. Placi din aschii de lemn (PAL) presate perpendicular pe fete (S, NS, 3 S si
3 NS)
9. Placi din fibre de lemn obisnuite (PFL) dure, omogene si stratificate,
pentru interior
10. Lazi fixe pentru uz general, din lemn masiv de fag
11. Butoaie din fag, de uz general, si din stejar, pentru vin si bauturi
distilate, capacitati 100-1000 litri
12. Chibrituri in cutii mici, STAS nr. 2627-64, cutiile si betele din lemn
13. Chibrituri in cutii mici, STAS nr. 2627-64, cutiile din carton si betele
din lemn
Conditia de livrare pentru pozitiile 8-13: franco vagon statia de
incarcare, exclusiv ambalajul de transport.
...........................................................................
NOTA:
Preturile de livrare limita*1) se refera la produsele destinate a fi
folosite ca mijloace de productie. Nu se considera depasirea limitei de
pret pe bucata, la tipurile noi de lazi si butoaie, daca pretul echivalent
pe mc la lazile de fag si litru capacitate la butoaiele de fag si stejar nu
este depasit.
___________
*1) Preturile se comunica prin grija Comitetului de Stat pentru Preturi.

X. INDUSTRIA CELULOZEI SI HIRTIEI

1. Hirtie pentru scris tip I (velina), N.I.-M.I.Ch. nr. 4094-68
2. Hirtie de ziar, STAS nr. 260-70*)
3. Hirtie pentru editii, STAS nr. 494-68
4. Hirtie de ambalaj superioara rezistenta, STAS nr. 3789-69
5. Hirtie de ambalaj obisnuita tip II, STAS nr. 3107-69
Conditia de livrare pentru pozitiile 1-5: franco vagon statia de incarcare,
inclusiv ambalajul de transport.

XI. INDUSTRIA TEXTILA

A. Materii prime

1. Bumbac fibra din saminta tip egipteana
2. Bumbac fibra din saminta americana (Upland), inclusiv bumbac sovietic,
sirian, turcesc, albanez, chinezesc
3. Fibra de iuta
4. Lina spalata, fina, pentru pieptene
5. Lina spalata, fina, pentru carda
6. Lina spalata, semifina, pentru pieptene
7. Lina spalata, semifina, pentru carda
8. Lina spalata, semigroasa, pentru pieptene
9. Lina spalata, semigroasa, pentru carda
10. Lina spalata, groasa, pentru pieptene
11. Lina spalata, groasa, pentru carda

B. Tesaturi

1. Tesaturi cu pina la 39% lina inclusiv, din fire cardate, pentru rochii
2. Tesaturi cu pina la 39% lina inclusiv, din fire pieptanate, semipieptanate,
tors prescurtat, pentru rochii
3. Tesaturi cu 100% celolana, pentru rochii
4. Tesaturi cu 60% poliesteri si 40% celolana, pentru rochii
5. Tesaturi cu pina la 39% lina inclusiv, din fire cardate, pentru costume
6. Tesaturi cu pina la 39% lina inclusiv, din fire pieptanate, semipieptanate,
tors prescurtat, pentru costume
7. Tesaturi cu 60% poliesteri si 40% celolana, pentru costume
8. Tesaturi cu pina la 39% lina inclusiv, din fire cardate, pentru paltoane si
pardesie, pentru barbati
9. Tesaturi cu pina la 39% lina inclusiv, din fire pieptanate, semipieptanate,
tors prescurtat, pentru paltoane si pardesie, pentru barbati
10. Tesaturi cu pina la 49% lina inclusiv, din fire cardate, pentru paltoane si
pardesie, pentru femei
11. Tesaturi cu pina la 49% lina inclusiv, din fire pieptanate, semipieptanate,
tors prescurtat, pentru paltoane si pardesie, pentru femei
12. Tesaturi tip loden si tip postav cu pina la 39% lina inclusiv, din fire
cardate
13. Tesaturi terom, cu 45% lina fina si 55% poliesteri, din fire pieptanate,
semipieptanate, tors prescurtat, pentru rochii
14. Tesaturi terom, cu 45% lina fina si 55% poliesteri, din fire pieptanate,
semipieptanate, tors prescurtat, pentru costume
15. Tesaturi pentru lenjerie, in majoritate*2) din fire cardate pina la Nm 34
inclusiv (exclusiv jacard si tip inlet), din fire de bumbac si din fire
tip bumbac
16. Tesaturi pentru camasi, bluze si pijamale, in majoritate*2) din fire
cardate pina la Nm 34 inclusiv, din fire de bumbac si din fire tip bumbac
17. Tesaturi pentru rochii, in majoritate*2) din fire cardate pina la Nm 34
inclusiv (exclusiv tip pichet, catifea si casmir), din fire de bumbac si
din fire tip bumbac
18. Tesaturi pentru costume si imbracaminte exterioara, in majoritate*2) din
fire cardate pina la Nm 34 inclusiv (exclusiv tip catifea cord), din fire
de bumbac si din fire tip bumbac
19. Tesaturi tip matase pentru furnituri de confectii textile (captuseli), cu
exceptia legaturii atlas
___________
*2) In functie de greutatea firelor care intra in contextura tesaturii.

C. Tricotaje si ciorapi

1. Maieuri de corp, din fire tip bumbac cardate grosimea 30-32-34-36
grosimea 42
2. Pantaloni de corp scamosati, din fire tip bumbac cardate, pentru copii
grosimea 30-32-34
3. Ciorapi pantalon (dresuri), din fire tip bumbac cardate, pentru copii
masura 12-14-16
4. Pulover, din fire polinitrilacrilice (PNA), pentru barbati
grosimea 48
5. Vesta, din fire polinitrilacrilice (PNA), pentru femei
grosimea 46
6. Ciorapi lungi, din fire tip bumbac cardate, pentru copii
masura 12-14-16
7. Ciorapi 1/2, din fire tip bumbac cardate (exclusiv ciorapi buclati), pentru
barbati
8. Ciorapi lungi, din fire tip bumbac cardate, pentru femei
9. Ciorapi din fire sintetice simple 20 den, tricotati pe masini circulare,
pentru femei
10. Sosete 1/4, din fire tip bumbac cardate (exclusiv sosete buclate), pentru
barbati
11. Sosete 1/4, din fire sintetice, supraelastice, pentru barbati
NOTA:
Pentru tricotaje si ciorapi de alte masuri, sau marimi (grosimi) decit cele
prevazute mai sus, preturile se stabilesc prin corelare, preturile
rezultate neconsiderindu-se depasire de limita.

D. Saci

1. Saci din fire liberiene
NOTA:
Pretul*1) se intelege pentru sacul in dimensiunea 70 X 110 cm. Pentru alte
dimensiuni preturile se stabilesc prin corelare, preturile rezultate
neconsiderindu-se depasire de limita.
___________
*1) Pretul se comunica prin grija Comitetului de Stat pentru Preturi.

Conditia de livrare: franco depozitul furnizorului, exclusiv ambalajul de
transport.
....................................................................

XII. INDUSTRIA CONFECTIILOR

1. Camasi cu mineci lungi, din tesaturi de bumbac fire medii, pentru barbati,
grosimea 36-40 (pret barem)

Confectii din tesaturi tip lina pentru adulti

2. Rochii din stofe cu 60% P.E.+40% celolana, pentru femei, tipul A, grosimea
46-48 (pret barem)
3. Paltoane din stofe cu pina la 49% lina din fire pieptanate si fire cardate,
pentru femei, tipul A, grosimea 46-48 (pret barem)
4. Costume la 1 rind, fara vesta, din stofe cu 60% P.E.+40% celolana, pentru
barbati, grosimea 46-48 (pret barem)
5. Paltoane din stofe cu pina la 39% lina din fire pieptanate si fire cardate,
pentru barbati, grosimea 46-48 (pret barem)

Uniforme din tesaturi de tip bumbac, pentru prescolari

6. Rochite gen sortulet, grosimea 26

Uniforme scolare din tesaturi de tip bumbac

7. Bluze, pentru fete, grosimea 34
8. Rochii, pentru fete, grosimea 34
9. Sorturi, pentru fete, grosimea 34
10. Sarafane, pentru fete, grosimea 34
11. Halate de protectie, pentru fete, grosimea 34
12. Camasi (bluze), pentru baieti, grosimea 34
13. Pantaloni, pentru baieti, grosimea 34

Uniforme scolare din tesaturi de tip lina

14. Sarafane, pentru fete, grosimea 34
15. Fuste plisate, pentru fete, grosimea 34 (100 cm)
16. Costume, pentru baieti, grosimea 34
17. Pantaloni, pentru baieti, grosimea 34
NOTA:
1. Pentru confectiile de alte marimi (grosimi) si alte tipuri decit cele
prevazute mai sus, preturile se stabilesc prin corelare, preturile
rezultate neconsiderindu-se depasire de limita.
2. Pentru confectiile de la pozitiile 1-5, prevazute cu auxiliare variabile
sau cu materiale de prezentare altele decit cele cuprinse in pretul
limita (barem), pretul acestor materiale se calculeaza pe baza
coeficientului 1,2 si se adauga pretului din barem, pretul rezultat
neconsiderindu-se depasire de limita.
Conditia de livrare: franco depozitul furnizorului, exclusiv ambalajul de
transport.
......................................................................

XIII. INDUSTRIA PIELARIEI SI INCALTAMINTEI

a) Incaltaminte pentru copii

1. Pantofi sau sandale cu fata din piele (cu exceptia celor cu fata din piele
presata si a celor cu caputa trasata sau impletita) si cu talpa bovine,
grupa 3, pentru:
- prescolari, marimea 13,5 - 16,5 cm
- prescolari, marimea 17 - 19 cm
- scolari, marimea 19,5 - 20,5 cm
- scolari, marimea 21 - 23,5 cm
- adolescenti, marimea 24 - 26 cm
2. Pantofi sau sandale cu fata din piele (cu exceptia celor cu fata din piele
presata, precum si a celor cu caputa trasata sau impletita) si cu talpa din
cauciuc, grupa 3, pentru:
- prescolari, marimea 13,5 - 16,5 cm
- prescolari, marimea 17 - 19 cm
- scolari, marimea 19,5 - 20,5 cm (tocul imbracat cu piele)
- scolari, marimea 21 - 23,5 cm (tocul imbracat cu piele)
- adolescenti, marimea 24 - 26 cm
3. Pantofi sau sandale cu fata din piele presata (cu exceptia celor cu caputa
trasata sau impletita) si cu talpa din cauciuc, grupa 3, pentru:
- prescolari, marimea 13,5 - 16,5 cm
- prescolari, marimea 17 - 19 cm
- scolari, marimea 19,5 - 20,5 cm
- scolari, marimea 21 - 23,5 cm
- adolescenti, marimea 24 - 26 cm
.........................................................................

b) Incaltaminte pentru adulti

4. Pantofi sau sandale, grupa 1 "Romarta", pentru femei
...........................................................................
5. Pantofi sau sandale cu fata din piele bovine (cu exceptia celor cu fata din
piele presata) si cu talpa din cauciuc, grupa 3, pentru femei
6. Pantofi sau sandale cu fata din piele bovine presata si cu talpa din
cauciuc, grupa 3, pentru femei
...........................................................................
7. Pantofi sau sandale cu fata din piele bovine (cu exceptia celor cu fata din
piele presata) si cu talpa din cauciuc, grupa 3, pentru barbati
8. Pantofi sau sandale cu fata din piele bovine presata si cu talpa din
cauciuc, grupa 3, pentru barbati
......................................................................
9. Bocanci cu fata din piele, bovine presata si cu talpa din cauciuc
vulcanizata, grupa 3, pentru barbati
Conditia de livrare: franco depozitul furnizorului, exclusiv ambalajul de
transport.
........................................................................

