Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:
CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
Pe data prezentului decret se înfiinţeazã Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini, prin fuziunea Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini şi Ministerului Industriei de Utilaj Greu, care îşi înceteazã activitatea.
ART. 2
Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini îndeplineşte funcţia de organ central coordonator pentru activitãţile din domeniul sau fata de toate unitãţile socialiste din subordinea organelor centrale sau locale de stat, precum şi a organizaţiilor cooperatiste şi celorlalte organizaţii obşteşti.
Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini conduce, indruma şi controleazã activitatea centralelor industriale, a unitãţilor asimilate acestora şi a celorlalte unitãţi din subordinea sa şi urmãreşte realizarea planului în domeniul sau de activitate.
ART. 3
Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini asigura în activitatea sa aplicarea legilor, decretelor, precum şi a hotãrîrilor Consiliului de Miniştri.
CAP. 2
Organizare
ART. 4
Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini este condus de consiliul de conducere, care hotãrãşte în problemele generale privind activitatea ministerului; conducerea colectivã a activitãţii operative a ministerului şi asigurarea aducerii la îndeplinire a hotãrîrilor consiliului de conducere se realizeazã prin biroul executiv al acestuia.
Consiliul de conducere al ministerului şi biroul executiv al acestuia, organe cu caracter deliberativ, sînt organizate şi funcţioneazã potrivit Decretului Consiliului de Stat nr. 76/1973 privind conducerea ministerelor şi a celorlalte organe centrale ale administraţiei de stat pe baza principiului conducerii colective.
ART. 5
Ministrul informeazã consiliul de conducere al ministerului asupra principalelor probleme rezolvate în perioada dintre şedinţe.
ART. 6
Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini are în conducerea sa un ministru şi cinci adjuncţi ai ministrului.
Adjunctii ministrului se numesc prin decret prezidential, iar atribuţiile acestora se stabilesc de consiliul de conducere al ministerului.
ART. 7
Ministrul reprezintã ministerul în raporturile cu celelalte organe şi organizaţii din ţara, precum şi în relaţiile internaţionale.
ART. 8
În cadrul Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini se organizeazã şi funcţioneazã, potrivit Decretului Consiliului de Stat nr. 78/1973, Consiliul tehnico-economic, organ de lucru pe lîngã organele de conducere colectivã ale ministerului.
ART. 9
Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini are urmãtoarea structura organizatoricã:
a) Direcţia plan-producţie, dezvoltare;
b) Direcţia de montaj şi reparaţii capitale utilaj energetic şi tehnologic;
c) Direcţia tehnica;
d) Direcţia de investiţii, mecano-energetica şi reparaţii;
e) Direcţia de comerţ exterior şi cooperare economicã internationala;
f) Direcţia comercialã;
g) Direcţia finanţe-preţuri;
h) Direcţia de organizare, control, personal-învãţãmînt şi retribuire;
i) Serviciul special;
j) Serviciul secretariat-administrativ şi documente secrete.
Structura organizatoricã pe compartimente de munca şi numãrul maxim de personal în aparatul ministerului sînt cele prevãzute în anexa nr. 1* şi anexa nr. 2*.
Atribuţiile şi normele de funcţionare ale compartimentelor prevãzute la alin. 1 se stabilesc de consiliul de consiliul de conducere al ministerului, potrivit normelor legale.
ART. 10
Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini are în subordinea sa centrale industriale şi unitãţi asimilate acestora, întreprinderi, unitãţi de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã şi de proiectare, alte unitãţi, licee de specialitate şi şcoli profesionale pentru pregãtirea cadrelor de specialitate.
ART. 11
Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini are în subordine directa unitãţile prevãzute în anexa nr. 3.
CAP. 3
Dispoziţii finale
ART. 12
Personalul care trece la Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini, organizat potrivit prezentului decret, se considera transferat în interesul serviciului.
ART. 13
Personalul transferat în interesul serviciului sau trecut în aceeaşi unitate, în funcţii cu niveluri de retribuire mai mici, precum şi personalul devenit disponibil ca urmare a aplicãrii prevederilor prezentului decret, beneficiazã de drepturile prevãzute în art. 21 din Decretul Consiliului de Stat nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile economice.
ART. 14
Prevederile Decretului Consiliului de Stat nr. 367/1980 privind unele mãsuri pentru utilizarea raţionalã a personalului din unitãţile socialiste, a cãror aplicabilitate a fost prelungitã prin Decretul Consiliului de Stat nr. 329/1987, nu se aplica, în anul 1988, posturilor din aparatul Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini şi celor din unitãţile la şi de la care se transfera personalul ca urmare a prevederilor prezentului decret.
ART. 15
Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini se doteaza cu 6 autoturisme de transport persoane, pentru parcul comun propriu.
ART. 16
Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor, pe baza propunerilor Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini şi titularilor de plan din subordine, vor supune, spre aprobare, modificãrile ce decurg din aplicarea prezentului decret, în planul naţional unic de dezvoltare economico-socialã, precum şi în volumul şi structura bugetului de stat, pe anul 1988.
ART. 17
Prevederile din legi, decrete şi alte acte normative referitoare la cele doua ministere care fuzioneazã se aplica în mod corespunzãtor Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini organizat conform prezentului decret.
ART. 18
Anexele nr. 1 - 3 fac parte integrantã din prezentul decret.
Anexele nr. 1 şi 2 au fost comunicate instituţiilor interesate.
ANEXA 3
UNITĂŢILE
subordonate direct Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini
I. Centrale Industriale
1. Centrala industriala de tractoare, autovehicule şi maşini agricole
Braşov
2. Centrala industriala de autoturisme Pitesti-Colibasi
3. Centrala industriala navala Galaţi
4. Centrala industriala de rulmenti şi organe de asamblare Braşov
5. Centrala industriala de utilaj energetic Bucureşti
6. Centrala industriala de vagoane şi material rulant Bucureşti
7. Centrala industriala de utilaj metalurgic şi prese Iaşi
8. Centrala industriala de utilaj petrolier Ploiesti
9. Centrala industriala de utilaj minier şi maşini de ridicat Timişoara
10. Centrala industriala de utilaj chimic alimentar Bucureşti
11. Centrul naţional al industriei aeronautice romane Bucureşti
II. Alte unitãţi
1. Întreprinderea-antrepriza de construcţii industriale şi montaj Braşov
2. Întreprinderea-antrepriza de construcţii speciale industriale şi
montaj Bucureşti
3. Direcţia de control industrial de asigurare a calitãţii produselor
aeronautice Bucureşti
4. Întreprinderea de exploatare portuara pentru produsele industriei
construcţiilor de maşini Constanta
5. Unitãţi şcolare.
---------------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: