Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 78 din 15 martie 2001  privind aprobarea Standardului de performanta pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale, realizat de operatorii de distributie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 78 din 15 martie 2001 privind aprobarea Standardului de performanta pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale, realizat de operatorii de distributie

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 197 din 19 aprilie 2001


Preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale,
în temeiul prevederilor <>art. 6 lit. f) din Ordonanta Guvernului nr. 41/2000 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale - ANRGN,
emite prezenta decizie.

ART. 1
Se aproba Standardul de performanta pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale, realizat de operatorii de distribuţie, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 2
Departamentul preţuri, tarife, reglementãri comerciale şi protecţia consumatorilor şi Serviciul legislaţie, contencios vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei decizii.


Preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare
în Domeniul Gazelor Naturale,
Gheorghe Radu


ANEXA 1

STANDARD DE PERFORMANTA
pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale realizat de operatorii de distribuţie

CAP. 1
Dispoziţii generale

Scop
ART. 1
Prezentul standard de performanta reglementeazã indicatorii de performanta pentru asigurarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, realizat de agenţii economici titulari ai licenţei de distribuţie şi, respectiv, de furnizare a gazelor naturale.
ART. 2
Prezentul standard de performanta a fost emis în conformitate cu prevederile <>art. 5 lit. c) şi d) din Ordonanta Guvernului nr. 41/2000 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale - ANRGN, precum şi ale <>art. 33-43 din Ordonanta Guvernului nr. 60/2000 privind reglementarea activitãţilor din sectorul gazelor naturale, modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2000 .
Domeniu de aplicare
ART. 3
Prin standardul de performanta pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale se stabilesc indicatori şi niveluri de performanta privind:
a) racordarea consumatorilor la sistemul de alimentare cu gaze naturale;
b) contractarea gazelor naturale;
c) mãsurarea, facturarea şi încasarea contravalorii gazelor naturale furnizate;
d) îndeplinirea prevederilor din contractele-cadru de furnizare cu privire la calitatea gazelor naturale livrate;
e) asigurarea continuitãţii în alimentare, în conformitate cu prevederile contractuale;
f) asigurarea unei relaţii transparente între furnizor şi consumator, care sa conducã la rezolvarea eficienta şi obiectivã a problemelor, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor fiecãrei pãrţi;
g) soluţionarea reclamatiilor consumatorilor referitoare la serviciul de furnizare;
h) prestarea de servicii conexe serviciului de furnizare: informare, consultanţa, executare de lucrãri la consumatori, incluzând şi verificarea instalaţiilor de utilizare, şi altele asemenea.
ART. 4
(1) Standardul de performanta se aplica în relaţiile contractuale dintre agenţii economici titulari ai licenţei de distribuţie şi, respectiv, de furnizare a gazelor naturale şi consumatori, pentru instalaţii de utilizare care funcţioneazã la presiune joasa şi redusã, în limitele debitelor instalate, aprobate conform reglementãrilor în vigoare.
(2) Contractele de furnizare la care se face referire la alin. (1) au la baza contractele-cadru de furnizare emise de ANRGN prin decizie a preşedintelui ANRGN, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 45 bis din 26 ianuarie 2001.
ART. 5
În vederea urmãririi respectãrii standardului de performanta furnizorul trebuie sa asigure:
a) gestiunea gazelor naturale furnizate, conform prevederilor contractuale;
b) evidenta consumatorilor;
c) înregistrarea activitãţilor privind citirea, facturarea/decontarea şi încasarea contravalorii gazelor naturale vândute;
d) înregistrarea activitãţilor de evidenta, verificare şi etalonare a contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare;
e) înregistrarea, investigarea şi soluţionarea reclamatiilor şi sesizarilor consumatorilor;
f) efectuarea, înregistrarea şi/sau investigarea verificãrilor (în cazul în care acestea sunt efectuate de alţi agenţi economici autorizaţi) la instalaţiile de utilizare ale consumatorilor.
ART. 6
Prevederile standardului de performanta nu se aplica în urmãtoarele condiţii:
a) forta majorã;
b) defecte create de terţi;
c) refuzul accesului furnizorului la locul de furnizare;
d) alte cauze independente de capabilitatea furnizorului de a acţiona.
Definiţii
ART. 7
Definirea unor termeni este prevãzutã în anexa nr. 1.