XIV. INDUSTRIA ALIMENTARA

Piine neagra din faina de griu

1. Piine neagra, STAS nr. 878-68
2. Cu adaos de cartofi
3. Alte sortimente (diverse gramaje)

Piine semialba din faina de griu

4. Piine semialba, STAS nr. 878-68
5. Cu adaos de cartofi
6. Alte sortimente (diverse gramaje)

Piine alba din faina de griu

7. Piine alba, STAS nr. 878-68
8. Cu adaos de cartofi
9. Alte sortimente (diverse gramaje)
...........................................................................
in conditia de livrare: franco centrul de desfacere, exclusiv ambalajul de
transport.
10. Paste fainoase nepreambalate
11. Zahar cristal (tos) nepreambalat, STAS nr. 11-68
12. Zahar bucati nepreambalat, STAS nr. 11-68
...........................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, exclusiv
ambalajul de transport.
13. Ulei comestibil de floarea-soarelui neimbuteliat, STAS nr. 12-62
...........................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, exclusiv
ambalajul de transport.
14. Margarina
15. Uleiuri vegetale industriale
16. Sroturi macinate de floarea-soarelui, STAS nr. 21-63
Conditia de livrare:
- franco depozitul furnizorului, exclusiv ambalajul de transport, pentru
vinzarile catre c.a.p, si membrii acestora;
- franco vagon statia de incarcare, exclusiv ambalajul de transport, pentru
vinzarile catre i.a.s.
17. Alte sortimente de sroturi furajere*)

Faina de griu pentru fondul pietei

18. Faina alba, in vrac, N.I.D. nr. 1090-64
19. Faina semialba, in vrac, N.I.D. nr. 1090-64
20. Faina neagra, in vrac, N.I.D. nr. 1090-64
...................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, exclusiv
ambalajul de transport.
21. Malai superior preambalat, extractie 75%, N.I.D. nr. 437-67
.......................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, exclusiv
ambalajul de transport.
22. Orez decorticat tip S, in vrac, STAS nr. 1226-62
..................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, inclusiv
ambalajul de transport (saci de hirtie).
23. Tarite de griu, STAS nr. 5785-58
Conditia de livrare: loco magazia intreprinderii furnizoare, exclusiv
ambalajul de transport.
24. Alte sortimente de tarite*)

Lapte de consum

25. Lapte de vaca, pasteurizat, cu 2% grasime, STAS nr. 143-61
- la bidon
- la sticle de 1000 ml
....................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, exclusiv
ambalajul de transport si de prezentare.
26. Lapte de vaca, pasteurizat, cu pina la 3% grasime, preambalat
27. Lapte de vaca si bivolita smintinit, pasteurizat, cu maximum 0,1% grasime,
la bidon si sticle 1/1

Produse lactate proaspete

28. Iaurt
29. Smintina
30. Brinza proaspata de vaci

Lapte praf

31. Din lapte normalizat, cu 20% grasime, STAS nr. 5559-62, in vrac
...........................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, inclusiv
ambalajul de transport.
32. Din lapte smintinit (pentru furajare)
Conditia de livrare: franco depozitul furnizorului, inclusiv ambalajul de
transport.

Brinzeturi

33. Telemea de oaie cu 47% grasime (calitatea I), STAS nr. 1981-67
.....................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, exclusiv
ambalajul de transport.
34. Telemea de vaca cu minimum 42% grasime (calitatea I), STAS nr. 1981-67
......................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, exclusiv
ambalajul de transport.
35. Brinzeturi fermentate
36. Brinzeturi topite
37. Brinzeturi framintate

Unt de vaca

38. Unt cu 74% grasime (calitatea I), preambalat, pachete a 200 g, STAS nr.
278-66
...........................................................................
in conditia de livrare: franco vagon statia de destinatie, inclusiv
ambalajul de transport.
39. Alte sortimente de unt preambalat in diferite gramaje

Carne de bovine

40. Carne de minzat, in sferturi, STAS nr. 2713-66
...........................................................................
in conditia de livrare: franco abator, exclusiv ambalajul de transport.
41. Carne de minzat, calitate superioara (antricot, vrabioara, spata, pulpa),
nepreambalata, ce se desface populatiei prin macelarii
42. Alte sortimente de carne de bovina in carcasa, transata, nepreambalata si
preambalata, pentru populatie
43. Carne de bovine transata pentru alimentatia publica

Carne de porcine

44. Carne de porc jumatati (fara slanina), STAS nr. 2443-66
...........................................................................
in conditia de livrare: franco abator, exclusiv ambalajul de transport.
45. Carne de porc calitate superioara (ceafa, antricot cu coasta, pulpa),
nepreambalata, ce se desface populatiei prin macelarii
46. Alte sortimente de carne de porc in carcasa, transata, alte calitati si
specialitati, nepreambalata si preambalata, pentru populatie
47. Carne de porc transata pentru alimentatia publica

Carne de ovine si caprine adulte

48. Carne de oaie, berbec, batal si capra (corp intreg, fara cap si picioare),
calitatea I
....................................................................
in conditia de livrare: franco abator, exclusiv ambalajul de transport.
49. Carne de miel

