Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 495 din 18 iulie 2011  privind sanctionarea Societatii Comerciale FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 495 din 18 iulie 2011 privind sanctionarea Societatii Comerciale FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 527 din 26 iulie 2011

    Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Amiral Constantin Bãlescu nr. 18, sectorul 1, cod de înregistrare fiscalã 14045240/1.07.2001, reprezentatã legal prin preşedinte, în temeiul art. 4 alin. (19), precum şi al art. 39 alin. (5) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în baza hotãrârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, consemnatã în extrasul şedinţei din data de 5 iulie 2011, în cadrul cãreia a fost analizat Referatul de constatare nr. VI. 3.675 din 22 iunie 2011, întocmit ca urmare a controlului permanent efectuat la Societatea Comercialã FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L., cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Popa Tatu nr. 78, ap. 2, camera 1, sectorul 1, J40/4145/22.04.2010, CUI 26812257/22.04.2010, a constatat urmãtoarele:
    Conform Hotãrârii Asociatului din data de 15 februarie 2011, s-a aprobat numirea domnului Racoviţan Horia-Nicolae în calitate de conducãtor executiv.
    Ca urmare a interviului susţinut la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor de cãtre domnul Racoviţan Horia-Nicolae în vederea evaluãrii competenţelor profesionale, s-a constatat cã nu are cunoştinţele legislative necesare sã conducã şi sã coordoneze activitatea zilnicã.
    Prin Adresa nr. 8.568 din 28 aprilie 2011 s-a comunicat societãţii cã domnul Racoviţan Horia-Nicolae nu are cunoştinţele legislative necesare sã conducã şi sã coordoneze activitatea zilnicã şi i s-a solicitat sã nominalizeze o persoanã în termenul prevãzut la art. 14 alin. (2) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi condiţiile de menţinere a acesteia, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 15/2010.
    Domnul Racoviţan Horia-Nicolae, prin Adresa înregistratã la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor cu nr. 15.197 din 10 mai 2011, a solicitat participarea la un nou interviu de evaluare a competenţelor profesionale.
    Direcţia generalã autorizãri, prin Adresa Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. VI.15.197 din 23 mai 2011, a comunicat cã domnul Racoviţan Horia-Nicolae, propus spre aprobare în calitate de conducãtor executiv al societãţii nu cunoştea activitatea care urma sã fie desfãşuratã de societate şi nu cunoştea prevederile legislaţiei din domeniul asigurãrilor/reasigurãrilor şi s-a solicitat nominalizarea unei alte persoane în funcţia de conducãtor executiv, în termenul prevãzut la art. 14 alin. (2) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi condiţiile de menţinere a acesteia, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 15/2010.
    Adresa Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. VI.15.197 din 23 mai 2011 a fost returnatã Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor cu menţiunea Poştei Române "avizat-reavizat expirat termen pãstrare" şi a fost retrimisã societãţii la data de 8 iunie 2011, fiind returnatã pentru a doua oarã de cãtre Poşta Românã.
    La notificarea Direcţiei generale autorizãri, transmisã cu nr. VI. 17.445 din 3 iunie 2011, referitoare la faptul cã Societatea Comercialã FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. nu are conducãtor executiv aprobat de cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, societatea nu a rãspuns, întrucât notificarea a fost returnatã Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor de cãtre Poşta Românã.
    Societatea Comercialã FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. nu are conducãtor executiv, fiind astfel încãlcate prevederile art. 35 alin. (5) lit. h) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, coroborate cu prevederile art. 14 alin. (2) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi condiţiile de menţinere a acesteia, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 15/2010, ceea ce constituie contravenţie conform art. 39 alin. (2) lit. a) şi m^2) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Direcţia generalã stabilitate financiarã şi actuariat a notificat Societãţii Comerciale FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L., prin Adresa nr. 16.772 din 27 mai 2011, netransmiterea raportãrilor anuale, a situaţiilor financiare aferente exerciţiului financiar 2010, precum şi a raportãrilor aferente trimestrului I/2011 (în format letric şi electronic).
    Notificarea a fost returnatã cu menţiunea Poştei Române "avizat-reavizat expirat termen pãstrare" la data de 16 iunie 2011, dar în urma convorbirii telefonice cu domnul Racoviţan Horia-Nicolae s-a solicitat prezentarea unui delegat la sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor în vederea predãrii notificãrii. La data de 16 iunie 2011 s-a prezentat la sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor un delegat al societãţii, cãruia i-a fost predatã notificarea, sub semnãturã.
    Ca urmare a notificãrii, a fost transmisã adresa de rãspuns, înregistratã la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor cu nr. 18.676 din 21 iunie 2011, însoţitã de situaţiile financiare, numai în formatul scris, aprobat de Ministerul Finanţelor Publice, şi raportãrile aferente trimestrului I/2011 numai în format letric, nu şi electronic.
    Prin netransmiterea în termen a raportãrilor anuale, a situaţiilor financiare aferente exerciţiului financiar 2010, precum şi a raportãrilor aferente trimestrului I/2011, în format letric şi electronic, Societatea Comercialã FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. a încãlcat prevederile Normelor privind forma şi conţinutul raportãrilor financiare şi tehnice pe care trebuie sã le întocmeascã brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3/2009, cu modificãrile ulterioare, şi ale Normelor privind încheierea exerciţiului financiar 2010 pentru societãţile din domeniul asigurãrilor, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3/2011, precum şi ale art. 35 alin. (15) şi art. 35^1 din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Faţã de motivele de fapt şi de drept arãtate, în scopul apãrãrii drepturilor asiguraţilor şi al promovãrii stabilitãţii activitãţii de asigurare în România, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor a hotãrât, în şedinţa din data de 5 iulie 2011, sancţionarea Societãţii Comerciale FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. cu interzicerea temporarã a exercitãrii activitãţii, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, de la data comunicãrii prezentei decizii,

