Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 955 din 27 noiembrie 2009  privind modificarea si completarea Deciziei presedintelui Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr. 686/2005 pentru aprobarea Procedurii de tarifare si a Listei cuprinzand tarifele de utilizare a spectrului radio datorate anual catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 955 din 27 noiembrie 2009 privind modificarea si completarea Deciziei presedintelui Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr. 686/2005 pentru aprobarea Procedurii de tarifare si a Listei cuprinzand tarifele de utilizare a spectrului radio datorate anual catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU ADMINISTRARE SI REGLEMENTARE IN COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 862 din 10 decembrie 2009
În temeiul prevederilor art. 10 alin. (2) pct. 12, ale art. 11 alin. (1) şi ale <>art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, ale <>art. 19 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>art. 62 alin. (1) şi (4) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

ART. I
Decizia preşedintelui Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 686/2005 pentru aprobarea Procedurii de tarifare şi a Listei cuprinzând tarifele de utilizare a spectrului radio datorate anual cãtre Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.166 din 22 decembrie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. La articolul 2 alineatul (2), literele a), b) şi d) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"a) licenţe - licenţele de utilizare a frecvenţelor radio, eliberate în conformitate cu prevederile <>art. 13 din O.U.G. nr. 79/2002 , şi licenţele de emisie, eliberate în conformitate cu prevederile <>art. 59 din Legea nr. 504/2002 ;
b) tarife - sumele datorate cu titlu de tarif de utilizare spectru şi care sunt încasate anual, semestrial sau trimestrial, dupã caz;
.....................................................................
d) documente de asignare - licenţele şi autorizaţiile aferente, care conţin parametrii tehnici în baza cãrora se calculeazã sumele datorate cu titlu de tarif de utilizare spectru;".

2. La articolul 4, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Tarifele se încaseazã anual, cu urmãtoarele excepţii:
a) tarifele prevãzute la cap. I pct. 3, 4 şi 5.2, la cap. II pct. 1, 2, 3.1, 3.2 şi 3.3, la cap. III, IV, V, la cap. VI pct. 1, la cap. VII şi la cap. VIII pct. 1 şi 2 din anexã, care se încaseazã trimestrial;
b) tarifele prevãzute la cap. I pct. 1 şi 2 şi la cap. II pct. 3.4, 3.5 şi 3.6 din anexã, care se încaseazã semestrial."

3. La articolul 4, dupã alineatul (1) se introduc şase noi alineate, alineatele (1^1) - (1^6), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) În situaţia în care, la data de 1 ianuarie a unui an, valoarea totalã a tarifului de utilizare a spectrului datorat în baza unei licenţe nu depãşeşte cuantumul a 200 euro, tariful se va încasa anual.
(1^2) În cazul serviciilor de radiocomunicaţii mobil maritim (inclusiv pe cãile de navigaţie interioarã) şi mobil maritim prin satelit, mobil aeronautic şi mobil aeronautic prin satelit, fix prin satelit, mobil terestru prin satelit, radiodeterminare, fix (toate reţelele, cu excepţia celor de tip MMDS), precum şi în cazul oricãror alte servicii de comunicaţii prin satelit, raportarea la pragul menţionat la alineatul precedent se face pentru suma totalã a tarifelor datorate în baza tuturor licenţelor pe care un titular le deţine în cadrul aceluiaşi serviciu de radiocomunicaţii.
(1^3) În situaţia prevãzutã la alin. (1^1) sau (1^2), în cazul în care, pe parcursul unui an, suma totalã va depãşi pragul de 200 euro, modalitatea de încasare a tarifului rãmâne anualã pânã la sfârşitul anului respectiv.
(1^4) Dispoziţiile alin. (1^1) sau (1^2) nu se aplicã în situaţia în care, pe parcursul unui an, suma totalã va scãdea sub pragul de 200 euro, modalitatea de încasare a tarifului deja stabilitã rãmânând neschimbatã.
(1^5) La cererea expresã a titularului licenţei, tarifele care se încaseazã trimestrial sau semestrial potrivit alin. (1) şi care nu se încadreazã în situaţia prevãzutã la alin. (1^1) sau (1^2) pot fi încasate anual.
(1^6) Opţiunea exprimatã potrivit alin. (1^5) este valabilã începând cu anul urmãtor formulãrii cererii pânã la revocarea sa expresã de cãtre titularul licenţei. Opţiunea de revocare produce efecte în anul urmãtor celui în care a fost formulatã aceasta."