Carne de pasare

50. Carne de pasare, in carcase, prelucrata si preambalata
51. Carne de pasare transata pe portiuni anatomice

Grasimi animale

52. Slanina cruda si sarata*)
53. Untura de porc*)

Preparate din carne de vita, porc si oaie, nepreambalate

54. Preparate de tip toba, caltabos, singerete, lebarvursti
55. Preparate de tip parizer, crenvursti, polonez, cirnati proaspeti
56. Preparate de tip salamuri si cirnati semiafumate, slanina prelucrata, cas
de carne si preparate afumate de tip costita, piept de porc, jambon, ceafa
57. Preparate superioare din carne de tip cabanos, salam de vara, salamuri
crude, cirnati cruzi sau uscati, muschi, sunca presata, pastrama, babic
58. Specialitati de tip salam de Sibiu
59. Conserve pasteurizate din carne
60. Conserve sterilizate, din carne, in suc propriu, pateuri
61. Conserve mixte (din carne si adaosuri)

Conserve de legume in recipienti de sticla sau tabla

In apa si bulion, sterilizate sau pasteurizate, din:
62. Fasole pastai, mazare, rosii, vinete, ardei, precum si ghiveciuri
63. Alte legume (bame, dovlecei, conopida)

In ulei, sterilizate sau pasteurizate, din:
64. Ardei, rosii, vinete, precum si ghiveciuri, tocane, zacusca
65. Alte legume (bame, dovlecei, conopida)

In otet, din:
66. Castraveti si gogosari

Legume conservate prin concentrare

67. Bulion, pasta, suc si sos de rosii
68. Boia de ardei

Conserve de fructe sterilizate sau pasteurizate

69. Compot si fructe in apa
70. Gemuri, jeleuri, paste, creme, pireuri
71. Dulceturi
72. Sucuri si nectaruri
73. Marmelada, magiun
74. Siropuri

Peste proaspat si congelat

75. Peste de apa dulce, in regim natural si de crescatorie*)
76. Peste marin si oceanic
77. Sturioni*)
78. Peste prelucrat (decapitat, eviscerat, filetat)
79. Peste sarat si afumat

Conserve de peste

80. Conserve in ulei
81. Conserve in sos tomat
82. Conserve in suc propriu

Bauturi alcoolice

Vinuri de consum curent, varsate si imbuteliate in sticle 1/1
(exclusiv sticla)

83. Vin de masa superior, 9°, varsat
84. Idem, in sticle 1/1
85. Vin de regiune 10°, vechime pina la 1 an, varsat
86. Idem, in sticle 1/1
87. Vin de regiune superior 10,5°, vechime pina la 1 an, varsat
88. Idem, in sticle 1/1
...........................................................................
in conditia de livrare: franco depozitul furnizorului, exclusiv ambalajul
de transport.
89. Vinuri de calitate superioara (soiuri)
90. Bauturi tip vermut si bitter
91. Tuica si rachiuri naturale
92. Coniacuri
93. Rachiuri industriale
94. Romuri
95. Lichioruri
96. Bauturi tip gin - whisky
97. Bere blonda 12° la butoi si in sticle 1/2 (exclusiv sticla)
Pentru berea blonda la butoi ....................., in conditia de livrare:
- franco vagon statia de destinatie, exclusiv ambalajul de transport,
pentru livrarile catre intreprinderile comerciale cu ridicata;
.................................................., in conditia de livrare:
- franco vagon statia de destinatie, exclusiv ambalajul de transport,
pentru livrarile catre alti beneficiari.
Pentru berea blonda in sticle 1/2 ................, in conditia de livrare:
franco depozitul furnizorului, exclusiv ambalajul de transport.
98. Alte sortimente de bere

Alcool

99. Alcool etilic
100. Alcool medicinal si tehnic imbuteliat (exclusiv sticla)

Tigari - tutun

101. Tigari inferioare
102. Tigari medii
103. Tigari superioare
104. Tutun fermentat
105. Fainuri furajere de origine animala*)
106. Drojdie furajera cu 44% proteina si 10% umiditate*)
NOTA:
1. Preturile grupelor, subgrupelor si produselor prevazute la capitolul XIV
se refera numai la produsele din productia interna care se desfac prin
unitatile comerciale cu amanuntul.
Preturile cu amanuntul pentru desfacerea produselor prin unitatile de
alimentatie publica se stabilesc potrivit reglementarilor in vigoare.
2. Preturile limita pentru grupele, subgrupele si produsele de la capitolul
XIV corespunzatoare unitatilor de masura ..................................
sint determinate pe baza preturilor existente pentru sortimentele
superioare in gramajele si ambalajele cele mai mici.

XV. PRESA SI PUBLICATII

1. Cotidiene centrale
(Ziarul "Scinteia" in editie de 8 pagini)
2. Cotidiene locale
NOTA:
Conditiile difuzarii presei sint cele conform prevederilor legale.

