Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 276 din 19 noiembrie 1987  privind unele masuri pentru imbunatatirea activitatii de productie in domeniul fabricatiei de tractoare, autovehicole si masini agricole    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 276 din 19 noiembrie 1987 privind unele masuri pentru imbunatatirea activitatii de productie in domeniul fabricatiei de tractoare, autovehicole si masini agricole

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 54 din 21 noiembrie 1987

Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:

ART. 1
Pe baza prezentului decret se înfiinţeazã Centrala industriala de tractoare, autovehicole şi maşini agricole Braşov, cu sediul în municipiul Braşov, judeţul Braşov, sub îndrumarea şi controlul Ministerului Construcţiilor de Maşini, prin fuzionarea Centralei industriale de tractoare şi maşini agricole Braşov şi Centralei industriale de autovehicule de transport Braşov, care îşi înceteazã activitate.
Centrala are ca obiect de activitate cercetarea, ingineria tehnologicã şi producţia de tractoare, autocamioane, autobasculante, autobuze, troleibuze şi autoutilitare şi maşini speciale, maşini-agregat, maşini şi utilaje agricole, remorci auto, motoare, subansamble, piese de schimb pentru produsele fabricate, asistenta tehnica şi servicii, organizarea exportului, a cooperarilor şi asigurarea asistenţei tehnice pentru produsele livrate la export.
Centrala industriala îndeplineşte funcţia de furnizor general intern pentru exporturile complexe din profilul ei de fabricaţie.
ART. 2
Centrala industriala de tractoare, autovehicole şi maşini agricole Braşov, Întreprinderea "Tractorul" Braşov şi Întreprinderea de autocamioane Braşov funcţioneazã pe baza autoconducerii muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridicã, şi se organizeazã potrivit normelor legale cu privire la organizarea şi conducerea unitãţilor socialiste de stat.
Centrala industriala de tractoare, autovehicole şi maşini agricole Braşov are structura organizatoricã prevãzutã în anexa nr. 1*), un numãr maxim de 130 posturi în aparatul propriu şi se încadreazã în gradul special de organizare şi grupa III de ramuri.
ART. 3
Centrala industriala de tractoare, autovehicule şi maşini agricole Braşov are în subordine unitãţile prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 4
Numãrul maxim de posturi de inginer economist, chimist, fizician, principal I şi II, în aparatul Centralei industriale de tractoare, autovehicole şi maşini agricole Braşov este cel prevãzut în anexa nr. 3*)
ART. 5
În structura organizatoricã a Centralei industriale de tractoare, autovehicule şi maşini agricole Braşov funcţioneazã Grupul de întreprinderi pentru producţia de maşini agricole Bucureşti, grefat pe Întreprinderea de maşini agricole "Semanatoarea" Bucureşti.
Grupul de întreprinderi pentru producţia de maşini agricole Bucureşti va utiliza structura organizatoricã prevãzutã în anexa nr. 2 a) la Decretul Consiliului de Stat nr. 58/1985 .
ART. 6
Pe data prezentului decret se înfiinţeazã Întreprinderea de comerţ exterior "Universal-Autotractor" Braşov, în subordinea directa a Ministerului Comerţului Exterior şi Cooperãrii Economice Internaţionale şi în subordinea Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini, având obiectul de activitate prevãzut în anexa nr. 4.
Întreprinderea de comerţ exterior "Autoexport-import" Braşov şi Întreprinderii de comerţ exterior "Universal-Tractor" Braşov, care îşi înceteazã activitatea.
ART. 7
Întreprinderea de comerţ exterior "Universal-Autotractor" Braşov se organizeazã pe baza autoconducerii muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare şi valutare, cu personalitate juridicã, şi funcţioneazã potrivit dispoziţiilor legale cu privire la organizarea şi conducerea unitãţilor socialiste de stat şi normelor de structura pentru activitatea de comerţ exterior aprobate prin <>Decretul Consiliului de Stat nr. 162/1973 .
ART. 8