CAP. 2
Indicatori de performanta pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale

Racordarea consumatorilor
ART. 8
(1) Furnizorul este obligat sa analizeze posibilitãţile tehnice şi sa rãspundã la solicitarea scrisã a oricãrui consumator existent sau potenţial (neracordat la reţea), aflat pe teritoriul pentru care furnizorul deţine licenta de furnizare, privind racordarea consumatorilor la conducta de gaze naturale.
(2) Termenul pentru rãspuns este de 30 de zile calendaristice de la înregistrarea cererii consumatorului.
ART. 9
Debitul instalat şi soluţia tehnica de racordare se stabilesc prin avizul de racordare eliberat de furnizor.
ART. 10
(1) Rãspunderea furnizorului privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor este pana la punctul de delimitare a instalaţiilor între pãrţi, specificat în contractul de furnizare.
(2) Locul şi numãrul punctelor de delimitare se propun de cãtre furnizor şi se stabilesc de comun acord cu consumatorul.
ART. 11
Indicatorii anuali de performanta pentru activitatea de racordare a consumatorilor de gaze naturale sunt:
a) numãrul de solicitãri ale consumatorilor pentru racordarea la sistemul de alimentare cu gaze natuale, diferenţiat pe categorii de consumatori;
b) numãrul de solicitãri la care intervalul de timp dintre momentul înregistrãrii cererii de racordare din partea consumatorului şi primirea de cãtre acesta a rãspunsului scris privind racordarea este mai mic de 15/30 de zile calendaristice.
Contractarea gazelor naturale
ART. 12
(1) Contractarea gazelor naturale cuprinde urmãtoarele activitãţi:
a) analiza tehnica şi economicã a documentaţiilor depuse de consumatori, în vederea emiterii de cãtre furnizor a acordurilor, avizelor, autorizaţiilor;
b) analiza compatibilitatii consumatorului cu sistemul de alimentare cu gaze naturale existent;
c) avizarea racordarii consumatorului;
d) încheierea contractelor de furnizare a gazelor naturale cu consumatorii, cu respectarea clauzelor prevãzute în contractele-cadru emise de ANRGN.
(2) Termenul general pentru încheierea contractului de furnizare este de 15 zile calendaristice de la depunerea documentaţiei complete.
ART. 13
Indicatorii anuali de performanta la contractare sunt:
a) numãrul de solicitãri relativ la portofoliul de contracte, defalcat pe categorii de consumatori;
b) numãrul de contracte încheiate cu respectarea termenului precizat la art. 12 alin. (2).
Mãsurarea şi gestiunea gazelor naturale
ART. 14
Furnizorul este obligat sa asigure, în conformitate cu prevederile legale:
a) mãsurarea gazelor naturale vândute;
b) gestiunea contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare;
c) instalarea, verificarea, întreţinerea, repararea şi înlocuirea contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare.
ART. 15
(1) De asemenea, furnizorul este obligat sa rãspundã la orice reclamaţie sau solicitare scrisã referitoare la înlocuirea contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare, schimbarea amplasamentului acestora, remedierea lor şi altele asemenea, în termen de 15 zile lucrãtoare de la înregistrarea reclamaţiei sau a solicitãrii scrise a consumatorilor.
(2) Rãspunsul va cuprinde soluţia propusã, costurile şi termenul de realizare.
ART. 16
(1) Reclamaţiile scrise privind exactitatea functionarii contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare vor fi soluţionate în termen de 10 zile lucrãtoare prin:
a) vizita la consumator şi verificarea/remedierea celor semnalate;
b) prezentarea unei explicaţii care sa conţinã şi eventualele soluţii de remediere, dacã vizita nu este necesarã atunci când evenimentul semnalat de consumator are alte cauze cunoscute.
(2) În cazul în care este necesarã verificarea de cãtre Biroul Roman de Metrologie Legalã (BRML) a contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare, rezultatul verificãrii va fi adus la cunostinta consumatorului în termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii reclamaţiei.
ART. 17
În cazul în care se constata defecte ale contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare se aplica prevederile privind recalcularea consumului, prevãzute în contractul-cadru de furnizare.
ART. 18