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea obiectelor sau partilor de obiecte de constructii
crt.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
XVI. CONSTRUCTII
1. Locuinte
a) categoria I
- apartament cu 1 camera*)
- apartament cu 2 camere*)
- apartament cu 3 camere*)
- apartament cu 4 camere*)
b) categoria II
- apartament cu 1 camera*)
- apartament cu 2 camere*)
- apartament cu 3 camere*)
- apartament cu 4 camere*)
c) categoria III
- apartament cu 1 camera*)
- apartament cu 2 camere*)
- apartament cu 3 camere*)
- apartament cu 4 camere*)
d) garsoniera*)
2. Cladiri pentru invatamint
a) Scoli generale
- cu 8 sali de clasa, in mediul urban*)
- cu 4 sali de clasa, in mediul rural*)
b) Liceu cu 8 sali de clasa*)
c) Sali de gimnastica*)
d) Camine studentesti si internate scolare*)
3. Cladiri din domeniul sanatatii
a) Spitale generale
- spital de 500 paturi, cu policlinica si cu maternitate, confort I A*)
b) Policlinici
- policlinica tip 3, capacitate 1900 consultatii*)
- policlinica tip 3 (universitara), capacitate 2400 consultatii*)
c) Dispensare
- dispensar urban pentru 4 circumscriptii, cu stomatologie cu 10 locuri de
munca si 10 tehnicieni*)
- dispensar rural tip 2, cu stationar si micromaternitate cu incalzire
centrala*)
d) Centru stomatologic cu 10 unitati de lucru, cu laborator pentru 10
tehnicieni*)
e) Casa copilului, capacitate 200 copii*)
f) Statie de salvare, capacitate 40 masini*)
g) Sanatorii balneare, confort A, capacitate 500 paturi
- pentru cura interna*)
- pentru cura externa*)
4. Cladiri din domeniul culturii
a) Casa de cultura cu 600 locuri in sala de spectacol*)
b) Cluburi, categoria I*)
c) Camine culturale cu 500 locuri, categoria I*)
d) Cinematograf cu 650 locuri, categoria I*)
e) Biblioteca municipala, categoria I*)
5. Cladiri pentru crese si gradinite
a) Cresa (96 copii) + gradinita (224 copii) cu bucatarie si spalatorie,
capacitate 320 locuri, categoria I*)
b) Gradinita (112 copii) cu bucatarie si spalatorie categoria I*)
6. Cladiri pentru birouri si institute de proiectare
- Birouri categoria I, cu aria desfasurata 8,6 mp*)
- Institute de proiectare categoria I, cu aria desfasurata 9,2 mp*)
7. Cladiri pentru cantine
a) Cantine cu ospatari, capacitate 300 mese servite*)
b) Cantine cu autoservire, capacitate 1000 mese servite*)
8. Cladiri pentru magazine si unitati de alimentatie publica
a) Unitati comerciale de desfacere cu amanuntul din sistemul Ministerului
Comertului Interior si Centrocoop, constructii inchise si incalzite,
pentru activitati pe toata durata anului:
- alimentare*)
- nealimentare*)
b) Unitati de alimentatie publica din sistemul Ministerului Comertului
Interior si Centrocoop, constructii inchise si incalzite, pentru
activitati pe toata durata anului:
- Unitati cu pina la 80 locuri in sala de consumatie:
- crama + ospatarie*)
- cafe-bar + bistrou*)
- lacto-bar*)
- berarie + bufet + braserie + patiserie + bodega*)
- cofetarie + bar de zi*)
- gogoserie + bufet in incinta*)
- Unitati cu peste 80 locuri in sala de consumatie:
- restaurant + restaurant pensiune*)
- crama + ospatarie*)
- restaurant cu autoservire + unitate tip expres*)
- braserie + berarie*)
- gradini de vara (cu productie proprie)*)
- cofetarie*)
c) Unitati de alimentatie publica din sistemul Oficiului National de
Turism:
1. Bar de zi pina la 80 locuri*)
2. Restaurant in hoteluri orasenesti si statiuni de munte (peste 80
locuri)*)
3. Restaurant in ansambluri hoteliere de litoral (peste 80 locuri)*)
9. Cladiri destinate cazarii, din domeniul turismului
a) Hoteluri
- litoral*)
- oras - munte*)
b) Moteluri*)
c) Casute neincalzite*)
d) Cabane
- cazare*)
- alimentatie publica*)
e) Campinguri*)
NOTA:
Aplicarea preturilor limita in constructii se face in conditiile legii.



PRODUSE AGRICOLE*1)


*1) Cu exceptia preturilor la legume, cartofi timpurii si de vara, fructe,
struguri de masa, prune uscate si afumate seminte si material saditor, precum
si la animale, oua si gogosi de matase pentru reproductie, care se stabilesc
potrivit regimului prevazut in hotariri ale Consiliului de Ministri.



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea grupei, subgrupei sau produsului
crt.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

I. CULTURA PLANTELOR

Cereale

1. Griu*2)
75 kg greutate hectolitrica, 3% corpuri straine, 14% umiditate
2. Porumb*2)
3% corpuri straine, 16% umiditate
3. Orez nedecorticat
50 kg greutate hectolitrica, 3% corpuri straine, 14% umiditate
4. Orz
62 kg greutate hectolitrica, 5% corpuri straine, 14% umiditate
5. Orzoaica
64 kg greutate hectolitrica, 5% corpuri straine, 14% umiditate
___________
*2) Pretul de contractare fix este pret mediu pe tara.

Leguminoase boabe

6. Fasole uscata nepreambalata*)
5% corpuri straine, 14% umiditate

Oleaginoase boabe

7. Floarea-soarelui soiuri superioare*1)
40 kg greutate hectolitrica, 4% corpuri straine, 12% umiditate
8. In pentru ulei
6% corpuri straine, 11% umiditate
9. Soia
- 2% corpuri straine, 11% umiditate
- 4% corpuri straine, 13% umiditate
Conditia de livrare pentru produsele de la pozitiile 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8
si 9:
- loco producator pentru unitatile agricole de stat;
- loco comuna sau satul de resedinta pentru c.a.p. si membrii acestora;
- franco vagon statia de destinatie pentru pretul cu amanuntul la porumb
...........................................................................
___________
*1) Pretul de contractare fix este pret mediu pe tara.