Întreprinderea de comerţ exterior "Universal-Autotractor" Braşov se organizeazã pe baza structurilor organizatorice tip aprobate prin <>Decretul Consiliului de Stat nr. 136/1984 , se încadreazã în gradul special de organizare, are numãrul maxim de 220 posturi de personal de specialitate, de administraţie şi deservire generalã şi va utiliza norma valoricã pe un post-an potrivit anexei nr. 5*).
ART. 9
Pe data prezentului decret se înfiinţeazã Institutul de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã pentru tractoare şi autovehicole Braşov, cu sediul în municipiul Braşov, în subordinea Institutului central pentru construcţii de maşini Bucureşti şi Centralei industriale de tractoare, autovehicule şi maşini agricole Braşov, având obiectul de activitate prevãzut în anexa nr. 6.
Institutul de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã pentru tractoare şi autovehicule Braşov se înfiinţeazã prin fuzionarea Institutului de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã pentru tractoare Braşov şi Institutul de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã pentru autovehicule Braşov, care îşi înceteazã activitatea.
ART. 10
Institutul de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã pentru tractoare şi autovehicule Braşov funcţioneazã pe baza autoconducerii muncitoresti şi autogestionarii economico-financiare şi se organizeazã potrivit prevederilor Decretului Consiliului de Stat nr. 297/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile de cercetare şi de proiectare.
ART. 11
Institutul de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã pentru tractoare şi autovehicule Braşov se încadreazã la nivelul de retribuire, grupa de ramuri, reţele şi niveluri de retribuire a muncitorilor şi are numãrul maxim de personal de administraţie, prevãzute în anexa nr. 7*).
ART. 12
Activul şi pasivul stabilite pe baza bilanţurilor încheiate, împreunã cu indicatorii de plan economici, financiari şi valutari şi cu contractele încheiate trec de la unitãţile care îşi înceteazã activitatea la unitãţile înfiinţate portivit prevederilor prezentului decret pe baza de protocol.
Personalul muncitor care trece de la unitãţile care îşi înceteazã activitatea la unitãţile nou înfiinţate se considera transferat în interesul serviciului.
ART. 13
Personalul transferat în interesul serviciului sau trecut în funcţii cu nivelul de retribuire mai mici, precum şi personalul devenit disponibil, ca urmare a aplicãrii prevederilor prezentului decret, beneficiazã de drepturile prevãzute la <>art. 21 din Decretul Consiliului de Stat nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile economice.
ART. 14
Centrala industriala de tractoare, autovehicule şi maşini agricole Braşov şi Întreprinderea de comerţ exterior "Universal-Autotractor" Braşov se doteaza cu câte un autoturism pentru transport persoane în interes de serviciu.
ART. 15
Prevederile Decretului Consiliului de Stat nr. 367/1980 privind unele mãsuri pentru utilizarea raţionalã a personalului din unitãţile socialiste, a cãror aplicabilitate a fost prelungitã prin Decretul Consiliului de Stat nr. 426/1986 , nu se aplica, în anul 1987, posturilor din unitãţile la care se transfera personalul ca urmare a aplicãrii prevederilor prezentului decret.
ART. 16
Prevederile prezentului decret se aplica în cadrul indicatorilor economico-financiari aprobaţi Ministerului Construcţiilor de Maşini şi Ministerului Comerţului Exterior şi Cooperãrii Economice Internaţionale, pe anul 1987.
Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor, pe baza propunerilor ministerelor interesate, vor supune, spre aprobare, modificãrile ce decurg din aplicarea prezentului decret în planul naţional unic de dezvoltare economico-socialã, precum şi în volumul şi structura bugetului de stat, pe anul 1987.
ART. 17
Anexele nr. 2 a), 2 b), 3), 3 a), 3 b) şi 4 la Decretul Consiliului de Stat nr. 224/1985 , anexele nr. 1 şi nr. 14 la <>Decretul Consiliului de Stat nr. 346/1985 se modifica, în mod corespunzãtor, potrivit prevederilor prezentului decret.
ART. 18
Anexele 1-7 fac parte integrantã din prezentul decret.
_________
*) Anexele nr. 1, 3 şi 5 vor fi comunicate instituţiilor interesate

