Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:
ART. 1
Pe data intrãrii în vigoare a prezentului decret se înfiinţeazã, pe lângã Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universitatii din Bucureşti, Institutul de tracologie, cu sediul în municipiul Bucureşti.
ART. 2
Institutul de tracologie are obiect de activitate coordonarea unitarã a cercetãrilor multidisciplinare în domeniul studiilor traco-geto-dace şi valorificarea în scopuri ştiinţifice şi educative a acestora; popularizarea pe plan internaţional a rezultatelor cercetãrilor din domeniul tracologiei şi organizarea de manifestãri ştiinţifice interne şi internaţionale de profil; sprijinirea activitãţii ştiinţifice a facultãţilor, muzeelor, şi altor instituţii de profil, a activitãţii de restaurare şi conservare a monumentelor traco-geto-dace şi a pregãtirii cadrelor de specialişti în domeniul tracologiei; popularizarea cunoştinţelor despre traco-geto-daci în rândul maselor.
Pentru valorificarea cercetãrilor efectuate, institutul editeazã publicaţia semestriala "Buletinul Institutului de tracologie".
Activitatea institutului se desfãşoarã pe baza unui program aprobat de Prezidiul Academiei de Ştiinţe Sociale şi Politice, împreunã cu Ministerul Educaţiei şi Învãţãmântului.
În îndeplinirea atribuţiilor sale, Institutul de tracologie colaboreazã cu instituţii de cercetare şi învãţãmânt, precum şi cu alte organe de stat.
ART. 3
Institutul de tracologie are ca membrii: cercetãtori ştiinţifici, cadre didactice, specialişti din domeniul arheologiei, istoriei, lingvisticii, artei, etnografiei, muzeografi încadraţi în munca în institute de cercetare, de învãţãmânt şi în alte instituţii social-culturale, precum şi alţi oameni ai muncii.
Membrii Institutului de tracologie sunt desemnaţi, în aceasta calitate, de Prezidentul Academiei de Ştiinţe Sociale şi Politice şi Ministerul Educaţiei şi Învãţãmântului, cu acordul unitãţilor în care îşi desfãşoarã activitatea.
Organul de conducere colectivã al institutului este consiliul ştiinţific, format din preşedinte, vicepreşedinţi, secretari şi membrii, numiţi de Prezidiul Academiei de Ştiinţe Sociale şi Politice împreunã cu Ministerul Educaţiei şi Învãţãmântului. Preşedintele, care, este, de regula şi directorul institutului, vicepreşedinţii şi secretarii alcãtuiesc biroul consiliului, care asigura conducerea operativã.
Consiliul ştiinţific prezintã dãri de seama anuale în fata adunãrii generale a membrilor institutului.
ART. 4
Institutul de tracologie are filiale, cu sediul în municipiile Cluj-Napoca şi Iaşi. Filialele sunt conduse de un colectiv format din 3-5 membrii numiţi de consiliul ştiinţific al Institutului de tracologie.
Preşedinte al filialei este unul dintre vicepreşedinţii consiliului ştiinţific al institutului.
Pe mãsura dezvoltãrii activitãţii de cercetare a institutului se pot infiinta, cu aprobarea Prezidiului Academiei de Ştiinţe Sociale şi Politice şi a Ministerului Educaţiei şi Învãţãmântului şi alte filiale.
ART. 5
Cheltuielile necesare desfãşurãrii activitãţii Institutului de tracologie se suporta de Ministerul Educaţiei şi Învãţãmântului.
NICOLAE CEAUŞESCU
Preşedintele
Republicii Socialiste România
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: