Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 33 din 25 ianuarie 1979  privind infiintarea unor combinate pentru producerea si industrializarea carnii de porc    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 33 din 25 ianuarie 1979 privind infiintarea unor combinate pentru producerea si industrializarea carnii de porc

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 9 din 27 ianuarie 1979
Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:

ART. 1
Pe data de 1 decembrie 1978 se înfiinţeazã în subordinea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul agriculturii de stat, Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita, cu sediul în comuna Cazanesti, judeţul Ialomita, şi Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis, cu sediul în municipiul Timişoara, judeţul Timis.
Înfiinţarea combinatelor se face prin fuzionarea unitãţilor prevãzute în anexa nr. 1. Combinatele au ca obiect de activitate producerea de carne de porc în viu, industrializarea şi valorificarea la export a produselor obţinute, precum şi fabricarea de nutreturi combinate.
ART. 2
Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis au urmãtoarele atribuţii principale:
a) organizeazã şi rãspund de realizarea integrala şi în condiţii de eficienta maxima a planului la toţi indicatorii, atît pe ansamblul combinatului, cît şi pe fiecare unitate componenta;
b) repartizeazã sarcinile de producţie, de livrare şi economico-financiare pe unitãţile componente;
c) rãspund de asigurarea bazei tehnico-materiale necesare desfãşurãrii ritmice a procesului de producţie în unitãţile componente;
d) elaboreazã tehnologii specifice procesului de producţie din cadrul combinatului;
e) asigura contractarea şi livararea producţiei la fondul pieţei şi la export.
ART. 3
Combinatele înfiinţate potrivit art. 1 funcţioneazã pe baza principiului autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridicã, şi se organizeazã potrivit normelor legale cu privire la organizarea şi conducerea întreprinderilor de stat.
ART. 4
În cadrul combinatelor se organizeazã complexe zootehnice - unitãţi de producţie specializate - care au plan de producţie propriu şi buget de venituri şi cheltuieli şi funcţioneazã pe principiul gestiunii economice.
Complexele zootehnice rãspund de îndeplinirea ritmica şi integrala a planului de producţie şi de livrãri, precum şi de realizarea tuturor indicatorilor economici şi financiari şi îşi desfãşoarã activitatea de producţie şi economico-financiarã pe baza de programe trimestriale şi lunare, întocmite de combinate.
În îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, complexele zootehnice îşi desfãşoarã activitatea cu celelalte unitãţi din cadrul combinatului, pe baza de contracte economice.
ART. 5
Structura organizatoricã a combinatelor pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Timis este cea prevãzutã în anexele nr. 2*) şi 3*).

------------
*) Anexele au fost comunicate instituţiilor interesate.

Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis se încadreazã în gradul special de organizare, iar unitãţile din componenta lor se încadreazã în gradele de organizare prevãzute în anexa nr. 4*).

-------------
*)Anexele au fost comunicate instituţiilor interesate.

Normativele de personal tehnic, economic, de alta specialitate şi administrativ pentru complexele zootehnice din cadrul Combinatului pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Combinatului pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis sînt cele prevãzute în anexele nr. 5*) - 8*).

-----------
*) Anexele au fost comunicate instituţiilor interesate.

ART. 6
Retributia tarifara pentru funcţiile de conducere din cadrul combinatelor este cea prevãzutã în <>Legea retribuirii dupã cantitatea şi calitatea muncii, nr. 57/1974 , pentru grupa a IV-a de ramuri.
ART. 7
Fabricile de nutreturi combinate, sectoarele mecanice şi sectoarele de construcţii din cadrul Combinatului pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Combinatului pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis se organizeazã potrivit normelor de structura şi normativelor de personal aprobate pentru agricultura de stat prin anexa nr. 2 alin. 2 şi <>art. 20 alin. 3 din Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile economice.
Normativul de personal tehnic, economic, de alta specialitate şi administrativ pentru fabricile de nutreturi combinate integrate în întreprinderile agricole de stat, prevãzut în anexa nr. 2 la Decretul Consiliului de Stat nr. 400/1977 privind modificarea unor anexe la <>Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile economice - agricultura de stat şi direcţia judeteana pentru agricultura şi industrie alimentara, se modifica potrivit anexei nr. 9*).

------------
*) Anexele au fost comunicate instituţiilor interesate.