Indicatorii anuali de performanta pentru mãsurarea şi gestiunea gazelor naturale sunt:
a) numãrul anual de reclamaţii privind exactitatea contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare, pe categorii de consumatori;
b) numãrul de solicitãri prevãzute la lit. a), care au fost rezolvate în mai puţin de 10 zile lucrãtoare, cu excepţia cazurilor prevãzute la art. 16 alin. (2).
Citirea şi încasarea contravalorii gazelor naturale furnizate
ART. 19
(1) Furnizorul este obligat sa asigure:
a) stabilirea la contractare, de comun acord cu consumatorul, a modului de citire a contoarelor (de exemplu: prin cititori-constatatori, autocitiri, personal tehnic, contoare cu preplata, telemasurare sau alte modalitãţi);
b) respectarea intervalului la care se emit facturile, conform contractului de furnizare;
c) respectarea sistemului şi a modului de stabilire a valorii facturilor (de exemplu: valori prestabilite, telemasurare, citire localã a contoarelor şi altele asemenea);
d) încasarea contravalorii serviciilor prestate, pe baza facturilor emise (de exemplu: prin cont bancar, cont CEC, posta, casieriile furnizorului, cititori-incasatori);
e) evidenta penalitatilor, a consumatorilor deconectati/ reconectati.
(2) Informaţiile referitoare la evidenta penalizãrilor se pun la dispoziţie consumatorului în termen de maximum 10 zile lucrãtoare.
ART. 20
În cazul unor reclamaţii privind factura emisã furnizorul va efectua, în termen de 10 zile lucrãtoare de la data depunerii reclamaţiei, verificarea corectitudinii facturii emise, va asigura corectarea inexactitatilor la urmãtoarea facturare şi va informa consumatorul despre constatãrile rezultate în urma verificãrii, precum şi despre modul de rezolvare a reclamaţiei.
ART. 21
Indicatorii anuali de performanta la citirea şi încasarea contravalorii gazelor naturale furnizate sunt:
a) numãrul de reclamaţii privind facturarea, pe categorii de consumatori;
b) numãrul de reclamaţii, prevãzute la lit. a), ce s-au dovedit justificate;
c) numãrul de reclamaţii, prevãzute la lit. a), rezolvate în termen de 10 zile lucrãtoare;
d) numãrul de consumatori deconectati/reconectati pentru neplata facturilor, pe categorii de consumatori.
Întreruperi în furnizarea gazelor naturale
Întreruperi accidentale
ART. 22
(1) Furnizorul este obligat sa urmãreascã realimentarea în cel mai scurt timp posibil a consumatorilor afectaţi de incidentele care au ca efect întreruperea alimentarii.
(2) În acest scop furnizorul asigura existenta unor centre de preluare a reclamatiilor telefonice.
ART. 23
Fiecare reclamaţie va fi înregistratã la furnizor, reclamantul fiind informat asupra numãrului de înregistrare a cererii. Orice reclamaţie ulterioara se va referi la numãrul de înregistrare iniţial.
ART. 24
Personalul împuternicit al furnizorului va aduce la cunostinta reclamantului durata estimatã a întreruperii furnizarii. Pentru acuratetea informaţiilor personalul din centrele de preluare a reclamatiilor va trebui sa monitorizeze permanent mersul lucrãrilor de remediere.
ART. 25
Furnizorul are obligaţia de a asigura funcţionarea continua a unor echipe de intervenţie care sa remedieze incidentele în regim de urgenta.
ART. 26
(1) Pentru mediul urban durata limita pentru sosirea echipei de intervenţie din momentul anunţãrii este de maximum doua ore în marile oraşe şi de maximum 3 ore în restul oraşelor.
(2) Pentru mediul rural durata limita pentru sosirea echipei de intervenţie este de maximum 3 ore din momentul anunţãrii.
ART. 27
Indicatorii anuali de performanta în cazul intreruperilor accidentale în furnizarea gazelor naturale sunt:
a) numãrul de întreruperi;
b) numãrul de consumatori afectaţi de aceste întreruperi, pe categorii de consumatori;
c) numãrul de consumatori reconectati într-un interval mai mic de 4 ore, pe categorii de consumatori;
d) numãrul de consumatori reconectati într-un interval mai mic de 24 de ore, pe categorii de consumatori;
e) valoarea pagubelor produse la consumatori de aceste întreruperi;
f) valoarea despãgubirilor plãtite datoritã intreruperilor în alimentare, pe categorii de consumatori.
Întreruperi programate
ART. 28