4. La articolul 4, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Cuantumul tarifelor care se încaseazã semestrial este egal cu valoarea tarifului prevãzut în anexã, multiplicat cu 1."

5. La articolul 5, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) În cazul tarifelor care se încaseazã semestrial, deciziile se emit pânã la data de 31 a primei luni a fiecãrui semestru."

6. La articolul 6, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Termenul de platã pentru diferenţele de obligaţii fiscale principale şi pentru obligaţiile fiscale accesorii se stabileşte potrivit dispoziţiilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."

7. La articolul 7, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art 7. - (1) Prin excepţie de la prevederile art. 6, pentru primul an de emisie, titularii licenţelor eliberate conform <>art. 59 din Legea nr. 504/2002 au obligaţia plãţii tarifului de utilizare a spectrului în condiţiile stabilite în <>art. 62 alin. (3) din Legea nr. 504/2002 ."

8. Articolul 8 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Pentru anul, semestrul, respectiv trimestrul emiterii licenţei, valoarea tarifului datorat este egalã cu valoarea tarifului prevãzut în anexa la prezenta decizie, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului, semestrului, respectiv trimestrului, luna obţinerii licenţei fiind inclusã în acest numãr.
(2) Pentru anul, semestrul, respectiv trimestrul expirãrii termenului de valabilitate a licenţei, valoarea tarifului datorat este egalã cu valoarea tarifului prevãzut în anexa la prezenta decizie, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor scurse de la începutul anului, semestrului, respectiv trimestrului şi pânã la data expirãrii licenţei, luna expirãrii fiind inclusã în acest numãr."

9. La articolul 9, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Modificarea parametrilor cuprinşi în documentele de asignare conduce la retarifare conform noilor condiţii prevãzute în aceste documente modificate, începând cu luna imediat urmãtoare emiterii documentelor referitoare la modificãrile respective, în cazul tarifelor care se încaseazã anual sau semestrial, şi începând cu prima lunã a trimestrului imediat urmãtor, în cazul tarifelor care se încaseazã trimestrial.
(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), pentru tarifele care se încaseazã anual sau semestrial, valoarea tarifului datorat este egalã cu valoarea tarifului prevãzut în anexa la prezenta decizie, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului, respectiv semestrului, luna efectuãrii modificãrilor nefiind inclusã în acest numãr."

10. Articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Tarifele se reduc cu 75% pentru reţelele de radiocomunicaţii folosite de staţiile de ambulanţã şi salvamar, pentru frecvenţele din serviciul mobil maritim şi mobil aeronautic utilizate în exclusivitate pentru salvãri de vieţi omeneşti.
(2) Tarifele se reduc cu 100% pentru reţelele de radiocomunicaţii folosite de serviciile publice salvamont, pentru frecvenţele din serviciul mobil terestru utilizate în exclusivitate pentru salvãri de vieţi omeneşti.
(3) Acordarea reducerilor prevãzute la alin. (1) şi (2) pentru utilizarea frecvenţelor radio de cãtre staţiile de ambulanţã şi salvamar, precum şi de cãtre serviciile publice salvamont se realizeazã în baza unei menţiuni exprese, în formã scrisã, a solicitantului de licenţã, în sensul utilizãrii frecvenţelor radio solicitate în exclusivitate pentru salvãri de vieţi omeneşti."

11. La articolul 12, alineatul (3) se abrogã.

12. Dupã articolul 12 se introduc douã noi articole, articolele 12^1 şi 12^2, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 12^1. - În situaţia suspendãrii licenţei, în conformitate cu dispoziţiile art. 57 sau ale <>art. 59 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 , tariful de utilizare a spectrului este datorat inclusiv pentru perioada cât licenţa este suspendatã.
Art. 12^2. - (1) În situaţia în care se solicitã cesiunea licenţei, valoarea tarifului datorat de cãtre titularul cedent este egalã cu valoarea tarifului prevãzut în anexã, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor scurse de la începutul anului, semestrului, respectiv trimestrului în care are loc cesiunea şi pânã la data emiterii licenţei modificate în favoarea cesionarului, luna emiterii fiind inclusã în acest numãr.
(2) Cuantumul tarifului datorat de noul titular al licenţei în situaţia prevãzutã la alin. (1) este egalã cu valoarea tarifului prevãzut în anexã, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului, semestrului, respectiv trimestrului în care are loc cesiunea, luna emiterii licenţei modificate în favoarea cesionarului nefiind inclusã în acest numãr.
(3) În situaţia prevãzutã la alin. (1), tarifele plãtite de titularul cedent, aferente perioadei cuprinse între luna urmãtoare celei în care a fost emisã licenţa modificatã în favoarea cesionarului şi sfârşitul anului, semestrului, respectiv trimestrului în care are loc cesiunea, vor fi restituite, potrivit dispoziţiilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 ."