Plante tehnice

10. Sfecla de zahar
Conditia de livrare: loco cultura sfeclei.
11. Tutunuri uscate nefermentate*)

Plante textile

12. Cinepa tulpini pentru fibra, calitatea I*)
13. In tulpini cu capsule pentru fibra, calitatea I*)
14. Cartofi de toamna, in vrac, calitatea I*)
15. Finuri (de lucerna, trifoi si fin natural)*)
16. Paie de griu*)
17. Struguri de vinificare*)
18. Tuica si rachiuri naturale*)

II. ANIMALE SI PRODUSE ANIMALE

Bovine pentru taiere

19. Tineret bovin de 321-400 kg viu, calitatea I, STAS nr. 3181-62
Conditia de livrare: loco producator.
20. Alte categorii de bovine pentru taiere*)
21. Tineret bovin (vitei) pentru crestere si ingrasare*)

Porcine pentru taiere

22. Porci de 100-120 kg viu
Conditia de livrare: loco producator.
23. Alte categorii de porcine pentru taiere*)

Ovine si caprine adulte

24. Oi pentru taiere, calitatea I, STAS nr. 3274-59 Conditia de livrare: loco
producator.
25. Alte categorii de ovine si caprine adulte pentru taiere*)
26. Miei si iezi pentru taiere*)
27. Pasari vii pentru carne*)
28. Giste indopate si ingrasate*)

Piei brute

29. Piei de bovine*)
30. Piei de porcine*)
31. Piei de ovine-caprine*)
32. Pielicele caracul*)

Lapte de vaca, cu 3,5% grasime STAS nr. 2418-61

33. - in perioada 1 mai - 31 octombrie
34. - in perioada 1 noiembrie - 30 aprilie
35. Lapte de oaie, cu 7% grasime STAS nr. 2418-61

Smintina, cu 35% grasime N.I. nr. 1661-66

36. - in perioada 1 mai - 31 octombrie
37. - in perioada 1 noiembrie - 30 aprilie
Conditia de livrare pentru produsele de la pozitiile 33-37 pentru unitatile
agricole de stat si c.a.p.: loco gospodarie - drum accesibil - la punctele
stabilite de comun acord prin contracte, inclusiv incarcarea in mijlocul de
transport; pentru ceilalti producatori: loco unitatea de receptionare a
laptelui.
38. Lina nespalata tigaie, calitatea I, STAS nr. 844-612)
Conditia de livrare: loco producator.
39. Alte sortimente de lina nespalata*)
___________
*2) Pretul de contractare fix este valabil numai pentru cooperativele
agricole de productie.

Miere de albine

40. Miere, in vrac
Conditia de livrare: loco producator.
41. Miere, preambalata
42. Gogosi de matase, crude*)

Oua de gaina, nepreambalate

43. - perioada 1 martie - 15 aprilie
44. - perioada 16 aprilie - 17 septembrie
45. - perioada 16 septembrie - 28 februarie
NOTA:
Preturile producatorilor la produsele agricole din nomenclator sint preturi
de baza, exclusiv sporurile de pret sau alte avantaje. Acordarea sporurilor
de pret si a avantajelor contractuale, precum si aplicarea preturilor de
baza, se fac potrivit regimului de preturi in vigoare.
In cadrul pretului mediu pe tara preturile de contractare la griu, porumb
si floarea-soarelui sint preturi fixe, stabilite diferentiat pe judete si
in cadrul acestora pe comune sau grupe de comune. Orice modificare a
incadrarii judetelor in scara preturilor existente precum si a criteriilor
de acordare a sporurilor de pret si avantajelor prevazute in regimul de
preturi in vigoare se face numai cu aprobarea Consiliului de Stat.


PRESTARI DE SERVICII

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea grupei, subgrupei sau serviciului
crt.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

I. TRANSPORTURI IN TRAFIC INTERN

A. Pe calea ferata

a) calatori
1. Transportul de calatori in curse regulate, cu tren personal, clasa I,
pentru o calatorie simpla, distanta 101-120 km
b) marfuri
2. Expeditii in vagoane complete in greutate de 25 tone:
- carbuni de pamint, distanta 261-280 km
- minereuri de fier brute sau concentrate, de metale neferoase brute,
distanta 401-430 km
- lemne de foc, distanta 221-240 km
- produse de cariera si balastiera, exclusiv nisipul si piatra pentru
scopuri industriale, mozaic si ornamente, distanta 161-170 km
- cherestea, ciment, distanta 221-240 km
- ingrasaminte, exclusiv cele naturale, distanta 341-360 km
- uleiuri vegetale in vagoane cisterne, distanta 301-320 km
- griu, porumb boabe, distanta 181-190 km
- zahar, distanta 321-340 km
- cartofi, in afara de cei timpurii, distanta 341-360 km
3. Expeditii in vagoane complete in greutate de 10 tone:
- tesaturi confectii textile si piele, incaltaminte, distanta 341-360 km
- paste fainoase, distanta 261-280 km
- faina de griu si porumb, distanta 101-110 km
4. Transporturi de coletarie in greutate de 100 kg, distanta 101-110 km,
exclusiv legume-fructe
NOTA:
Aplicarea tarifelor pe calea ferata se face potrivit prevederilor tarifului
local de calatori si a tarifului local de marfuri.

