Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 33 din 21 februarie 1981  privind unele masuri pentru perfectionarea activitatii de cercetare stiintifica in domeniul industriei alimentare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 33 din 21 februarie 1981 privind unele masuri pentru perfectionarea activitatii de cercetare stiintifica in domeniul industriei alimentare

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL Nr. 11 DIN 24/02/81
Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:
ART. 1
- Pe data prezentului decret se înfiinţeazã Institutul de chimie alimentara, cu sediul în municipiul Bucureşti, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare.
Institutul de chimie alimentara are ca obiect de activitate cercetãri de chimie, biochimie, de noi procese şi procedee tehnologice, pentru valorificarea complexa şi integrala a materiilor prime agricole şi a altor resurse, în vederea dezvoltãrii şi diversificãrii producţiei de bunuri alimentare pentru asigurarea alimentaţiei rationale a tuturor categoriilor de consumatori.
Institutul de chimie alimentara se înfiinţeazã prin preluarea activitãţilor corespunzãtoare obiectului sau de activitate de la Institutul de cercetãri pentru industrie şi chimie alimentara, din subordinea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare, care se desfiinţeazã.
Activitatea de inginerie tehnologicã de la Institutul de cercetãri pentru industrie şi chimie alimentara trece la Institutul de studii şi proiectari de construcţii pentru agricultura şi industria alimentara.
ART. 2
- Laboratoarele de profil din cadrul Institutului de chimie alimentara îşi desfãşoarã activitatea în unitãţi de industrie alimentara, potrivit anexei nr. 1*).
*) Anexa nr. 1 a fost comunicatã instituţiilor interesate.
ART. 3
- Institutul de chimie alimentara coordoneazã intreaga activitate de elaborare şi realizare a programelor de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã din domeniul industriei alimentare, organizarea acţiunilor de specializare, perfecţionare şi reciclare a personalului, acţiunile de cooperare ştiinţificã internationala, precum şi manifestãrile ştiinţifice interne.
ART. 4
- Institutul de chimie alimentara funcţioneazã pe baza principiului autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridicã, şi se organizeazã potrivit prevederilor Decretului nr. 297/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile de cercetare şi de proiectare.
Conducerea activitãţii curente a Institutului de chimie alimentara se asigura de un director ajutat de directori adjuncţi ştiinţifici şi un secretar ştiinţific.
Funcţia de secretar ştiinţific al Institutului de chimie alimentara poate fi ocupatã de cãtre persoane care au cel puţin gradul profesional de cercetator ştiinţific principal gradul III, în condiţiile legii.
ART. 5
- Pe baza prezentului decret se înfiinţeazã Institutul de cercetare şi producţie pentru cultura şi industrializarea sfeclei de zahãr şi substanţelor dulci, cu sediul în comuna Fundulea, judeţul Calarasi, în subordinea Centralei pentru producţia şi industrializarea sfeclei de zahãr de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare, avînd ca obiect de activitate elaborarea de tehnologii de extracţie a zahãrului şi substanţelor dulci din plantele care conţin astfel de substanţe, asigurarea semintei pentru toatã cultura sfeclei de zahãr, precum şi elaborarea de tehnologii de cultura sfeclei de zahãr şi industrializarea acesteia.
Institutul de cercetare şi producţie pentru cultura şi industrializarea sfeclei de zahãr şi substanţelor dulci preia activitatea de cercetare privind industrializarea sfeclei de zahãr şi produselor zaharoase de la Institutul de cercetãri pentru industrie şi chimie alimentara, precum şi activitatea de cercetare privind cultura sfeclei de zahãr de la Institutul de cercetãri pentru cereale şi plante tehnice Fundulea din subordinea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice.
ART. 6
- Pe data prezentului decret se înfiinţeazã Centrul de cercetare şi producţie pentru piscicultura, pescuit şi industrializarea pestelui, cu sediul în municipiul Galaţi, în subordinea Centralei producţiei şi industrializarii pestelui de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare, avînd ca obiect de activitate cercetarea în domeniul pisciculturii şi pescuitului în apele curgãtoare, iazuri, elestee, lacuri de acumulare şi balti, producerea de puiet pentru amenajãri piscicole, precum şi industrializarea pestelui şi a altor resurse acvatice.
ART. 7
- Institutul de cercetare şi producţie pentru cultura şi industrializarea sfeclei de zahãr şi substanţelor dulci şi Centrul de cercetare şi producţie pentru piscicultura, pescuit şi industrializarea pestelui funcţioneazã pe baza principiului autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridicã, şi se organizeazã potrivit normelor legale cu privire la organizarea şi conducerea unitãţilor socialiste de stat şi normelor unitare de structura aprobate prin Decretul nr. 297/1973.
ART. 8
- Pentru activitatea de cercetare din domeniile culturii şi industrializarii sfeclei de zahãr, pisciculturii şi pescuitului, se înfiinţeazã, pe zone geografice, staţiunile de cercetare şi producţie, cu ferme de producţie, prevãzute în anexa nr. 2.
Staţiunile de cercetare şi producţie funcţioneazã în subordinea centralelor şi în coordonarea unitãţilor de cercetare şi producţie prevãzute în aceeaşi anexa.
Staţiunile de cercetare şi producţie funcţioneazã pe baza principiului autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridicã, şi se organizeazã potrivit prevederilor Decretului nr. 297/1973.
Fermele se organizeazã pe baza normelor unitare de structura aprobate pentru agricultura de stat.
ART. 9
- Institutul de studii şi proiectari de construcţii pentru agricultura şi industria alimentara îndeplineşte funcţia de proiectant general pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice necesare realizãrii obiectivelor de investiţii ale Departamentului industriei alimentare.
Pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice de execuţie privind realizarea utilajelor, instalaţiilor industriale şi a aparatelor se vor încheia contracte cu unitãţi din subordinea Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini, care îndeplinesc funcţia de proiectant de specialitate.
ART. 10
- Mãrimea, grupa de ramura şi nivelul de retribuire pentru unitãţile de cercetare şi de cercetare şi producţiei înfiinţate potrivit prezentului decret sînt cele prevãzute în anexa nr.3.
ART. 11
- Activul şi pasivul stabilit pe baza bilanţurilor împreunã cu indicatorii de plan economici şi financiari şi cu contractele încheiate trec la unitãţile înfiinţate potrivit prevederilor prezentului decret.
Personalul care trece la unitãţile înfiinţate se considera transferat în interesul serviciului. Personalul cu studii superioare atestat de cercetare şi proiectare îşi pãstreazã gradul profesional avut la data transferului.
ART. 12
- Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor, împreunã cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, vor propune, în termen de 45 de zile de la data prezentului decret, modificarea indicatorilor economici şi financiari, cu influentele ce decurg, cu menţinerea echilibrului bugetar.
ART. 13
- Mãsurile de înfiinţare a unitãţilor prevãzute în prezentul decret se realizeazã prin redistribuire, în cadrul indicatorilor economici şi financiari, al numãrului total de personal şi al fondului de retribuire, aprobate pentru Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socialã şi prin bugetul de stat, pentru anul 1981.
ART. 14
- Lista unitãţilor de cercetare şi de proiectare din subordinea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare, prevãzutã în anexa nr. 1 pct. 12 la Decretul nr. 139/1974 privind aprobarea listelor unitãţilor de cercetare şi de proiectare organizate potrivit Decretului nr. 297/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile de cercetare şi de proiectare, se modifica şi se înlocuieşte potrivit anexei nr. 4*.
* Anexa nr. 4 a fost comunicatã instituţiilor interesate.
ART. 15
- Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul decret.
ANEXA 2
Staţiunile de cercetare şi producţie şi fermele înfiinţate - denumirea,

subordonarea - coordonarea, obiectul de activitate şi gradul de

organizare



---------------------------------------------------------------------------

Nr. Denumirea Subordonarea Obiectul de activitate Gradul de

crt. ------------ organizare

Coordonarea

----------------------------------------------------------------------------

1. Staţiunea de cer- Centrala produc- - Cercetãri pentru obti- II

cetare şi produc- tie şi industria- nerea şi producerea

tie pentru cultura lizarii sfeclei sfeclei de zahãr şi

sfeclei de zahãr ----------------- prelucrarea acesteia

Giurgiu, cu Ferma Institutul de - Cercetãri pentru obti- II

de producţie cercetare şi pro- nerea de seminţe se-

Giurgiu producţie pentru lectionate necesare

cultura şi indus- culturii sfeclei de zahãr

trializarea sfeclei

de zahãr şi substan-

telor dulci

- Producerea de seminţe

pentru cultura sfeclei

de zahãr



2. Staţiunea de cer- Centrala producţiei - Cercetãri pentru obti- III

cetare şi produc- şi industrializarii nerea şi producerea

tie pentru cultura sfeclei de zahãr sfeclei de zahãr şi

sfeclei de zahãr -------------------- prelucrarea acesteia

Arad, cu Ferma de Institutul de cer- - Cercetãri pentru obti- II

producţie Arad cetare şi producţie nerea de seminţe selec-

pentru cultura şi tionate necesare culturii

industrializarea sfeclei de zahãr

sfeclei de zahãr şi - Producerea de seminţe

substanţelor dulci pentru cultura sfeclei

de zahãr



3. Staţiunea de cer- Centrala producţiei - Cercetãri pentru obti- III

cercetare şi pro- şi industrializarii nerea şi producerea

ductie pentru cul- sfeclei de zahãr sfeclei de zahãr şi

tura sfeclei de prelucrarea acesteia

zahãr Braşov-Stu-

pini, cu -------------------

Ferma de producţie Institutul de cer- - Cercetãri pentru obti- II

Braşov-Stupini cetare şi producţie nerea de seminţe selec-

pentru cultura şi tionate necesare culturii

industrializarea sfeclei de zahãr

sfeclei de zahãr şi

substanţelor dulci

- Producerea de seminţe

pentru cultura sfeclei

de zahãr



4. Staţiunea de cer- Centrala producţiei - Cercetãri pentru obti- III

cetare şi produc- şi industrializarii nerea şi producerea

tie pentru cultura sfeclei de zahãr sfeclei de zahãr şi

sfeclei de zahãr ------------------- prelucrarea acesteia

Roman, cu

Ferma de produc- Institutul de cer- - Cercetãri pentru obti- II

tie Roman cetare şi producţie nerea de seminţe selec-

pentru cultura şi tionate necesare culturii

industrializarea sfeclei de zahãr

sfeclei de zahãr şi

substanţelor dulci

- Producerea de seminţe

pentru cultura sfeclei

de zahãr



5. Staţiunea de cer- Centrala producţiei - Cercetãri privind bio- III

cetare şi produc- şi industrializarii logia şi ameliorarea

tie piscicolã pestelui pestelui

Podul Iloaiei, ------------------- - Cercetãri privind acli- II

judeţul Iaşi,cu Centrul de cercetare matizarea de noi specii

Ferma de produc- şi producţie pentru de peste

tie Podu Iloaiei piscicultura, pescuit

Ferma de produc- şi industrializarea - Producerea de puiet

tie Tiganesti pestelui necesar popularii bunu-

rilor naturale piscicole

- Producţia de peste de

consum

----------------------------------------------------------------------------

ANEXA 3
Mãrimea, grupa de ramura şi nivelul de retribuire pentru unitãţile de

cercetare şi de cercetare şi producţie



----------------------------------------------------------------------------

Nr. Denumirea unitãţii Mãrimea Grupa Nivelul

crt. de ramuri de retribuire

----------------------------------------------------------------------------

1. Institutul de chimie alimentara mare IV II

2. Institutul de cercetare şi producţie

pentru cultura şi industrializarea

sfeclei de zahãr şi substanţelor dulci mic IV II

3. Centrul de cercetare şi producţie pentru

piscicultura, pescuit şi industrializarea

pestelui --- IV II

----------------------------------------------------------------------------



--------------------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016