13. Articolul 13 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - (1) În situaţia în care titularul renunţã la documente de asignare, înainte de data expirãrii perioadei de valabilitate, tarifele plãtite, aferente perioadei cuprinse între luna urmãtoare retragerii licenţei şi sfârşitul anului, semestrului, respectiv trimestrului vor fi restituite, iar tarifele neîncasate sunt datorate pentru perioada cuprinsã între începutul anului, semestrului, respectiv trimestrului şi luna retragerii.
(2) Valoarea tarifului ce urmeazã a fi restituit este egalã cu valoarea tarifului prevãzut în anexã, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului, trimestrului, respectiv semestrului solicitãrii, luna retragerii nefiind inclusã în acest numãr.
(3) Valoarea tarifului datorat în situaţia prevãzutã la alin. (1) este egalã cu valoarea tarifului prevãzut în anexã, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor scurse de la începutul anului, trimestrului, respectiv semestrului solicitãrii şi pânã la data retragerii licenţei, luna retragerii fiind inclusã în acest numãr.
(4) În situaţia aplicãrii sancţiunii retragerii licenţei tarifele plãtite sunt datorate inclusiv pentru luna retragerii, iar tarifele neîncasate sunt datorate pentru perioada cuprinsã între începutul anului, semestrului, respectiv trimestrului şi luna retragerii.
(5) Restituirea sumelor se realizeazã potrivit dispoziţiilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."

14. La articolul 15, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu urmãtorul cuprins:
"(4^1) Tarifele prevãzute la cap. I pct. 3 din anexã se datoreazã pentru fiecare canal simplex de 12,5 kHz asignat. Tariful se multiplicã cu 2 pentru fiecare canal simplex de 25 kHz."

15. La articolul 15 alineatul (5), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) tariful se multiplicã cu numãrul canalelor simplex asignate prin documentul de asignare, în cazul reţelelor/staţiilor care au asignate mai mult de o frecvenţã;".

16. La articolul 15, dupã alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmãtorul cuprins:
"(5^1) Tarifele prevãzute la cap. I pct. 4 din anexã se datoreazã pentru fiecare canal semiduplex sau duplex de 12,5 kHz asignat. Tariful se multiplicã cu 2 pentru fiecare canal semiduplex sau duplex de 25 kHz."

17. La articolul 18, alineatele (1), (3) şi (5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Tarifele prevãzute la cap. IV pct. 1 şi 2 din anexã se aplicã şi pentru staţiile de navã de pe cãile de navigaţie interioarã.
.......................................................................
(3) Tariful prevãzut la cap. VI pct. 1.3 din anexã se aplicã şi pentru terminalele mobile prin satelit instalate pe nave/aeronave, care sunt declarate de cãtre titularul de licenţã de utilizare a frecvenţelor radio pentru staţii de navã/aeronavã ca fiind utilizate în scop privat (acces la internet, poştã electronicã, comunicaţii în interes personal ale membrilor echipajului sau pasagerilor etc.).
......................................................................
(5) Tarifele prevãzute la cap. VII şi la cap. VIII pct. 1 şi 2 din anexã se aplicã fiecãrei staţii de radiocomunicaţii, pentru fiecare frecvenţã (bandã de frecvenţe) de emisie asignatã."

18. La articolul 18, dupã alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu urmãtorul cuprins:
"(6) Tarifele prevãzute la cap. VIII pct. 3 din anexã se datoreazã pentru fiecare canal radio duplex de 200 kHz, alocat prin licenţã, pentru reţelele GSM 1800 (DCS 1800) la bordul aeronavelor."

ART. II
Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru
Administrare şi Reglementare în Comunicaţii,
Marius-Cãtãlin Marinescu

Bucureşti, 27 noiembrie 2009.
Nr. 955.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016