B. Cu mijloace auto

a) calatori
5. Transportul de calatori cu autobuzele in trafic interurban, in curse
regulate, pentru o calatorie simpla, distanta 21-25 km
b) marfuri
6. Transporturi de marfuri cu autocamioane, autobasculante si remorci
a) tarif general
- carbuni de pamint, minereuri, distanta 16 km
- lemne de foc, distanta 32 km
- produse de cariera si balastiera, distanta 11 km
- cherestea, caramizi, ciment, distanta 20 km
- ingrasaminte, distanta 93 km
- uleiuri, distanta 60 km
- paste fainoase, distanta 55 km
- griu, porumb boabe sau stiuleti, distanta 37 km
- zahar, distanta 55 km
- cartofi, distanta 55 km
- tesaturi si confectii, distanta 93 km
b) tarif pe kilometru
- autovehicul de 5 tone, distanta 141-150 km
7. Transportul pentru colectarea si distribuirea marfurilor efectuat cu
autocamioane, autobasculante si remorci, in interiorul localitatilor, cu
autovehicule de 5 tone
NOTA:
Aplicarea tarifelor pentru transportul de calatori si marfuri cu mijloace
auto se face potrivit legii.

C. Cu nave fluviale

a) calatori
8. Transportul de calatori cu nave fluviale obisnuite, in curse regulate,
pentru o calatorie simpla, distanta 31-40 km, clasa I
b) marfuri
9. Transporturi de marfuri in nave complete*)

D. Cu nave aeriene

10. Transporturi de calatori, in curse regulate, pentru o calatorie simpla la
distanta de 250 km
NOTA:
Aplicarea tarifelor pentru transportul cu nave aeriene se face potrivit
legii.

E. Cu mijloace cu tractiune animala

11. Transporturi cu mijloace cu tractiune animala
a) trasul materialelor lemnoase (transport fara vehicul)
- pina la 10 km*)
- pentru fiecare km in plus*)
b) in interiorul localitatilor, precum si pe drumuri si sosele:
- in interiorul oraselor*)
- in interiorul comunelor si pe drumuri si sosele:
lemne de foc
- pina la 30 km*)
- pentru fiecare km in plus*)
alte materiale
- pina la 30 km*)
- pentru fiecare km in plus*)
NOTA:
Aplicarea tarifelor pentru transportul cu mijloace cu tractiune animala si
cu animale se face potrivit legii.

II. SERVICII INTERNE POSTALE SI DE RADIO-TELECOMUNICATII

1. Scrisori simple in alte localitati, pina la 20 grame
2. Carti postale simple
3. Colete, gropuri si casete
4. Mandate postale (tarif proportional pe valoare)*)
5. Telegrame ordinare in alte localitati
6. Telefonie interurbana convorbiri obisnuite (trafic intens) la distante
peste 400 km*)
7. Telefonie urbana
a) posturi telefonice principale, linie individuala*)
b) convorbiri locale la posturi telefonice publice
8. Post difuzor radioficare
9. Post de radioreceptie cu lampi si portabile
10. Folosirea aparatelor de televiziune
NOTA:
Aplicarea tarifelor pentru serviciile interne postale si de
radio-telecomunicatii se face potrivit legii.

III. SERVICII COMUNALE

1. Chirii pentru locuinte (tarif de baza) in functie de salariul tarifar sau
pensia chiriasului/mp
pina la 800 lei
801 - 1.100 lei
1.101 - 1.300 lei
1.301 - 1.600 lei
peste 1.600 lei
NOTA:
Aplicarea tarifelor pentru chirii se face potrivit legii.
2. Apa potabila distribuita populatiei
3. Canalizare si salubritate pentru populatie
a) apa evacuata prin canal
(se calculeaza la 50% din cantitatea de apa consumata)
b) salubritate
(se calculeaza 0,5 mc de persoana anual)

IV. CAZARE IN HOTELURI (exclusiv taxele)

1. Categoria "lux"*)
2. Categoria I*)
3. Categoria II*)
4. Categoria III*)

V. LUCRARI EXECUTATE DE STATIUNILE PENTRU MECANIZAREA AGRICULTURII

Lucrari executate pentru cooperativele agricole de productie, la culturile
de cereale paioase, porumb pentru boabe, floarea-soarelui, cartofi si
sfecla de zahar

A. Tarife de plata in natura

1. Araturi superficiale la 14-17 cm
- griu, secara, orz, orzoaica, ovaz si porumb
- floarea-soarelui
- cartofi
2. Araturi pentru insamintari de toamna
- griu, secara, orz, orzoaica, ovaz si porumb
3. Araturi de toamna (ogor) si pentru insamintari de primavara
- griu, secara, orz, orzoaica, ovaz si porumb
- floarea-soarelui
- cartofi
4. Araturi de primavara, cu plug fara cormana, executate in ogor
- griu, secara, orz, orzoaica, ovaz si porumb
- floarea-soarelui
- cartofi
5. Imprastiat ingrasaminte chimice cu masina tip M.I.T.
- griu, secara, orz, orzoaica, ovaz si porumb
- floarea-soarelui
- cartofi
6. Imprastiat ingrasaminte chimice cu masina centrifugala tip M.I.C.
- griu, secara, orz, orzoaica, ovaz si porumb
- floarea-soarelui
- cartofi
7. Semanat
- griu, secara, orz, orzoaica, ovaz si porumb
- floarea-soarelui
- cartofi (plantat)
8. Recoltat
- griu, secara, orz, orzoaica, ovaz si porumb:
- cu vindroverul
- cu combina C1 sau C3, cu ridicatorul - adunator
- griu, secara, orz, orzoaica, ovaz, porumb si floarea-soarelui:
- cu combina C1, C3 sau cu combina autopropulsata C-12
- porumb stiuleti, cu combina CT-2 R
- cartofi - cu masini simple
- cu combina

B. Tarife de plata in bani pentru lucrarile efectuate
la cultura sfeclei de zahar

9. Aratura superficiala la 14-17 cm
10. Aratura de toamna (ogor) la 28-30 cm
11. Aratura de primavara pentru insamintari
12. Aratura de primavara cu plug fara cormana, executata in ogor
13. Imprastiat ingrasaminte chimice cu masina tip M.I.T.
14. Imprastiat ingrasaminte chimice cu masina centrifugala tip M.I.C.
15. Semanat
16. Recoltat cu combina

C. Uiumuri pentru lucrarile de treierat
(cu batoza, cu combina stationar si cu combina, din claie in claie)

- Treierat griu, secara, orz, orzoaica, ovaz, floarea-soarelui si porumb
(se calculeaza la cantitatea de produse rezultata dupa treierat)
NOTA:
Aplicarea tarifelor si incadrarea cooperativelor agricole de productie pe
zone se face potrivit legii.