(1) Pentru lucrãri planificate furnizorul este obligat sa anunţe consumatorul cu privire la întreruperea furnizarii gazelor naturale.
(2) Întreruperile programate vor fi aduse la cunostinta consumatorilor prin intermediul mass-media şi/sau prin afişarea la sediul imobilelor afectate, cu maximum doua zile înainte de data întreruperii.
ART. 29
Întreruperile programate neanuntate în prealabil vor putea fi reclamate de consumator, iar furnizorul va plati daunele cauzate acestuia, potrivit clauzelor contractului de furnizare.
ART. 30
Indicatorii anuali de performanta în cazul intreruperilor programate sunt:
a) numãrul de întreruperi programate;
b) durata totalã a acestor întreruperi;
c) numãrul de consumatori afectaţi de aceste întreruperi, pe categorii de consumatori.
Întreruperi neprogramate convenite cu consumatorul
ART. 31
Întreruperea furnizarii cu gaze naturale a consumatorilor industriali prin automatizãri de sistem sau în situaţii limita va fi dispusã cu acordul prealabil al acestora.
Regimul de limitãri şi restrictii în Sistemul naţional de transport (SNT)
ART. 32
(1) În situaţiile în care este deficit de presiune şi/sau de debit în SNT furnizorul poate aplica consumatorilor transe de limitare a presiunii şi/sau a debitului, convenite în contract.
(2) Tranşele de limitare şi, respectiv, durata de aplicare trebuie comunicate consumatorului cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare.
ART. 33
În situaţiile de avarie sau pentru prevenirea unor avarii în SNT furnizorul poate aplica, la solicitarea operatorului SNT, mãsuri de reducere a debitului/presiunii şi/sau de sistare a livrãrii, în conformitate cu prevederile contractului-cadru de furnizare, precum şi ale Regulamentului de programare, funcţionare şi dispecerizare a SNT.
Reducerea sau sistarea alimentarii pentru neplata gazelor naturale
ART. 34
Furnizorul va reduce sau, dupã caz, va sista furnizarea gazelor naturale în situaţia în care consumatorul nu îşi achitã obligaţiile de plata, conform contractului, cu acordarea unui preaviz de 3 zile calendaristice consumatorului şi aplicarea efectivã în termen de 6 ore dupã expirarea preavizului.
ART. 35
(1) Furnizorul este obligat ca în termen de maximum 24 de ore sa asigure reluarea furnizarii în situaţia în care consumatorul îşi achitã integral obligaţiile de plata şi face dovada acesteia.
(2) Termenul prevãzut la alin. (1) curge începând cu ora 0 a zilei urmãtoare celei în care consumatorul face dovada ca şi-a achitat obligaţiile de plata.
ART. 36
Indicatorii anuali de performanta pentru cazurile prevãzute la art. 34 şi, respectiv, la art. 35 sunt urmãtorii:
a) numãrul de consumatori deconectati anual pentru neplata gazelor naturale consumate;
b) numãrul de consumatori deconectati care sunt reconectati în mai puţin de 24 de ore de la onorarea obligaţiilor de plata.
Calitatea gazelor naturale furnizate
ART. 37
Furnizorul rãspunde de respectarea urmãtorilor parametri de calitate a gazelor naturale:
a) presiunea, conform prevederilor contractuale;
b) compozitia chimica, nivelul de odorizare, nivelul de impuritati lichide şi solide, conform standardelor romane în vigoare.
ART. 38
La reclamaţia consumatorului privind presiunea furnizorul va verifica acest parametru la consumator, cu excepţia cazului în care situaţia este deja cunoscutã, va analiza soluţii de încadrare în nivelul prevãzut şi va informa consumatorul cu privire la rezultatele analizei efectuate şi la mãsurile luate.
ART. 39
Termenul pentru rãspuns la reclamaţii privind nivelul de presiune este de 15 zile calendaristice de la data înregistrãrii cererii la furnizor.
ART. 40
Indicatorii anuali de performanta privind nivelul presiunii, compozitia chimica şi nivelul de odorizare sunt urmãtorii:
a) numãrul de reclamaţii privind nivelul presiunii;
b) numãrul de reclamaţii privind compozitia chimica, nivelul de odorizare;
c) numãrul de reclamaţii la care s-a rãspuns în termen de 15 zile calendaristice;
d) numãrul de reclamaţii care nu au putut fi rezolvate.
Raspunsuri la solicitarile consumatorilor
ART. 41
Furnizorii sunt obligaţi sa rãspundã adecvat, prin rezolvarea solicitãrii sau prin rãspuns explicativ scris, la toate solicitarile scrise ale consumatorilor.
ART. 42
