Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 284 din 31 iulie 1979  privind stabilirea sectoarelor municipiului Bucuresti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 284 din 31 iulie 1979 privind stabilirea sectoarelor municipiului Bucuresti

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 69 din 1 august 1979
Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:

ART. 1
Municipiul Bucureşti se organizeazã pe 6 sectoare.
Delimitarea sectoarelor municipiului Bucureşti este prevãzutã în anexa nr. 1.
Prevederile anexei la <>Legea nr. 2/1968 privind organizarea administrativã a teritoriului Republicii Socialiste România se modifica în mod corespunzãtor anexei nr. 1.
ART. 2
Aparatul propriu al comitetelor executive ale sectoarelor municipiului Bucureşti se redistribuie potrivit noii organizãri administrativ-teritoriale, conform anexei nr. 2.
ART. 3
Personalul transferat de la sectoarele existente ale municipiului Bucureşti la sectoarele nou înfiinţate, precum şi celui devenit disponibil potrivit prevederilor art. 2 din prezentul decret, i se aplica dispoziţiile <>art. 21 din Decretul nr. 162/1973 .
ART. 4
Numãrul de circumscripţii electorale pentru sectoarele municipiului Bucureşti, prevãzut în <>art. 10 din Legea electoralã a Republicii Socialiste România nr. 67/1974 , se modifica astfel:
"În sectoarele municipiului Bucureşti: 55-71 circumscripţii".
ART. 5
Anexele nr. 1-2 fac parte integrantã din prezentul decret.

NICOLAE CEAUŞESCU
Preşedintele Republicii
Socialiste România

ANEXA 1

Municipiul Bucureşti, Capitala Republicii Socialiste România, se compune din 6 sectoare:
- sectorul 1
- sectorul 2
- sectorul 3
- sectorul 4
- sectorul 5
- sectorul 6