VI. LUCRARI DE IMBUNATATIRI FUNCIARE, EFECTUATE DE UNITATILE DE SPECIALITATE
ALE MINISTERULUI AGRICULTURII, INDUSTRIEI ALIMENTARE SI APELOR

1. Irigarea culturilor, cu exceptia celor din sistemele locale de irigatii
a) Tarife fixe pentru intretinerea canalelor si constructiilor hidrotehnice
din sistemele de irigatii
- culturi de cimp
- trifoliene
- pomiviticole
- legume
- orez
b) Tarife pentru pomparea apei
2. Apararea terenurilor impotriva inundatiilor, exclusiv sistemele locale,
prin lucrari de:
a) indiguiri
b) indiguiri si desecari
- cu evacuarea apei gravitational
- cu evacuarea apei prin pompare
c) desecare fara indiguire
- cu evacuarea apei gravitational
- cu evacuarea apei prin pompare
NOTA:
Aplicarea tarifelor se face potrivit legii.

VII. CULTURA - ARTA - SANATATE

1. Odihna si tratament balnear pentru cetateni romani in statiunile
balneoclimaterice de interes general
a) cazare
- pe litoral*)
- in restul tarii*)
b) masa*)
c) tratament*)
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
2. Consultatii cu plata acordate in unitatile medico-sanitare si la domiciliu
a) Consultatii acordate in policlinicile cu plata de:
- profesori, conferentiari, doctori-docenti
- medici primari
- medici specialisti
- medici stomatologi
b) Consultatii acordate la domiciliu bolnavilor de:
- profesori, conferentiari, doctori-docenti
- ziua
- noaptea
- medici primari
- ziua
- noaptea
- medici specialisti
- ziua
- noaptea
- medici de medicina generala
- ziua
- noaptea
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
3. Spectacole cinematografice cu filme artistice de durata normala, exclusiv
spectacole organizate in sala Palatului R.S.R.
a) Proiectii cu filme artistice de lung metraj, pe banda de 16 mm, lungimea
minima a filmului 720 m*)
b) Proiectii cu filme artistice de lung metraj, pe banda de 35 mm, lungimea
minima a filmului 1.800 m*)
c) Proiectii cu filme artistice de lung metraj, pe banda de 70 mm, lungimea
minima a filmului 2.250 m*)
NOTA:
Aplicarea tarifelor la cinematografe se face potrivit legii.

VIII. CONFECTII DE IMBRACAMINTE SI LENJERIE DUPA COMANDA
SI MASURA INDIVIDUALA EXECUTATE IN UNITATILE DE DESERVIRE A POPULATIEI
(exclusiv unitatile "Casa de moda")

1. Confectii pentru barbati:
a) costum (sacou si pantalon fara vesta)
b) pardesiu clasic
c) palton clasic
2. Confectii executate in model simplu pentru femei:
d) costum taior
e) rochie
f) fusta
g) bluza
h) pardesiu
i) palton
3. Confectii pentru copii:
grosimea 32-34
j) costum (sacou si pantalon scurt)
k) rochita, model simplu
l) palton
4. Lenjerie, executie simpla
m) camasa barbateasca cu mineci lungi si mansete duble
NOTA:
Aplicarea tarifelor pentru confectiile de imbracaminte si lenjerie dupa
comanda si masura individuala se face potrivit legii.

IX. ALTE PRESTARI DE SERVICII

1. Macinis de cereale
a) in natura (se calculeaza asupra cantitatii de cereale adusa la macinat)
b) in bani
- pentru faina de griu sau secara
- pentru faina de porumb (malai) sau orz
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA GENERALA
1. La grupele sau subgrupele de produse si servicii din prezenta lista insemnate cu *) preturile si tarifele pe produse si servicii se stabilesc de Consiliul de Ministri. La restul grupelor si subgrupelor, preturile si tarifele pe produse si servicii se stabilesc de ministere si celelalte organe centrale si de organele locale cu acordul Comitetului de Stat pentru Preturi.
2. La produsele prevazute in prezenta lista, care se fabrica sau se importa pe calitati, Consiliul de Stat si Consiliul de Ministri stabilesc preturi pentru cele de calitatea I, daca nu se precizeaza altfel.
3. Limitele maxime de preturi si tarife se inteleg pentru unitatea de masura prevazuta in nomenclatura Consiliului de Stat. In cazul produselor, sortimentelor si serviciilor in alte unitati de masura, preturile si tarifele se stabilesc in mod corespunzator, potrivit legii, fara a se considera depasire de limita, daca in prezenta lista nu se mentioneaza altfel.
4. Preturile de livrare fixe si limita ale produselor cuprinse in prezenta lista*1) se aplica la livrarile efectuate pentru fondul din afara pietei, cu exceptiile prevazute de lege.
5. Conditia de livrare pentru produsele din grupele si subgrupele pentru care s-au prevazut limite maxime de preturi*1) este cea legal stabilita pentru produsul respectiv.
------------
*1) Preturile se comunica prin grija Comitetului de Stat pentru Preturi.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016