Furnizorii sunt obligaţi sa înregistreze, sa analizeze şi, dupã caz, sa intervinã la sesizãrile telefonice ale consumatorilor.
ART. 43
Termenul general pentru rãspuns la solicitarile consumatorilor, altele decât cele prevãzute explicit în prezentul standard de performanta, este de 30 de zile calendaristice.
ART. 44
(1) Furnizorii organizeazã în acest scop centre de relaţii cu clienţii.
(2) Furnizorul va pune la dispoziţie consumatorilor o harta a regiunii, cu indicarea centrelor de relaţii cu clienţii, indicând numerele de telefon şi programul de lucru.
ART. 45
Fiecare sesizare sau reclamaţie va primi un numãr de înregistrare, acesta fiind comunicat petitionarului.
ART. 46
Indicatorii anuali de performanta corespunzatori activitãţii prevãzute la art. 41-43 sunt urmãtorii:
a) numãrul de sesizãri scrise, altele decât cele la care se referã explicit prezentul standard de performanta;
b) numãrul de sesizãri prevãzute la lit. a), la care s-a rãspuns într-un termen mai mic de 30 de zile calendaristice.
Indicatori de performanta impusi prin licenta de furnizare
ART. 47
Furnizorul este obligat sa rãspundã la orice solicitare de racordare formulatã în scris de orice potenţial consumator neracordat la reţea, aflat pe teritoriul pentru care furnizorul deţine licenta de furnizare.
ART. 48
Furnizorul va asigura alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor în condiţiile în care aceştia se afla pe teritoriul pentru care furnizorul deţine licenta de furnizare, sunt racordati la reţeaua de distribuţie, se încadreazã în prevederile contractului-cadru de furnizare şi au debitul instalat prevãzut în acordul de utilizare.
ART. 49
Furnizorul va asigura mãsurarea cantitãţilor de gaze naturale furnizate consumatorilor, în conformitate cu cerinţele Codului de mãsurare a gazelor naturale.
ART. 50
Furnizorul va analiza sesizãrile scrise privind sistemele de mãsurare a gazelor naturale în termen de 10 zile lucrãtoare de la data înregistrãrii acestora.
ART. 51
Furnizorul va emite facturi pentru plata cantitãţilor de gaze naturale consumate, în conformitate cu prevederile contractului-cadru de furnizare.
ART. 52
Furnizorul va institui un sistem de comunicare cu consumatorii, aceştia beneficiind de informaţii cu privire la noile reglementãri de interes din domeniul gazelor naturale, precum şi la modificãrile survenite în cadrul legislativ în materie.
ART. 53
Furnizorul va institui un sistem de înregistrare, investigare şi soluţionare a reclamatiilor fãcute la adresa sa de consumatori în legatura cu calitatea serviciilor, calcularea şi/sau facturarea consumului.
ART. 54
Oferta de furnizare de gaze naturale, precum şi serviciul aferent se vor face în mod nediscriminatoriu.
ART. 55
Indicatorii anuali de performanta impusi prin licenta de furnizare sunt urmãtorii:
a) numãrul de sesizãri scrise privind nerespectarea de cãtre furnizori a obligaţiilor impuse prin licenta de furnizare;
b) neconformitãţile în raport cu indicatorii de performanta impusi prin licenta de furnizare, rezultatul analizei ANRGN şi modul de soluţionare pentru fiecare caz.
Indicatori de performanta a cãror nerespectare atrage penalitãţi conform contractului-cadru de furnizare
ART. 56
(1) Furnizorul este obligat sa ia toate mãsurile pentru asigurarea continuitãţii în alimentare conform contractului-cadru de furnizare.
(2) Pentru întreruperile cauzate de neglijente sau erori umane în instalaţiile distribuitorului care are calitatea de furnizor acesta este pasibil de plata daunelor rezultate ca urmare a intreruperilor.
ART. 57
(1) Corelativ, consumatorul va lua toate mãsurile pentru reducerea efectelor intreruperilor în alimentarea cu gaze naturale.
(2) Pentru întreruperile în alimentare consumatorul poate solicita furnizorului despãgubiri pentru daunele cauzate de acesta, în condiţiile contractului-cadru de furnizare.
ART. 58
Indicatorii anuali de performanta impusi prin licenta de furnizare, a cãror nerespectare atrage penalitãţi, sunt urmãtorii:
a) numãrul de consumatori care au beneficiat de despãgubiri conform art. 56 alin. (2);
b) durata medie a achitãrii despãgubirilor de la data solicitãrii scrise a consumatorului pana la achitarea completa.