DELIMITAREA SECTOARELOR MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Sectorul 1
Situat în partea de nord-vest a municipiului, cuprins între sectoarele 2 şi 6, are urmãtoarea delimitare:
Începînd de la intersectia bulevardului 1848 cu bulevardul Republicii şi bulevardul Nicolae Balcescu, limita de sud urmeazã traseul: piata Nicolae Balcescu (exclusiv), bulevardul Republicii (exclusiv) pînã la intersectia cu calea Victoriei, în continuare bulevardul Gheorghe Gheorghiu-Dej (exclusiv) pînã la podul Elefterie.
- Spre sud-vest limita continua pe firul riului Dimbovita de la podul Elefterie pînã la strada Ştefan Furtuna, pe strada Ştefan Furtuna (exclusiv) pînã la calea Plevnei, pe calea Plevnei (exclusiv) pînã la intersectia soselei Orhideelor cu calea Giulesti, calea Giulesti (exclusiv) pînã la Drumul Carierei, Drumul Carierei (inclusiv) pînã la linia caii ferate Bucureşti-Rosiori, linia caii ferate Bucureşti-Rosiori pînã la linia caii ferate de centura.
- Limita nord-vestica urmeazã calea feratã de centura pînã la liziera vestica a pãdurii Tunari.
- Spre est limita o constituie o linie conventionala care porneşte de la liziera vestica a pãdurii Tunari pînã la strada Vadul Moldovei (inclusiv), continua pe aceasta strada cuprinzînd şi gradina zoologica Baneasa, continua spre sud pînã la intersectia caii ferate Bucureşti-Constanta cu soseaua Pipera. De la aceasta intersectie limita urmeazã traseul pe soseaua Pipera (exclusiv), calea Floreasca (inclusiv), strada Polona (inclusiv) pînã la piata Alexandru Sahia (exclusiv), strada Xenopol, strada Pictor Verona pînã la intersectia cu strada Pitar Mosi, strada Pitar Mosi pînã la strada C.A. Rosetti, strada C.A. Rosetti pînã la bulevardul Nicolae Balcescu, bulevardul Nicolae Balcescu pînã la intersectia cu bulevardul Republicii (toate inclusiv).
Sectorul 2
Situat în partea de nord-est a municipiului, cuprins între sectoarele 1 şi 3, are urmãtoarea delimitare:
Începînd de la intersectia bulevardului Republicii cu bulevardul Nicolae Balcescu, limita de vest a sectorului urmeazã traseul: piata Nicolae Balcescu, bulevardul Nicolae Balcescu pînã la strada C.A. Rosetti, strada C.A. Rosetti pînã la strada Pitar Mosi, strada Pitar Mosi pînã la strada Pictor Verona, strada Pictor Verona pînã la strada Xenopol, strada Xenopol (toate exclusiv) pînã la piata Alexandru Sahia, piata Alexandru Sahia (inclusiv), strada Polona, calea Floreasca (ambele exclusiv), soseaua Pipera (inclusiv) pînã la intersectia cu calea feratã Bucureşti-Constanta.
- Spre nord limita sectorului o constituie linia de cale feratã Bucureşti-Constanta pînã la gara Pantelimon (exclusiv).
- Spre est limita urmeazã traseul caii ferate de legatura Pantelimon-Obor pînã la lacul Fundeni, urmînd apoi spre est cursul riului Colentina pînã la soseaua Pantelimon.
- Spre sud limita o constituie soseaua Pantelimon pînã la intersectia cu soseaua Vergului, soseaua Vergului pînã la strada Morarilor, bulevardul Muncii de la intersectia cu strada Morarilor pînã la intersectia cu soseaua Mihai Bravu, piata Muncii (inclusiv), în continuare pe calea Calarasi pînã la intersectia cu strada Romulus (toate exclusiv), strada Romulus pînã la intersectia cu strada Mintuleasa, strada Mintuleasa pînã la strada Negustori, strada Negustori pînã la bulevardul Hristo Botev (toate inclusiv), bulevardul Hristo Botev pînã la bulevardul Republicii, bulevardul Republicii pînã la intersectia cu bulevardul 1848 şi bulevardul Nicolae Balcescu, piata Nicolae Balcescu (toate exclusiv).
Sectorul 3
Situat în partea de sud-est a municipiului, cuprins între sectoarele 2 şi 4, are urmãtoarea delimitare:
Începînd de la intersectia bulevardului Republicii şi bulevardul Gheorghe Gheorghiu-Dej cu calea Victoriei, limita de nord urmeazã traseul: bulevardul Republicii pînã la bulevardul Hristo Botev, bulevardul Hristo Botev (ambele inclusiv) pînã la strada Negustori, strada Negustori pînã la intersectia cu strada Mintuleasa, strada Mintuleasa pînã la strada Romulus, strada Romulus (toate exclusiv) pînã la calea Calarasi, calea Calarasi pînã la intersectia cu soseaua Mihai Bravu, piata Muncii, în continuare bulevardul Muncii pînã la strada Morarilor, strada Morarilor (exclusiv) pînã la intersectia cu soseaua Vergului, soseaua Vergului (exclusiv) pînã la soseaua Pantelimon, soseaua Pantelimon (exclusiv) pînã la riul Colentina, pe firul riului Colentina pînã la strada Peles (toate inclusiv).
- Spre est limita este formatã de strada Peles (inclusiv), pasajul C.F.R. gara Catelu, pe linia caii ferate Bucureşti-Oltenita, pe limita vestica a Întreprinderii de cabluri şi materiale electroizolante şi a Întreprinderii de mono şi policristale de siliciu, pe Drumul între Tarlale (inclusiv) de la strada Ghetu Anghel pînã la limita de nord a satului Catelu, comuna Glina. De aici urmeazã limita de nord a satului Catelu pînã la bulevardul Ion Sulea, pe limita de est a Întreprinderii "Cartonajul" şi autobazei I.T.B., pe limita de sud a acestei autobaze şi a bazei de producţie a Ministerului Construcţiilor Industriale, de unde printr-o linie conventionala spre sud, limita se înscrie pînã la riul Dimbovita.
- Limita de sud urmeazã firul riului Dimbovita pînã la piata Naţiunilor Unite (exclusiv).
- Limita de vest o constituie calea Victoriei (inclusiv) pînã la intersectia acesteia cu bulevardul Gheorghe Gheorghiu-Dej şi bulevardul Republicii.
Sectorul 4
Situat în partea de sud a municipiului, cuprins între sectoarele 3 şi 5, are urmãtoarea delimitare:
Începînd din piata Naţiunilor Unite (inclusiv), limita de nord o constituie firul riului Dimbovita pînã la circa 1800 m est de podul de pe Dimbovita de pe soseaua Vitan-Birzesti.
- Spre est limita o constituie o linie conventionala cu direcţia sud-vest pînã la Drumul Cheile Turzii. Se continua pe Drumul Cheile Turzii, pe strada Pechiu Ion pînã la soseaua Berceni, pe soseaua Berceni pînã la linia de centura (toate inclusiv) cuprinzînd şi cimitirul Berceni.
- Limita de sud o constituie linia de centura, circa 2400 m spre vest de la soseaua Berceni, cuprinzînd şi unitatea şi depozitul de colectare a metalelor din cadrul Ministerului Industriei Metalurgice.
- Limita sud-vestica este conventionala, înscriindu-se de la linia de centura cu direcţia nord-vest pînã la Drumul Bercenarului, continua pe Drumul Bercenarului (inclusiv) pînã la soseaua Giurgiului.
- Limita de vest a sectorului se înscrie pe soseaua Giurgiului, calea Şerban Voda pînã la intersectia cu strada Mitropolitul Iosif, pe strada Mitropolitul Iosif, strada Mitropolitul Veniamin Costache pînã la strada Cutitul de Argint, strada Cutitul de Argint, strada Serg. major Ancuta Ilie (toate inclusiv), pe limita incintelor I.T.A. Bucureşti şi I.T.A. Ilfov pînã la strada Fabrica de Chibrituri, strada Fabrica de Chibrituri (exclusiv) pînã la strada Mitropolitul Filaret, pe strada Mitropolitul Filaret pînã la strada Gazelei, strada Gazelei pînã la calea Rahovei, calea Rahovei (toate inclusiv) pînã la strada Antim, strada Antim, strada Sfintii Apostoli pînã la strada Apolodor, strada Apolodor (toate exclusiv) pînã la piata Naţiunilor Unite (inclusiv).
Sectorul 5
Situat în partea de sud-est a municipiului, cuprins între sectoarele 4 şi 6, are urmãtoarea delimitare:
Începînd de la intersectia bulevardului Gheorghe Gheorghiu-Dej şi bulevardului Republicii cu calea Victoriei, limita de est a sectorului urmeazã traseul: calea Victoriei pînã la piata Natiunile Unite (ambele exclusiv), strada Apolodor pînã la strada Sfintii Apostoli, pe strada Sfintii Apostoli pînã la strada Antim, strada Antim (toate inclusiv) pînã la calea Rahovei, calea Rahovei pînã la intersectia cu strada Gazelei, pe strada Gazelei, pe strada Mitropolitul Filaret (toate exclusiv) pînã la strada Fabrica de Chibrituri, pe strada Fabrica de Chibrituri (inclusiv), pe limita dintre incintele I.T.A. Bucureşti şi I.T.A. Ilfov, strada Serg. major Ancuta Ilie, pe strada Cutitul de Argint pînã ls trada Mitropolitul Veniamin Costache, pe strada Mitropolitul Veniamin Costache pînã la strada Mitropolitul Iosif, pe strada Mitropolitul Iosif, calea Şerban Voda, soseaua Giurgiului (toate exclusiv), pînã la linia de cale feratã Bucureşti-Giurgiu.
- Limita sud-estica este formatã de o linie conventionala spre vest de la intersectia caii ferate Bucureşti-Giurgiu cu soseaua Giurgiului pînã la strada Orşova, pe strada Orşova (inclusiv) pînã la soseaua Bucureşti-Magurele. Limita continua cu o linie conventionala de la intersectia soselei Bucureşti-Magurele cu strada Orşova, spre nord-vest pînã la drumul ce face legatura cu Gara Virteju; se continua pe acest drum cu direcţia nord-est pînã la strada Botorca, pe strada Botorca (inclusiv) pînã la strada Simfoniei; de la strada Simfoniei spre sud-vest pe drumul ce face legatura cu strada Piatra Soimului, pe strada Draganul (exclusiv) intersectind soseaua Alexandriei în dreptul km. 8, apoi statia de pompare a Întreprinderii canal-apa Bucureşti, urmeazã strada Ghidiceni spre sud-vest, circa 800 m, de unde continua cu o linie conventionala pînã la prelungirea Ghencea la intersectia cu intrarea Floarea Galbena, cuprinzînd şi Staţiunea experimentala de plante medicinale Bucureşti.
- Spre nord limita sectorului urmeazã traseul: prelungirea Ghencea de la intrarea Floarea Galbena pînã la strada Alexandru Moghioros, pe bulevardul Ghencea pînã la intersectia cu calea 13 Septembrie, de unde se înscrie pe Drumul Sarii, bulevardul Geniului, soseaua Cotroceni pînã la riul Dimbovita (toate exclusiv), de unde urmeazã firul riului Dimbovita pînã la podul Elefterie, în continuare pe bulevardul Gheorghe Gheorghiu-Dej (inclusiv) pînã la intersectia cu calea Victoriei.
Sectorul 6
Situat în partea de vest a municipiului, cuprins între sectoarele 1 şi 5, are urmãtoarea delimitare:
Începînd de la intersectia riului Dimbovita cu strada Ştefan Furtuna şi soseaua Cotroceni, limita de est a sectorului urmeazã traseul: soseaua Cotroceni, bulevardul Geniului, Drumul Sarii (toate inclusiv) pînã la intersectia cu calea 13 Septembrie şi bulevardul Ghencea.
- Spre sud limita sectorului urmeazã traseul: bulevardul Ghencea, prelungirea Ghencea (ambele inclusiv) pînã la intrarea Floarea Galbena.
- Spre vest limita o constituie o linie conventionala care porneşte din dreptul intrãrii Floarea Galbena pînã la complexul de sere floricole (exclusiv), pe limita de sud şi de est a acestuia pînã la strada Emil Bodnaras, pe strada Emil Bodnaras (inclusiv), spre vest pînã la linia caii ferate de centura spre nord, apoi pe aceasta linie feratã pînã la canalul Arges, canalul Arges, pînã la statia Întreprinderii canal-apa Bucureşti, de aici pe canalul deversor pînã la riul Dimbovita, se continua pe riul Dimbovita pînã la Drumul Morii.
- Spre nord sectorul este limitat pe traseul caii ferate Bucureşti-Rosiori, începînd de la Drumul Morii pînã la Drumul Carierei (exclusiv), calea Giulesti pînã la intersectia cu soseaua Orhideelor, în continuare pe calea Plevnei pînã la strada Ştefan Furtuna, pe strada Ştefan Furtuna pînã la riul Dimbovita (toate inclusiv).

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Doina Dasc?lu
21 Septembrie 2022
Dac? m-am n?scut în sectorul 5 in partea care din 1979 a trecut la sectorul 4 ?i pierzandu-mi certificatul de na?tere,am ob?inut altul de la eviden?a popula?iei sector 4, ce va scrie pe cartea de identitate provizorie la sec?iunea locul na?terii? Sectorul 5 sau 4? Pân? în 2021 s-a scris sectorul 5 iar anul acesta mi s-au scris sectorul 4 . E corect ? Mul?umesc frumos!
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016