    drept care decide:

    ART. 1
    În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se sancţioneazã Societatea Comercialã FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L., cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Popa Tatu nr. 78, ap. 2, camera 1, sectorul 1, J40/4145/22.04.2010, CUI 26812257/22.04.2010, cu interzicerea temporarã a exercitãrii activitãţii, de la data comunicãrii prezentei decizii, pânã la:
    - aprobarea de cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor a conducãtorului executiv care sã îndeplineascã condiţiile din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi condiţiile de menţinere a acesteia, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 15/2010;
    - transmiterea situaţiilor financiare şi a raportãrilor aferente exerciţiului financiar al anului 2010 în formatul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, letric şi electronic, precum şi a raportãrilor aferente trimestrului I al anului 2011, în format electronic, semnate de persoanele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii contabilitãţii nr. 82/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Legii nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - raportarea taxei de funcţionare aferente trimestrelor III şi IV ale anului 2010.
    ART. 2
    (1) Pe toatã perioada de interzicere temporarã a activitãţii de broker de asigurare, brokerului de asigurare i se interzice desfãşurarea activitãţii de negociere şi încheierea de noi contracte de asigurare pentru persoane fizice sau juridice, a acordãrii de asistenţã pe durata derulãrii contractelor în curs sau în legãturã cu regularizarea daunelor, precum şi desfãşurarea oricãror operaţiuni specifice brokerilor de asigurare, astfel cum sunt definite în Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Brokerul de asigurare are obligaţia sã aducã la cunoştinţa clienţilor sãi interzicerea temporarã a activitãţii de asigurare, în termen de cel mult 3 zile de la data primirii prezentei decizii, în vederea efectuãrii plãţii ratelor scadente la contractele în curs de derulare direct la asigurãtor, rãmânând direct rãspunzãtor pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contractele în vigoare.
    ART. 3
    Reluarea activitãţii Societãţii Comerciale FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. se dispune prin decizie motivatã a Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor.
    ART. 4
    (1) Împotriva prezentei decizii, Societatea Comercialã FEM - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. poate face plângere la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, conform art. 40 alin. (1) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) În conformitate cu art. 40 alin. (2) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, plângerea adresatã Curţii de Apel Bucureşti nu suspendã, pe timpul soluţionãrii acesteia, executarea mãsurii sancţionatorii dispuse de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor.
    ART. 5
    Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform prevederilor art. 9 din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

                      Preşedintele
      Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor,
                    Angela Toncescu


    Bucureşti, 18 iulie 2011.
    Nr. 495.
                     _______
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016