CAP. 3
Supravegherea şi înregistrarea indicatorilor de performanta

ART. 59
(1) Pentru înregistrarea sesizarilor şi a reclamatiilor consumatorilor furnizorii sunt obligaţi sa asigure urmãtoarele:
a) cel puţin un centru de relaţii cu clienţii, prevãzut cu registratura; se va respecta norma minima de un centru pentru fiecare 50.000 de consumatori titulari de contracte de furnizare în mediul urban şi 10.000 în mediul rural;
b) un serviciu telefonic permanent;
c) un compartiment specializat de sinteza a datelor.
(2) Pentru ceilalţi indicatori prevãzuţi în prezentul standard de performanta furnizorul va garanta urmãrirea prin compartimentele specializate.
ART. 60
Informaţiile privind date generale despre clienţii furnizorului şi indicatorii de performanta prevãzuţi în prezentul standard de performanta vor fi transmise anual la ANRGN pana la data de 15 februarie a anului urmãtor, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2 şi, respectiv, în anexa nr. 3.
ART. 61
La solicitarea ANRGN furnizorul va asigura accesul la documentele primare în termen de 5 zile lucrãtoare de la data solicitãrii.
ART. 62
ANRGN va elabora şi va da publicitãţii în rapoartele anuale nivelul de realizare de cãtre fiecare furnizor a indicatorilor de performanta în furnizarea gazelor naturale.

CAP. 4
Dispoziţii finale şi tranzitorii

ART. 63
Prezentul standard de performanta abroga prevederile contrare conţinute în alte standarde, prescripţii sau regulamente în vigoare.
ART. 64
Prevederile art. 49 se aplica de la data aprobãrii Codului de mãsurare a gazelor naturale.
ART. 65
ANRGN va revizui anual prevederile prezentului standard de performanta pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale, realizat de operatorii de distribuţie care au şi calitatea de furnizor.
ART. 66
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul standard de performanta.

ANEXA 1


─────────
la standardul de performanta
─────────────────────────────

DEFINIREA UNOR TERMENI

a) acces la reţea - dreptul unui producãtor, furnizor şi/sau consumator de a utiliza, în condiţiile legii, sistemul de transport şi/sau de distribuţie;
b) caracteristici tehnice - totalitatea datelor şi elementelor de natura tehnica, specifice unui obiectiv din sectorul gazelor naturale;
c) consumator (final) de gaze naturale - persoana fizica sau juridicã, romana ori strãinã, care cumpara gaze naturale pentru propria sa utilizare;
d) indicatori de performanta - parametri ai serviciului de furnizare pentru care se stabilesc niveluri minime de calitate urmãrite la nivel de furnizor;
e) furnizor de gaze naturale - persoana juridicã, romana sau strãinã, licentiata sa comercializeze gaze naturale;
f) operator de sistem (de distribuţie/transport) - persoana juridicã, romana sau strãinã, titulara a licenţei pentru desfãşurarea de activitãţi de exploatare, dispecerizare, întreţinere, verificare şi reparaţii într-un sistem de distribuţie;
g) standard de performanta - standardul prin care se stabilesc indicatori cantitativi şi niveluri calitative pentru activitãţile incluse în serviciul de furnizare a gazelor naturale;
h) Cod de mãsurare a gazelor naturale - colectie de acte normative care reglementeazã activitatea de mãsurare a cantitãţilor de gaze naturale în sectorul gazelor naturale;
i) consumator industrial - consumatorul care utilizeazã gazele naturale în industrie, sectorul extractiv, sectorul materialelor de construcţie şi altele asemenea, inclusiv consumatorii care utilizeazã gazele naturale ca materie prima în industria chimica şi pentru producerea de energie electrica, clasificati astfel:
i^1) consumator industrial mare - cu un consum de gaze naturale de minimum 100.000 mc/an;
i^2) consumator industrial mic - cu un consum de gaze naturale de maximum 100.000 mc/an;
j) consumator din industria chimica - consumatorul care utilizeazã gazele naturale ca materie prima în industria chimica de sinteza;
k) consumator din sectorul producerii de energie electrica consumatorul care utilizeazã gazele naturale în scopul producerii de energie electrica pentru utilitãţi publice;
l) contor de mãsurare - aparat sau ansamblu de echipamente conectate între ele, destinate sa masoare volumele de gaze naturale consumate şi care îndeplinesc cerinţele impuse de legislaţia metrologica în vigoare;
m) clasa de exactitate - clasa de mijloace de mãsurare care satisfac anumite condiţii metrologice, destinate sa menţinã erorile în limite specificate (definitie conform SR 13.251/1996).






ANEXA 2
───────
la standardul de performanta
────────────────────────────

┌────┬───────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Numãrul de consumatori/ │
│crt.│ Categorii de │ cantitatea de gaze naturale │
│ │ consumatori │ livrata │
│ │ ├───────────────────────────┬─────┤
│ │ │ Luna │Anul │
│ │ ├──────┬────┬────┬────┬─────┼─────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ .. │ 12 │ │
├────┼─────────────────────┬─────────────────┼──────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│1. │rezidentiali │casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┼──────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│2. │ │alţi rezidentiali│ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│3. │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│4. │industriali │industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┼──────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│5. │ │industriali mari │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│6. │din industria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│7. │pentru producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│8. │pentru distribuţia │ │ │ │ │ │ │ │
│ │districtuala a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │agentului termic │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴─────────────────┴──────┴────┴────┴────┴─────┴─────┘

Director, Şef compartiment,
............... ....................


ANEXA 3
────────
la standardul de performanta
─────────────────────────────

DATE
privind realizarea indicatorilor de performanta în furnizarea
gazelor naturale
┌──┬──────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│N │ Indicator de performanta │ Valoarea realizatã │
│r │ │ lunar/anual │
│. ├─────┬───────────────────┬────────────────────────┼───┬───┬───┬───┬───┬────┤
│ │Arti-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│c │colul│ │ │ │ │ │ │ │ │
│r │din │ │ │ │ │ │ │ │ │
│t │stan-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│. │dar- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dul │ Denumirea │ Categoria de │ │ │ │ │ │ │
│ │de │ │ consumatori │ │ │ │ │ │ │
│ │per- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │for- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │man- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ta │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼───────────────────┼────────────────────────┼───┴───┴───┴───┴───┴────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├──┼─────┼──────────────┬────┼────────────┬───────────┼───┬───┬───┬───┬───┬────┤
│ │11 a)│numãrul de │ │rezidentiali│ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │solicitãri ale│ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │consumatorilor│ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pentru racor- │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │darea la sis- │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │temul de ali- │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │mentare cu │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │gaze naturale │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│1.├─────┼──────────────┼────┼────────────┴───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │11 b)│numãrul de so-│15 │ toţi consumatorii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │licitari la │zile│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │care interva- ├────┼────────────────────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │lul de timp │30 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │dintre momen- │de │ toţi consumatorii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tul inregis- │zile│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │trarii cererii├────┼────────────────────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │de racordare │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │din partea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │consumatorului│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │şi primirea de│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cãtre acesta a│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rãspunsului │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │scris privind │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │racordarea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │este mai mic │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de: │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┬───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │13 a)│numãrul de so-│ │rezidentiali│ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │licitari rela-│ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │tiv la porto- │ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │foliul de con-│ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tracte │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│2.├─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │13 b)│numãrul de │ │rezidentiali│ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │contracte │ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │prevãzute la │ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │art. 13 lit. │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a), încheiate │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │în termen de │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │15 zile calen-│ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │daristice │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│3.│18 a)│numãrul anual │ │rezidentiali│ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de reclamaţii │ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │privind exac- │ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │titatea con- │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │toarelor/sis- │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │temelor şi │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │echipamentelor│ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │de mãsurare │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┬────┼────────────┬───────────┼───┬───┬───┬───┬───┬────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │18 b)│numãrul de │ │rezidentiali│casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │solicitãri pre│ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │vazute la art.│ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │18 lit. a), │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │care au fost │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │rezolvate în │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │mai puţin de │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │10 zile lucra-│ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │toare, cu ex- │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ceptia cazuri-│ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │lor prevãzute │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │la art. 16 │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │alin. (2) │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │21 a)│numãrul de │ │rezidentiali│casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │reclamaţii pri│ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │vînd factura- │ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rea │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │21 b)│numãrul de │ │rezidentiali│casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │reclamaţii pre│ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │vazute la art.│ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │21 lit. a), │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ce s-au dove- │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │dit justifica-│ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │te │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│4.│ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │21 c)│numãrul de │ │rezidentiali│casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │reclamaţii pre│ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │vazute la art.│ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │21 lit. a), │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rezolvate în │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │termen de 10 │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │zile lucratoa-│ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │re │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │21 d)│numãrul de │ │rezidentiali│casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │consumatori │ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │deconectati/ │ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │reconectati │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pentru neplata│ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │facturilor │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┴────┴────────────┴───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │27 a)│numãrul de întreruperi accidentale │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┬────┬────────────┬───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │27 b)│numãrul de │ │rezidentiali│casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │consumatori │ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │afectaţi de │ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │întreruperile │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │accidentale │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │27 c)│numãrul de │ │rezidentiali│casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │consumatori │ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │reconectati │ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │într-un inter-│ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │val mai mic de│ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │4 ore │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│5.│ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │27 d)│numãrul de │ │rezidentiali│casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │consumatori │ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │reconectati │ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │într-un inter-│ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │val mai mic de│ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │24 de ore │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │27 e)│valoarea pagu-│ │rezidentiali│casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │belor produse │ │ ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │la consumatori│ │ │alţi rezi- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de aceste în- │ │ │dentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │treruperi │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │industriali │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru pro- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ducerea ener│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │giei elec- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │trice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │pentru dis- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tribuirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │27 f)│valoarea des- │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pagubirilor │ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │plãtite dato- │ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rita intreru- │ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │perilor în │ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │alimentare │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┴────┴────────────┴───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │30 a)│numãrul de întreruperi programate │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────┼────────────────────────────────────────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │30 b)│durata totalã a intreruperilor programate │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────┼──────────────┬────┬────────────┬───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│6.│30 c)│numãrul de │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │consumatori │ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │afectaţi de │ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │întreruperile │ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │programate │ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │36 a)│numãrul de │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │consumatori │ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │deconectati │ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │anual pentru │ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │neplata gaze- │ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │lor naturale │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │consumate │ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│7.│36 b)│numãrul de │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │consumatori │ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │deconectati │ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │care sunt re- │ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │conectati în │ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │mai puţin de │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │24 de ore de │ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │la onoarea │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │obligaţiilor │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │de plata │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │40 a)│numãrul de │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │reclamaţii │ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │privind nive- │ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │lul presiunii │ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de furnizare │ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a gazelor │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│8.│ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │40 b)│numãrul de │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │reclamaţii │ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │privind com- │ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │poziţia chimi-│ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ca, nivelul │ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de odorizare │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │40 c)│numãrul de │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │reclamaţii │ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │la care s-a │ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rãspuns în │ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │termen de 15 │ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │zile calenda- │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ristice │ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │40 d)│numãrul de │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │reclamaţii │ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │care nu au │ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │putut fi │ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rezolvate │ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │46 a)│numãrul de │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │sesizãri scri-│ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │se, altele │ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │decât cele la │ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │care se referã│ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │explicit pre- │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │zentul stan- │ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │dard de per- │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │formanta │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│9.├─────┼──────────────┼────┼────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │46 b)│numãrul de │ │ │ casnici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │sesizãri pre- │ │rezidentiali├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │vazute la art.│ │ │ alţi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │46 lit. a), la│ │ │ reziden- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │care s-a ras- │ │ │ tiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ │puns într-un │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │termen mai mic│ │ comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de 30 de zile │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │calendaristice│ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │industriali ├───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ │industriali│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │din indus- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │tria chimica│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │producerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ energiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ electrice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────┼───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │ │ │ │ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │distribuirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼──────────────┴────┴────────────┴───────────┼───┼───┼───┼───┼───┼────┤
│ │58 a)│numãrul de consumatori care au beneficiat │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de despãgubiri conform art. 56 alin. (2) │ │ │ │ │ │ │
│10├─────┼────────────────────────────────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│ │58 b)│durata medie a achitãrii despãgubirilor de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │la data solicitãrii scrise a consumatorului │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pana la achitarea completa │ │ │ │ │ │ │
└──┴─────┴────────────────────────────────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴────┘


Director, Şef compartiment,
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016