ART. 8
Întreprinderile şi fabricile de industrializare a carnii, abatoarele, autobazele, secţiile de fainuri proteice şi secţiile de ambalaje metalice, întreţinere şi autoutilare din cadrul Combinatului pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Combinatului pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis se organizeazã pe baza normelor de structura aprobate pentru ramurile din care fac parte.
ART. 9
Întreprinderile de industrializare a carnii, precum şi autobazele - organizate corespunzãtor nivelului de uzina - fãrã personalitate juridicã, din cadrul Combinatului pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Combinatului pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis, vor fi conduse de un director, ajutat de un contabil şef şi vor avea în structura lor organizatoricã un numãr minim de compartimente functionale, organizate cel mult la nivel de birou.
ART. 10
Laboratoarele, birourile şi serviciile se organizeazã potrivit prevederilor <>art. 6, 9 şi 10 din Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile economice.
Sectorul energetic - unu pe combinat - se asimileazã, din punct de vedere al organizãrii şi numãrului de personal tehnic, economic, de alta specialitate şi administrativ, cu sectorul mecanic din întreprinderile agricole de stat.
ART. 11
Anexa la art. 2 alin. 2 şi <>art. 20 alin. 3 din Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile economice, Departamentul agriculturii de stat, se completeazã la cap. A structura de producţie şi de conceptie, de la pct. 10, cu colective de proiectare.
ART. 12
Numãrul de personal muncitor pentru cele doua combinate pe anul 1978 şi sursele de acoperire sînt prevãzute în anexa nr. 10*). În urmãtorii ani, pînã în anul 1982, la atingerea capacitãţii proiectate, numãrul de personal muncitor şi structura acestuia, pentru cele doua combinate, se stabilesc distinct, anual, prin planul naţional unic.

-------------
*) Anexa a fost comunicatã instituţiilor interesate.

ART. 13
Activul şi pasivul unitãţilor care fuzioneazã potrivit art. 1 trec, pe baza bilanţului încheiat la data de 30 noiembrie 1978, împreunã cu indicatorii de plan economici şi financiari şi cu contractele încheiate, la Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi la Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis.
Personalul care trece de la întreprinderile care fuzioneazã la Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis se considera transferat în interesul serviciului.
ART. 14
Prin derogare de la prevederile Decretului Consiliului de Stat nr. 415/1976 privind unele mãsuri pentru rationalizarea şi gospodãrirea economicoasa a parcului de autoturisme aparţinînd ministerelor, celorlalte organe centrale, comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, precum şi unitãţilor subordonate, numãrul maxim de autoturisme pentru transportul de persoane pentru Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis este cel prevãzut în anexa nr. 11*).

---------
*) Anexa a fost comunicatã instituţiilor interesate.

ART. 15
Mijloacele de transport auto din dotarea combinatelor pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita şi Timis rãmîn în administrarea proprie a acestora.
ART. 16
Indicatorii economici şi financiari ai Centralei pentru valorificarea cerealelor şi producerea nutreturilor combinate şi Departamentului agriculturii de stat din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare pe anul 1978 şi anii 1979 - 1980 se modifica potrivit anexei nr. 12*).

-------------
*) Anexa a fost comunicatã instituţiilor interesate.

ART. 17
Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 177/1975 privind aprobarea infiintarii unor asociaţii economice de stat şi cooperatiste se modifica în sensul ca asocierea Complexului intercooperatist "Gheorghe Doja" se face cu Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita.
ART. 18
Anexele nr. 1 - 12 fac parte integrantã din prezentul decret.



ANEXA 1

UNITĂŢILE CARE FUZIONEAZĂ
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Unitatea Sediul Trustul sau centrala de care aparţine
crt. localitatea judeţul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Ialomita

1. Întreprinderea Cazanesti Ialomita Trustul judeţean de întreprinderi
de stat pentru agricole de stat Ialomita
creşterea şi
ingrasarea
porcilor
Cazanesti
2. Întreprinderea Modelu Ialomita Trustul judeţean de întreprinderi
de stat pentru agricole de stat Ialomita
creşterea şi
ingrasarea
porcilor
Modelu
3. Întreprinderea Fetesti Ialomita Trustul judeţean de întreprinderi
de stat pentru agricole de stat Ialomita
creşterea şi
ingrasarea
porcilor
Fetesti
4. Întreprinderea Calarasi Ialomita Centrala pentru valorificarea
pentru cerealelor şi producerea nutreturilor
producerea combinate
nutreturilor
combinate
Calarasi
5. Întreprinderea Fetesti Ialomita Centrala pentru valorificarea
pentru cerealelor şi producerea nutreturilor
producerea combinate
nutreturilor
combinate
Fetesti

B. Combinatul pentru producerea şi industrializarea carnii de porc Timis

1. Întreprinderea Sacalaz Timis Trustul judeţean de întreprinderi
de stat pentru agricole de stat Timis
creşterea şi
ingrasarea
porcilor
Beregsau
2. Întreprinderea Gataia Timis Trustul judeţean de întreprinderi
de stat pentru agricole de stat Timis
creşterea şi
ingrasarea
porcilor
Birda
3. Complexul de Jebel Timis Trustul judeţean de întreprinderi
selecţie şi agricole de stat Timis
testare a
porcilor
Padureni
4. Întreprinderea Sacalaz Timis Centrala pentru valorificarea
pentru cerealelor şi producerea nutreturilor
producerea combinate
nutreturilor
combinate
Beregsau
5. Întreprinderea Gataia Timis Centrala pentru valorificarea
pentru cerealelor şi producerea nutreturilor
producerea combinate
nutreturilor
combinate
Birda
6. Abatorul Timişoara Timis Întreprinderea pentru industrializarea
Timişoara carnii Timis
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016