NICOLAE CEAUŞESCU
Preşedintele
Republicii Socialiste România

ANEXA 2

UNITĂŢILE
din subordinea Centralei industriale de tractoare,
autovehicule şi maşini agricole Braşov

1. Întreprinderea "Tractorul" Braşov
2. Întreprinderea de tractoare Miercurea -Ciuc
3. Întreprinderea de tractoare şi maşini agricole Craiova
4. Întreprinderea mecanicã fina Sinaia
5. Întreprinderea mecanicã Oradea
6. Întreprinderea "Metalurgica" Buzau
7. Întreprinderea mecanicã Codlea
8. Întreprinderea mecanicã Braşov
9. Întreprinderea mecanicã de echipamente hidraulice Galaţi
10. Întreprinderea mecanicã Gheorgheni
11. Întreprinderea de garnituri de frana şi etansare Ramnicu Sarat
12. Întreprinderea de piese pentru tractoare Intorsura Buzaului
13. Întreprinderea de autocamioane Braşov
14. Întreprinderea de maşini-agregat şi subansamble auto Sfantu Gheorghe
15. Întreprinderea de piese auto Sibiu
16. Întreprinderea mecanicã Marsa
17. Întreprinderea "Autobuzul" Bucureşti
18. Întreprinderea "Automecanica" Medias
19. Întreprinderea "Automecanica" Moreni
20. Întreprinderea de radiatoare Braşov
21. Întreprinderea mecanicã şi piese de schimb Oradea
22. Întreprinderea metalurgica "Republica" Reghin
23. Întreprinderea de piese auto Iaşi
24. Întreprinderea de piese auto Satu Mare
25. Întreprinderea "Sinterom" Cluj-Napoca
26. Fabrica metalurgica Sibiu)
27. Întreprinderea de transporturi auto Braşov
28. Întreprinderea de asistenta tehnica şi service pentru mijloace de transport auto Braşov
29. Întreprinderea "Hidromecanica" Braşov Grupul de întreprinderi pentru producţia de maşini agricole Bucureşti
30. Întreprinderea de maşini agricole "Semanatoarea" Bucureşti
31. Întreprinderea mecanicã de utilaje Medgidia
32. Întreprinderea mecanicã "Ceahlaul" Piatra-Neamt
33. Întreprinderea mecanicã "Islaz" Alexandria
34. Întreprinderea mecanicã Bailesti
35. Întreprinderea mecanicã Toplet



ANEXA 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea şi Subordonarea Obiectul de activitate
crt. sediul întreprinderii pe grupe principale
întreprinderii de produse
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Export

6. "UNIVERSAL- Ministerul Tractoare agricole şi industriale
AUTOTRACTOR" Comerţului şi tractoare echipate cu lame tip
Braşov Exterior şi buldozer, scarificatoare
Cooperãrii incarcatoare şi alte echipamente
Economice specifice;
Internaţionale
Ministerul autocamioane, autobasculante
Industriei remorci auto şi trailere;
Construcţiilor
de Maşini autobuze, troleibuze, autoutilitare
autospeciale şi alte derivate din
autocamioane, autoutilitare şi
autobuze;
autovehicule pentru stingerea
incendiilor
maşini, utilaje şi unelte agricole,
remorci agricole
CKD, SKD, motoare,
echipamente, ansamble şi
subansamble
maşini-unelte din sectorul sau
de activitate, maşini-agregat,
linii de prelucrare, linii de
montaj, ateliere şi fabrici, piese
de schimb, organizare service
şi asistenta tehnica, şcolarizare
şi alte lucrãri şi servicii proprii
obiectului sau de activitate;
clincherit şi ferodouri;
licenţe, brevete de invenţii
româneşti, mãrci de fabrica,
studii, proiecte, know-how,
engineering, tehnologie,
montaj;
furnizor general extern în
domeniul sau de activitate.

Import

Tractoare agricole şi industriale
şi tractoare echipate cu lame tip
buldozer, scarificatoare,
incarcatoare şi alte echipamente
specifice
autocamioane, autobasculante,
remorci auto şi trailere;
autobuze, troleibuze,
autoutilitare;
autospeciale şi alte derivate din
autocamioane, autoutilitare şi
autobuze;
autovehicule pentru stingerea
incendiilor;
maşini, utilaje şi unelte agricole,
remorci agricole;
CKD, SKD, motoare,
echipamente, ansamble şi piese
pentru fabricatia produselor
specifice;
echipamente frigorifice şi de
climatizare auto şi utilaje contra
incendiilor pentru echiparea
autospecialelor;
clincherit şi ferodouri;
licenţe, studii, proiecte,
know-how, eigineering,
tehnologie, montaj, service,
asistenta tehnica, şcolarizare şi
alte lucrãri şi servicii proprii
obiectului sau de activitate.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 6

LISTA
unitãţilor de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã,
proiectare şi învãţãmânt superior din componenta
Institutului central pentru construcţii de maşini Bucureşti
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Sediul Subordonarea Obiectul de activitate
crt. unitãţii
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Institutul municipiul Institutul Tractoare agricole şi industriale
de cercetare Braşov central pentru pe roti şi pe senile,
ştiinţificã judeţul construcţii de autocamioane, autocisterne
şi inginerie Braşov maşini Bucureşti autobasculante, autobuze şi
tehnologicã Centrala autosasiuri speciale,
pentru Industriala de autoutilitare, autotrenuri
tractoare şi tractoare, remorci, subansamble şi
autovehicule autovehicule şi echipamente specifice acestora.
maşini agricole Utilaje specifice producţiei de
Braşov tractoare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





──────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016